Dodaj do ulubionych

Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Piątkowo

IP: *.centertel.pl 31.01.12, 17:31
Ja tam kupilem kawalerke, choc tempo prac nie jest dla mnie satysfakcjonujace. Ceny sa jednak ok, wyglad i standard wykonania (z bialym montazem i drzwiami wewnetrznymi) rowniez, lokalizacja takoz - a wiec pozyjemy zobaczymy.
Tymczasem potencjalnych nabywcow mieszkan na tym osiedlu prosze o kontakt, uczciwie podziele sie bonusem za pozyskanie nowego klienta. Dotyczy to tylko 1 osoby, czyli moge pomoc jednemu nabywcy, mam 1 voucher.
Moj mail demandred@pocza.onet.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Buk Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 11:29
      Jestem zainteresowana, na kiedy planowane jest oddanie budynkow? Jaka jest kwota upustu jakiego bys mi udzielil?
      • Gość: Phantom Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 14:52
        Budynki maja byc oddane do konca pazdziernika, a do podzialu mam 10 000 zl minus podatek dochodowy (prowadze dzialalnosc gospodarcza). Zostaje po 4 000 zl na glowe, czyli masz ode mnie dobre wyposazenie kuchni lub inaczej patrzac niemal jeden metr kwadratowy mieszkania gratis ;) Mysle ze warto sie schylic, tym bardziej ze tu nie ma zadnego haczyka.
        • Gość: mieszkaniec Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.wizja.com.pl 26.03.12, 17:38
          Ja także posiadam wyżej wymieniony voucher za ściągnięcie nowego klienta. I też chętnie podzielę się uczciwie z przyszłym sąsiadem ;) dodatkowo pomogę wytknąć kruczki prawne w umowie(umowę przeczytał prawnik) i podpowiem w jakich kwestiach w umowie można się o coś wykłócić, a w których treść zmienić na lepszy dla kupującego. Z tego co się orientowałem voucher ważny jest wtedy, kiedy na pierwsze spotkanie ewentualny kupujący zostanie przyprowadzony przez mnie. Pieniądze zostaną wypłacone na moje konto po przelewie pierwszej zapłaconej raty osoby przez mnie przyprowadzonej a na następny dzień do na konto kupującego. Voucher ważny jest do 30 czerwca 2012.
          Z tego co mam napisane na umowie termin oddania budynku jest wyznaczony na 30 grudnia 2012.
          Osoby zainteresowane proszę o kontakt telefoniczny 609 848 599
          • Gość: Phantom Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: 78.133.177.* 27.03.12, 10:59
            To i ja dodam swoj numer telefonu ;) )501 472725
            Te mieszkania i tak sie sprzedadza, mysle ze dostac taki dodatkowy bonu byloby milo kazdemu.
            • Gość: ww Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.play-internet.pl 15.04.12, 22:14
              wszystko fajnie, ale tuż przy blokach ma przebiegać nowa ulica obornicka.... szkoda że deweloper nie ujął tego w planie zagospodarowania...
              • Gość: Phantom Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: 78.133.177.* 16.04.12, 14:04
                Padlbym na kolana i doplacil jeszcze deweloperowi, gdyby mogla ona powstac juz jutro! Podobnie jak mieszkancy Naramowic ktorzy modla sie o Nowa Naramowicka.
                • Gość: mieszkaniec Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: 95.108.110.* 29.05.12, 00:11
                  Jako ciekawostkę napisałem e-maila z zapytaniem do ZDM-u czy zamierzają coś w okolicy osiedla budować. Nie dostałem żadnej odpowiedzi zwrotnej i zapomniałem o sprawie.
                  Jakiś tydzień temu dostałem list z ZDM-u i pierwsze co pomyślałem to mandat za parkowanie lub fotoradar .... :) okazało się że dostałem odpowiedź od ZDM-u (chyba łatwiej dla urzędu było wysłać po półtora miesiąca list niż odpisać na e-maila..... co pozostawię bez komentarza)
                  Odpisali że rozważają przebudowę Obornickiej i wybudowania od ronda przy wieży do mniej więcej bramy wjazdowej do magazynu płytek na ulicy Mateckiego nowej ulicy zakończonej małym rondem. Po czym kwitują to że nie ma pieniędzy i nie jest to ujęte w planie na lata 2012-2016 ani w planie długoletnim 2012-2031.
                  Reasumując nic w najbliższym czasie tam nie wybudują szczególnie nowej obornickiej. Prędzej zmodernizują starą..... takie jest stanowisko ZDM na dzisiaj
    • Gość: koko Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.centertel.pl 30.06.12, 12:20
      dla mnie nie fair jest to, że drogi wewnętrzne zostawia sobie na własność deweloper i każe za nie płacić służebność z tych dróg szybko zwróci mu się zakup działki, poza tym stara praktyka deweloperów narzucanie zarządu przymusowego art 20 uowl zamiast pozostawić władztwo nad wspólnotą zarządowi wybranemu w trybie art 18 uowl
      • Gość: Pati Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: 78.133.177.* 04.07.12, 13:41
        Zarzadce raz dwa trzy sie zmieni jak tylko powstanie wspolnota.
    • Gość: radagest Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.ip.netia.com.pl 02.08.12, 15:36
      Jestesmy na etapie zakupu mieszkania w drugim budynku (oddanie w lipcu 2013).
      Póki co bez przeszkód. Cena satysfakcjonująca.
      W umowie jest zapis zakończenia prac budowlanych do końca lipca 2013 pod groźbą kary 0,02% wartości mieszkania dziennie wiec o termin nie trzeba sie juz tak martwić.
      Postęp prac obserwuję na bierząco, w budynku 20 (oddanie w grudniu) jest spory.
      Kładą ocieplenie i tynki.
      Mozna je obejrzec na jednym z portali spolecznosciowych na literę F.
      Pozdr
      • Gość: dario Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.inqbator.poznan.pl 16.08.12, 12:17
        również mam voucher na zniżkę, kupiłem tutaj mieszkanie, kontakt: 692 10 18 28
        • Gość: dario Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.inqbator.poznan.pl 16.08.12, 14:18
          juz nieaktualne , voucher stracił ważność!
    • Gość: stupidd Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: 95.108.91.* 19.09.12, 21:29
      Jeśli chcecie kupić tu mieszkanie to koniecnie z miejscem w hali grażowej. Niestety deweloper zamataczył i ogolnodostepnych miejsc parkingowych będzie na całe osiedle może z 50 , a mieszkań kilkastet ... Osiedle "złote ogrody" po drugiej stronie ulicy będzie na wiosne zamkniete szlabanami na pilota, więc nie ma co liczyć na parkowanie tam. Masakra!!!!!
      • Gość: Adaś Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: 78.133.177.* 20.09.12, 13:26
        No chyba calych Zlotych Ogrodow nie zamkna - na terenie osiedla jest chociazby Biedronka czy Zabka i do niej musi byc dojazd.
        • switalka3 Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią 16.10.12, 22:39
          Właśnie z myślą o tobie i innych podobńych zamkniemy całe swoje osiedle przed waszymi autami cwaniaczki :) życzę udogodnień parkowania na osiedlu bez parkingów :)
          • Gość: Marta Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.icpnet.pl 21.10.12, 16:30
            Bardzo Dziękujemy za miłe przyjęcie na ul. Mateckiego A z tego co mi wiadomo mieszkańcy EBF nie przeglosowali tego projektu
            • Gość: kati Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.204.51.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.02.13, 17:47
              Widzę że Złote Ogrody nam nie sprzyjają,a powinno być inaczej.Kupiłam mieszkanko w bloku który będzie oddany w czerwcu 2013,ciesze się bardzo.Zdaję sobie sprawę z problemu parkowania,ale nie stać mnie na halę garażową za min 25 tys zł i będę parkować pod chmurką.Złote ogrody mają dużo miejsc,może zatem wspólnota zrobi dla naszych aut miejsca płatne na zasadzie parkingu płatnego ogrodzonego,myślę że wielu z nas da 100 zł /msc za pewne miejsce a wspólnota Złotych Ogrodów się wzbogaci,pod warunkiem że grunty należą do nich.Warto to przemyśleć.Fakt Trust ma gdzieś nasze parkowanie,służebność do korzystania z dróg też mnie się nie podoba,ale za że będziemy płacić 400 zł rocznie powinniśmy dużo wymagać od Trusta jeśli chodzi o jakość dróg,utrzymanie zwłaszcza zimą,jeśli nie zaczniemy się buntować,Co do Złotych Ogrodów powinniśmy razem współpracować w sprawie fatalnie położonego przystanku w kier Obornickiej.Umiejscowili go przy starym domu daleko od bloków,brak chodnika,zimą masakra.Wyobraźcie sobie zimą śnieg na poboczu a my z wózkiem dosłownie środkiem ulicy inaczej sie nie da.Pozdrawiam wszystkich z Mateckiego.
              • Gość: kupujacy Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.icpnet.pl 04.07.13, 13:44
                Jak wasze terminy? Ja kupilem mieszkanie w 19. Miało być już na poczatku czerwca, potem okazywało się że ciagle termin przesuwają, aż w końcu jest sierpień!! Generalny wykonawca ma podpisaną ugodę, że termin prac ma do końca lipca więc mieszkania oddadzą w sierpniu? więc siedzę teraz na wynajętym mieszkaniu i czekam. Niestety Trust nie raczy poinformować klientow o opóźnieniach i terminach.
                • Gość: philo Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.cable.net-inotel.pl 08.07.13, 15:19
                  Hej! No ja też czekam na 19.. Własnie wróciłam z budowy, niby wszystko ok i ma być na tego 30 lipca a o przesunięciu terminu z 30 czerwca dowiedziałam się zupełnym przypadkiem przy konsultacji w biurze sprzedaży - zero informacji wcześniej. Ciekawe jak z tym terminem będzie i wypłatą kary umownej za każdy dzień zwłoki.
                  Wylali fundamenty pod wejście do klatki (moja jest A). Poza tym kaloryfery jeszcze nie przyjechały na budowę.
                  • Gość: kati Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.158.217.191.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.07.13, 21:55
                    A ja tez w 19 ale mam kiepskie wieści.Obiecują że oddadzą w sierpniu ale jak porozmawiasz na budowie to nie mamy szans- wejścia do klatek nie zrobione,nie mówiąc o podjeździe do klatek samochodem,kaloryfery ponoć nie zapłacone a zatem brak.Jednym słowem przepychanka deweloper nie płaci podwykonawcom,a ci nie pracują stad te problemy i opóźnienia.Liczyłam ile mogę dostać tzw kary umowne -ą ludzie umowa jest tak sprytnie zrobiona pod katem marketingu bo jest przy karze dopisek że to kwota liczona w skali roku a zatem jak policzyłam to małe pieniądze których deweloper się nie boi.Też zawiodłam się jesli chodzi o jakiekolwiek info dla klientów,właściwie zgodnie z umową notarialna 30 czerwca powinnam wziąć spiwór i protestować w siedzibie że ja chcę mój klucz do mieszkania,nikt nie pofatygował się napisać choćby maila,ale gdy płaciliśmy za mieszkania to Trust ustalał warunki kiedy ile itd.JESTEM ZAWIEDZIONA.
                    • Gość: philo Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.cable.net-inotel.pl 18.07.13, 11:47
                      No tak, byłam wczoraj na budowie, Trust jest winny wykonawcy 10 baniek.. Wykonawcy nie zamówią kaloryferów i nie zakończą budowy bo wtedy juz na pewno nie zobaczą tych pieniędzy.
                      W Truście nic takiego nie potwierdzają, ale dziś powiedziano mi, że będzie przesunięcie w stosunku do 30 lipca o kolejne 2-3 tyg..
                      Oczywiście sami nikogo informować nie będą.
                      Odnośnie drogi dojazdowej, wykonawca na budowie nie ma jej zleconej, trust miał ją robić, ale nikt jej nie robi i nikt u dewelopera za bardzo nic na ten temat nie wie.
                      Kary umowne w przypadku mojego mieszkania to też są śmieszne kwoty.
                      • Gość: kati Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.205.83.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.07.13, 22:05
                        O proszę jakie długi ma Trust dlatego nic więcej nie budują,tylko sprzedają tereny które mają.Wygląda na to że deweloper z ok 10 letnim doświadczeneim pada.Co do kaloryferów tez o tym słyszałam,tylko dlaczego u licha my ,którzy już zapłaciliśmy mamy ponosić tego konsekwencje!!!!! Wybudowali za moje przepraszam nasze pieniądze i jeszcze nam nie dają mieszkań,za chwilę wejdzie komornik na inwestycje i dopiero będzie.Celowo szukałam dewelopera który ma stabilną pozycje na rynku i co? Nam wmówiona że 5 sierpnia będzie odbiór,ja już podobnie jak inni na forum czekam,zamówieni fachowcy mnie męczą,a tu słyszę o kolejnych 2/3 tygodniach ,to skandal.Proponuję jeździć do siedziby Trusta i żądać już mnie słodkie uśmiechy pań nie omamią,mam blisko mogę być 3 razy w tygodniu i robić awantury.Ciekawe gdzie Trust ma te 10 mln!!!!!!!!!!!!!!! Już teraz kojarzę za czyje pieniądze prezes czy któś z władz Trusta jeździ czarnym mercedesem z tablicami PO TRUST
    • Gość: Alfi Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: 78.133.177.* 22.10.12, 12:27
      Czy ktos slyszal cos wiecej w kwestii szybszego oddania pierwszego budynku? Ponoc jest duza szansa ze bedzie gotowy do konca listopada (zamiast konca grudnia), inna kwestia czy deweloper pozwoli przyszlym nabywcom rozpoczac remonty mieszkan.
      • Gość: jA Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.pzu.pl 22.10.12, 15:09
        Jeżeli mówimy o budynku 20.1 to na ostatnich targach mieszkaniowych Panie informwały potencjalnych nowych nabywców ze budynek ten ma zostać oddany do końca listopada ale nie wiem na ile ta informacja jest wiarygodna. Ja czekam na oddanie budynku 20 :) i juz sie doczekac nie moge
        • kubawesol Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią 23.10.12, 23:39
          Trochę o podejściu firmy trust do klientów z innej inwestycji: forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=3233
          • Gość: kas Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: 95.108.78.* 12.11.12, 15:38
            no nienajlepiej to wygląda tam u Was w Lubczykowej.. Ja kupiłam na Mateckiego ale w bloku 19 - odbiór na czerwiec 2013. Wybieram się w środę na budowę, póki co opóźnień u nas chyba nie ma. U mnie już jest elektryka :)
          • Gość: DontTrust Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: 95.108.89.* 05.04.13, 14:38
            www.facebook.com/donttrustsa
    • Gość: Locus Art Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.centertel.pl 25.10.12, 10:49
      Kiedy zdecydujemy się na mieszkanie warto pomyśleć o funkcjonalności oraz zmianach deweloperskich. Przemyślana wstępna koncepcja pozwoli zaoszczędzić sporo pieniędzy na późniejszych przeróbkach m.in. elektryka, hydraulika, ścianki działowe.
      W przypadku zainteresowania zmianami lokatorskimi zapraszamy do kontaktu:
      projekty@locusart.pl.
      • Gość: samson Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: 78.133.177.* 25.10.12, 15:14
        ale tam geje robia
        • Gość: gość Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.inqbator.poznan.pl 25.10.12, 15:29
          www.amberpiatkowo.darmowefora.pl
          • Gość: Właściciel Sprzedam już odebraną kawalerkę w tej lokalizacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.12, 10:05
            Mam na sprzedaz swiezo odebrana kawalerke o powierzchni 29,44 m.kw. w tej inwestycji. Czekalem 2,5 roku na zakonczenie tej inwestycji (od momentu gdy wplacilem rezerwacje), a w miedzyczasie moje plany sie zmienily i zdecydowalem sie ja sprzedac.
            Mieszkanie w stanie deweloperskim, wystawa okien na południowy wschód - najlepsza w tej lokalizacji. Doskonały widok, IV piętro, winda. Funkcjonalny układ mieszkania na który składa się: pokój dzienny z aneksem kuchennym (24m2 łącznie), balkon, łazienka z wc, przedpokój. W mieszkaniu zostały zamontowane drzwi wejsciowe antywlamaniowe. Ściany pomalowano na kolor biały. Bardzo jasne mieszkanie. Naprzeciw bloku porzystanek autobusu dowożącego w 5 minut do zajezdni Szybkiego Tramwaju i autobusowej na os. Sobieskiego.
            Sprzedaz na zasadzie cesji, dzieki czemu nowy nabywca nie zaplaci standardowego dla rynku wtornego podatku od czynnosci cywilnoprawnych (PCC) w wysokosci 2% wartosci transakcji.

Kontakt:
            sardaukar@orange.pl lub 0501 472725
    • locusart Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią 04.01.13, 12:21
      Zapraszamy do skorzystania z naszego biura projektowego zarówno przed zakupem jak i po zakupie mieszkania.
      Jakie są zalety przed zakupem:
      przeanalizowanie wybranego mieszkania pod względem ergonomicznym
      pomoc w zmianach lokatorskich
      wstępna koncepcja rozmieszczenia elektryki oraz punktów wod.kan.
      oraz odpowiedź na wiele nurtujących pytań.
      A po zakupie mieszkania:
      pełny projekt mieszkania, pomoc w wybraniu odpowiednich materiałów, sprawdzone ekipy wykonawcze, nadzór nad realizacją jak i wiele rabatów na artykuły wyposażenia wnętrz.
      serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszym portfolio na: www.locusart.pl
      Pozdrawiamy
      Zespół Locus Art
      Gość portalu: Phantom napisał(a):

> Ja tam kupilem kawalerke, choc tempo prac nie jest dla mnie satysfakcjonujace.
      > Ceny sa jednak ok, wyglad i standard wykonania (z bialym montazem i drzwiami we
      > wnetrznymi) rowniez, lokalizacja takoz - a wiec pozyjemy zobaczymy.
      > Tymczasem potencjalnych nabywcow mieszkan na tym osiedlu prosze o kontakt, uczc
      > iwie podziele sie bonusem za pozyskanie nowego klienta. Dotyczy to tylko 1 osob
      > y, czyli moge pomoc jednemu nabywcy, mam 1 voucher.
      > Moj mail demandred@pocza.onet.pl
      • Gość: DontTrust Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: 95.108.89.* 10.04.13, 16:31
        Dzień dobry Forumowicze !

www.facebook.com/donttrustsa
        forum.muratordom.pl/group.php?groupid=2906
        Zapraszam !
    • Gość: philo Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.cable.net-inotel.pl 11.07.13, 18:02
      Czy zauważyliście, że od jakiegoś czasu nikt nie pracuje na budowie. 30 lipca jako nowy termin oddania idzie powoli w zapomnienie..
      • Gość: kati Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.205.83.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.07.13, 22:16
        widzę że tez jesteś w szoku odpisywałam na Twoje wątki wyżej,szkoda że tylko 2 /3 osoby walczą jak my.Teraz wysyłam do Trusta mojego przedstawiciela,zobaczymy co powiedzą ,a ja pójdę za tydzień.Jak będziemy cicho to nic się nie będzie działo,pomyślą ok klient spokojny to dalej stoimy z robotą i mamy gdzieś ludzi.
        • Gość: philo Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.cable.net-inotel.pl 24.07.13, 17:54
          Widzę, że dwie tu jesteśmy, właśnie się zalogowałam tutaj www.amberpiatkowo.darmowefora.pl/index.php?topic=3.30 jest trochę więcej informacji na temat tej inwestycji. Ja też mam blisko zarówno na budowę i do dewelopera i jutro ponownie tam pojadę.. Na FB już jakiś czas temu stworzono antyfanpage Trusta, odnośnie Lubczykowej Góry co prawda ale oni już odebrali z tego co wiem, teraz u nas są problemy... www.facebook.com/donttrustsa?fref=ts

• pigeon23 Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią 24.07.13, 21:12
            nie nie, nie odebrali. z tego co wiem, nikt tam jeszcze nie mieszka, co najwyżej pomieszkuje. tam ludzie są tak samo przez trust robieni w bambuko jak Wy. my czekamy na zwrot naszych pieniędzy z trust-wypowiedzieliśmy im umowę w listopadzie 2012 i do tej pory pełnej kwoty zwrotu nie ma. ale już niedługo mam nadzieję ...
            • Gość: philo Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.cable.net-inotel.pl 25.07.13, 09:43
              Aha, no to jeszcze lepiej...
              • Gość: kati Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.158.217.23.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.07.13, 16:18
                W piątek na budowie mają dostać troszkę kasy,niestety planowałam iść na budowę i zapytać czy dostali ale mogę dopiero być w poniedziałek.Mam plan by w poniedziałek po wizycie u kierownika budowy zaraz pojechać na Błażeja do samego prezesa.Myślę też czy nie dać adwokatowi tej sprawy,bo Trust tylko się boi pism z kancelarii adwokackich nas już nie.Jestem zszokowana tym co piszą o Truscie,miałam nadzieje na fajne mieszkanko,fajnych sąsiadów a przyjdzie mi pewnie wydobyć kasę od Trusta i szukać czegoś innego.Jak się czegoś dowiem to dam znać.
                • Gość: philo Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.cable.net-inotel.pl 25.07.13, 17:00
                  Ja dziś bombardowałam Trust telefonami. Jutro ok. 12 ma być "coś" wiadomo i mają do mnie oddzwonić.
                  Może spotkajmy się w pon na budowie? Pogadamy na żywo. Dostosuję się co do godziny.
                  • Gość: kati Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.204.157.156.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.07.13, 10:52
                    Witam,ja będę na budowie ze wsparciem mężowskim ok 9 później jadę do dewelopera.Zapraszam może coś wymyślimy wspólnie.Dziwi mnie że tak mało osób ta sprawa interesuje.Pozdrawiam.
                    • Gość: philo Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.cable.net-inotel.pl 27.07.13, 10:17
                      ok, ja też postaram się być o tej 9 w pon. do zobaczenia!
                      • Gość: Łapa Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: 109.232.26.* 02.08.13, 23:35
                        Jak idziecie na Błażeja to nie ulegajcie p. Darkowi z Trusta. Przychodzi i z szyderczym uśmiechem twierdzi, że kłopotów nie ma i że wszystko jest OK obiecując złote góry i jak to nie będzie pięknie zaraz. Jak tam jesteście to nie miejcie litości dla nikogo. Fałszywe gnoje i tyle.
                        • Gość: philo Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.cable.net-inotel.pl 03.08.13, 10:29
                          dowiedziałam się, że od poniedziałku maja wznowić budowę i oddanie ma być na koniec sierpnia. Od przyszłego tygodnia dzwonię znowu na budowę żeby potwierdzili tą wersję. tym na Błażeja nie wierzę dopóki nie zobaczę.
                          • Gość: kupujacy Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.se.put.poznan.pl 03.08.13, 17:38
                            wznowić? ja dzwoniłam ostatnio i mieszkanie maja odsdać w drugiej połowie sierpnia! siedzę u znajomych juz 2 miesiacebo nie wynajmowałam mieszkania - ciagle mi przesuwają terminy więc się tułam po znajomych z mysla, że może jeszcze tydzień dwa!!! (też miało być w czerwcu) Masakra jakaś!!!!! mnie poinformowali przynajmniej, że jestem na początku listy odbioru. Tylko kiedy on będzie?????????
                            • Gość: kati Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.205.94.182.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.13, 17:50
                              Ja już straciłam nadzieję,fakt w Truscie pięknie się uśmiechają,ja też nie mam już gdzie mieszkać.Byłam na budowie w piątek popołudniu nie dostali mimo obietnic,wizyty ponoć prezesa ani grosza!!!!!! Kasy za kary umowne też nie dostaniemy ( szerzej na forum amberpiątkowo.) poczekam do ok 7 sierpnia bo 5 ego mają wysyłać pisma dot odbioru i jesli nic nie dostanę to staram się o wycofanie kasy wraz z odsetkami.
                              • Gość: emka Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.icpnet.pl 11.11.13, 11:50
                                cześć, czy ktoś wie co się stało z forum Piątkowo Park które od dłuższego już czasu jest "chwilowo" niedostępne ?
                                • Gość: ms Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.centertel.pl 17.11.13, 23:36
                                  To forum, o którym piszesz jest już nieczynne.
                                  • Gość: martyna Re: Amber Residence - Trust - ul. Mateckiego, Pią IP: *.eaw.com.pl 07.01.14, 22:42
                                    jak się zakończyła sprawa z Waszymi mieszkaniami? mieszkacie już? wszystko ok? pozdrawiam!
                                    • Gość: mieszkaniec Trust - przekazanie własności IP: *.se.put.poznan.pl 11.06.14, 12:44
                                      Po dzisiejszej rozmowie z Panem Walczakiem otrzymaliśmy informację, że nie ma dla nas czasu i ma ważniejsze sprawy niż rozmawianie z nami. Oczywiście dowiedzieliśmy się, że nie mamy liczyć na kary umowne!!!!! Wszystkich mieszkańców zachęcam do założenia nowego forum w celu omówienia tej kwestii. Podobno trusty z każdym chce indywidualnie podpisywać porozumienia. Nie wiem czy to rzeczywiście będzie dobre. Acha uslyszelismy też, iż: "pozostali" niech sobie nie ostrzą zębów na odsetki bo na pewno nikt kilkunastu tysięcy nie dostanie (mimo iż tak jest w aktach). Chcą nas obciążyć kosztami użytkowania w ten sposób by nic nam nie musieli płacić.
                                      Pan walczak bardzo niemiły i niekompetentny. Z przykrością muszę stwierdzić, iz jestem rozczarowania podejściem do klientów.
                                      • Gość: philo Re: Trust - przekazanie własności IP: *.icpnet.pl 11.06.14, 21:34
                                        Osobne zamknięte nowe forum dla mieszkańców istnieje już od prawie roku. porozmawiaj z sąsiadami i Cię dodadzą.
                                        pozdrawiam
                                        • Gość: mieszkaniec Re: Trust - przekazanie własności IP: *.se.put.poznan.pl 16.06.14, 08:09
                                          Moi sąsiedzi niestety też nie wiedzą gdzie owe forum jest :( a jest nas na pietrze sztuk 4. Będę wdzięczna za jakieś info :)
                                        • adamos444 Re: Trust - przekazanie własności 29.07.14, 23:06
                                          Witam. Gdzie znaleźć to nowe forum?
                                      • anonymous00 Re: Trust - przekazanie własności 08.07.14, 09:24
                                        Czy mieszkańcy ul.Mateckiego mają informację od naszego cudownego dewelopera nt aktów notarialnych? Jaki macie zapisek w umowie przy karach za opóźnienie w oddaniu aktu?
                                        Nam przysłali pismo z wezwaniem na dopłatę za większą (jakąś fikcyjną) powierzchnię mieszkania( mimo iż podczas odbioru pomiar wykazał, że jest mniejsza niż wynika to z wstępnych pomiarów i to przy inżynierze trusta), odsetek karnych za półroczne opóźnienie aktu wyparli się..Oszuści i złodzieje! Od roku kłamią, podają kolejne terminy, śmieją się w twarz ludziom.
                                        Warto walczyć z nieuczciwymi zapiskami w umowie,o pieniądze z tytułu opóźnień - wszystko było by łatwiejsze jeśli zbierzemy się na pozew zbiorowy. Czy ktoś ma informacje, co z poprzednim forum? Jak się znów na nie dostać?
                                        • 3philo Re: Trust - przekazanie własności 08.07.14, 17:24

możemy spotkać się przed blokiem nr 19 dziś o 21 np. dodam pana do forum
                                          • anonymous00 Re: Trust - przekazanie własności 08.07.14, 18:03
                                            Ok,dzięki. Do zobaczenia
                                          • thementalek Re: Trust - przekazanie własności 10.07.14, 23:23
                                            Dzień dobry,
                                            Ja kupiłam mieszkanie całkiem niedawno, ale niestety jeszcze nie odebrałam - konieczne są poprawki i liczę, że w przyszłym tygodniu, zgodnie z wyznaczonym drugim terminem usterki już będą naprawione. Myślicie, że jest to możliwe? Bardzo mnie martwi przesuwanie terminów podpisania aktu notarialnego - czy ktoś wie o co tu chodzi? Czy ktoś mógłby dodać mnie do forum mieszkańców?
                                          • michals111 Re: Trust - przekazanie własności 01.08.14, 14:35
                                            Witam,
                                            również jako właściciel mieszkania jestem zainteresowany dostępem do forum.
                                            • 3philo Re: Trust - przekazanie własności 01.08.14, 18:46
                                              hej,

porozmawiajcie z sąsiadami, a jak nie znacie to podejdźcie i poznajcie - zgłoszą Was do Administratora forum i ten Was doda.

pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka