Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca na lotnisku - WROLOT

16.04.07, 09:10
    Witam serdecznie.otrzymalem propozycje pracy na lotnisku w charakterze
    agenta obsługi pasażerskiej.Bede wdzieczny za każdą informacje dotyczaca tej
    pracy.dziekuje
    Obserwuj wątek
      • Gość: beata Re: praca na lotnisku - WROLOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 12:42
        Dostales zaproszenie na rozmowe po wyslaniu aplikacji z ogloszenia z wyborczej i
        juz na niej byles po czym zaproponowali Ci prace? Ja tez wyslalam juz chyba 2
        tyg. temu ale bez zadnego odzewu. Ciekawa jestem jak przebiegala ta rekrutacja i
        rozmowa? wymagania nie byly jakies wygorowane i wydawalo mi sie ze je spelniam
        ale jak widac chyba nie skoro nie dostalam zadnej odpowiedzi.. Mowi sie trudno:/
        A co do pracy na tym stanowisku to nie wiem ani ile placa ani jakie warunki
        zatrudnienia, wydaje mi sie ze to stanowisko przy odprawie bagazowo-biletowej
        (tak bylo w ogloszeniu) wiec glownie wydawanie kart pokladowych i metkowanie
        waliz do odprawy, ew. pobieranie dodatkowych oplat za nadbagaz. Ale to juz chyba
        wiesz skoro zaproponowano Ci juz ta prace...
        Pozdrawiam!
      • Gość: daria Re: praca na lotnisku - WROLOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 18:01
        Jakie wrazenia po rozmowie o co pytaja i i jakie wynagrodzenie proponuja?
      • Gość: krk Re: praca na lotnisku - WROLOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:30
        Nie wiem jak jest we Wrocławiu ale cos o Krk Ci mogę powiedzieć. Jeśli kochasz kontakt z ludzmi niezależnie od pokroju(!!!!), kochasz bardzo wykańczającą fizycznie i psychicznie pracę (po kilkunastu godzinach na checkinie lub w gate dalej musisz byc superprzytomny i mieć oczy dookoła głowy i wszystkie przepisy, wizy i inne miliony tajemnych receptur wyprowadzenia samolotu z paxami w powietrze musisz byc w stanie kontrolować). A jeśli do tego dasz radę przez kilkanaście dyżurów w miesiącu wstać ok godz. 2.20 w nocy by dojechac na 3.30 do pracy to do dzieła. Języki (przynajmniej 3 w stopniu komunikatywnym) się przydają. Nie wiem jak we Wro z kasą , ale może da radę, choć nie są to kokosy.Pozdrowienia z lotniska,dziś "jedyne" 12 godzin na dyżurze i mam dramat, nie wiem jak sie nazywam. Ale lubię lotnisko i wszyskich paxów.
        • Gość: daria Re: praca na lotnisku - WROLOT IP: *.eranet.pl 19.04.07, 21:51
          To moze co powiesz jak u Ciebie przebiegala rekrutacja i na jakie
          wynagrodzenie mozna liczyc na początku pozdrowiam
          • Gość: mika Re: praca na lotnisku - WROLOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:33
            ja pracuję jako CSA w Krakowie i hm... ogolnie praca sympatyczna, ale
            cierpliwość jest tu cechą wymaganą przede wszystkim. Pracuje też zmianowo,
            wstawanie o 3 rano, jak ktos wyżej zauwazył, nie nalezy do przyjemności.
            Podobnie jak rózne typy paxów z którymi się spotykasz, są ludzie mili i
            kochani, którzy dają Ci dużo energii na resztę dnia, a są też tacy, których
            masz ochote wytargać za włosy - najgorsze, ze wtedy trzeba zacisnąć zęby i
            wciaz sie usmiechać. Zarobki - średnie. Powodzenia!
            • Gość: wiolka Re: praca na lotnisku - WROLOT IP: *.generacja.pl 12.09.07, 10:07
              hej praca na lotnisku-stresujaca... mało płacą... niedzele i świeta się nie liczą... wstawać trzeba przed 3.00, co dla mnie osobiscie jest porą masakryczną... ale jak jest fajna ekipa to poprostu aż chce się tam chodzić... paxy sa wkurzajace na maksa, i nie mozna pozwolic żeby wlezli na głowę bo tak nakręca... ech no cóż ja lubie tą prace bo mam 22 lata i nie mam rodziny, ale jak ktoś szuka czegos na lata to nie polecam...
      • Gość: piotr Re: praca na lotnisku - WROLOT IP: *.eranet.pl 22.04.07, 15:12
        Słuchajcie a jak wyglada praca jako personel naziemny(sprzedaz biletow) w
        liniach lotniczych np rynair wizzair itp?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka