kajo61 Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 16:50 Taka sama sytuacja jest w Krakowie pracowałam w TP 36 lat w tym 6 lat w Krakowie w call center człowiek czuje się jakby pracował w obozie pracy , na przerwę trzeba się zapisywać kierownicy nie są za pracownikami bo boją się o stanowisko liczą się tylko statystyki nie ma mowy o awansie ani o podwyżkach w ciągu sześciu lat pracy dostałam 100 zł brutto podwyżki współczuję tym którzy tam pracują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 17:53 W poznańskiej TP SA pracownicy już nazywają Bernadettę Ł. pierwszą ofiarą restrukturyzacji w polskiej spółce. - Kolega, który spodziewa się zwolnienia, powiedział mi dzisiaj, że koleżanka go wyprzedziła. Człowiek to nie maszyna, którą można przestawić lub wyrzucić nie licząc się z jej uczuciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłytepsiarz Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.xdsl.centertel.pl 09.03.10, 18:28 Pani Bernardetta (którą znam jako bardzo miłą i spokojną osobę)nie jest pierwszą ofiarą restrukturyzacji TP.Wielu pracowników przypłaciło to zdrowiem :zawały,wylewy .Niektórzy ,niestety ,z tych powodów zmarli.A jestem przekonany,że gdyby wyskoczyła z okna w swoim mieszkaniu,nie byłoby tematu.TP nie byłaby winna.Czytając na stronie TP o ofertach pracy jakie od wczoraj są zamieszczone,można by dojść do wniosku,że nic tylko robić karierę w TP. A w rzeczywistości :znam człowieka ,wieloletniego pracownika w tym na stanowiskach technicznych i tzw.menedżerskich (kierowniczych),z wykształceniem wyższym,o bardzo dużej wiedzy i bardzo cenionego przez swoich podwładnych, którego przeniesiono właśnie w Poznaniu na Błękitną Linię,kierownikiem dla niego została osoba ze srednim wykształceniem a usiłowano przydzielić pracę polegającą na telefonicznym dziękowaniu nowym klientom TP za to że zostali klientami i oferowaniu im nowych usług.Oczywiście rozmowy z tymi klientami byłyby oceniane.Również przez jego byłych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 18:28 Nie każdy nadaje się do każdej pracy. Nie każdy ma predyspozycje do tego by mieć kontakt z rozłoszczonymi klientami. Dla niektórych może to być nie do przeskoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nehsa Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 18:46 Współczuję bardziej, niż szczerze. Ale rocznie w Polsce, przeważnie młodzi ludzie, popełniają około sześć tysięcy skutecznych prób samobójczych. To jest miara osamotnienia Polek i Polaków wśród czterdziestomilionowego społeczeństwa. To, co piszecie w swoich postach, jest dowodem waszego zniewolenia. Jesteście niewolnikami w swoim własnym kraju, bo nie doceniliście Wolności, nie rozumiecie, co to za wartość, i czyim jest Imieniem. W Polsce, już tylko będzie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 19:35 Nie ściemniaj,to nie chodzi wcale o pracowników z obsługi klienta!,Te wszystkie niegodziwości totalny mobing,chamstwo,nękanie itp.są wszędzie na każdym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka_live Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 19:09 Jestem załamana, to jakby mój scenariusz z roku 2009. Byłam Głównym Specjalistą ds analiz. W wyniku niezrozumiałych dla mnie działań, również wylądowałam na BL Call Center jako doradca.Moją pracę( bo została) wykonuje inna osoba.To co przeczytałam to zrobiło na mnie wrażenie ja to samo usłyszałam!!!!, czyli co, utarty scenariusz. My analitycy, trudno odnajdujemy się w roli doradców.Istnieję dzięki doradcom w sekcji klimat jest wspaniały. Niestety liderzy nadal stosują nagonkę, oszukują mnie, wskązniki mam wypracować gdzie się szkoliłam. To jest tragedia nie tylko p. Beni. Co mogę zrobić . Oddać krew i to robię dla Ciebie Beniu - analityku. Oczywiście mogę pójść kiedy systemy pozwolą. Ja już nie jestem kreatywnych człowiekiem, jestem maszyną. A to wykańcza.Żyłam wówczas , bo moja mama miała większe potrzeby.Mam kochaną rodzinę-ale uwierzcie mi to naprawdę nie wszystko. Wartości są inne.Władza dostaje się w niesprawdzone ręce i bawią się ludźmi-jak długo to jeszcze będzie trwać...???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.warszawa.mm.pl 09.03.10, 19:31 Wybacz ale zabawnie brzmi "My analitycy, trudno odnajdujemy się w roli doradców" Brzmi to jak biedne, skrzywdzone dziecko. A kto Ci broni isc do innej pracy? Jesli jestes tak wspanialym analitykiem to inne firmy czekaja! A moze po prostu zdajesz sobie sprawe,ze poszlas tam gdzie powinnas sie dawno temu znalezc, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.xdsl.centertel.pl 09.03.10, 20:21 Tak,wszędzie czekają na analityków.Pod warunkiem że jest się kolesiem.A Ty jesteś durniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 20:55 Gość portalu: jkl napisał(a): > Wybacz ale zabawnie brzmi "My analitycy, trudno odnajdujemy się w roli doradców" Brzmi to jak biedne, skrzywdzone dziecko. Tylko ignorant może napisać coś takiego, /ale ktoś z wyższego stołka w Telekomunikacji?/. Gościu portalu jkl - poczytaj sobie trochę na ten temat, bo nie mam zamiaru robić Ci wykładu. Otóż: NIE KAŻDY NADAJE SIĘ NA KAŻDE STANOWISKO. > A kto Ci broni isc do innej pracy? Na jakim Ty swiecie żyjesz jkl??? W Twojej rzeczywistości tak łatwo dziś o pracę? > A moze po prostu zdajesz sobie sprawe,ze poszlas tam gdzie powinnas sie dawno temu znalezc, hm? Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 21:01 I żeby była jasność - Nie jestem: grazka_live Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Jest tyle innych firm 09.03.10, 19:24 rowniez placacych lepiej niz tepsa. Nie ma co marnowac zycia. Podszlifowac CV i do akcji. Chyba, ze ktos jest masochista... Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz961 Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 19:33 Nie chcę sie absolutnie wymądrzac, ale szokuje mnie co innego tutaj. Nie moge wyjść z szoku ze ludzie KOMPLETNIE nie rozumieja zasad tego swiata! POwiem tylko tyle: TO WLASNIE JETS KAPITALIZM. Ktos pisze nawet ze "jak mozna zwalniac z powodu redukcji kosztow"? No po prostu szok. Albo ktos inny, ze "czlowiek jest nadrzedna wartoscia itd". Otoz nie chce pisac o historii, ale ISTOTA kapitalizmu jest WYLACZNIE zysk. Czlowiek jest tylko instrumentem. Wcale nie najwazniejszym. Jesli ktos ma klopoty ze zrozumieniem tego swiata to niech sobie wypozyczy ZIemię Obiecaną, zasady gry sa takie same. To ze niektorzy maja lepiej, nic nie znaczy. Nawet na wojnie mieli niektorzy lepiej. Trzeba sobie powiedziec jeszcze to, ze kapitalizm teraz zatacza koło. Kiedys komuna wymusiła na kapitalizmie wprowadzenie socjalnych wymysłow, wymusiła poluzowanie. Teraz NIC nie blokuje kapitalizmu, takich obrazkow bedziemy widziec coraz wiecej. Sami tez w penwym sensie jestesmy tacy jak ci z TPSA. Przeciez nie przeszkadza nam np to, ze kupujac darmowe niemal produkty z Chin, udajemy ze nie wiemy w jakich warunkach sa wytwarzane i ze czesto robia to dzieci. CO NAS TO OOBCHODZI prawda? No i zeby na koniec - NIESTETY ja nie uprawiam rewolucji. Ja podchodze do tego jak do wschodu zlonca. TAKI JEST SWIAT. Czy moze byc inny? nie wiem, moim zdaniem bedzie coraz gorszy teraz. Bo nadchodza ewidentnie czasy ciezkie. Kapitalizm wymaga wojen, zeby znow nakrecic popyt. To daje do myslenia tez, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 19:51 Jest kapitalizm i kapitalizm. Jest człowiek i Człowiek. Ludzie ludziom zgotowali ten los... Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz961 Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 20:10 Niestety ale NIE. To tutaj i tak jest stosunkowo znosnie. Wystarczy sobie pojechac do trzeciego swiata, zeby zobaczyc jak wyglada kapitalizm. Tam niemal wszedzie pracuja dzieci, małe dzieci, chyba nie dlatego ze chca prawda? A za ile tam ludzie pracują? A czy sa jakies emerytury, opieka medyczna, przeciez nawet karetka do biedoty nie wjezdza! A co u nas powoli sie dzieje? Tylko slepy nie widzi, ze kraj sie robi wylacznie dla zamoznych. Juz nikt nawet nie ukrywa ze za opeike medyczna trzeba sobie placic i jak ktos nie ma kasy to trudno, studia beda platne, emerytury zenujaco niskie, wiec starcy beda pracowac i zebrac. Czyli w wiekszosci MY to wlasnie ci przyszli starcy. Czekaja nas tez getta dla tych totalnie wykluczonych. One juz powstaja. Bezwgledne egzekucje dluznikow z mieszkan. TO MUSI BYC, bo inaczej ten system nie działa. WSZYSTKO jest wycenione! Tylko slepy nie widzi, albo ten co tylko w wwarszawce siedzi, ze ludzie masowo biednieją, traca prace, pauperyzują sie. W tym kraju liczac rolnikow, ktorzy sa w wiekszosci bezrobotni, jest ok 25% ludzi bez pracy. Ogromna masa ludzi zasuwa za ok 1000 zł na reke. To juz jak w 3 swiecie. NIe wspomne o dlugach na pokolenia. Bedzie brutalnie i musi byc brutalnie, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 21:07 a ty grzegorzu961 znasz tylko jeden rodzaj kapitalizmu? no to sobie nie podyskutujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 21:48 Dokladnie Magdalena: jak ktos ma odmienne zdanie to sobie nie podyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: może Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 10:47 a może TP chce wprowadzić do Polski francuski rodzaj kapitalizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
telekompromitacja_pl prawdziwa telekompromitacja 09.03.10, 19:53 wybaczcie, ale jestem pracownikiem tp sa i chciałam zaznaczyć, że to wszystko, co tam się dzieje jest jedną wielką karykaturą pracy. niemożliwe jest to, że osoby, które sprzedają najlepiej, z zachowaniem wszelkich zasad, jakie wprowadziła tp (ABSURDALNYCH!!!) są zmuszone odejść z własnej NIEPRZYMUSZONEJ woli ponieważ sprzedają ZA DUŻO. tak, pewnie nikt z Ws tego nie zrozumie (oczywiście nie pracując w tp). jeżeli z kolei nie zechcą odejść sami bądź jeśli będą mieli jakieś zastrzeżenia albo będą chcieli zobaczyć kartę monitoringu, z którego otrzymali podobno ocenę rażącą (a prawda jest taka, zże jej nigdy nie zobaczą-kto wie, czy w ogóle istnieje??), odejdą z papierami, w których będzie dosłownie NASR.ANE- jednym słowem odejdą zwolnieni dyscyplinarnie za to, że chcieli się dowiedzieć, dlaczego zostali wyrzuceni na bruk. ode mnie: WALCIE SIĘ DYREKTORZY, KIEROWNICY I WSZYSTKIE NAPUSZONE PAWIANY - JESTEŚCIE GÓW.NO WARCI- WY I WASZE CHOLERNE Z DU.PY WYCIĄGNIĘTE ZASADY- ŻAŁOSNE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaja.13 Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 19:53 Jestem osobą nie zwiazaną z TP SA.Z całym szacunkiem dla zaistniałej sytuacji uważam, że komuś zabrakło zdrowego rozsadku.Kobieta mająca dwójke dzieci,pracujący mąz ???!!!!! powinna znaleść inne wyjscie .W swojej pracy spotkałam sie z bardziej tragicznymi sytuacjami rodzinnymi a ludzie nie decydowali sie na taki krok.Zastanawiam się czy rzeczywiście chodziło tylko o pracę w TP SA.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 20:09 kaja nie wiesz co piszesz. Nie byłaś nigdy w takiej sytuacji więc może trudno Ci zrozumieć. Ja odczułam mobbing na własnej skórze /ta firma już dziś nie istnieje/ i wiem, że są chwile, kiedy nie myśli się o rodzinie ani o niczym innym, bo cierpienie jest tak wielkie, ze przysłania wszystko. Nikomu tego nie życzę. Na szczęście miałam kochającą rodzinę i życzliwych, którzy podali mi dłoń. Czytając ten wątek przypomniałam sobie to co kiedyś przeżyłam i zapewniam Cię: są chwile, kiedy się nie myśli a wtedy wszystko jest możliwe. kaja.13 napisał: > Jestem osobą nie zwiazaną z TP SA.Z całym szacunkiem dla zaistniałej > sytuacji uważam, że komuś zabrakło zdrowego rozsadku.Kobieta mająca > dwójke dzieci,pracujący mąz ???!!!!! powinna znaleść inne wyjscie .W > swojej pracy spotkałam sie z bardziej tragicznymi sytuacjami > rodzinnymi a ludzie nie decydowali sie na taki krok.Zastanawiam się > czy rzeczywiście chodziło tylko o pracę w TP SA.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.xdsl.centertel.pl 09.03.10, 20:25 Radzę poczytać trochę na temat choroby która nazywa się depresja.To zrozumiesz jak można...... Odpowiedz Link Zgłoś
telekompromitacja_pl Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 19:59 droga Nehso (odp. na komentarz: Współczuję bardziej, niż szczerze. Ale rocznie w Polsce, przeważnie młodzi ludzie, popełniają około sześć tysięcy skutecznych prób samobójczych. To jest miara osamotnienia Polek i Polaków wśród czterdziestomilionowego społeczeństwa. To, co piszecie w swoich postach, jest dowodem waszego zniewolenia. Jesteście niewolnikami w swoim własnym kraju, bo nie doceniliście Wolności, nie rozumiecie, co to za wartość, i czyim jest Imieniem. W Polsce, już tylko będzie gorzej. ) chyba nie bardzo wiesz o czym mowisz. jestes moze pracownikiem tp?? na jakimkolwiek stanowisku?? Odpowiedz Link Zgłoś
telekompromitacja_pl Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 20:03 to ze Ty jestes zaje.biście wytrzymała psychicznie, Kaju, to nie znaczy, ze wszyscy tacy są. a skoro nie jestes w ogóle związana z tp i zm pewnoscia nie wiesz na czym polega tem mobbing prosze Cie- nie wyrazaj swojej opinii na ten temat, jezeli jest ona tego typu. zapraszam na rekrutacje na stanowisko doradcy klienta biznesowego. oni chetnie przyjma takie silne umysły i jeszcze chetniej zwolnia wypalone umysly najsilniejszych :) Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin kapitalizm to ustrój na wskroś faszystowski! 09.03.10, 21:26 Panuja tu prawa natury silnijszy wygrywa słabszy ginie. Dosłownie. Kapitalizm jest jednak od faszyzmu gorszy bo faszyzm to walka ras a wiec anwet jesli jesteś słabsazy ale nalezysz do silniejszej grupy masz szanse przżyć a w kapitaliźmie kazdy walczy z kazdym by w ogóle przeżyc Odpowiedz Link Zgłoś
olchowaty To jest prawda w TP zastrasza się .... 09.03.10, 21:47 pracowników i traktuje się ich jak bydło. France Telecom zrobił sobie poligon doświadczalny i robi co chce. Związki zawodowe wszystko podpisują, co im Zarząd podsunie (mają ochronkę. Łamanie praw pracowniczych, to codzienność wszystko w białych rękawiczkach. Albo się godzisz i sam odchodzisz (w ramach dobrowolnych zwolnień) albo cię zwalniają. Oczywiście jest kryzys ale nie dla Prezesów i Dyrektorów. A kasa jest wyciągana do Francji tylko wtym roku 1,5 zł za akcję to jest około 2 miliardów wypłynie. A pracowników na bruk, nikogo nic nie intresuje ani się nie pytają: ile pracowałeś , jakie masz kwalifikacje, jaki masz status rodzinnny.... liczą się tylko sukcesy, wykonanie planu,..... obłuda, fikcja, oraz okradanie Polskiego Państwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bekitna Re: To jest prawda w TP zastrasza się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 22:49 Tp to jedna z najgorszych firm - tam się nie zatrudnia ludzi tylko cyferki w słupkach - nikt z nikim się nie liczy ponieważ ta cała zasrana kadra kierownicza to armia wykształciuchów - chołoty z całej polski - bez korzeni , która z walizką na kółkach i słuzbowym laptopem przemiszcza się z miasta do miasta , umie tylko ustawiać normy -koła i wykresy kolorowe / oczywiście nie rozumie co tam się zawiera/dla tych beznadziejnych żabojadów . Klient to dla nich dupek który coś chce - cos wymaga . Ja pracuję na tej błękitnej fali i nie pozwolę nikogo obrażać zarówno ciężko tam pracujących pracowników jak i klientów.Biedna rodzina tej kobiety - mocno im współczuję - Za chwilę będzie informacja , prośba o pomoc dla tych dzieci .- niech ta armia kadry kierowniczej i zwiąkowców odda swoje pensje - a nie wyciąga łapy do pracowników których zwalnia a tym co zostają zabiera ciągle ciężko zarobione pieniądze bo nie zmieścił się w ich słupkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: To jest prawda w TP zastrasza się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 08:33 zgadzam się z Tobą ,ja też pracował na BL ludzie maja tam najniższe pensje i ciągle mają obcinane ,nie ma słow które by opisało pracę na BL . Odpowiedz Link Zgłoś
tele111 Re: To jest prawda w TP zastrasza się .... 10.03.10, 00:15 Niestety muszę zgodzić się z tą opinją. Uważam, że ta przykra sytuacja to doiero początek. W France Telecom na podobnych stanowiskać w ubieglym roku samobojstwo podelnioło prawie 40 osób!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy u nas do tego ma dojśc, aby ktoś wreście zareagował???? Gdzie jest inspekcja pracy i prokuratura????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CKT Re: To jest prawda w TP zastrasza się .... IP: 109.243.138.* 11.03.10, 23:34 > Czy u nas do tego ma dojśc, aby ktoś wreście zareagował???? > Gdzie jest inspekcja pracy i prokuratura????????? gdzie jest prokuratura to nie wiem ale Inspekcja Pracy z Poznania to jest chyba w kieszenia TP.SA bo dwa razy w styczniu dzwoniłem do nich i zgłaszałem sytuacje na które Inspekcja Pracy powina i musi zareagowac a NIE ZAREAGOWAŁA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz W Tepsie jest mobbing w najlepszym wydaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 19:15 W Tepsie przepracowałem 21lat, praktycznie od dziecka. Widzialem czasy biedne i bogate oraz ostatnio dziwne. Jednak ostatnie 9 misiecy w CRM Krosnie jest nie do opisania. Wstając do pracy szukałem usprawiedliwienia przed sobą samym jak nie pójść do pracy, za co mnie „Krystyna z Gazowni” znów zjeździ? W ciągu 9ciu miesięcy 2 byłem na zwolnieniu, żeby jej nie ogladać. 8 marca 2007 do 11:00 przeszła samą siebie wylądowałem na dywaniku 3 razy, śmiała wątpić co moje dzieci będą jadły, juz płakałem ze złości bo w styczniu podałem się do zwolnień grupowych i czego ona jeszcze chce. Przez pół życia byłem w pionie technicznym, nigdy nie byłem wklepywaczem (pokemonem). Uzywając iMacros zrobiłem sobie narzedzie do pracy, które pomogło mi w zasadzie wykonać moje zadania 1,5h z dwóch dni. No cóż za to byłem jeszcze szykanowany niewżne, że można pracę usprawnić, człowieka trzeba zarezać i już. Narzucają tempo a później sprawdzają błedy i straszą smieszna premią kwartalną, która kiedyś była wieksza miesięczna. Jak przyszedłem do CRMu zobaczełem że Pani Danusia rano zaczęła płakać bo czegoś tam nie zrobiła wczoraj i co ona powie Krysce, pomysłaem sobie to jakiś "małpi gaj", ale później już wszytko było jasne to mobbing w najlepszym wydaniu. Od trzech lat nie pracuje w Orange/TP jakgo zwał tak go zwał. Niebawem to dziwe miejsce też wytną, nie zyczę nikomu źle, tylko czemu takich treserów trzymają w tej chorej firmie to nie wiem. Jedno jest pewne ten kto chodź trochę ikry miał w sobie to dawno już odszedł, ile można cierpieć? Teraz pracuję w banku za dużo wyższe pieniadze, niekompetetnej Krystyny nie ma chodź uraz pozostał. Nigdy wcześniej nie czytałem "Zasad Dilberta" czy jak wytrzymać z debilami w pracy! Alokacja pracowników to jest dopiero ściema i niepotrzebne koszty. Przy dzisiejszej technice można pracować z dowolnego miejsca ba nawet z domu. Teraz każą podobno gotować tyle wody na herbatę ilu jest ludzi, musi być tam niezłe piekło, budynki posprzedawane po prostu porażka, żal patrzeć co zrobili z naszej pracy. Szkoda pisać o miliardach czy co zrobił France Telecom na własnym podwórku żyją kapo w stylu Krystyny inni też nie byli lepsi. Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: W Tepsie jest mobbing w najlepszym wydaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 20:21 > czemu takich treserów trzymają w tej chorej firmie Oto jest pytanie! Problem jak widać nie dotyczy tylko Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
edstan76 Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 21:49 Informacja, którą dziś przed południem dostali wszyscy pracownicy Grupy TP na swoje skrzynki pocztowe: "Witam, Chciałbym poinformować, że 8 marca w godzinach rannych w Poznaniu miał miejsce tragiczny wypadek z udziałem naszej koleżanki, zatrudnionej w obszarze obsługi klienta. Obecnie prowadzone są czynności wyjaśniające z udziałem Państwowej Inspekcji Pracy i Prokuratury oraz naszych przedstawicieli. Najbliższa rodzina została otoczona opieką psychologiczną. Udzielono jej także wszelkiej niezbędnej na tym etapie pomocy. Według informacji, jakie posiadam stan poszkodowanej jest ciężki, ale stabilny. Mam nadzieję poznać bliżej okoliczności tego wypadku podczas mojej dzisiejszej wizyty w Poznaniu. Więcej informacji przekażę po zakończeniu prac komisji. Pozdrawiam, Maciej Witucki Prezes Grupy TP" Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Ludzie czy wyscie rozumy potracili? 09.03.10, 22:00 Wszyscy, ktorzy tak dramatycznie narzekacie na TP: zmiencie prace, nie zabijajcie sie. Zwierze ma wiecej rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska1987 Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 23:08 nie to imie Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: 212.126.10.* 11.03.10, 13:27 ta....Ci specjaliści- kierownicy BL BO i innych żałosne- pamiętam jak mówili jak sie nie podoba to do Tesco pracować. Za komuny cymbał się dostał guzik umie Warszwki się boi a ludzi traktuje....I jeszcze co niejednemu kierowniczkowi przyjdzie do tego Tesco pójsć pracować. No a jak się nie będzie podobać to do siebie na wiochę wio i krowy doić. Odpowiedz Link Zgłoś
tele111 Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 09.03.10, 23:58 Niestety miałem przyjemnośc(ha ha ha) pracować na BL 19393. Był to koszmar. Zatrudnienie w firmie zęwnętrznej. Umowa na czas okreslony, kończy się jedna więc zmieniasz tylko nawę firmy(niby takie wszystko legalne). Zarobki 6 zł na godzinę. Wymagania nie do zrealziowania. Czas na rozmowę z klientem 5 minut i najwazniejsze, aby wyciagnąc od niego dane kontaktowe i wycisnąć "szmelc". Slogan satysfakcja klient - tak naprawdę TP klienta ma gdzieś, liczą się tylko słupki. Pracując w tej firmie ciągle się zastanawiałem dla czego klieci nie korzystają z lepszych ofert konkurecji, tylko płaca za usługi dwukrotnie więcej. Mam tylko nadzieję, że ktoś się wreście tym tematem zainteresuje i nie skończy się na jednym reportażu, a naprawdę jest o czym pisać. Wystarczy porozmawiać z pracownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 00:52 Nie mydlmy sobie i innym oczu, że dziewczyna nie była do zwolnienia, a tylko została przesunięta na Błękitną Linię , przecież to ostatni krok przed pozbyciem się pracownika z firmy i nikt nie przeprowadza badań psychologicznych czy ten człowiek aby na pewno tam się nadaje, czy jego psychika sobie poradzi z potężnym stresem gdzie nie ma go jak i gdzie rozładować. Ale niestety firma z pracownikami się nie liczy bo nie są to ludzie a tylko zasoby ludzkie czyli inaczej pionki statystyczne Odpowiedz Link Zgłoś
kontakt_operacyjny nie TP S.A. tylko TP SS 10.03.10, 00:38 nie TP S.A. tylko TP SS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: nie TP S.A. tylko TP SS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 08:45 Pracowałem w Tepsie jeszcze podczas studiów. Wytrzymałem tam tylko 3 miesiące. Nie zrozumie nikt, kto tego koszmaru nie przeżył, nie doświadczył na własnej skórze... To, co tam się dzieje, przechodzi wszelkie pojęcie percepcji i wyobrażeń... Współczuję tej biednej kobiecie, ale rozumiem ja doskonale. Zgnojona, upokarzana, jak wszyscy pracownicy na błękitnej. I do dwukrotnie, jako mięso armatnie dla klientów i jako pracownik mobingowany przez kierownictwo. I wierzcie mi, wielokrotnie probowałem pomóc w czymś klientowi, ale sa rzeczy których nie da sie przeskoczyć, jesteś na najniższym szczeblu, możesz jedynie klikać i modlić się, żeby zamówienie zostało wykonane i zeby ten klient po raz setny do Ciebie nie zadzwonił, bo nie jestes w stanie nic zeobić!! Puszczasz w świat i czekasz, nie masz żadnych możliwości działania, masz tylko ładnie mówić i sprzedawać, podnosic cyferki w tabelach. Odszedłem, bo tam wcześniej czy później, każdy wyląduje w psychiatryku. Odszedłem, bo jestem młody, bo życie stało się dla mnie koszmarem przez tych kilka miesięcy. Ale co mają zrobić ci ludzie, którzy pracują tam po 25-30 lat??? Onie ni są w stanie podejmowac takich decyzji, biorąc pod uwagę to, co dzieje się na rynku pracy.... Łączę się w bólu. Pracownicy, trzymam za Was kciuki, bo wiem, przez jakie piekło przechodzicie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: nie TP S.A. tylko TP SS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 10:04 a co by bylo gdyby wszyscy pracownicy blekitnej linii zastrajkowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: nie TP S.A. tylko TP SS IP: *.xdsl.centertel.pl 10.03.10, 10:22 Nic by nie było.Szkolenie w TPSA "studenta" czyli czasownika zatrudnionego za 4,5 zł/h ,przez firmę typu senatora Misiaka,np.WorkSerwice trwa kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ec Re: nie TP S.A. tylko TP SS IP: 109.243.138.* 11.03.10, 22:31 tp.sa =TyPy z SS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: 89.167.16.* 10.03.10, 08:28 W CallCenter w Lublinie (zarówno w TP jak i Orange) dzieje się to samo... Mam tylko nadzieję, że tutaj nic takiego się nie stanie... Parcie z góry i wywindowane pod sufit albo nawet zdjęte z kosmosu wymagania wykańczają ludzi. Robią wszystko, żeby tylko jak najmniej zapłacić pracownikowi, który często jest na granicy wytrzymałości psycho-fizycznej. Miejmy nadzieję, że ta przykra sytuacja przyczyni się do sprawdzenia przez prokuraturę całej spółki. Zastanawiam się kiedy gremia zarządzające w wielkich korporacjach uświadomią sobie, że pracownik zadowolony to dobry pracowni, że sytuacja na niższych szczeblach różni się od tej, którą rozrysowują (rozpisują, malują, rzeźbią) sobie nie siegając nawet na chwilę na dół, żeby poznać co tak na prawdę będzie najlepsze i wzmocni firmę. Nowi pracownicy w korporacjach (mam na myśli pracę w Call Center) to często ludzie z 'łapanki'. Ci inteligentniejsi nie chcą zaczynać współpracy z takimi firmami, bo znają swoją wartość, mają godność osobistą i nie dadzą się wyzyskiwać. Polecam także sprawdzenie sytuacji w Call Center PKO BP w Lublinie, gdzie oprócz pracy za marne datki (bo nie można nazwać tego wypłatami) dochodzi jeszcze odpowiedzialność finansowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.chello.pl 10.03.10, 10:42 Nie tylko w Lublinie. Dzieje się tak w całej Polsce. Każda lokalizacja CC jest eksploatowana maksymalnie. Nie ma na nic czasu, tylko się zmieniają procedury, ty masz je stosować, ale już zapoznać się z nimi nie dają nam możliwości. Jedynymi słowami jakimi można to wyracić to wulgaryzmy. Jeśli szukacie osób odpowiedzialnych pośrednio (bezpośrednio nie można nikogo znaleźć), są do dyrektorzy procesowi ! To oni wymyślają totalne głupoty (procedury obsługowe - mam wrażenie że pracują tam same osoby o IQ nie większym niż 60, ZERO pomysłu, nieprzemyślane decyzje, itd, itp), które Ty masz robić! KLIENCIE nie miej do nas pretensji! MY chcemy pomóc, pracodawca niekoniecznie (NOWOŚĆ! Bądź automatem, stosuj skrypt, aby sobie pomóc i sztucznie zawyżyć zadowolonie Klienta dodaj zgłoszenie!). Skłania Was do samoobługi, IVR długi jak nigdzie indziej, PŁATNA infolinia, zamiast bezpłatniej - wszystko to aby mieć jakiś zysk, tylko jakim kosztem... Kosztem zdrowia nas, pracowników. ps. i tak nikt tego nie będzie czytał, sprawie zostanie ukręcony łeb. A pracownicy TP są coraz bardziej ORANGE. Chyba nikt jednak nikt nie przypuszczał, że tak drastycznie staniemy się ORANGE. I mam wrażenie, że to nie koniec... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek No coz, znowu trzeba bedzie prosic o pomoc Ameryke 10.03.10, 12:02 ....pomogli rozwalic komune, moze pomoga rozwalic teraz TP..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: No coz, znowu trzeba bedzie prosic o pomoc Am IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.10, 12:42 szkoda tej Pani, co teraz bedzie z dziecmi? w bankach jest to samo, albo jeszcze gorzej. Czasami dziwie sie jak ludzie sa nieswiadomi jaki panuje tam syf. Odpowiedz Link Zgłoś
merlinka99 Re: znowu trzeba bedzie prosic o pomoc Amerykanów 10.03.10, 13:14 A skąd klienci mają mieć taką świadomość?! Za mało się pisze i mówi o powszechnosci mobbingu a nawet terroru w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 12:31 To jest niedopuszczalne aby cierpieć przez pracę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikitiki2 -----*** oni mobbingują w Poznaniu***----- IP: 188.33.167.* 10.03.10, 12:53 Irenka G. z działu 9222, despotka która poniża pracowników spróbuj na nia sie poskarzyc to czeka Cie zwolnienie. Ania, zwana "Czarną" z Orange Biznes poniza i ubliża Katarzyna W. z działu internetu, przypadkowa osoba na stanowisku dzieki kierownikowi działu internetu, Andrzejowi D. który jest konkubinem Kasi W. jako że to konkubina kierownika robi co chce i o nic nie dba zwalnia pod byle pretekstem Błekitna Linia, przełozeni, a szczególnie pewna pani swoje metody rządów czerpią z gogatej tradycji gestapo Dział analiz, generalnie wszyscy przełozeni swoje kompleksy przerzucaja na podwładnych od 8 marca jest tu dziwna atmosfera... na fajeczke lepiej wyjść na plac wlkp. bo na dziedzińcu tragedia wciąż wisi w powietrzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczulona na tepse Panie Witucki to koniec IP: 188.33.30.* 11.03.10, 08:26 Panie Witucki to koniec Panie Witucki, pan tego jeszcze nie dostrzega, ale to początek pańskiego końca. Jest pan odpowiedzialny za tą tragedię. To co pan wyprawia z tymi ludźmi przekracza wszelkie granice. A obiecywał pan, że czas docenić pracowników (to wtedy jak pan przyszedł do TP). Nikt nie przypuszczał, że doceni ich pan wywalając bezczelnie na bruk, biorąc za to kilkaset tysięcy miesięcznie. Zajął się pan Warszawą, Poznaniem, Katowicami, a teraz likwiduje pan Kraków zwalniając dziesiątki matek i ojców. Ci ludzie życzą panu jak najgorzej - pan to na pewno wie. W końcu zorientuje sie pan, że w TP został tylko pan i ksiegowa - bo kto panu kasę wypłaci. Na szczęście dawno już mam to za sobą. Panie Witucki czas się zwolnic! Ktoś pana w końcu rozliczy. "Uzdrawiając" TP zwolnieniami, taki z pana menadżer jak z koziej dupy trąbka - to oznacza, że pan i pańska świta nie ma na nic pomysłu. Od czasu zwiania z tej firmy częściej sie uśmiecham. Za pana rządów TP to tragedia. Wtedy zostanie panu tylko okno na Twardej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca tematu Re: -----*** oni mobbingują w Poznaniu***----- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 10:38 Jeśli chodzi o dział analiz to w Katowicach najsłynniejszy jest Robert S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Re: -----*** oni mobbingują w Poznaniu***----- IP: 109.243.62.* 12.03.10, 11:49 > Jeśli chodzi o dział analiz to w Katowicach najsłynniejszy jest Robert S. podaj jego nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
tematu_znawca Re: -----*** oni mobbingują w Poznaniu***----- 12.03.10, 11:57 >> Jeśli chodzi o dział analiz to w Katowicach najsłynniejszy jest Robert S. >podaj jego nazwisko niestety nie mogę podać nazwiska jest to niebezpiecznie a po za tym chyba niezgodne z prawem. Człowiek ten jest znany więc jak popytasz to na pewno się dowiesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------------------ Re: -----*** oni mobbingują w Poznaniu***----- IP: 188.33.1.* 12.03.10, 20:55 podaj,niech zobaczą a czy tepsa postepuje zgodnie z prawem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: -----*** oni mobbingują w Poznaniu***----- IP: 109.243.84.* 12.03.10, 21:41 Może wreszcie PIP zajmie się tym jak są traktowani w Tp SA pracownicy i na jakich zasadach są zatrudniani....Polecam to uwadze dzielnych inspektorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ec Re: -----*** oni mobbingują w Poznaniu***----- IP: 109.243.138.* 11.03.10, 22:08 i wielu innych też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikitiki2 Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: 188.33.167.* 10.03.10, 12:53 Irenka G. z działu 9222, despotka która poniża pracowników spróbuj na nia sie poskarzyc to czeka Cie zwolnienie. Ania, zwana "Czarną" z Orange Biznes poniza i ubliża Katarzyna W. z działu internetu, przypadkowa osoba na stanowisku dzieki kierownikowi działu internetu, Andrzejowi D. który jest konkubinem Kasi W. jako że to konkubina kierownika robi co chce i o nic nie dba zwalnia pod byle pretekstem Błekitna Linia, przełozeni, a szczególnie pewna pani swoje metody rządów czerpią z gogatej tradycji gestapo Dział analiz, generalnie wszyscy przełozeni swoje kompleksy przerzucaja na podwładnych od 8 marca jest tu dziwna atmosfera... na fajeczke lepiej wyjść na plac wlkp. bo na dziedzińcu tragedia wciąż wisi w powietrzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownica Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 13:25 To jak możesz jeszcze wyjśc na fajkę to nie jest tak źle. u nas zapisujemy sie na przerwę śniadaniową (?) Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Jak ktos jest dobrym specjalista 10.03.10, 14:11 to znajdzie prace gdzie indziej. Jak nie - niech cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikitiki2 Re: Jak ktos jest dobrym specjalista IP: 188.33.167.* 10.03.10, 14:31 ile masz lat małolacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Jak ktos jest dobrym specjalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 20:06 życzę żebyś jako super specjalista trafił na mobingującego szefa do firmy wykańczającej moralnie, i tak z 5 razy pod rząd, zobaczymy czy zmienisz zdanie mając dzieci na utrzymaniu i widmo bezrobocia w mieście 70 tys. Aha zapomniałem powinni Ci zmieniać zadania tak 2 razy w tygodniu i wzywać na rozmowy z powodu braku wyników - i tak z 5 razy w pięciu firmach, może wtedy zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Jak ktos jest dobrym specjalista 10.03.10, 20:18 "mając dzieci na utrzymaniu i widmo bezrobocia w mieście 70 tys." - z tego wszystkiego najgorzej wyglada to miasto 10 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Jak ktos jest dobrym specjalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 21:05 w jakim kraju ty żyjesz? nie wiesz że mamy faktycznie 25% bezrobocie? rozejrzyj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: Jak ktos jest dobrym specjalista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 21:11 mam nieodparte wrażenie że reprezentujesz kadrę menadżerską TP SS, na pewno nie jesteś dyrektorem w TP SS ? Jaki masz stopień majorze SS ? Wypowiadasz się złośliwie w kwestiach o których nie masz pojęcia, nike wiesz co to za tragedia gdy ktoś z rodziny nie wytrzyma takiej presji. Taki z ciebie twardziel i super specjalista że nawet na Marsie znajdziesz pracę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii iii do sselrats Re: Jak ktos jest dobrym spec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 21:14 poprzedni wpis był do sselrats Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja eh... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 21:33 tepsa, nerwy, nerwy, takiej pracy, takich szykan, takiego mobbingu to cięzko znaleźć..tragedia - i to wydaje mi się za lekkie słowo. powtórze co pisali przede mną - odejscia dobrowolne/ - są takie, ze albo odejdziesz albo cie zwolnię - to są dobrowolne. a prezes/ kpina - czytałam ostatnio jakis wywiad z nim - jak to sobie z zonką i dziecmi po zagraniznych krajach jeździ, jak zwiedza, ah i och..po prostu żenada, a pracownicy są zastraszani, nie wiedzą czy jutro będą miec na - po prostu przeżycie, czy ich nie wywalą- a on miliony zarabia..poza tm co to za prezes, jak w czasie swojego 'urzędowania' nie wychylił nosa, aby - przynajmniej - pro forma - przejchac sie po call centrach. Najlepiej siedziec w wawie, tłuc kasę, miec w nosie - czy ja dzis wywalę 200, czy 300 słupków (KPX, czy pracownikówk) - jego to grzeje. Premia? smiech na sali...wskaźniki niemożliwe do osiągnięcia, wyśruboawne do granic smiesznosci. panowie menadżery - system premiowy jest wyszydzany na studiach wyższych przez wykładajacych! cechą premii jest to - ze można ją osiągnąć, a dwa ze jest wypłacana co miesiąc, aby miec swój motywacyjny skutek!! W terenie jest po prostu dno, mobbing, ciągłe tłumaczenie sie, Brak kultury organizacyjnej, brak szacunku z pseduo kierowników z ds w stosubku do poszczególnych lokalizacji.. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Re: Jak ktos jest dobrym specjalista 10.03.10, 23:10 Hehehe nigdy bym w takim bagnie jak tepsa nie pracowal. A wybor nalezy do was. Odpowiedz Link Zgłoś
dyb-a12 Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 10.03.10, 18:27 Wiem coś na temat tej Firmy – przepracowałem w niej pond 35 lat. Praca przez okres blisko 30 lat była wielką przyjemnością. Ostanie kilka lat to wielki koszmar. Firma istniej tylko z nazwy, doprowadzona przez rządzących nią do ruiny. Pracownik jest traktowany przedmiotowo – do bicia, straszenia, szykanowania no i do zwolnienia w majestacie prawa. Pracownik ma jedynie wybór: dobrowolne odejście już to otrzyma odprawę, a jeżeli nieco później to pozostaje z „ręką w nocniku”. Kierownictwo wyższego szczebla nie wsłuchuje się w głosy oddolne dotyczące funkcjonowania Firmy mogące mieć wpływ na satysfakcję Klientów, forsując za wszelką cenę wymyślone zza biurka i nie sprawdzone metody zarządzania. Ma to wpływ na aktualną sytuację w Firmie. Pracownicy czują się wykorzystywani , niedowartościowani, poniżani i zastraszani, a to doprowadza do takiej sytuacji jak miała miejsce w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 18:55 Z 2006 r. sąd stwierdził, że w Telekomunikacji Polskiej był mobbing. Było dręczenie i bezprawnie zwolnienie pracownika. Jak pisze dzisiejszy Głos Wlkp. nawet sąd wyższej instancji potwierdził to. Nie wiem co w tej firmie się dzieje, bo nie jestem pracownikiem, ale klientem, ale z pewnością nie chciałbym pracować w takiej firmie. Współczuję wszystkim pracownikom i będę trzymał kciuki, aby sytuacja się zmieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
telekompromitacja_pl Wyskoczyła z okna, bo bała się zwolnienia? 10.03.10, 20:15 ehh Odpowiedz Link Zgłoś