Dodaj do ulubionych

Osiedle Tygrysie w Robakowie (ardens)

IP: *.icpnet.pl 27.05.13, 01:13
zastanawiam się nad mieszkaniem tam już od pół roku chyba, ostatnio jeden z moich typów widze został zarezerwowoany ale ok, może będzie wybór prostszy :P tylko z racji mojej natury poczekam jeszcze na jakies głosy - może kogos kto już tam mieszka? Bo wiem ze mieszkają, jak byliśmy oglądać to widzieliśmy.
Obserwuj wątek
    • Gość: mala Re: Osiedle Tygrysie w Robakowie (ardens) IP: *.yourproxyhost.com 03.06.13, 19:04
      Hej, no proszę, a ja mam tam zarezerwowane :) teraz zajmuje się formalnościami kredytowymi, a raczej zajmuje się ten facet od kredytów, co obsługuje Tygrysie. Poznałam część sąsiadów na parapetówce, jaką robił deweloper (świetny pomysł taka integracja) Ekipa wydaje się zacna, do domku moje oko też nie ma zastrzeżeń, odbioru jeszcze nie miałam ;P ale serio, moja odczucia są mega pozytywne, inaczej bym się nie zdecydowała:)
      • Gość: Redas Odradzam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.13, 15:51
        O to cała prawda, osiedle Tygrysie graniczy z najbardziej ruchliwą linią kolejową Poznań -Katowice którą sprytnie Ardens zasłonił palcem zabaw i betonowym ogrodzeniem, niestety to są fakty, hałas nie do zniesienia, zwłaszcza nocą, poza tym osiedle budowane jest z najtańszych materiałów (castorama) bardzo wysoka cena 297000 zł za 75m2 plus poddasze 20m2, które musisz sobie zrobić sam bo nawet nie ma ocieplenia grzejników, schodów itd. ( strych do adaptacji za kolejne 30.000 zł ) za te pieniądze można kupić dom szeregowy a nie kurnik przy torach.
        • Gość: sierpka Re: Tygrysie IP: *.play-internet.pl 10.06.13, 00:30
          No są tam tory, to żadna tajemnica, na innych osiedlach masz linie wysokiego napięcia - to grozi 3 ręką u przyszłegodziecka, to jest problem. Pociągów w ogóle prawie nie słychać, ostatnio na tym placu zabaw mieliśmy sąsiedzkie ognisko, nikt w ogóle nie zwrócił uwagi na pociągi - a hałas można sprawdzić po prostu tam przyjezdzając, w domy nie słychać totalnie nic, przed zakupem to sprawdzaliśmy. materiały - skąd wiesz ze castorama? Materiały są na stronie, to tez nie tajemnica, jest gwarancja wiec jak cos to wymienią co się chce. Ze zrobić poddasze tez,mówią, przynajmniej jest wysokie i jasne a nie gołębniki bez okna jak gdzieniegdzie. I pokaza mi gdzie kupisz szeregowy za tą cene, tak blisko poznania i z takim metrażem. Pól roku szukaliśmy i wiem ze nie ma czegos takiego.
          • Gość: arczi Re: Tygrysie IP: *.icpnet.pl 17.06.13, 21:29
            prawda jest taka, że mieszkania wizualnie nie powalają... ale to kwestia gustu. a o gustach się nie dyskutuje. mnie przeraża ten niedokończony dom na wjeździe na osiedle tygrysie. już dwa razy widziałem jak okoliczni panowie robili sobie melinę z tego pustostanu. a śmierdzi jak w toalecie publicznej :/ aż strach dzieci wypuścić przed mieszkanie.
            • Gość: melonn Re: Tygrysie IP: *.icpnet.pl 18.06.13, 22:54
              Wizualka to faktycznie kwestia gustu, mi się podoba, jest spora kuchnia (czasem proponują klitki na 4 m) i domek jest jasny bardzo, pokoje przestronne. Ale najbardziej dziwi mnie ten text o tej chacie. bywam tam bo już mam rezerwacje i żadnego smrodu nie ma, nikt się nie skarżył, a poza tym niebawem tam będzie sklep, będzie to odnowione wiec o zadnych akcjach, o jakich piszesz mowy nie będzie. A świeże bułki itp. pod nosem to duży plus.
              • Gość: Mirek Uwaga!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 08:42
                Ja tez rozwazalem mieszkanie na tygrysim ale przeraziła nas bliskość torów kolejowych i hałas pociągów po drugie oferta wcale nie jest taka atrakcyjna, cena 297000 zł za mieszkanie niby 95 m2 ale uwaga w tej cenie kupujemy tak naprawde dwu poziomowe mieszkanie 70 m2 za grubo ponad 4000 tys zl/ m2!!!!! po odliczeniu sprytnie doliczonych przez dewelopera schodów, które nie wchodzą do pow użytkowej .Poddasze o pow 13,9 m2 nie powinno sie doliczac do pow. mieszkania bo jest oddawane przez Ardens jako nie wykonczone! trzeba w nie zainwestować minimum 40.000 zl zrobić schody, tynki, podłogi, ocieplic poddasze wełna,zainstalować, kaloryfery, inst elektryczne i okna dachowe, bo te dwa trójkąty nie dają w ogóle światła. Na tle konkurencji uważam ofertę za bardzo słaba i bardzo droga.
              • Gość: Wiza Re: Tygrysie IP: *.46-29-151.tkchopin.pl 16.11.13, 12:25
                Zgadzam się co do wizualki. Jest w porządku, poza tym i tak samemu decyduje się o wystroju mieszkania, kolory ścian, meble, sprzęty..to one tworzą klimat danego wnętrza. Mi się to tygrysie spodobało bo metraż taki w sam raz, jest przestrzeń ale też nie będzie za dużo do sprzątania:) dla mnie na plus
    • Gość: Cogito Re: Osiedle Tygrysie w Robakowie (ardens) IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.13, 10:34
      Nie mieszkam na osiedlu, ale zastanawiam się czy nie dokonać zakupu właśnie tam. Cena znakomita, aż dziwne, że tak niska w porównaniu z tym co oferują inni. Czekam na komentarze.
      • Gość: ramonka Re: Osiedle Tygrysie w Robakowie (ardens) IP: *.icpnet.pl 23.07.13, 00:06
        Oj ten ktoś kto tak napisał jak Mirek albo Redas to im chyba Pan Piętka odmówił sprzedaży :P Bo byli i tacy :) Sąsiedztwo jest zacne i takich deweloper chce mieć lokatorów (nikomu "podejrzanemu" nie sprzeda chaty, nie ma parcia na kase ale na zbudowanego, przyjaznego miejsca, tak by nikt nie żałował zakupu). Nikt niczego tu nie woaluje sprytnie. Wszystko jest jasne i klarowne, na każde pytania deweloper odpowiada szczerze, jest bardzo pomocny, załatwia mi więcej niż ja sama sobie - wnioski o prąd, gaz, załatwia narzędzia jak potrzebuje, ciągle dzwoni i pyta czy wszystko ok, przypomina co musze, a co bym mogła zrobić i nie ma w tym interesu bo to rzeczy niezależne od niego. Wspomniani sąsiedzi mega sobie pomagają, każdy jest mega życzliwy i miły, normalnie już dreptam nogami żeby się tam wprowadzić. A co do strychu - na tip top ardens to robi za 10 tyś to nie wiem co za kosmiczną kwote podaje ktoś, samemu można jeszcze taniej :P Wiem bo robie. Strych jest mega jasny, kominek tak daje, że pól chaty ogrzewa (wiem do sąsiada) jest jasno, w sam raz. A jak ktoś usiądzie i porównanie zrobi z tym co na rynku to sam zadecyduje i przyzna nam, sympatykom racje. Cogito - mam nadzieję do zobaczenia!
        • Gość: pitus Re: Osiedle Tygrysie w Robakowie (ardens) IP: *.play-internet.pl 25.07.13, 21:56
          ramonka pisze całą prawdę. ja też nie mogę się doczekać przeprowadzki. będzie super. A ci narzekający niech kupują mieszkania gdzie indziej
          p.s. a jak by ktoś drzwi wewnętrzne potrzebował to zapraszam do sąsiada z 9b. 881-417-888
        • Gość: Violla Re: Osiedle Tygrysie w Robakowie (ardens) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 00:31
          a papierek do dupci tez Ardensik dostarczy jak się skończy w tygrysiej toaletce? Deweloperze przestańcie się ośmieszać z tym naj, naj, naj... widać gołym okiem jaką taniochę za prawie 300 tys wciskacie i nie za 90 m2 tylko 72m2 plus poddasze o którym nie ma mowy w standardzie wykończenia! Tani chwyt. A te opowieści o wykończeniu poddasza za 10 tyś śmiech, porządne schody tyle kosztują, no chyba że po drabinie tygrys się wdrapie na strych. Nie dajcie się nabrać sprawdzajcie wszystko szczegółowo przed podjęciem decyzji na całe życie!
          • Gość: nikolodeon Re: Osiedle Tygrysie w Robakowie (ardens) IP: *.icpnet.pl 11.08.13, 16:12
            no nie ma mowy o wykończeniu strychu i tego ardens nie kryje, a metraz to metraz - strych jest wysoki i jasny, z powodzeniem na dużą sypialnie z garderobą. nie rozumiem skad te oburzenie i sarkazm. a ze każdy sprawdza wszystko to chyba logiczne prawda. jakie są inne przewały u deweloperów to glowa mała. w prebenie żeby zrobić schody na strych to trzeba je w pkokoju postawić i zostaje ci połówka z niego - to dopiero jaja.
            • Gość: z Dachowej Re: Osiedle Tygrysie w Robakowie (ardens) IP: *.tktelekom.pl 16.08.13, 22:42
              Proszę, nie piszcie,że pociągów prawie nie słychać :) mieszkam w Dachowej, w dalszej, starszej części (nie przy Nowinie) i słyszę pociągi :)
              • Gość: Monika Quadro House IP: *.play-internet.pl 26.08.13, 15:13
                dlatego wybraliśmy quadro house, bo okolica fajna, na spacery można iść, w końcu lasek marceliński rzut kamieniem
                • Gość: rudzielec Tygrysie - Tak! IP: *.icpnet.pl 03.10.13, 23:07
                  QH... proszę cie, nawet piwnicy nie ma, cena za ten sam metraz - kosmos~! A pociągi, oj nie łapcie za słowa, no słychać ale w codziennym trybie się nie zwraca na to uwagi. gorzej bombają tramwaje. a jak wieczorem czasami tak przemknie ti taki wakacyjny klimat jest... ja to lubie :)
                  • Gość: 30seconds Re: Tygrysie - Tak! IP: *.icpnet.pl 12.10.13, 21:47
                    no owszem trochę słychać ale jak pisze rudzielec w codzienności w ogole się nie zwraca na to uwagi. poza tym okolica jest piekna - jeziora, lasy trasy rowerowe śliczne - można i na malte pojechać i do kórnika i do Rogalina. szkoły blisko i to szkoły do której można wysłać dzieci a nie te gdzie się mnożą patologie w mieście. Robakowo to miejsce super na odpoczynek po pracy i wychowywanie dzieci.
                    • Gość: z Dachowej Re: Tygrysie - Tak! IP: *.tktelekom.pl 16.10.13, 09:53
                      Oczywiście że w rejonach Dachowa, Robakowo mieszka się fajnie. Bardzo szybki dojazd do P-nia to w codzienności wielki atut. Po 20 latach mieszkania w wieżowcu doceniam tutaj wszystko :)
                      Osiedle Tygrysie oceniam bardzo pozytywnie :) wszystkiego dobrego dla przyszłych mieszkańców :)
                      • Gość: Tygrysiątko Re: Tygrysie - Tak! IP: *.icpnet.pl 16.10.13, 22:19
                        Zgadzamy się! I Pozdrawiamy z naszego osiedla!
                        • Gość: zoolog Re: Tygrysie - Tak! IP: *.play-internet.pl 25.11.13, 21:54
                          No oby nie było lipy i żebyś robaków nie dostała przypadkiem
                        • Gość: Ona Re: Tygrysie - Tak! IP: *.icpnet.pl 23.03.14, 22:13
                          Slyszalam ze na polach osiedla ma powstać fabryka Morliny..
                    • Gość: gość Re: Tygrysie - NIE IP: *.icpnet.pl 19.11.13, 21:35
                      To osiedle to tragedia, prawdziwy kurnik, nie wiem jak ludzie decydują się na coś takiego! Okno w okno, brzydka elewacja, nie wspomnę o właścicielu firmy. Nie życzę nikomu bezpośredniego kontaktu arogancja i tyle.
                      • Gość: MiMi Re: Tygrysie - NIE IP: *.aerostrada.com.pl 24.11.13, 17:48
                        Widzę, że chyba komuś deweloper odmówił sprzedaży :)
                        • Gość: Tygrysi deweloper Re: Tygrysie - NIE IP: *.centertel.pl 27.11.13, 00:25
                          A ja widzę autoreklamę tego osiedla i słodko-pierdzące wpisy zapewne samego dewelopera dosłownie wszędzie - nie dajcie się nabrać... Bóg występuje w 3 osobach a ten deweloper w conajmniej 20-stu wpisach tutaj... I nie tylko tutaj. Nieźle się uśmiałem, czytając te wpisy...
                          • Gość: kinga Re: Tygrysie - TAK IP: *.icpnet.pl 05.01.14, 22:23
                            Zawsze są tacy, co są na tak i tacy, co są na nie. Wolna wola, róbta co chceta. Jak ktoś przyjedzie sam zobaczy. Ciekawe czy osiedlach w okolicy jest lepiej? he, widzieliśmy, ogródki mniejsze o połowe i taras w taras. My się zastanawiamy i decyzje podejmiemy sami, rozum mamy, z arogancją się nie spotkaliśmy. a opinie.. człowieku, wpisz pare poznańskich osiedli to dopiero zobaczysz. No, ale dla niektórych liczy się tylko jak można pobruzcić w necie...szkoda.
                          • Gość: Bliźniak Re: Tygrysie - NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.14, 22:10
                            rzeczywiście wszędzie słodko-pierdzące wpisy dewelopera Ardens , a na miejscu zwykłe chaty przy linii kolejowej Poznań -Katowice za prawie 300 tyś. Jest tyle fajnych ofert na rynku że warto się zastanowić.
                            • malinovskamalina Re: Tygrysie - NIE 03.01.15, 21:57
                              mam pytanie - jak jest z dojazdami do Poznania?
                              samochodem, wiadomo, dojechać można, ale co z komunikacją publiczną? czy ktoś może słyszał o planach dotyczących tego tematu? przyznam, że jest to dla mnie dość dużym problemem - dorastające dziecko będzie chciało ruszyć się w ciągu dnia do Poznania, a teraz chyba z Dachowej nie ma takiej możliwości. Jest jakaś linia z trasy Katowickiej, ale do przystanku kawał drogi:/
                              • hanusiaa91 Re: Tygrysie - NIE 13.04.15, 20:33
                                Ja mam pytanie do osób które juz mieszkają na osiedlu Tygrysim. Jak wygląda kontakt z deweloperem? Czy faktycznie jeśli coś się popsuje, to czy bez problemu to naprawią? czy osiedle faktycznie jest cały czas zadbane, łącznie z placem zabaw, którym sam deweloper miał się zajmować? Czy standard wykończenia jest rzeczywiście taki, jak zapewniał deweloper? czy są urządzane imprezy integracyjne, i czy deweloper faktycznie dba o dobrze kontakty na osiedlu itp itd. Oczekuję szczerych odpowiedzi od mieszkańców, a nie pseudo opinii od konkurencji.
                                • sotil Re: Tygrysie - NIE 13.05.15, 12:04
                                  Co do kontaktu absolutnie nie można się doczepić. W kwestii tego co zapewniał deweloper, co jest a czego nie ma-i tutaj wszystko się zgadza.
                                  Nie wiem co za wpisy tam wyżej w temacie niepożądanych gości i zapachów, które dzięki nim się tworzą bo po pierwsze-jak dobrze rozumiem w Poznaniu, Suchym Lesie, Plewiskach i innych okolicznych "wsiach" ludzi takich nie ma, wszędzie są tylko czyści, zadbani i przykładni obywatele?;))) po drugie-musieliby nieźle natworzyć, żeby ich imprezowanie udzieliło się klimatowi całej reszty osiedla...

Podobają mi się te komentarze o integracji osiedla bo i one są zgodne z prawdą:) świetny klimat i przemili ludzie. Włącznie z deweloperami;)

Z dojazdami..hmm..nie wiem pod jakim kątem ludzie szukają domów, my jesteśmy zmotoryzowani, a dzieci jeszcze małe więc aż tak daleko w przyszłość nie wybiegamy;) ale jest autobus, 20min do pkp...to nie tragedia:)spacer jeszcze nikomu nie zaszkodził.

Minusem jak dla mnie jest dość mały salon...wiadomo, że tragedii nie ma i wygospodarować fajnie się da..no, ale widziały gały co brały. No i ogrody. Ogródki w zasadzie. "Naked day" sobie nie urządzimy:P liczę jednak, że za płotem będziemy mieli fajnych sąsiadów (nie nie...przy fajnych Naked Day nadal odpada;)) )
                                  Panowie czepiają się, że deweloperzy komentarze piszą i wszędzie słodko, ale te niektóre to nieeee w ogóle nie wyglądają jak od konkurencji:) czepiać się tego jak osiedle wygląda, jak domy...no chyba nikt z bronią przy nich nie stoi i nie naciska na zakup? pomijam, że najzwyczajniej w świecie o gustach się nie dyskutuje. równie dobrze można zapytać po co ludzie kupują mieszkania na osiedlach typu Polanka w Poznaniu czy Zielarskie w Plewiskach...jeden wielki beton, a jednak chętnych nie brakuje.
                                  Nie chcecie-nie kupujcie. Proste:)

My jesteśmy jak narazie zadowoleni z przebiegu współpracy, a miny jasne ze sa. jak wszędzie. Nie trafiłam jeszcze na osiedle w 100% idealne i odpowiadające wszystkim:)
    • anka_ania18 Re: Osiedle Tygrysie w Robakowie (ardens) 27.05.15, 15:12
      Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Osiedlu Tęczowym w Dachowej a Osiedlu Tygrysim co polecacie?
      • fisherowie33 Re: Osiedle Tygrysie w Robakowie (ardens) 01.06.15, 11:31
        Tez sie tam rozgladalismy. Na Teczowym znaczy. Nie pasuje nam jednak uklad pomieszczen. Ogolnie klimat budynku itp tez przecietny, ale to juz inna sprawa. Kuchnia troche przytlacza. I ta cena?Z kosmosu.I nie bardzo wiemy za co i nie dowiedzielismy sie ani po rozmowach ani po informacjach.
        Ani to energooszczedne ani jakos specjalnie szalenczo wykonczone...Tygrysie przoduje. Narazie cenowo wychodzi najkorzystniej
    • homeexpert Re: Osiedle Tygrysie w Robakowie (ardens) 15.06.15, 15:03
      Witam,

zawodowo sprawdzam deweloperów, inwestycje, umowy. Chcesz kupić mieszkanie bezpiecznie? Zapraszam do współpracy.
      www.h-expert.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka