20.09.25, 15:01
Chcialabym miec dluzsze, gestsze, ciemiejsze, grubsze, zawiniete i w ogole piekne. Ale narazie wystarcza mi chociaz troche lepsze. Niestety nic mi nie mowia oferty gabinetow. Wiec pytam:

Co sie u Was nalepiej sprawdzilo?

- stara dobra henna (jeszcze sie to robi?)
- botoks?
- laminacja?
- przyklejane/przedluzane rzesy? (Tutaj sie boje, ze potre oko i odpadna. Albo wlasne zaczna wypadac od obciazenia...)
- lifting rzes?
- odzywka na porost? (boje sie troche skutkow dlugofalowych...)
- olejek rycynowy?
- jest jeszcze cos innego?

Co robicie? Co ktorej najwiecej wnioslo, i nie zniszczylo jednoczesnie wlasnych rzes?
Obserwuj wątek
    • eagle.eagle Re: Rzesy 20.09.25, 15:08
      Dla mnie najlepsze było robienie rzęs u kosmetyczki. Nic niespodziewanie nie odpadało, niestety za mocno przesuszają mi się oczy i odpada, przynajmniej narazie. Teraz próbuje bondingowych w domu, ale nie mam czasu. Raz spróbowałam to 2 dni się trzymały, a mają nawet 2 tygodnie, ale wiadomo praktyka czyni mistrza. Tylko zawsze są inne, ważniejsze rzeczy do zrobienia niż rzęsy ...
      • emama248 Re: Rzesy 20.09.25, 15:28
        No prosze - o bondingu w ogole nie slyszalam. Wrzucialam w wyszukiwarke -wyglada jak samodzielne przyklejanie sobie sztucznych rzes do wlasnych. Robilas to juz?
        • eagle.eagle Re: Rzesy 20.09.25, 17:29
          Tak, raz, też na szybko, miałam 10 minut więc po łepkach wszystko robiłam. Może w poniedziałek po południu znajdę na to czas ..., albo we wtorek rano ... . Myślę że na pierwsze razy warto mieć spokojne 30 min bo nie tak łatwo manewrować rzęsami .
        • eagle.eagle Re: Rzesy 23.09.25, 12:33
          Robiłam wczoraj, dość szybko poszło, wygląda super, tylko trzeba kupować dłuższe kępki, takie po kilka milimetrów, aby na oko szło 3-4 a nie 7. Przynajmniej na początek. Mam nadzieję że jeszcze jutro będą się trzymać, na wszelki wypadek wezmę do pracy remover, że jak jedne odpadną abym inne zdjęła.
    • aankaa Re: Rzesy 20.09.25, 15:12
      odżywka z olejem arganowym
      • emama248 Re: Rzesy 20.09.25, 15:29
        Zawiera bimatoprost?
        • aankaa Re: Rzesy 20.09.25, 15:40
          internety twierdzą, że tak. Ale nie zauważyłam (używam od jakiegoś czasu) żadnych skutków ubocznych
        • nangaparbat3 Re: Rzesy 20.09.25, 19:54
          A co to powoduje? Ten bimatoprost?
          • taje Re: Rzesy 20.09.25, 20:01
            Na przykład ubytki tłuszczu w oczodole. Problemy z widzeniem. Zmianę koloru tęczówki.
    • abria Re: Rzesy 20.09.25, 15:24
      lumigan - i kosztuje grosze
      • eagle.eagle Re: Rzesy 20.09.25, 17:31
        A lumigan to nie są krople do oczu ?
        • abria Re: Rzesy 20.09.25, 17:52
          tak, to bimatoprost
          • eagle.eagle Re: Rzesy 20.09.25, 18:56
            Chyba bym się bała, oczy i tak mam słabe, a ciśnienie dobre, choć zawsze w górnej granicy. Ale zapytam okulisty jak będę następnym razem, tylko czy to nie spowoduje jeszcze większej suchości oka, "obniżają podwyższone ciśnienie wewnątrzgałkowe przez zwiększenie odpływu cieczy wodnistej" ?
    • geez_louise Re: Rzesy 20.09.25, 17:35
      Bez bimatoprostu - są teraz sera do rzęs proteinowe, np. The ordinary, całkiem nieźle działają.

Każde serum z bimatoprostem działa świetnie, ale miewają skutki uboczne (ja nie miałam, stosowałam kilka lat i po prostu przestało na mnie działać)

“Botoks” (nie ma nic wspólnego z prawdziwym botoksem), laminacje i liftingi to różne nazwy dla tego samego zabiegu - trwałej na rzęsy, która u wielu osób doprowadza to tego, co trwała na włosy - kompletne zniszczenie i skruszenia się włosa, choć na początku efekt wydaje się całkiem fajny.
    • kafana Re: Rzesy 20.09.25, 17:48
      Laminacja plus odżywka i tusz
    • chatgris01 Re: Rzesy 20.09.25, 18:36
      Stara dobra henna (jeszcze się robi, owszem).
      Ale ja zrobiłam z lenistwa, bo mi się nie chce malować.
      • eagle.eagle Re: Rzesy 20.09.25, 18:57
        Henna na rzęsy ?
        Nigdy nie słyszałam o czymś takim.
        • kk345 Re: Rzesy 20.09.25, 20:27
          Oczywiście, na brwi i rzęsy
          • eagle.eagle Re: Rzesy 20.09.25, 22:35
            Na brwiach sama robię, ale na każdej hennie którą miałam jest napisane że nie nadaje się na rzęsy.
            • chatgris01 Re: Rzesy 20.09.25, 22:40
              Ja zawsze robiłam u kosmetyczki (tylko na rzęsach).
    • eagle.eagle Re: Rzesy 20.09.25, 18:58
      Tu masz link do tt, dziewczyna pokazuje jak makijażem, tanimi produktami, uzyskać super długość i gęstość rzęs.

vm.tiktok.com/ZNdpHcqAB/
    • pepsi.only Re: Rzesy 20.09.25, 20:19
      Fajnie mi robi na rzęsy laminacja, na brwi też, ale na rzęsy bardziejsmile
      pozostałych nawet nie znam, więc nie wypowiadam się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka