Dodaj do ulubionych

Chcę zwiedzić Wielkopolskę

27.07.11, 13:10
Cześć,

Piszę z Górnego Śląska. Chciałbym zwiedzić Wielkopolskę - w szczególności Wielkopolski Park Narodowy i okolice. I tu pojawił się problem. Postanowiłem poszukać noclegu w Puszczykowie, Stęszewie lub Mosinie i trafiłem na ścianę.

Albo jakieś zapchlone rudery (meteor.turystyka.pl/hotel-lech,lubon.html), albo hotele za 250 zł za pokój (www.lakehotel.pl/cennik.php). Szukam czegoś "normalnego" tzn. pokoju do wynajęcia w jakimś agro, domu wypoczynkowym. Jest to dla mnie bardzo dziwne, bo często jeżdżę w Beskidy i tam w każdej wiosce mogę przebierać w ofertach za 40-50 zł w naprawdę fajnych warunkach.

Dlatego zwracam się do Was o pomoc. Czy ktoś z Was może polecić fajny pensjonat, domek, dom, cokolwiek! gdzie można miło i w rozsądnej cenie spędzić tydzień w/w miejscowościach? Będę zobowiązany! Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Do karminadla Re: Chcę zwiedzić Wielkopolskę IP: *.pools.arcor-ip.net 27.07.11, 13:38
      No kurna siema Hanys ! Juz ja ciebia POrada i ciepna dobra Angebota na Pyrkowie.Chopie,smigoj piorunie do Vikki na Puszczykowo i tom bydziesz miol nawyt krupnioki na ciepla i salceona na kalta.Jest jedna ale : Unter 185 cm ni mosz szansa und über 45 Jahrow lodpadasz w przedbiegach ! Jok sie bydziesz dobra sprawowal to mosz wszycko za fryko i jo byde miol Ruhe.No to kej my to som piorunie ? :-))
    • Gość: Piotr Re: Chcę zwiedzić Wielkopolskę IP: *.echostar.pl 27.07.11, 16:57
      Bo to jest inaczej. Puszczykowo, Mosina czy Stęszew nie są już miejscowościami letniskowymi. To zwykłe miasta w strefie podmiejskiej, gdzie się mieszka, a nie wypoczywa. Żadnego agro tam raczej nie ma. Lepiej poszukaj miejsca w hostelu w Poznaniu, a dojazd do WPN z Poznania nie jest problemem.
    • Gość: ejże-mejże Re: Chcę zwiedzić Wielkopolskę IP: *.wtvk.pl 27.07.11, 21:34
      Zaraz jakiś qtafon zaproponuje hotel włoski z herbatką zamiast śniadania
    • po_yeah_bunny Re: Chcę zwiedzić Wielkopolskę 27.07.11, 21:42
      Właśnie miałem Ci zaproponować świetny Hotel Włoski! Całą dobę herbatka i kawka gratis! I internet jest! No, tyle tylko, że bez śniadanka...
      Za symboliczne parę "zyla", do herbatki mogą Ci dolać "prądu".
      • zupelnie_nowy Re: Chcę zwiedzić Wielkopolskę 28.07.11, 08:40
        Dziękuję za te wstępne informację. Nie rozumiem, dlaczego te wymienione przeze mnie miejscowości nie są "turystyczne". Mam taki plan zwiedzenia wszystkich parków narodowych w PL i tak naprawdę niewiele mi już i pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Do WPN przyjeżdża zgodnie z tym co podają na stronie www milion osób rocznie. Gdybym miał działkę w okolicach tego parku, to raczej na pewno spróbowałbym zrobić jakiś "gościniec" w przyzwoitym standardzie. może z jakimś nawiązaniem do folkloru wielkopolskiego i z hasłem noclegi tuż przy parku narodowym, przyjedź, zobacz, kaczkę, kreta, borsuka, cokolwiek....

To jest link do najbardziej zapomnianego przez boga i ludzi miejsca w Polsce - Beskidu Niskiego: beskid-niski.pl/index.php?pos=/noclegi i tam znajdziecie bazę kilkuset punktów (niektóre są do niczego - zgadzam się), gdzie można przenocować. Zadziwia mnie to, że w sercu Wielkopolski - regionu, który kojarzy mi się z przedsiębiorczością, organizacją i pomyślunkiem nie ma czegoś takie. Albo ja źle szukam....
        • mapo0 Re: Chcę zwiedzić Wielkopolskę 28.07.11, 08:54
          Dużo jest niedrogich miejsc do noclegu w małych miejscowościach nad jeziorem. Polecam Kórnik (15 km od Poznania), Zaniemyśl (30 km), Sieraków Wielkopolski (70km). Możesz sprawdzić jeszcze Puszczykówko.
        • Gość: Piotr Re: Chcę zwiedzić Wielkopolskę IP: 150.254.124.* 28.07.11, 14:03
          Bo WPN jest bardzo blisko Poznania. I ten 1 mln zwiedzających to jakieś 90% to Poznaniacy i okoliczni mieszkańcy. Przyznam, że znam wielu ludzi w Polsce, którzy nie wiedzą co się w WPN chroni...
          A nawiązanie do Beskidu Niskiego - to zupełnie inna bajka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka