Dodaj do ulubionych

Pomożecie?

29.07.12, 20:31

Krzysztof ma 33 lat. 2 lata temu przeszedł rozległy udar mózgu.
Choroba zabiera wszystko co najważniejsze - pracę, pasje, marzenia.
Jedyna szansa na powrót do zdrowia - rehabilitacja.
Niestety bardzo kosztowna.

A nasze możliwości są ograniczone.
Pięć tygodni rehabilitacji w odpowiednim ośrodku do wydatek rzędu 15 000 zł. Ogromne koszty leków, rehabilitantów czy opiekunki. Do tego koszty kolejnych badań i operacji - wszystko składa się na ogromną sumę, którą ciężko jest udźwignąć..
A wypłacana renta... cóż, domyślacie się, na ile może wystarczyć.

Wiem, że w dzisiejszych czasach nikomu się nie przelewa. Ale jeśli ktoś będzie w stanie nas wspomóc, nawet najmniejsza kwota przyczyni się do większej szansy dla Krzysztofa by wrócić do pełnej sprawności.

I dziękuję za każdą pomoc, na którą możecie sobie pozwolić.
Jeśli zaś wsparcie finansowe jest dla kogoś poza zasięgiem, to serdecznie proszę o jeden drobiazg: wejdźcie czasem na stronę www.krzysztofsiwek.pl i napiszcie coś w komentarzach na stronie. Niech czuje, że jesteście z nim. Niech czuje że warto walczyć.
Moje "będzie dobrze" powtarzane od dwóch lat.. - już nic nie znaczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: wolskie sumienie.. Re: Pomożecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 21:52
      No, może Kościół, UMP, Rozbrat, MyPoznaniacy, Redakcja Gazety Wyborowej, PCK, Pomoc Społeczna, Caritas, różni Emisariusze, Qwardiany, Fundacje Różnej Maści sypną groszem?
      Czy, jak zwykle, kita pod siebie i udawać, że się tego posta w ogóle nie przeczytało?
      Spokojnej nocy, sprawiedliwi, katolicy, społecznicy, lewacy, empatyczni rodacy!
      Pozdrowienia od źle przez Boga potraktowanego.... Dobranoc!
      • Gość: leo A może zamiast rozliczać innych... IP: *.icpnet.pl 16.09.12, 17:41
        ...zacznij od siebie?...
        • Gość: wolskie sumienie.. Re: A może zamiast rozliczać innych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 18:33
          Pudło, niestety...
          • jasminowe Re: A może zamiast rozliczać innych... 16.09.12, 22:26
            absolutnie nie było moim celem by tu ktoś kogoś rozliczał
            każdy ma własną wrażliwość
            zwyczajnie szukam ludzi, którzy mogliby i chcieliby nam pomóc
            takiego księcia filantropa na białym rumaku...
            który wybawiłby ze strachu o to,
            czy za miesiąc będę miała jak zapłacić za leczenie
            ot moje (nasze marzenie)

www.krzysztofsiwek.pl
    • Gość: wolska coś tam Re: Pomożecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 22:26
      Jaśminko! Podaj nr konta, odczekaj kilka dni, a później napisz na forum kto,kiedy, ile, itp.
      Oczywiście bez szczegółów i danych personalnych, ogólnie...
      Ja się gdzies tam, anonimowo włączę, bo tak mam we zwyczaju. Ciekaw jednak jestem, jak tam nasze "wielkie gęby", orły.... sokoły...
      Napisz nam...
      • jasminowe Re: Pomożecie? 29.07.12, 22:35
        Posiadamy konto w fundacji

Wpłat można dokonywać na poniższe konto:
        Wpłaty w PLN: 89 8944 0003 0000 2088 2000 0010

tytułem: na leczenie Krzysztofa Siwka, 252/S

Fundacja pomocy osobom niepełnosprawnym Słoneczko
        Stawnica 33, 77-400 Złotów
        KRS: 0000186434, NIP: 767-15-85-965, REGON: 572125388

Adnotacja (Krzysztof Siwek, 252/S) jest konieczna, aby środki zostały przeksięgowane na subkonto Krzyśka, i aby mogły być przez niego wykorzystane.

więcej na www.krzysztofsiwek.pl
        • Gość: wolska coś tam Re: Pomożecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 23:21
          W poniedziałek, przed południem, zadziałam "bankowo".
          Przepraszam, że tylko "za tyle"...
          Absolutnie i radykalnie zabraniam wykorzystywania mojego "name"!
          • jasminowe Re: Pomożecie? 29.07.12, 23:36
            za każde wpłaty - dziękujemy!

oczywiście, nie zamierzam tu podawać żadnych danych wpłacających..
            obowiązuje nas ochrona danych osobowych.
            • wszystko_policzone Re: Pomożecie? 30.07.12, 22:36
              Wolak to najpewniej milioner forumowy, który, jak Zorro-Janosik, nic tylko rozdaje i innych poucza. A w niedzielę nawet "dwójki" na tace nie rzuci, bo po co...
              Internetowy filantrop się znalazł.
              Lipa i tyle!
              • Gość: infidel Re: nawet "dwójki" na tace nie rzuci IP: *.opera-mini.net 13.09.12, 23:56
                A co ma taca do wiatraka?
                • jasminowe Re: nawet "dwójki" na tace nie rzuci 14.09.12, 07:29
                  też się zastanawiałam..:)
    • jasminowe Re: Pomożecie? 31.07.12, 18:35
      W. =>> Dziękujemy..

dla fundacji różny maści jesteśmy za "starzy", nie dzieci a dorośli, albo nie to schorzenie, itd
      setki maili i pism wysłanych, a
      i tak człowiek sam ze wszystkim zostaje...:(

stąd decyzja o wyjściu na forum.
      Nie łatwa, bo prosić nigdy nie jest łatwo. Dla siebie - pewnie bym odpuściła.
      Dla niego - zrobię wszystko by tą cholerną kasę zdobyć.
      Bo ile warte jest zdrowie? Normalne życie?
      • Gość: Wolak z forum Re: Pomożecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 21:05
        Ju łelkam!
        Życzę Wam.... wiadomo czego. Szczerze!
        I najserdeczniej pozdrawiam.
        Los lubi "przeczołgać po macie", czasem trwa to irytująco długo, ale najcześciej w końcu się zmienia na plus... Tak będzie i tym razem!
        Ni i więcej "prawdziwych Wolaków" w otoczeniu bliższym i dalszym Wam życzę!
        Cześć! Dobranoc!
        • wszystko_policzone Re: Pomożecie? 31.07.12, 23:46
          Ups...
          Chyba się wygłupiłem... nie doceniłem...
          Przepraszam!
          Spadam.
          • jasminowe Re: Pomożecie? 02.08.12, 09:22
            @wszystko_policzone
            rozumiem.
            w końcu tysiące takich apeli w sieci.. i zwykły śmiertelnik ma czasem tego dość..
            no cóż, ja też wcześniej nie myślałam, że kiedyś będę po tej drugiej stronie...
            a tak naprawdę to w ludziach jest siła.. grosz do grosza a zbierze się miarka :)

• lili_marleen Jeden nawrócony grzesznik więcej wart... 02.08.12, 18:28
            ...niż 99 sprawiedliwych

wszystko_policzone napisał:

> Ups...
            > Chyba się wygłupiłem... nie doceniłem...
            > Przepraszam!

Stary - szacuneczek, na tym padole internetowego chamstwa jesteś jako ten kwiat nadobny wyrosły na gnoju. Radam widzieć więcej takich wolt jak Twoja, oby Twój gest stał się zaraźliwy.

A dla Jaśminowej - podziw za to że jesteś. Z nim i dla niego. Duża rzecz i tak rzadka w naszych czasach.

• jasminowe Re: Jeden nawrócony grzesznik więcej wart... 02.08.12, 19:28
              nic tu do podziwiania, naprawdę..

a może mi doradzicie, ja tu zrobić by apel trafił do jak najwięcej forumowiczów?
              stawiam tu pierwsze kroki, jeszcze nie wiem co jak,

• lili_marleen Filantropia sprzyja interesom 02.08.12, 20:05
                Podbijaj ten wątek, albo zakładaj nowe z informacją o postępach Twojego faceta i o ludziach, którzy Ci pomogli. Może uda Ci się tu stworzyć jakąś całkiem liczną grupę wsparcia, która razem z Tobą będzie żyła walką Twoje chłopa o zdrowie? Tu jest sporo osób samotnych, nudzących - być może zechcą wziąć udział w jakimś wspólnym przedsięwzięciu, które da im namiastkę posiadania przyjaciół czy rodziny.
                Chociaż nie wiem czy fora internetowe to dobre miejsce dla takich działań jak Twoje. Tu niestety zaglądają w wiekszości ludzie, o minimalnym zasobie empatii - głównie po to by komuś dokopać, albo coś skrytykować z rzadka merytorycznie.

Od lat wspomagam szkołę dla dzieci z porażeniem mózgowym. "Złowili" mnie na apel, który co roku rozsyłają do tysięcy firm i instytucji z prośbą o wsparcie. Odpowiedź na tego typu nadesłany apel podnosi image danej firmy w oczach jej pracowników i kontrahentów, co przekłada się czasem na sukces w biznesie jaki taka firma prowadzi - wiec jest to działanie w pewnym sensie opłacalne na dłuższą metę, takie coś za coś.
                Może to sposób dla Ciebie?

Powodzenia !
                • Gość: Wolak-nie katolik Re: Filantropia sprzyja interesom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 22:01
                  Lilka!
                  Podeprzyj Jaśminkę na duchu, ale też w portmonetce!
                  Wyślij jej cokolwiek, może obudzisz sumienia jeszcze paru osób z tego forum?
                  Myślę, że tu chodzi o każdy gest, a niekoniecznie o duże sumy.
                  U wielu osób "tutaj" masz "uważanie" - może by pomogło...?
                  (chociasz stufke!) :-)
                  • jasminowe Re: Filantropia sprzyja interesom 02.08.12, 22:49
                    może powinnam uderzyć do jakiś mediów
                    może jakiś magazyn by się zainteresował ..
                    łatwo wychodzić z problemami do tłumu nie jest..
                    ale.. sami to już nic nie zdziałamy
                    • Gość: wolska coś tam Re: Filantropia sprzyja interesom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 23:03
                      A jakie masz (macie), za przeproszeniem, "stosunki" z Kościołem?
                      Oni, jak im sie czasem zachce, potrafią pomóc, ale na cuda bym nie liczył...
                      Nie wiem, jak tu uprosić niektórych forumowiczów, o których wiadomo, że do biedoty nie należą, żeby zechcieli wykonać tych kilka kliknięć myszką i wysłać choć kilka złotych...
                      Jeszcze trochę i zacznę ich pytać "po nickach" , jak tam się czują i dlaczego są takimi, jakimi są...
                      • jasminowe Re: Filantropia sprzyja interesom 02.08.12, 23:53
                        musiałabym wysłać nasze apele do Caritasu,
                        choć wiem, że oni to raczej dzieciom pomagają..

wysyłam dziesiątki pism, maili po różnych firma - odzew niestety praktycznie żaden :(
                      • lili_marleen Re: Filantropia sprzyja interesom 03.08.12, 11:13
                        Gość portalu: wolska coś tam napisał(a):

> A jakie masz (macie), za przeproszeniem, "stosunki" z Kościołem?
                        > Oni, jak im sie czasem zachce, potrafią pomóc, ale na cuda bym nie liczył...

Tu się zgadzam z ostatnim zdaniem. Chociaż jak ktoś jest pod murem to i od samego diabła ( sorry za karkołomne porównanie) pomoc przyjmie.

> Nie wiem, jak tu uprosić niektórych forumowiczów, o których wiadomo, że do bied
                        > oty nie należą, żeby zechcieli wykonać tych kilka kliknięć myszką i wysłać choć
                        > kilka złotych...
                        > Jeszcze trochę i zacznę ich pytać "po nickach" , jak tam się czują i dlaczego s
                        > ą takimi, jakimi są...

Z tym bym uważała, by nie wywołać skutku odwrotnego od zamierzonego. Prośba o pomoc, zwłaszcza materialną to delikatna materia. Jakakolwiek natarczywość w takich kwestiach zatrzaskuje drzwi na głucho i na długo, a bywa, że na zawsze.

W poruszaniu sumień nie maja zastosowania prawidła rządzące marketingiem. To odwołanie się do uczuć, do altruizmu - dlatego łatwiej kogoś namówić na datek na chore dzieci , bowiem niedola malucha zawsze wzrusza. Mnie poruszyła nie tyle choroba pana Siwka - wszak takich ludzi są setki tysięcy - w tym moja mama, ale poświęcenie Jaśminowej, bo do zjawisko nieczęste i przez to bezwarunkowo godne wsparcia.
                        • jasminowe Re: Filantropia sprzyja interesom 03.08.12, 23:20
                          chciałam przede wszystkim aby nasz apel trafił do szerokich mas :)
                          wspólnie jakąś inicjatywę dla Krzyśka przeprowadzić
                          wtedy grosz do grosza.. i można uzbierać
                          • expressis_verbis Re: Filantropia sprzyja interesom 04.08.12, 23:04

Poczytałem, przemyślałem.... Olbrzymi szacun, "Jaśminko"...
                            Jesteś ten, tego, tam, jak by co, na razie, .... wspaniała!
                            To nie jakże fatalny, przypadek Krzyśka, rozmiękcza... to Ty, Twoja postawa, "rozwala"...

Trzymajcie się!

(Coś tam pomogię....) ;-)
                            • jasminowe Re: Filantropia sprzyja interesom 04.08.12, 23:54
                              ot...miłość to właśnie,
                              napiszę krótko
                              i jedyne co nam do szczęścia brakuje.. to kasa właśnie -sama nie wierzę, że to piszę.

• jasminowe Re: Filantropia sprzyja interesom 06.08.12, 19:50
                              zastanawiam się jak to jest z tą filantropią..
                              bo cóż dla takiej firmy jest to 200, 500 czy nawet 1000zł?
                              niezauważalna to kwota..

pewnie takie pisma-prośby ogóle nie trafiają do osób decyzyjnych,
                              przesiewane przez rząd asystentek, sekretarek itd..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka