zwyczajny1 30.10.03, 21:15 Znowu hotele??? Rany Boskie, Las Vegas robią z naszego Płocka! :- )))Jeszcze parę kasyn tylko :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ołówek Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.class144.petrotel.pl 30.10.03, 21:49 "Ludzie, którzy napłyną do Płocka z nową falą rozwoju, automatycznie wpłyną na podniesienie standardu usług, na handel, oświatę (...)" i ceny!!! Pewnie np. paliwo stanieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samb Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.class146.petrotel.pl 03.11.03, 16:29 po chuj im te chotele i kot w nich bedzie mieskal, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scin Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 23:25 Gość portalu: samb napisał(a): > po chuj im te chotele i kot w nich bedzie mieskal, A co to hotel dla jednego kota stawiaja? Nie rozumiem o co biega w tym watku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.obr.pl / *.gazeta.pl 04.11.03, 09:17 Firmy "córki" czy też niezlażne firmy świadzzące działalność usługową a położone tuż za płotem Orlenu (w kierunku Białej Starej) i bez tego "cienko przędą". Powstające już w tej okolicy nowe firmy to produkcja, wysoko zautomatyzowana i ich wpływ na zmniejszenie bezrobocia jest i będzie minimalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witalis Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.class145.petrotel.pl 30.10.03, 21:51 chcialbym sie wiecej dowiedziec na ten temat ma ktos moze jakies materialy witalis82@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.pt-2.petrotel.pl 30.10.03, 22:03 stara zasada od starożytnego Rzymu po hitlerowskie niemcy - brak chleba to się robi igrzyska. pójdą tak wszyscy ci co będa pracować cały rok aby opłacić jedną dobę hotelową - genialne pomysły. A może tak się zastanowić jak ściągnąć jakąś fabryjke do Płocka aby dać ludziom pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.03, 00:35 Czy wsrod plockich czytelnikow GW nie ma osoby ktora rozumie nieskomlikowany tekst, ktory powinno zrozumiec dziecko wyzszych klas szkoly podstawowej? Dlaczego sie tak publicznie kompromitowac? Dlatego, ze anoimowo i ze nauczyciel nie postawi paly? Pocieszenie jedynie w tym, że dzieci malkontntow beda mialy sznse niezaleznie od intencji ich rodzicow zyc nieco lepiej i moze madrzej? Piszę to ze smutkiem i bez satysfakcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.class146.petrotel.pl 31.10.03, 06:32 kazdy rozumie tekst ale chyba wiekszosc piszacych w ten sposob wyraza niechec dla tego typu 'fajerwerkow". Coraz wiecej dziwnych pomyslow, coraz mniej pracy w miescie. A może tak inwestor co postawi fabrykę, niedlugo (oby slowa moje obrocily sie w gowno) bedziemy miastem szkol i emerytow i jedynym zakladem bedzie zaklad produkcyjny Orlenu - nr 1 - gdzie grupa wybrancow - okolo 2 tysiecy - bedzie mialo prace. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny1 Re: Nowa Technopolia w Płocku 31.10.03, 10:09 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Czy wsrod plockich czytelnikow GW nie ma osoby ktora rozumie > nieskomlikowany tekst, ktory powinno zrozumiec dziecko wyzszych > klas szkoly podstawowej? Dlaczego sie tak publicznie > kompromitowac? Dlatego, ze anoimowo i ze nauczyciel nie postawi > paly? Pocieszenie jedynie w tym, że dzieci malkontntow beda > mialy sznse niezaleznie od intencji ich rodzicow zyc nieco > lepiej i moze madrzej? Piszę to ze smutkiem i bez satysfakcji Droga Ewo twoj wpis jest bardzo surowy i świadczy że chyba jesteś w jakimś wielkim stresie. Teks jest zrozumiały owszem. Mówi jednak TYLKo o pewnej wizji, a do jej realizacji daleka droga. Słusznie ktos zuwzyl, że że potrzeba jeszcze wiele innych zachęt dla inwestorów jak obniżenie podatków i co najważniejsze moim zdaniem, dobrych dróg, a Plock na razie leży na uboczu, nie jest chyba planowana, ja przynajmniej nic o tym nie wiem, żadna autostrada ani nawet droga szybkiego ruchu do Płocka, a sam Płock to miasto wieczie zakorkowne. Jeśli nikt nie pomysli o tym wszystkim, to Technopolia będzie tylko bezludną wyspą. A mnie na przyklad już śmieszą zapowiedzi budowania hoteli. Bulwar z hotelami, Sobótka z Hotelami, teraz Orlen z hotelami. Jak tylko pojawia się nowy pomysł na rozwój miasta, to zaraz kolejne hotele. A z tego co wiem to te które są nie płaczą od nadmiaru klientów. Kiedy załatwiałem nocleg w Płocku swoim znajomym, to się za glowę łapali co tak drogo i w końcu powiedzeli, że wolą nocować gdzieś na trasie w jakimś tańszym ośrodku. Ale planom życzępowodzenia, bo mam dzieci i chce żeby miały pracę w woim mieście. I nie jako pokojówka i boy hotelowy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merro Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: 213.17.228.* 31.10.03, 14:36 po przeczytaniu Twojego wpisu dochodze jednak do wniosku ze Ewa nie wiele się pomyliła Cała zabawa polega na tym że gdyby płock posiadał hotele, dobre drogi dojazdowe etc... to nie byłby prowincjonalnym - płockiem tylko płockiem przez duże P sek w tym zeby z tego małego p zrobić P duże i temu właśnie mają służyć takie incjatywy (pomijając dyskusje czy mają szanse na realizacje czy nie, bo tego sie dopiero raczej nie dowiemy jeśli nie bedziemy próbować) Jeśli chodzi o korki to byl kiedyś taki serial w telewizji, główny bohater mial podobnie na imie bardzo mi go przypominasz, Wpadnij do warszawy przy okazji nastepnego protestu to odnajdziesz nową definicje słowa korek pozdrawiam dawno nieobecny - MERRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezwyczajny Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.class144.petrotel.pl 31.10.03, 17:26 A Ty najwyrażniej nie rozumiesz tego co pisze zwyczajny1 i nie tylko on. >Cała zabawa polega na tym że gdyby płock posiadał hotele, dobre drogi dojazdowe etc... to nie byłby prowincjonalnym - płockiem tylko płockiem przez duże P. I właśnie o to chodzi,że nie posiada i nikt się za to nie zabiera żeby posiadał, a same hotele inwestorów nie przyciągną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.class144.petrotel.pl 31.10.03, 23:45 Droga Ewo!!! To forum to nie test na rozumienie textu czytanego. Forumowicze prezentują tu swoje opinie i komentarze dotyczące przeczytanych artykułów. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.pt-2.petrotel.pl 31.10.03, 06:55 No , napłyną nowi ludzie, a lokalni nie będą dalej mieli pracy.. pieprzenie o szopenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośśćć Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.plocman.pl 31.10.03, 07:21 Ok, ale to zdecydowanie tylko pierwszy krok, a gdzie dalsze, np. niskie podatki dla inwestorów. W ten sposób ściągnęła ich do siebie jedna z najbogatszych gmin w Polsce - Tarnowo Podgórne koło Poznania. Moim zdaniem także nie ma co specjalnie liczyć na banki i hotele bo to akurat nie jest najlepsze miejsce na tego typu lokalizację (dość daleko od klientów banków, słabe sąsiedztwo jak dla hoteli), a z drugiej strone takie inwestycje to wcale nie tak dużo miejsc pracy, a te są w Płocku najbardziej potrzebne. Tam powinny raczej stanąć fabryki, może montownie maszyn - coś co w jednym miejscu zatrudni kilkadziesiąt- kilkaset osób. Chętni napewno się znajdą ale jeszcze raz - potrzeba jeszcze rozsądnie niskich podatków - to najbardziej przyciąga inwestora. I nie prawdą jest że uciekną oni po zakończeniu wakacji podatkowych - patrz Tarnowo Podgórne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kepek Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: 213.77.44.* 31.10.03, 07:47 Zastanwaiam się czego chcą ci wszyscy malkontenci. Może chcą mieć rację, nawet za cenę pozytywnego klimatu wokół tego przedsięwzięcia. Coś ruszyło, dodajmy do tego niskie podatki, promujmy tę ideę a bedziemy mieli z tego profity. GRATULACJE, liczę teraz na Andrzeja Nowakowskiego (UPR) i Krzysztofa Lewandowskiego (PO), by Ci drążyli temat niższych podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsfg Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.class144.petrotel.pl 31.10.03, 08:25 A co komu po pozytywnym klimacie, jak tu i tak nic nie powstanie. I niemalkontenci tylko realisci. Zobaczycie niższe podatki, w San Marino. Ciekawe co moze tu oprócz Orlenu przyciągnąć inwestorów, moze infrastruktura drogwa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuch Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 09:30 Powstanie,powstanie.Tylko wszystkie komuchy musza się zreformować jak ja się zreformowałem. I wtedy normalni inwestorzy znajdą wspólny język z normalnymi ludzmi. I wtedy stworzy sie klimat do inwestycji w Płocku. Do tej pory nie było tu klimatu do inwestowania.Bo żeby tu zainwestować złotówkę to drugą zlotówkę inwestor musiał wydać na łapówki.A to było przecież chore.Wiem co mówię.Zobaczcie skąd te komuchy mają piękne wille, samochody. Przecież nie z pracy rąk w Urzędach i prowadzenia biznesu, bo tego nigdy nie prowadzili. W USA czy Szwajcarii to żeby mieć taki majątek jak tu komuchy zdobyli po 10 latach to trzeba 2 pokoleń prowadzenia dobrego biznesu. A oni tam wiedzą jak profesjonalnie prowadzić. Bo wiedzą,że jak by ukradli to siedzieliby w więzieniu a nie mieszkali w willi czy jeżdzili Mercedesem.Myślę,że w Płocku nadchodzi czas do inwestowania. I wiem,że w kolejce czekają inwestorzy z Canady, USA, Niemiec i Holandii. I pracy dla normalnych ludzi w tym miescie nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyrkiel Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.class144.petrotel.pl 31.10.03, 11:50 >I wiem,że w kolejce czekają inwestorzy z Canady, USA, Niemiec i Holandii. To sobie jeszcze pewnie postoją. Tak jak inwestorzy z Japonii, którzy chcieli stawiac w Polsce fabryke Toyoty (o ile dobrze pamietam) i wreszcie otworzyli ja u naszych południowych sąsiadów bo u nas lipa, drogi do dupy, podatki wysokie, biurokracja jak cholera wszyscy rzucają inwestorom zagranicznym kłody pod nogi. Pewnie, ze taka inwestycja dla Płocka byłaby super, ruszyłby gospodarczo cały region, no ale cóż poczekamy, zobaczymy kto miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuch Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.03, 15:27 Tak długo będą czekać aż wszystkie komuchy zreformują się i Polska stanie sie normalnym krajem.Takim w którym złodziej jak ukradnie to sąd go szybko osadzi. Minister jak oszuka to szybko sam poda się do dymisji. Urzędnik łapownik szybko pójdzie do więzienia i tak dalej tak dalej.A to już wkrótce sie stanie. Nie wierzysz? To może sie założymy.Nie mogę wiecej Ci powiedzieć bo nie wiem jaki poziom jest twojej świadomosci. Może ty jesteś jednym z niereformowalnych komuchów-przepraszam jak obraziłem. Ale mysl wiecej człowieku.Bo Ty tylko potwierdzasz to o czym ja pisze. Bo zgadzam sie z Tobą całkowicie,że nie ma dróg itd. o czym piszesz.Bo za co komuch miał wybudować drogę w Płocku?. Przeciesz on musiał sobie kupić Mercedesa za te pieniadze na drogę. Więc kupił merca a za reszte wybudował dróżkę.I dlatego muszą przyjść tu normalni inwestorzy-kapitaliści.I przyjdą bo Polska jest atrakcyjnym krajem. Powiem wiecej pójdą dalej na wschód z inwestycjami tylko jeszcze za 30 lat.A my Polacy musimy jak najwięcej z tego skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mitsurugi Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 09:33 Gość portalu: cyrkiel napisał(a): > >I wiem,że w kolejce czekają inwestorzy z Canady, USA, Niemiec i Holandii. > > To sobie jeszcze pewnie postoją. Tak jak inwestorzy z Japonii, którzy chcieli > stawiac w Polsce fabryke Toyoty (o ile dobrze pamietam) i wreszcie otworzyli > ja u naszych południowych sąsiadów bo u nas lipa, drogi do dupy, podatki > wysokie,biurokracja jak cholera wszyscy rzucają inwestorom zagranicznym kłody > pod nogi. Z tą fabryką toyoty to podobno nie tak było. Prezes koncernu jak wyjeżdżał po ostatniej fazie negocjacji miał ponoć powiedzieć na lotnisku "rozumiem że należy dać w łapę, ale u nas jak się da to sprawa jest załatwiona..." czy coś w podobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
intruder Re: Nowa Technopolia w Płocku 31.10.03, 12:29 Masz moze jakis adres tej gminy, ktory dziala, bo ja znalazlem tylko informacje komunikacji podpoznanskiej... www.pminfo.art.pl/komunikacja/gmina_tarnowopodgorne.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba ładnie na papierze... IP: *.class144.petrotel.pl 31.10.03, 16:11 Tak, na papierze wygląda to ładnie, ale jakoś nie chce mi się wierzyc aby w Płocku zaczęły wyrastać nowe miedzynarodowe firmy (hehe, które czekają tylko na to!), skoro Płock, położony w centrum Polski nie ma nawet porządnego dworca kolejowego hehe.. Brak infrastruktury panowie radni.,.. Zajmijcie sie bardziej przyziemnymi sprawami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 20:45 A jeszcze jak by zainwestowali w Wisle Plock to by bylo super . Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janrak Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 23:37 Technopolia to to całkiem niekiepski pomysł. W wielkim skrócie: na terenie już przemysłowym, można i należy lokalizować działalność przemysłową. Oby się udało. Każda nowa produkcja zlokalizowana w naszym mieście to nowe miejsca pracy. w PKN Orlen i "spólkach córkach" miejsc pracy będzie teraz tylko ubywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.pt-2.petrotel.pl 31.10.03, 23:46 nie rozumiem dlaczego wszyscy podniecają się teraz Technopolis. Pomysł powstał dawno temu. Rada Miasta poprzedniej kadencji w czerwcu 1999 roku rozpoczeła ten temat zmieniając i uchwalając nowy plan zagospodarowania tych terenów. Jednak wtedy Orlen to nie interesowało. A dlaczego interesuje teraz - bo na teren tego parku technologicznego zostaną usunięte z terenu Orlenu wszystkie sprywatyzowane spółki - tzn. takie w których Orlen sprzedał udziały. Jeżeli na terenie tym powstanie rzeczywiście jakaś nowa firma to wtedy będzie mozna "piać" z zachwytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.03, 06:51 szklane domy ??? Skąd to znamy.. Ktoś zapłaciłza projekt - może gazeta doniesie ile? Technopolia to utopia. Powstanie byc moze kilka malych obiektów biurowo- magazynowych , które wybudują firmy współpracujące z Orlenem i to wszystko. Zgadzam się z opinią że sprywatyzowane spółki Orlenu tu się pobudują. Chociaż - mniej więcej na tym terenie powstaje Bassel. Może to rozbudziło pomysły i nadzieje w Radzie Miasta. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Może w końcu coś wyjdzie i w Płocku !!!!! IP: *.class144.petrotel.pl 01.11.03, 23:56 Płock jest miastem ,,jednego zakładu". Nie chcę umniejszać znaczenia innych firm, ale większość z pośród nich w sposób bezpośredni lub pośredni, funkcjonuje dzięki PKN-wi. Jako mieszkaniec tego miasta mogę tylko ubolewać iż władzom ( wszystkim byłym i obecnym) udało się zciągnąć w ciągu ostatnich 12 lat jedynie LEVISA i ostatnio BASELA . W moim mniemaniu jest to wynik skandaliczny, świadczący jedynie o nizwykle niskim poziomie troski o przyszłość miasta i jego mieszkańców ze srony wszystkich ekip rządzących w tym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 09:33 Moim zdaniem to większość piszących ma rację, ale ja bym był większym optymistą. O ile się orientuję to wokół ORLENU nie będą powstawały siedziby jego córek ale firm zewnętrznych kooperujących z budowanym Baselem. Wg mnie ten proces już się zaczął, i dziwię się że nikt nie zauważył dużej firmy króra buduję się naprzeciwko OBR-u. O ile mi wiadomo to nie jest córka Orlenu a jakaś firma niemiecka. Jeśli ktoś ma inne informacje to niech się podzieli nimi. Moim zdaniem więcej optymizmu, nie wszyscy przyjadą do pracy z zewnątrz, będzie trochę pracy i dla naszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.class146.petrotel.pl 02.11.03, 10:15 Szanowny przedmówco Na przeciwko OBR powstaje oddział niemieckiej firmy Schulman. Jest to firma produkująca barwniki do tworzyw i farby. Tylko drobny szczegól w Płocku na być punkt dystrybucyjny wyrobów produkowanych w Niemczech. Cieszyłbym się bardzo gdyby było odwrotnie produkowane w Polsce sprzedawane w Niemczech. Jak zwykle do czegoś dołożymy, tylko z skąd wkrótce będziemy brali pieniądze aby kupować wszystko zagraniczne, może zarobią na to nasze dziewczyny stojące przy drogach, bo wykańczamy wszystko co polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuch Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.03, 10:47 Zgadzam się z Jackiem. Tylko,żeby przyszedł tu normalny inwestor to i warunki muszą byc stworzone normalne. A zobaczcie jak zachowuja się urzędnicy w urzędach, sędziowie w sądach, prokuratorzy w prokuraturze, adwokaci w kancelariach prawniczych. Przecież to wszystko jest chore. Jedynie co się zmieniło to sklepy i obsługa w tych sklepach. Jest to poziom krajów Unii. Chociaż mam zastrzeżenia do poziomu cen. Ale temu akurat nie są winni własciciele tych sklepów. To państwo nakłada na nich takie podatki,że oni muszą to wkalkulować w cenę a za to musi płacić klient.Wszystkie komuchy zreformujcie się to i normalny inwestor tu przyjdzie inwestować i tworzyć nowe miejsca pracy. A tacy jak pisałem czekają w kolejce. Teraz krok należy do Was komuchów.Im szybciej zreformujecie się tym kraj ten bedzie szybciej normalniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romanus Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 14:09 sprowadzili Levis's - fakt ktos (naziwska nie wymienie) niezle sie na tym ustawil :) sprowadzili Auchana - dzieki niemu ladny palacyk stanął na Boryszewie ( chyba nie musze mówić czyj) sprowadzili Basela - naprawde trafiona inwestycja :) w dobie kiedy plastiki zalewaja nas zewszad my natomiast sprzedajaemy bardzo rentowna branże, po co polak-ploczczanim ma stawiac warunki na rynku(ale za to nie wiem kto zgarnal kase) - postaram sie dowiedzic bo szefostwo PKN-u jak narazie mowi ze to trafiona inwestycja ale nie przyznaja sie czyj to pomysl i jakiez są te czynniki "za" sprzeadaża rentownej branży jaka jest PP i PE (dla niewstajemniczonych rynek PCV) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 14:23 Ta strefa to kolejna inicjatywa jak z kampanii wyborczej. Niedawno był bulwar narodów-kolejna głupota. Zamiast odrementować bożnicę żydowską i ulokować tam muzeum Żydów Polskich czy Mazowieckich- każda wycieczka z Izraela nas odwiedzi, zrobi zakupy na Tumskiej, przekąsi coś na Starym Rynku.Trzeba korzystać z tego że z Warszawy i Okęcia jest blisko i mamy pomysł na coś czego nikt w Polsce nie ma. A przemysł w strefie- to tylko ratunek , bo ludzie zwalniani z Orlenu będą przechodzić właśnie do nich-jak powstaną oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.plusgsm.pl 02.11.03, 16:32 1) Levis - Już kilka lat X ludzi w Płocku ma dzięki temu pracę. Ostatnio są pretensje, że rózne fabryki budują sie w Czechach, Słowacji etc. Oni dają ulgi podatkowe a u nas nikt nie da bo od razu powiedzą, że wziął w łapę!!! Czyż nie analogicznie jest z Levisem?? 2) Auchan - tu akurat nie wiem nic 3) A tu ty nie wiesz nic!!! Dowiedz się, czekamy... Wystarczy nawet lektura kilku artykułów, które już się ukazały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.pt-2.petrotel.pl 02.11.03, 20:34 Nie wiem czy można to nazwać łapówką ale firma LEVIS zasponsorowała pewnemu politykowi wydanie ksiązki "ja już wygrałem". Niezależnie od tego uważam że inwestycja ta w Płocku była bardzo potrzebna - chociaż pamiętam ile było kłopotów z władzami miasta - sczególnie z niektórymi radnymi którzy chcieli doprowadzić do zamknięcia fabryki, tak samo Państwowa Inspekcja Pracy i niektórzy dziennikarze Radia dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 02.11.03, 15:03 troche dla mnie jest to pomieszane!?ok wybuduja fabryki,hotele i przeniosa nowych pracownikow z nowych miast?to o to chodzi!?bo ja to tak zrozumialam...a co z nami?ja jeszcze nie pracuje,ucze sie w szkole prywatnej,ale potem co?!pojde na studia a co po nich!!!!????u mojego ojca pracuja dziewczyny(kobiety) po studach na stanowisku"sprzataczki"a co z Płocka(Polska)mlodzieza i mlodymi ludzmi,ktorzy bezskutecznie szukaja pracy!!!!!!:(ucza sie,wkladaja wiele wysilku i oni i ich rodzice aby sie wyksztalcic a niz z tego nie maja...to ten kraj robi z ludzi idiotow.kazdy chce sobie wydrapac oczy za kawalek chleba!ludzie co to za polityka...az sie plakac chce:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.L. Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 16:27 Gość portalu: ja napisał(a): >.....to ten kraj robi z ludzi > idiotow. Nie kraj, tylko politycy rządzący tym krajem. Dopóki do sejmu wybierać będziemy populistów, aferzystów, komunistów, leperzystów przyszłość rysować się będzie niezbyt korzystnie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mitsurugi Re: Nowa Technopolia w Płocku IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 09:50 >Nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek uchwała o planie >zagospodarowania miała 42 strony - podkreślał wagę dokumentu >wiceprezydent Płocka Tomasz Kolczyński. Prawdę mówiąc to wszystkie uchwały o planie zagospodarowania na tereny o powierzchni porównywalnej miały grubo ponad 42 strony :) Ale to tylko mała dygresja... :) A wracając do tematu: To dobrze że plan zagospodarowania przyjęto, następny etap przebudowa infrastruktury będzie jednak niezwykle kosztowny. Po tych terenach zaiwaniają magistralne sieci zasilające Płock w prąd, gaz i ciepło, i to nie regularnie - tylko jak leci tnąc tereny na małe bezużyteczne trójkąciki. Skąd nie małe pieniądze na przezbrojenie tego terenu ??? Pewnie spadną z nieba :) Tak na prawdę jedyną istotną inwestycją jaka tam zapewne powstanie będzie siedziba Zarządu Płockiego Parku Technologicznego czyli bezpieczne miejsce gdzie będą mogli ewakuować się co nie którzy urzędnicy i politycy. Gratuluję pomysłu !!! :D Odpowiedz Link Zgłoś