Dodaj do ulubionych

Wiemy kto ma najlepsze pączki w mieście!

03.03.11, 08:48
A ja jem pączki z Lidla za 65 groszy i też są bardzo dobre :D
Obserwuj wątek
    • Gość: nishio Biedronka - 47 gorszy... PYCHA IP: *.173.2.23.tesatnet.pl 03.03.11, 09:47
      Dawno nie jadłem tak dobrego paczka. Nie wiem kto go piekł ale stosunek jakosci do ceny bije wszystkich na głowę
      pozdrawiam
      • mariagajor Re: Biedronka - 47 gorszy... PYCHA 03.03.11, 10:19
        ciepłe pyszne najlepsze pączki są w piekarni-cukierni na ulicy Sienkiewicza!Pycha!
        • Gość: smakosz tylko Zagrodnicza IP: 195.85.249.* 03.03.11, 13:45
          najlepsze w Zagrodniczej!
          • Gość: pączuszeknasmalcu Re: tylko Zagrodnicza IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 14:11
            Zgadzam się. Najlepsze. Właśnie zjadłem cztery świeżutkie pączki z konfiturą różaną. Dlaczego w rankingu nie ma Zagrodniczej?
            W zeszłym roku zjadłem od Sowy - i tutaj z rankingiem zgadzam się. Najgorsze. Wysłałem maila do nich i nawet nie raczyli odpowiedzieć, a tłusty czwartek mieli STARE PĄCZKI!
          • joanna.lew Re: tylko Zagrodnicza 03.03.11, 20:03
            Potwierdzam Zagrodniczą. Wpiszcie ją do następnego rankingu! Pyszne są pączki z marmoladą, wyśmienite z ajerkoniakiem, ale te z różą i skórką pomarańczową nie mają sobie równych! Jeśli w dodatku są świeżutkie i cieplutkie, to można jeść, i jeść, i jeść...
            • Gość: Do otylej lwicy Re: tylko Zagrodnicza IP: *.versanet.de 03.03.11, 20:08
              A sadelko rosnie i rosnie i rosnie i wyglada sie POtem jak paczuszek ! :-))))
    • Gość: raro Nie- lub wy- szukany ranking :-) IP: *.171.32.2.static.crowley.pl 03.03.11, 10:51
      Potwierdzam ostatnie akapity artykułu: najlepiej zrobić samemu. Ma się pewność składników i ich jakości. Tylko, niestety, to nie wszystko. Trzeba umieć słodycz zrobić: rodzaj oleju, temperatura, czas, sposób uglugrania ciasta - tu wszystko ma znaczenie. Także - czasami trzeba pójść do cukierni i po prostu kupić. Ja polecam pączki z hotelu Merkury, które spokojnie dorównują jakością pączków Bliklego. Główna różnica polega na rodzaju nadzienia - Blikle ma konfiturę różaną, Merkury zaś - powidła śliwkowe.

Dodam tylko od siebie, że degustację lepiej przerywać wodą (a nie kawą czy herbatą). Smak kolejnych pączków jest dewastowany przez gigantyczne ilości cukru zawartych w łakociach. Zmieszanie smaku pączków z kawą czy herbatą tylko potęguje podniebieniowy chaos ;-)
    • trudamaruda Elite - pączki reglamentowane 03.03.11, 11:49
      Czekanie za pączkami w Elite to gehenna.
      Na ul. Dąbrowskiego w sklepie "fabrycznym" czekanie to
      kilkugodzinna gehenna, (2 godzinna i więcej)
      ludzie obchodzą sie smakiem i mają niesmak.
      • Gość: Do gertrudy marudy Zapierdzielac PO cukier ! IP: *.versanet.de 03.03.11, 12:15
        Ty se nie czekaj za gniotami,jenotylko zapierdzielaj do kolejki PO cukier,bo zaczyna byc reglamentowany w katolandzie ! Hihahabuhaha
    • Gość: es Re: Wiemy kto ma najlepsze pączki w mieście! IP: *.semajag.dyn.perspektivbredband.net 03.03.11, 13:30
      Nie ma lepszych niz te kupione w cukierni na Strøget w CPH, berlinermunkar - mums. Znakomici cukiernicy i swietne produkty wyjsciowe. Tego ani w Poznaniu, ani w Pl sie nie zje.
      Same zdjecia w GW odrzucaja, pokraczne kluchy, bez koloru i formy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka