pinky69pinky 23.03.13, 11:10 "Jesteś studentką/studentem lub uczniem szkoły średniej z Poznania? Nie masz czasu lub ochoty uczyć się jakichś bzdur zawierających masę regułek lub nikomu niepotrzebnych wzorów?" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lo_0 Hit internetu: zegarek do ściągania 23.03.13, 11:14 A potem zdziwienie, że tu jakieś niedopatrzenia, nie tę nerkę lekarz wytnie, nie tę nogę zagipsuje, prawnik nie umie pozwu napisać. A studentów marudzenie " nie możemy znaleźć pracy". A jak mają znaleźć, jak nie posiadają żadnych rzeczywistych kwalifikacji? Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ezekiel 25 : 17 Re: Hit internetu: zegarek do ściągania IP: *.washdc.fios.verizon.net 23.03.13, 14:06 Przed wynalezieniem tego zegarka rezimowej propagandzie udalo sie przekonac spoleczenstwo , ze sol drogowa jest drozsza od soli spozywczej . Kiedy pokolenie wyksztalcone na tym zegarku dorosnie , Polska odniesie duzo wiecej sukcesow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszurkin Re: Hit internetu: zegarek do ściągania IP: *.v-net.com.pl 23.03.13, 15:36 A przede wszystkim polskie szkoły uczą teorii. Tyle jest warta wiedza ile jest praktyczna. Najbardziej irytowały mnie definicje, których nie można było zrozumieć, a potem w praktyce okazywało się, że definiują jakiś banał do zrozumienia w 5 sekund. Po co tracić czas i nerwy? Praktyki nie da się "ściągnąć", szkoła powinna stawiać na zajęcia praktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Hit internetu: zegarek do ściągania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 16:07 Czy ktoś kazał Ci studiować? Ktoś Cię do tego zmuszał? Było rzucić rzucić studia i zająć się "praktyką". Tylko potem strach się bać jeździć po mostach zaprojektowanych przez takich praktyków i leczyć się u lekarz "praktyka"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: docent Czas najwyzszy tej patologii zapobiedz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 15:06 Nie rozumiem dlaczego nie można wprowadzić prawa, ze osoba zdająca egzamin wchodzi bez komórki, zegarka i długopisu, czy to tak trudno ten zapis wprowadzić w życie?!. Przecież wszyscy wiemy że młodzi ludzie na potęgę oszukują na egzaminie nie tylko maturalnym!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ontos2 Zapobiedz!!!!!! IP: *.strong-pc.com 23.03.13, 15:48 Zegarek się sprawdził!!!!!!:). Odpowiedz Link Zgłoś
zilch Hit internetu: zegarek do ściągania 23.03.13, 15:07 Nie wiem co to za pomysł, żeby zabierać ściągi dorosłym ludziom. Reguły są dość jasne, a zdanie egzaminu jest jednym z elementów na drodze do zdobycia dyplomu, czyli dokumentu rozpoznawanego przez prawo. Złamanie reguł powinno kończyć się sankcjami dyscyplinarnymi - od finansowych, przez wyrzucenie z przedmiotu, po podziękowanie za studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUGI Re: Hit internetu: zegarek do ściągania IP: *.ssp.fi 23.03.13, 15:31 Dokladnie! w innych krajach przylapaie na probie sciagania jest rownoznaczne z wydaleniem z uczelni. I tylko tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ami_lii Hit internetu: zegarek do ściągania 23.03.13, 15:09 Co się chłopaka czepiacie, powinniście go chwalić : miał się nauczyć jak założyć i zarządzać firmą? Miał. I nauczył się na ocenę celującą - firma kwitnie, kasa płynie, klienci zachwyceni :) A i pomyślunku trochę ma, może z niego jakiś polski Steve Jobs wyrośnie albo inny Bill Gates? :) (zanim coś powiecie - nie ściągam. Za bardzo się wtedy denerwuję i od razu widać że ściągam.) Odpowiedz Link Zgłoś
kolozeroza popieram 23.03.13, 15:30 Mnie się również nie podoba ton artykułu. W taki sam sposób opisywali tego "króla dopalaczy". No sorry, ten od trucizny sobie zasłużył, co ma do tego facet który wynalazł tę elektroniczną ściągę ? Dla mnie fantastyczny pomysł i jeszcze sporo zarobił. Tylko bić brawo. Ja również nie ściągam bo się za bardzo wtedy denerwuję. Wolałem się zawsze nauczyć. Jednak zdarzało mi się ściągać, tyle że raczej nie na studiach, tylko wcześniej, w podstawówce i liceum. Są rzeczy , których uczyć się na pamięć nie ma sensu i rzeczywiście jest to stratą czasu. Programy szkolne są w Polsce idiotyczne. Tylko przykładowo - po kiego grzyba miałem wkuwać budowę jakiś żyjątek i roślinek w przekroju poprzecznym na biologii w liceum, gdy już dawno miałem ukształtowane zainteresowania i nie obejmowały one biologii w takich szczegółach ? Znalazłem sposób na ściągnięcie takich rzeczy i absolutnie się tego nie wstydzę. Na matematyce/chemii/fizyce/ zawsze miałem też gdzieś delikatnie ołówkiem wypisane wzory i nigdy nie zostałem przyłapany. Ot ledwo widoczne na ostatniej stronie, po odczytaniu zadań przepisywałem ten wzór który był mi potrzebny a resztę ścierałem gumką. Jeszcze tego brakowało żebym miał to zapamiętywać, wystarczy że zadania trzeba było rozwiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
ajachcealojz Re: Hit internetu: zegarek do ściągania 23.03.13, 15:43 Widocznie on się sam uczył w ten sposób - jedyne co wymyślił, to zareklamowanie chińskiej tandety jako metody ściągania i nic więcej. Te zegarki są po prostu chińskim masowym chłamem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medic Re: Hit internetu: zegarek do ściągania IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.03.13, 15:45 Cos mi sie wydaje, ze jestescie ta sama miara krojeni, bo "enteligencje" macie podobna. Mial sie facet nauczyc jak zalozyc i zarzadzac firma? Mial. Nauczyl sie? Ni hooya!. Wlasnie sobie odstrzelil jaja zaraz na poczatku przygody, a i Ty niebezpiecznie wymachujesz brzytwa wokol wlasnego krocza, wielbiac barana. >....może z niego jakiś polski Steve Jobs wyrośnie albo inny Bill Gates? :)...... Raczej Lepper, Kaczynski, czy inny Palikot. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_gm Hit internetu: zegarek do ściągania 23.03.13, 15:54 A ja mam pomysł na ściągę absolutnie nie do wykrycia. Miejsce umieszczenia ściągi - szare komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
jam-agru Re: Hit internetu: zegarek do ściągania 23.03.13, 16:07 Mam wyższe wykształcenie, ale przez fizykę w liceum ledwo przebrnęłam. Wzory to był koszmar: pani pisała je prawą ręką, a lewą od razu ścierała, ledwo nadążałam przepisywać, nie mówiąc o zrozumieniu czegokolwiek. Taki długopis, szczerze, byłby dla mnie wybawieniem. Dopóki w szkole nie będzie większego zróżnicowania wymagań, ludzie będą ściągać, żeby w ogóle przetrwać. Rozumiem, że człowiek wykształcony powinien co nieco wiedzieć, ale za wysoki poziom z każdego przedmiotu działa, jak widać, kryminogennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Hit internetu: zegarek do ściągania IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.13, 18:33 Wzory, które pani ścierała można było znaleźć później w książce od fizyki czy innym internecie. A to, że na klasówce z fizyki ściąganie coś dawało i że w ogóle była chęć ściągania to świadczy tylko o głupocie programu szkolnego, który nie potrafi uczniów zainteresować rozwiązywaniem problemów. Bo fizykę trzeba rozumieć, dlatego klasówki (u mnie w szkole) zawsze były ułożone tak, żeby ściągnąć się nie dało. Np. na klasówce praca oznaczana była literką S, a droga literką W. Kto podstawił pod wzór, który miał na kartce, ten leżał. Ja na studiach doszedłem do wniosku, że każdy przedmiot, nawet taki, który wydaje się strasznie głupi, do czegoś w życiu się przyda i nie ściągam wcale. Wkładam więcej pracy w przygotowywanie się do zajęć i tyle. Poza tym, u mnie na uczelni, kto ściągał np. na egzaminie pisemnym z fizyki (od kolegi, na podstawie podobnego zadania w necie), ten oblał ustny i nic mu to ściąganie nie dało. A ze wszystkich ważniejszych przedmiotów, jako student fizyki, mam egzamin ustny. Kto chce ściągać, bo jest leniwy niech po prostu nie studiuje albo studiuje i wspiera uczelnię finansowo (płacąc za warunki). Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik-rozwodnik Re: Hit internetu: zegarek do ściągania 23.03.13, 16:26 Wykorzystałem ten pomysł w technikum. Żeby było śmieszniej założyłem się z wykładowcą że mnie nie przyłapie na ściąganiu. Cała klasa miała luz na klasówce, bo profesor pilnował tylko mnie, oczywiście nie przyłapał i jeszcze na jego oczach rozczęstowałem wygraną czekoladę między kolegów. MIna psora- bezcenna. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Promocją 24.03.13, 19:19 Patrząc na opisy aukcji na Allegro z tym wynalazkiem, można podejrzewać, że sprzedawcy używają tych zegarków niemal od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyra Wykładowcy też to czytają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.13, 12:24 wiec nie ma co sie łudzić że zegarek pomoże. A co do materiałów które każą sie uczyć na studiach niestety popieram że jest sporo niepotrzebnych rzeczy na każdym kierunku studiów... Odpowiedz Link Zgłoś