mille666 20.03.10, 13:13 Zniszczyć, sprzedać, postawić bungalowy, kolejny market pani Kulczyk - "Jedyny Prezydent" zadba o interes ludzi... swoich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
len-mar Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku 20.03.10, 13:21 Zająć bezprawnie, użytkować bez poszanowania dla prawa, postawić stodoło-obory - ćpuny i śmierdziele zadbają o siebie zastraszając i przemocą uzurpując sobie bezprawnie zajmowany teren. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mea Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 13:35 W pełni popieram działalność Rozbratu, ale uważam, że miasto powinno znaleźć i zapewnić im inną lokalizację; teren został zajęty bezprawnie, ale nie da się ukryć, że ludzie z Rozbratu zrobili dla Poznania wiele dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roni-moroni Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 08:26 "miasto powinno znaleźć i zapewnić im inną lokalizację" dlaczego akurat im powinno?poproszę uzasadnienie Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku 20.03.10, 13:39 Ta cpuny i smierdziele dokarmiajace bezdomnych , wspierajacy niezalezna sztuke. Wole juz takich niz dorobkiewiczow w garniturach na wage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.devs.futuro.pl 20.03.10, 14:34 A może by tak zapracować na swoją siedzibę. Skoro ta kultura jest na tak wysokim poziomie to znajdą się napewnonludzie , którzy kupią bilety lub zasponsorują imprezy. Mówię o prywatnych sponsorach , a nie wyciąganiu łapy do miasta.Tych żyjących na cudzy koszt jest już w Polsce chyba zbyt wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 20.03.10, 17:40 Rozbrat do tej pory opierał się sponsorom, dzięki temu był niezależny. Bilety zabijają sztukę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za darmo Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.icpnet.pl 20.03.10, 17:49 opierał sie sponsorom ??? Ja sponsoruję tą bandę, tak samo jak reszta poznaniaków - to my płacimy za usuwanie ich durnych hasełek z murów, elewacji, kamienic... Jak długo wszyscy będą przymykali na to oko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 20.03.10, 18:13 "durne hasełka" to sposób komunikacji społecznej, stosowany już w czasach Starożytnego Rzymu. Stosują go, z powodzeniem, anarchiści z Rozbratu. To ośrodek bardzo znany w całej Polsce, cenie jego rozmach i porządną robotę załogi w utrzymanie i rozwój tego miejsca. Żadna poza Rozbratem instytucja kulturalna i społeczna nie potrzebuje by funkcjonować pewnego minimum. Miejsca. Rozbrat nigdy nie wyciągał pieniędzy od nikogo, dziś potrzebuje wsparcia. Słyszę Poznań, myślę Rozbrat. Nie warto tego tracić. www.youtube.com/watch?v=PYGUrkAZGbE www.youtube.com/watch?v=PYGUrkAZGbE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za darmo Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.icpnet.pl 20.03.10, 18:33 Kupuję w centrach handlowych, gdy jest mi tak wygodnie, kupuję chińskie wyroby, jeżeli ich potrzebuję, jadłem psa w Chinach, bo chciałem spróbować, itd Marzą Wam się pewnie Chaos Day, kiedy pod płaszczykiem durnych hasełek, można było rabować sklepy w Niemczech Rozumiem, że w ramach komuikacji społecznej, można do was przyjść i pomazać "rozbrat ? Na "rozbracie" już kiedyś odbył się dialog społeczny, w wyniku którego została zdjęta pewna flaga... Należy was jak najszybciej wyrzucić stamtąd i rozpocząć identyfikowanie osób, które niszczą miasto bazgrząc po murach... Kropotkin i Bakunin w grobie się przewraca, jak widzi "anarchistów", którzy wyciągają łapy po państwowe pieniądze... Przestańcie robić "propagandowe wrzuty" o kulturze alternatywnej, akcjach humanitarnych itd - wrzaski zwane muzyką, wypinanie tyłka w stringach do zdjęć czy karmienie żuli z dworca - to już tak ładnie nie brzmi... Podsumowując, nie lubię was, waszej "działalności" - ale to wolny kraj, kupcie sobie działkę, postawcie baraki i róbcie tam co chcecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwieslawkot Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.icpnet.pl 21.03.10, 19:53 ja tez kupuje w centrach handlowych i chinskie produkty. ale co z tego? O co chodzi z rabowaniem niemieckich sklepow? Jesli nie rabuje i kupuje chinskie rzeczy to nie moge popierac walczacych o to miejsce? Przeciez oni nie wyciagaja rąk po państwowe. kurcze, ten post to jest mocna manipulacja. Za darmo. prosze nie pisz skrutami, nie rozumiem wiekszosci z tego co piszesz. Widze jedynie jakies emocjonalne, nie merytoryczne wjazdy. Ja tam nie lubie, pilki noznej, ale nie mowie by zburzyli stadion na bulgarskiej. Przeciez tez go nie kupili kibice lecha, nie postawili sobie tam sami "budy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: 195.2.222.* 21.03.10, 00:27 Jak chcesz coś pisać na murze, to pisz na swoim albo na czyimś, ale za zezwoleniem właściciela. Łapy precz od cudzej własności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.icpnet.pl 21.03.10, 22:21 Łapy precz od cudzej własności! Amen. Ekipo brudasow, won z Rozbratu! :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voka Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.icpnet.pl 22.03.10, 11:35 a moze "Alleluja i do przodu" jak mawia - dj rydzyk ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voka Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.icpnet.pl 22.03.10, 12:06 n. myslisz ze w tym miescie ktokolwiek pracuje na "swoja kulture"? zarty! zamek? wali nas na burzacie. st. browar, na budzecie (dotacje +ulga przy zakupie nieruchomosci;), moze masz na mysli opere, albo teatr polski? ;-)) jescze jedno ci rozbratowcy to ponoc nie wzieli ani grosza z budzetu i nigdy nie brali pieniedzy od sponsorow. dla mnie przyklad do nasladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.chello.pl 20.03.10, 14:00 nie przerywaj sobie oglądania tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwieslawkot Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.icpnet.pl 21.03.10, 19:40 hym ale dlaczego pan mowi ze bezprawnie. wczoraj sluchalem w merkurym ze to chyba nie jest bezprawne. Ci ludzie sa tam legalnie, placa prad, wode, internet. nikt nie wydal postanowienia o eksmisji. nie wiem dlaczego ktos pisze ze nielegalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Anarchiści i anarchia a szacunek do prawa IP: *.icpnet.pl 20.03.10, 15:01 To stoi w jawnej sprzeczności. Jak anarchiści mogą cokolwiek mówić o prawie? Dla mnie mogliby nawet nago na głowie stanąć, a i tak nie zmieni to stanu prawnego tej lokalizacji, który mówi, że miejsce to nie jest własnością squotowców. Sorry, ale prawo własności, to samo, na które powołują się zabużanie i wszyscy ci, którzy potracili swoje majątki (mniejsze czy większe - to bez znaczenia) jet to samo dla wszystkich. Inna sprawa, że państwo polskie robi tych wszystkich ludzi w ciula, unikając wypłaty odszkodowań. Nie zmienia to jednak faktu, że sprawy nie można rozwiązać. Może miasto powinno wspomóc finansowo, wykupić grunty, to jest możliwe - ale z poszanowaniem prawa własności. I takie rozwiązanie mogłoby być dobre. Z drugiej jednak strony należałoby zobowiązać środowiska anarchistyczne, aby naprawiły szkody w postaci obrzydliwych napisów i haseł "w obronie" squotu, jakie ostatnio zaczęły pojawiać się na mieście, np. na do tej pory czystej (bo odmalowanej) ścianie u wylotu Wrocławskiej w stronę Kupca. To są te niby kulturotwórcze środowiska? Wstyd! Ale tak to jest z anarchistami, w doopie mają prawo, poszanowanie własności, poszanowanie przestrzeni publicznej i zasady współżycia społecznego. Z tego powodu jestem na "nie" dla anarchistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Anarchiści i anarchia a szacunek do prawa IP: *.chello.pl 20.03.10, 16:11 widać są ludzie mający gdzieś skostniałe prawo dla bogaczy i ich zakupową kulturę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luksus Może squot w siedzibie poznańskiej GW? IP: 95.108.38.* 20.03.10, 17:23 Może redaktorzy, promujący z uporem godnym lepszej sprawy, bimbjących z prawa ćpunów, pijaczków i degeneratów, udostępnią swoją redakcję na squot? Nie wyrażam zgody aby miasto przekazywało jakiekolwiek środki (z moich podatków) na tą bandę nierobów! Jak nie mają gdzie mieszkac, to zapraszam do PRACY, i znajdą się środki na lokum. Spójrzmy prawdzie w oczy (głęboko)- tzw. anarchiści (w rzeczywistości lewacka banda) próbują sobie zawłaszczyć kawałek intratnej działki blisko centrum miasta. Jeżeli miasto się ugnie, to ja też poproszę taki kawałek na własność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edukator Re: Może squot w siedzibie poznańskiej GW? IP: *.glubczyce.vectranet.pl 20.03.10, 17:49 Przeczytaj jeszcze raz artykul, potem siegnij do encyklopedii, bo wyraznie wielu slow nie zrozumiales/zrozumialas. I zaraz po tym nie zapomnij obejrzec telewizji i zaplanowac jutrzejszych zakupow w centrum handlowym! Szczegolnie zwroc uwage na te fantastyczne promocje kremow testowanych na zwierzetach! Cos dla ciebie panie/pani podatniku-konsumencie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkrs Re: Może squot w siedzibie poznańskiej GW? IP: 195.2.222.* 21.03.10, 00:29 Czyżby wyraz frustracji, że Tobie się w życiu nie udało i dziś nie możesz sobie pozwolić na porządne zakupy? Bo jakoś tak dziwnie wychodzi, że krytykujesz ludzi wydających pieniądze, ale jednocześnie liczysz, że ktoś wyda na Rozbrat grube miliony (wyda, bo nie zyska - na jedno wychodzi). Hipokryzją tu śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.xdsl.centertel.pl 20.03.10, 17:57 Poznań, Wrocław, Szczecin A.D. 1910. Piękne niemieckie miasta. Kamienice, zielone parki, elektryczność, kanalizacja. Cywilizacja. Mieszczaństwo, puffy, tramwaje. Ech, komu to przeszkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek tu info IP: *.chello.pl 20.03.10, 18:25 cia.bzzz.net/poznan_relacja_z_demonstracji_w_obronie_rozbratu Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza Panie Wybieralski! 20.03.10, 18:58 Hasła, które pozwolił sobie Pan zacytować jako nagłówki poszczególnych akapitów w swoim artykule, ja już od pewnego czasu dobrze znam. I zapewne nie tylko ja, ale i wielu poznaniaków, którzy codziennie przemierzają poznańskie ulice. Albowiem ci biedni, uciskani, wypychani na margines życia publicznego, a przecież jakże dla miasta i jego kultury pożyteczni anarchiści, ci oto anarchiści wysmarowali tymi samymi hasłami ściany naszych domów, często zabytkowych kamienic, odnowionych za nasze, publiczne pieniądze. Jest to skandal, że gazeta mająca się za opiniotwórczą w taki sposób popiera wandalizm i brak poszanowania dla przestrzeni publicznej. Popiera również łamanie prawa i nawołuje do, nomen omen, anarchii w życiu społecznym. Gdzie poznański porządek? Gdzie poszanowanie własności? Wstyd i hańba! Ruja i porubstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyalternatywny Re: Panie Wybieralski! IP: *.icpnet.pl 20.03.10, 19:24 Mam nadzieję, że w dniu dzisiejszym policja nie odpuści i będzie kierowała do sądu sprawy o naruszeni nietykalności policjantów na służbie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczanin Re: Panie Wybieralski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 19:50 A propos haseł. Dwa cytaty z transparentów z dzisiejszej manifestacji: MIESZKANIE PRAWEM NIE TOWAREM oraz PRAWO TO DZIWKA, KTÓRA SŁUŻY BOGATY I POLITYKOM. Hmmm, PRAWO KALEGO?...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voka Re: Panie Wybieralski! IP: *.icpnet.pl 22.03.10, 11:44 no, tez sie osmialem jak poczytalem te hasla, ale mysle ze to niezle dowcipy. kazdy interpretuje prawo jak mu wygodnie, kali tez to zrobil ;-). jesli mozna interpretowac prawo tak jak to zrobil sad w sprawie kupca poznanskiego., gdzie uniewinnono grobelnego, sad wtedy w postanowieniu napisal "prezydnt jako naczelna wladza, nie musi kierowac sie interesem ekonomicznym miasta..." pytanie zatem, kiedy musi kiedy nie musi? anarchisci zdaje sie chcieliby by potraktowa ich tak jak traktuje biznesmanow. a tu lipa, wiec pisza ze prawo to dziwka - ja sie smieje, bo to niezly folklor i faktycznie sie wreszczie cos dzieje w tym miescie, ktos smie obnażyć mechanizmy jego funkcjonowania i otwarcie domagac sie swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voka Re: Panie Wybieralski! IP: *.icpnet.pl 22.03.10, 11:34 panie etykieta. pan nie wiesz o czym piszesz chyba. masz zarzuty do gazety ze jest opiniotworcza? paranoja. wybieralski piesze opiniotworcze texty, jak zadko ktory z publicystow, ktorzy slizgaja sie po tematach. widac ze gosciowui zalezy na "wplywaniu" na zatechly mieszczanski klimat poznania. gdzie pewnych "swietosci" sie nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskamartucha06 Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku 20.03.10, 19:40 Popieram Rozbrat dlaczego w Berlinie czy Kopenhadze takie miejsca nikomu nie przeszkadzają tylko nasz ,,europejski'' Poznań musi się wyróżnić Rozbrat to samoistne centrum kultury bez dotatcnji Rozbrat zostaje !!! Grobelny i jego kolesie idą na zasułużony odpoczynek !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Dlaczego skłotersi mają jednak prawo... IP: *.icpnet.pl 20.03.10, 20:12 Żaden właściciel terenu, na którym przez 17 lat działa Rozbrat się dotąd nie objawił i nie wezwał mieszkańców do wyprowadzenia się. A Rozbrat nie działa raczej po cichu. To nie jest wejście i zajęcie komuś własności po cichutku, więc na pewno nie ma mowy o przestępstwie. W świetle prawa skłotersi są użytkownikami obiektów i terenu. Jeżeli ktoś inny zajmie komuś teren, mieszkanie, szopę, czy szałas to po 20 latach (w dobrej wierze) lub po 30 latach (w złej wierze) użytkowania może przez zasiedzenie stać się właścicielem tego miejsca. Prawo zasiedzenia ruchomości przysługuje po 3 latach, jeśli właściciel rzeczy przez 3 lata nie zgłosi roszczenia. Zatem jeżeli skłotersi przetrwają na Rozbracie jeszcze dwa lata będą mieli prawo do zasiedzenia tego terenu. Trzymam kciuki, żeby tak się stało, bo mają do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.10, 13:56 A dla mnie ci lewacy to banda młodych nierobów, którzy chcą dorobić do swojego mizernego postępowania równie barbarzyńską filozofię. I wszystko to na koszt społeczeństwa. Pasożytów ci u nas w Polsce dostatek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.10, 14:03 I gdybym złapał takiego oszołoma jak maże mi po moim domu sprayem to...Proszę stworzyć Hyde Park gdzie ci ludzie mogliby się wypowiedzieć, mazganie po murach nie jest Komunikacją tylko szkodliwą dziecinadą.Mój 3 letni synek "komunikował" się z nami w ten sposób Odpowiedz Link Zgłoś
brantdwa Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku 21.03.10, 14:14 Gość portalu: N napisał(a): > I gdybym złapał takiego oszołoma jak maże mi po moim domu sprayem to...Proszę s > tworzyć Hyde Park gdzie ci ludzie mogliby się wypowiedzieć, mazganie po murach > nie jest Komunikacją tylko szkodliwą dziecinadą.Mój 3 letni synek "komunikował" > się z nami w ten sposób Stworzyłem taki profil na facebooku i już jakiś biedny poszkodowany redaktor gazety wyborczej abo biedny poszkodowany brudas z rozbratu go zgłosił jako nielegalny. Zaraz stworzę nowy tak. to na pewno panowie z gazety bo nawet zlikwidowali komentarz w którym był link na swoim profilu fb pod artykułem. Czy panowie z gazety np. szczun wybieralski taki mają wpływ na budowę demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voka Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.icpnet.pl 22.03.10, 11:49 jak sie okazuje maja wiekszy, i bogu dzieki, bo jak czytam brand twoje posty to nic w nich nie ma, poza inwektywami i polaczkowym bigosem mentalnym. jesli cos ci ktos zlikwidowal w necie to mogla to byc jedynie administracja panstwowa a nie jakies "brudasy" albo "szczuny z wyborczej", opamietaj sie. wylij tutaj nam link do twojej strony, bedziemy wiedziec przynajmniej co masz wiecej do powiedzenia, bo narazie to rece opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
brantdwa rozbrat won 21.03.10, 13:33 nie na łamach gazety która popiera brudasów ale gdzie indziej niech sie w takim razie toczy dyskusja co zrobić z rozbratem Jak dla mnie to Rozbrat won www.facebook.com/home.php#!/profile.php?v=wall&ref=nur&id=100000920799389 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd tu też to napiszę! IP: *.147.238.141.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.03.10, 14:23 To wstyd dla Poznania, że kilku bezdomnych brudasów bez celu na swoje życie próbuje przywłaszczyć sobie cudzą własność. Mają kolesie darmowy kąt w centrum miasta, ale już najwyższy czas, aby ich stamtąd usunąć. Nie bójcie się pracy! Nie żyjcie na koszt poznaniaków, którzy ciężko pracują i nie wyciągają łap po darmowe mieszkanie. Łatwo iść na demonstrację, powymachiwać łapami, pokrzyczeć. Spróbujcie żyć na swój koszt. A swoje idee weźcie z sobą stamtąd, skąd przyjechaliście. Jest Korea Północna, jest Kuba. Dołożę się do biletu i na pewno wielu innych poznaniaków również. Tam jest Wasza ZIEMIA OBIECANA! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voka Re: tu też to napiszę! IP: *.icpnet.pl 22.03.10, 11:52 z tego co czytalem to oni przeciez sa normalnymi poznaniakami. czesc pracuje, czesc studiuje, czesc bezrobotnych. o to mam miec do nich pretensje? dd nie wylewaz przez przypadek swoich frustracji? co robisz na codzien? Odpowiedz Link Zgłoś
brantdwa to przecież bandyci 21.03.10, 15:36 poczytajcie co takiego pisze rozbrat w instruktażu pt. "Poradnik uczestnika demonstracji" "Unikaj zdjęć i kamer - mogą być użyte jako dowody przeciwko tobie." "Wspólną zasadą działania oddziałów do tłumienia zamieszek jest szyk bardzo przypominający starożytną falangę - policjanci idą w ściśniętym szeregu, trzymając tarcze blisko siebie i rozbijając po drodze każdy opór. Podstawą sukcesu jest rozbicie takiego szyku. Tu bardzo użyteczne są barykady, zza których można razić podchodzących policjantów kamieniami i innymi pociskami. Dodatkowo, przy bardziej zorganizowanym bloku, można pokusić się o działania pozorowane - jeden szereg po krótkim starciu wręcz symuluje ucieczkę. Bardzo prawdopodobne, że policjanci rusza w pogoń. Wtedy łamią szyk i stają się zbieraniną pojedynczych osób. Wtedy może ich zaatakować druga grupa, która z znienacka wyskakuje zza rogu budynku. Innym wariantem jest rozbiegnięcie się uciekających na boki i zasypanie biegnących policjantów kamieniami przez drugą grupę. Do rozbijania szyku idealnie też nadają się koktajle mołotowa. Ważne jest, aby każda dziura, każdy wyłom natychmiast był atakowany dużą ilością kamieni." Policja konna zwykle naciera w małych grupach i ma na celu zrobienie psychologicznego wrażenia. Należy starać się, aby nie poddać się panice i usunąć się na boki, a następnie zaatakować policjantów z boku lub z tyłu. Ważne jest, aby pamiętać, że naszym celem nie jest koń, tylko siedzący na nim gliniarz. Konie te są specjalnie szkolone, nie wystraszą się wiec ani krzyków, ani innych hałasów, ani nawet większości ciosów. Jedną z dobrych metod, jednocześnie nieszkodzących zwierzętom, jest spryskanie ich gaśnicą pianową - płoszy to konie, jednocześnie nie czyniąc im krzywdy. To samo tyczy się jednostek z psami, które co prawda nie są zbyt popularne, ale mogą zostać użyte. Zwierzęta można trzymać na dystans wsadzając im w zęby kije od flag, czy generalnie zajmując ich uwagę jakimiś przedmiotami, podczas gdy inni starają się unieszkodliwić policjanta. Jeśli zostałeś zatrzymany, zwracaj na siebie uwagę (okrzyki bólu) i wykrzykuj swoje imię i nazwisko, aby ci, którzy stoją dookoła mogli ciebie zapamiętać (ach, po to ten długopis i kartka!) i aby mogli przekazać informację o twoim zatrzymaniu organizatorom /osobom odpowiedzialnym - ACK). Jeśli podczas zatrzymania czy w drodze na komisariat lub na nim (przed zabraniem ci dokumentów /spisaniem) – będzie możliwość ucieczki – UCIEKAJ! Co wolność to wolność. Jeśli to się nie uda – postaraj się odzyskać jak najszybciej spokój i pamiętaj od tego momentu nic już nie mówisz! Jeśli masz przy sobie jakieś przedmioty “nielegalne"- gaz, broń, petardy etc i nie wyrzuciłeś ich przy zatrzymaniu, zostaw je pod ławką w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jans do brantdwa - Re: to przecież bandyci IP: 213.155.176.* 21.03.10, 16:25 a Ty koleś cierpisz na kompleks Edypa czy może na kompleks małego fiutka, że tak się tym emocjonujesz? A może jesteś po prostu jakimś niespełnionym ubekiem, a w czasie wojny pewnie byłbyś folksdojczem... Odpowiedz Link Zgłoś
brantdwa a ty pewnie jesteś anarchistą...? 21.03.10, 17:44 co? i pewnie przez ciebie wczoraj spóźniłem się do kina bo przez swoje debilne demonstracje zablokowałeś miasto? nie ma w tym nic złego ze się emocjonuję. Emocjonuję się dlatego że uważam ze policja powinna wejść na teren rozbratu i rozgonić ta całą bandę. i emocjonuję się również dlatego że moja kamienica jest popisana przez takich palantów jak ty, a malowałem fasadę w zeszłym roku. emocjonuję się dlatego, że nie widzę powodu żebym miał płacić podatki na takich darmozjadów jak anarchiści z rozbratu. tak emocjonuję się i takie są moje pobudki ku temu. Na folksdojcza i na ubeka jestem za młody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voka Re: a ty pewnie jesteś anarchistą...? IP: *.icpnet.pl 22.03.10, 11:59 ale jaja. a ja sie spoznilem kilka racy do pracy bo sa korki w miescie. z tego co wiem to wynik polityki transportowej miasta. ty sie spozniles na kino raz, przez jakies demonstracje ot i problem. poszedles sobie na inny seans. ja musze wstawac o godzine wczesniej, bo nie wiem czy tego dnia nie ma jakis targow w centrm miasta. to ze jestes za mlody widac z twojego stosunku do swiata. taki mlody wilczek. popatrz na okolo i nie mysl kolego tylko o sobie... bo zdaje sie to jest glowny problem u ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD do brantdwa - Re: to przecież bandyci IP: *.icpnet.pl 21.03.10, 22:25 uwielbiam takie zera jak ty - nie maja szans na argumenty, wiec atakuja tego co ma racje ad personam - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voka do brantdwa - Re: to przecież bandyci IP: *.icpnet.pl 22.03.10, 12:00 jans. slabiutki ten post. szczekasz jak inni tylko w innym tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Rozbrat, czyli Hyde Park po poznańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 01:40 co to wogole za fanberie z tym rozbratem! żule, punki i inne menelstwo jak anarchisci są tam nielegalnie, wywalic ich i do roboty!!! w normalnym miescie nie ma miejsca dla meneli! Odpowiedz Link Zgłoś