muimuimui 02.03.10, 12:18 "Zobacz jak będzie wyglądał nowy dworzec PKP" Wchodze czytam i nie widze. 0 zdjęć kilka linijek tekstu? Coś przegapiłem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soya77 Zobacz jak będzie wyglądał nowy dworzec PKP 02.03.10, 13:12 Czy zarezerwowano w projekcie nowego dworca jakieś miejsca dla bezdomnych? ;) Jeśli nie to pewnie sami sobie zarezerwują ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xn Re: Zobacz jak będzie wyglądał nowy dworzec PKP IP: 79.110.200.* 02.03.10, 18:07 Ładny. Pozdrowienia z Wrocławia! wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
isiah.thomas A może przestaliby już wizualizować, pokazywać... 02.03.10, 13:14 ... a zaczęli budować? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Interesują mnie dwie sprawy 02.03.10, 13:33 Primo: czy na nowym dworcu nie będzie śmierdzieć i menelstwo nie będzie mnie zachodzić od tyłu podczas kupowania biletu? Secundo: czy będę mógł zaparkować za darmo (park and drive) lub za niewielką opłatą i bez problemu samochód? Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Re: Interesują mnie dwie sprawy 02.03.10, 13:55 Ad 1. przez pierwszych parę miesięcy pewnie będą pilnowali (bo nowe, reprezentacyjne, bo Euro i goście) a potem będzie jak zawsze - ale obym się mylił, Ad 2. to ciekawe bo patrząc na tą wizualizację to stojąc twarzą do wejścia po prawej stronie masz jezdnię i auta (teraz są tory). Na ile ta wizualizacja odpowiada projektowi tego nie wiem. A patrząc na burdel nasz powszedni, który panuje pod i na dworcu PKP taki parking nie był by głupią sprawą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJo Re: Interesują mnie dwie sprawy IP: 188.33.102.* 05.03.10, 18:35 >Na ile ta wizualizacja odpowiada projektowi tego nie wiem. Nie odpowiada, bo dwa rysunki nie pokazują tego samego projektu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Interesują mnie dwie sprawy IP: *.semajag.dyn.perspektivbredband.net 02.03.10, 13:58 1. Na calym swiecie nie ma parkingu za darmo - przy dworcu. Zwykle kosztuje taka przyjemnosc majatek. 2. Obrazek + tekst = Bzdet. Nic z tego nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Interesują mnie dwie sprawy 02.03.10, 14:35 Gość portalu: aa napisał(a): > 1. Na calym swiecie nie ma parkingu za darmo - przy dworcu. Zwykle > kosztuje taka przyjemnosc majatek. [...] To w jaki sposób PKP zachęci mnie do skorzystania ze swoich usług? Taksówka od mojego domu do dworca kosztuje ok. trzech dych. Przejazd czteroosobowej rodziny z walizkami komunikacją miejską też coś koło tego albo i więcej. Z tego powodu niejednokrotnie decydowałem się na podróż samochodem zamiast pociągiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Interesują mnie dwie sprawy IP: *.tbcn.telia.com 02.03.10, 16:31 Czy ty naprawde sadzisz ze PKP zalezy na pasazerach? Przeciez jedyne co robi to likwiduje linie i trasy! To co sie planuje to po prostu drobna kosmetyka za straszne pieniadze. Prawdziwy projekt powinien objac calosc - m. in komunikacje miejska ktora porozwozi podrozujacych. Tu nie ma niczego. Kawalek nalesnika przyklejonego do blaszaka. To jest po prostu przewalka! Za pieniadze podatnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Za pieniadze inwestora a nie podatników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 18:35 Czemu wszystkim się wydaje, że jak coś się buduje w mieście to "za pieniądze podatników"? Nawet w tekście jest wprost wskazane kto za to zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Za pieniadze inwestora a nie podatników IP: *.tbcn.telia.com 02.03.10, 20:02 Mam rozumiec ze ow inwestor zajmuje sie dzialalnoscia charytatywna i nie bedzie pobieral czynszow od powierzchni ktora udostepni PKP. Albo moze i koleje panstwowe sa prywatne a dochody ze sprzedazy biletow pokrywaja koszty eksploatacji dworca, peronow, itp. Jak dotad wszelkie informacje na temat "budowy" sa b enigmatyczne. Poznaniacy znowu obudza sie z lapa w nocniku. Miales chamie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Masz rozumieć że bedzie część komercyjna i PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 02:04 Inwestor wyłoży własną kasę, która mu się zwróci z części komercyjnej, a kolej dostanie za udostępnienie terenu dworzec. O dworcu i zasadach jego finansowanie było już pisane kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Interesują mnie dwie sprawy IP: *.devs.futuro.pl 20.03.10, 14:46 Szczera prawda.A więc nie tylko ja tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
whitenabuchodonozor Re: Interesują mnie dwie sprawy 02.03.10, 14:06 l.george.l napisał: > czy będę mógł zaparkować za darmo (park and drive) lub za niewielką > opłatą i bez problemu samochód? > na pewno nie będziesz mógł za darmo ani za niewielką opłatą w normalnych miastach obowiązuje podobna opłata jak za parkowanie na ulicy (u nas w Strefie Ograniczonego Postoju) BTW - co oznacza termin "park and drive"? trochę by to było bez sensu - albo parkujesz albo kierujesz a nigdy obu czynności nie wykonujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&R Re: Interesują mnie dwie sprawy IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.10, 14:37 Masz chyba na myśli system PARK + RIDE. Ale ten wymślono właśnie w odwrotnym kierunku tzn. parkingi znajdują się na stacjach peryferyjnych aby tam zostawić auto i do centrum dojechać po szynach. Taki jego sens i nigdzie na świecie nie widziałem innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek W końcu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 13:55 Miałem ostatnio gości, jedyna rzecz przez jaką się musiałem wstydzić podczas ich dwudniowego pobytu, to dworzec PKP. Reszta, nawet jak ma jakieś niedomogi, nie powodowała że chciałem się zapaść pod ziemię. A Poznań przyjezdnym może się podobać... i się podobał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: W końcu... IP: 82.113.121.* 02.03.10, 14:35 ..tylko trzeba bylo pamietac, zeby przed pokazaniem Poznania nie pokazywac im Krakowa, Torunia albo Wroclawia? ;) Choc z drugiej strony, prowincjonalne miasteczka tez moga miec swoj urok... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~hiena Re: Zobacz jak będzie wyglądał nowy dworzec PKP IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.10, 15:25 ch-ujn-ia - z dworca na perony 5,6,7 będzie hektar do przejścia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka_patelka Re: Zobacz jak będzie wyglądał nowy dworzec PKP IP: 80.48.73.* 02.03.10, 15:50 Nie będzie tych peronów. Na miejscu obecnych 5, 6 i 7 będzie pętla pestki i parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlkp Hale peronowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 16:04 A gdzie hale peronowe.Tysiace pasazerow ma gnic w blocie i na wietrze wsiadaz do bany.Hale to podstawa kazdego europejskiego miasta.A co z Dworcem Zachodnim.Pasazerowie maja wychodzic do miasta na smierdzacy 4-pasmowy most Dworcowy? Ile milionow z tej puli 500 mln pojdzie na sam dworzec? 20-30 mln.Teraz nie wystarcza 7 peronow do obslugi ruchu kolejowego a maja w nowym dworcu wystarczyc 3 ? .Smierdzi korupcja na kilometr.Komu przeszkadza obecny uklad Dworca. Mafia warszawsko-zabuzanska zrobi z Poznania gleboka prowincje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Zapomniałeś dodać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 18:37 o udziale masonów, cyklistów i mieszkańców Melmak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~hiena Re: Zapomniałeś dodać IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.10, 09:08 Zaprzeczanie i wyśmiewanie bez podania argumentów jest jakby przyznaniem racji poprzedniczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Zobacz jak będzie wyglądał nowy dworzec PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 17:28 Peron 7 faktycznie idzie do likwidacji w związku z przedłużeniem PST, ale 4, 5 i 6 zostają. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmmm000 Nie wiem za co te miliony. 02.03.10, 16:14 mi to wygląda na "daszek" w miejscu obecnego parkingu domontowany do obecnego dworca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vos90 Re: Nie wiem za co te miliony. IP: *.173.31.250.tesatnet.pl 02.03.10, 20:01 nowy dworzec będzie w innym miejscu niż dotychczasowy. .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Nie wiem za co te miliony. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 12:39 Gość portalu: vos90 napisał(a): > nowy dworzec będzie w innym miejscu niż dotychczasowy. .. W innym? a już wiadomo gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanMarcepan Re: Nie wiem za co te miliony. IP: 212.241.39.* 08.03.10, 10:48 Watpie by byl w innym miejscu, skoro 2 lata temu pkp wydala duuuuzo milionow na modernizacje calego wezla (a co z tym sie wiaze wymienili cale torowiska dojazdowe do dworca). Zrobienie tego ponownie jest raczej poza mozliwosciami prywatnego inwestora. Predzej dworzec autobusowy przesuna blizej pkp niz odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
paul8550 Poznań planuje nowy dworzec za kilkaset milionów 02.03.10, 18:41 komu to potrzebne? kto za to zaplaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jackx Re: Poznań planuje nowy dworzec za kilkaset milio IP: *.icpnet.pl 02.03.10, 21:19 Płaci prywatna firma - Trigranit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer paul 85.. ty jesteś milicjant?? IP: 83.238.194.* 08.03.10, 08:47 Paul czy ty jesteś milicjan co to jeden umie pisać a drugi czytać? Ty z tych co to umieją i to kiepsko pisać! Jak byk napisałautor kto za to płaci! Ty się módl do swego _nawet czerwonego boga - by to co planują wcielili w czyn. A swoją drogą - kilkaset milionów to będzie kosztować nie dworzec (tn szacują na kilkadziesiąt) a całe centrum - w większości handlow-hotelowe. Zatem paul - do szkoły???? Odpowiedz Link Zgłoś
2reserved Poznań planuje nowy dworzec za kilkaset milionów 09.03.10, 15:31 Dworzec PKP zostanie pewnie taki jaki jest i dworzec PKS wszystko sie slimaczy bo boja sie podpisac umowe z wykonawca Odpowiedz Link Zgłoś