Dodaj do ulubionych

Wątek ekstara do ADMINA.

03.02.12, 17:07
Uprzejmie wnoszę, aby wszystkie komentarze były pisane TYLKO przez zalogowanych użytkowników.
Zdaję sobie sprawę, że to nie rozwiąże spamu, ale znacznie go ograniczy.
Wielu nieznanych osobiście użytkowników tego forum ma od lat swoje stałe logowane nicki. Dyskusja między nimi, czasami kontrowersyjne wnosi coś do dyskusji, Mam zdecydowanie inne zdanie jak Georg, czy Kazek, ale szanujemy się. Tymczasem dziwne nielogowane nicki robią zwykły spam (po Polsku byłby "wprowadzają chamstwo").
Uprzejmie proszę o uwzględnienie mojej petycji.
Pan. nikt
Jacek

amen albo cbdu
Obserwuj wątek
    • redakcja_poznan Re: Wątek ekstara do ADMINA. 03.02.12, 17:10
      Zastanawialiśmy się nad tym swego czasu, to jednak znacznie ogranicza dostęp. I jak na razie zalogowania wymaga tylko założenie wątku. Przyjrzymy się, czy nie należy sprawy ponownie rozważyć.
      • Gość: G.Sommer Re: Wątek ekstara do ADMINA. IP: *.pools.arcor-ip.net 03.02.12, 17:20
        Obys dziolcho nie musiala tego odszczekac jak Donek ! Swoja droga,masz ochote odwiedzic Strasburg ?? POzdrawiam Georg Sommer PS Obudz Moniko admina i niech sie wezmie do roboty ! :-))
      • pan.nikt Re: Wątek ekstara do ADMINA. 03.02.12, 17:28
        Przepraszam, czy logowanie na forum jest płatne?? NIE!
        Czy wymaga nr pesel?? Nie!!
        No wiec jakie to jest ograniczenie dostępu??

Małe, ale jednak znaczące ograniczenie spamu.

podsumowując:

KTO CHCE NIECH GADA.
        NIECH GADA CO CHCE, ALE POD STAŁYM NICKIEM
        To daje odrobinę rozumu na forum

Pozdrowienia dla "Mysiej" :):):)
        • Gość: G.Sommer Re: Wątek ekstara do ADMINA. IP: *.pools.arcor-ip.net 03.02.12, 17:36
          Czy nad panem-nikt stoi ktos z nahajem i zmusza go do odwiedzin tego forum ?? Odpowiedz masz w POscie do Moniki - admin,nie badz suslem i POra wstawac ! Kapujesz ??
      • mapo0 Ja też proszę 04.02.12, 19:02
        Ja też proszę Drogą Redakcję o przeniesienie wszystkich kryptoreklamowych wątków o Hotelu Włoski i Restauracji Italia o przeniesienie ich na Oślą Ławkę. Przykład takiego wątku to:
        forum.gazeta.pl/forum/w,67,129244582,129244582,Fajne_restauracja_w_Poznaniu.html
        Już hotel ów skompromitował się reklamując na wozach zaparkowanych w Poznaniu.
        • Gość: Borsuk Re: Ja też proszę IP: *.pools.arcor-ip.net 04.02.12, 19:27
          Chcesz Mapcio wziasc tchorzofretke na wikt i opierunek ?? Przeciez jak im nie bedzie zarlo to i siersciak bedzie glodowal !! :-)) PS Regaly trzymaja sie kupy ??
          • mapo0 Re: Ja też proszę 04.02.12, 20:29
            Regały czekają na swoją kolej w rzeczach do zrobienia, drogi Grzegorzu :) O Twoich poradach pamiętam i z pewnością wykorzystam, chyba, że szanowna małżonka zarządzi wyrzucenie regału Billy i zakup nowego, lepszego. Bo tak prawdę mówiąc, to oprócz tego, że się rozchodzi i półki spadają, to on się mi nie za bardzo podoba, szczególnie jego żółtawy biały kolor.
      • manissa Forum "Po godzinach" 04.02.12, 23:54
        wyje i alarmuje o admina. W kulturalnym (przynajmniej początkowo) wątku o "Dniu świra", wyjątkowo aktywnie uddziela się spamer - okraszony IP *centertel.
        Mała sugestia o zrobienie porządku, bo robi się chamsko i niesmacznie
        • Gość: G.Sommer Re: Forum "Po godzinach" IP: *.pools.arcor-ip.net 05.02.12, 00:58
          Manissko ! Nie badz Koleda-Zalewska,bierz wiaderko i grabki i smigaj na forum "wsi wesola" do kiksa4,renepoznan i kierowniczki z Aldika.Pilnie POtrzebuja czwartego do brydza.Serio ! :-))
          • manissa Re: Forum "Po godzinach" 05.02.12, 12:36
            Bój się Boga Sommer:) Katarzyna Kolenda- Zaleska
            • Gość: G.Sommer Re: Forum "Po godzinach" IP: *.pools.arcor-ip.net 05.02.12, 14:14
              Manissko,to w ostatecznosci.Wieksza katastrofa to Justyna POchanke.PS Z Justyn to jedynie Kowalczyk ma klase,choc sportowa ale jednak ! POzdrawiam :-))
              • lili_marleen Nasza Bjørgen 05.02.12, 14:48
                Gość portalu: G.Sommer napisał(a):

> Justyn
                > to jedynie Kowalczyk ma klase,choc sportowa ale jednak !

Justyna Kowalczyk zwaną także polską Marit Bjørgen?
                ;)
                • Gość: G.Sommer Re: Nasza Bjørgen IP: *.pools.arcor-ip.net 05.02.12, 15:15
                  Sorrki Lili ! Moge jedynie POdyskutowac o koksownikach ze stanu wojennego.Ten koksownik mnie nie interesuje ! :-)) PS Macie super perelke ! POooooooooooooooooolska bialo - czerwona ............................. ! :-))
              • manissa Re: Forum "Po godzinach" 05.02.12, 16:17
                A Justynę Szafran kojarzysz? Toć ona nasza, poznanianka.
                • Gość: G.Sommer Re: Forum "Po godzinach" IP: *.pools.arcor-ip.net 05.02.12, 18:23
                  Nie kojarze,choc cos mi sie o Ohr obilo,musi to byc mloda spiewajaca"siuska" ! Znam Justyne Steczkowska z wystepu w Baden-Baden i Justine Henin z kortu tenisowego.POnoc mamuska Chopina miala na imie Justyna.Na tych Justynach konczy sie moja "wiedza" o Justynach POzdrawiam :-)) PS JA nie POznaniak !
                  • manissa Re: Forum "Po godzinach" 05.02.12, 19:22
                    Żadna "siuśka", polecam kilka songów na youtube np. Miasteczko cud, Taxi czy Brzydcy. Jednak "wymiata" w recitalach na żywo.
                    • Gość: G.Sommer Re: Forum "Po godzinach" IP: *.pools.arcor-ip.net 05.02.12, 19:51
                      Manissko,ile Ona ma lat ? Nigdzie jej wieku nie POdaja i z wygladu szacuje na maksymalnie 45,wiec dla mnie to nadal "siuska" Pirackich wrzut nie ogladam,zyje w normalnym i prawnym kraju.Dzieki za POlecenie :-))
    • renepoznan Re: Wątek ekstara do ADMINA. 03.02.12, 17:57
      Kogo masz na mysli?
      Naszego nieszczęsnego "Antka emigranta" - volkswagendojacza czy kogo?
      Pozbycie się tzw "mend internetowych" jest naprawdę trudne.
      Lepiej je zignorować i nie odpowiadać.
      • Gość: G.Sommer Moniko,idealny przyklad ! IP: *.pools.arcor-ip.net 03.02.12, 18:15
        Jaka jest tu nieodzowna rola admina aby takiego zalogowanego "Tarpano- Schrotta" wysadzic na wieki w kieretyny ewe.dac baniora o wielkosci sagana. POzdrawiam :-))
    • Gość: AAA Re: Wątek ekstara do ADMINA. IP: *.play-internet.pl 03.02.12, 19:56
      Ograniczenie forum do grupki znajomych wieje stęchlizną. Niby się różnią, ale tak naprawdę to mają podobne poglady, a dyskusja sprowadza się do towarzyskiej pogawędki. Tylko otwrte forum daje szansę na powiew świeżości. Poza tym nie widzę spamu.

Zawsze mnie dziwiło to logowanie. Do czego to służy ? Do moderowania ? Częściej się zdarza, że to właśnie zalogowani wypowiadają się w sposób obraźliwy naruszający niejeden artykuł prawa, np. szydzenie z Polski, Polaków, biało-czerwonej.
      I co ? Nic, tylko niezalogowani stają na wysokości zadania i próbują bronić honoru Polaków i zwykłych ludzi. Tobie to nie pasuje Panie Nikt ?
      Mam do Pana pytanie, czy ważniejsze jest dyskutowanie na argumenty (niezależne od zalogowania/niezalogowania) czy formalny fakt zalogowania ? O co tu właściwie chodzi ?
      Uważam, że zamknięcie forum miałoby dopiero wtedy sens gdyby niezalogowani znacznie przeważali liczbowo nad od logowanych i wypowiadali się niemerytorycznie. A tak nie jest.
      • pan.nikt Re: Wątek ekstara do ADMINA. 03.02.12, 20:12
        Ależ ja nie mówię o zamknięciu.
        Źle mnie rozumiesz. Akurat Ty przeważnie piszesz jako aaa. Ok To dlaczego nie mas się tak logować?? co za problem??
        Jest niestety kilku dyskutantów, których nick zależy od tego "jak im czapka stoi". Często gadają ze sobą wypisując bzdury, że "największym filozofa się nie śniło". Chodzi o to i tylko o to, a nie o żadne zamykanie komuś ust. Poniał?? To ruki po szwam. :):):)
        • Gość: AAA Re: Wątek ekstara do ADMINA. IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 20:11
          Dzięki zalogowaniu na forum zostałeś ruskim oficyjerem ? I możesz niezalogowanego szweja stawiac na baczność ?

Ciągle to nieuzasadnione poczucie wyższości i pogarda.
          Więc przypominam, regulamin otwartego forum nie dzieli ludzi na wyższych i niższych, szlachetnych i godnych pogardy. Niezalogowani sa też ludźmi, chyba że zalogowani uważają inaczej, ale to już ich problem.
          • Gość: G.Sommer Re: Wątek ekstara do ADMINA. IP: *.pools.arcor-ip.net 04.02.12, 20:24
            Dobrze prawisz AAA,jeno jedna prosba :Prosze o ++++ do nicka bo nie dzierze ludzi z ekologia na bakier ! POzdrawiam PS Prosba zostaie wysluchana i zrealizowana ?? :-))
            • Gość: AAA+ Re: Wątek ekstara do ADMINA. IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 20:27
              Bedzie realizowana, ale stopniowo. Za wiele ekologii też niezdrowo.
          • pan.nikt Re: Wątek ekstara do ADMINA. 04.02.12, 20:28
            ???
            Anim ja Ruski, w dodatku nie oficer i z racji wieku oficerem nie zostanę. (choć kombatantem jestem, w stanie wojennym byłem w wojsku :):):):) )
            I nikomu nie blokuję wolności wypowiedzi. Twierdzę tylko, że zalogowany (ZA DARMO, BEZ ADRESU I PESELA) "nim walnie łysą czupryną o ścianę" chwilę pomyśli. Ba zalogowani na forum znają się (z poglądów) i wiedzą czego się po forumowych koleżankach i kolegach spodziewać
            • mapo0 G.Sommer nie atakować Pana.Nikt! 04.02.12, 20:30
              Pan.Nikt to poczciwy człowiek jest. G.Sommer też. A więc grabula na zgodę!:)
              • pan.nikt Re: G.Sommer nie atakować Pana.Nikt! 04.02.12, 20:43
                OK z Latem graba.
                Sommer, aaa itp niezalogowani o stałych nickach nie są problemem.
                Mogliby się zalogować i wstąpić do tej dziwnej forumowej społeczności.
                Problemem są inni tzw wielonickowcy.

Wróciłem na to forum po latach i jakoś mnie pamiętają. Jedni lepiej, inni gorzej.
                To miłe.
                Tego samego życzę aaa, Sommer itd

Pozdrawiam wszystkich MĄDRYCH. Logowanych i nie logowanych.
              • Gość: G.Sommer Re: G.Sommer nie atakować Pana.Nikt! IP: *.pools.arcor-ip.net 04.02.12, 20:56
                Mapcio ! Pilnie POtrzebujesz POrady ?? :-)) Zart ! Wiesz,dostaje palpitacji watroby jak ktos ma przerosniete ego i POdkresla z naciskiem swoje wyksztalcenie.To jest cyklofremia tego gatunku ludzi i przy okazji wszelakie tytulowanie na forum - PAN NIKT,PAN PREZYDENT.PAN PREMIER,PAN IKSINSKI etc. dziala na mnie jak czerwona plachta na byka.Na forum wszyscy jestesmy rowni i zadne tytulowanie nie POwinno miec miejsca.Coz,ze mna jak z dzieckiem - siusiu,paciorek i flacha ze Schnullerem na dobranoc.Moze ten "jegomosc" to zakuma !? POzdrawiam
                • pan.nikt Re: G.Sommer nie atakować Pana.Nikt! 04.02.12, 21:05
                  Pan Lato!! :):):)

jestem za równością MĄDRYCH
                  POzdrawiam
                  • Gość: G.Sommer Re: G.Sommer nie atakować Pana.Nikt! IP: *.pools.arcor-ip.net 04.02.12, 21:13
                    Ja tez,forumowy kolego ! PS PAX VOBISCUM na forum:-))
            • Gość: G.Sommer Re: Wątek ekstara do ADMINA. IP: *.pools.arcor-ip.net 04.02.12, 20:35
              To ci dopiero argumentacja POwalajaca niezalogowanych w POzycje Chrystusa ! Smiech na sali !!
              • Gość: AAA+ Re: Wątek ekstara do ADMINA. IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 20:48
                Argumentacja potwierdza, że Pan Nikt mnie nie zrozumiał. Dalej prawi o wyższości zalogowanych, nie podając istotnego powodu. To już jakaś wyższa rasa się robi ;-)

aha, i ostrzegam, mam stopień oficerski, wprawdzie przyznany przez Henia, ale 2 gwiazdki (razem 4) są
                • pan.nikt Re: Wątek ekstara do ADMINA. 04.02.12, 20:59
                  Jakiego Henia?? Aha Jabłońskiego?? No to trochę starszy jesteś. TROCHĘ
                  Mało zrozumiałeś z mojej wypowiedzi. Sorry. Nie jestem pedagogiem.
                  • Gość: AAA+ Re: Wątek ekstara do ADMINA. IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 21:15
                    Ale ja w monie byłem jednak trochę później.

Chodziło mi o to, że "znajomość" netowa (nie osobista) z zalogowanymi ma, czy może mieć, te same podstawy co znajomość z niezalogowanymi. Więc to nie jest powód do dzielenia na lepszych i gorszych. Takie są i powinny być zasady forum otwartego.
            • Gość: ja Re: Wątek ekstara do ADMINA. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.12, 11:09
              to załóżcie sobie prywatne forum, będziecie wiedzieli czego się po sobie spodziewać, kółko wzajemnej adoracji. Ja nie zauważyłam, żeby ta opisywana osoba przeklinała, używała wulgaryzmów. W nawale przynudnawnych wypowiedzi starych wyjadaczy forum, wypowiedź tego Pana pozwalała otrząsnąć się z nudy. Czytam to forum, bo Poznań to też moje miasto. Niestety , jadąc przez nie linią tramwajową nr 2 zauważam , że jest coraz brzydsze i brudniejsze, jakieś takie zapyziałe. Niestety!!!
    • piter_wlkp Z lekka przesada 03.02.12, 23:18
      Wypada zauważyć, że występują tu również niezalogowani komentatorzy , których wypowiedzi są bardzo wartościowe dla polemiki i jeśli z różnych powodów osoby te mają wstręt do logowania, to forum niniejsze poniesie stratę.
      Nie twórzmy zamkniętego klubu, do piętnowania chamstwa i spamu jest regulamin i interweniujący w razie potrzeby administrator (mam nadzieję że jest taki).
      Samo logowanie nie wyeliminuje chamstwa ani spamu , jeśli ktoś będzie chciał napisać tu coś obraźliwego, to przecież wygeneruje sobie jakiś login , albo cały ich zestaw
      • krystian10 Re: Z lekka przesada 04.02.12, 14:30
        piter_wlkp napisał:

> Nie twórzmy zamkniętego klubu, do piętnowania chamstwa i spamu jest regulamin
        > i interweniujący w razie potrzeby administrator (mam nadzieję że jest taki).

Właśnie o to chodzi, ze tu admina nie ma i chamskie wpisy można sobie lokować ile wlezie nikt nie zareaguje na pewno.
    • lili_marleen Re: Wątek ekstara do ADMINA. 04.02.12, 09:34
      pan.nikt napisał:

> Uprzejmie wnoszę, aby wszystkie komentarze były pisane TYLKO przez zalogowanych
      > użytkowników.

Zgadzam się z wypowiedzią AAA, że to ograniczenie zepsuje powietrze na forum. Takie uszczelnienie sprawi, ze bedzie nudno i mdło jak flaki z olejem. W rezultacie nie będzie nikomu się chciało tu pisać, albo zostaną tylko tematy typu bodaj "Raport ze wsi" gdzie grupka znajomych spotyka się na letnich pogaduchach przy piwie i kompie ( każdy przy swoim).
      • kiks4 Re: Wątek ekstara do ADMINA. 04.02.12, 09:47
        Lili- zaglądasz do raportu ze wsi? Zapraszamy na pogaduchy.
        A tak naprawdę to przegoniły mnie z forum durne trolle
        • Gość: G.Sommer Re: Wątek ekstara do ADMINA. IP: *.pools.arcor-ip.net 04.02.12, 09:56
          Tak to jest w zyciu kiksie ! Skoro widzisz u kogos slomke w oku a umyka ci kolek w swoim Aschu to o czym tu dyskutowac lesny dziadku ?? PS Cierp cialo cos chcialo !
        • renepoznan Re: Wątek ekstara do ADMINA. 04.02.12, 10:23
          Kurczę!
          Lili z lekceważeniem pisze o Raporcie ze wsi!
          Moim zdaniem ta zniewaga wymaga krwi!!!!
          Trzeba coś zorganizować!
          ;);)
          • Gość: a Re: Wątek ekstara do ADMINA. IP: 79.162.136.* 05.02.12, 20:44
            pan.nikt ongiś apologeta rządów PiSu.
            pamiętam.
            Nadal ma ciągoty aby wszystko było kontrolowane.
            Proponuję forum gazety... polskiej o ile jest, bo naszego dziennika już nie ma, zresztą nigdy tam forum nie było.
    • l.george.l gazeta.pl do kameralny i elitarny klub 06.02.12, 10:12
      Spójrzcie na najświeższe dane
      www.wirtualnemedia.pl/artykul/strony-glowne-portali-onet-i-wp-na-czele-o2-i-gazeta-na-dole
      Zalogowany użytkownik ma ten przywilej, że osoby, których wypowiedzi go interesują, na które czeka, może oznaczyć sobie kolorem, ignorując tym samym wszelkie pozostałe. Oczywiście mam pewien niedosyt, że nie mogę innym kolorem oznaczyć Kazka, a innym Rene czy Pana.Nikt, ale jakoś sobie z tym radzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka