Dodaj do ulubionych

Olejek arganowy

15.06.11, 15:04
Witam, czy ktoś wie, gdzie można w Poznaniu kupić olejek arganowy? Chodzi mi o kosmetyczny i o spożywczy. Smakowałam go kiedyś i jest pyszny, a kosmetyczny podobno jest świetny. Jak ktoś gdzieś widział w Poznaniu, to proszę o informacje.

Obserwuj wątek
    • Gość: Marinera Re: Olejek arganowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 08:40
      Czy naprawdę nikt nie wie, gdzie w Poznaniu można kupić taki olej?
      • Gość: herbatnik Re: Olejek arganowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 09:00
        Wujek Google wie, ale trzeba go grzecznie zapytać.
        • Gość: Krakers Re: Olejek arganowy IP: *.pools.arcor-ip.net 16.06.11, 09:56
          Ten Wujek to jednak swiatowiec,nawet wie,ze jest u Reichelta w Baden - Baden.:-)))
          • bassooner Re: Olejek arganowy 16.06.11, 13:43
            a tak przy okazji, że się spytam, gdzie można w Poznaniu zakupić wygodne sandały, gacie na wacie i krasną kaniołkę... ;-)))
            • Gość: Do basiorki Re: Olejek arganowy IP: *.pools.arcor-ip.net 16.06.11, 14:03
              Tej basiorka ! Przystrzyzono Wolfa na pudla i pfoty sie slizgaja,czy co ? Nastepnym razem zacznij beißowac i wyj - Pfoten weg Arschlochy !! Hihi :-)))
      • ampolla Re: Olejek arganowy 07.07.11, 17:17
        Ja używam olejku arganowego 100% naturalnego BIO firmy AMBROZJA.
        Stosunkowo świeża firma na rynku, ale olejek niewiarygodny. Stosowałam różnych, ale ich jest świetny. Sprzedają po 50 ml, w szklanych butelkach, ze szklaną pipetką która ułatwia aplikowanie. Nie rozlewa się i tym samym nic się nie marnuje.

Mają bardzo przyjemną stronę http://ambrozja.co czasami mają promocje w postaci zerowych kosztów przesyłki.
        Używam go od jakichś 2 miesięcy i muszę powiedzieć że czyni cuda.
        • Gość: miss Re: Olejek arganowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.11, 23:28
          Kryptoreklama wlascicielki firmy ambrozja. Nie dajcie sie nabrac, sama podaje sie za klientke i reklamuje swoje olejki ( hehe "uzywa ich od 2 miesiecy"). Prawda jest taka ze nie sa oryginalne z Maroko, tylko w Polsce rozlewane i przepakowywane.Ile jest olejku w olejku zatem? Tym bardziej ze metoda chalupnicza. Nawet daty ważnosci pisze ręcznie na etykietce. Czyli w zaleznosci kiedy ktos kupi ma ten sam olejek z coraz dluzsza data waznosci.Proponuje zainwestowac w prawdziwy olejek w marokanskiej butelce szczelnie zakrecony. Jezeli juz zalezy wam na wlasciwosciach tego olejku, to nie oszczędzajcie na polskich podrobkach, tylko kupcie orginal z Maroko. Roznica jest i w kolorze (ciemniejszy orginal), i zapachu (ma specyficzny zapach, a u tej pani jest bezzapachowy). Jak sie napisze prawde o jej olejku probuje zastraszac sądami. Ale kazdy klient ma prawo do oceny produktu, ktory kupil. Po to są fora dyskusyjne. Nalezy tylko zachowac zdrowy rozsadek, bo kryptoreklama w internecie sie rozpowszechnia poprzez anonimowosc w sieci. Czy nie uczciwiej byloby napisac ze sama sprzedaje taki olejek niz wciskac kit, ze uzywa, ze jest taka firma co go sprzedaje i nazywa sie ambrozja.... Ocene uczciwosci tej pani pozostawiam wam drogie czytelniczki. To wasz wybor jaki produkt wybierzecie dla swojej skory.
          • hanane12 Re: Olejek arganowy 23.11.11, 14:38
            To, że ta pani sprzedaje olejek bezzapachowy, to nie znaczy, że on nie jest dobry. Trzeba wiedzieć, że jest olejek arganowy kosmetyczny tradycyjny, tzw berberyjski tłoczony na zimno i olejek tzw desodorise, czyli poddany kolejnej filtracji, dużo, dużo droższy, dodawany jako komponent do kosmetyków z wyższej półki mozna powiedzieć. Trudno mi sie odnieść do jakości tego olejku, bo go nie próbowałam, natomiast fakt, że ta pani pisze date ręcznie, pakuje metodą chałupnicza itp, to jest to karalne, bo nie spełnia norm kosmetycznych, a rzeczywistość jest taka, że prawo kosmetyczne jest bardzo skomplikowane i i wymagajace. Muszę powiedzieć, że szukając dla siebie olejku tutaj w Polsce załamałam się tym co proponuje sie w sieci.Rezcywiście, większość to podróby. Druga sprawa, olejek bezpośrednio zapakowany w Maroku na 90 % jest nie do końca naturalny.Kto go zbada?Certyfikat marokański jest niewystarczający, a żeby był unijny musi być poddany analizie w UE.A nawet jeśli ma ecocert, bo o tym teraz tak głośno, to ludzie, ecocert kupuje sie za 1500 eur .Każdy go może mieć. Trzeba poczytać o tym.Argan, który ma np w składzie argan i parafine też ma ecocert, ale u nas ludziom mozna jeszcze ciemnotę wcisnąć...pozdrawiam i smacznego ;-)
            • mapo0 Re: Olejek arganowy 23.11.11, 14:55
              czy pachnie on tchórzofretką?
    • Gość: Lalamido Re: Olejek arganowy IP: *.echostar.pl 17.06.11, 19:04
      Wydaje mi się, że widziałam na Mielżyńskiego sklep z olejkiem, ale nie jestem pewna na 100%. Jutro będę tamtędy jechać, to sprawdzę, czy faktycznie tam jest.
      • Gość: Marinera Re: Olejek arganowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 10:59
        Dzięki za informacje, czekam na więcej szczegółów :-)
        • Gość: Lalamido Re: Olejek arganowy IP: *.echostar.pl 20.06.11, 21:40
          Tak, to jest na Mielżyńskiego. Biuro nazywa się Maroko Travel. Wiem, wiem, biuro podróży, ale sprzedają też różności z Maroka. Nie wchodziłam, ale na oknie mają info, że olej sprzedają :-)
          • marinera Re: Olejek arganowy 27.06.11, 15:17
            Dziękuję bardzo za informacje. Kupiłam już olejek kosmetyczny i spożywczy. Kosmetyki też mają fajne, ale to już następnym razem :-)

• Gość: x próbowałaś też spożywczy na ciepło? IP: *.unitymediagroup.de 17.06.11, 19:32
      jest jeszcze lepszy!
      U mnie bez problemu, ale to 780 km od Poznania.
      • Gość: Marinera Re: próbowałaś też spożywczy na ciepło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 10:58
        Z tego co wiem, spożywczego nie powinno się podgrzewać, tylko na zimno spożywać. Chyba że na ciepło znaczy dodany do ugotowanych już potraw.
        • hanane12 Re: próbowałaś też spożywczy na ciepło? 23.11.11, 14:25
          co do olejku arganowego spożywczego, to oczywiście najlepszy jest na zimno, do sałatek, dressingów, albo do surowego miesa, ryby, pomidorów z mozzarellą,ale mozna na nim także smażyc, tylko niezbyt długo i na delikatnym ogniu, wtedy zachowuje swoje właściwości. Np szybko usmażyc rybke mozna, delikatne mięso jak pierś z kurczaka, ale frytek juz nie.
          a tak w ogóle to carpaccio z surowego tuńczyka z olejem arganowym jest po prostu ucztą dla podniebienia, do tego rukola z tym olejem i octem balsamicznym....Przepis ściągnęłam z takiej strony soyez.pl, pozdrawiam.
          • mapo0 czy pachnie on tchórzofretką? 23.11.11, 14:38
            czy pachnie on tchórzofretką?
    • Gość: lk Re: Olejek arganowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 15:03
      Olej arganowy mozna kupic w maroko sklep, zamowic przez internet i odebrac w suchym lesie
      • mapo0 Najlepszy olejek arganowy znajdziecie w... 10.08.11, 16:41
        Najlepszy olejek arganowy znajdziecie w herbacie w Hotelu Włoskim.
    • hanane12 Re: Olejek arganowy 23.11.11, 14:19
      co do olejku arganowego kosmetycznego i spożywczego, to zapewniam was, że sam fakt kupienia go w Maroku nie jest gwarancją jego prawdziwości, a juz niech Allah uchroni na suku.Prawdziwy olejek drogie panie pochodzi jedynie z plantacji, z tzw kooperatywów. na nie największe przedsiebiorstwa muszą mieć licencje, najwięcej jest oczywiście francuzów i Hiszpanów, a sami marokańczycy niewiele mają do powiedzaenia w kwestii tych plantacji. Osobiście kupuje w Polsce w Rembertowie olejek arganowy, bo firma która go sprowadza pracuje na wyłączność dla takiego kooperatywu. Jest rewelacyjny, sprawdziłam go na sobie, a każda, której poleciłam jest zachwycona. Oczywiscie zapach jest jaki jest, ale po 4 dniach ustąpił mi okropny trądzik i teraz mam piekna cerę.Nakładam na noc zamiast kremu, na twarz i dekolt.Polecam sklep Zielony Zakątek i olejek arganowy Soyez Spa, a przy okazji, pani właścicielka , pani Agnieszka jest wspaniała, doradzi, da wypróbować. Super.
      • mapo0 czy zalatuje on tchórzofretką? 23.11.11, 14:38
        czy zalatuje on tchórzofretką?
      • Gość: Agata Re: Olejek arganowy IP: *.aster.pl 19.12.11, 20:27
        Ja również polecam ten olejek, a także bardzo polecam sklep ekologiczny Zielony Zakątek w Rembertowie!! Miejsce godne zaufania i bardzo dobry asortyment. Właścicielka- pani Agnieszka- świetnie zorientowana, bardzo pomocna!
    • Gość: p Re: Olejek arganowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 17:42
      olejek taki można kupić w sklepie arabskim na solnej
    • Gość: Magdalena82 Re: Olejek arganowy IP: *.icpnet.pl 07.06.13, 09:52
      Olejek arganowy można kupić w salonie kosmetycznym Beauty Premium, na os. Tysiąclecia 30 :)
      • Gość: sasaaa Re: Olejek arganowy IP: *.dynamic.mm.pl 25.06.13, 07:57
        więcej info o oleju arganowym można znaleźć na stronie olejarganowy.net/
      • Gość: Agnieszka dow Re: Olejek arganowy - olej arganowy IP: *.centertel.pl 29.06.13, 17:32
        Ja tez kupuje na os. tysiaclecia 30 w salonie beauty premium,
        60ml w szklnej butelce za 35 zł, oryginalny z ecocertem,
        Oczywiscie nie olejek arganowy tylko olej arganowy
        • Gość: Romeninka Re: Olejek arganowy - olej arganowy IP: *.icpnet.pl 30.06.13, 09:05
          Bylam tam, kupilam ale wiekszy, bo 100ml za 59 zl, w szklanej butelce.
        • Gość: Gośc Re: Olejek arganowy - olej arganowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.13, 19:04
          Proponowałbym Pani zobaczyć tutaj tez mają z Ecocertem olej argonowy ale po jakiej cenie niezawyżonej tanisklepik.eego.pl
          • Gość: Agnieszka78 Re: Olejek arganowy - olej arganowy IP: *.icpnet.pl 18.07.13, 10:48
            Z Radomia do Poznania jest kawałek drogi. Wiadomo, że można wysłać paczkę, ale wtedy dochodzą dodatkowe koszty.
            Wolę zobaczyć olej na żywo, nawet dopłacając parę złoty i mieć pewność, że kupuję dobry produkt.
            • Gość: krysia Re: Olejek arganowy - olej arganowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.13, 13:52
              Myślę, że spokojnie można zamawiać też przez internet, ważne aby było to ze sprawdzonego źródła. Ja zamawiałam z olejpremium.pl i nie zawiodłam się, olejek był w 100% taki jak powinien.
              • Gość: Gośc Re: Olejek arganowy - olej arganowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 09:58
                Witam zgadzam się z wypowiedzią poczty pracują można przesyłać ważne jest tylko czy posiada produkt certyfikaty tak jak pisała poprzedniczka że musi zobaczyć na własne oczy to wydaje mi się blednę nie kupujemy opakowania tylko głównie olej co mi po butelce że się świeci ja zakupuje tutaj tanisklepik.eego.pl taniutko i jest super przedstawiają certyfikaty miła obsługa i jest wszystko OK.Za to różnica jest kolosalna.
                • Gość: Paulina Re: Olejek arganowy - olej arganowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.13, 20:48
                  Również uważam, że jeśli produkt jest już nam zmiany, nie ma powodu by na siłę szukać go po półkach sklepowych jeśli jest trudno dostępny, dlatego chociażby ja z wygody olej arganowy kupuje w bardzo dobrej cenie tutaj: www.bioterra.pl również przemyła obsługa ;)
    • Gość: Kamilaa Re: Olejek arganowy IP: *.icpnet.pl 11.09.13, 20:43
      Olej arganowy kosmetyczny kupuję na os.Tysiąclecia 30.
      Jest tez do kupienia olej z czarnuszki, który ma również wiele zalet.
      beautypremium.pl/olej-arganowy/
      • Gość: basia Re: Olejek arganowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.13, 15:51
        Ja wszystkim kolezankom i rodzinie polecam zielony nurt. kupuje tam zarowno oleje arganowe jak i lniany, kokosowy i inne. Maja oleje naturalne i tloczone na zimno - czyli trudno dostepne na rynku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka