mika77ka 28.12.05, 21:49 Zgłoście się mamy synków o tym imieniu. Napiszcie mi czy USC nie robi trudności z wpisaniem tego imienia, bo nie znalazłam go ani w kalendarzu, ani w wykazie imion polskich. Dodam, że bardzo mi sie ono podoba. Napiszcie mi kiedy są imieniny i jakie zdrobniale wołacie swoje pociechy. Z góry serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shilla01 Re: Mamy synków o imieniu NATANIEL 28.12.05, 22:26 z tego co wiem sa dzieci o tym imieniu, gdzies sie nawet tu na forum z tym spotkałam musialabys przejrzec. Zycze powodzenia , imie sliczne Odpowiedz Link Zgłoś
mika77ka Re: Mamy synków o imieniu NATANIEL 28.12.05, 22:35 Dzięki, będę szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mamy synków o imieniu NATANIEL 30.12.05, 14:59 Poszukaj Magdy, ona jest mama Nataniela. Imieniny bodajze 25 grudnia? Odpowiedz Link Zgłoś
arbuzek2 Re: Mamy synków o imieniu NATANIEL 30.12.05, 22:43 synek ma kolegę Nataniela, który ma już prawie 6 lat. jego mama, a moja koleżanka mówiła, że nie mieli żadnych problemów z wpisem. mówią na niego Nataniel, Natanielek, a my Nataniello, Natulek. z imieninami to podobno tego samego dnia co Natana Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Mamy synków o imieniu NATANIEL 31.12.05, 02:40 Jeden z moich wykladowcow to dwojga imion Jonathan Nathaniel - mamusia chyba byla niezle zakrecona... Ale pojedynczo oba brzmia niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
etre2 Re: Mamy synków o imieniu NATANIEL 31.12.05, 18:57 mika77ka napisała: >... nie znalazłam go > ani w kalendarzu, ani w wykazie imion polskich. Dodam, że bardzo mi sie ono > podoba. Napiszcie mi kiedy są imieniny ... Nataniel - Imieniny wedlug szwedzkiego kalendarza 22 Grudzien (razem z Jonatanem) Znane Postacie: Natan Glücksbergog, księgarz i wydawca warszawski (ur. 1780). Nathaniel Hawthorne, pisarz amer. (4 VII 1804-19 V 1864). Nathanael West, pisarz amer. (17 X 1903-22 XII 1940). Odpowiedz Link Zgłoś