Dodaj do ulubionych

Zakupy w Kaufland

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 08:49
W dobie internetu, telefonów komórkowych i innych dobrodziejstw
cywilizacyjnych otworzył podwoje duży sklep (market, hipermarket) Kaufland.
Nie przekonał mnie do siebie i raczej nie będę robił tam zakupów, ale
największe zaskoczenie spotkało mnie przy kasie ?! Nie można płacić
kartą ???!!!

Eriel
Obserwuj wątek
    • intruder Dyskont 07.11.03, 12:52
      Nie mozna placic karta bo to jest dyskont, tak jak Biedronka. Tam tez tak jest.
    • Gość: piter Re: Zakupy w Kaufland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 15:19
      Gość portalu: Eriel napisał(a):

> W dobie internetu, telefonów komórkowych i innych dobrodziejstw
      > cywilizacyjnych otworzył podwoje duży sklep (market, hipermarket) Kaufland.
      > Nie przekonał mnie do siebie i raczej nie będę robił tam zakupów, ale
      > największe zaskoczenie spotkało mnie przy kasie ?! Nie można płacić
      > kartą ???!!!
      >
      > Eriel
      to popierdułka nie market żadna konkurencja cenowa dla pozostałych a galeria
      fuj nic tam niema na nawały ludzi w tym obsmarku raczej bym nie liczył a to że
      kartą płacić nie można to tylko na ich niekożyść ja tam zakupów nie zrobię.
      A ze słuchu wiem że tak tanio to tam nie jest.Nie ma to jak poczciwe pss-y
      obsługa ok tyko ceny do zmian
      • Gość: klient Re: Zakupy w Kaufland IP: 195.117.140.* 07.11.03, 17:09
        A jakie towary tam są ? Normalne ("markowe") czy lidlowo - biedronkowe ?
        Jeśli są normalne - to ile kosztuje tam np 2L lub 2,5 L CocaCola czy Piwo Heineken 0,66L? Jaka wielkość hali ? Większe od Championa ? A ceny w porównaniu z Championem czy Auchanem ?
        • stuntman Re: Zakupy w Kaufland 07.11.03, 23:14
          Hala według mnie większa i luźniejsza niż w Championie, ceny jak na razie
          spoko. Coca-Cola 2.5L - 4 zł z groszami (czyli taniej niż w Auchanie) ale za
          to nie ma Pepsi. Poza tym są też normalne produkty obok budżetowych. Tłumów
          bym się raczej w przyszłości nie spodziewał, konkurencja bardziej dla
          Championa niż dla Lidla (Lidl dla Biedronki), porównania do Auchana nie ma
          praktycznie żadnego i pewnie niestety jeszcze długo nie doczeka się on
          konkurencji.
          Jak ktoś lubi ciasnotę PSSów, to żaden super- i hipermarket go nie skłoni do
          zmiany miejsca zakupów. Wolny wybór...

P.S. Mój wpis ma na celu przedstawienie faktów, a nie wchodzenie w dyskusję na
          temat zachodnich sieci handlowych. Jeśli jednak ktoś ma taką silną potrzebę to
          zapraszam na Forum Płockich Inwestycji.
          • Gość: klient Re: Zakupy w Kaufland IP: 195.117.140.* 08.11.03, 14:03
            Też odnoszę wrażenie,że to sklep większy conajmniej 2 razy od Championa. Ceny - podobne jak w Champion czy Auchan (piwo,słodycze,soki,etc.). Pod względem wyboru towarów - dużo gorzej niż w Auchan,podobnie lub miejscami lepiej,miejscami gorzej niż w Champion. "Klimatem" przypomina Lidla,tylko że 5 x większy. I posiada jakąś tam b. skromną "galerię" : sklep Mars AGD-RTV,Smakosz,cukiernia,apteka,kiosk z gazetami i tytoniem,sklep z odzieżą młodzieżową,agencję PKO,Era,Idea,sklep komputerowy tej samej f-my co w Champion,i parę pomniejszych drobiazgów. Nic nadzwyczajnego - taki lokalny supermarket dla Skarpy,Dobrzyńskiej,części wielkiej płyty.
            • Gość: Paulina Re: Zakupy w Kaufland IP: *.class146.petrotel.pl 14.11.03, 09:23
              zgadzam się z tą opinią.
      • Gość: klient Re: Zakupy w Kaufland IP: 195.117.140.* 07.11.03, 17:09
        A jakie towary tam są ? Normalne ("markowe") czy lidlowo - biedronkowe ?
        Jeśli są normalne - to ile kosztuje tam np 2L lub 2,5 L CocaCola czy Piwo Heineken 0,66L? Jaka wielkość hali ? Większe od Championa ? A ceny w porównaniu z Championem czy Auchanem ?
      • Gość: Scin Re: Zakupy w Kaufland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 11:17
        A w czym te PSS-y sa takie poczciwe, bo ja ten sklep kojarze z bardzo
        poczciwymi cenami tylko
      • Gość: ja-nosik Re: Zakupy w Kaufland IP: 217.96.48.* 10.11.03, 15:51
        Słuchaj stary ja robie zakupy w pss-ach i nie zauwazyłem jakiejs miłej obsługi
        wiec proponuje zebys mozze zacząl robić zakupy w innych sieciach to bedziesz
        wiedziec co to jest miła obsługa1
        • Gość: Scin Re: Zakupy w Kaufland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 22:37
          ja-nosik do mnie piszesz? Przeciez ja nic nie pisalem o obsludze, ale jesli juz
          sie zaczelo to mysle ze w PSS-ach jest wlasnie najgorsza, zadnego dziendobry,
          prosze ani do widzenia kobity nie znaja, nie wszedzie jest mila obsluga, ale
          inaczej czlowiek sie czuje jak uslyszy gupie dzien dobry
          • Gość: Paulina Re: Zakupy w Kaufland IP: *.class146.petrotel.pl 14.11.03, 09:29
            PSS są luksik tylko troche śmierdzi.Jest naprawde bardzo miła obsługa,bardzo
            niskie ceny.guwno wiesz o PSS pracuje tam pól mojej rodziny.jak ci coś nie pasi
            to spieprzaj do zieleniaka
            • Gość: xx Re: Zakupy w Kaufland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 21:49
              to nie dziwne że tak piszesz. Ale ocena obiektywna jest ważniejsza i twojej
              nikt nie weźmie pod uwage napewno. W PSS jest syf i brak kultury !!!!!!!
            • Gość: Scin Re: Zakupy w Kaufland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 02:12
              Gość portalu: Paulina napisał(a):

> PSS są luksik tylko troche śmierdzi.Jest naprawde bardzo miła obsługa,bardzo
              > niskie ceny.guwno wiesz o PSS pracuje tam pól mojej rodziny.jak ci coś nie
              pasi
              >
              > to spieprzaj do zieleniaka

Oj, kolezanka chyba ze wsi przyjechala (ten jezyk), PSSy ja zauroczyly i bedzie
              ich bronic do ostatniej kropli krwi, jezeli chodzi o ceny to jezeli w PSSie
              jest promocja na jakikolwiek artykul to nawet wtedy nie bedzie on tanszy od
              tego samego artykulu np. w Kauflandzie, Paulinko, zglos sie ze swoimi niskimi
              PSSowskimi cenami, zalozymy sie? czekam
    • Gość: no Re: Zakupy w Kaufland IP: 80.50.13.* 07.11.03, 15:57
      no
      • Gość: Kazik Re: Zakupy w Kaufland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 22:44
        To przyjdżcie do Pss-u koło starego basenu, może zobaczycie miłą obsługę. Ja
        jestem zadowolony
        • Gość: kasia Re: Zakupy w Kaufland IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 21:32
          No i tak zwanym "Niemcu" na Tysiąclecia panie są b. miłe, uśmiechają się,
          zagadują. Tam naprawdę przez kilka lat wiele się zmieniło. Dzień dobry mówią, a
          i o zdrowie zapytają. Śą o wiele sympatyczniejsze niż obsługa w auchanie, która
          z reguły nic nie wie.
    • Gość: anty karta Re: Zakupy w Kaufland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 23:38
      Ciekaw jestem jaką kwote chciałes zapłacić pewnie ok. 20 zł.
      Jest to zajebiste kiedy stoi ogonek ludzi w kolejce do kasy i jakiś patafian
      któremu jest ciężko nośic troszeczkę drobnej gotówki w kieszeni ( ok 50 zł)
      obawia się o napad na własną osobę a może cheć zaszpanowania - mama kartę
      kredytową jaki jetem ważny.I przy rachunku ok. 20 - 30 zł wyjmuje kartę, szczyt
      kures...wa i wiochy. Jesteś ważniakiem co? Pewnie tak chcesz zapłacić kartą
      (nieważne jaka kwota ) a tu rozczarowanie pan ważniak z kawałkiem plastiku -rzy
      dup...e nie może zapłacić karta i co ? Biegnie na forum i tworzy nowy wątek.
      Masz jakiś kompleks?
      • Gość: MK Re: Zakupy w Kaufland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 23:52
        hehe, a to bys sie wkurzyl jakbys stal za mna w kolejce
        potrafie glupia gazete kupic za 3 zl i placic karta :-))))
      • Gość: Jurek Re: Zakupy w Kaufland IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 22:07
        oczywiscie ze ma te 50 zl tylko po co ma je wydawac w miejscu gdzie moze
        zaplacic karta ? zeby za chwile byc zmuszonym udac sie do bankomatu w celu
        uzupelnienia drobnych ?????
        pomysl troche zanim bzdury napiszesz
    • Gość: gość Re: Zakupy w Kaufland IP: *.chello.pl 15.11.03, 10:37
      Gość portalu: Eriel napisał(a):

> W dobie internetu, telefonów komórkowych i innych dobrodziejstw
      > cywilizacyjnych otworzył podwoje duży sklep (market, hipermarket) Kaufland.
      > Nie przekonał mnie do siebie i raczej nie będę robił tam zakupów, ale
      > największe zaskoczenie spotkało mnie przy kasie ?! Nie można płacić
      > kartą ???!!!
      >
      > Eriel

W MAKRO też nie zapłacisz kartą.
    • Gość: Swojak Re: Zakupy w Kaufland IP: 213.77.146.* 17.11.03, 21:41
      Napiszcie co można tam kupić i czy za przystępne ceny. Nie byłem jeszcze w tym
      sklepie!
      • Gość: klient Re: Zakupy w Kaufland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 22:00
        Gość portalu: Swojak napisał(a):

> Napiszcie co można tam kupić i czy za przystępne ceny. Nie byłem jeszcze w
        tym
        > sklepie!
        nie warto sobie marnować czasu na zakupach w tym sklepie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka