Dodaj do ulubionych

Wyścig na ulicach Poznania

IP: *.icpnet.pl 30.07.04, 22:18
Kto na to pozwolił????
czy pan prezydent liczy się z moim zdaniem??
I ta wyobraźnia -200km/h na tych dziurach??
Obserwuj wątek
    • Gość: Very Black Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: 61.38.116.* 31.07.04, 06:04
      Jak chca niech jada 200 km/h, przynajmniej ich umiejetnosci pozwalaja na to.
      Hegemon a co Ci to przeszkadza? Niewiele mniej maja niektore auta na liczniku
      jadace poznymi wieczorami, a o umiejetnosciach kierowcow tych "bolidow" lepiej
      nie wspominac.
    • Gość: Stary_Poznaniak Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 06:39
      Jaki tam z niego Prezydent. To tylko "kapciowy" Kulczyka.
      Hegemon, słuchaj , napewno jest zgoda dr Jana
    • vipunia Re: Wyścig na ulicach Poznania 31.07.04, 09:28
      Gość portalu: hegemon napisał(a):

> Kto na to pozwolił????

pewnie pracownicy Urzędu Miasta, w imieniu Prezydenta Miasta...

> czy pan prezydent liczy się z moim zdaniem??

Zawsze mozesz go zapytać - www.city.poznan.pl mozesz znaleźć telefony do Gabinetu Prezydenta i umówić się na dyżur.

> I ta wyobraźnia -200km/h na tych dziurach??

Ile będą mieć na liczniku to się dopiero okaze :)

wg mnie najważniejsze, aby mieszkańcy przy ul. Św. Marcin wiedzieli o tej akcji, gdyż wtedy wychodzenie z domu może stanowić konkretny problem, z drugiej strony pewnie niektórzy już uruchomili kasy fiskalne przy domach i będą kasować za "miejsca na widowni" :)

Co do samej imprezy to nie przesadzajcie z marudzeniem, aż tak wiele się nie dzieje w Poznaniu, aby nie mozna było pozwolić na 3h zabawy w centrum i to jeszcze pod kontrolą fachowców.

Pozdrawiam,
      • Gość: Vice-ziobro Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 10:13
        Miałaś się tylko wypowiadać w sprawach dotyczących twojego Puszczykowa. Od
        Poznania trzymaj się daleko
        • vipunia Re: Wyścig na ulicach Poznania 31.07.04, 12:46
          > Miałaś się tylko wypowiadać w sprawach dotyczących twojego Puszczykowa.
          ??? nie przypominam sobie, abym podpisywała jakiś cyrograf...
    • Gość: hegemon Dlaczego mi to przeszkadza -odpowiadam IP: *.icpnet.pl 31.07.04, 10:02
      Jestem mieszkańcem Starówki, ale nie dlatego że chcę.
      Natomiast nasz kochany prezydent z jego świtą raz po raz organizuje mi wolny
      czas w niedzielę. Jest to organizacja w stylu: siedź w domu, samochodem nie
      wyjeżdżaj bo Cię zawrócą na parking, w czasie maratonu nie wychodź na spacer z
      dzieckiem bo przecież po chodnikach również nie można chodzić (zostałem
      upomniany przez policję miejską że nie zszedłem z chodnika gdy jechał
      łyżworolkarz -sęk w tym że za mną stała 2letnia córka a jezdnią jechały
      samochody obsługi -a ja puchu marny popsułem czas wielkiemu maratończykowi).
      Słowem przechlapane. Ale najbardziej co mnie boli że cały ten bałagan jest
      organizowany za nasze (również moje) pieniądze -wydatki na Policje której siłą
      rzeczy nie ma gdzie są potrzebni, podatek drogowy ja płacę, za chodniki chyba
      też z naszych pieniędzy. Więc DLACZEGO w te dni nie mogę wyjechać do znajomych,
      do lasu, czy też chodźby do pracy by z uśmiechem odprowadzić kolejne podatki na
      kolejne imprezy??????
      Ponadto żal mi tych policjantów i poborowych którzy mnie pilnują (bym nie
      zawadzał) -Oni bardzo chceieliby iść w niedzielę do domu, a bardziej
      pożytecznie pracować w innym terminie (na co nie ma pieniędzy).
      Kończąc bardzo chciałbym pozdrowić pana Grobelnego i mocno zapewnić że będę
      gorąco agitował wśród znajomych by w następnych wyborach jeśli już to oddali
      głos na kogoś innego. Chciałbym również poinformować że znacznie przyjemniej
      biega się w lesie lub nad jeziorem w porównaniu z asfaltem i kostką brukową.
      • Gość: mlx Re: Dlaczego mi to przeszkadza -odpowiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 23:59
        Po prostu przestań marudzić!
        • Gość: hegemon Re: Dlaczego mi to przeszkadza -odpowiadam IP: *.icpnet.pl 01.08.04, 09:54
          jesteś mądr bo to nie pod Twoim oknem. Gdyby to Ciebie zamkneli to byś inaczej
          gadał. Z daleka wszystko ładnie wygląda. A ci co tam mieszkają??? Co oni chcą?
          Niech siedzą cicho -oczywiście w domu bo JA się dobrze bawię.
          Taki jest Twój styl myślenia. Słowem jesteś EGOISTA.
    • Gość: tur Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 10:34
      Jest to niesłychany skandal aby w centrum miasta
      organizować niebezpieczną i hałaśliwą imprezę.
      Miasto ma do dyspozycji tor samochowodowy na Ławicy
      gdzie wszystkie cywilizowane warunki dla tego rodzaju
      imprez są zapewnione.
      Propagowanie szleńczych wyścigów dla wszystkich a nie
      tylko dla grona kibiców jest działaniem zbrodniczym.
      Każdy rozsądny tę bandę urzędasów która to zorganizowała
      natychmiast by rozpędził.
      • anna_21 STRASZNE! 31.07.04, 17:21
        A w Anglii moi kochani maja piekny tor formuly 1 SILVERSTONE(ktorego w Polsce
        nie zobaczycie przez najbizsze 100lat), a pare tygodni temu sprowadzili F1 do
        centrum Londynu. F1 jezdilo z Piccadilly do Regent Park. Straszne. Przyszlo
        300tys. ludzi. Pewnie ze i znalazly sie takie marudasy jak wy ale 300 tysiecy
        ludzi rozkoszowalo sie widokiem formulek. A co gorsze oni chca zorganizowac
        Grand Prix w Londynie, wy pewnie juz byscie sie zalamali, a ja sie ciesze ze
        bez ruszania dupy z Londku obejze F1:) A ty Hegemon jak wolisz biegac po lesie
        to prosze bardzo jedz tam i nie mow mi ze 300 metrowy odcinek Al.
        Niepodleglosci ci to utrudni???? Mieszkalem w Poznaiu wiele lat i wiem jak
        wyglada. A z reszta jak ktos chce marudzic i narzekac, to zawsze bedzie. Jak
        nie za zimno to za goraco;)
        • Gość: hegemon Re: STRASZNE! IP: *.icpnet.pl 31.07.04, 18:48
          jesteś mądra bo to nie pod Twoim oknem. Gdyby to Ciebie zamkneli to byś inaczej
          gadała. Z daleka wszystko ładnie wygląda. A ci co tam mieszkają??? Co oni chcą?
          Niech siedzą cicho -oczywiście w domu bo ja się dobrze bawię.
          Taki jest Twój styl myślenia. Słowem jesteś EGOISTKA.
    • Gość: george Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: *.icpnet.pl 31.07.04, 10:44
      Na skutek upału urzędnikom z Pl. Kolegiackiego mózgi wyparowały?
      • vipunia Re: Wyścig na ulicach Poznania 31.07.04, 12:47
        Gość portalu: george napisał(a):

> Na skutek upału urzędnikom z Pl. Kolegiackiego mózgi wyparowały?

i dlatego chcą się przewietrzyć w takim porschaczku :P
    • Gość: nie zgadzam się!! Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: *.icpnet.pl 31.07.04, 18:24
      Nikt mnie nie poinformował o tym, że na mojej ulicy, pod moim oknem odbędzie
      się jakiś wyścig. Dowiaduję się właśnie teraz z tego forum GW. Nie zyczę sobie
      tego typu plebejskich "imprez" pod moim domem! Taka decyzja urzędników jest
      oczywiście skandalem. Panie Prezydencie Poznania, proszę sobie organizować
      wyścigi pod swoim domem albo w Browarze, ale nie pod moim oknem. Jak bym Panu
      zorganizowała taki wyścig w browarze, to pewnie byłby skandal, a jak Pan
      organizuje pod moim oknem, to jest o.k? To czyste chamstwo i mam juz tego dość!
      Nie po to płacę podatki, żeby znosić taką bezczelność władz. Podejrzewam, że
      będę musiała wyprowadzić się z tego chorego miasta, albo i z tego kraju, a w
      Poznaniu zostaną chyba kiedyś tylko fani tego typu "imprez", czyli dresiarze,
      półgłówki i przekupni urzędnicy.
      Rzygać mi się chce, jak sobie o tym wszystkim pomyślę...
      • Gość: dupka Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: 62.244.148.* 31.07.04, 18:37
        powpieram koleżanke w całej rozciągłości swojego...ego!
      • vipunia Re: Wyścig na ulicach Poznania 31.07.04, 20:56
        > Nikt mnie nie poinformował o tym, że na mojej ulicy, pod moim oknem odbędzie
        > się jakiś wyścig. Dowiaduję się właśnie teraz z tego forum GW. Nie zyczę sobie
        > tego typu plebejskich "imprez" pod moim domem! Taka decyzja urzędników jest
        > oczywiście skandalem.

uuu powinniście dostać jakieś zawiadomienia!!!
        Szczerze, to ja bym napisała jakąś skargę!
        To, że akurat pomysł mi się podoba (w sensie organizowania różnych przedsięwzięć w mieście) to nie znaczy, że nie nalezy o tym poinformować ludzi, przede wszystkim o ich bezpieczeństwie i najnormalniej w świecie UTRUDNIENIACH.
        W życiu nie powinno być tak, że człowiek o takich sprawach dowiaduje się z gazety!!!
        Podstawy PR i najnormalniejszej przyzwoitości wymagają, aby mieszkańców tych miejsc po prostu powiadomić - pisemnie, karteczką w drzwi, plakatem przy klatce schodowej. Możliwości jest wiele, ale nie tak, że ktoś w gazecie przeczyta. Przecież to nie jest zwyczajny pochód czy przemarsz jakis tylko impreza o zupełnie innym charakterze. Oczywiście koszty takich powiadomień powinien pokryć organizator, ale powiadamiac powinien Urząd Miasta, który przeciez wydał zgode na taką imprezę.
        Przeciez jacyś ludzie, którzy na PR się znają chyba pracują w Urzedzie????
        Zenada... nie dziwie się, że ktoś sie wkurza w takiej sytuacji!
      • Gość: mlx Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 00:04
        Czy te wyścigi będą się odbywały przez całą dobę od jutra przez kilka miesięcy?
        Nie, trzy godziny. Jedyne trzy godziny. Ale jest fantastyczny powód do
        narzekania,prawda?
        • Gość: nie zgadzam się! Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: *.icpnet.pl 01.08.04, 00:13
          Ja nie wiem, ile czasu będą trwały te wyścigi, bo nikt mnie o tym nie
          poinformował. Poza tym - to będzie - jak wynika z artykułu GW - reklama jakiejś
          firmy samochodowej. Komercja, proszę Państwa, NASZYM KOSZTEM...
      • Gość: Rola Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 14:17
        Dla Pani "nie zgadzam się" KRZYŻ NA DROGĘ!
        W mieście za głośno. Na wsi pewnie było za cicho?
        Przed wyprowadzeniem sie z Poznania proponuję wizytę u terapeuty - psychologa.
    • mantis77 Poznań to nie Monaco 01.08.04, 01:02
      Jak w temacie. Poznań to nie Monaco gzie można rozgrywać Grand Prix czy robić
      imprezy tego typu. Nie wiem czy ktoś sobie przypomina ale to już przynajmniej
      druga taka impreza tego typu (kiedyś po marcinie jeździł mercedes ze stajni
      WESTa) Ktoś bardzo dobrze napisał, mamy tor na ławicy i on służy do wyścigów.
      Niestety jest uznawany za dość trudny więc może by nasi rajdowcy sobie nie
      poradzili więc lepiej zrobić dwie proste i jeden zakręt. Czyż nie lepiej było
      zorganizować imprezy na torze (namioty reklamowe byłoby gdzie postawić itp.) I
      zrobić darmowy autobus doworzący chętnych. Ciekawe czy sponsor zapłacił za
      blokowanie ulic. Gdy remont jakiejś ulicy się przedłuża zaraz firma musi płacić
      za utrudnienia i dlatego często robi na poboczu bez wyłączenia odcinka z ruchu.
      Wcale nie dziwię się ludziom tam mieszkającym, przez 18 lat mieszkałem przy
      Bukowskiej i miałem "Lądowisko nad głową" i nikt mnie też o to nie pytał.
      Tamtego nie dało się uniknąć ale taką imprezę można było przenieść. A co ona
      daje? Pobudza tylko psaudo-rajdowców do nocnych wyścigów (skoro mistrz
      kierownicy tu się ścigał to nocą i ja spróbuję) A gdyby to był tor byłoby co
      innego. Może Gdyby Tor zobaczył sam Pan Kulczyk to by go dofinansował i byłoby
      i Grand Prix w Poznaniu. Tor spełnia wymogi jeśli chodzi o długość i zakręty
      niestety asfalt już dawno nie był zmieniany i brak dźwiękochłonnych wałów. Z
      tych też względów F1 nie mozemy oglądać.
    • Gość: XM Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 02:59
      A czy wiecie moi mili kto jest dilerem Porsche ??? No kto to może być, że mu
      się pozwala na taką promocję marki ??? A może ten diler ma kogoś znajomego we
      władzach miasta ??? A kto ten znajomy ??? A dla kogo ta promocja ??? Czy dla
      tych którym akcyza zabrania sprowadzenia gruchota aby mieć wogóle czym
      jeździć ??? Czy może dla kolegów i koleżanek dilera albo jego wysoko
      postawionego znajomego ??? Przecież oni też mają prawo sie nudzić i chca miec
      rozrywkę na "swoim" poziomie, przecież nie staną w kolejce (razem z bezdomnymi
      i dziećmi, których rodziców nie stać na kolonie a praca za grosze nawet nie
      pozwala zaopiekować się dzieckiem w wakacje) za bułką czy darmową pepsi nawet
      gdyby specjalnie dla nich zatrzymał się Summer Patrol z radia Eski.
      Pozdrawiam
      • the_dzidka Re: Wyścig na ulicach Poznania 01.08.04, 10:05
        Gość portalu: XM napisał(a):

> A czy wiecie moi mili kto jest dilerem Porsche ??? No kto to może być, że mu
        > się pozwala na taką promocję marki ??? A może ten diler ma kogoś znajomego we
        > władzach miasta ??? A kto ten znajomy ??? A dla kogo ta promocja ???

No oczywiście, przecież Porsche to taki samochodzik, że po zapromowaniu go na
        ulicach miasta Poznaniacy masowo ruszą do salonów (których też jest mnóstwo,
        mnóstwo!!).
        Nie posuwasz się za daleko w swoich teoriach spisku koterii?
        Nawiasem mówiąc, przypominam, że dzisiaj w Poznaniu rusza turniej ze
        słowem "Porsche" w tytule. Być może zajęty tropieniem powiązań i układów,
        zapomniałeś o tym drobnym fakcie.
        To węszenie, tropienie i "demaskowanie" zaczyna się robić bardziej wkurzające
        niż teoria spisku żydo-masońskiego przeciwko Polsce.
        • Gość: george Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: *.icpnet.pl 01.08.04, 12:21
          Dzidko Najmilsza,
          chyba nie sądzisz, że imprezy dla gawiedzi organizuje się z jakiś szczytnych
          pobudek. Oczywiście, że wśród gapiów nie będzie potencjalnych nabywców Porsche,
          ale nie o to chodzi, ale o szum medialny, o promocję marki. Widocznie nadchodzi
          na to czas.
          • the_dzidka Re: Wyścig na ulicach Poznania 01.08.04, 17:47

George drogi,
            ależ oczywiście, że chodzi o szum medialny i promocję marki, ale tak jest i
            było na całym świecie (takoż i u nas) od dawna! A na tym forum kulczykoza
            paranoidalna osiąga takie rozmiary, że za chwilę zostanie zmieszany z błotem
            ten, kto wziął balonik VW od hostessy na targach, albo nawet kupił watę na
            patyku bo "wiadomo kto za tym stoi" (waty też się nie rozdaje za friko ku
            uciesze gawiedzi). Jak jest impreza w mieście, to - jeśli mnie interesuje - idę
            na nią i nie opędzam się rękami od zaczajonego nade mną ducha Kulczyka. Jak
            mówię, że podoba mi się nowy model Volkswagena, to oznacza to wyłącznie, że
            podoba mi się nowy model Volkswagena, a nie, że jestem na usługach PR sekretnie
            opłacanych przez Piątą Kolumnę Pana JK. Może czas, żeby co niektórzy
            wyluzowali, bo za moment popadną w wiadomą chorobę. (To akurat nie do Ciebie.)
      • Gość: XXL Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: *.tinet / 62.3.165.* 01.08.04, 10:18
        Gość portalu: XM napisał(a):

> A czy wiecie moi mili kto jest dilerem Porsche ??? No kto to może być, że mu
        > się pozwala na taką promocję marki ??? A może ten diler ma kogoś znajomego we
        > władzach miasta ??? A kto ten znajomy ??? A dla kogo ta promocja ???

:-)))))

Jakoś tak dziwnie się składa, że jak coś dziwnego się dzieje
        to za tym stoi ten "najrówniejszy z równych", ten co to się kulom nie kłaniał.
        Obywatel K.
        • Gość: ppp Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 15:18
          Jak Hegemonie? Było tak fatalnie?
        • Gość: paparapa Wszystkim marudzacym serdeczne pol metra w d..e IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 01.08.04, 15:25
          Dzieki temu wiem ze Poznan nie jest wioska z barami mlecznymi.Tym ktorym sie
          nie podoba proponuje wyprowadzic sie na wioske a nie marudzic. Albo miasto albo
          wies.
          P.S Place bardzo duze podatki i bardzo wspieram takie imprezy!
          Kulczyk to Kulczyk tamto , dzieki niemu mamy buraki VW ,KP i pare innych rzeczy
          w Poznaniu a nie w Warszawie. Nawet jesli zarabia to daje zarabiac innym
          (wyobrazcie sobie Poznan bez KP i VW) A na autostradzie pan Kulczyk traci i
          jakos nikt sie nie czepia. Zywie tez ogromna nadzieje ze na przekor
          bolszewickim burakom i wszelkiej masci zazdrosnikom zostanie rozbudowany Stary
          Browar.Tak moi drodzy Kulczyk mi placi i zasiadam we wszystkich radach
          nadzorczych jego spolek. Oby jak najwiecej inwestycji Kulczyka w Poznaniu!!
          A ci co stosuja ideologie ja nie mam to niech i Kulczyk nie ma pol metra w
          tylni narzad.papa
          • Gość: hegemon Re: Wszystkim marudzacym serdeczne pol metra w d. IP: *.icpnet.pl 01.08.04, 20:00
            dlaczego myślisz że ja chcę coś zabrać Kulczykowi?? Potrafi to ma i tyle. A Ty
            twierdzisz że zarabiasz dużo? nie rozśmieszaj mnie, nie pisałbyś prostacko o
            kopie w d..ę.
    • dyszel2 to profanacja pamięci o Powstaniu Warszawskim 01.08.04, 16:25
      organizowanie tak durnowatej imprezy w dniu obchodów 60. rocznicy wybuchu
      Powstania Warszawskiego jest skandalem.
      • wiktor_l Bez przesady 01.08.04, 17:27
        Korzystanie z internetu w rocznicę też powinno być zabronione?

Na imprezie byłem - słabizna, tylko Kuzaj parę razy fajnie przejechał. Śmieszni
        byli uczestnicy zjazdu, szczególnie Ci z najbardziej szrotowatych autek (np
        kolesie w srebrnym 924 za jakieś 1100 euro, z pomalowanymi farbą olejną na
        czerwono felgami i toną szpachlu, siedzący dupskami na dachu i zachęcający tłum
        do wiwatowania).

Ale impreza potrzebna, żeby przewietrzyć troszkę zaściankową atmosferkę miasta.
        I piszę tu o całym Open, którego częścią był ten "zjazd". A ludziom wiecznie
        narzekającym, dzięki którym musi być smętnie i budynki mają koślawe kszałty
        (Kupiec) polecam wyjazd na te 3-4 godziny nad jakieś jeziorko albo do lasu.

Wiktor
    • Gość: shadow Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 20:06
      straszne i mnie tam nie było i pomimo moich 56 lat to bym się przejechał a z
      takimi kierowcami to napewno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • mantis77 Re: Wyścig na ulicach Poznania 01.08.04, 23:36
        A ja nie byłem tam, ale nadal uważam że to nie to miejsce. Powinno takie coś
        jak wyścigi odbywać się na torze Poznań. Czy gdyby ktoś go w końcu dofinansował
        i np. raz w miesiącu byłyby porządne wyścigi na torze to ludzie by nie chodzili
        całymi rodzinami tak jak na mecze kolejorza? Myślę że mamy jeden zaniedbany
        obiekt z którego przy odrobinie pomyślunku moglibyśmy być dumni. (Z tego co mi
        wiadomo to nie ma drugiego takiego asfaltowego toru w kraju chyba że na świętej
        górze koło kielc bodajrze). Uważam że ściganie się w centrum zachęca
        domorosłych "rajdowców" do nocnych wyczynów. Nie mam nic przeciwko Panu K. Bo w
        końcu bogaci dają pracę biednym, ale zamiast myślenia "to miasto jest moje"
        można pomyśleć "Co by zrobić dla miasta żeby mnie bardziej lubili". Byłem w
        maju na zlocie skody na łęgach i uważam że było dobrze że zjazd był
        zorganizowany tam. Nikomu to nie przeszkadzało a ożywiło na chwilę tamten rejon
        miasta. Tak więc idzie wybrać stosowne miejsca. Ale wyścigi powinny być na
        torze tym bardziej że go mamy i nie wykorzystujemy. (Gdzie nasza Poznańska
        gospodarność). Jeśli chodzi o Stary Browar Pani K. To uważam że dobrze że
        powstał bo ludzie mają zatrudnienie i jakoś ten teren co leżał odłogiem
        wygląda, choć fakt faktem że Pan G. zrobił wałkę i powinien za to odpowiedzieć.
        • Gość: LukasK Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: 213.25.88.* 02.08.04, 10:08
          > wiadomo to nie ma drugiego takiego asfaltowego toru w kraju chyba że
          > na świętej górze koło kielc bodajrze

Na Miedzianej Górze
          • mantis77 Re: Wyścig na ulicach Poznania 02.08.04, 12:20
            No właśnie wiedziałem że na jakiejś górze tylko mi się nazwy pokopały. Ale mimo
            to z tego co wiem nasz tor jest lepszy. Dzięki za sprostowanie.
    • Gość: tubi Re: Sprawa dla Prokuratury IP: *.elblag.dialog.net.pl 01.08.04, 23:52
      W mieście obowiązuje ograniczenie prędkości do 50km/h. Organizatorami powinien
      zająć się prokurator. No, ale skoro na codzień toleruje się wyścigi dresów
      średnicówką na Piątkowie, to o czym my tu mówimy..
    • Gość: andy Re: Wyścig na ulicach Poznania IP: 193.128.25.* 02.08.04, 08:17
      Na co jeszcze może pozwolić sobie Pan Kulczyk? Wczoraj zamknął na trzy godziny
      centrum Poznania po to aby kilkunastu snobów mogło przejechac sie swoimi
      bolidami przed oczami nielicznej gawiedzi. Może prezydent Frankiewicz, także
      uczestniczący w tej żenującej imprezie poda jakie korzyści ma z niej miasto?
    • mankut400 Re: Wyścig na ulicach Poznania 02.08.04, 20:50
      Gość portalu: hegemon napisał(a):
      > czy pan prezydent liczy się z moim zdaniem??

Ale Pan Prezydent Frankiewicz miał darmową zabawkę - przewieźli go "super
      autem" i jest OK.
      Ot, duży chłoptyś...
    • Gość: tomash Mantis77 IP: *.echostar.pl 02.08.04, 21:12
      Czytając wątek o środowych motocyklistach i ten o wyścigu, zauważyłem że wyrósł
      nam nowy straszni zwapniały zgred...Mantis77 - chłopie wyluzuj, z Ciebie płynie
      taka złość na świat i wszystko co Cie otacza, że aż czytać się nie chce Twoich
      wypocin...Daj na luz - w imieniu wszystkich forumowiczów ok?
      • mantis77 Re: Mantis77 02.08.04, 23:28
        Nie jestem starym zgredem i złość ze mnie nie wali. Tylko czasem ludzie
        ubliżają innym niepotrzebnie a inni idioci rozpieprzają się po mieście myśląc
        że jest ich własnością. To mnie włąsnie wkurza. Egoistyczne myślenie o sobie.
        Płacę podatki jak każdy inny i mogę mieć swoje zdanie a wypowiadam się tam
        gdzie uważam że ludzie przeginają. A co do tego wyścigu na Marcinie widziałem w
        TVN 24 jako "BEZ KOMENTARZA" i faktycznie dobrze że nie komentowali bo nie było
        czego. Palenie gumy w kółko, na asfalcie to zabawa dla idiotów. Na zjeździe
        skody były przynajmniej jakieś umiejętności. Zatoczyć ósemkę żeby piłka z
        talerza na masce nie spadła to jest umiejętnośc przynajmniej. A Palenie gumy
        mnie nie rajcuje mimo że mam 27 lat.
        • Gość: Ducatisti Re: Mantis77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 03:39
          Co prawda netykieta zakazuje, ale co tam - jak na te Twoje 27 lat Mantis77 to
          przydałoby Ci się podszkolić nieco ortografię itd.
          Co do zmagań Porshe w Poznaniu. A kto powiedział, że Poznań nie miałby mieć
          drugiego Monaco? Przecież zawody F1 w Monaco oglądają setki tysięcy ludzi na
          żywo i setki milionów w TV... To jest taka promocja dla miasta, jak jakieś 10
          sezonów IMP i PP w wyścigach motocyklowych dla Poznania na Torze Poznań. W
          jeden weekend!!
          Wiem, że nigdy za naszego życia nie doczekamy się zawodów F1 na Torze Poznań (a
          te "wały" to jest ostatni chyba tego powód). Szkoda, że nawet dobrze
          zorganizowane uliczne pokazy budzą taki niesmak.
          • mantis77 Re: Mantis77 03.08.04, 13:51
            Hmmm co do ortografii to nie przywiązuję do niej wagi i tyle. A jeśli chodzi o
            te wyścigi. To powiem że nie mam nic przeciwko jeśli coś sobą reprezentują.
            Kiedyś za dawnych czasów (jeszcze mój ojciec to wpspomina) przez Poznań jechał
            np. rajd Monte Carlo. I to było coś. Ale nie wydaje mi się żeby palenie gumy i
            dwie proste i jeden zakręt mogły być dumą dla Poznaniaków. A co do toru to
            spędziłem tam nie jeden weekend jako dziecko (Moja matka była sędzią motorowym
            i nie miała mnie z kim zostawiać :-) ) i wiem że jest ładny. Wystarczyłoby
            trochę kasy w niego wrzucić. Dziwię się że dilerów samochodowych w Poznaniu
            wiele a żaden tego obiektu nie dofinansuje. Byłaby to ogromna promocja dla
            miasta i ich samych. W Monaco ulice zamykają na czas Grand Prix a gdyby w
            Poznaniu ciągle np. co tygodniowo albo raz w miesiącu odbywały się imprezy
            samochodowe i motocyklowe? Czyż nie byłoby wspaniale. I nikt by nie marudził na
            hałas i problemy komunikacyjne. Czy tor służy tylko jako teren giełdy
            samochodowej?
          • Gość: XXL Re: Mantis77 IP: *.echostar.pl 03.08.04, 14:08
            Gość portalu: Ducatisti napisał(a):

> te "wały" to jest ostatni chyba tego powód). Szkoda, że nawet dobrze
            > zorganizowane uliczne pokazy budzą taki niesmak.

A wyobrażasz sobie to jak by KAŻDY dealerów w ten sposób co tydzień
            promował swoją markę ????
            Jak jednemu wolno......
            • Gość: ! Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 01:31
              Radni na urlopach , nikt nie zrobi zadymki Grobelnemu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka