Dodaj do ulubionych

UWI Poznań Botanika

IP: *.eaw.com.pl 19.03.14, 05:50
Przymierzam się do kupna mieszkania ok. 58 m2 od UWI w Poznaniu na Osiedlu Bolesława Śmiałego - Botanika.
Jestem bardzo ciekawy, jakie są mniej więcej miesięczne koszty utrzymania lokali?
Czy na tym budynku jest wspólnota czy spółdzielnia?
O pierwszą kwestię pytałem w biurze, jednak pani nie umiała na to pytanie w ogóle odpowiedzieć, co wydaje mi się BARDZO dziwne, bo przecież oprócz ceny mieszkania ważne są koszty jego utrzymania.
Jeżeli są osoby, które mają jakieś informacje na ten temat, to byłbym bardzo wdzięczny za podzielenie się nimi na forum. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • gulnar Re: UWI Poznań Botanika 20.03.14, 08:25
      polecam lepiej się zorientować :> co do potencjalnej ciszy w mieszkaniach. Co jak co :> ale Mieszka 1 do "spokojnych" nie należy...cóż :P nazwa tam hihi pasuje idealnie wręcz. Po drugiej stronie ulicy "zielonego" jest dość.
    • Gość: gość wczoraj Re: UWI Poznań Botanika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.14, 14:41
    • Gość: gość wczoraj Re: UWI Poznań Botanika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.14, 14:43
      Ma tam być wspólnota, a koszty czynszu standardowe. Ale o dokładnej cenie nie wiem nic.
      A wprowadzać będzie się można w maju 2015.
      • jarfa65 Re: UWI Poznań Botanika 14.11.14, 16:55
        Oczywiście, że ma być wspólnota chociaż rozumiem obawy o włączenie do spółdzielni, bo UWI i PSM mają ku sobie. Nie chcę rozwijać tego tematu. Jeżeli chodzi zaś o koszt utrzymania lokali to zgadzam się z przedmówcą, że UWI powinno znać co najmniej przedział kwot. Nie budują przecież pierwszego budynku, więc doświadczenie mają. Generalna lokalizacja budynku Botaniki jest super. Pomimo wielu innych mankamentów - również hałasu - ja zdecydowałem się kupić mieszkanie małe w pierwszym etapie. Myślę, że drugi etap może być trochę droższy, bo położenie będzie bardziej atrakcyjne. Mam nadzieję, że wszystko będzie budowane zgodnie z planem - tego akurat będę pilnował. Elewacja robiona w tych dniach to ostatni moment, w każdej chwili może przyjść mróz - oby przyszedł jak najpóźniej.
        • dominek24 Re: UWI Poznań Botanika 18.12.14, 09:13
          lokalizacja Botaniki jest fajna, ale my z żoną kupilismy jednak mieszkanie przy karpiej, 10 min samochodem od botaniki, były ceny korzystniejsze duuużo i mieszkania gotowe do odbioru, życie to sztuka wyboru. Marzy mi się jeszcze posiadanie mieszkania pod wynajem ale to raczej nizemożliwe ;)
          • ester4 Re: UWI Poznań Botanika 13.01.15, 18:03
            a czy ktos z was wszedl juz do mieszkania??niby mieli wpuszczać na przełomie roku, a teraz znowu przesuwają termin..
            • jarfa65 Re: UWI Poznań Botanika 20.01.15, 17:54
              Dają możliwość wejścia do mieszkania - na teren budowy? Nie wiedziałem o tym, muszę skontaktować się z UWI w tej sprawie, bo chętnie sprawdzę jaki jest stan wewnątrz budynku. Dzięki za info!
              • ag.a.a Re: UWI Poznań Botanika 23.01.15, 21:31
                Byłam w biurze dewelopera z dwa tygodnie temu i usłyszałam, że dalej "czekamy na pozwolenie" żeby wejść. Pierwsza wersja była - jak tylko z budowy zjedzie ciężki sprzęt, druga - początek roku, a nadal nie można....
              • gr.rabiega Re: UWI Poznań Botanika 06.05.17, 09:34
                Mieszkam w lokalizacji Botanika 2,wybrałem ze względu na lokalizację,na razie to jedyne co mogę stwierdzić na razie to słychać windę(buczenie) w mieszkaniu nie graniczącym z szybem windy,kupili jakieś tanie - rozczarowali mnie bo myślałem,że deweloper o takiej renomie nie pozwoli sobie na oszczędzaniu na np.windach
    • as314 Re: UWI Poznań Botanika 31.01.15, 00:15
      lokalizacja rzeczywiście super...ale blok to ...typowy klocek... dziś tam przejeżdżałem - te balkony koło siebie to jest masakra...zero prywatności i komfortu...
      • jedynytakilogin Re: UWI Poznań Botanika 31.01.15, 20:31
        poznan-botanika.mojeosiedle.pl/
        zapraszam!
        • shira.11 Re: UWI Poznań Botanika 31.01.15, 20:47
          groups.google.com/forum/?hl=pl/botanika-smialego#!forum/botanika-smialego
      • ag.a.a Re: UWI Poznań Botanika 01.02.15, 08:32
        a jaki blok nie jest typowym klockiem? jak chcesz prywatności to kup sobie domek z ogrodem. Tutaj przynajmniej nie można podglądać sąsiada przez okno jak w Oazie ;)
        • as314 Re: UWI Poznań Botanika 09.02.15, 12:05
          no właśnie od roku mam dom z ogrodem... dziękuję za porady.... a w oazie to gratis ma się kable wysokiego napięcia, do teraz wiszą tam na balkonach reklamy: "sprzedam". Jest wiele bloków, które są o wiele ładniejsze niż ten... miałem nowe mieszkanie wcześniej gdzie wychodząc na balkon nie musiałem mówić dzieńdobry sąsiadowi na prawo i na lewo na balkonie i nie miałem gratis tzw "okno w okno" jak np na batorego
    • jarfa65 Re: UWI Poznań Botanika 04.04.16, 23:33
      Jakość - ponad średnią poznańską.
      Cena - dość wysoka.
      Położenie - dla mnie super.
      Największy minus - spółdzielnia mieszkaniowa jako administrator.
      • shea123 Re: UWI Poznań Botanika 08.04.16, 12:43
        Zgadza się, położenie super, okolica bardzo przyjazna, dużo zieleni wokół budynku. Wszędzie blisko. Mieszkam w pierwszym budynku wybudowanym na Botanice i polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka