konrad_wp 17.12.03, 19:35 Co myślicie na temat przyszłorocznego budżetu Płocka ?? Rok 2004 rokiem inwestycji !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stuntman Re: Budżet miasta 18.12.03, 11:32 Przyznam, że nie mam jakiejś konkretnej opinii na temat tego budżetu. Z tego co pobieżnie przeczytałem specjalnie nie wynika, że w 2004 roku będziemy mieli jakieś nowe pomysły. W zasadzie są to same kontynuacje, chociaż jest parę ciekawych pozycji (rozbudowa Sobótki, port jachtowy, ścieżki rowerowe). Ale generalnie nie ma jakichś przełomowych pomysłów, o których już się wcześniej nie mówiło. Pozostaje się cieszyć, że pieniądze są przeznaczone na konkretne cele, a rozpoczęte budowy będą trwały. Ja zastanawiam się jednak ilu inwestorów zewnętrznych w roku 2004 pojawi się w Płocku. Czy Park Technologiczny zacznie w końcu powstawać? Czy poprawi się oferta handlowo-usługowa w naszym mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Re: Budżet miasta 18.12.03, 13:21 konrad_wp napisał: > Co myślicie na temat przyszłorocznego budżetu Płocka ?? Budżet jest ambitny. Ale to na razie tylko budżet. Jeśli uda się zrealizować przynajmniej 80% zamierzeń, to będzie bardzo dobrze, czego sobie i innym życzę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman Re: Budżet miasta 21.07.04, 22:32 Prezydent zaczyna wprowadzać w życie swoje przedwyborcze wizje - na sobótce będzie prąd. Generalnie jest to bardzo dobra wiadomość, jedyne co wzbudziło we mnie mieszane uczucia po przeczytaniu artykułu w Wyborczej to plany "wydzielenia z Sobótki czystego kąpieliska, połączenia reszty z Wisłą i zostawienia na port jachtowy". Według mnie nie powinno się tak radykalnie przekształcać tego wodnego zbiornika, a port jachtowy należałoby raczej umiejscowić naprzeciw Sobótki, po drugiej stronie drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_j Port jachtowy 22.07.04, 17:16 Ten port jachtowy na Sobótce jest moim zdaniem równie realny, co obiecywane dwa hotele. Gratuluję panu Gancowi wyobraźni, ale mam nadzieję, że na codzień twardo stąpa po ziemii. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś