Dodaj do ulubionych

Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 600...

22.08.12, 08:26
To przecież właściciel budynku decyduje o tym kto i w jakim celu może wynajmować od niego pomieszczenia. Skoro nie chce lokatorów, to jego rzecz - ci powinni znaleźć sobie mieszkania zastępcze w momencie, gdy dowiedzieli się o rozwiązaniu umów. Jeśli nie pozwalają nowym właścicielom na swobodne dysponowanie nieruchomością, to tym razem oni podpadają pod konkretny paragraf.
To tak, jak bym ja kupił mieszkanie i nie mógł się pozbyć lokatorki, która wynajmowała tylko jeden pokój.

Co innego "roboty budowlane" niezgodne z prawem.
Obserwuj wątek
    • Gość: akrylpuc Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.man.poznan.pl 22.08.12, 08:34
      W polsce to BEZKARNI urzędnicy decudują o wszystkim -czy są nadgorliwi jak w tym przypadku
      czy nie wykonują swoich obowiązków - lub niedbale je wykonują czego przykładem prokuratorzy i kurator w sprawie AMBER GOLD.
      • Gość: AAA Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.play-internet.pl 22.08.12, 11:42
        Amber miał parasol polityczny. Ja obstawiam gdańskich POst-aferałów znanych z mega afery powszechnej prywatyzacji, a którzy teraz są prezesami, ojro-posłami, itp.
      • Gość: Sebastian Nieuki z PINBu zrobiły z mojego życia piekło IP: *.173.19.125.tesatnet.pl 22.08.12, 19:28
        Poznański Inspektorat Nadzoru Budowlanego łamał przepisy od bardzo dawna. Kilka lat temu zgłosiłem samowolę budowlaną na sąsiedniej nieruchomości a te "geniusze" z PINBu dodali mnie jako stronę postępowania i informowali właściciela samowoli o moim adresie zamieszkania (w stopce umieszczali listę adresową w której byłem każdorazowo wymieniany). Od tamtej pory człowiek, który dokonał samowoli, zaczął mnie szykanować i prześladować. Długo zastanawiałem się nad tym, czy iść z tym procederem PINBu do prokuratury (przekroczenie uprawnień i złamanie prawa). Może czas najwyższy nauczyć tych niedouczonych i niespełnionych inżynierów, że należy przestrzegać prawa. A podstawa to, że zgłaszający, nie jest stroną postępowania, gdyż nie ma interesu prawnego w postępowaniu PINBu. Te nieuki zrobiły z mojego życia piekło...
        • Gość: Zenek Re: Nieuki z PINBu zrobiły z mojego życia piekło IP: *.static.icpnet.pl 24.08.12, 10:34
          Donosiciel, nieładnie.
      • Gość: Sebastian I może warto o takich praktykach PINB napisać w GW IP: *.173.19.125.tesatnet.pl 22.08.12, 19:35
        I jeszcze jedno. Może właściciele Stolarskiej są winni innych czynów, ale akurat w tym przypadku mają 100% racji względem zarzutów stawianych PINB. Łukaszewski przekroczył uprawnienia świadomie działając na szkodę właścicieli. Ujawnił dane których nie miał prawa ujawniać. PINB robił to wielokrotnie w innych postępowaniach. To jest przestępstwo. Gazeto może warto też o takich praktykach PINBu napisać. Tutaj poszkodowani są właściciele stolarskiej, ale w innych przypadkach poszkodowanymi byli inni ludzie - nieraz zgłaszający naruszenia (tak jak ja) a nie kontrolowani.
        • Gość: se Re: I może warto o takich praktykach PINB napisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 20:53
          obawiam się, że nie masz racji. Dane właścicieli są ogólnie dostępne w księdze wieczystej i nie tylko... ponadto z tego co czytałem w internecie nazwiska właścicieli padały w kilku wywiadach na początku lipca. Moim zdaniem jednak redaktor tego art, ma racje sugerując zastraszanie, zresztą to znana metoda działania p. Śruby prowadzącego zarząd bez licencji, ujawniający gdzie się da dane personalne lokatorów włącznie ze swoją stroną internetową... szkoda gadać
      • neon792 Czas na banki,które udzieliły i kredytów 26.08.12, 08:02
        Gość portalu: akrylpuc napisał(a):

> W polsce to BEZKARNI urzędnicy decudują o wszystkim -czy są nadgorliwi jak w ty
        > m przypadku
        > czy nie wykonują swoich obowiązków - lub niedbale je wykonują czego przykładem
        > prokuratorzy i kurator w sprawie AMBER GOLD.
    • Gość: RAUBER Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.ppp.polbox.pl 22.08.12, 08:49
      Jak tak można siedzieć komuś w budynku? Państwo lokatorstwo się zabarykadowało jak za okupacji, albo stanu wojennego i pasożytuje na cudzej własności. Co należy się może? Komuna się skończyła. Albo płacą czynsz podyktowany przez właścicieli albo wyprowadzka, na mieście pełno jest pustych lokali, wystarczy się przejść i poszukać a nie pasożytować na kamienicznikach.

I jeszcze ten Łukaszewski! wsadzić go za ingerowanie w prywatną własność. Co ten człowiek bredzi! To że ktoś usiłuje sobie oczyścić lokale to zaraz robi sobie szkodę? No to zakwaterujcie lokatorów Łukaszewskiemu i niech u siebie na swoim broni ich praw.
      • Gość: RAUBER i jeszcze jedno IP: *.ppp.polbox.pl 22.08.12, 08:57
        Panie Żytnicki, może zmieni pan branżę i zajmie się gastronomią? Albo uczepia się pan jak rzep psiego ogona kibolstwa albo kamieniczników. Dziennikarstwo to nie jest pogoń za tanią sensacją, chyba że szczytem marzeń jest praca w tabloidzie, a nie wiem czy zamysłem GW jest bycie tabloidem. Na razie udaje się być lewackim dziennikiem a niektórzy ze swoim poziomem zjeżdżają po równi pochyłej w stronę Super ekspresu.

Dziennikarstwo to nie szczucie, raz na kiboli innym razem na kamieniczników. Dziennikarstwo ma bezstronnie opisywać to co się dzieje a nie napuszczać jednych na drugich.
      • Gość: poz Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.echostar.pl 22.08.12, 08:58
        A szantażowanie urzędnika państwowego jest OK? Albo odwołasz swoje słowa o tym, że kamienica była celowo dewastowana, albo będziemy Cię ciągać po sądach i żądać astronomicznych sum?
        • Gość: RAUBER Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.ppp.polbox.pl 22.08.12, 09:14
          Nie traktuję tego jako próbę szantażu i na miejscu właścicieli kamienicy także bym go zaskarżył. Niech się zajmuje swoją robotą a nie biega szkodzić prywatnym właścicielom. Jego instytucja ma się zajmować stanem technicznym budynków a nie donoszeniem kto jest czego właścicielem i psuciem ludziom interesów.
          Trzymam kciuki za tego kamienicznika i Śrubę. Nie dajcie się nagonce i urzędom.
          • Gość: hooytasmanski Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: 46.227.241.* 22.08.12, 10:10
            Co ma cieciu , pener SRuba z kamienicznikiem ?
            Wytłumacz mi to w trzech krótkich zdaniach ,
            logicznych zresztą
            • Gość: RAUBER Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.ppp.polbox.pl 22.08.12, 10:23
              Najpierw zadaj pytanie. Tak żeby było logiczne.
              Cieciu.
              • Gość: hooytasmanski Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: 46.227.241.* 22.08.12, 10:42
                Jeśli cieciu nie rozumiesz pytania -Co ma pener Sruba wspolnego z kamienicznikiem ? -to przykro mi bardzo.

.
                • Gość: koles Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: 80.87.36.* 22.08.12, 11:05
                  nie gadaj z tym pomiotem na uslugach sruby... szkoda czasu.
                • Gość: TZXenna Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.a189.priv.bahnhof.se 22.08.12, 21:33
                  Nie ma co ubliżać internautom Panie Robercie. Musi Pan zaakceptować fakt, że społeczeństwo nie godzi się na społeczną niesprawiedliwość i jeśli nie spełnia Pan warunków, nie powinien Pan otrzymać mieszkania socjalnego (a tym bardziej dwóch). Tanie lokale powinny otrzymywać osoby w trudnej sytuacji (nie takie duże i niekoniecznie w czyjejś nieruchomości).

Nie powinien Pan rejestrować swojej firmy bez zgody na Stolarskiej.
                  www.transportuj.com.pl/index.php?page=firma&go=szczegoly&id=3252
                  Nie powinien Pan czerpać zysków z przywileju mieszkaniowego.
                  www.teleadreson.pl/apartament-fe12aecafc.html
                  www.pentagos.pl/kwatery-prywatne-noclegi-pokoje-goscinne-w-Poznaniu-rezerwacja-online/galeria/pokaz/168
                  Nie powinien Pan też nazywać się lokatorem kamienicy skoro rzeczywiście mieszka Pan pod Poznaniem.
                  maps.google.com/maps?hl=pl&client=firefox-a&q=prze%C5%BAmierowo,+ul+derkaczowa&ie=UTF-8
                  Termin wypowiedzenia już raczej minął i powinien Pan niezwłocznie zdać lokal. Dla mnie jest Pan wyłudzaczem.
                  Kto wie może w obronie tych przywilejów posunął się Pan do dewastacji kamienicy lub innych anarchistycznych metod.
                  Przecież za względu na policyjną przeszłość może Pan liczyć na wsparcie kolegów. PRAWDA?
          • Gość: F Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.pbg-sa.pl 22.08.12, 13:56
            "a nie donoszeniem kto jest czego właścicielem"
            A to jakaś tajemnica jest?
            • Gość: RAUBER Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.ppp.polbox.pl 22.08.12, 15:44
              nie każdy sobie życzy upubliczniania danych, zdaje się że ochrona danych osobowych to reguluje ale teraz głowy nie dam
    • jajasobierobicie Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 600... 22.08.12, 09:21
      Gdyby od 1947 roku nie zmuszano właścicieli kamienic do wynajmowania mieszkań poniżej wartości rynkowej czyli za czynsz regulowany.
      Gdyby po 1990 roku juz w "wolnej Polsce" przywrócono prawo własności i decydowania o tym kto i za ile wynajmuje mieszkania.
      Gdyby Państwo wypłaciło odszkodowania za bezprawne korzystanie przez 60 lat z własnosci tych "brzydkich kamieniczników"
      Gdyby obecnie nie obowiązywało nadal prawo kwaterunkowe nadane w 1947 roku.
      To..
      Jest mało prawdopodobne, że spadkobiercy sprzedali by ta kamienicę obecnym "biznesmenom"
      Woleliby wynajmować mieszkania i zarabiać a kamienica po 60 latach byłaby wyremontowana bo mieliby na to pieniądze.
      Ponieważ prawo jest chore, spadkobiercy mieli dośc i woleli sprzedać swoją nieruchomość aby do niej nie dokładać.
      Kamienicę kupili nowi własciciele którzy nie maja czasu czekać 60 lat na zmiane prawa i uczciwośc państwa więc "czyszczą" kamienice bezprawnie.
      Nie pochwalam ich za to ale problem zrodziło prawo z 1947 roku którego juz "wolna Polska" nie chce zmienić więc nie ma sie co dziwić, że jest jak jest.
      • Gość: be Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.starter24.pl 22.08.12, 09:58
        niestety masz rację. państwo polskie od lat gwałci podstawowe prawo - prawo własności. i robi to do dziś - mimo, że minęło już ponad 20 lat od upadku komuny. dziwi mnie tylko to, że jeszcze żaden międzynarodowy trybunał nie zakazał Polsce tych praktyk - ale to pewnie kwestia czasu. dramat ludzi ze Stolarskiej jest efektem rządów kre.ynów.
        • Gość: KT4D Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: 217.156.210.* 22.08.12, 12:08
          A niby czemu mialby zaskarzac? Np. w Niemczech tez istnieje regulacja czynszu i jakos nikt tego faktu do zadnych trybunalow nie zaskarza.

Poza tym co sie tak wszyscy pieklicie z tym prawem wlasnosci? To, ze cos do mnie nalezy nie znaczy, ze moge robic z tym czyms co mi sie zywnie podoba. Pies do mnie nalezy, ale jak mam ochote go zatluc kijem na smierc to grozi mi wiezienie. Samochod tez do mnie nalezy, ale jak chce nim sobie pojezdzic 200km/h to dostaje mandat i punkty karne. Nawet z taka drobnostka jak papierosem nie moge zrobic co chce, bo nie moge sobie go zapalic ot tak w pubie przy piwie. Ograniczenia wlasnosci sa czyms normalnym bo bez nich zycie staloby sie nie do zniesienia - jak np. dla lokatorow na Stolarskiej...

Inna rzecz, ze trzy lata na znalezienie sobie lokum zastepczego to troche dlugo... Rok by wystarczyl spokojnie...
          • Gość: be Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.starter24.pl 22.08.12, 12:34
            oczywiście. w niemczech istnieje. ale reszta twojego postu to niestety czysty populizm. po pierwsze - w niemczech możesz umowę najmu - z zachowaniem okresu wypowiedzenia - wypowiedzieć - i nikt nie nakłada na nikogo obowiązku zapewnienia mieszkania zastępczego. lokator musi się po prostu zwyczajnie wyprowadzić i zaprzestać korzystania z cudzej własności. państwo polskie natomiast na to nie pozwala - twierdząc, że chroni lokatorów - i nakłada na gminę obowiązek zapewnienia lokalu zastępczego. a gmina niechętnie na to wydaje kasę - i wcale się jej nie dziwię - więc jest pat. poszkodowany? właściciel nieruchomości - bo ani najemca, ani gmina, ani państwo żadnych negatywnych konsekwencji tej sytuacji nie odczuwają.
            po drugie - ciężko porównywać prawo do uzyskiwania korzyści z własności do łamania prawa za pomocą własności. populizm a'la pis albo wczesne nsdap. właściciel nieruchomości chce zwyczajnie realizować swoje prawo własności - a nie popełniać przestępstwa. on nie chce np. wyburzyć budynkiu bez zezwolenia czy przebudować bez zezwolenia - a jedynie uzyskiwać korzyści z własności - zgodnie z prawem.
            po trzecie - ograniczenia własności nie są niczym normalnym w krajach o gospodarce rynkowej, w państwach prawa. tylko kraje rządzone przez postsowieckich indolentów (mam na myśli naszą część europy - bo nie znam całego świata) zrzucają na swoich obywateli koszty koniecznych reform - których z własnej indolencji nie podejmują.
            po czwarte - skoro uważasz, że prawo własności jest demonizowane - to umówmy się, że kupisz mieszkanie na wynajem - a ja będę zarabiał na czynszu. to dokładnie taka sama sytuacja. możemy się tak umówić robin hoodzie? nie sądzę :)
        • jml13060 Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 23.08.12, 10:23
          Zakazał i ukarał.

www.kamienice.przy.pl/etpcz-uzasad.htm
    • jacekalbert Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 600... 22.08.12, 09:21
      Jakiś ABSURD !!!

Fakty
      1. Prywatny dom
      2. Nowy właściciel
      3. Nie chce aby obecni lokatorzy mieszkali w jego domu
      4. Lokatorzy wynajmują sobie nowe mieszkania - gazety są pełne ogłoszeń
      5. Gdzie jest problem ? Ja czegoś nie rozumiem proszę niech ktoś mnie oświeci !!!

Chyba że chodzi tu o zwykłe złodziejstwo i żerowanie na kamieniczniku - płacenie za mieszkanie 100m2 60zł czynszu i tu jest problem !!!
      • jajasobierobicie Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 22.08.12, 09:36
        Mogę cię oświecić.
        Który z lokatorów płacąc teraz np. czynsz regulowany który narzuca Państwo np. 5,80 z 1 m2 miesiecznie pójdzie dobrowolnie mieszkać w inne miejsce gdzie czynsz rynkowy wynosi przynajmniej ok 20 zł za 1m2 miesięcznie?
        Prawo nie pozwala ot tak sobie wypowiedzieć umowy najmu narzuconej kilkadziesiąt lat temu przez kwaterunek.
      • Gość: Poznaniak Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 09:42
        > Jakiś ABSURD !!!
        >
        > Fakty
        > 1. Prywatny dom
        > 2. Nowy właściciel
        > 3. Nie chce aby obecni lokatorzy mieszkali w jego domu
        > 4. Lokatorzy wynajmują sobie nowe mieszkania - gazety są pełne ogłoszeń
        > 5. Gdzie jest problem ? Ja czegoś nie rozumiem proszę niech ktoś mnie oświeci
        > !!!
        >
        > Chyba że chodzi tu o zwykłe złodziejstwo i żerowanie na kamieniczniku - płaceni
        > e za mieszkanie 100m2 60zł czynszu i tu jest problem !!!

Już tłumaczę sprawa jest banalnie prosta, Lokatorzy na stolarskiej to jakiś klan, chyba rodzinny, który nie legalnie poprzejmował połowę kamienicy i ją odnajmował, teraz strasznie szkoda im pieniążków z nielegalnego podnajmu zajętych nielegalnie mieszkań wiec walczą jak o życie. Np. Taki Pan Lisik jak się okazało posiada od wielu lat DOM w Przeźmierowie!!!! a mieszkania socjalne na stolarskiej podnajmuję studentom i gościom targowym :D:D:D Jak tu nie walczyć o takie fajne źródło dochodu ?:D Można spokojnie kłamać, podrzucać robaki na klatce, rzucać petardami a potem opowiadać że te ten zły właściciel, nakręcić media i mieć nadzieję że dalej będzie można okradać miasto lub prywatnego właściciela :D Jest jeszcze na przykład pan CHOJNACKI co sobie od 20 paru lat zajmuje nielegalnie mieszkanie na stolarskiej oraz strych :D oczywiście przez te wszystkie lata zapomniał zapłacić chociaż złotówkę za to mieszkanie i media :D , wiec walczy teraz o "życie" ! Tacy ludzie nie mogą wynająć sobie czegoś z ogłoszenia, no bo jak musieli by zacząć płacić a im się przecież należy!!!
        • Gość: hooytasmanski Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: 46.227.241.* 22.08.12, 10:12
          Jest ,wiedzialem ,że bedzie..
          Naczelny lizodup Sruby vel Gwinta
          • Gość: HD3D SprawdźcieE!!! IP: *.a189.priv.bahnhof.se 22.08.12, 21:38
            Nie ma co ubliżać internautom Panie Robercie. Musi Pan zaakceptować fakt, że społeczeństwo nie godzi się na społeczną niesprawiedliwość i jeśli nie spełnia Pan warunków, nie powinien Pan otrzymać mieszkania socjalnego (a tym bardziej dwóch). Tanie lokale powinny otrzymywać osoby w trudnej sytuacji, (nie takie duże i niekoniecznie w czyjejś nieruchomości).

Nie powinien Pan rejestrować swojej firmy bez zgody na Stolarskiej.

www.transportuj.com.pl/index.php?page=firma&go=szczegoly&id=3252

Nie powinien Pan czerpać zysków z przywileju mieszkaniowego.
            www.teleadreson.pl/apartament-fe12aecafc.html
            www.pentagos.pl/kwatery-prywatne-noclegi-pokoje-goscinne-w-Poznaniu-rezerwacja-online/galeria/pokaz/168
            Nie powinien Pan też nazywać się lokatorem kamienicy skoro rzeczywiście mieszka Pan pod Poznaniem.
            maps.google.com/maps?hl=pl&client=firefox-a&q=prze%C5%BAmierowo,+ul+derkaczowa&ie=UTF-8

Termin wypowiedzenia już raczej minął i powinien Pan niezwłocznie zdać lokal. Dla mnie jest Pan wyłudzaczem.
            Kto wie może w obronie tych przywilejów posunął się Pan do dewastacji kamienicy lub innych anarchistycznych metod.
            Przecież za względu na policyjną przeszłość może Pan liczyć na wsparcie kolegów. PRAWDA?
        • Gość: hooytasmanski Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: 46.227.241.* 22.08.12, 10:15
          Jesteś tak poyyeeebany ,ze wszelka polemika z tobą cieciu to jest tak jak rzucanie pereł przed wieprze
          ,,Lokatorzy rozrzucali robaki i demolowali kamienice''
          Idz cieciu do najblizszego weterynarza on cie wyzwoli i uleczy twoją starganą duszę.
          • Gość: RAUBER Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.ppp.polbox.pl 22.08.12, 10:26
            Wcześniej pisałeś że to ja jestem naczelny lizodup, ale jak rozumiem leczyłeś się już u weterynarza stąd masz te dziwne zaburzenia.
        • Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 10:43
          Oczywiście kłamiesz. Pokaż papiery albo przestań kłamać.

Twierdzisz że:
          - lokatorzy sami demolowali budynek,
          - lokatorzy sami zalewali budynek,
          - lokatorzy sami podrzucali padlinę,
          - lokatorzy sami podrzucalo odchody zwierząt,
          zaś Piotr Ś. i jego ziomale są zwykłymi uczciwymi przedsiębiorcami, ofiarami SPISKU.
          To proste pytana - może sam zrozumiesz, a jak nie - pooroś kogoś to ci przeczyta

Nwet jeśli powyższe byłoby prawdą, to wbrew temu co forumowi pałkarze Piotra Ś. twierdza - obowiązuje w Poznaniu prawo polskie nie zaś prawo śrubskie.

Chcesz eksmitowac - ok, rób zgodnie to z prawem - nie wynajmując knajactwo.
          • Gość: Poznaniak Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 11:43
            > Oczywiście kłamiesz. Pokaż papiery albo przestań kłamać.
            >
            > Twierdzisz że:
            > - lokatorzy sami demolowali budynek,
            > - lokatorzy sami zalewali budynek,
            > - lokatorzy sami podrzucali padlinę,
            > - lokatorzy sami podrzucalo odchody zwierząt,
            > zaś Piotr Ś. i jego ziomale są zwykłymi uczciwymi przedsiębiorcami, ofiarami SP
            > ISKU.
            > To proste pytana - może sam zrozumiesz, a jak nie - pooroś kogoś to ci przeczyt
            > a
            >
            > Nwet jeśli powyższe byłoby prawdą, to wbrew temu co forumowi pałkarze Piotra Ś.
            > twierdza - obowiązuje w Poznaniu prawo polskie nie zaś prawo śrubskie.
            >
            > Chcesz eksmitowac - ok, rób zgodnie to z prawem - nie wynajmując knajactwo.

Oczywiście kłamiesz boś głupi i tyle w temacie :D W cywilizowanym kraju z normalnym ludzkim prawem, człowiekowi trzeba udowodnić winne, ludzie nie muszą udowodniać przed sądami/mediami/urzędami skarbowymi że nie są wielbłądami. kokoSruba Sam żądasz dowodów podrzucania petard/robaków/padliny przez Lokatorów, a z drugiej strony nie żądasz dowodów na podrzucanie powyższego przez "Śrubę" wystarcza ci tylko stwierdzenie Żytnickiego i Lokatorów. Jaki to dowód słowa przeciwko słowom, ktoś ma jakieś nagranie? zdjęcie ? odciski palców co kolwiek ? nieee to jakim prawem Żytnicki i oszołomy forumowe ciągle trąbią że to Śruba ??? Jedni i drudzy mają silne motywy, Lokatorzy którzy od lat nie płacą, mają nie legalnie zajęte mieszkania, nie legalnie je podnajmują mają silną motywację do "nie oddawania" takiego dobrodziejstwa jak darmowe lokum/niezły dodatkowy dochód z najmu. Z drugiej Strony są właściciele co nie chcą dłużej "wynajmować"/udostępniać za darmo/półdarmo.. ty wierzysz jednym ja drugim. Argumenty właścicieli, udowodnione kłamstwa lokatorów oraz własne doświadczenia skłaniają mnie do uwierzenia słowom właścicieli, wy wolicie wierzyć Lisikowi ok wasza sprawa.

Większość próbuje zakrzyczeć prawdę o lokatorach ze stolarskiej. Ludzie tam mieszkający są gorsi od meneli i żuli, bo jak porównać menela który sobie nieradzi w życiu i tylko chleje za socjal z takim Lisikiem, który ma DOM w Przeźmierowie od LAT, wyłudził w tym czasie z gminy socjalne mieszkania na Stolarskiej i je podnajmował studentom... Teraz nawet tam podobno nie mieszka przyjeżdża rano wyjeżdża wieczorem a w mediach kreuje się na wielce pokrzywdzonego, skoro Lisik był zdolny do takiego złodziejstwa do takiego aktorstwa przed kamerami, to czemu niby nie mógł podrzucić robaków żeby jeszcze większa dramaturgia była???? toż to już nie wiem jaka menda trzeba być, już nawet nasranie na wycieraczkę wymaga mniejszego sqr.....twa, niż to co robi ten Lisik.

P.s To już naprawdę jest nudne każdy kto ma inny pogląd na ten cyrk ze Stolarskiej dla zwolenników Lisików i Chojnackich od razu jest Śrubą lub właścicielem... Już z 20 osób o to posądziliście, strasznie dużo tych Śrub :D:D:D
            • Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 12:12
              > Już z 20 osób o to posądziliście, strasznie dużo tych Śrub :D:D:D

Oczywiście łżesz. Łżesz boś głupi bądź dlatego, że masz w tym imteres.
              Twierdzisz, że za każdym nikiem kryje sie inna osoba?

Wolisz być na usługach śrubopodobnych biznesmeneli - twój wybór, mam nadzieję, że ci się to opłaca chociaż i dorobisz siobie przed szkołą.

Dlaczego włąściciele wynajęli Piotra Ś. i jego fabrykebezdomnych? Dłużyło sie im czekanie, na legalne eksmisje? Czy też dladego że są głupi.

Udownodnij, że ktoś ma dom w przeźmieroie!

Udowodnij, kłamco, że lokatorzy nie płacą!
              Udowodnij, kłamco, że powiadomiliście ich o nnumerze konta!
              Udowodnij, że podrzuconow wam licznik i nie UKRADLIŚCIE go!
              Powiedz kiedy Piotr Ś. przejmie MPGM
              Udowodnij, cokolwiek!

Tylko proszę nie wysyłaj linku do tego żenującego pdfa jakim tu rzucacie z ziomalią.

Oczywiście zasada domniemana niewinności obowiązuje każdego. I to na nią na miejscu Piotra Ś. bym liczył, nie na pomoc forumowych pałkarzy twego pokroju.
    • whitenabuchodonozor Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 600... 22.08.12, 09:25
      Co za bezczelne świnie. Trzeba było wykwaterować ludzi w sposób zgodny z prawem, a nie próbować ich wykurzyć jak szczury korzystając z usług zbójów Śruby i Żukowskiego.
      No wiem, wtedy by nie mieli takiego zwrotu z inwestycji. Ale teraz niech nie płaczą, że im się biznesplan sypnął. Jak się balansuje na granicy prawa, to często bywa, że coś nie wyjdzie. Ryzyko zawodowe.
      Poza tym teraz trochę poruta pokazać swój zachłanny ryj znajomym, co?
    • Gość: Poznaniak Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 09:30
      Eh Panie Żytnicki pan jak zwykle nic nie rozumie :D Nie dostrzega pan sedna problemu, ja również nie dziwie się właścicielom, kto to widział żeby urzędnik pokazywał postronnym osobom akt notarialny??? Pan Łukaszewski z kolej bredzi coś o zastraszaniu, jakie to zastraszanie, złamał prawo teraz przyjdzie czas na konsekwencje (Urzędnik nie ma prawa przekazywać postronnym osobom dokumentacji urzędniczej, nawet dziennikarzynom, akt notarialny to nie jest byle jaki papier!!!!!!!). Panie Żytnicki zagadka dla Pana, czy publikując nazwiska właścicieli 2 miesiące przed aktualizacją wpisu do KW mógł pana zablokować odsprzedanie kamienicy przed tym czasem ? Właściciele zostali obrzuceni gównem tylko w Gazetce nikt inny nazwisk nie publikował, po takich publikacjach odsprzedanie kamienicy to byłaby głupota uniemożliwiająca/mocno utrudniająca obronę własnego nazwiska i swoich dóbr
      • Gość: Poznaniak Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 10:06
        "Reprezentujący ich prawnik Jacek Bienias twierdzi w piśmie do Łukaszewskiego, że ten bezprawnie ujawnił informacje pochodzące z prywatnego dokumentu, jakim ma być akt notarialny."

Panie Żytnicki, ja rozumiem że pan jest zapracowany, codziennie trzeba 2 wierszówki dla pieniążków o stolarskiej napisać. Jednak mimo wszystko może pan znalazł by odrobinę czasu, na weryfikację Pańskich poglądów i wiedzy prawniczej?? Czytelnicy nie musieli może by wtedy czytać pańskich mądrości tylko dla odmiany zweryfikowane fakty, skoro akt notarialny według Pana nie jest "prywatnym dokumentem" to rozumiem że jutro mogę pobrać akt notarialny mieszkania Pańskich rodziców i opublikować Nazwiska, Imiona, adres, wartość nieruchomości itd w ogólnopolskiej prasie?? Pan młody jeszcze jest no ale akt notarialny już Pan widział, może Pan zauważył że w takim dokumencie jest 10 razy więcej informacji niż w ogólnodostępnych KW? Panu się jeszcze wydaję że dziennikarz może mieć dostęp do każdego dokumentu w kraju i publikować z niego wszelkie informację. Tak oczywiście z punktu widzenia prawa nie jest, choć w praktyce wiadomo jak to wygląda. Ciekawostką jest tylko to że "ogarnięty" urzędnik nie jest na tyle głupi żeby się przyznawać do łamania procedur/prawa, a "ogarnięty" dziennikarz nie publikuję informacji skąd posiadał wgląd do dokumentów do których nie mógł mieć wglądu :D:D:D:D Właśnie z tych powodów zapewne wcześniej czy później jeden i drugi pan zmieni pracę :D
    • Gość: Jo Już myślałem, że Stolarską zaorano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 09:54
      Tak długo G(....)W nie pisała o bezwzględnych właścicielach chcących odzyskać SWOJĄ własność. Dobrze, że chociaż organy państwa blikują wejścia robotników do kamienicy. Jak Sruba z Nakrętką wywali lokatorów to będzie dramat. Lokatorzy będą musieli znaleźć nowe lokum za które zapłać. Dla znawców ile państwo straci na takim rozwiązaniu? Lokatorzy nie zapłacili czynszów za 300 000 pln. Większość tej kwoty poszła na napoje z akcyzą. Państwo zarobiło pewnie ze 180 000 - 220 000 pln.
      • Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Już myślałem, że Stolarską zaorano IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 10:52
        Przecież to nie żadna barykada. Lokatorzy chronią sie przed słońcem.

Oczywiście pracownicy umęczonego pod redaktorem Żytnickim Piota Ś. będa mogli wejśc jeśli tylko lokatorzyusłysza pukanie.

Co ze skandaliczą sprawą podrzucenia wodomierza? Kiedy pałkarze fabrykibezdomnych ujawnią zatrważające fakty o podrzuceniu odcisków palców?

Kiedy najmici Piotra Ś. ujawią owe filmiki o zbrodniach Rozbratu na UCZCIWYM biznesmenie Piotrze Ś.

Kiedy grupa kapitałowa Piotra Ś. przejmie MPGM?
        • Gość: hooytasmanski Re: Już myślałem, że Stolarską zaorano IP: 46.227.241.* 22.08.12, 11:08
          ,,Grupa kapitałowa '' Sruby vel gwinta :
          Sanepid z żonką tyż śrubą
          Dawne milicjanty sp zo.o
          Pener &Pener spółka z o.o
          Pastwa &co.
          Normalnie starch sie bać
          • Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Już myślałem, że Stolarską zaorano IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 12:22
            Smiej się smiej!

Grupa kapiałowa podjęła już stosowne działania celem wyłączenia tych całych internetów, w których obrażają Piotra Ś. i jego ziomków. Na Stolarskiej już zresztą wyłączyli, tylko czekać aż odłączą cały POznań.

Czekajcie lewusy i menele na swoją kolej!

Piotr Ś. idzie po was!
            • Gość: śrubżuk Re: Już myślałem, że Stolarską zaorano IP: *.icpnet.pl 23.08.12, 17:06
              Wyliż d...ę P. Ś....,i
    • drogowypies Kumple Śruby wpisy robią żeby psów trochę wybielić 22.08.12, 10:13
      A przecież Liberkowski i GAwroński to zwykłe palanty rodem z policji, którzy stosują "prawo", które w robocie poznali. Tylko, że takie prawo policja stosuje do kurew i złodziei a na Stolarskiej mieszkają "normalni" ludzie. Panowie prokuratorzy i sędziowie - zastanówcie się na tym przykładzie, kim wy właściwie jesteście i czemu służycie? Chyba tylko niestety Liberkowskim i Gawrońskim, bo społeczeństwu na pewno NIE.
      • Gość: XXX Re: Kumple Śruby wpisy robią żeby psów trochę wyb IP: 150.254.212.* 22.08.12, 10:25
        Pan Żytnicki pisze, że Łukaszewski najbardziej zaangażował się na rzecz mieszkańców Stolarskiej, a ja słyszałem jak mieszkaniec ktory zablokował konferencję prasową pana prezydenta nawijał mu, ze NIKT niczego dobrego dla nich nie zrobił oprócz UWAGA ... straży miejskiej.... tego już w mediach nikt nie podał, bo to nie medialne. Nieprawda, panie dziennikarzu ? No to jek to jest ? Piszemy tylko co mi wygodne czy pokazujemy rzeczywistość czytelnikom ? Może czas wreszcie na zaktualizowanie swoich poglądów na to co się dzieje i pisanie tego co jest a nie tego co internauci chcą...
    • luce_dal_tessino Prokurator! 22.08.12, 10:22
      Reprezentujący ich prawnik Jacek Bienias twierdzi w piśmie do Łukaszewskiego, że ten bezprawnie ujawnił informacje pochodzące z prywatnego dokumentu, jakim ma być akt notarialny. W ten sposób doprowadził - zdaniem adwokata - do "rozpętania bezprzykładnej nagonki" oraz "znacznego obniżenia atrakcyjności nieruchomości na rynku".

Z tego samego pisma wynika, że właściciele kamienicy wycofają żądanie, jeśli szef nadzoru budowlanego odwoła publicznie swoje wypowiedzi, w których mówił, że kamienica była celowo dewastowana.

Więcej... poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,12343051,Wlasciciele_kamienicy_przy_Stolarskiej_chca_600_tys_.html#ixzz24GF8QkbA

Właściciel nieruchomości jest jawny, tak jak jawna jest księga wieczysta. Dziennikarz mógł sam dojść do tego kto został właścicielem. To nie jest żadna sensacja. To pokazuje jakimi prymitywami są ci akurat właściciele. Idiotą jest Rauber, że nazywa typowych cinkciarzy kamienicznikami. To ujma na pojęcie kamienicznika, która to grupa bardzo wycierpiała przez komunę, przez niesolidnych lokatorów, ale kamienicznik nigdy nie gardzi lokatorami, którzy byli, są i będą jego klientami.

A szantaż na urzędniku wymaga działania prokuratury.
      • Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Prokurator! IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 10:45
        Chodzi tylko o szantaż - co w sumie jest dobrym objawem - biznesmenelom i ich najmitom pali się grunt pod nogami.
      • Gość: Poznaniak Re: Prokurator! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 11:06
        "Właściciel nieruchomości jest jawny, tak jak jawna jest księga wieczysta. Dziennikarka mógł sam dojść do tego kto został właścicielem" Tak tak oczywiście kolejny mądry co pomija wszystkie ważne szczegóły... Zmiana właściciela nie jest od razu widoczna w KW więc przez parę tygodni właściciel nie jest jawny, dziennikarz może i by się dowiedział kto jest właścicielem, ale Żytnicki?? niby jak ? Meritum jest oczywiście gdzie indziej, akt notarialny zawiera wiele informacji nie jawnych takich jak np. cena transakcji..., polskie ustawodawstwo zabrania ujawniania takich dokumentów osobom postronnym, w związku z tym nie ma tu mowy o jakimś zastraszaniu, ja tu widzę dobrą wolę właścicieli, Pan Łukaszewski dostał szansę wycofania się ze swoich teorii i nie poniesienia konsekwencji za złamanie prawa/procedur jak widać nie skorzystał. Teraz zostaje czekać z 5-7lat i Pan Łukaszewski będzie miał dużo pieniążków do zapłaty, że zostanie przeniesiony do innej placówki to jestem już pewny :D
        • Gość: hooytasmanski Re: Prokurator! IP: 46.227.241.* 22.08.12, 11:11
          Normalnie WIELCE SZANOWANY PAN ŚRUBA bedzie z ciebie dumny, cieciu
          Kto wie po dzisiejszej ,,dniówce '' może dostaniesz podwyżkę ?
          Gorzej ,jak twój wylany pot na tym forum ,psu na bude sie zda i cie wyyypie... z ,,roboty ''
          • Gość: tomek Re: Prokurator! IP: *.icpnet.pl 22.08.12, 11:15
            Czy każdy kto stanie po stronie właścicieli musi być ich psem i szczekać jak "Śruba" rozkaże? Wg ciebie nie można mieć innego zdania od zdania twojego i gazetowego? Smutne,
            • Gość: luce_dal_tessino Re: Prokurator! IP: *.icpnet.pl 22.08.12, 11:43
              Trudno mieć zdanie jak ludzie postrzegający płacących czynsz najemców jak śmieci. Ale oczywiście trzeba dopuścić myśl, że w tym zdegenerowanym PRL społeczeństwie ktoś może podzielać takie esbeckie myślenie. PRL nie był ustrojem komunistycznym ani socjalistycznym, ale był ustrojem usankcjonowanego wyzysku. Dlatego tak wielu jego spadkobierców tak bardzo broni dzikości kapitalizmy rodem z XIX wieku. Ja tam wolę XXI wiek i pluję na ludzi jak Gawroński i Śruba. Tacy mogliby kiedyś stajnie zamiatać.
              • Gość: tomek Re: Prokurator! IP: *.icpnet.pl 22.08.12, 11:53
                Też pluję na takich ludzi, ale znam sytuację tylko z mediów i nie jestem stroną konfliktu, więc nie potrafię jednoznacznie stwierdzić czy wszystkie winy są zasługą właścicieli. Padły już tutaj oskarżenia pod adresem konkretnych lokatorów, wg których okazuje się, że są zwykłymi oszustami i krętaczami. Jeżeli jest to prawda to dlaczego ma mi być żal jak cwaniak walczy z cwaniakiem? Żal mi jest tylko ludzi uczciwych.
                • Gość: luce_dal_tessino Re: Prokurator! IP: *.icpnet.pl 22.08.12, 13:58
                  Uczciwie płacących czynsz, czyli wszystkich za wyjątkiem jednej rodziny i jednej, która ma długi i płaci. Gazety o tym się rozpisywały, więc poszukaj tam, a nie czytaj szczucia na forum. To znów taka esbecka metoda wypuszczania głupawych informacji, żeby zrobić zamieszanie.
    • epox Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński 22.08.12, 10:26
      produkują sie tu na forum jakies niedouki typu Śruba itp.

Dla tych co to prawo jest takie be .......

W całej tej nieprzyjemnej i skandalicznej sytuacji nigdy zaznaczam nigdy właściciele tej kamienicy nie zastosowali wobec lokatorów dostępnych środków prawnych ... jak choćby wypowiedzenie umów
      przynajmniej nic o tym nie wiemy ...

Dla pana redaktora mam propozycje aby uciąc spekulacje bo niestety mieszkańcy cierpia a jakies matoły na forach ujadaja na tych biednych mieszkanców ... mam nadzieje bezpodstawnie.

Prosze o zestawienie co zostało w tej sprawie zrobione ... czy mieszkancy zostali powiadomieni o remontach, czy otrzymali wypowiedzenie umów, czy zalegali kiedykolwiek z opłatami itp.
      Jesli umowy z lokatorami sa aktualne a własciciel obnizył standard życia w kamienicy to nie wiem na co czekaja mieszkańcy kamienicy ... do sadu
      • szmecierecie Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński 22.08.12, 11:23
        epox napisała:

> produkują sie tu na forum jakies niedouki typu Śruba itp.
        przyganiał kocioł garnkowi

> W całej tej nieprzyjemnej i skandalicznej sytuacji nigdy zaznaczam nigdy właści
        > ciele tej kamienicy nie zastosowali wobec lokatorów dostępnych środków prawnych
        > ... jak choćby wypowiedzenie umów
        > przynajmniej nic o tym nie wiemy ...

To Ty nie wiesz, a wystarczyło wykonać minimum (!!) pracy i można się dowiedzieć.

www.fabrykamieszkan.com/images/stories/Stolarska/lokatorzy_s2.pdf
        > Prosze o zestawienie co zostało w tej sprawie zrobione ... czy mieszkancy zosta
        > li powiadomieni o remontach, czy otrzymali wypowiedzenie umów, czy zalegali kie
        > dykolwiek z opłatami itp.

Czy myślisz, że red. Żytnicki, który już kilka razy wspinał się na wyżyny nierzetelności napisze coś co byłoby niezgodne z jego światopoglądem? Nie podejrzewam, żeby kiedykolwiek odważył się napisać cokolwiek uczciwego, z uwzględnieniem zdań obu stron.

Kiedyś dziennikarz relacjonował spory, teraz staje się ich częścią. Szmatławienie GW postępuje w najlepsze!
        • Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 12:19
          Może zanim wyślesz jakiegoś linka sprawdź jego pochodzenie.

Powoływanie się na pdf-a wyprodukowanego w fabrycebezdomnych jest dość śmieszne.

Podejrzewam, że tego nie rozumiesz - dlatego poproś kogoś, by ci to wyjaśnił.
        • Gość: Magda Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 13:29
          Jakie to jest źródło? Strona Fabryki ?
          Tam można sobie wszystko napisać, każdy może taką stronę założyć i już.

Cały czas wypowiadają się tu osoby, które wiedzą "wszystko" piszą nazwiskami, kto komu co ukradł ( były takie wpisy ) kto do eksmisji a kto nie ( tez czytałam dokładna info kto jest pijak i menel ????????? ) itp

Więc pytam po raz kolejny, skąd macie taka wiedzę ?
          A jeśli nawet ja macie to możecie tak na internetowych forach ?
          • Gość: Poznaniak Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 14:27
            Ta wiedza jest w wielu miejscach w Poznaniu i w Sieci, wielu ludzi ją zna trochę wysiłku dobrej woli i każdy sam może się dokopać, gazetka tego nie publikuje bo jej to nie na rękę. Pan Piotr Żytnicki tyle czasu się to sprawą zajmuję tyle artykułów stworzył, w żadnym jednak ani nie potwierdził ani nie zaprzeczył że lokatorzy "płacą" "płacili" "mają tytuły prawne" legalnie/nielegalnie podnajmują itp itc . Co do rzucania nazwiskami nie ma najmniejszego problemu lokatorzy sami tego chcieli, sami chodzą po telewizjach gazetach itd i sami podają swoje nazwiska do publikacji wiec im to widocznie nie przeszkadza... Pan Lisik płakał w tvn 24 że dramat, bandytyzm, że on już dużej tam nie wytrzyma, że już nie może tam mieszkać bo nie ma jak, że pod most chyba będzie musiał iść:D Tym czasem ostatnio Śruba opublikował ciekawe informacje o Lisiku. Szacowny pan Lisik od nastu lat posiada dom w Przeźmierowie, na stolarskiej nielegalnie podnajmował lokale wynajęte od MPGM, Podobno nawet teraz tam przyłazi tylko na parę godzin. Pan Chojnacki np. opowiadał w radiu że on płacił czynsz a tym czasem jest dzikim lokatorem nie ma nawet umowy i nigdy nie płacił... itd Oczywiście wszyscy zaraz się rzucą że Śruba to żadne źródło informacji. Tylko że Śruba posiada dokumentację i nie naszą rolą jest ocenianie jego prawdomówności to gazetka powinna sprawdzić dokumentację i prawdomówność lokatorów zamiast bezmyślnie publikować ich wszystkie opowieści jak prawdę objawioną. Bo jak te robaki, padliny podrzucane niby przez Śrube (według twierdzeń lokatorów i opartych na tych twierdzeniach artykułach Zytnickiego) są taką prawdą jak płacenie czynszu przez Chojnackiego albo płacz Lisika w tvn24 o pójściu pod most to ja dziękuje bardzo.

P.s W jednej z publikacji Pana Piotra Ż. wypowiedział się rzecznik MPGM że na Stolarskiej "tylko 3 z 8 lokatorów jest na dziko" ( bo cóż to jest 37,5% toż to pikuś takie zwykłe "tylko"). Z informacji Śrubowych dodatkowo 1 z pozostałej piątki nie płaci już od lat, dwóch nie legalnie "powiększyło" sobie lokum, według informacji lokatorów wszyscy solidarnie nie płacą od maja.....
            • Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 16:38
              Skąd Piotr Ś. posiada dokumentacje?
              Jest zarządcą? Administratirem? Macie już jedną wersję? Czy nadal kłamiecie?

Skoro wiedza ta jest dostępna w wielu miejscach to może dasz jakieś inne tego dowody niż żenujący pdf z Fabrykimieszkan i bezdomności?

twoja pisanina z czego winika? masz jakies dane - podziel sie. chcesz byc kumplem Piotrta Ś. i jego grandziaży - też ok, mam tylko nadzieję że sie to opłaca.

Chcesz dyskutować - dawaj rzetelne dane - nie kolejne kłamstwa fabryki mieszkań i bezdomnych.

Masz np. informacje o dowadach przekazania nowego nr konta lokatorom - to dawaj.

ps. Masz kłopoty z rozumowaniem, czy naprawdę wierzysz, że Piotr Ś. i jego knajaccy kolesie nie podrzucali padliny, nie demolowali kamienicy by wypłoszyć niewygodnych lokatorów?

Postaraj sie poszukać w swoim otoczeniu osobę zpotrafiąca czytać i zastańowcie się razem - nawet jeśli 100% mieszkańcow miałoby nakaz eksmisji - to czy byłoby to zmartwienie Piotra Ś. i jego ziomków czy sędziow?
          • Gość: hooytasmanski Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński IP: 46.227.241.* 22.08.12, 14:42
            Skąd mają ?
            Sruba im powiedział i zlecił ,,robote '' na forum.
            Nie słyszałas o tym ,że ludzie wynajmują różnych typów do pisania postów?
        • Gość: hooytasmanski Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński IP: 46.227.241.* 22.08.12, 14:40
          He he
          Dokument ,,wyprodukowany '' przez Srubę vel Gwinta
          Wez sie nie osmieszaj publikując te farmazony wyprodukowane w ,,Fabryce Kitu i Srubek
      • whitenabuchodonozor Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński 22.08.12, 11:39
        No dokładnie. Proponuję, by redaktor opisał dokładnie sprawę, co kto zrobił w tej sprawie. Na razie to cykl artykułów jest zwykłym graniem na emocjach i przedstawianiem konfliktu biedni lokatorzy vs. zbóje Śruby.
        Wiemy na pewno, że właściciele demolowali budynek i próbowali siłą wygonić mieszkańców. Ale dlatego, że wyczerpali wszystkie środki prawne a lokatorzy stanęli okoniem czy dlatego, że właścicielom nie chce się po prostu czekać i chcą szybko sprzedać kamienicę już bez lokatorów? Wiemy, że wielu jest pieniaczy uważających, że im się należy (mieszkanie, kamienica, święte prawo własności) - czy wśród lokatorów takich nie ma czy też może pieniaczami są właściciele, bo nie próbowali w ogóle sprawy załatwić zgodnie z prawem?
        • Gość: AAA Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński IP: *.play-internet.pl 22.08.12, 11:49
          Niezależnie od intencji włascicieli jedno wydaje się pewne - celowo niszczyli kamienicę i sprowadzili zagrożenie zdrowia i życia na mieszkańców.
          W tej sytuacji inspektor nadzoru budowlanego nie mógł nie reagować - stanął na wysokości zadania.
          Na niekorzyść właścicieli świadczy ostatnie kuriozalne żądanie odszkodowania nie wiadomo za co. To jest pieniactwo. Chyba słabego adwokata mają, bo jak można kogokolwiek oskarżać o ujawnienie czegokolwiek co jest publicznie jawne - dostępne w internecie.
          • szmecierecie Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński 22.08.12, 12:35
            Gość portalu: AAA napisał(a):

> Chyba słabego adwokata mają, bo jak można
            > kogokolwiek oskarżać o ujawnienie czegokolwiek co jest publicznie jawne - dostę
            > pne w internecie.

Gdzie są zatem dostępne umowy notarialne dostępne on-line? Pytam bo nie wiem.
            • Gość: AAA Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński IP: *.play-internet.pl 22.08.12, 12:43
              Chodziło mi o księgi wieczyste.
              • szmecierecie Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński 22.08.12, 12:54

> Chodziło mi o księgi wieczyste.

Tylko tu nie o księgi wieczyste się sprawa rozchodzi.

"Reprezentujący ich prawnik Jacek Bienias twierdzi w piśmie do Łukaszewskiego, że ten bezprawnie ujawnił informacje pochodzące z prywatnego dokumentu, jakim ma być akt notarialny. "

:-)
                • Gość: AAA Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński IP: *.play-internet.pl 22.08.12, 13:13
                  Tyle, że podstawowe dane z aktu notarialnego są w bardzo krótkim czasie wprowadzane do księgi wieczystej i natychmiast stają się jawne. Nie wiem jaki to czas, ale chyba b. krótki. Poza tym jest to nieuniknione i automatyczne - dane te stają się publiczne niezależnie od tego czy ktoś je dzień lub dwa wcześniej ujawnił lub nie.
                  Gdyby ten adwokat chciał wygrać to musiałby udowodnić, że ten dzień czy dwa wczesniej miał jakieś znaczenie. A to jest nie do udowodnienia.

Ale zastrzegam - nie jestem prawnikiem i nie znam sprawy szczegółowo.
                  • szmecierecie Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński 22.08.12, 14:06

> Tyle, że podstawowe dane z aktu notarialnego są w bardzo krótkim czasie wprowad
                    > zane do księgi wieczystej i natychmiast stają się jawne. Nie wiem jaki to czas,
                    ale chyba b. krótki.

To jest całe clue problemu. Nie wiesz, a wypowiadasz się.

> Gdyby ten adwokat chciał wygrać to musiałby udowodnić, że ten dzień czy dwa wcz
                    > esniej miał jakieś znaczenie. A to jest nie do udowodnienia.

Wydaje mi się, że znajomość kalendarza wśród sędziów jest dość powszechna. Wystarczy porównać daty ukazania się artykułów i przepisania danych do ksiąg wieczystych on-line.

> Ale zastrzegam - nie jestem prawnikiem i nie znam sprawy szczegółowo.

"Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, trzymają język za zębami" ;-)
                  • Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 14:11
                    Ależ bardzo wątpię by brawnik sądził, że to wygra.

Prawdziwym problemem nie jest ujawnienie kto jest właścicielem, problemem jest to że właściciele wynajęli Piotra Ś. i jego knajaków. Wbrew temu na co liczyli, fabrykabezdomnych okazała sie porażką - przy pierwszej próbie sprzeciwu lokatorów wymiękaja, nie wiedzą co robić.
                    Cała ta sytuacja, co oczywiste, ma wpływ na wartość nieruchomości (choć muszę przynać, że nie spędza mi to snu z powiek). NIemniej właściciele winić mogą za taką sytuację samych siebie i swoją chciwośc która srawiła, że weszli w konszachty z Piotrem Ś. i ziomalią od niego.
                    Mam nadzieję, że najemcy zostaną wyeskmitowani zgodnie z prawem - za kilka lat - i że odbije się to poważnie na kieszeni ,,inwestorów''.
                    Może wtedy pozwą Piotra Ś. i jego fabryczke - za nie wywiązanie się z umowy.
                    • Gość: Poznaniak Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.12, 14:39
                      "Prawdziwym problemem nie jest ujawnienie kto jest właścicielem, problemem jest
                      to że właściciele wynajęli Piotra Ś." Przypominam że ten artykuł nie jest o ogólnej sytuacji na Stolarskiej, prawdziwym problem przedstawionym w tym artykule jest to że wysoko postawiony urzędnik Państwowy złamał prawo/procedury i osobie postronej pokazał prywatny dokument czego oczywiście nie mógł zrobić. Drugim problem jest to że uważa pismo od prawnika z żądaniem zadość uczynienia za straty wynikłe z jego złamania prawa/procedur uważa za jakiś "szantaż". No ale oczywiście w naszym społeczeństwie nie jest problemem łamanie prawa przez urzędników, dziennikarzy i innych. Problemem jest przeważnie to co komuś się wydaję nie właściwe mimo że jest prawnie dozwolone. Efekt jest taki że mamy coraz więcej bzdurnego prawa, które i tak nie jest przestrzegane oraz coraz więcej samosądów i linczu wszelkiej maści.
                      • Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Właściciele kamienicy Liberkowski i GAwroński IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 16:26
                        Przyznaj - czego znowu nie potrafisz zrozumieć?

Adwokat oskarża o przedwczesne ujawnienie jawnej informcji?
                        Czy może o spadek wartości mienia?
                        Czy zachodzi tu wynikanie?

Co ma większy wpływ na wartość Stolarskiej - to kto jest właścicelem czy knajak Piotr Ś. próbujący pozbyć się lokatorów.

Poproś kogoś, kto potrafi czytać, żeby ci wytłumaczył.
    • mutol77 Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 600... 22.08.12, 14:38
      AUDIOTELE !!!
      JESLI CHCESZ ABY DOM OPUŚCIŁA CHOJNACKA WYSLIJ SMS O TREŚCI ; PATOSIK NA NR 2123
      JESLI CHCESZ ABY DOM OPUŚCIŁ CHOJNACKI WYŚLIJ SMS O TREŚCI - KRZYSIEK BARBARZYŃCA NA NR 2124
      JEŚLI CHCESZ ABY DOM OPUŚCIŁA RODZINA SOBAŃSKICH WYSLIJ SMS O TREŚCI - MENELELELE NA NR 2125
      JEŚLI CHCESZ ABY DOM OPUŚCIŁA RODZINA KOZŁOWSCY VS LISIK WYSLIJ SMS O TREŚCI - OSZUŚCI NA NR 2126
      JESLI CHCESZ ABY DOM OPUŚCIŁ ROZBRAT , WYŚLIJ IM PO PROSTU MYDŁO I SZAMPON- TO WYSTARCZY, EWENTUALNIE NAKAZ SĄDOWY O OBOWIĄZKOWYM PODDANIU SIE LECZENIU ANTYNARKOTYKOWEMU .... I WIZYCIE U DENTYSTY:))
      • Gość: hooytasmanski Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: 46.227.241.* 22.08.12, 14:45
        Zapomniałeś cieciu dopisać o opuszczeniu tego forum cieci najętych przez Śrube
      • Gość: mutol77 Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 16:02
        AAAAAA
        LOKATORZY BEDA W PŻEXMIEROWIE MIEC GRIL
        A SRUBA W KAZAMATACH

AAAA

RATUJTA
      • Gość: mutol77 Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 20:35
        AUDIOTELE:
        JESLI CHCESZ ZEBY PIOTR S TRAFIL DO CELI ZE ZLODZIEJEAMI: WYSLIJ SMSA NA NR 69696 OTRSCI CWE.1L

JESLI CHCESZ ZEBY PIOTR S TRAFIL DO CELI Z GWALCICIELAMI: WYSLIJ SMSA NA NR 69696 O TReSCI CWE.2L

JESLI CHCESZ ZEBY PIOTR S TRAFIL DO CELI Z GRYPSERA: WYSLIJ SMSA NA NR 69696 O TReSCI CWE.3L
    • mutol77 Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 600... 22.08.12, 14:59
      dzisiaj , zgodnie z wczorajszym apelem ,pod bramą kamienicy zebrały sie osoby chetne do stawiania krzyża i wyjazdu do świątyni!!!! - dziękujemy za odzew!!!! ojciec prezes wam dziękuje!!
      krzyża jednak nie postawiono ze względu na brak drzewca do jego wykonania. podobno Gepetto był pierwszy.... robi sobie kolejnego pajacyka:)(chociaz mnie osobiście wydaję sie ,że już go zrobił- PIOTR ŻYTNICKI)
      co do wyjazdu , też klapa, kontener stojący przed budynkiem został zagospodarowany na stołówke dla braci anarchistów:)zagrozili wiernym , że i jego zabarykadują i oflagują, wszak oni mają takie prawo.
      pan Śruba rozmawiał z szefostwem pewnej firmy transportowej i wyraził chęć zafundowania lokatorom i ich wyznawcom przejazdu, z zaznaczeniem , że podróż odbędzie się tylko w jedną strone.....
      A WIĘC UWAGA!!! WSZYSCY CHETNI NA WYJAZD , WINNI STAWIĆ SIE JUTRO O GODZ 8,30 W SIEDZIBIE FABRYKI MIESZKAŃ I Z IEMI , MIESZCZĄCEJ SIE NA ULICY STOLARSKIEJ 2 /6 Z DOKUMENTAMI TOŻSAMOŚCI , NR NIP I PESEL ORAZ ,,,OSTATNIA WOLĄ.
      POJAZD PODJEDZIE OK GODZ 8,34 PRZED BUDYNEK.
      PROSIMY O ZACHOWANIE OSTROZNOŚCI , PROSIMY UWAŻNIE CZYTAĆ NAPISY NA POJAZDACH
      DLA BEZPIECZEŃSTWA PODAJĘ NAZW FIRM TRANSPORTOWYCH:
      USŁUGO POGRZEBOWE - MARCELI ZNICZ
      REMONDIS SANITECH - WYWÓZ ODPADÓW I ŚMIECI
      ZAKŁAD UTYLIZACJI ODPADÓW - GŁĘBOKI DÓŁ
      NO I STANDARDOWO- TRANSBALOT - PRZEŹMIEROWO
      ZAPRASZAMY WSZYSTKICH ZWIĄZANYCH Z LOKATORAMI DO NIEZAPOMNIANEJ PRZYGODY.
      • Gość: mutol77 Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 16:08
        A AA A AA
        LOKATORZY BEDA W PŻEXMIEROWIE MIEC GRIL
        A SRUBA W KAZAMATACH

AAAA

RATUJTA
    • mutol77 Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 600... 22.08.12, 15:03
      AA. SZANTAŻEM TO LOKATORZY NIE PŁACĄCY CZYNSZÓW , CHCĄ ZMUSIĆ MIASTO DO PRZYZWALANIA NA ICH PROCEDER!!!!
      • Gość: mutol77 Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 16:09
        a poza tym to:
        HCA MIEC GRILA

A SRUBE W KAZAMATAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OJ OJOJ CO JAZROBIE
        POLICJANTOW CWELA W PIERDLU!!!!!!!!! POMOZTA!!!!!!! BLAGAM!!!!!!
      • manissa Fastfood czy dragi Ci zaszkodziły? 22.08.12, 16:11
        a może to jednak alkohol? Radzę odstaw używki, bo będzie tylko gorzej!
        • Gość: mutol77 Re: Fastfood czy dragi Ci zaszkodziły? IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 16:20
          CHESZ MIEC KOLEJNEGO GEJOZA Z ROZBRATA!!!?????

JaK SROBA POJDZIE W KAZAMATY TO GO zLodzieje PRZECWELA !!!!!!!
          A JAK MU SIE SPODOBA TO CO?????????

POLICJANTOW CWELA W PIERDLU!!!!!!!!! POMOZTA!!!!!!! BLAGAM!!!!!!

POdRZUA ODCISKI SRUBIE I GO ZAMKNA1111111
          SRUBA NIEWINNY!!!!!!!!!
          • Gość: hooytasmanski Re: Fastfood czy dragi Ci zaszkodziły? IP: 46.227.241.* 22.08.12, 18:57
            Przestań łupac ten butapren przez nochal .
            Zabija ci mózg
      • Gość: mutol77 Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 16:21
        I ZAMKNAC SRUBE ZEBY GO TAM CWLELILI ZLODZIEJE

PRZCIEZ ON POLICJANT BYL!!1111
        • Gość: mutol77 Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 16:24
          wszyscy hetni na ostatnie pozegnanie Piotra Ś. -hetero prosze o MEILA DO FABRYKI

Jak WYJDZIE TO BEDZIE Z NIEGO GEJ i PANK!!!!!
        • Gość: PIOTRAS Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 17:54
          SRUBA MOZE I ESBEK BYUL ALE LUCKI!! !!!!!

A WYGO D WKAZAMATY CHCECIE LEWACY???

WSDYT
          • Gość: Och...ałek Stefan Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.vfserver.com 22.08.12, 18:59
            Krótko mówiąc Śrubie zjebali gwint
          • Gość: Piotru Ś. Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 20:40
            ALBO PŻEKALIBÓJOM GWINTA MU

A LOKATORY BEDA NA GRIllllUUU !!!!

RATUNKU
            • Gość: mutol77 Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 20:44
              ZAPRASZAMY NA WYJAZD INTEGRACYJNY GRYPSERY Z FABRYKIM!!!!

- PRZEWIDZIANE konkursy
              - zajeb wodomierz i schowaj
              - zajeb szczura na czas

SPECJALNIE DLA WAS!! !!! ATRAKCJA WIECZORU !1111
              - kurs defekacji na wycieraczke

CZESC EDUKACYJNA:
              -zalewanie komus chaty dla poczatkujacych
              - Jak klamac w internetach

sponsorem jest: sbecja i bank

info u Agnieszki w urzedzie badz pod meilem fabryczki
    • rolpoz Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 600... 22.08.12, 17:59
      Po tym wszystkim nasuwa się jeden wniosek.Dla pana Śruby niezbyt budujący.Okazał się tym razem wysoce nieskuteczny w oczyszczeniu z lokatorów kolejnej kamienicy.Ostatnia rzeczą o jakiej marzyli nowi właściciele,przedsiębiorcy,ludzie sukcesu,wizjonerzy/niepotrzebne skreślić/Liberkowski i Gawroński był medialny szum.
      Niestety,tym razem się nie udało i to bezradne miotanie oskarżeń na tym forum jest najlepszym na to dowodem.
      A Śruba ze swoją "ekipą budowlaną"?Okazali się marnymi amatorami,których już nikt z odrobiną rozumu nie zatrudni do niczego bardziej odpowiedzialnego niż praca w ochronie na parkingu lub w sklepie :)
      • Gość: ggg Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 21:02
        Z tm się zgadzam w 100% tach. Śrubie stolarska wychodzi powoli bokiem, piar w komentarzach nie wystarcza, ludzie pamiętają jego metody opróżniania kamienicy z towaru jakim są lokatorzy...
        Żukowski niestety mu już nie pomaga za to jego żona została jego wspólniczką. Podobno pracuje w Poznańskim Sanepidzie, nie dziwota że ludzie na Stolarskiej nie doczekali się reakcji na robale i gnijącą padlinę. Ale co tam... Pan Śruba spokojnie mieszka w okazałej willi w Borówcu obok swojego nowego pełnomocnika za wysokim murem chronionym przez jego łysą bandę. Nie wiem czego tam się boi. Czyżby jego metody działania narobiły mu wrogów? No cóż panie Ś. najlepiej wyjedź pan na wakacje, najlepiej długie puki jeszcze z przydziału sądowego nie otrzymałeś skierowania do swojej celi. Ludzi uczciwych zostaw w spokoju. No i najważniejsze NIE KŁAM bo idioci powoli w tym kraju wymierają a każdy umie czytać
        • Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 21:57
          Stolarska wychodzi bokiem przede wszystki właścicielom, chcieli szybkiego zysku więc wynajęli Piotr Ś. i jego grypserę, nie wyszło im to ewidentnie.
          Jedyne co im pozostaje to przeczekać, przeczekać kilka lat i sprzedać - niestety wtedy nikt już nie będzie pamiętał o lokatorach.

a Piotr Ś. nawet jesli skończy się to dla niego wyrokiem, to niestety obawiam, się że bezwzględnego pozbawienia wolności sąd nie orzecze (pierwszy wyrok itd.) Pewnie jego konsorcum finansowe upadnie - przerzuci się z knajactwem na ,,ochronę'' knajp, handel złotem, czy co tam będzie wśród kumpli spod celi modne.

Jedynie lokatorzy zostaną bez mieszkania - ot i cały morał - biednemu wiatr w oczy, zaś bezczelny troglodyta sobie w Polsce zawsze poradzi.
          • Gość: aonis Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: 31.174.91.* 23.08.12, 08:09
            Nie masz pojęcia o czym piszesz. Na wszystkie działania podjęte w budynku jest stosowna wymagana przez prawo dokumentacja. Nie będzie zatem żadnego wyroku. Po prostu lokatorstwo torpedowało legalne działania administratora i właścicieli budynku. Wymuszali po 150.000zł, nie płacili czynszu ani opłat eksploatacyjnych.Próbują wymusić za darmo mieszkania od miasta. A za darmo umarło!!!!!!!!!
            • Gość: kokokokoSrubaspoko Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.12, 12:15
              Kłamiesz

Na co jest dokumentacja? Na podrzucanie martwych zwierząt? Na kradzieże? Na zalewanie mieszkań?

Masz dokumentacja na to co jak twierdzisz chcą lokatorzy zy zwyczajnie kłamiesz?
    • jml13060 Niżej dna 23.08.12, 11:17
      Publikacje red. Ż. nt. kamienicy przy ul. Stolarskiej przebiły dno. Od pewnego czasu czytam je, a także wypowiedzi dyskutantów. Jest ewidentnym to, że publikacje reg. Ż. są stronnicze i nastawione na wzbudzenie negatywnych emocji. Publikacje (wszystkie o sprawach kamienicy) prezentują racje tylko jednej strony. Przypuszczam, że red. Ż. jest osobiście zaangażowany w spór (ktoś z jego rodziny, znajomych, kochanka/kochanek mieszka w tej kamienicy ?, a może ma polecenie służbowe od swojego przełożonego ?), a nawet wciąga do tej brudnej, propagandowej gry resztę poznańskiej redakcji GW. Nie na tym polega rzetelne dziennikarstwo.

Chętnie poznałbym drugą stronę dziennikarskiego śledztwa. Czy rzeczywiście pan L. podnajmował najmowany lokal, jakie miał dochody z tego tytułu, czy był to czynsz wolnorynkowy, czy pan L. miał tytuł prawny do innych lokali, jaka jest sytuacja materialna, rodzinna, prawna innych mieszkańców, czy byliby skłonni ją ujawnić, ile osób jest zameldowanych w poszczególnych lokalach, kamienica ma lokale użytkowe, ile i czym się zajmują, jakie najemcy płacą czynsze, czy nie ucierpiały z powodu zabarykadowania i odcięcia mediów, czyją własnością sa piwnice (powierzchnia) i strychy (powierzchnia), kiedy były ostatnie remonty dachu, instalacji, jaki jest stan techniczny instalacji elektrycznej (jedynej działającej), centralnego ogrzewania, czy toczą się w sądzie procesy o eksmisję, ile i z jakich tytułów, na jakim etapie rozpatrywania, może są już wyroki i tytuły wykonawcze, ... czy właściciele skierowali pozew o zabór mienia znacznej wartości z użyciem przemocy (k.karny; uniemożliwienie dostępu i korzystania z własności), itd . Całe akapity publikacji są bez zmian przekopiowane z poprzednich publikacji red. Ż. i nie niosą dla czytelników nowych informacji (nie powinien za te fragmenty red. Ż. otrzymać zapłaty).

Dyskusja traci sens, bo brakuje wiarygodnych źródeł.
    • neon792 Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 26.08.12, 07:59
      Czas na banki ,które udzielają im kretytów-zapewne połowa z prezesów macza palce w tym czyszczeniu kamienic i mają z tego złoty interes Neo Bank AMBER GOLD i inne znane w Poznaniu !!!

Widze,że Poznaniak ,Tamara,jml ... i inni pokrewni Śrubie i jego żoneczi Agnieszce Szymczak-Śruba, P.żukowskiemu. R.Gęstwie SB-eowi, L.Gawrońskiemu i G.Liberkowskiemu i innym pajacom od Neo-Banu i Amber Gold stąd mają pieniądze ,interes nie wychodzi.I dobrze,bo każde zniewolenie,bandytyzm,zastraszanie i robienie z obywateli śmieci,tylko dlatego,że nie mają uładów nie mają prawa w państwie prawa. Zobaczcie ja oni są pewni -nawet zastraszają INB, Policje,sądy i Prokuratorów.Tak naprawdę to nie wiadomo na ile posunęli sie w tym zastraszaniu i telefonach głuchych. Ja powiesił sie znany adwoat to i tutaj w komentarzach jakiś gnoje od Sruby napisał ,że pewnie to był ten od tych menelów ze Stolarskiej. Po wnikliwych wczytaniu artykułów o problemie na Stolarskiej a poprzednio śledząc to co działo sie na Piaskowej,Długiej i na Niegolewskiech i tego samego scenariusza działania ,,czyścicieli ,, dochodzę do wniosku,że rzeczywiście tak jest. BO przecież,gdybyśmy żyli w państwie prawa, takie postępowianie omijające rażąco kodes prawny nie mogłoby mieć w ogóle miejsca.
      Tak więc Poznań zszedł na psy, urzędnicy w tym sąedziowie są w kieszeni bandytów,łącznie z Prokuratorami a sam Grobelny taże idzie tam ,gdzie są pieniądze,bo z biednymi nie przystaje,biedni go nie wesprzą i nie pomogą w uładach.
      szary człowiek się nie liczy ,tylko jakoś tak dziwnie ,bo urzędy to nie prywatny biznes ,urzędy to stanowiska państwowe w celu respektowania prawa i obrony obywateli państwa Polskiego.
      Własciciel tak,własciciel prawdziwy to taki,który jest rzeczywiście włascicielem ,a nie uładzikami podstępnie kupuje za bezcen kamienice ,a potem w rażący sposób wyrzuca na bruk lokatorów szalując ich w opini publicznej ,ale przeciez cóż się nie robi dla pieniędzy ,kiedy one są jedynym celem życia.
      grożać nawet tutaj na forum,że załatwią po IP piszących tutaj , specjalnie odsyłając do stron po których zaraz po wejściu włamują się do komputera wysyłając najgroźniejsze wirusy.

Skandal ,
      jedyne co cieszy,to jak dotąd każda z kamienic przejeta w rażący sposób przez Śrubę nie może znależć nabywców i stoją puste i OBY tak było dalej,

Nagłasniajce te adresy jak i nazwiska włascicieli to także w jakiś sposób jest sposób, tym bardziej dlatego,że już setki osób wystarczająco przeszły horor ,, czyścicieli ,,

I dosyć już utyskiwania właścicieli jaa to rzywda im się dzieje
      Powinni zdać sobie sprawę wreszcie z TEGO ,ŻE interes WTEDY WYCHODZI ,kiedy jest respektowane PRAWO, kiedy tak nie ma ZAWSZE ISTNIEJE RYZYKO, ŻE W PEWNYM MOMENCIE ZŁOTY INTERES PO PROSTU WCZEŚNIEJ CZY PÓŹNIEJ SIĘ SKOŃCZY !!!

CZAS DO PIERDLA PANOWIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Lepszejutro Re: Właściciele kamienicy przy Stolarskiej chcą 6 IP: 95.108.76.* 26.08.12, 08:30
        Czas do gnoju dewiancie. Ile jestes śmieciu winien właścicielowi swego mieszkania? Do roboty menelu, a nie pasozytowac na innych, jak tałatajstwo ze Stolarskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka