Dodaj do ulubionych

Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na Ter...

25.04.13, 09:38
Przykra ? Dlaczego przykra ? Regulamin jest regulaminem i tyle.
Mnie do meczetu wpuściliby w butach ?
Nie pokichajcie się z tą poprawnością polityczną, a jak na Czerskiej wszyscy tacy "postępowi" to pozwólcie się jej wykąpać w swojej wannie.
Ciekawe, że do piania o łamaniu wszelkich przepisów i zasad i wyborcza jest pierwsza. Hipokryzja pełną gębą.
Obserwuj wątek
    • pociesznybigos Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na Ter... 25.04.13, 09:40
      Przykra ? Dlaczego przykra ? Regulamin jest regulaminem i tyle.

Ja się w papciach do meczetu nie pcham.
      • Gość: kasia Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.poz1.cyber-cafe.pl 25.04.13, 09:42
        Zgadzam się. Jeżeli od nas sie wymaga zebysmy w Egipcie szanowali ich tradycje, regulami itp to mozemy tego samego wymagac od nich kiedy przyjezdzaja tutaj
        • grzespelc Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T 25.04.13, 15:45
          Nie przypominam sobie, żeby w hotelowych basenach zakazywano komukolwiek kąpania się np. w bikini.
          Mentalność Polaków jakoś niewiele się różni od tej panującej w Arabii.
          • Gość: Alek Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.189.73.30.e-plan.pl 25.04.13, 16:13
            Straszne bzdury opowiadasz i widać że nigdy w żadnym kraju arabskim nie byłeś, jak jesteś taki mądry to puść swoją kobietę w bikini na publicznej a nie resortowej plaży w Egipcie albo na publiczny basen w Kairze to zobaczysz jakie panuje tam "przyzwolenie" Resort w Egipcie właśnie dlatego nazywa się resortem bo turysci są oddzieleni od prawdziwego życia. Myślę że gdyby u nas były tysiące arabów i mielibyśmy z nich taką kasę jak oni z turystów natychmiast ktoś w Polsce postawiłby specjalne łaźnie dla muzułmanów. Chyba jednak co innego jest kiedy leci do nich turysta, oddaj nam całą kasę a po 2 tygodniach spadaj stąd a kiedy ktoś przyjeżdża do Ciebie na stałe i jeszcze zabiera bezrobotnym prace
            • Gość: Z. Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.152.204.202.btel.net.id 26.04.13, 12:17
              Resort w języku polskim znaczy co innego. ;)
              • Gość: kran Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.psychologia.uj.edu.pl 26.04.13, 13:57
                ale na całym niemal świecie znaczy właśnie to, co w poprzedniej wypowiedzi. a jest to najlepszym i wystarczającym uzasadnieniem takiego użycia tego słowa.
                • 999s Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T 26.04.13, 20:57
                  Gość portalu: kran napisał(a):

> ale na całym niemal świecie znaczy właśnie to, co w poprzedniej wypowiedzi. a j
                  > est to najlepszym i wystarczającym uzasadnieniem takiego użycia tego słowa.

Daleko mi bym podważał saute kosmomolityzm bazujący na kompleksach, ale kluczowe jest słowo "niemal" bo TU, w TEJ części świata oznacza z grubsza [FYI:] wyodrębnioną organizacyjnie część administracji państwowej w związku z czym "niemal cały świat" na pewno nie jest wystarczającym uzasadnieniem, a stwierdzenie, że jest "najlepszym" jest co najmniej dyskusyjne.
                  • Gość: ja I słusznie IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.04.13, 21:00
                    Nie dlatego, że muzułmanka, ale dlatego że w brudnym szlafroku.
                    • Gość: mrll muzumańskie pomotane zakłamanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 13:03
                      o tym jak kombinują w każdej chwili by zwodzić, mamić i fałszować....
                      www.youtube.com/watch?v=NlvMduH8uyY
                      warto przeanalizować argumentację stron, bo pokazuje to ich tchórzostwo
                    • Gość: szynka Monopol golizny!!! Pokaż uda, posladki i pi.pe... IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 18:56
                      bo inaczej do basenu nie wejdziesz. Jestem agnostyczka, ale wychowana w rodzinie katolickiej i sama chetnie chodziłabym na basen bardziej zakryta, mam celulit i odmrożone uda( głupota dzieciństwa) i nie koniecznie chce to pokazywać, take "burkini" lub chociazby strój pływacki zakrywający uda i przedramiona bardzo by mi odpowiadał, ale albo nieda się tego kupic ( kupiłam jeden za granicą) albo cie w tym nie wpuszcza... dlatego kobieto świeć du.pą bo tolerancyjne społeczeństwo koniecznie chce twoja goła du.pe zobaczyc...
                      • Gość: acar Re: Monopol golizny!!! Pokaż uda, posladki i pi.p IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.13, 16:17
                        Skoro masz d... nieatrakcyjną to się nie obawiaj, nikt na jej widok erekcji nie dostanie.
                        W Egipcie każada baba może się kąpać w sutannie, nikomu to nie przeszkdza z prostego powodu, jak się utopi to jej sprawa. W Polsce, gdyby się utopiła w tym swoim dresie to jej właściciel mógłby pozwać basen, że nie dopilnował regulaminu i się przyczynił do umniejszenia jego majątku, pewnie by wygrał.
          • koooala Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T 25.04.13, 16:58
            A w garniturze pozwalali Ci wejść do wody w basenie? Twoja mentalność jakoś chyba nie różni się od mentalności Araba.
            • Gość: ofca_chamów Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: 159.253.7.* 25.04.13, 18:49
              Garnitur jest używany do chodzenia po mieście, tępaku.
              Widziałeś muzułmanki chodzące w swoich strojach kąpielowych po mieście, że robisz takie idiotyczne porównania, czy po prostu jesteś ograniczony?
              • Gość: Nietepak Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.13, 00:39
                a ty wiesz jaki to jest stroj kąpielowy muzulmanki? bo on niczym sie nie rozni o normalnego i przepoconego ubrania w jakich one chodzą po ulicy.
                • Gość: Z. Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.152.204.202.btel.net.id 26.04.13, 11:09
                  A skąd to wiesz? Strój kąpielowy muzułmanki to strój kąpielowy. Zapewniam Cię, że muzułmanki w szatni _przebierają_ się w ten strój i biorą prysznic przed wejściem do basenu i po wyjściu z basenu. Tylko dlatego, że to muzułmanki wcale nie znaczy, że nie dbają o higienę. :/
                  • andrzejto1 Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T 26.04.13, 15:28
                    A kogo to obchodzi? regulamin jest po to, by się do niego stosować. Jak się nie podoba, to szerokiej drogi...
                  • asmok6 Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T 26.04.13, 22:11
                    Gość portalu: Z. napisał(a):

> A skąd to wiesz? Strój kąpielowy muzułmanki to strój kąpielowy. Zapewniam Cię,
                    > że muzułmanki w szatni _przebierają_ się w ten strój i biorą prysznic przed wej
                    > ściem do basenu i po wyjściu z basenu. Tylko dlatego, że to muzułmanki wcale ni
                    > e znaczy, że nie dbają o higienę. :/

Możesz sobei zapewniać. A ja Cię zapewniam że wiele z nich przychodzi w nim jak w bieliźnie.
                    • krakoma Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T 27.04.13, 08:53
                      nawet jesli - one powinny juz w tych strojach przychodzic. muzulmanska kobieta nie powinna rozbierac sie poza domem. malo to kamer, podgladaczy i innych???

wiec nawet jesli przebrala sie w domu? - jaka masz gwarancje, ze pani w bikini przebrala sie dopiero w szatni?????? latem po ludziach co na odkryte chodza widac, ze maja juz stroje na sobie!
                  • Gość: Gość Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.tel.tkb.net.pl 19.09.13, 20:14
                    W Egpcie i w Turcji widzialam muzułmani wchodzące do basenu - nigdy nie widziałam, aby ktorakolwiek z nich się przebierała lub brala prysznic przed lub po wejsciu do basenu. No wybaczcie - gdziekolwiek my siepojawiamy - mamy sie dostosowywac, u nas ktoś sie pojawia - my się dostosowujemy. To chore i nienormalne.
                    Przestańmy patrzeć na mniejszości, które maja wiecej praw i przywilejów od większosci.
          • Gość: Kolo21 Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 17:25
            a kobieta w szortach na bazarze? Zresztą nie pokaże kwit z pralni kiedy to prała tą kieckę. Pewnie jak poswiecisz ultrafioletem to wyjdą plamy z krwi na tyłku... Jak jestes taki obronca rownosci to zapros ja najpierw niech sie pomoczy w kiecce w TWojej wannie a potem wejdz do tej samej wody!
          • asmok6 Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T 26.04.13, 22:10
            grzespelc napisał:

> Nie przypominam sobie, żeby w hotelowych basenach zakazywano komukolwiek kąpani
            > a się np. w bikini.
            > Mentalność Polaków jakoś niewiele się różni od tej panującej w Arabii.

W niepublicznych obiektach może i tak. Ja widziałem na publicznej plaży porządkowych usuwających turystki w bikini. Więc robienie afery o regulamin to zwykła hipokryzja.
        • Gość: obuzony Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.04.13, 07:26
          zgadzam sie. Niech szanują inne kultury jak od innych tego wymagają !
        • katrina_bush No to w takim razie topless nie jest problemem. 28.04.13, 00:46

hGość portalu: kasia napisał(a):

> Zgadzam się. Jeżeli od nas sie wymaga zebysmy w Egipcie szanowali ich tradycje,
          > regulami itp to mozemy tego samego wymagac od nich kiedy przyjezdzaja tutaj

Ach rozumiem, w takim razie topless, jako rzecz zupelnie naturalna i normalna w Europie w tych tzw. "termach" nie jest absolutnie zadnym problemem.
      • Gość: żyd Brawo obsługa! IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 18:05
        I słusznie!

Mnie by do meczetu w gumowcach nie wpuścili i nie robiłbym z tego afery!
        Zatem niech muzułmanie nie robią afery z naszych przepisów.

Prawa danego kraju trzeba szanować. I tyle! I kropka!
        Muzułmanie, trochę kultury i poszanowania dla prawa lokalnego!
        • Gość: aa Re: Brawo obsługa! IP: *.elektron.com.pl 10.08.13, 14:02
          Hehe w gumowcach to byc byl krótszy o głowe i to na miejscu ;-P
          My MUSIMY przestrzegac ICH prawa u nich.
          My BEDZIEMY MUSIELI przestrzegac ICH prawa u NAS.

Oni musza przestrzegac ICH prawa.

Czego tu nie rozumiec??
      • Gość: masz rację Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.ip.netia.com.pl 25.04.13, 19:16
      • Gość: zenobiusz Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 21:35
        Jest regulamin?
        Jest!!!!
        Stosować sie do niego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,
        a nie wymyślać i propagować ,prowokować,stosowanie się do wymysłów jakiejś nietutejszej /(-tak totalitarnej,szowinistycznej,zbrodniczej(?) i bo chce narzucić swoje wymysły!)/ nacji-organizacji.
        • Gość: nie mulzumanin Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 22:47
          Problem w tym, że regulamin mówi że ma być strój kąpielowy i ta pani była w stroju kąpielowym tyle tylko, że zakrywającym całe ciało.
          • Gość: aa Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.elektron.com.pl 10.08.13, 14:05
            Czyli w bermudach moge wejsc na basen??
            IMHO to jest stój kąpielowy wg wyznania "bemudy na pudy" ;)
      • Gość: isa Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.30.155.216.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.07.13, 16:58
        Dokładnie. Jak się gdzieś jedzie to zachowuje się zwyczaje gospodarzy. Religia to jedno a higiena basenu to drugie. W jakiś ciuchach po kostki i nie wiadomo kiedy pranymi się cihciała tam władować a tam też kąpią się małe dzieci.
    • tsuranni jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej 25.04.13, 09:42
      to będę musiał się przystosować do ich praw, mimo, że są idiotyczne. Dlaczego to ma obowiązywać tylko w jedną stronę?

A tak poważnie, to bardzo przykre, że XXI wieku religijne zabobony (wynikające z dowolnej religii) odbierają ludziom wolność postępowania, szczególnie jeśli to postępowanie nikomu nie szkodzi. Wierzę, że przyjdą czasy, gdy wolność jednostki będzie się liczyła bardziej niż zacofane, religijne zakazy i nakazy...
      • Gość: ofca_chamów Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: 159.253.7.* 25.04.13, 10:22
        > A tak poważnie, to bardzo przykre, że XXI wieku religijne zabobony (wynikające
        > z dowolnej religii) odbierają ludziom wolność postępowania, szczególnie jeśli t
        > o postępowanie nikomu nie szkodzi.

Czyje "religijne zabobony"? Chyba obsługi basenu? Dlaczego mam nosić strój
        taki jaki mi ktoś każe nosić albo się stroju pozbywać bo ktoś tak chce?

Komu jej strój przeszkadzał i z jakiego konkretnego powodu?
        • Gość: pływaczka Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.icpnet.pl 25.04.13, 11:28
          na przykład mnie przeszkadzał. Powód - brak higieny!!!!!!
          Zakutana kobieta, nie wiem ile ma jeszcze ciuchów pod kombinezonem, to nie jest higieniczne
          • Gość: tequila Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.xplornet.com 25.04.13, 21:51
            chodzila po ulicach w dlugiej katanie, zbierala uliczny kurz i w ciuchach do basenu. Ktos tam chyba nie mysli.
          • Gość: euro przepisy basenowe IP: *.180.44.68.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.05.13, 20:09
            Tu nie o religię chodzi tylko o przepisy i zasady sanitarno-higienicze. Np we Włoszech na baseny nawet otwarte należy nosić czepki ( u nas byle jaki i można łyknąć włosy dziewcząt , W Oleśnicy zakaz pływania w bermudach i szortach , należy mieć slipy lub bokserki kąpielowe. I tu proste ze do basenu nie wchodzi się w garniturze czy stroju muzułmańskim , chociaż byłem w Egipcie w ,jak piszą, w resorcie, gdzie przebywali Arabowie. Kobiety wchodziły do basenu w stroju -kombinezonie z chustą na głowie a mężczyźni w szortach. Nikt nie robił problemu bo to był strój kapielowy tej kobiety. Cóż są przepisy i należy je przestrzegać lub zmieniać a nie lekceważyć, a to czy są dobre czy złe określają specjaliści lub posłowie których wybieramy. Jak źle wybieramy to tak mamy.
        • xaliemorph Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej 25.04.13, 11:42
          > Czyje "religijne zabobony"? Chyba obsługi basenu? Dlaczego mam nosić strój
          > taki jaki mi ktoś każe nosić albo się stroju pozbywać bo ktoś tak chce?

To ja w takim razie chcę w fechtunku płetwonurka wejść na Termy i pozjeżdżać rynnami wodnymi. Skoro to zabobony ...
          • Gość: SIC! Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.ifmpan.poznan.pl 25.04.13, 11:57
            No chyba w rynsztunku. Fechtunku to sie mozna nauczyc na szermierce
            • xaliemorph Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej 25.04.13, 12:01
              Przepraszam, faktycznie się zapędziłem. Powiedzmy "akwalungu"
              • Gość: Enek Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.srv.volvo.com 26.04.13, 08:14
                Chyba chodziło ci o "akwarelę" prawda? Taki gatunek ryby.
                • xaliemorph Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej 26.04.13, 11:28
                  Co to za jakiś najazdów fanów Mahometa ze Szwecji na tym forum?!?
        • Gość: ............. Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.4web.pl 25.04.13, 14:56
          >Komu jej strój przeszkadzał i z jakiego konkretnego powodu?

Zazwyczaj starsze muzułmanki kąpią się w strojach, które są dokładnym odzwierciedleniem stroju, w którym chodza na co dzień. Wiesz jak on wygląda? Wiesz. Równie dobrze mogłabym pójśc na pływalnie i chcieć się wykąpać w habicie siostry zakonnej. Widzisz problem, bo ja tak? Jak cżłowiek idzie popływać, to nei chce czuć sie jak w pralce z ciuchami.
          • Gość: Z. Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.152.204.202.btel.net.id 26.04.13, 12:24
            widziałam starsze muzułmanki kąpiące się w burqini. Nijak nie przypomina to habitów zakonnych, tylko piankę.
            • Gość: neonzamachowiec Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.b-ras1.rtd.sligo.eircom.net 26.04.13, 15:20
              .id - domena przypisana do Indonezji. Indonezja - wyspiarskie państwo położone w Azji Południowo-Wschodniej oraz w Oceanii. Religia dominujaca - islam (86,1%). A moze najzwyczajniej zaczniesz niesc kaganek oswiecenia religijnego wsrod swych nowych pobratymcow, bo blisko 14 % z nich, wciaz jeszcze bladzi, i nie chce sie nawrocic na "religie milosci"? Innymi slowy - wypier... O ile moge zrozumiec pastuchow, ktorzy od pokolen wychowuja sie bez jakiejkolwiek innej edukacji, niz indoktrynacja, o tyle nie moge zrozumiec ludzi, ktorzy urodzili sie w Europie czy Ameryce Pln, i sa wyznawcami lub zwolennikami tego gowna. Nikt, kto przeczytal Koran, i widzi w nim przewodnik zyciowy, nie moze byc normalny. Choc jak zwykle, uslysze pewnie, ze mialem zly przeklad, i ze tak naprawde to tam jest zupelnie co innego napisane... Nawet to, ze mam 3 rozne przeklady, nie jest dla was zadnym argumentem... W odpowiedzi na twoja "religie milosci" sa w internecie tysiace zdjec i filmikow, ktore jasno pokazuja, ze jest to religia wyznawana raczej przez dzikie zwierzeta, niz przez osobniki ludzkie. Moj "ulubiony" film to ten, w ktorym muzulmanie rzeczywiscie okazuja swoje milosierdzie. Ten o 7-letnim chlopcu, ktorego przylapano na kradziezy bochenka chleba (z glodu, nie z checi zarobku). "Normalnie" powinien miec reke ucieta, ale ze to maly dzieciak jeszcze, wiec szlachetni muzulmanie okazali milosierdzie religii milosci, polozyli szczeniaka na glebe, i zmiazdzyli mu reke, przejezdzajac po niej kolami jeepa. A mogli - niczym wujek Stalin - zabic. Polecam Ci ten filmik na dzisiejszy wieczor. Usiadzcie razem z Twoim muzulmanskim mezem, i gromadka muzulmanskich dzieci, i obejrzyjcie sobie cala rodzinka.
            • andrzejto1 Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej 26.04.13, 15:31
              Gość portalu: Z. napisał(a):

> widziałam starsze muzułmanki kąpiące się w burqini. Nijak nie przypomina to hab
              > itów zakonnych, tylko piankę.

Ale kogo to obchodzi? Jest tutaj i ma się dostosować do NASZYCH zwyczajów i regulaminów.
              I koniec dyskusji.
        • goffer_pl Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej 25.04.13, 16:09
          No to wejdź w buciorach do meczetu. Zobaczymy czy będziesz tak samo szczekał.
          • Gość: KOlo21 Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 17:29
            Wejdz w butach do basenu u nas i tez cie wyprosza. CO na to obroncy kapieli w kieckach?
        • safelogica Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej 25.04.13, 16:17
          Jej strój przeszkadzał z powodów HIGIENICZNYCH I SANITARNYCH. Jeśli tego nie rozumiesz to podaj na jaki basen chodzisz a ja na pewno przybiegnę tam i zażądam kąpieli w dresach (przepoconych i niepranych dwa lata), w cuchnących skarpetach. A przed basenem nie będę się kapała jakiś czas.
          Chociaż nie. Jeśli nie rozumiesz problemu zaproś bezdomnego menela do swojego domu i pozwól mu skorzystać ze swojej łazienki.
          Bądź dobrym samarytaninem
          • Gość: grog [...] IP: *.szczecin.mm.pl 26.04.13, 15:18
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Alek Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.189.73.30.e-plan.pl 25.04.13, 16:19
          Mi np przeszkadza, bo nie życzę sobie żeby ktoś w brudnych łachach właził do wody w której ja siedzę, poza tym nieswojo się czuję bo ta arabka pod tym kocem może nosić ze sobą 20kg TNT i też wolę czuć się bezpieczny a czemu? bo żyję we własnym kraju i mam do tego prawo a jak ja jadę do krajów arabskich to się dostosowuję maksymalnie do ich prawa i wymagań a jesli mi to nie pasuje to nie jadę tam i kropka. Nikt ich nie zapraszał tutaj, przyjechali za lepszym życiem i pracą więc niech dadzą coś w zamian... Nie ma żadnych korzyści z zatrudniania arabów w naszym kraju bo ci w ogóle się nie chcą asymilować
          • Gość: ARTHOR Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 20:26
            i masz rację w 100% naoglądałem się tego pracując na zachodzie przez 4 lata > 15 zatrudnienia
            Muzułmanie to jest dramat .
        • Gość: Piotrrr Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 17:33
          Rozumiem, że od dziś mogę się kąpać w nieświeżych gaciach i nie będzie Ci to przeszkadzać :-)
        • Gość: dada Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 17:57
          To ja wejdę do publicznego basenu w butach z obory i w kożuchu. Pasi?
        • Gość: madmax Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 18:13
          Higiena, gamoniu.
        • Gość: rosomak Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.centertel.pl 25.04.13, 19:14
          Mnie osobiscie jej stroj przeszkadzal, moze jeszcze pozwolisz jej nasr... do basenu (chrześcijańskiego)
        • Gość: Tak to ja Re: jesli ja pojadę do Arabii Saudyjskiej IP: *.srv.volvo.com 26.04.13, 08:13
          Ależ wcale nie musisz i wcale nikt cię nie zmusza do pójścia na basen. Jednak jest takie przysłowie że jeśli jesteś w Rzymie to musisz krakać jak i one więc niech się ta pani nie oburza tylko uda się na najbliższy czynny basen w Egipcie.
          Gdyby tak sytuacja byłą odwrotna (babeczka w bikini zasuwała do ichniego basenu) to całkiem możliwe że by była najpierw zgwałcona a potem za ten gwałt ukamienowana.
    • Gość: gość4 Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: 95.108.119.* 25.04.13, 09:44
      bardzo słusznie u nich również musisz się dostosować do ich zasad .
      • Gość: ofca_chamów Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: 159.253.7.* 25.04.13, 10:27
        To znaczy co? Gdy do nich pojedziesz to zgodzisz się kapać w stroju
        zasłaniającym całe ciało, a gdy oni do ciebie przyjadą to już ci będzie przeszkadzało, że nie ty tylko oni taki strój chcą nosić?

Wyobraż sobie odwrotność: Oni zgadzają się w Polsce kąpać w stringach
        (nawet panie w średnim wieku), a u siebie nie pozwalają na zwykły strój
        jednoczęściowy. Nie uznałbyś tego za głupotę?
        • Gość: fsd Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: 195.20.110.* 25.04.13, 11:00
          Nie wiem czy wiesz, ale w niektórych krajach muzełmańskich kobiety muszą się kąpać w strojach zasłaniających prawie całe ciało. Czyli np na strój jednoczęściowy muszą zakładać koszulkę itp. Tak jest np na Malediwach na plażach publicznych (nie mówię tu o plażach na prywatnych wyspach).
        • Gość: rosomak Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.centertel.pl 25.04.13, 19:16
          czy ty glabie kiedykolwiek przeczytales regulamin basenu? Tam jest wyraznie napisane jaki stroj jest dozwolony.
        • andrzejto1 Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T 26.04.13, 15:37
          Gość portalu: ofca_chamów napisał(a):

> To znaczy co? Gdy do nich pojedziesz to zgodzisz się kapać w stroju
          > zasłaniającym całe ciało, a gdy oni do ciebie przyjadą to już ci będzie przeszk
          > adzało, że nie ty tylko oni taki strój chcą nosić?
          >

Tak dokładnie będzie mi to przeszkadzało

> Wyobraż sobie odwrotność: Oni zgadzają się w Polsce kąpać w stringach
          > (nawet panie w średnim wieku), a u siebie nie pozwalają na zwykły strój
          > jednoczęściowy. Nie uznałbyś tego za głupotę?

Nie, bo to jest dostosowanie się do warunków lokalnych. I szacunek dla zwyczajów krajów w których jest się gościem.
    • Gość: łajza Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 09:45
      A czy ja mogłabym się kąpać w basenie miejskim w jakimś muzułmańskim kraju (o ile nie byłby to basen dostępny dla gości hotelowych, turystów zagranicznych) w bikini? Zapewne nie, musiałabym przyodziać się w stój kąpielowy jaki uzywają miejscowe kobiety. Nie wolno mieć na szyi krzyżyka w Zjednoczonych Emiratach i Arabii Saudyjskiej, więc nie ma "nieprzyjemnej przygody" . Jest takie porzekadło "jeśli wlazłeś między wrony musisz krakać jak i one" - no i oczywiście są w tym momencie na miejscu słowa L.Wałęsy nie dawno wywołały burzę : "nie pozwolę by mniejszość wchodziła mi na głowę". Więc o co chodzi?
    • szary_user Nie wciskajcie nam zachodniej poprawności politycz 25.04.13, 09:48
      Regulamin obowiązuje wszystkich, niezależnie od wyznania! Czy ja jako ateistka mogłabym wejść do basenu w sukience? Nie! Nie ma tu więc znamion dyskryminacji. Koniec kropka.
      • Gość: bezczarny Re: Nie wciskajcie nam zachodniej poprawności pol IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 10:04
        tak jak ortodoksyjni Żydzi w swoich chałatach, z kudłami i pejsami bez czepka..
      • Gość: pływaczka Re: Nie wciskajcie nam zachodniej poprawności pol IP: *.icpnet.pl 25.04.13, 11:30
        TAK JEST!!!!! i nie ma po co dyskutować
    • Gość: Feministka Re: i prawidłowo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.04.13, 09:49
      i prawidłowo, że nie wpuścili. Na -muzułmańskim-basenie też nie mogłabym wejść do wody w bikini. Jak się coś nie podoba, to należy kąpać się tylko w Egipcie.
    • Gość: KABULKEBAB Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.promax.media.pl 25.04.13, 09:54
      no to teraz pani pożalsię-redaktorzyna niech spróbuje pokazać się na basenie chociażby w egipcie w bikini - ale nie w tych turystycznych, tylko w mniej popularnych. Wyru*chają cie bez wazeliny i to będzie twoja wina, bo "sprowokowałaś".
      a jak spróbujesz wejść do mekki/medyny lub nawet na drogę wiodącą do tych miast, a nie jesteś muzułmanką to ci łeb upier*dolą na miejscu.
      MUZUŁMANIE CHCĄ TOLERANCJI WYŁĄCZNIE W KRAJACH NIEMUZUŁMAŃSKICH, RESPEKTOWANIA ICH RELIGII, BUDOWANIA MECZETÓW, WRĘCZ PRZYSTOSOWANIA SIĘ DO NICH. NIECH MI KTOŚ POKAŻE W ARABII SAUDYJSKIEJ KOŚCIÓŁ KATOLICKI - GWARANTUJĘ ŻE NAWET GDYBY GO DOSTARCZYĆ JAKO MONOLIT, TO JEDNEGO DNIA BY TAM NIE POSTAŁ.
      .
      W KRAJACH MUZUŁMAŃSKICH MAMY SIĘ STOSOWAĆ DO ICH ZASAD. W KRAJACH CHRZEŚCIJAŃSKICH MAMY BYĆ TOLERANCYJNI JAK NA EUROPĘ PRZYSTAŁO I STOSOWAĆ SIĘ DO ZASAD MUZUŁMAŃSKICH!!! SPÓJRZCIE LUDZIE CO SIĘ DZIEJE!!!!
    • tanczacy.z.myslami To iluczęściowy jest ten 'specjalny' strój? 25.04.13, 10:01
      ...w swoim specjalnym, tradycyjnym stroju kąpielowym. (...). Ów strój zasłania całe ciało z wyjątkiem twarzy, dłoni i stóp. (...) regulamin obiektu ściśle określa, w jakim stroju można się kąpać. Dla kobiet i dziewczynek ma to być strój jedno- lub dwuczęściowy.

Tak z ciekawości: Skoro ten 'specjalny' strój zasłania całe ciało to chyba jest jedno- lub dwuczęściowy czyli spełnia wymagania regulaminowe?
      • Gość: kryl Re: To iluczęściowy jest ten 'specjalny' strój? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.13, 10:05
        A ja mam strój trzy częściowy, góra dół i opaski na ramiona. Rozumiem, że na Termach nie mam czego szukać?
        • Gość: fds Re: To iluczęściowy jest ten 'specjalny' strój? IP: 195.20.110.* 25.04.13, 11:47
          Masz czego szukać. Ale jak założysz dres, bluzę z kapture i kamizelkę to już raczej nie:
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,3539807.html
      • sverir Re: To iluczęściowy jest ten 'specjalny' strój? 25.04.13, 20:34
        > Tak z ciekawości: Skoro ten 'specjalny' strój zasłania całe ciało to chyba jest
        > jedno- lub dwuczęściowy

Stroje kąpielowe dla kobiet zwykle są trzyczęściowe: legginsy, top i hidżab.
      • Gość: ilka Re: To iluczęściowy jest ten 'specjalny' strój? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.13, 14:48
        może być dwuczęściowy. Nazywa się burkini
    • Gość: mrll no i bardzo dobrze !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.13, 10:12
      nic bym w tym nie zmieniał.
      A jak się im nie podoba, to wypad tam gdzie taka religia jest jedyną umiłowaną.
    • 31337b Tytuł jest mylący. 25.04.13, 10:18
      Powinno być: "Nie pozwolili wejść w ciuchach do basenu". Jej wyznanie nie ma tu nic do rzeczy.
      • Gość: ofca_chamów Re: Tytuł jest mylący. IP: 159.253.7.* 25.04.13, 10:32
        Nago miała wchodzić bo tobie "ciuchy" przeszkadzają?
        Puknij się w głowę. Strój używany wyłącznie do kąpieli to nie "ciuchy".
        Nie mogę zrozumieć jak ktoś może wyznaczać normy na to co jest strojem
        "kąpielowym".

Idąc tym tokiem rozumowania to za niedługo jacyś mądrale zaczną wyznaczać co jest właściwym strojem "spacerowym". To taki sam talibanizm, tyle, że innego rodzaju.
        • Gość: Zorka Re: Tytuł jest mylący. IP: *.ip.netia.com.pl 25.04.13, 12:54
          Gość portalu: ofca_chamów napisał(a):

> Nago miała wchodzić bo tobie "ciuchy" przeszkadzają?
          > Puknij się w głowę. Strój używany wyłącznie do kąpieli to nie "ciuchy".
          > Nie mogę zrozumieć jak ktoś może wyznaczać normy na to co jest strojem
          > "kąpielowym".

Nikt nie każe babie chodzić nago, ale to, w czym kąpią się muzułmanki, nijak stroju kąpielowego nie przypomina...
          obieliznie.pl/niezwykly-stroj-kapielowy-burkini.html
          • Gość: ................. Re: Tytuł jest mylący. IP: *.4web.pl 25.04.13, 15:08
            No więc własnie, to wygląda jak tunika i getry, strój, w którym chodzi się po ulicy. A są też warianty bardziej zabudowane, patrz tu:

muslimvoices.org/wp-content/uploads/2010/07/burkini.jpg
            img.interia.pl/wiadomosci/nimg/7/e/Kapia_sie_ubraniu_3493979.jpg
            Fascynujące, że męzczyźni z krajow muzułmańskichnie mają takiego problemu - w Europie udają zasymilowanych (być moze i częśc taka jest, ale niewielu), natomiast gdyby kobieta w publicznym, nie hotelowych basenie rozebrała się u nich, skończyłoby sie to albo gwałtem, albo i czymś gorszym.

Jestem zdecydowanie przeciwna multikulti, polegającym na tym, ze do basenu jedni wchodza w kostiumach jednoczęsciowych, a inni w strojach modlitewnych, kapeluszach i cholera wie czym jeszcze.
            • aiczka Re: Tytuł jest mylący. 26.04.13, 10:26
              > No więc własnie, to wygląda jak tunika i getry, strój, w którym chodzi się po u
              > licy.

A dla mnie to wygląda jak kombinezon, w jakim pływają nurkowie, surfingowcy, trenerzy morskich ssaków i inni. Tyle że w wersji ze spódniczką.

voices.yahoo.com/image/46350/index.html?cat=69
              thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/pict/150950395966_1.jpg
              img0105.popscreencdn.com/155075223_muslim-swim-suit.jpg
              • Gość: neonzamachowiec Re: Tytuł jest mylący. IP: *.b-ras1.rtd.sligo.eircom.net 26.04.13, 15:31
                I jak idziesz na basen w swoim miescie, to zawsze spotykasz w basenie nurkow z butlami i harpunami, surferow z deskami, trenerow z gromadka fok... Zayebisty tlok tam macie. W dodatku basen o wymiarach 16x10m ... Gdybys zobaczyla w basenie kogos w piance, to pierwsza lecialabys do ratownika ze skargami.
        • pijak.i.zlodziej Re: Tytuł jest mylący. 25.04.13, 18:45
          > Nie mogę zrozumieć jak ktoś może wyznaczać normy na to co jest strojem
          > "kąpielowym".

Twój brak rozumienia nie jest powodem do chwały. Wierz mi.

Własciciel ma prawo wyznaczać normy takie jak zechce o ile nie są one niezgodne z obowiązującym prawem.

Chodzenie na basen nie jest obowiązkiem. Jak nie pasuje ci regulamin to tam nie chodzisz i po sprawie.
    • bimota Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na Ter... 25.04.13, 10:20
      A DLACZEGO DLONIE I STOPY ODKRYTE... ?
      • Gość: ofca_chamów Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: 159.253.7.* 25.04.13, 10:33
        Byś się miał czym podniecać.
    • Gość: Alex Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.13, 10:30
      Prawidłowa decyzja pracowników Term. Nie ugięli sie przed terrorem politycznej poprawności.
    • propagacja Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na Ter... 25.04.13, 10:34

Niech się kąpie w morzu Czerwonym..
      • Gość: ofca_chamów Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: 159.253.7.* 25.04.13, 10:40
        Na czym bazujesz swoje żądanie i na czym bazował swoje uprawnienia Polak, który, bez wizy, chciał latawcem wlecieć do Arabii Saudyjskiej?
        • Gość: wawiak Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 11:41
          a ty co tak z tym bazowaniem?
          czaisz bazę?
    • macwatt Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na Ter... 25.04.13, 10:35
      No cóż - kobiety z Europy też w krajach muzułmańskich nie mogą ubierać się tak, jak ubierają się w swoich krajach, więc proszę bardzo - jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom ;))
      Jeśli się obrażą i nie będą przyjeżdżać - tym lepiej. W takiej Japonii jawna manifestacja przynależności do świata islamu jest niezgodna z prawem i jakoś nikt nie krzyczy, że to brak demokracji, tolerancji, etc. Inna sprawa, że przeciętny muzułmanin w ogóle do Japonii nie pojedzie, bo nie dostanie wizy;japońskie prawo jest w tym przypadku dla muzułmanów wyjątkowo restrykcyjne.
      • Gość: aa Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.elektron.com.pl 10.08.13, 14:12
        Sorry, ale wasc gadasz pierdoły. Islam w japonii wystepuje .. poczytaj, a ni esiej głuport
    • 0roman0 Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na Ter... 25.04.13, 10:50
      Pamiętam gdy sporo lat temu będąc dzieckiem chodziłem w moim mieście na odkryty basen. Co kilka dni na chwilę przed zamknięciem zjawiali się cyganie. Faceci tylko siedzieli ale cyganki z dzieciakami wskakiwały do wody. Oczywiście w ubraniach. Dwa w jednym. Kąpanie i pranie. Jakoś zniechęciło mnie to do chodzenia na basen.
      A co do sytuacji w Termach to nie ma powodu do szukania sensacji. W Egipcie chrześcijanie a zwłaszcza kobiety też nie wszędzie wejdą. Gdy jesteś nieodpowiednio ubrany to pogonią cię i jeszcze zwymyślają. Szanując inny kraj należy dostosować się do reguł w nim obowiązujących a nie terroryzować w imię równouprawnienia.
    • boskiolo Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na Ter... 25.04.13, 10:51
      I bardzo dobrze postąpili. Jak stroju kąpielowego nie miała to czego się dziwi? A może bąbę pod kiecami chciała wnieść...
      • Gość: bomba bąbę ? :D n/t IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.13, 14:08
    • tsuranni i tylko jeden światowy mądrala 25.04.13, 10:57
      chłopie, uciekaj stąd, bo jeszcze zniżysz się poziomem do naszego!
    • Gość: bravo Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.icpnet.pl 25.04.13, 11:03
      Regulamin został stworzony po to aby go przestrzegać, jeśli komuś coś w nim nie pasuje, to po prostu omija dany przybytek szerokim łukiem. Jeśli gdzieś jadę to jako gość - respektuję obowiązujące wokół mnie zasady i dostosowuję się do otaczającego mnie środowiska - inaczej spaliłbym się ze wstydu (chociaż może teraz wychodzi ze mnie moja konserwatywno-tradycjonalistyczno-europejska zaściankowość??). Myślę, że jako gospodarz mam prawo oczekiwać takiego samego zachowania od moich gości - rozumianych również jako obcokrajowcy w moim kraju.
    • mamagda3 Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na Ter... 25.04.13, 11:15
      Widziałam w Egipcie muzułmanki kąpiące się w łachach i nie powiem, brzydziło mnie to trochę. Skąd mogę mieć pewność, czy są czyste, czy czasem właścicielki nie robią przy okazji prania? Tak więc dobrze, że do Poznania poprawność pod tym względem nie dotarła.
      • palo_ma1 Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T 25.04.13, 12:20
        mamagda3 napisała:
        > Widziałam w Egipcie muzułmanki kąpiące się w łachach i nie powiem, brzydziło mn
        > ie to trochę. Skąd mogę mieć pewność, czy są czyste, czy czasem właścicielki ni
        > e robią przy okazji prania? Tak więc dobrze, że do Poznania poprawność pod tym
        > względem nie dotarła.

Żenada.
        A może widziałaś w Egipcie jak wygląda arabska toaleta?
        Widziałaś może końcówkę węża do używania wody zamiast papieru toaletowego?
        Jak mawiają Hindusi: spróbuj zastosować papier toaletowy do Twojej bielizny
        ubrudzonej podobnie jak Twoja pupa...

Może jeszcze jedno. Jaka to religia nakazuje od wieków kobietom
        dokładnie usuwać owłosienie z całego (oprócz głowy) ciała?

Dla jasności: Arabowie ani mnie grzeją ani ziębią, owszem,
        nieco irytuje mnie uporczywe przenoszenie swoich obyczajów w krajach zachodnich
        bez jakiejkolwiek próby integracji
        (może za wyjątkiem kupowania na tony markowych ciuchów przez tzw. Abu Dhabi'es)

• Gość: hazek Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.icpnet.pl 25.04.13, 21:51
          Wiem jak wygląda toaleta arabska, taki otwór przez, który oddajesz odchody.
        • Gość: Evyn Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.178-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.04.13, 19:34
          Słyszałam, jak wygląda arabska toaleta - tyle że nie wiem ile to ma wspólnego z rzeczywistością. Notorycznie podrywa mnie mnóstwo arabów (jestem blondynką) i nie są szczególnie zadbani.
    • oszolom-z-radia-maryja nie wykapieszsię w hidżabie na poznańskich termach 25.04.13, 11:22

-o czasy o obyczaje, kiedyś gorszył ubiór skąpy lub jego brak a dziś gorszy opatulone szczelnie ciało. To jej sprawa w czym kobieta chce się wykąpać dla mnie mogłaby wejść nawet w samej metalowej zbroi rycerskiej. Mamy do czynienia tu z odwrócona moralnością i obyczajowością.
      Mnie to nie przeszkadza a wam toleranci? jak sie to ma do waszej deklarowanej tolerancji?
      Dziwne jest to tym bardziej że na tym basenie już nie raz urządzano konkursy skoków do wody na byle czym i w byle czym m.in w sutannach i wtedy to jakoś nikomu to nie przeszkadzało.. zapewne dlatego ze tak ubrani uczestnicy w ten sposób nabijali się ze strojów duchowieństwa. Wtedy to było ok ale jak podobny strój z innego wyznania nie był żadna prześmiewcza prowokacją to od razu wielkie halo się zrobiło.. bezbożny ateistyczny świecki Taliban..
      • Gość: zenek termy nie pralnia, szmaty zostawiamy na zewnatrz IP: *.enso.de 25.04.13, 14:49
        !
    • my_kroolik No i bardzo dobrze! 25.04.13, 11:24
      Jak się jedzie do obcego kraju, to należy przestrzegać jego zasad. Tutaj nie wchodzi się do basenu w ubraniu, nie chodzi w burkach po ulicach i nie wyznaje agresywnej religii, propagującej śmierć dla wszystkich nie-Muzułmanów. Islam ma pełne usta wezwań do tolerancji, ale tylko w jedną stronę. Oni natomiast nienawiść i zwalczanie wszystkich inaczej myślących podnieśli do rangi cnoty.
      • Gość: ofca_chamów Re: No i bardzo dobrze! IP: 159.253.7.* 25.04.13, 18:57
        > Jak się jedzie do obcego kraju, to należy przestrzegać jego zasad.

Ty nawołujesz do nieprzestrzegania zasad, które w Polsce obowiązują gdyż ich nie znasz lub nie rozumiesz. Wymyślasz natomiast jakieś durne swoje własne pseudo-"zasady".

Polacy to jednak w dużej części naród pociesznych przygłupów.
        Widać jak sami przestrzegają zasad obowiązujących w innych krajach:
        Zachowują się jak czereśniaki, wyłapując ptactwo i ryby w parkach,
        bez żadnej próby uzyskania licencji na połowy, lub kapiąc się pod hydrantami.

Potem uczą muzułmanów w jak skąpym stroju wolno im się kąpać.
        • pijak.i.zlodziej Re: No i bardzo dobrze! 25.04.13, 19:09
          > Ty nawołujesz do nieprzestrzegania zasad, które w Polsce obowiązują gdyż ich ni
          > e znasz lub nie rozumiesz. Wymyślasz natomiast jakieś durne swoje własne pseudo
          > -"zasady".

Rany co to za bełkot ??

> Polacy to jednak w dużej części naród pociesznych przygłupów.

Racja. Jako dowód mogą służyć twoje posty.

> Potem uczą muzułmanów w jak skąpym stroju wolno im się kąpać.

Znasz pocieszny przygłupie słowo regulamin ? Radze się z definicją zapoznać.
        • Gość: żal.i.ból kiedy przeszedłeś na islam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 22:49
          bo z twoich wypowiedzi widzę, że tylko obrażasz ludzi.
          albo jesteś inteligentny inaczej, albo klękasz przed muezzinem jak ten dmie w trąbę?
        • Gość: jacek226315 Re: No i bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.13, 06:51
          uczyl cep Marcina ofco_chamow.Kazdy Twoj wpis to stek ublizen dla przeciwnika ot polska kultura ktortej brak zarzucasz innym. Cudze widzi sie pod lasem swego pod nosem
        • jurekde Re: No i bardzo dobrze! 27.04.13, 23:35
          o sobie piszesz... tak pytam...
          • Gość: jacek226315 Re: No i bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.13, 08:39
            o kim pisze nie trudno wywnioskowac,bo wyraznie [podkreslilem.Nie moja wina,iz nie rozumiesz jezyka ojczystego.Po za tym ja nikomu nie ublizam jurekde
    • alias6 Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na Ter... 25.04.13, 11:24
      Czy gazeta.pl mogłaby napisać, co ważnego jest w tym wydarzeniu, że zasługuje na stronę główną ? Dyskryminacja, rasizm, nietolerancja, czy jednak pochwała za konsekwentne trzymanie się regulaminu ? Dlaczego goście z Bliskiego Wschodu nie szanują naszych praw ?
      • Gość: Cymes Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: 217.153.55.* 25.04.13, 11:40
        alias6 napisał:

> Czy gazeta.pl mogłaby napisać, co ważnego jest w tym wydarzeniu, że zasługuje n
        > a stronę główną ? Dyskryminacja, rasizm, nietolerancja, czy jednak pochwała za
        > konsekwentne trzymanie się regulaminu ? Dlaczego goście z Bliskiego Wschodu nie
        > szanują naszych praw ?

Nic ważnego nie ma w tej wiadomości oprócz tego, że ma posmak sensacyjki i gwarantuje większą liczbę odsłon.
        Oczywiście gazetowa młódź liczyła też prawdopodobnie na komentarze o nieco innym wydźwięku, podzielające "święte oburzenie na jawną dyskryminację", ale chyba się przeliczyła i zdrowy rozsądek wciąż mimo wszystko bierze górę :)
      • Gość: pies Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.bb.online.no 04.06.13, 13:36
        i slusznie ze nie pozwolono moze miala ukryta bombe pod ubraniem kazdy musi dopasowac sie do zasad regul w otoczeniu w ktorym sie znajduje
    • xaliemorph Dlaczego oni nie muszą przestrzegać naszych zasad? 25.04.13, 11:39
      A teraz eksperyment myślowy. Co by było gdybyśmy my w kraju muzułmańskim zechcieli zachować się wedle własnych obyczajów? Groziłyby nam baty, wrzucenie do pierdla albo nawet ukamienowanie. Przy okazji w fundamentalistycznych krajach z miejsca byśmy zostali użyci jako propagandowa świnia której podżyna się gardło przez kamerą i puszcza w internet poderżnięcie gardła na żywo. Tak, taki żywot by nas czekał gdybyśmy chcieli stosować nasze obyczaje pośród miłośników religii pokoju.

I teraz pytanie. Dlaczego niektórzy idioci przyklaskują muzułmanom i powinni mieć masę przyzwoleń u nas gdy my z drugiej strony u nich musimy twardo przestrzegać ich zwyczajów będąc u nich?! Stado lewaków dojdzie do tej jakże prostej konkluzji dopiero w tedy jak ich matka / żona / córka zostaną masowo zgwałcone. Tak bo dużo przywódców religijnych świga fatwami czym z ckm'u iż niewierny to coś gorszego niż podczłowiek.

Co robią muzułmanie z pionierami muzułmańskimi próbującymi walczyć i modernizować islam na bardziej przyjazny i skory do dialogu a te wszystkie mordercze zapisy proroka Mahometa traktować w formie interpretacji? ZABIJAJĄ !!! To chyba mówi samo przez się.

Dopóki oni sami siebie zabijają w imię zabijania niewiernych chyba nie ma absolutnie najmniejszego sensu robić jakichkolwiek ukłonów w ich stronę. A co najbardziej mnie dziwi te ukłony robi medium należące do człowieka wyznania najbardziej zwalczanego przez muzułmanów.
    • Gość: wawiak Re: Nie pozwolili muzułmance wejść do basenu na T IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 11:40
      a ty masz łeb ciasny jak szybkowar. ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka