anders76 02.07.12, 19:31 Zmienic ogrzewanie z elektrycznego na piecyki spirytusowe i przydzielac denaturat bez ograniczen. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zet Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.12, 19:46 to nie biedni i pokrzywdzeni mają być eksmitowani do kontenerów ale ludzie demolujący lokale, nie płacący czynszów bo całe swoje dochody przepijają na bieżąco. W kamienicy, w której mieszkam ( prywatna) takich lokatorów jest kilkoro. Wyremontowane za wiele tysięcy mieszkania zniszczyli ale codziennie od ściany do ściany jeden drugiego prowadzi. Inna pani nie płaci, z mieszkania po kapitalnym remoncie zrobiła meline, media ma odcięte i jeszcze ma pretensje w jakich to ona warunkach mieszka. Przez to pozostali nie mają potrzebnych inwestycji jak chociaż nowe okna ( tamtym wprawili !) bo za mało pieniędzy wpływa do administracji a w sądzie jest kolejka do procesów eksmisyjnych. Tych intelektualistów sprowadziłabym na ziemię...Są oderwani od rzeczywistości i dlatego wypisują takie bzdurne listy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp IP: *.icpnet.pl 02.07.12, 20:17 Oderwany od rzeczywistości i niezorientowany to ty jesteś, chyba że sam odpowiadasz za wywalanie ludzi na bruk i w cyniczny sposób trolujesz. Masa ludzi, którym grozi bezdomność, to tzw. normalni ludzie, często schorowani emeryci (wiem bo osobiście znam takich ludzi), którzy przez większość swojego życia uczciwie pracowali. Trzeba być na maxa ograniczoną parówką, żeby bezrefleksyjnie powtarzać narzucaną nam propagandę, że człowiek biedny zawsze jest patologią, nie zauważając jednocześnie, że obecna polityka mieszkaniowa, wynika z patologicznych skłonności władz. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 02.07.12, 20:32 Gość portalu: fgh napisał(a): > Oderwany od rzeczywistości i niezorientowany to ty jesteś, chyba że sam odpowia > dasz za wywalanie ludzi na bruk i w cyniczny sposób trolujesz. Masa ludzi, któr > ym grozi bezdomność, to tzw. normalni ludzie, często schorowani emeryci (wiem b > o osobiście znam takich ludzi), którzy przez większość swojego życia uczciwie p > racowali. "„Po raz kolejny zwracamy się z prośbą o interwencję w sprawie pana B., który jest bardzo uciążliwym sąsiadem, urządza libacje alkoholowe, po których jego koledzy śpią na klatce schodowej. Kilkakrotnie pan B. zalał też sąsiada z dołu i wybił okna na klatce schodowej” – pisze w skardze do Zarządu Komunalnych Zasobów Lokalowych pan Władysław [imiona wszystkich mieszkańców wymienionych w artykule zostały zmienione – przyp. ZK], jeden z mieszkańców bloku przy ul. Wysockiego. " i "Proponuję Wam przyjęcie moich sąsiadów z os. Czecha 121, uciążliwych, patologicznych pijaków i brudasów. Dzięki nim w 34 mieszkaniach biegają prusaki i inne robactwo. W tym roku bodajże już 6-krotnie była przeprowadzana dezatyracja i niestety dalej bezskutecznie. Nocne awantury, pijaństwo i zabrudzone przez nich i pianych kumpli, klatki schodowe nie należą do przyjemności.Zastanawiamy się, kiedy zapomną o włączonym gazie i wysadzą nas w powietrze, lub zaleją innym mieszkania ( co miało już miejsce ). Ze śmietników znoszą różne rzeczy. Aby było śmieszniej, pomoc społeczna płaci za ich mieszkanie i media. " Biedni, poszkodowani, chorzy, poszkodowani ale co najważniejsze... nigdy z własnej winy. W cuda to ja wierzę, ale nie takie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łe Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp IP: *.e-tv.co.za 02.07.12, 21:29 od razu widać, żeś w temacie :) gratuluję przenikliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra zróbcie cos więcej ... IP: *.icpnet.pl 03.07.12, 02:12 List to kazdy półgłówek potrafi napisać może ci ludzie kultury wezmą do swoich domów tą patologie i naucza ich kultury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: zróbcie cos więcej ... IP: *.washdc.fios.verizon.net 03.07.12, 03:06 " JEZELI NIE MAJA CHLEBA , TO NIECH JEDZA ROGALE MARCINSKIE " -/ Ryszard Grobelny / , Prezydent Miasta Poznania . Odpowiedz Link Zgłoś
pumcia1982 Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 03.07.12, 09:03 Gość portalu: fgh napisał(a): > Oderwany od rzeczywistości i niezorientowany to ty jesteś, chyba że sam odpowia > dasz za wywalanie ludzi na bruk i w cyniczny sposób trolujesz. Masa ludzi, któr > ym grozi bezdomność, to tzw. normalni ludzie, często schorowani emeryci (wiem b > o osobiście znam takich ludzi), którzy przez większość swojego życia uczciwie p > racowali. Trzeba być na maxa ograniczoną parówką, żeby bezrefleksyjnie powtarza > ć narzucaną nam propagandę, że człowiek biedny zawsze jest patologią, nie zauwa > żając jednocześnie, że obecna polityka mieszkaniowa, wynika z patologicznych sk > łonności władz. To ty wprowadzasz ludzi w błąd pisząc bzdury. Biedni schorowani ludzie dostają mieszkanie socjalne od miasta w procesie eksmisyjnym. Ustawa o ochronie praw lokatorów jest tak skonstruowana, że bardzo duża rzesza "Słabszych" dostaje pomoc. Tak więc sam jesteś trolem, bo nie wiesz co piszesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
emissarius Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 03.07.12, 10:44 Jeżeli naprawdę uważasz, że urzędnicy miejscy posiadają zdolność do odseparowania "biednych schorowanych ludzi" od "penerów" zasługujących na eksmisje - to jestem pełen podziwu dla Twojej wiary. Przypominam, że kiedy MOPR skontrolował ówczesną listę osób zakwalifikowanych do eksmisji - okazało się, że w tej grupie są osoby nieżyjące, obłożnie chore, ludzie starsi, rodziny z dziećmi, kobiety w ciąży oraz osoby od dawna zamieszkałe pod innymi adresami. Odpowiedz Link Zgłoś
pumcia1982 Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 03.07.12, 09:00 Ja tam nie widzę intelektualistów. Ja widzę rozbrat. Odpowiedz Link Zgłoś
good_vibrations List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podpisał? 02.07.12, 20:12 "O szkodliwości kontenerów pisaliśmy w "Gazecie" wielokrotnie. Skumulowanie "trudnych lokatorów" z całego miasta w jednym miejscu to tworzenie getta biedy i patologii, która będzie jeszcze bardziej narastać." - paskudna manipulacja, w stylu Wyborczej. Oddzielanie faktów od komentarzy to podstawa dziennikarstwa, ale widzę, że Wam nieznana. Odnośnie listu - kto z szanownych lewicowych inteligentów przyjmie pod swój dach któregoś z tych meneli? Zaznaczam, że to bardzo gwałtowni, głośni, brudni i mający problem z alkoholem ludzie. No kto? Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 02.07.12, 20:30 good_vibrations napisał: > "O szkodliwości kontenerów pisaliśmy w "Gazecie" wielokrotnie. Skumulowanie "tr > udnych lokatorów" z całego miasta w jednym miejscu to tworzenie getta biedy i p > atologii, która będzie jeszcze bardziej narastać." - paskudna manipulacja, w st > ylu Wyborczej. Oddzielanie faktów od komentarzy to podstawa dziennikarstwa, ale > widzę, że Wam nieznana. > > Odnośnie listu - kto z szanownych lewicowych inteligentów przyjmie pod swój dac > h któregoś z tych meneli? Zaznaczam, że to bardzo gwałtowni, głośni, brudni i m > ający problem z alkoholem ludzie. No kto? Pewnie żaden z nich, bo tu nie chodzi o pomaganie tylko o krzyczenie, żeby inni pomagali! Ci wielcy i wspaniali artyści mają w nosie los kogokolwiek. Jeśli oni trafiliby na takiego "biednego i uciśnionego lokatora" sami staliby w pierwszym szeregu eksmitujących! Odpowiedz Link Zgłoś
pumcia1982 Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 03.07.12, 09:05 good_vibrations napisał: > "O szkodliwości kontenerów pisaliśmy w "Gazecie" wielokrotnie. Skumulowanie "tr > udnych lokatorów" z całego miasta w jednym miejscu to tworzenie getta biedy i p > atologii, która będzie jeszcze bardziej narastać." - paskudna manipulacja, w st > ylu Wyborczej. Oddzielanie faktów od komentarzy to podstawa dziennikarstwa, ale > widzę, że Wam nieznana. > > Odnośnie listu - kto z szanownych lewicowych inteligentów przyjmie pod swój dac Nikt. Jeśli Ci artyści są tacy zatroskani, to niech wynajmą hotele takim ludziom i co miesiąc je opłacają z własnych funduszy. Myślę, że dla 200 osób z takimi dochodami, jak mają artyści nie stanowić to będzie żadnego problemu:) > h któregoś z tych meneli? Zaznaczam, że to bardzo gwałtowni, głośni, brudni i m > ający problem z alkoholem ludzie. No kto? Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podpisał? 02.07.12, 20:25 Artysta, filozof, artysta, teoretyk, wybitny teoretyk, działacz, kurator, artysta i jeszcze większy artysta - tak w dużym uproszczeniu wygląda ta lista. Ogólnie rzecz biorąc są przeciwko kontenerom ale nie potrafią powiedzieć na czym miałaby polegać pomoc, której chcą dla eksmitowanych. Niech jeden z drugim może wyjdzie zza biurka albo kawiarnianego stolika i zobaczy jak to z bliska wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kółko Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp IP: *.e-tv.co.za 02.07.12, 21:10 Zdecydowana większość osób z tej listy żyje w komfortowych warunkach(część z rodzicami...), nigdy nie zostali i pewnie nie zostaną skonfrontowani z takim sąsiedztwem, nie wiedzą co to jest groźba kosy pod żebra za zwrócenie uwagi, to są ludzie żyjący za zasłoną dymną świata idei(oj patetycznie). Ale przecież to fajny temat, jak to dobrze być po dobrej stronie mocy, wszyscy przecież są za tymi biedniejszymi, słabszymi, zepchniętymi na margines, więc - odezwa i felieton, publikacja, realizacja - i każdego przepełnia DOBRO. Zresztą nie będę się rozpisywał bo to jest jak grochem o ścianę... rozmawiajcie dalej, do rana, przy dobrej, świeżo zmielonej kawie, wrzucajcie fotki z demonstracji, tak ładnie przecież wyglądacie Odpowiedz Link Zgłoś
pumcia1982 Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 03.07.12, 09:08 Wczoraj na Mickiewicza od takiej kosy zginął młody chłopak w wieku 20 lat. Ilu z tych artystów od siedmiu boleści było zapalić znicz w miejscu, gdzie on zginął? Mogę się założyć, że żaden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emisariusz-czekamy Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 22:32 Ja również wnikliwie przeczytałem "listę elit" podpisujących się pod protestem. Poznań... Takie te elity, jacy bohaterowie - lokatorzy. Jedni tu piszą: "biedny emeryt - rencista, na lekarstwa nie ma, a gdzie jedzenie, czynsz, prąd, itp." A "drudzy" na to: hołota, penery, prostactwo, prymitywy, margines... Prawda, mimo pozorow, nie jest czarno - biała... Mam swoje zdanie - hołoty, naciągaczy, penerów, oszustów i zlodzieji jest znacznie więcej, niż tych "biednych, zahukanych, niezaradnych emerytów/rencistów. Tym należy pomagać - bezwzględnie! Większości hołoty należy wskazać "kontenerowisko" albo wystrzeliś w kosmos! Odpowiedz Link Zgłoś
pumcia1982 Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 03.07.12, 09:07 dziodu napisał: > Artysta, filozof, artysta, teoretyk, wybitny teoretyk, działacz, kurator, artys > ta i jeszcze większy artysta - tak w dużym uproszczeniu wygląda ta lista. Ogóln > ie rzecz biorąc są przeciwko kontenerom ale nie potrafią powiedzieć na czym mia > łaby polegać pomoc, której chcą dla eksmitowanych. Niech jeden z drugim może wy > jdzie zza biurka albo kawiarnianego stolika i zobaczy jak to z bliska wygląda. A po co? Protestują bo chcą się pokazać jacy oni są szlachetni, ale nie mają zielonego pojęcia jak wygląda życie w otoczeniu takich osób, bo sami mieszkają w luksusowych domach jednorodzinnych poza miastem, lub chronionych zamkniętych osiedlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Posożyty bronią pasozytów IP: 95.108.105.* 02.07.12, 21:03 Tyle w temacie komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezo artyści = sex, drugs i rock&roll IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.12, 21:19 krótko mówiąc, broni swój swojego - jedne menele i qrestwo innych meneli i penerów Odpowiedz Link Zgłoś
xyzpawel Niech każdy artysta przygarnie do siebie jakiegoś 02.07.12, 21:32 ... człowieka z marginesu i pokaże jak się należy nimi zająć :)) A tak w ogóle, to niech zaczną płacić normalne podatki, a później się odzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Niech każdy artysta przygarnie do siebie jaki IP: *.173.19.125.tesatnet.pl 03.07.12, 00:05 Z przygarnianiem się zgadzam. Z podatkami się nie zgadzam (mają nietypowe koszty, które trudno rozliczyć i stąd koszt uzyskania przychodu na sztywno). Poza tym, to odwalają istotną rolę społeczną. Nawet jeżeli czasami wkurza ich sposób na życie... Jestem ścisły, ale gdzieś tam mam wrażenie, że kultura wychowuje i stymuluje refleksyjny sposób myślenia. A bez tego, jak w USA... Choć czasami przekaz jest tak abstrakcyjny, że staje się bezwartościową sztuką dla sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
bright_witch List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podpisał? 02.07.12, 21:42 Miałam przyjemność mieszkać w kamienicy, w której urzędowała parka, która po sesyjce grzebania w śmietniku i załatwieniu na podwórku swoich potrzeb fizjologicznych wracała chlać do mieszkania, za które nie płaciła od lat. Moje okno z kuchni wychodziło na podwórko, na które regularnie lali i srali. Niekórzy ludzie nie chcą pomocy, a każdą, którą dostaną przechleją. Jakoś mi więc nie żal potencjalnych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
pumcia1982 Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 03.07.12, 09:10 bright_witch napisała: > Miałam przyjemność mieszkać w kamienicy, w której urzędowała parka, która po se > syjce grzebania w śmietniku i załatwieniu na podwórku swoich potrzeb fizjologic > znych wracała chlać do mieszkania, za które nie płaciła od lat. Moje okno z kuc > hni wychodziło na podwórko, na które regularnie lali i srali. Niekórzy ludzie n > ie chcą pomocy, a każdą, którą dostaną przechleją. Jakoś mi więc nie żal potenc > jalnych mieszkańców. Niestety tak jest jak jest, że tego typu osoby dostają pomoc finansową. Nie powinno tak być. Pieniądze, które dostają od razu zostają przepite. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podpisał? 02.07.12, 21:51 a może by tak grobelsa i jego kli... sorki tfu-"kolektyw" do kontenerów??? ( i gdzieś wyekspediować!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
pumcia1982 Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 03.07.12, 09:13 czarnyhs napisał: > a może by tak grobelsa i jego kli... sorki tfu-"kolektyw" do kontenerów??? ( i > gdzieś wyekspediować!!!) Puste to co piszesz człeku. Posługujesz się słowami, których nie rozumiesz. I po co ci to ? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyhs Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 03.07.12, 09:49 pumcia1982 napisała: > czarnyhs napisał: > > > a może by tak grobelsa i jego kli... sorki tfu-"kolektyw" do kontenerów?? > ? ( i > > gdzieś wyekspediować!!!) > Puste to co piszesz człeku. Posługujesz się słowami, których nie rozumiesz. I p > o co ci to ? każdy sądzi wg siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skowronP Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp IP: *.icpnet.pl 02.07.12, 22:03 Stypendium doktoranckie na UAM wynosi ok 1000 zł. Może tu chodzi o to by umieścić tam doktorantów bo za ten 1000zł to cienko żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
dawniejyaaa Chciałbym tylko 02.07.12, 22:06 uświadomić co niektórym komentatorom ,że zycie nie jest czarno-białe. I wśród potencjalnych lokatorów tych kontenerów, będą też ludzie których JEDYNYM "przestępstwem" jest to ,że są biedni. I jest kolosalna różnica między menelami , a ludźmi którzy mimo swej uczciwości i pracowitości nie mają na czynsz. Brak wykształcenia, czasem choroba, zwolnienia z kiepsko płatnej pracy.To wystarczy. I tacy trafią tam z pijaczkami, menelami ze zwykłymi smieciami. I w obronie tych ludzi jest ten list. Ich już los ukarał , teraz TRZEBA im pomóc. I tak na zakończenie. w Ubiegłym roku komornicy zajęli 157 tys. (157000) domów i mieszkań. Jestem ciekaw ilu z komentatorów ma "swoje" chałupki na kredyt. Życzę wam gorąco utraty pracy. I jak będziecie w drodze do tych kontenerów ( a jesteście porządni, schludni, mało pijecie, prawie święci) to ja stanę na drodze i głośno się zaśmieję. Może wtedy oprzytomniejecie. BIEDA TO NIE JEST PATOLOGIA!! Patologią może być powód tej biedy. A jak tak liczycie pieniążki i kto płaci podatki ( swoją drogą ilu cwaniaczków z tutejszych komentatorów robi sobie odpisy z kapelusza ,żeby mniej płacic?) to polecam zastanowić się na kolejnym wyrokiem uniewinniającym dla p. Grobelnego. Zamiast 13mln, miasto dostało 6 i jest cacy, Kupiec Poznański, o "cudach" na Euro nie wspomnę. ŚRODKOWA EUROPA, UNIA EUROPEJSKA, XXI WIEK. I slamsy jak w Sao Paulo. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Chciałbym tylko 02.07.12, 22:48 dawniejyaaa napisał: > I w obronie tych lud > zi jest ten list. Ich już los ukarał , teraz TRZEBA im pomóc. Przyjmij zatem jednego z tych "trudnych" lokatorów, którym "trzeba pomóc". No dalej, przecież rzucanie słów na wiatr nie jest Twoją domeną! Odpowiedz Link Zgłoś
dawniejyaaa Re: Chciałbym tylko 02.07.12, 22:55 A chcesz pomóc??? Serdecznie zapraszam. Na poczatek zgłoś się w poznańskiej wyborczej do pani Ludmiły. Ona Ci powie jak mozesz pomóc. Jak potrzebujesz czasu na odłożenie paru groszy to ok. Na gwiazdkę będzie znowu akcja "gwiazdor". Jak już masz pieniążki. To możesz zaraz się zgłosić. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Chciałbym tylko 02.07.12, 22:57 dawniejyaaa napisał: > A chcesz pomóc??? Serdecznie zapraszam. Kiedy zobaczę, że jednego z tych "biednych" lokatorów przygarniesz pod swój dach uwierz mi, że jednemu z nich ufunduję czynsz przez miesiąc. Czekam na relację z przygarnięcia pod swój dach. Odpowiedz Link Zgłoś
dawniejyaaa Re: Chciałbym tylko 02.07.12, 23:03 To teraz cwaniaczku napisze ,tak zebyś zrozumiał. PRZESTAŃ PIER.DOLIĆ. Wielu z tych ludzi ma jeszcze swój dach , tylko nie ma na jego opłacenie. Jak mozna ich odciążyc finansowo inaczej, to z czynszem też sobie poradzą. I NIKOGO NIE TRZEBA PRZYJMOWAĆ POD SWÓJ DACH. I na zakończenie, wolę podać rękę najgorszemu zaplutemu menelowi niz tobie ( teraz już sobie podaruję dużą litere). Mocny w gębie palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Chciałbym tylko 03.07.12, 07:43 dziodu napisał: > Kurturka Kiedy argumentów brak... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: Chciałbym tylko 03.07.12, 07:41 dawniejyaaa napisał: > Wielu z > tych ludzi ma jeszcze swój dach , tylko nie ma na jego opłacenie. Czekam na relację z wręczenia zapitemu menelowi zarobionego przez Ciebie tysiąca złotych. Potem chciałbym zobaczyć jak efektywnie (a może i nawet efektownie) jest ów zastrzyk gotówki wydawany. Jeśli z własnej kieszeni dasz tysiąc złotych lokatorowi ZKZL, który ma być eksmitowany do kontenerów, to ja mu opłacę przez miesiąc czynsz w obecnie zajmowanym mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pumcia1982 Re: Chciałbym tylko 03.07.12, 09:28 Ja również dokładam się do tej propozycji :) Ja zapłacę za drugi :) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
pumcia1982 Re: Chciałbym tylko 03.07.12, 09:26 dawniejyaaa napisał: > uświadomić co niektórym komentatorom ,że zycie nie jest czarno-białe. I wśród p > otencjalnych lokatorów tych kontenerów, będą też ludzie których JEDYNYM "przest > ępstwem" jest to ,że są biedni. Widzę, że to ty posługuesz nieprawidłowymi informacjami. Do kontenerów trafią osoby, które są najgorsze z najgorszych czyt. dewastujący alkoholicy, którzy są zagrożeniem dla otoczenia w którym obecnie żyją, na których wpływają do Z.K.Z.L notoryczne skargi od lokatorów i od osób, które żyją obok nich. Myślę że taki kontener nikomu nie zrobi krzywdy, zwłaszcza osobom, które są tak zamroczone alkoholem, że nie wiedzą jak się nazywają. Odpowiedz Link Zgłoś
ramram135 List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podpisał? 02.07.12, 22:06 A może tego Grobelnego do kontenerów przekwaterować, tak za wszystko co zrobil........... Odpowiedz Link Zgłoś
tokabout List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podpisał? 02.07.12, 22:13 To co zrobić z takimi ludźmi? Kontenery ńie to co? To moze ci którzy sie podpisali wezmą ich do swoich domów? Odpowiedz Link Zgłoś
dawniejyaaa Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 02.07.12, 22:21 A inaczej nie umiesz pomóc? To ja Ci podpowiem jak to zrobić. Idziesz do MOPSu, do kuratorów sądowych, pielęgniarek srodowiskowych i tam się dowiesz komu jest potrzebna pomoc , a kogo nawet nie warto opluć bo i tak wszystko przechleje. Masz znajomych? Taki jesteś gość? To zróbcie zrzutkę po 20-40 zł miesięcznie , to nie jest majątek i opłaccie czynsz jednej czy dwóm rodzinom które sa biedne , ale uczciwe, pracowite , a bieda to wredny los jaki ich spotkał. Skomlikowane? Wierz mi ,że nie. A potem komentuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 22:38 Popracuj nad polskim, bitte! Nagnij krzyża i sam pomóż, wesołku! Najlepiej rzuć 4750,- PLN na tacę, z dedykacją, że to na Ojca Tadeusza! (Tzn. na wstążki do wieńca na jego, godny, pochówek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 22:53 Ten wątek już się tutaj pojawił, ale ja rozszerzę propozycję dla podpisanych: 1. każdy "przytula" jednego "z biednych" pod swój dach; 2. ze swoich 50% "zaoszczędzonych" na podatku od umów o dzieło, 25% przekazać proszę na stworzony w tym celu fundusz dla rzeczywiście biednych rodzin - z przeznaczeniem na opłatę mediów. Nie ma chętnych? Wcale się nie dziwię, bo protest na kartce papieru, a rzeczywiste uczestnictwo w rozwiązywaniu problemu, to dwie, jakże diametralnie różne historie. Odpowiedz Link Zgłoś
szmecierecie Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 03.07.12, 07:45 Gość portalu: ciekawski napisał(a): > Ten wątek już się tutaj pojawił, ale ja rozszerzę propozycję dla podpisanych: > 1. każdy "przytula" jednego "z biednych" pod swój dach; Nie da rady, przecież to by wymagało czegoś więcej niż nasmarowania jednego podpisu :-) > 2. ze swoich 50% "zaoszczędzonych" na podatku od umów o dzieło, 25% przekazać p > roszę na stworzony w tym celu fundusz dla rzeczywiście biednych rodzin - z prze > znaczeniem na opłatę mediów. > Nie ma chętnych? Wcale się nie dziwię, bo protest na kartce papieru, a rzeczywi > ste uczestnictwo w rozwiązywaniu problemu, to dwie, jakże diametralnie różne hi > storie. Święta racja, w końcu bycie "lewicowym" i "pomagającym" nie polega na pomaganiu tylko na krzyczeniu, żeby inni pomagali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczurek22 Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 22:35 Ci co krytukują kontenery niech wezmą do siebie takiego menela - nie bo ci artyści i naukowcy mają własne domy wiec nie wiedzą co to mieć za sąsiada takie menelstwo. Albo niech oddadzą połowę swoichgaży na wybudowanie im pieknego bloku zobaczą jak szybko go zdewastują. Miasto robi dobrze że meneli wysyła do tych kontenerów. Nie wierzę ze tam znajdzie się ktoś porządny ten zawsze dojdzie z władzami do porozumienia , nie demoluje mieszkań więc dlaczego waładz ma nie pomóc emerytom, inwalidom wielodzietnym rodzinom ale menelom NIE . to są nasze podatki- Odpowiedz Link Zgłoś
dawniejyaaa Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 02.07.12, 22:43 "Nie wierzę ze tam znajdzie się ktoś porządny ten zawsze dojdzie z władzami do porozumienia , nie demoluje mieszkań więc dlaczego waładz ma nie pomóc emerytom, inwalidom wielodzietnym rodzinom..." Obudź się. Tak POWINNO być . I zapewniam Cię ,że nie jest. LICZY SIĘ TYLKO KASA. Masz to ok. Nie masz to sie dowiesz ,że dla "Twojego dobra" tam powinienes się przenieść. Odpowiedz Link Zgłoś
pumcia1982 Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 03.07.12, 09:33 Bzdury piszesz człowieczku i ludzi wprowadzasz w błąd. Zapoznaj się z ustawą o ochronie praw lokatorów, przeanalizuj, a potem zastanów się, czy porządni, chorzy i ubodzy ludzie są tam eksmitowani. Odpowiedz Link Zgłoś
emissarius Re: List do Grobelnego: stop kontenerom! Kto podp 03.07.12, 11:01 pumcia1982 napisała: > /.../ czy porządni, chorzy i ubodzy ludzie są tam eksmitowani. Oczywiście że nie. Proszę: poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,10202732,Miasto_Lojewskiej_nie_eksmituje.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Gdzie eksmitować i za czyje pieniądze? IP: *.173.19.125.tesatnet.pl 03.07.12, 00:00 Pytanie, co zrobić z eksmitowanymi i za czyje pieniądze to robić? Bo rozumiem, że sam fakt konieczności eksmisji nie jest przez sygnatariuszy listu negowany? Czy sygnatariusze oddali eksmitowanym któryś z pokoi w ich mieszkaniach? Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Śliczne hasełka pięknoduchów 03.07.12, 07:06 Ładne i humanitarne hasła bardzo łatwo wznosić. Ale może przedstawić alternatywę? Co zrobić z tymi, którzy z premedytacją nie płacą czynszu, zakłócają spokój sąsiadom, a nawet są dla nich zagrożeniem. Podpisani, ludzie zazwyczaj dobrze sytuowani, powinni zaproponować zagrożonym eksmisją do kontenerów, mieszkania w swoim sąsiedztwie. Niech pomieszkają z taką ekipą za ścianą, albo piętro wyżej - i życzę wszystkiego najlepszego :) Ciągłe awantury, hałas, imprezy, i ten przerażający strach, czy menel za ścianą nie zasnął przy zapalonej świeczce. Jeśli tak zrobią, będą mieli jakiekolwiek moralne prawo wznosić piękne apele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Śliczne hasełka pięknoduchów IP: *.icpnet.pl 03.07.12, 09:39 Krótko: każdy podpisany bierze jednego lub dwóch, reszta idzie do pismaków z GW ewentualnie na Rozbrat i po kłopocie nie ma problemu z kontenerami i menelami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kółko Re: Śliczne hasełka pięknoduchów IP: *.e-tv.co.za 03.07.12, 12:38 A swoją drogą to naprawdę kuriozalna sytuacja, gdzie kilku dziennikarzy piszący od jakiegoś czasu na ten temat w czarno-biały, tendencyjny sposób, ze z góry założoną tezą, podejmuje również temat gentryfikacji, "miejskiej rasy", problemu uciekania ludzi(rodzin z dziećmi) ze śródmieścia i nie widzi w tym pisaniu żadnej sprzeczności, albo inaczej, że ci osławieni "trudni lokatorzy" są jednym z głównych powodów migracji poza centrum? bo na litość boską nikt nie chce getta dla rencistów, niepełnosprawnych i rodzin wielodzietnych, jak można być takim cynikiem i wykorzystywać sytuację, często po prostu dla promocji własnej osoby niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Searcher To niech te durnie artystyczne IP: 91.233.18.* 03.07.12, 09:33 same zafundują tym menelom chaty. Jak ktoś przesiedział wiele lat w więzieniu to nic dziwnego, że nie dorobił się mieszkania. Co innego chorzy i niepełnosprawni, ale oni tam nie trafiają. Odpowiedz Link Zgłoś
gulnar Re: To niech te durnie artystyczne 03.07.12, 10:39 ciekawe ilu z nich mieszka na Długiej...Rybakach itd... załóżmy się :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkkk Re: To niech te durnie artystyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 14:04 "durnie artystyczne" - napisz doktorat, potem habilitację, będziesz mógł ich obrażać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej pomysł - kupować mieszkania i domki od deweloperów IP: *.173.19.125.tesatnet.pl 03.07.12, 20:24 Mam pomysł, który zapewne przeciwnicy eksmisji do kontenerów poprą. Niech miasto na każdym oddawanym do użytkowania osiedlu (wielorodzinnym i jdnorodzinnym) wykupi jeden lokal/dom jednorodzinny. I niech tam lokuje tych eksmitowanych. Sądzę, że kiedy Ci wspaniałomyślni nieświadomi zamieszkają obok tych patologicznych eksmitowanych, to zweryfikują, swoje krótkowzroczne (ale jakże dobrze wyglądające) poglądy. I najlepiej otwórzmy granicę Polski dla wszystkich biednych trzeciego świata. Zróbmy burdy jeszcze większe niż w innych wspaniałomyślnych krajach, w których system się załamał. Nie ma to jak głupota, która wydaje się wspaniałomyślnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej i nie da się nie zauważyć IP: *.173.19.125.tesatnet.pl 03.07.12, 20:28 nie da się też nie zauważyć, że sygnatariusze nie są ludźmi dziedzin, w których wymagane jest zdolność do trzeźwej oceny rzeczywistości bazującej na inteligencji i logicznym myśleniu :-) Ale Brak zdolności do dostrzeżenia problemu wynikającego z pozornej wspaniałomyślności, nie usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
emissarius Re: pomysł - kupować mieszkania i domki od dewelo 03.07.12, 22:54 Gość portalu: Maciej napisał(a): > Nie ma to jak głupota, która wydaje się wspaniałomyślnością. Czyjaś ewentualna głupota to zdecydowanie nie jest jeszcze dowód Twojej mądrości. Jeżeli zaś naprawdę sądzisz, że całej tej sprawie chodzi wyłącznie o miłosierdzie, "wspaniałomyślność" czy wielkoduszność - to ja szczerze wątpię, czy w ogóle pojmujesz istotę problemu, choć nie wątpię w to, że jesteś niezwykle inteligentny. Odpowiedz Link Zgłoś