Dodaj do ulubionych

Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowania GW

11.05.10, 16:38
Dodatek do Mozilli Firefox, blokuje wszystkie strony nalezace do GW, polecam!

addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/146382/
Obserwuj wątek
    • krystian10 Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 11.05.10, 17:04
      To sobie załóż i przestań się pętać na tych stronach bo już patrzeć żal,
      widzisz, ze nikt tego waszego apelu nie posłuchał i się tu bujasz.
      • Gość: boski Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan IP: *.icpnet.pl 11.05.10, 18:23
        Boska rzecz! Gdzie moge znaleźć takie cudo, ale blokujące wszystkie strony
        kościoła katolickiego?
        • nonsomabulik Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 11.05.10, 20:12
          wystarczy sciagnac ta aplikacje i wejsc do zakladki
          konfiguracja->wlasciwosci->listy stron i wybrac liste ktora Cie interesuje
          (Wybiórcza, ITI, PO, Reuters, Radio Maryja - w tym ostatnim masz wszystkie
          domeny nalezace do Kosciola Katolickiego)
    • l.george.l Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 11.05.10, 20:48
      Dwa, może trzy razy w życiu widziałem na żywo kibiców piłkarskich. Jestem w
      stanie uwierzyć, że potrafią zjeść banana, ale nie przeczytać "Gazetę Wyborczą".
      • nonsomabulik ja na meczach widuje cale rodziny 11.05.10, 20:51
        szczegolnie w Poznaniu, gdzie Lech ma duze tradycje

czesto jest tak, ze dziadek byl kibicem, dzieci sa kibicami i chodza razem na mecze

zbiera sie tez margines spoleczny ktory wszczyna awantury - ale on nie nalezy do
        szkalowanej przez Wybiórczą organizacji Wiara Lecha
        • krystian10 Re: ja na meczach widuje cale rodziny 12.05.10, 15:01
          nonsomabulik napisał:

> szczegolnie w Poznaniu, gdzie Lech ma duze tradycje czesto jest tak, ze
          dziadek byl kibicem, dzieci sa kibicami i chodza razem na mecze
          zbiera sie tez margines spoleczny ktory wszczyna awantury - ale on nie nalezy
          do szkalowanej przez Wybiórczą organizacji Wiara Lecha

Chodziłem na mecze Lecha jak jeszcze grał na Dębcu, chodzę i teraz, nie należę
          do Wiary Lecha i nie jestem marginesem społecznym, ale i tak nie rozumiem o co
          wam chodzi.
          • Gość: jacus Re: ja na meczach widuje cale rodziny IP: *.rev.numericable.fr 12.05.10, 15:46
            z tego co wiem sprawa jest prosta -
            Gazeta pomylila organizacje kibicow Wiara Lecha z kilkoma bandytami ktorzy
            czesto pojawiaja sie na meczach

Gazeta myli ta organizacje od kilku-kilkunastu miesiecy i mimo zwracanych uwag
            myli nadal myslac ze moze tak robic bo jest bezkarna
        • Gość: Extradycja Re: ja na meczach widuje cale rodziny IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 13.05.10, 16:57
          > szczegolnie w Poznaniu, gdzie Lech ma duze tradycje

Tradycje, kochany, to w Poznaniu ma Warta
          • Gość: jacus Re: ja na meczach widuje cale rodziny IP: *.rev.numericable.fr 13.05.10, 16:58
            jedno nie wyklucza drugiego - Lech Poznan powstal w 1922 roku - dla mnie to tradycja
      • dobrusia_to_ja Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 12.05.10, 18:33
        l.george.l napisał:

> Dwa, może trzy razy w życiu widziałem na żywo kibiców piłkarskich. Jestem w
        > stanie uwierzyć, że potrafią zjeść banana, ale nie przeczytać "Gazetę Wyborczą"
        > .

Bardzo dziękuję. Rzeczywiście, ja potrafię czytać wyłącznie Tołstoja i Małego
        Księcia na deser. GW ma tak skomplikowane teksty, pisane jeszcze bardziej
        skomplikowaną czcionką, że rzeczywiście nijak ich rozgryźć nie mogę:p
    • piter_wlkp Coś kiepsko działa ci ten dodatek skoro tu piszesz 11.05.10, 21:55
      Dodam jeszcze, że bojkotuję bojkot kibiców. Do tej pory obojętnie
      mijałem kolporterów Metra, teraz zawsze zabieram od nich gazetkę
    • lili_marleen Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 11.05.10, 22:40
      nonsomabulik,

Może na noc napiłbyś się gorącego mleka? Brak snu najwyraźniej Ci szkodzi.
    • bimota Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 11.05.10, 23:48
      Widac niektorym fanatykom stronka GW sama wskakuje do przegladarki... U mnie,
      puki co, trzeba ja najpierw wpisac... :)
      • kosmomolec Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 11.05.10, 23:51
        bez przesady, chodzi raczej o te wszystkie 'macki' gazety jak plejada itp nigdy
        nie wiesz gdzie Cie linki zaprowadza, a tutaj nagle komunikat ze strona nalezy
        do Wybiorczej i jest zablokowana.

GENIALNE!!!
        • Gość: BIMOTA Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan IP: *.icpnet.pl 12.05.10, 11:01
          Jakie macki ? JAka plejada ? Gdzie te linki ?
          • kosmomolec Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 12.05.10, 11:55
            Stary z takimi pytaniami to do googla, nie zanizaj jeszcze bardziej poziomu forum.
            • Gość: Bimota Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan IP: *.icpnet.pl 12.05.10, 16:56
              No tak... szkoda wysluchiwac twych bredni...
              • Gość: marcinek Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan IP: *.rev.numericable.fr 12.05.10, 19:15
                bimota ty cipo
    • kazek100 Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 12.05.10, 21:43
      To Ty potrzebujesz do tego specjalnego programu???

Mnie wystarczy, że niechcianych stron nie wpisuję w wyszukiwarkę i
      nie klikam linków...

a z drugiej strony - uwazam za skrajną żenadę Rzeczyposlitą z
      ostatnich trzech lat tudzież np. Wprost, ale czasami czytuje je
      własnie po to, bo zobaczyć, co pisza inni. Rozumiem, że koledze
      wystarczy jedna wersja?

I przy okazji - któryś tydzień dopraszam się odpowiedzi - o sprawie
      mówili nie tylko dziennikarze Gazety, ale także przedstawiciele
      policji. Wielokrotnie zgrzytałem zebami na brednie, jakie o edukacji
      wypisywał w Gazecie pan Pacewicz i naprawdą nie przepadam z atą
      gazetą, ale jakoś nie chce mi się wierzyć w spisek.
      • Gość: francuzik Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan IP: *.rev.numericable.fr 13.05.10, 01:15
        Zyjemy w czasach internetu, i pieniazki zarabia sie za pomoca internetowych
        reklam i tzw wejsc na strone.

Czy tak trudno zrozumiec, ze chodzi o ograniczenie tych wejsc na strone? Newsy z
        gazety moge sobie poczytac stojac w markecie jak mnie bardzo mocno najdzie ochota.

Ale nie kupie, nie wejde na strone itp - takie sa zalozenia bojkotu. Zastanawiam
        sie jak bardzo oglupione jest spoleczenstwo masowe, skoro nie potraficie
        zrozumiec TAK ELEMENTARNEJ RZECZY. Program dodatkowo blokuje strony ktore na
        pierwszy rzut oka nie naleza do GW (jest ich prawie 80) z ktorych GW rowniez
        czerpie zyski. Czasami prowadza tam linki z roznych stron i nieswiadoma osoba
        nie podejrzewa ze czesc sieci Agory. Stad to ulatwienie i dlatego uwazam ze
        program dla osob bojkotujacych jest swietny.
        • gall.anonim.pn Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 13.05.10, 07:40
          Mnie też zdumiewa ten internetowy analfabetyzm. Przyznam, że używam Opery i w filtrze url mam umieszczone wszelkie ADOceany, Gemiusy (z których notabene GW chętnie korzysta, zwłaszcza w dyskusjach pod "Dużym Formatem")), etc. Wydawłoby się, że filtrowanie treści to sprawa oczywista. Okazuje się że nie.
          I nie są istotne czyjeś sympatie czy antypatie, po prostu to takie stwierdzenie ze woda jest mokra.
        • kazek100 Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 13.05.10, 10:22
          Francuzie!

czy tak trudno zrozumieć, że właśnie chodzi o to, żeby wchodzić na
          strony - także instytucji, których nie lubisz? Jeśli czytujesz tylko
          te media, które z zasady opisują świat tak, jak sam go widzisz, to
          strach pomysleć, jak łatwo Tobą manipulować.

Newsy zapewne można poczytać w kolejce - sam tak robię z nudów. Ale
          dłuższe teksty? Publicystykę? Wywiad z profesorem etyki?

Jak wsponmniałem - sam jestem bardzo krytyczny wobec niektórych
          ludzi z Gazety. Ale czuję się zażenowany gdy pomyślę, że bojkot
          opiera sie na ludziech powtarzających bezrefleksyjnie opinie,
          których sami sobie nie wyrobioli i znających przedmiot dyskusji
          dzięki "przejrzeniu newsów w kolejce".
          • Gość: francuzik Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan IP: *.rev.numericable.fr 13.05.10, 14:03
            1. Ludzie potrafia zapamietac tekst i wysnuc wnioski nawet jesli danego
            szmatlawca czytaja w sklepie albo w kawiarni. Naprawde teksty Wybiórczej nie sa
            tak skomplikowane ani madre zeby je czytac w uniwersyteckiej bibliotece.

2. To nie prawda ze czlowiek powinien czytac teksty profesorow i ekspertow z
            kazdej gazety. Gdyby tak bylo, kupowalbys codziennie NIE i Nasz Dziennik, a
            zaloze sie ze tego nie robisz, chociaz na potrzeby tej dyskusji mozesz sklamac.

3. Kazdy ponosi 100% odpowiedzialnosc za wybor swojej prasy i jezeli mowie ze
            wystarczy mi przejrzec Koszerna raz na tydzien albo i rzadziej, to znaczy ze
            tyle wystarczy i chuj Ci do tego co czytam. Mam dzieki temu czas na wiecej
            ksiazek i myslenie samemu i nie daje zapelniac sobie glowy propaganda rodem z PRL.

4. Program do blokowania stron jest wiec doskonalym rozwiazaniem dla kazdego,
            kto chcialby przyczynic sie do ekonomicznej degradacji tego klamliwego wydawnictwa.

4.
            • kazek100 Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 13.05.10, 16:35
              1. Niektórzy tak, inni nie. W tygodniu większość tekstów Gazety to
              krótkie informacje. Ale już w weekendy bywa inaczej, wszystko
              wskazuje na to, że o tym nie wiesz. Tak czy owak właśnie to
              ignorantom zwykle wydaje się, że wszystko wiedzą.

2. Nie napisałem - z każdej. Napisałem - z różnych. Daruj sobie
              demagogię. Nasz Dziennik czytuję wyjątkowo sporadycznie (ale często
              słucham Radia Maryja), NIE nie miałem w rękach nigdy. Ale często
              czytuję Rzeczypospolitą lub Wprost, które oceniam jak najniżej. Ale
              przynajniej wiem, za co.

3.
              > 3. Kazdy ponosi 100% odpowiedzialnosc za wybor swojej prasy
              oczywiście. ponosi się odpowiedzialność również za swą ignorancję.

> i chuj Ci do tego co czytam.
              jakoś dziwnie jestem przekonany, że nic nie czytasz.

4. A ja myślę, że nie zaszkodzisz w ten sposob Gazecie wcale. O
              wiele bardziej byłbyś skuteczny,gdybyś merytorycznie potrafił
              wskazywac błędy w jej tekstach. Do nauki.

PS. Wiesz, że właśnie nabijasz statystykę "wejśc na stronę"?
              • Gość: francuzik Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan IP: *.rev.numericable.fr 13.05.10, 17:03
                Do pierwszej czesci w ogole sie nie odniose, szkoda mi na to czasu - poki co w
                bojkocie bierze udzial kilkanascie tysiecy osob, a do tego sie rozrasta. Jak to
                mowia ziarnko do ziarnka.. Nie mam zamiaru Cie do niczego przekonywac - to Twoja
                sprawa.

Celem tego watku jest przekazanie informacji, ze program do blokowania GW jest
                juz dostepny. Chcesz - sciagaj, nie chcesz - nie sciagaj i nie interesuje mnie
                Twoja opinia. Ale jak chcesz to sobie ja pisz oczywiscie. Ja swoja przygode z GW
                zakonczylem, po kilku latach jej czytania - kiedys byla inna, chociaz zawsze
                klamala.
                • kazek100 Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 13.05.10, 23:54
                  Skoro szkoda Ci czasu, to po co zabierasz głos? To jest forum, tu
                  się dyskutuje, a nie wykrzykuje, a potem stwierdza "szkoda mi
                  czasu". To ty podpisałeś się pod moim postem, a nie ja pod Twoim.
                  Słabo...

Swoją opinie napisałem, podobnie jak Ty. Ale Ty przy okazji
                  wyjechałeś z ch...jami, co pokazało, po której stronie jest chamówa
                  (bojkotującego czy dziennikarza, takiego czy innego). I daruj sobie,
                  bo nie robi to na mnie wrazenia, jak być może to się dzieje w Twoim
                  środowisku, czym niestety skutecznie psujecie przyjemność z
                  oglądania najfajniejszej dyscypliny sportu na świecie.
                  • Gość: francuzik Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan IP: *.rev.numericable.fr 14.05.10, 00:21
                    Moim zdaniem masz powazne problemy ze soba, bo brzydkie slowa istnieja, i 99%
                    ludzi ich uzywa, jedni czesciej drudzy rzadziej, ale zawsze mozesz isc poskarzyc
                    sie mamie ze ktos brzydko mowi na forum. Pewnie nie mozesz sie cieszyc meczem,
                    bo caly czas slyszysz ze ktos brzydko mowi i od tego Cie glowka boli albo uszka
                    wiedna. Szkoda mi czasu na argumenty ktore moim zdaniem sa tak zenujace, ze nie
                    ma o czym dyskutowac. Nie jestes osoba przed ktora chcialbym sie tlumaczyc w
                    jakim celu zabieram glos na forum, zreszta gdybys czytal ze zrozumieniem, to juz
                    w kilku postach znalazlbys odpowiedz na to pytanie.

Uwazam ze program jest doskonalym rozwiazaniem dla osob, ktore chca zdegradowac
                    ekonomicznie GW. Przypominam linka:
                    • kazek100 Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 14.05.10, 08:22
                      Istnieją i pewnie każdemu zdarza się ich użyć, ale idiotycznie jest
                      to robić w romowie z człowiekiem, z którym wymieniasz się opiniami
                      pierwszy raz w życiu. Nie osiagasz swojego celu i w kiepskim świetle
                      przedstawiasz swoją sprawę. Pewnie tez nie zauważyłeś, że jesteś na
                      forum, a nie na stadionie- stadionowa ekspresja tu na forum wychodzi
                      żenująco.

Na meczę chodzę dość regularnie, choć wolałbym, aby wulgaryzmów było
                      mniej, bo nie chodzi o mnie - znam dziesiątki ludzi, którzy właśnie
                      z tego powodu nie zabierają na mecze dzieciaków. Pomyśl, że
                      przyjdzie moment, gdy trybuna bedzie miała więcej miejsc, niż te 11
                      tys i trzeba będzie ją zapełnić. Źle służysz swojemu klubowi.

Sęk w tym, że dyskusji na argumenty nawet nie podjąłeś. To jednak
                      trudniejsze, niż bluzg.

Wasnie znów nabiłeś statystykę wejść na stronę. Bez odbioru.
                      • Gość: francuzik Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan IP: *.rev.numericable.fr 14.05.10, 08:37
                        Oczywiscie ze osiagam swoj cel, bo kto ma ochote, wejdzie na strone i pobierze
                        program do czego wszystkich zachecam. To, ze sprawa jest dla Ciebie w kiepskim
                        swietle, no coz, jak wspominalem nikt nie zmusza nikogo do chodzenie na mecze
                        czy bojkotowanie Wybiórczej.

Z doswiadczenia wiem, ze z zapelnieniem stadionu zadnego problemu nie ma i
                        czesciej problem jest z brakiem miejsc. Na pewno nikt nie zauwazy jak
                        przestaniesz chodzic na mecze. Jak wspomnialem sa argumenty z ktorymi nie ma
                        sensu dyskutowac, dlatego nie skomentuje tego co jest trudniejsze - dyskusja czy
                        bluzgi.
                        • kosmomolec Re: Mozna juz sciagnac oprogramowanie do blokowan 14.05.10, 09:59
                          Nie wchodzac w argumenty stron, przypomne tylko, ze adres pod ktorym mozna
                          sciagnac program to:

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka