Dodaj do ulubionych

Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojca ...

23.02.13, 17:10
Jak przeczytałem co powiedział były minister Dąbrowski to ręce mi opadły. Jakbym nie wiedział, że to teraźniejszość to bym pomyślał, że rzecz dzieje się w stalinizmie.
Obserwuj wątek
    • kkskris Prymas, minister i prezydent na pogrzebie agenta. 23.02.13, 17:37
      tak komuna zła a on tak bez problemu mógł handlować z PRL, dziwne no i ta ELYTA na pogrzebie, niech będzie pochylony
    • pan.nikt Re: Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojc 23.02.13, 18:10
      "za pieniądze człek się podli, za pieniądze człek się modli"

Oczywiście "Panie świeć nad jego duszą"
      • Gość: lucek 6.6 Re: Prymas, minister i .....Petz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 19:03
        No , raczej bym sobie Petza nie życzył na jakiejkolwiek uroczystości , że o własnym pogrzebie nie wspomnę. Skąd oni go wytrzasnęli i co to za symbol?
      • pan.nikt Re: Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojc 23.02.13, 19:09
        Przepraszam za pomyłkę. Miało być
        "za pieniądze człek się podli, za pieniądze KSIĄDZ się modli"
        • Gość: pl Re: Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 19:15
          co kogo obchodzi prywatna uroczystość ?? Nie rozumiem tylko dlacego sodomita ata w purpurach po katedrze. Pan Henryk tak dużo dla Poznania nie zrobił ot firma polonijna, jakich wiele było. Chyba, że wybitną zasługą było spłodzenie Jana ?
        • Gość: Krzesinki Re: Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojc IP: 83.238.58.* 24.02.13, 09:05
          Powinno byś " za pieniądze ksiądz się modli, za pieniądze lud się podli"
          • pan.nikt Re: Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojc 24.02.13, 11:45
            to już kwestia wersji
    • qwardian (+) 23.02.13, 19:09

Dla katolika śmierć nie jest najgorszą rzeczą, która go może spotkać. Wprost przeciwnie, pogrzeb katolika jest często piękniejsza niż życie ludzi pozbawionych wiary i wartości. Nasze miasto zawsze miało tradycję zachowania pamięci o ludziach, którzy kochali nasze miasto. Niech Janowi Kulczykowi ziemia lekką będzie. Pozostanie w pamięci jak Wokulski bohater powieści Lalka Bolesława Prusa. Dziękuję jego rodzinie za wkład w rozwój naszego miasta.
      • Gość: lol Re: (+) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 19:17
        To był pogrzeb HENRYKA, nie JANA - aleś poleciał qwardian
        • qwardian Re: (+) 23.02.13, 19:45

Oczywiście to było przejęzyczenie. Miałem na myśli Henryka...
          • Gość: mmmmmm000 Re: (+) IP: *.net.pbthawe.eu 24.02.13, 22:55
            "Pozostanie w pamięci jak Wokulski bohater powieści Lalka Bolesława Prusa."

Czyli cóż takiego Henryk Kulczyk zrobił dla Poznania???

(żeby go z honorami w katedrze żegnać)
            dobrze chociaż, że go tam nie pochowali...
      • Gość: Pam Bóg Re: (+) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 22:37
        Jan Kulczyk ma się, dzięki Twojemu Panu Bogu, nieźle!
        Niedouku spod znaku +
    • serduczka Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojca ... 23.02.13, 19:10
      Katedra,Paetz,Muszyński,Góra-wiadomo,za pieniądze ksiądz się modli... (ciekawe ile skasowali), Toadie Grobelny (jako prezydent ? prywatnie?)..., wiernopoddańczy żal przygasłych gwiazd...,ale,do jasnej cholery!!! Co tam robiło wojsko???!!!!!,Dlaczego zdezorganizowano ruch uliczny???!!!!! Czy policja też jest finansowana przez Doktora Jana??? Pogrzeb-rutynowy finał naszego życia, organizacja tego pogrzebu-żenada...
      • Gość: poseniak Re: Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 20:15
        dokładnie, co tam robiła kompania honorowa wojska. lekkie przegięcie.
      • Gość: m Re: Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 20:36
        Busines is busines. Widać p. Jan ma jeszcze cos do ugrania. Pogrzeb jest prywatną uroczystością. W innym razie powiedziałby "nie", nawet informacja o śmierci ojca by sie nie przedostała bez jego wiedzy.
    • l.george.l A gdzie maestro przez duże em? 23.02.13, 19:42
      Widzę, że cała stara gejowska gwardia prawie w komplecie. A gdzie ich kumpel maestro przez duże em?
      • pan.nikt Re: A gdzie maestro przez duże em? 23.02.13, 21:18
        Maestro jest raczej z Twojego towarzystwa.

A swoją drogą on jeszcze żyje??
        Tak umierał w pierdlu.
    • aaania55 Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojca ... 23.02.13, 22:19
      To ten Peatz jeszcze żyje? To może papieżem zostanie? Taki zasłużony....
      • pan.nikt Re: Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojc 23.02.13, 23:18
        Nie jest kardynałem, więc pewnie nie.
        Inna sprawa, że on podobno jest pedałem (podobno bo ciągle brak jasnej odpowiedzi), a maestro jest pedałem i PEDOFILEM.
        O ile homoseksualizm to grzech, a nie przestępstwo, o tyle pedofilia to i grzech i PRZESTĘPSTWO.
    • wiserius Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojca ... 23.02.13, 23:08
      Co ma piernik do wiatraka? O co autorowi notatki o mszy i pogrzebie chodziło - pisząc o biskupie Paetzu i niegdysiejszych zarzutach wobec niego? Albo informacja dotyczy mszy i pogrzebu, albo uprawiany jest magiel. I drugie: jakiś pajac pisze tutaj o upublicznieniu informacji o śmierci ojca p. K. A jak to ma wyglądać wg tego pajaca? To już nekrologu dać nie wolno? Albo co gorsza: jedni mogą nekrolog dać, a inni nie? Jakieś podziemie w takiej sprawie należy ożywić? A autor notatki może sobie "pogratulować" - mizeria kompletna.
      • poz25 Re: Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojc 24.02.13, 08:14
        Jeśli rodzina najbogatszego Polaka wybiera do koncelebrowania mszy skompromitowanego biskupa seniora, którego zmuszono do ustąpienia z funkcji meteopolity poznańskiego, który dostał z Watykanu zakaz odprawiania uroczystych mszy świętych, który powinien obłożony być infamią, to przyznasz chyba, że jest to informacja, do której opinia publiczna ma prawo.

Mamy prawo wiedzieć, jakie autorytety ma rodzina państwa Kulczyków, wreszcie mamy prawo wiedzieć, jak butny i pewny siebie jest skompromitowany arcybiskup, skoro pojawia się na takiej uroczystości wraz z byłym prymasem.

Pomijając zarzuty o molestowaniu seminarzystów, bo molestowanie kogokolwiek jest niedopuszczalne, to wkurza mnie hipokryzja pana arcybiskupa. Sam jest homoseksualistą, ale jednocześnie jest szychą organizacji wobec homoseksualistów nieprzyjaznej. Nie słyszałeml by abp Paetz ujął się kiedykolwiek za osobami homoseksualnymi. Brak mu odwagi bądź też ważniejszy jest dla niego luksus i spokój życia, które prowadzi. Tak czy siak - dla mnie jest zerem.
        • Gość: wiserius Re: Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 13:02
          Ja traktuję sprawę pogrzebu w rodzinie K. jako ich prywatną sprawę. Rodzina dała nekrolog, pewno jeszcze powiadomiła, kogo uznała za stosowne - ich prywatna sprawa. Również i to, kto z duchowieństwa wziął udział w uroczystościach. Chcieli abp. Paetza - ich sprawa! Że byli inni z tzw. establishmentu czy to kościelnego czy świeckiego - ich sprawa. Zwykle w takich uroczystościach biorą udział (z zewnątrz) osoby, które CHCĄ być obecne (cokolwiek to znaczy) i takie, które MUSZĄ być obecne (cokolwiek to znaczy). To, że czujesz niesmak po przeczytaniu odredakcyjnej informacji, jest winą tylko i wyłącznie tej mizeroty dziennikarzyny, który/która uznał(a), że nie wystarczy napisać o mszy i pogrzebie - że się odbyły, tylko trzeba było dodać wątpliwego pieprzu w postaci magla. Swego czasu "wąchałem" trochę to towarzystwo dziennikarskie - i wiem, że są w nim osoby, które nie potrafią magla uniknąć, wiedzione jakimś kompleksem, czy mizernym warsztatem. Co do sprawy abpa Paetza: jeden jedyny raz trafiłem na info, że owa jakoby "afera", to tak w istocie rzecz bardzo grubymi nićmi szyta. Ja nie wiem jaka jest prawda i ani nie będę abpa bronił, ani potępiał. Raczej pochylę się nad stwierdzeniem klasyka, który swego czasu rzekł, że należy patrzeć na to, kto ma korzyść z takiego obrotu sprawy.
    • radtok Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojca ... 23.02.13, 23:52
      Droga Gazeto, wyłącz możliwość komentowania, bo gawiedź za bardzo zaczęła się rozpisywać...
    • doomsday Re: Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojc 24.02.13, 04:28
      Ta wersja zniknęła, ale jest jeszcze w internecie. Tekst ten sam, tylko komentarze ciekawsze i ponad 100:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114871,13450136.html?i=0
      Temat smutny , ale komentujący są weseli.
      • Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojc IP: *.washdc.fios.verizon.net 24.02.13, 11:41
        Pan Kulczyk to wielki patriota i biznesmen najwyzszej klasy swiatowej . Kiedy Polska byla w potrzebie , Kulczyk pospieszyl z pomoca w prywatyzacji TP . I my , Polacy , wiemy , ze kiedy nastana ciezkie czasy i bedziemy sprzedawali Szczcin , Polskie Lasy , Gdansk - pan Kulczyk , jak maly rycerz - Pan Wolodyjowski - pospieszy na pomoc umeczonej Ojczyznie - nie z szabelka , ale z kasa !!!!
    • cornelius-ltd "Genius loci" Poznania,mr Grobelny,to pedofile... 24.02.13, 09:23
      Dyrektorzy znanych chorow,arcybiskupi,artysci...Jak najslynniejszy pedofil w Polsce,ktory zaliczyl kilkudziesieciu seminarzystow i ministrantow,moze prowadzic msze swiete?
      Obliczylem bylem sobie,ze miliarder Kulczyk,zeby zgromadzic obecny majatek musialby dzien po dniu,od skonczenia studiow,codziennie zarabiac sto tysiecy dolarow USA...Jest to mozliwe?Na pewno nie w Polsce...
    • piter_wlkp Pogrzeb to nie jest dobra okazja, aby 24.02.13, 11:56
      kpić sobie z wizerunku Jana Kulczyka. Wystarczy że tą przykrość wyrządzili mu niektórzy spośród obecnych na uroczystości, spośród których były minister kultury wyróżnił się zdecydowanie. No i jeszcze były arcybiskup, lepiej by zrobił gdyby wymówił się chorobą dyplomatyczną i poprzestał na wysłaniu kondolencji
    • sara01012010 Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojca ... 24.02.13, 13:02
      Poetz - symbol miłości homo, ostoja wiary w możliwość zajścia w ciążę w związku między mężczyznami. SYMBOL POLSKIEGO KOŚCIOŁA !!!!!
    • rubra Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojca ... 24.02.13, 19:58
      a ja się pytam: Czemu nie na Wawelu???
      • Gość: aagaj Re: Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojc IP: *.opole.hypnet.pl 24.02.13, 21:05
        Wawel, chyba brakło kasy na Wawel
    • kilov RIP 28.02.13, 10:12
    • anda2009 Prymas, minister i prezydent na pogrzebie ojca ... 10.03.13, 17:25
      co kompania honorowa robi na pogrzebie ojca kupca-przękrętasa, dlaczego policja reguluje ruch drogowy, niech ten menel o twarzy ćwierinteligenta sam o to zadba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka