Dodaj do ulubionych

Płock chórami stoi.

IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 17:05
Przyszło mi niedawno do głowy, że jak na naszej wielkości miasto, o takim a nie
innym poziomie życia kulturalnego, mamy całkiem sporo chórów. Ja naliczyłem ich
sześć (nie licząc parafialnych :-) ):
- Chór Politechniki
- Chór SWPW
- Chór PWSZ
- Chór Szkoły Muzycznej
- Chór Małachowianki
- "Pueri Cantores Plocenses"
Czy kogoś pominąłem? Nawet jeśli, to i tak dużo, jak na poziom kulturalny, na
jakim znajduje się nasze miasto.
Obserwuj wątek
    • intruder Re: Płock chórami stoi. 22.07.02, 21:19
      Swaego czasuistnial zdaje sie chor naszej szkoly Romanie - Jagiellonki, ale nie
      wiem czy to przedsiewziecie jest przez kogos kontynuowane.
      • roman_j Re: Płock chórami stoi. 27.07.02, 20:01
        intruder napisał:

> Swaego czasuistnial zdaje sie chor naszej szkoly Romanie - Jagiellonki, ale
        nie
        >
        > wiem czy to przedsiewziecie jest przez kogos kontynuowane.

Obawiam się, że niestety nie. Ale jeśli by się reaktywował i zakładał także
        udział absolwentów, to ja się deklaruję. :-))
    • Gość: luzak Re: Płock chórami stoi. IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.02, 08:29
      Gość portalu: Roman J. napisał(a):

> Przyszło mi niedawno do głowy, że jak na naszej wielkości miasto, o takim a
      nie
      >
      > innym poziomie życia kulturalnego, mamy całkiem sporo chórów. Ja naliczyłem
      ich
      >
      > sześć (nie licząc parafialnych :-) ):
      > - Chór Politechniki
      > - Chór SWPW
      > - Chór PWSZ
      > - Chór Szkoły Muzycznej
      > - Chór Małachowianki
      > - "Pueri Cantores Plocenses"
      > Czy kogoś pominąłem? Nawet jeśli, to i tak dużo, jak na poziom kulturalny, na
      > jakim znajduje się nasze miasto.

troche odkurzam wątek -

A może by tak zorganizować festiwal płockich chórów ? Mamy w końcu ich trochę,
      różne stowarzyszenia itp., może udałoby się im jakoś porozumieć i zrobić coś
      razem ?
      • Gość: RobertM Re: Płock chórami stoi. IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.02, 14:36
        Witam,
        Cieszę się, że podjeliscie wątek chórów w Płocku. Jestem dyrygentem chóru
        PWSZ "Vox Juventutis" - nowa nazwa. Wspólne przedsięwzięcia zdarzają się
        czasem. Najczęściej za sprawą POKiSu, Urzedu Miasta lub Orkiestry Symfonicznej.
        Jednak rzeczywiście festiwal chóralny to dobry pomysł. W przyszłym roku moja
        uczelnia planuje organizację Festiwalu Chórów Państwowych Wyższych Szkół
        Zawodowych. Na razie zbieramy informację ile uczelni tego typu ma chóry. Może z
        tych dwóch pomysłów zrodzi się coś wspólnego? Kto to wie.
        Pozdrawiam
        Robert
        A tak przy okazji. Nasz chór nagrał ostatnio płytę z kolędami. Wychodzi w
        poniedziałek 16 grudnia. Niestety wytłoczyliśmy tylko 500 kopii (brak kasy).
        Więc nie będzie ona dostępna w sklepach. Jednak pewną ograniczoną ilość
        egzemplarzy będziemy rozdawać. Myślę, że dla osób dyskutuhących na Forum, na
        temat chórów znajdzie się kilka prezentów. Jesli chcecie mieć tę płytę -
        piszcie do mnie na priv. robmajewski@poczta.onet.pl
        • Gość: luzak Re: Płock chórami stoi. IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 12.12.02, 17:38
          Gość portalu: RobertM napisał(a):

> Witam,
          > Cieszę się, że podjeliscie wątek chórów w Płocku. Jestem dyrygentem chóru
          > PWSZ "Vox Juventutis" - nowa nazwa. Wspólne przedsięwzięcia zdarzają się
          > czasem. Najczęściej za sprawą POKiSu, Urzedu Miasta lub Orkiestry
          Symfonicznej.
          >
          > Jednak rzeczywiście festiwal chóralny to dobry pomysł. W przyszłym roku moja
          > uczelnia planuje organizację Festiwalu Chórów Państwowych Wyższych Szkół
          > Zawodowych. Na razie zbieramy informację ile uczelni tego typu ma chóry. Może
          z
          >
          > tych dwóch pomysłów zrodzi się coś wspólnego? Kto to wie.
          > Pozdrawiam
          > Robert
          > A tak przy okazji. Nasz chór nagrał ostatnio płytę z kolędami. Wychodzi w
          > poniedziałek 16 grudnia. Niestety wytłoczyliśmy tylko 500 kopii (brak kasy).
          > Więc nie będzie ona dostępna w sklepach. Jednak pewną ograniczoną ilość
          > egzemplarzy będziemy rozdawać. Myślę, że dla osób dyskutuhących na Forum, na
          > temat chórów znajdzie się kilka prezentów. Jesli chcecie mieć tę płytę -
          > piszcie do mnie na priv. robmajewski@poczta.onet.pl

mysle ze pomysl z organizacja jest o.k. POKiS moglby polaczyc rozne strony i
          cos zrobic, mam nadzieje ze pokis tez bywa na forum i sie odezwie. pozdrawiam.
          a z plytki bardzo chetnie .....
        • roman_j Re: Płock chórami stoi. 13.12.02, 12:06
          Gość portalu: RobertM napisał(a):

> Witam,
          > Cieszę się, że podjeliscie wątek chórów w Płocku. Jestem dyrygentem chóru
          > PWSZ "Vox Juventutis" - nowa nazwa. Wspólne przedsięwzięcia zdarzają się
          > czasem. Najczęściej za sprawą POKiSu, Urzedu Miasta lub Orkiestry
          Symfonicznej.
          >
          > Jednak rzeczywiście festiwal chóralny to dobry pomysł. W przyszłym roku moja
          > uczelnia planuje organizację Festiwalu Chórów Państwowych Wyższych Szkół
          > Zawodowych. Na razie zbieramy informację ile uczelni tego typu ma chóry. Może
          > z tych dwóch pomysłów zrodzi się coś wspólnego? Kto to wie.
          > Pozdrawiam
          > Robert
          > A tak przy okazji. Nasz chór nagrał ostatnio płytę z kolędami. Wychodzi w
          > poniedziałek 16 grudnia. Niestety wytłoczyliśmy tylko 500 kopii (brak kasy).
          > Więc nie będzie ona dostępna w sklepach. Jednak pewną ograniczoną ilość
          > egzemplarzy będziemy rozdawać. Myślę, że dla osób dyskutuhących na Forum, na
          > temat chórów znajdzie się kilka prezentów. Jesli chcecie mieć tę płytę -
          > piszcie do mnie na priv. robmajewski@poczta.onet.pl

Trzymam kciuki i mam nadzieję, że wspomniany festiwal uda się zorganizować i co
          ważniejsze, że stanie się on stałym elementem krajobrazu kulturalnego Płocka.
          Zaś co do płyty, to dziękuję (o ile byłem brany pod uwagę). Uważam, że przy
          tak małym nakładzie warto sprzedać jak najwięcej sztuk, a wtedy może będzie
          kasa na większy nakład. ;-)) Poza tym uważam, że trzeba obdarować
          bardziej "godne" osoby, szczególnie takie, od których może zależeć powodzenie
          pomysłu organizacji festiwalu chórów (mam na myśli zarówno decydentów, jak też
          ewentualnych sponsorów). :-))
          • Gość: lu Re: Płock chórami stoi. IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.12.02, 12:31
            roman_j
            >
            Poza tym uważam, że trzeba obdarować
            > bardziej "godne" osoby, szczególnie takie, od których może zależeć powodzenie
            > pomysłu organizacji festiwalu chórów (mam na myśli zarówno decydentów, jak
            też
            > ewentualnych sponsorów). :-))

tez czekam na obiecaną płytkę ....

takie przedsięwzięcia nalezy popierac, to one tworzyć powinny min. ,,klimat"
            miasta. a o sponsorach i waznych dla idei osobach nalezy bazsprzecznie
            pamietać.:-))))
            • roman_j Re: Płock chórami stoi. 16.12.02, 13:30
              Gość portalu: lu napisał(a):

> tez czekam na obiecaną płytkę ....

A ja nie. Myślałem, że dałem to jasno do zrozumienia. :-))
              • Gość: Robert Re: Płock chórami stoi. IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 22:20
                Przepraszam ale sporadycznie zagladam na forum. Propozycja obdarownia
                forumowiczow plytami jest stale aktualna i jest dla nas wielka radoscia. Dla
                sponsorow, wladz i innych osobistosci tez nie zabraknie. Wszystkich chetnych
                prosze o kontakt na moj prywatny adres - prosze naprawde nie krepowac sie.
                Poczte odbieram codziennie, na forum zagladam raz w miesiacu.
                robmajewski@poczta.onet.pl

Pozdrawiam
                Robert Majewski - VOX JUVENTUTIS - chor PWSZ w Plocku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka