Dodaj do ulubionych

Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach w ...

• 10x10 Re: Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach 15.11.12, 00:53
      a największymi sk...synami i rakiem tej ziemi, to jesteście Wy Mośki z GW, którzy ciągle prowokujecie i podsycacie konflikty w Polsce. Wystarczy zobaczyć, kto jest kto?
    • karim1972 Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach w ... 15.11.12, 01:13

Panie sierzancie Zebryk,
      zapewne i ten artykul pan przeczyta i komentarze pod nim rowniez.
      Dziwi mnie, ze pan nie wie co znaczy slowo: "okupant" - ale zapewne da sie rozwiazac problem sprawdzajac w slowniku lub historii Polski. Pan i pana koledzy pasujecie do definicji, i to bez wzgledu na to, co powie sad. Wiecej, ja mysle, ze pan juz to zaczal rozumiec. Moze mnie pan pozwac, bo jak najbardziej uwazam pana za okupanta, a panskie dzialania za wysoce niemoralne. Pisze to jako byly zolnierz, wstyd mi za pana.
    • taus Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach w ... 15.11.12, 01:20
      Z tym gestapowcem to lekka przesada, ale jakby nie patrzeć jest to okupacja, a nasz kraj jest w wojnie z Afganistanem jednym z agresorów.
    • icc217 Smierc zupakowi Zebrakowi 15.11.12, 03:09
      i jemu podobnym!
    • nrozsklov Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach w ... 15.11.12, 07:07
      o boze i co teraz? sedziowie go zesla do guantanamo na waterboarding a lysy sie bedzie cieszyl
    • darino Gestapowcy, okupanci 15.11.12, 08:24
      A jak wysoką premię od MON otrzymał pan Żebryk za prowadzenie tej kampanii ? Takie zamykanie ust społeczeństwu mi się nie podoba, i kojarzy z komuną. Wtedy też nie można było komentować "bratnich relacji" z kolebką światowego komunizmu.
    • romikus Panie Żebryk, a Czechosłowacja 1968 rok. 15.11.12, 08:43
      Panie Żebryk proszę pamiętać też o bohaterach misji pokojowej w Czechosłowacji 1968 roku.
    • obywatel_tomek Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach w ... 15.11.12, 08:48
      1- jak sam łysy przyznał jadą tam DOBROWOLNIE. Dobrowolnie i nie za darmo jadą okupować kraj w nie naszej wojnie.

2- tez uważam ze udział naszych wojsk w tej misji jest uczestnictwem w okupacji bogu ducha nam winnego kraju.

3 - po co nam bylo obalać komunizm jak nie ciągle nie można wyrażać własnych poglądów? ( choć forma i słownictwo tez trzeba umieć dobrać)

4 - państwowa firma wspiera za moje pieniądze oskarżyciela! przecież to rodzaj korupcji ,marnotrawienia państwowych pieniędzy i degrengolada sądowa. Sprawa z góry wygrana dla oskarżonego. De facto to już zakrawa na kpinę - sprawę przeciw pacyfiście JAWNIE wspiera zakład zbrojeniowy któremu z definicji opłacalne jest przedłużanie konfliktów zbrojnych z naszym udziałem. Takie rzeczy tylko w Polsce.

5 - łysy i jemu podobni powinien zrozumieć że WP służyć ma ojczyźnie a nie interesom obcych mocarstw tudzież kompanii naftowych (tez nie polskich). Chociaż wydaje mi się ze łysy doskonale o tym wie.. tylko próbuje sam przed sobą usprawiedliwić swoją obecność z kałachem tam. I nadać jemu i jemu podobnym nienależnego im etosu prawego żołnierza.
    • lewi_hashomer bohaterom przy laptopach 15.11.12, 09:02
      Każdy może, co mu ślina na język przyniesie gadać i wypisywać, bo akurat kupił laptopa. Niech potem bierze odpowiedzialność za swoje słowa.
      W interesie Polski leży sojusz ze Stanami Zjednoczonymi. Czy mocarstwo traktuje nas poważnie? Czy wojna ta jest wojną sprawiedliwą? To są ważne pytania. Założenie, że żołnierze pełniący służbę w Afganistanie nie zadają sobie tych pytań, to prostackie uproszczenie. Nazywanie ich gestapowcami, to zniewaga nie tylko dla żołnierzy, ale dla Rzeczpospolitej. Kto tego nie rozumie, ten kiep.
      Kodeks karny przewiduje za taką obelgę odpowiednie sankcje. Popisującym się odwagą przed ekranami laptopów życzę odwagi i odpowiedzialności za swoje słowa i czyny. Nie można lżyć nikogo bezkarnie.
      • Gość: Piotrek1 Re: bohaterom przy laptopach IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.11.12, 09:20
        Gestapowcami nie są
        Jednak popierają w tej wojnie jeden z konkrujących ze sobą terroryzmów - amerykański.
        A kto popiera terroryzm- sam jest terrorystą.
        Nie zapominajmy że USA najlepiej współpracuje z krajami które są źródłem terroryzmu - Arabią Saudyjską, Pakistanem. Talibów też USA doprowadziło do władzy..
        Bin Laden swoją kariere rozpoczynał od zleceń dla USA. To w krajach Bliskiego Wschodu CIA i Mosad dokonuje od wielu lat akcje terrorystyczne i zamachy.
        To USA Irakijczycy mogą podziekować że w ich kraju szaleje Al- Kaida, choć zgadzam sie że ich poprzedni przywódca nie był aniołkiem, ale za komuny dał zarobić wielu Polakom.
        W Libii też pomogli Al-Kaidzie dojść do władzy
        Ostatnio próbują tego samego w Syrii, gdzie z kraju tolerancyjnego religijnie , siepacze na usługach USA, Izraela, Al-Kaidy chcą zrobić nowy Afganistan z talibami i nie działającym państwem.
        Iran- państwo które ostatnią wojne miało z Irakiem jakieś 30 lat temu jest cały czas szantażowane , a dlaczego ? Bo robi badania i w związku z tym jest podejrzewane że być może bedzie chciało produkować to co Izrael ma od dawna

Nie pozwólmy wiec żeby polska armia popierała terroryzm
        • lewi_hashomer Re: bohaterom przy laptopach 15.11.12, 09:53
          Zgodzę się z tym, co napisałeś. Wciąż pozostają kwestia zniewagi,
          I sojusznika, który da słabej Polsce jako takie gwarancje. Czy ma to być Rosja, Niemcy, Afganistan Iran, Liban, Syria, NATO, czytaj Stany Zjednoczone? Może przypomnę braterstwo broni z Talibami p. ministra Sikorskiego. Wtedy to było przeciw Rosji Radzieckiej. Meandry polityki.
          W tej sprawie chodzi o odpowiedzialność za swoje słowa. I takie tanie bohaterstwo przed laptopem w komentarzach - "Śmierć dla sierżanta!, Gestapo!".
          • Gość: los von warschau! Re: bohaterom przy laptopach IP: *.ksi-system.net 15.11.12, 11:02
            Nie ma zniewagi. Jest protest w warunkach państwa opresyjnego. Państwowy koncern przy pomocy współpracownika tajnych służb ciąga po sądach ludzi protestujących przeciw nie konsultowanych ze społeczeństwem posunięciach w sferze polityki zagranicznej - do takich należy udział w agresji na Afganistan i udział w jego okupacji. Nie wszyscy członkowie NATO w tym uczestniczą.
            Są normy ponadpaństwowe i ponadnarodowe, które takie działania czynią nielegalnymi, nawet jeśli usiłuje się nadać agresji na Afganistan pozory legalności. Miloszevic, Mladic i inni też działali "legalnie" i byli "obrońcami narodu". Przyszedł na nich czas do Hagi i miejmy nadzieję przed Trybunałem stanie i sierżant Żebryk - za udział w misji w Afganistanie i za to co tam robił. I powinien być to Trybunał międzynarodowy a nie "polski", który na telefon uwolni od wszelkiej winy.
            Ci ludzie jadą tam w naszym imieniu i nas spada odpowiedzialność za to co tam wyrabiają "aby się sprawdzić" tak jak w ostrzelanej z armat afgańskiej wiosce.
      • jack20 Re: bohaterom przy laptopach 15.11.12, 14:22
        Czy jeszcze nie ujawnil sie tu ten lysy bohater z afganistanu ? Smiec -podpie...cz buszujacy po forach szukajacych ofiar i zatrudniajacy polskie sady. Do psychiatryka na leczenie te sady powinny go skierowac
    • kanalizatorio Czytasz to Żebryk? 15.11.12, 09:09
      Dla mnie, jak i dla większości spółeczeństwa jedziecie tam za kasą, przy okazji ryzykując życie. Nie walczycie za żadną sprawę. Stacjonowanie naszych wojsk ww Afganistanie to faktyczna okupacja i głupie rpocesy tego nie zmienią.
      Twój łysy łeb i wsparcie lobby zbrojeniowego wiele mówi o Twoich kompetencjach intelektualnych w zakresie przemyśleń o humaniźmie, wolności i tolerancji.
      Brońcie w sądach swoich martwych kolegów - nic innego Wam już nie zostało po Nangar Khel.
    • Gość: tępy.łysol Re: Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach IP: 193.109.225.* 15.11.12, 10:07
      Czy jest jakaś opcja aby wypisać się z tego kraju i nie płacić podatków na zabijanie ludzi? Religia mi nie pozwala tego robić. Czy jedynym wyjściem jest wyjazd z tego kraju?
      Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jak bezpaństwowcy płacą podatki? (oczywiście z vat-u się nie da wyłgać?), a co z podatkiem dochodowym?
      • qwardian Re: Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach 15.11.12, 16:41

Gość portalu: tępy.łysol napisał(a):

> Czy jest jakaś opcja aby wypisać się z tego kraju i nie płacić podatków na zabi
        > janie ludzi?

Możesz dołączyć do pokojowej religii muzułmańskiej i zapisać się w szeregi Talibów miłującej pokój i eksportującej jej na całą planetę. Jako komuch powinieneś mieć doświadczenie w eksportowaniu Rewolucji i jej niewątpliwych osiągnięć pełnych cmentarzy trupów i pustych spółek sklepowych...
    • jalapeno_hot_pepper Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach w ... 15.11.12, 17:54
      Zaraz, zaraz, ja czegoś tu nie rozumiem. W odróżnieniu od biorącej udział w dyskusji większości forumowiczów nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i przyznam, że średnio się interesuję Afganistanem. Jednakże, wg mojej dość limitowanej wiedzy, w Afganistanie były WOLNE I DEMOKRATYCZNE wybory, bodajże w 2011 roku. W tychże wyborach społeczeństwo Afganistanu pomimo gróźb, niejednokrotnie ryzykując życiem, wybrało wolny i demokratyczny rząd. Ten rząd, z tego czy innego powodu nie podoba się za bardzo talibom, którzy solidarnie zjeżdżają z niemalże całego świata, łącznie z Europą, aby go obalić i wprowadzić dyktaturę religijną. Z tego co wiem z różnych, nie tylko polskich mediów, siły koalicji, łącznie z Polakami, bronią z poświęceniem życia rządu wybranego przez afgański lud i jeszcze bardzo chwiejnej afgańskiej demokracji. A więc, w świetle powyższego, za nic w świecie nie mogę pojąć Waszych wypowiedzi o okupacji i porównań do gestapo. Kurczę, może jestem słabo rozgarnięty ale naprawdę nie kumam o co w tym wszystkim chodzi.
      • Gość: rosomak Re: Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach IP: *.centertel.pl 06.01.13, 10:54
        masz racje, ale ciemnogrod z Polski jest za glupi aby to zrozumiec.
    • tenare Re: Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach 18.11.12, 08:43
      I co z tego wynikło ?
    • Gość: Rodacy Wolacy Re: Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach IP: *.suwalki.vectranet.pl 19.11.12, 20:13
      W RP nie ma obowiązku Noszenia Munduru (Jest konstytucja, ustawa i jest kontrakt) - tak samo w drugą stronę nie każdy ma prawo występowania w Mundurze.Złodzeje nie powinni się przebierać jak chcą tylko ZAROBIĆ.Mundur jest własnością całego narodu i symbolem wielu pokoleń. Żaden Sierżant, Generał czy Prezydent nie powinien mieszać Konstytucji w sprzeczności z Kontraktem. Nikt Nie ma na to Monopolu.To nie sąd a Trybunał Konstytucyjny powinien zbadać i rozstrzygnąć czy Kontrakty są zgodne z Ustwą i Konstytucją.
      • Gość: rosomak Re: Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach IP: *.centertel.pl 06.01.13, 10:51
        Boli cie gownojadzie te pare marnych groszy żołdu? Zaden kmiot twojego pokroju nie bedzie mowil co jest zgodne a co nie z konstytucja.
    • Gość: rosomak Re: Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach IP: *.centertel.pl 06.01.13, 10:47
      Sluchaj pojebie, najpierw pytanie, czy ludzie w Afganistanie chca rzadow talibow, po zapewne NIE, czy to Rzad Afganistanu nie poprosil o pomoc , napewno TAK, wiec nie porownuj tego z Indianami na kontynencie Amerykanskim. Trzeba byc zjebem genertycznym zeby nie zauwazyc roznicy.
      Niestety coraz czesciej w Polsce rodza sie takie zjeby jak ty (wynik zakazu aborcji).
      Zapewne chetnie bys oddal wladze polskim talibom z PISu aby miec Awaganistan w Polsce.
      • alfalfa Re: Gestapowcy, okupanci. O polskich żołnierzach 06.01.13, 10:52
        Już mnie zaczynasz wkurzać przygłupie różnonikowy z centertel.pl z tym swoim chamskimi wypowiedziami. Tylko obrażać umiesz? Zamknij jadakę i idź smrodzić swoimi tekstami na Rozbrat czy skąd tam pochodzisz. "Awganistan", dobre sobie...
        A.
      • Gość: tablica na zlom Gestapowcom wyborcza i lili chca pomniki stawiac IP: *.artnet.pl 06.01.13, 14:18
        na cytdaeli przy aplauzie ubogich intelektualnie przglupow jak kazek ,mantis i reszta chlorkow z forum.

Ale jak sie wybiera takiego prostaka ktory bolszewikom pomniki stawia to trzeba rownac do szeregu i gorszym nie mozna byc.

Tak , tak to tylko tablica. Ofiarom wojny. Heheh scierwo niemieckie i zlodzieje to ofiary...
    • benkmen Prawdziwy pacyfista nigdy nie pochwala śmierci 18.03.13, 20:49
      bez względu na to, czy ona obejmuje jego przyjaciół,czy też osoby inne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka