Dodaj do ulubionych

Weekend majowy 2013 Poznań i okolice

19.04.13, 09:45
Hej !
Czy ktoś orientuje się jak wygląda z imprezami w Poznaniu i okolicach (do około 30km od Poznania) w weekend majowy 2013 ?
Chodzi mi o jakieś majówki miejskie, imprezy plenerowe, pokazy itp?
Niestety nie mogę znaleźć w internecie interesujących mnie informacji (znajduje mi o zgrozo tylko wycieczki zagraniczne na majówke albo jakieś wydarzenia z poprzednich lat...)
Czy wie więc ktoś o jakiś koncertach, pokazach lotniczych, jarmarkach lub innych festynach ( :P ) w okolicy w okresie 1-5 maja?? Dajcie info lub linka...

Pozdrawiam
Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: gościowaONAa Re: Weekend majowy 2013 Poznań i okolice IP: *.icpnet.pl 23.04.13, 15:45
      Pytająca chyba chciała wiedzieć o tzw. "piknikach" rodzinnych, festynach itp a nie o pogodzie :)
      W sumie to faktycznie nigdzie nie ma informacji o żadnych atrakcjach w mieście i okolicach, a zawsze to już prawie na miesiąc przed majówką było wiadomo coś...
    • Gość: gość Re: jak wygląda z imprezami w Poznaniu i okolicach IP: *.icpnet.pl 24.04.13, 17:02
      Organizatorzy - wpisywać się! ;)
      • Gość: gość Re: jak wygląda z imprezami w Poznaniu i okolicac IP: *.icpnet.pl 24.04.13, 18:37
        Za tydzień majówka a w necia żadnych info :/
        Szukałam wpisując w google różne kombinacje słów, które mogły by mi coś znaleźć, ale nic...
        Wyszukuje mi tylko oferty wyjazdów za granicę albo noclegów w hotelach na majówkę :p
        A o "festynach, piknikach itp" nic nie ma...,

żal...
        • Gość: . Re: majówka a w necie żadnych info IP: 91.230.54.* 29.04.13, 13:06
          .
    • Gość: hana Re: Weekend majowy 2013 Poznań i okolice IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.13, 21:37
      2 maja we Wrześni wystapi ENEJ I KAMIL BEDNAREK -WIĘCEJ NA TEN TEMAT NA WRZESNIA INFO.PL.
      • Gość: gość Re: Weekend majowy 2013 Poznań i okolice IP: *.icpnet.pl 24.04.13, 21:46
        to koncert...
        a jakieś festyny, "pikniki" itp?
        pamiętam jak kiedyś co roku w majówkę było pełno straganów, lunapark, scena koło Areny, ale niestety od paru lat już tego nie ma, a szkoda...
        rok temu (albo dwa) był piknik lotniczy (pokazy lotnicze itp, jakaś mała scena, gastronomia) w gminie Dopiewo (chyba, albo gdzieś w tych rejonach)

Czy w tym roku będzie coś podobnego ? e straganami, gastronomią, ew. lunaparkiem i sceną ? Chodzi mi właśnie o takie coś. Typowy "piknik rodzinny" :)
      • Gość: gość portalu Re: 2 maja we Wrześni IP: *.icpnet.pl 27.04.13, 15:54
        No, w końcu jakiś konkret ;)
      • Gość: POZtrach Re: Weekend majowy 2013 Poznań i okolice IP: *.182.39.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.13, 15:43
        Dzięki za ostrzeżenie. Ominiemy tandetę dużym łukiem.
    • Gość: Xenna Re: Weekend majowy 2013 Poznań i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.13, 14:51
      Zapoznaj się z bogatą ofertą Muzeum Pierwszych Piastów na Lednicy
      naprawdę wygląda ciekawie :)
      www.lednicamuzeum.pl/wiadomosc,majowka-nad-lednica-ostrow-lednicki.html
    • Gość: ojciec dyrektor Re: Weekend majowy 2013 Poznań i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 15:49
      W całym Poznaniu (i nie tylko!), odprawiane będą liczne msze św. Bardzo możliwe, że tu i ówdzie przed kościołami pojawią się "rury", "wata", koguciki, wiatraczki, baloniki itp.
      A 3 V pod katedrą mają być nawet strzelnice sportowe i prawdziwa kiełbasa zwyczajna, z grilla!
      • Gość: POZtrach Re: Weekend majowy 2013 Poznań i okolice IP: *.182.39.53.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.13, 15:46
        Pod kościołem to tylko takie pierdoły można sprzedać. Jacy wierni takie gadżety.
    • Gość: Chochlik Re: Weekend majowy 2013 Poznań i okolice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.13, 15:44
      Na stronie epoznan.pl/kultura, są różne informacje, między innymi majówka w palmiarni (tylko lepiej przyjść wcześnie, bo są duże kolejki) i festyn w Swarzędzu (Józefinki).
      pozdrawiam
    • Gość: skrzat Re: Weekend majowy Dolina Samicy Pamiątkowskiej IP: *.ip.netia.com.pl 05.05.13, 10:54
      Zapraszam na spacer niedzielny ulicą Tadeusza Kościuszki w Rogierówku w Dolinie Samicy Pamiątkowskiej.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka