Dodaj do ulubionych

Budżet miasta

17.12.03, 19:35
Co myślicie na temat przyszłorocznego budżetu Płocka ?? Rok 2004 rokiem
inwestycji !!
Obserwuj wątek
    • stuntman Re: Budżet miasta 18.12.03, 11:32
      Przyznam, że nie mam jakiejś konkretnej opinii na temat tego budżetu. Z tego co
      pobieżnie przeczytałem specjalnie nie wynika, że w 2004 roku będziemy mieli
      jakieś nowe pomysły. W zasadzie są to same kontynuacje, chociaż jest parę
      ciekawych pozycji (rozbudowa Sobótki, port jachtowy, ścieżki rowerowe). Ale
      generalnie nie ma jakichś przełomowych pomysłów, o których już się wcześniej
      nie mówiło. Pozostaje się cieszyć, że pieniądze są przeznaczone na konkretne
      cele, a rozpoczęte budowy będą trwały. Ja zastanawiam się jednak ilu inwestorów
      zewnętrznych w roku 2004 pojawi się w Płocku. Czy Park Technologiczny zacznie w
      końcu powstawać? Czy poprawi się oferta handlowo-usługowa w naszym mieście?
    • roman_j Re: Budżet miasta 18.12.03, 13:21
      konrad_wp napisał:

> Co myślicie na temat przyszłorocznego budżetu Płocka ??

Budżet jest ambitny. Ale to na razie tylko budżet. Jeśli uda się zrealizować
      przynajmniej 80% zamierzeń, to będzie bardzo dobrze, czego sobie i innym życzę. :)
      • stuntman Re: Budżet miasta 21.07.04, 22:32
        Prezydent zaczyna wprowadzać w życie swoje przedwyborcze wizje - na sobótce
        będzie prąd. Generalnie jest to bardzo dobra wiadomość, jedyne co wzbudziło we
        mnie mieszane uczucia po przeczytaniu artykułu w Wyborczej to
        plany "wydzielenia z Sobótki czystego kąpieliska, połączenia reszty z Wisłą i
        zostawienia na port jachtowy". Według mnie nie powinno się tak radykalnie
        przekształcać tego wodnego zbiornika, a port jachtowy należałoby raczej
        umiejscowić naprzeciw Sobótki, po drugiej stronie drogi.
        • roman_j Port jachtowy 22.07.04, 17:16
          Ten port jachtowy na Sobótce jest moim zdaniem równie realny, co obiecywane dwa
          hotele. Gratuluję panu Gancowi wyobraźni, ale mam nadzieję, że na codzień
          twardo stąpa po ziemii. :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka