quinc 22.03.11, 15:23 A po co komu 5 razy więcej sklepów. Możliwe, że na Euro będzie to miało jakiś sens, ale później? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszekes Cały czas jestem pesymistą 22.03.11, 15:56 Czasu mało a jeszcze nic się nie dzieje. Wydaje mi się, że w rok wszystkiego nie skończą. Może i terminal będzie stał. Drogi kołowania będą na pewno. Parking również będzie, ale z wykończeniem detali może być krucho. To tylko rok. A jak przyjdzie długa i mroźna zima? Poza tym jak się spieszy, to cierpi na tym jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu a Krzesiny 22.03.11, 17:13 a miało być lotnisko cywilne przenoszone na Krzesiny. Tamtejsi mieszkańcy protestując przeciwko lotnisku wojskowemu chcą przeniesienia tam cywilnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: howgh ...będą kiedyś drugim portem cywilnym IP: *.icpnet.pl 22.03.11, 20:22 Likwidacji Ławicy nie będzie - najwyższa pora przyjąć to do wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L a moglo byc tak pieknie IP: *.centertel.pl 22.03.11, 22:12 Blad popelniono wiele lat temu. F-16 powinny bazowac w Powidzu ale chciano dać kadrze szansze życia w dużym mieście. Ławica powinna zostać lotniskiem "general aviation" i "business jet" a Krzesiny są idealną lokalizacją dla dużego lotniska cywilnego. Doskonały dojazd, brak wysokich obiektów na podejsciu z obu stron. Ale wpakowaniu dwóch kup kasy w te lotniska taki scenariusz bedzie możliwy dopiero w dalekiej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
leszekes Re: a Krzesiny 22.03.11, 22:15 A pies im (...) lizał :)) Oni nie chcą żadnego lotniska. Zresztą kto by za te fanaberie zapłacił? Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Rozbudują terminal na Ławicy - umowa podpisana 22.03.11, 17:40 Droga kołowania i park dla samolotów to jedyne co mnie interesuje. Dla podwojenia liczby pasażerów potrzebna jest zwiększona sortownia bagaży i kolejne bramki, co do barów i sklepów to raczej port docelowy niż lotniczy hub, więc dla pasażerów ma trzeciorzędne znaczenie, czy one tam są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertuh Re: Rozbudują terminal na Ławicy - umowa podpisan IP: *.icpnet.pl 22.03.11, 18:36 Za 96 mln złotych? W tym kraju za tyle pieniędzy to można co najwyżej parę drzewek posadzić! To będzie jakaś oszczędnościowa wersja pod tytułem oby-tylko-udało-się-to-zrobić-przed-Euro Odpowiedz Link Zgłoś
miron999 Re: Rozbudują terminal na Ławicy - umowa podpisan 22.03.11, 19:24 Rękawów nie widać (na wizualizacji)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Rozbudują terminal na Ławicy - umowa podpisan IP: *.pools.arcor-ip.net 22.03.11, 20:08 Rekawow i wielopoziomowych parkingow pewnie nie bedzie.Za to 5 x wiecej sklepow.Moze jakies centerko handl.:)Choc i tak dobrze, ze sie rozbudowuja Odpowiedz Link Zgłoś
miszkar Rozbudują terminal na Ławicy - umowa podpisana 23.03.11, 08:17 PARKING PARKING PARKING zróbcie tam w końcu porządny wielopoziomowy parking, z poziomami bardziej w dół niż w górę. To co się dzieje na Ławicy z parkowaniem to burdel na kółkach, wstyd i totalny dowód niegospodarności oraz braku perspektywicznego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś