szmecierecie 18.08.11, 12:53 Widocznie była to jedna z osób, które sprzeciwiają się marnotrawieniu pieniędzy przez ZKZL. Bo po pieniądze miałyby pójść na wymianę okien w kilku mieszkaniach, skoro lepiej, żeby poszły na odmalowanie muru. BRAWO!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jatopier Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 13:02 A jaki pewnie dumny z siebie, jak to "powalczył".... kretyn jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 13:03 Ciekawe, kto też to był :)? Myślę, że skuteczniejszą formą pomocy byłoby zapłacenie części zaległości zagrożonych eksmisją niż kupowanie farby i bazgranie po murach naiwnych hasełek. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 13:28 > Ciekawe, kto też to był :)? Myślę, że skuteczniejszą formą pomocy byłoby zapłac > enie części zaległości zagrożonych eksmisją niż kupowanie farby i bazgranie po > murach naiwnych hasełek. Tylko wtedy trzeba by było wykonać coś co się nazywa: praca. Tym jak wiadomo sporo osób się brzydzi i woli głośno krzyczeć: pracujący, dajcie wasze pieniądze, dajcie za darmo, dajcie za nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Oto cała prawda o GWnie Warszawskim! IP: *.icpnet.pl 18.08.11, 13:39 Ciekaw ile wyborcza teraz artykułów napisze na ten temat skoro taki chuligański wybryk kosztuje 20 tys zł? a jak kibice uszkodzili figurke na starym to była nagonka parę miesięcy, a teraz ani słowa, że to jest złe wręcz dobrze, że ktoś to napisał. (ważniejszy napis niż demolka) Oto cała prawda o GWnie Warszawskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: 95.108.79.* 18.08.11, 19:05 jak jesteś taki wspaniałomyslny to płać ale z własnej kieszeni.najłatwiej cudzymi pieniędzmi się rządzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mte Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.cable.net-inotel.pl 18.08.11, 13:11 mazgania farbą po ścianach zdecydowanie się sprzeciwiam. stawianiu kontenerów socjalnych sprzeciwiam się jeszcze bardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.29.80.200.threembb.co.uk 18.08.11, 13:36 A nie budzi Twojego sprzeciwu fakt, ze wiele uczciwych, porzadnych i chcacych placic za mieszkanie osob czeka na mieszkania komunalne, ktore w tej chwili za darmo zajmuja menele, w dodatku je dewastujac? Odpowiedz Link Zgłoś
dk7000 Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 14:14 A twojego sprzeciwu nie budzi fakt, że gdy tysiące osób czeka na mieszkanie komunalne, a kolejne tysiące zadłużają się do końca życia żeby kupić kawalerkę w bloku, władze miasta wydają miliardy na megalomańskie budowy typu stadion miejski, które przy dobrej koniunkturze wyjdą na zero za jakieś 130 lat? Jakiś czas temu był tu artykuł o tym jak ci twoi "żule" którzy mają trafić do kontenerów, wyglądają, w większości to ludzie z zaburzeniami psychicznymi lub po prostu ze starczą demencją, którym poznańska opieka społeczna nie potrafi pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 14:27 dk7000 napisał: > A twojego sprzeciwu nie budzi fakt, że gdy tysiące osób czeka na mieszkanie kom > unalne, wiele osób czeka, bo Ci, którzy nie chcą zajmować się mieszkaniami ciągle je zajmują. Swoją drogą o inwestycjach ZKZL można poczytać na ich stronie. To nie boli, serio! >a kolejne tysiące zadłużają się do końca życia żeby kupić kawalerkę w b > loku, władze miasta wydają miliardy na megalomańskie budowy typu stadion miejsk > i, które przy dobrej koniunkturze wyjdą na zero za jakieś 130 lat? ooo.. to jednak miasto jest firmą i inwestycje mają być rentowne? BRAWO! > Jakiś czas temu był tu artykuł o tym jak ci twoi "żule" którzy mają trafić do k > ontenerów, wyglądają, w większości to ludzie z zaburzeniami psychicznymi lub po > prostu ze starczą demencją, którym poznańska opieka społeczna nie potrafi pomó > c. Z radością przeczytam relację z przygarnięcia pod Twój dach jednego "chorego, starego" i pewnie bardzo sympatycznego mieszkańca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurek22 Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 16:13 A dleczego nie stawiać kontenerów. Ja nie chciałabym mieszkać z ludzmi alkoholikami czy inną bandą. tacy mieszkają koło mojej teściowej smród brud a blok całkiem całkiem . Precz z takimi mętami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznań Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 13:47 wymianę okien w mieszkaniach??? to tym zajmuje się ZKZL?? sądząc po tym jak wyremontowali sobie budynek, to raczej pieniądze marnotrawione są w inny sposób. polecam spacer na Matejki. ps, chciałbym widzieć ten kosztorys na 20 tysi za usunięcie napisu - ciekawa wycena. nie lepiej wysłać ciecia do castoramy po kubełek z farbą i zamalować?? Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 13:54 Gość portalu: poznań napisał(a): > wymianę okien w mieszkaniach??? to tym zajmuje się ZKZL?? "Remont zwolnionych do dyspozycji Wynajmującego komunalnych lokali mieszkalnych położonych w Poznaniu, obejmujący: roboty ogólnobudowlane wraz z instalacjami wodno – kanalizacyjnymi, gazowymi oraz robotami elektrycznymi."* żródło: zkzl.poznan.pl/PORTAL/PORTAL/ZKZL/modules/events/202_remont_lokali_X_czesci.html?uri=/ZKZL/index.html ... a wystarczy poczytać, czytanie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werat Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 14:04 Myślałem, że spadnę z krzesła, 20 tys. za zmalowanie napisu???? Ja za mniej więcej tyle ociepliłem i wytynkowałem cały dom!!!! No jeżeli tak gospodaruje się w Poznaniu, to może napis zostawić (wybite okno wstawić trzeba, napis nie zmienia wartości użytkowej budynku), aż ktoś inny zajmie miejsce zarządzającego i usunie napis ułamek tej kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 14:07 Gość portalu: Werat napisał(a): > Myślałem, że spadnę z krzesła, 20 tys. za zmalowanie napisu???? Ja za mniej wię > cej tyle ociepliłem i wytynkowałem cały dom!!!! No jeżeli tak gospodaruje się w > Poznaniu, to może napis zostawić (wybite okno wstawić trzeba, napis nie zmieni > a wartości użytkowej budynku), aż ktoś inny zajmie miejsce zarządzającego i usu > nie napis ułamek tej kwoty. W takim razie zgłoś się, że zrobisz im to za ułamek kwoty. Zarobisz, miasto straci ułamek z 20 tysięcy i będzie po problemie. Zgłosisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak_od_ur Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 14:14 Niech pan się tak nie wymądrza siedząc na stołku w ZKZL;) Jak panu napis przeszkadza w miejscu pracy, bo sumienie dręczy, to nich pan sam usunie;) Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 14:29 Gość portalu: poznaniak_od_ur napisał(a): > Niech pan się tak nie wymądrza siedząc na stołku w ZKZL;) Jak panu napis przesz > kadza w miejscu pracy, bo sumienie dręczy, to nich pan sam usunie;) hehehehe... i kolejna wróżka, która "wie" gdzie pracuję i co robię! ps. sumienie mnie boli kiedy widzę, że pieniądze są odbierane pracującym, żeby dać tym, którym pracować się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolek Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.icpnet.pl 18.08.11, 15:38 moze zkzl zrobi przetarg na zamalowanie napisu. ja wystartuje. szmecierecie bedzie zadowolony ze robota idzie a kasa plynie... a wezme za zamalowanie 50zl plus farba czyli jakies 100zl Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 15:42 Gość portalu: jolek napisał(a): > moze zkzl zrobi przetarg na zamalowanie napisu. ja wystartuje. szmecierecie bed > zie zadowolony ze robota idzie a kasa plynie... > a wezme za zamalowanie 50zl plus farba czyli jakies 100zl Super, chociaż ja bym był bardziej zadowolony, gdyby nie trzeba było płacić za zorganizowanie przetargu, jego obsługę i dla wykonawcy prac. Może więc z własnych pieniędzy dowiesz się jaką mają farbę, jak pomalować i za free wykonasz wszystkie prace ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Sprayem walczą z eksmisjami 19.08.11, 08:58 > ps. sumienie mnie boli kiedy widzę, że pieniądze są odbierane pracującym, żeby > dać tym, którym pracować się nie chce. A wiec Puckowi i swicie, ktorzy 1/4 mieszkan mogli "odzyskac" juz znacznie wczesniej, ale byli za leniwi, zeby sprawdzic, czy tam w ogole ktos mieszka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak_od_ur Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 14:12 Wystarczy tez poczytać, żeby dowiedzieć się, że zajmujący lokale socjalne prosza o pomoc w znalezieniu pracy, że część lokali stoi pustych, a ZKZL o tym nie wie, choć sprawuje nad nimi kontrolę... że zamiast pijaków i meneli z reguły są ciężko chorzy, czy rodziny. Nie masz racji - czytanie boli, kiedy czyta się takie bzdury jak mówi dyrektor Pucek, czy ty. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 14:24 Gość portalu: poznaniak_od_ur napisał(a): > Wystarczy tez poczytać, żeby dowiedzieć się, że zajmujący lokale socjalne prosz > a o pomoc w znalezieniu pracy. "Kolejnym sposobem wyjścia z długów ma być program aktywizacji społeczno-zawodowej, który ZKZL realizuje z MOPR. Jego uczestnicy mogą liczyć na wsparcie psychologiczne, skorzystać z kursów zawodowych, by później założyć spółdzielnie socjalne. Ponadto przez rok będą dostawać pieniądze z Urzędu Pracy. - My na ten czas zawieszamy egzekucję długu, żeby taka osoba mogła stanąć na nogi - mówi Magdalena Gościńska, rzecznik ZKZL. Program rozpoczął się wiosną, ale na razie przynosi mizerne efekty. Zaledwie 43 osoby były zainteresowane i wypełniły ankietę. I właściwie na tym skończyła się ich aktywność, bo tylko pięć osób zaangażowało się w projekt, dlatego w stosunku do nich ZKZL zawiesił windykację długu."* Rzeczywiście, proszą o pracę "JAK CHOLERA", no robota pali im się w rękach, podejmują się każdej pracy i bardzo chętnie wstają rano, żeby się tam udać! > , że część lokali stoi pustych, a ZKZL o tym nie w > ie, choć sprawuje nad nimi kontrolę... że zamiast pijaków i meneli z reguły są > ciężko chorzy, czy rodziny. „Po raz kolejny zwracamy się z prośbą o interwencję w sprawie pana B., który jest bardzo uciążliwym sąsiadem, urządza libacje alkoholowe, po których jego koledzy śpią na klatce schodowej. Kilkakrotnie pan B. zalał też sąsiada z dołu i wybił okna na klatce schodowej”* .. rzeczywiście, chorzy, niepełnosprawni, bogobojni, uprzejmi, zawsze trzeźwi i pięknie dbający o swoje mieszkania. *,** : źródła dostępne w google. Pięknie opisane są historie tych "biednych, pracowitych, uciśnionych" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werat Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 15:03 Odpracowanie czynszu, to przynajmniej w niektórych przypadkach ściema, taką propozycję dostała sąsiadka znajomej, problem tylko w tym, że ona ma problemy z opłacaniem czynszu nie dlatego, że jest bezrobotna, tylko dlatego że ma chore dziecko i większą część dochodu wydaje na leki i rehabilitację. Żeby jeszcze po pracy, miała przecinać krzaki musiała by, zapłacić opiekunce (więcej zapewne niż wynosi czynsz), koniec końców sprawa jest w sądzie i grozi jej eksmisja. Teraz gdy przejdzie telewizja i się zapyta urzędnika, dlaczego chcą ją eksmitować, ten z czystym sumieniem powie, że przecież zaproponowali jej pomoc, a ona (wredna oszustka) jej nie przyjęła. I tak to się kręci... Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 15:49 Gość portalu: Werat napisał(a): > Odpracowanie czynszu, to przynajmniej w niektórych przypadkach ściema, taką pro > pozycję dostała sąsiadka znajomej, problem tylko w tym, że ona ma problemy z op > łacaniem czynszu nie dlatego, że jest bezrobotna, tylko dlatego że ma chore dzi > ecko i większą część dochodu wydaje na leki i rehabilitację. ok, a teraz zajrzyj do wcześniejszych artykułów, kto ma być eksmitowany do nowych mieszkań o konstrukcji stalowej. Czytanie nie boli, serio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werat Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 15:22 Z innej kwestii, co chciałeś udowodnić tym tekstem? Że część to alkoholicy? A może jak już tak korzystasz z tego googla, to wyggoluj czym jest alkoholizm, dla ułatwienia poważną chorobą, którą w cywilizowanych krajach się leczy. Leczenie jej nie jest łatwe (bo choroba wyłącza wole jej leczenia u chorego), ale konieczne, wyrzucenie kogoś z mieszkania, raczej tego problemu (który dotyczy ok. 1 mln osób w Polsce) nie rozwiąże (a co najwyżej pogłębi)... Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 15:50 Gość portalu: Werat napisał(a): > Z innej kwestii, co chciałeś udowodnić tym tekstem? Że część to alkoholicy? A m > oże jak już tak korzystasz z tego googla, to wyggoluj czym jest alkoholizm, dla > ułatwienia poważną chorobą, którą w cywilizowanych krajach się leczy. o właśnie: leczy, a nie rozwija! ps. Nie widziałem jeszcze kogoś kto został alkoholikiem bo mu ktoś wbrew jego woli alkohol do ust nalewał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznań Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 14:35 w sumie racja - zadałem pytanie, a to nigdy nie boli. ale z drugiej strony widzę że pracownicy miejscy dość histerycznie reagują w necie na wszelkie krytyki :) choć de facto wymieniać będzie firma która wygra przetarg, a nie ZKZL to co z tym pracownikiem administracyjnym, co to mógłby zamalować ten napis na elewacji?? bo pewnie ucieszyłby się jakby mu dano 500 pln. pewnie nawet za własną kasę pojechał by do Casto po tę farbę i wałek. ZKZL rozśmiesza i żenuje. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 14:44 Gość portalu: poznań napisał(a): > choć de facto wymieniać będzie firma która wygra przetarg, a nie ZKZL aha... no tak, skoro ktoś inny weźmie wałek i będzie odmalowywać elewację to ok. Czyli jak ja Tobie wbiję szybę w oknie albo poprzebijam opony w samochodzie to będzie ok? Przecież szybę będzie wymieniać szklarz, a opon przecież nowych sam nie wyprodukujesz... ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznań Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 14:52 to co z tym cieciem i kosztorysem, bo zbaczasz z tematu, zainspirowany drobnym wtrętem, zaraz po tym jak przyznałem się że pytałem a nie twierdziłem. dalej rżę na myśl o, lekka ręką wydanych 20 tysiącach, na zamalowanie napisu. i jak ktoś słusznie zauważył, ten napis nie obniża wartości budynku, może jedynie razić estetykę (choc nawet go nie widziałem - gazeta mogła by wrzucić zdjęcie), dyskusja zaś o estetyce, jest bezcelowa, tak jak dyskusja o gustach. no chyba że ktoś ma pomysł na jedną słuszną linię... Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 14:55 Gość portalu: poznań napisał(a): > to co z tym cieciem i kosztorysem, bo zbaczasz z tematu, zainspirowany drobnym > wtrętem, zaraz po tym jak przyznałem się że pytałem a nie twierdziłem. Nie jestem budowlańcem, malarzem ani specjalistą od budynków to Tobie takiego kosztorysu nie dam > dalej rżę na myśl o, lekka ręką wydanych 20 tysiącach, na zamalowanie napisu. i > jak ktoś słusznie zauważył, ten napis nie obniża wartości budynku, może jedyni > e razić estetykę W takim razie poproszę o adres pod, którym mieszkasz i klucze od domu/ mieszkania. Spray kupię z własnoręcznie zarobionych pieniędzy i "bez obniżania wartości użytkowej" pomaluję trochę po Twoim mieszkaniu. Czekam na adres! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznań Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 15:00 kończą się argumenty?? jedziemy ad personam, chwycik erystyczny. zabawne to wszystko...bo niby jak pomazane ściany sprejem w moim domu mogły by obniżyć jego wartość?? nabywca i tak zawsze wykonuje remont :) zresztą nie gustuję w sztuce nowoczesnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 15:02 Gość portalu: poznań napisał(a): > kończą się argumenty?? jedziemy ad personam, chwycik erystyczny. zabawne to wsz > ystko...bo niby jak pomazane ściany sprejem w moim domu mogły by obniżyć jego w > artość?? to co z tym adresem, przecież nic nie stracisz. Czekam na adres, serio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznań Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 15:06 jezu...ale nachalny...ciągle tylko chce się umawiać. ja jestem hetero, więc obawiam się że nic z tego. ps. przeciż napisałem że nie gustuje w sztuce nowoczesnej. nie zrozumiałeś aluzji?? ponadto jak nic nie stracę, to też przy okazji nic nie zyskam - to trochę słaby biznes. ps2. argumenty mode off :) Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 15:13 Gość portalu: poznań napisał(a): > jezu...ale nachalny...ciągle tylko chce się umawiać. ja jestem hetero, więc oba > wiam się że nic z tego. Wyślę koleżankę :) > ps. przeciż napisałem że nie gustuje w sztuce nowoczesnej. nie zrozumiałeś aluz > ji?? ponadto jak nic nie stracę, to też przy okazji nic nie zyskam - to trochę > słaby biznes. obrazy będziesz mieć zupełnie klasycystyczne, lub ewentualnie neolityczne (zupełnie nienowoczesne) . Zyskasz bardzo dużo, bo przekonasz się, że obsmarowanie komuś muru farbą przynosi koszta, nie zyski. Poproszę adres i klucze, stosowne oświadczenie podpiszemy na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznań Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 15:23 dalej nie wiem co z tym pracownikiem administracyjnym?? ps.co do koleżanki - dziękuje, obca kobieta, wysyłana przez samca...sytuacja nie w moim stylu. zaczynam się nudzić, ale widzę że w biurach maja sporo czasu Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 15:29 Gość portalu: poznań napisał(a): > dalej nie wiem co z tym pracownikiem administracyjnym?? Zatrudnij go, wyposaż w odpowiednie uprawnienia, wiedzę, sprzęt, zapłać za to wszystko i wyślij aby odmalował budynek. > ps.co do koleżanki - dziękuje, obca kobieta, wysyłana przez samca...sytuacja ni > e w moim stylu. zaczynam się nudzić, ale widzę że w biurach maja sporo czasu ... a jak to mówią inteligentni ludzie się nie nudzą. Czekam na adres i klucze od Twojego mieszkania, tak żebym mógł "pomalować" bez obniżania wartości użytkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak_od_ur Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 14:07 Super :) Mam nadzieję, że ZKZL nie znajdzie środków (choć z pewnością na pensyjki i elewację się zawsze znajdują) i będzie ich to kłuło w oczy do końca zycia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.icpnet.pl 18.08.11, 14:17 A co to za marnotrawienie? Wreszcie biorą się za meneli zatruwających życie sąsiadom i całej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 14:33 Gość portalu: Poznaniak napisał(a): > A co to za marnotrawienie? Wreszcie biorą się za meneli zatruwających życie sąs > iadom i całej okolicy. W rzeczy samej: "Kontenery oczywiście nie rozwiązują problemów tych osób, ale za to rozwiązuje problem ich sąsiadów – zwraca uwagę dyrektor ZKZL." W końcu jest ktoś, kto sensownie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt nie marek Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 14:48 jeżeli to ma być sensowne...taaaa, "nie rozwiązują problemu tych osób" - w moich kategoriach po takim stwierdzeniu ten projekt, od razu można by było ogłosić jako porażka roku, przyrównując go do "zamiatania pod dywan" Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 14:52 Gość portalu: matt nie marek napisał(a): > jeżeli to ma być sensowne...taaaa, Czytanie ze zrozumieniem nie boli. Przypomnę, że napisałem: "W końcu jest ktoś, kto sensownie mówi. ", nie napisałem, że to sensowne" > "nie rozwiązują problemu tych osób" - w moic > h kategoriach po takim stwierdzeniu ten projekt, od razu można by było ogłosić > jako porażka roku, przyrównując go do "zamiatania pod dywan" .. no tak, "w moich kategoriach", pewnie z nimi tak jak z czytaniem ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt nie marek Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 15:04 czyli możliwe jednak jest że jak ktoś sensownie mówi, to merytoryczna wartość może być bez sensu?? przyznaję że nie rozumiem też końcówki twojego posta, ale możliwe że to za wysokie progi na moje nogi...trochę tak jak z tymi uzasadnieniami projektu kontenerowego. metapoziom :) Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 15:11 Gość portalu: matt nie marek napisał(a): > czyli możliwe jednak jest że jak ktoś sensownie mówi, to merytoryczna wartość m > oże być bez sensu?? Wystarczy minimalny wysiłek, aby zrozumieć, że można mówić sensownie o komunizmie, który jest bez sensu. Jerzy Hausner habilitował się bardzo sensownie pisząc o branżowych grupach nacisku i ich bezsensowności ("Branżowe grupy nacisku w gospodarce socjalistycznej"). Jak widać, można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt nie marek Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 15:15 w dalszym ciągu nie widzę sensu...tak jak i tego projektu, który nie ma pomagać. spoko są te twoje teorie, trochę jak chodzenie do przodu rakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 15:20 Gość portalu: matt nie marek napisał(a): > w dalszym ciągu nie widzę sensu...tak jak i tego projektu, który nie ma pomagać Proszę przeczytaj jeszcze raz, rozwiązuje problemy sąsiadów uciążliwych lokatorów czyli pomaga sąsiadom uciążliwych lokatorów. > spoko są te twoje teorie, trochę jak chodzenie do przodu rakiem. Kiedy już pójdziesz do szkoły średniej, na matematyce będą próbowali Tobie ułatwić nauczenie się działu zwanego logiką. Wbrew pozorom, nawet ta część matematyki przydaje się w życiu :-) Jeśli natomiast pamięć o logice przykrył kurz zapomnienia to bardzo łatwo sobie przypomnieć, serio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt nie marek Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 15:29 przeczytałem, dalej nie widze sensu zamiatania problemu z dala od miasta, niczego to nie zmieni, za to za parę lat będzie w niektórych rejonach dość gorąco. niestety twoja wiedza o mnie ogranicza się jedynie do mętnego wyobrażenia, ze wszyscy po za tobą nie skończyli podstawówki - niech zatem tak będzie, bom miłosierny, polak i katolik. zaś od matematyki wyżej cenię etykę i to co mi wbili na lekcjach religii - na które za komuny uczęszczałem do okolicznego kościoła. tak więc, pozostanę przy swoich wartościach...niematematycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 15:32 Gość portalu: matt nie marek napisał(a): > przeczytałem, dalej nie widze sensu zamiatania problemu z dala od miasta, nicze > go to nie zmieni, za to za parę lat będzie w niektórych rejonach dość gorąco. Och widzę, że korzystanie z mapy też sprawia problemy. Ulica Średzka w Poznaniu to nawet nie są obrzeża. > niestety twoja wiedza o mnie ogranicza się jedynie do mętnego wyobrażenia, ze w > szyscy po za tobą nie skończyli podstawówki - niech zatem tak będzie, bom miłos > ierny, polak i katolik. Wystarczyło przeczytać kolejne zdanie, w którym było napisane: "Jeśli natomiast pamięć o logice przykrył kurz zapomnienia to bardzo łatwo sobie przypomnieć, serio!" > zaś od matematyki wyżej cenię etykę i to co mi wbili na lekcjach religii - na k > tóre za komuny uczęszczałem do okolicznego kościoła. > tak więc, pozostanę przy swoich wartościach...niematematycznych. ... pewnie dlatego komunizm zbankrutował. Wiedza nie boli, sumowanie, odejmowanie, dzielenie i mnożenie też nie, serio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt nie marek Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 15:46 napiszę tylko że średzka ma tyle wspólnego z miastem, co miasto z racjonalnym wydawaniem pieniędzy. radzę odwiedzić ten rejon...zamiast ślęczeć nad mapą - to przewaga praktyki nad teorią i nie boli. ps. komunizm zbankrutował z innego powodu, trzymanie za ryj i pogarda dla ludzi nie popłaca i w końcu "bankrutuje" - polecam liznąć trochę historii, jeśli nie pamiętasz tego z własnego doświadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 16:03 Gość portalu: matt nie marek napisał(a): > napiszę tylko że średzka ma tyle wspólnego z miastem, co miasto z racjonalnym w > ydawaniem pieniędzy. > radzę odwiedzić ten rejon...zamiast ślęczeć nad mapą - to przewaga praktyki nad > teorią i nie boli. No cóż, ja niestety musiałem się wychowywać na głębokich przedmieściach.. ale moi rodzice płacili podatki, chodzili do pracy, nie zapijali się. Tym, którzy nie płacą, wszczynają awantury, nie szanują mienia publicznego należy się lokal w centrum miasta, najlepiej w apartamentowcu, przy basenie, parku, uniwersytecie i blisko do monopolowego. > ps. komunizm zbankrutował z innego powodu, trzymanie za ryj i pogarda dla ludzi > nie popłaca i w końcu "bankrutuje" - polecam liznąć trochę historii, jeśli nie > pamiętasz tego z własnego doświadczenia ja pamiętam, że zbankrutował bo nie miał pieniędzy, a może to tylko w mojej okolicy w sklepach były pustki, inflacja szalała, dwudziesty stopień zasilania co drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek To proste kto to nabazgrał IP: 95.108.93.* 18.08.11, 14:21 Wystarczy porównać napis z innymi bazgrołami na murach, ścianach, znakach drogowych, tablicach informacyjnych i plakatach widocznych w promieniu wielu kilometrów od ulicy Pułaskiego. A "towarzysza" w kapturze z "tajemniczym Zorro" , który nabazgrał "Rozbrat zostaje" na elewacji na Placu Kolegiackim podczas manifestacji. I te typki mają czelność wyciągać łapę po drukarnię? BTW, mój ulubiony dość świeży bazgroł w/w elementu: "Walka klas, nie narodów!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt nie marek Re: To proste kto to nabazgrał IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 14:30 o i grafolog się znalazł na forum - dziękujemy za opinię. cenny wkład w dyskusję :) Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: To proste kto to nabazgrał 18.08.11, 16:10 Bardzo zabawny jest za to Twój post. Jak czytam nadal "nie widzisz", a przecież radziłem okulistę. Masz wątpliwości kto to napisał? Poznaniacy jak sądze nie mają. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt nie marek Re: po co zkzl nieskuteczna ochrona? IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 14:57 ba...pytanie jest poważniejsze, po co im w ogóle ochrona :) sm by wystarczyło i ten forsowany monitoring, jakże bezradny i bezskuteczny wobec zorro :) :) co za marnotrawienie pieniędzy podatników (w tym także moich) Odpowiedz Link Zgłoś
4gkoobrewop Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 15:32 A jakbym się tak pofatygował pod redakcję gw i napisał na ścianie - gazeta kłamie, to też będziecie tacy słodcy i mili dziennikarzyny? Czy tez zaczniecie pisać o bandyckim wybryku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt nie marek Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 15:42 mnie tam taki napis by się podobał. w dodatku co to za bandycki wybryk?? niektórych to fantazja ponosi. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 15:44 Gość portalu: matt nie marek napisał(a): > mnie tam taki napis by się podobał. w dodatku co to za bandycki wybryk?? niektó > rych to fantazja ponosi. .. kolejny raz bardzo uprzejmie proszę o podanie Twojego adresu zamieszkania, kluczy do mieszkania i z chęcią namaluję taki napis Tobie w mieszkaniu/domu. Spodoba się tobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt nie marek Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 15:49 czyżbyś chciał popełnić bandycki wybryk?? a innym zabraniasz i się oburzasz?? hehehehe dobre Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 15:55 Gość portalu: matt nie marek napisał(a): > czyżbyś chciał popełnić bandycki wybryk?? a innym zabraniasz i się oburzasz?? h > ehehehe dobre Nie bandycki wybryk tylko za Twoją zgodą, bo jak sam napisałeś: tobie by się coś takiego spodobało i dodatkowo nic byś na tym nie stracił. Jeśli bez pytania i zgody bym Tobie obsmarował ściany to wtedy jest to wybryk chuligański (tak jak w tym przypadku). Czytaj ze zrozumieniem, to nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt nie marek Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 16:06 heheheh może i bym się wku...ał (kiedyś pomazali mi samochód - to wiem jak jest) ale żeby zaraz o 20 tysiącach i chuligańskich wybrykach?? co do samochodu - sam sobie zmyłem za cenę rozpuszczalnika, zżymając się pod nosem, ale nie dzwoniąc na policję i nie robiąc z tego afery. daleko mi do pewnej skomplikowanej mentalności rodem z prl wymieszanej z szlachecką fantazją ze szczypta miltona friedmana... na szczęście jak czytam to mnie jeszcze nie boli, jak zacznie, skorzystam z mego ubezpieczenia i pójdę do internisty Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 16:20 Gość portalu: matt nie marek napisał(a): > heheheh może i bym się wku...ał (kiedyś pomazali mi samochód - to wiem jak jest > ) ale żeby zaraz o 20 tysiącach i chuligańskich wybrykach?? ooo.. to jednak się Tobie to nie spodobało, no ciekawe, ciekawe. > co do samochodu - sam sobie zmyłem za cenę rozpuszczalnika, zżymając się pod no > sem, ale nie dzwoniąc na policję i nie robiąc z tego afery. to kiedy wybierzesz się zamalować napis na TEŻ TWOIM budynku? Jak widać są tacy, którym jak ktoś smaruje samochód to siedzą cicho. Przerażające dla mnie, że można kogoś aż tak się bać. Odpowiedz Link Zgłoś
poznan_iak Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 16:03 No to teraz niech za to beknie ta osoba, która wzywała do blokowania budowy kontenerów "wszelkimi dostępnymi środkami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt nie marek Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.ip.netia.com.pl 18.08.11, 16:07 komuno wróć...:) :) niezłe sentymenty, jeszcze donosik i będzie ok... Odpowiedz Link Zgłoś
poznan_iak Re: Sprayem walczą z eksmisjami 18.08.11, 16:18 Nie donosy, ale ponoszenie konsekwencji za swoje słowa (i czyny). A co do komuny, to w kwestii lokalowych zbytnio od niej nie uciekliśmy - nadal sporo ludzi żyje na koszt innych, wyciąga łapy po cudze pieniądze, prezentuje postawę roszczeniową "bo mi się należy". Jak sobie zarobi to będzie miał, a nie, że za friko dostanie, tylko dlatego, że się urodził i do pracy było mu nie po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak 60+ Re: Sprayem walczą z eksmisjami IP: *.man.poznan.pl 18.08.11, 16:25 a gdzie krzykacze od okrąglego stolu? balują w rozjazdach? Gdzie jestescie Galory, Sadowskie i inne madrale poznańskie. Bedziecie krzyczec po fakcie Odpowiedz Link Zgłoś