Dodaj do ulubionych

Grobelny ma mój głos.

06.10.14, 16:19
W tej realnej sytuacji wygląda na to, że Grobelny ma mój głos. Może nie za to, jakim to jest cudownym Prezydentem. Tego powiedzieć nie można. Ale za to, że jest najlepszym z tych co kandydują.
Ma mój głos za umiar w sprawach światopoglądowych, za nie uleganie histerycznym okrzykom z "Kredensu" na 27 grudnia ale i z kręgów około PIS-owskich - jakże często powołujacych się na katolicyzm.
Za wyrzucenie Ewy Wójciak;
Za Golgotę Pocknik;
Za sprawne posprzątanie Placu Zbawiciela,
Za Behemotha - choc to tylko pośrednio,
Za docenienie znaczenia katolicyzmu w życiu narodu - Ta Msza św. na początek roku akademickiego.
....
A zarazem za obronę (choć nieskuteczną - ale tu nie było szans) interesów miasta w sporze o VIII LO. Za rozwagę w sprawie Pomnika Wdzięczności itp.
Wprawdzie rozwścieklone oszołomy antyklerykalne ogłosiły Poznań jako miasto opanowane przez faszyzm - ale - powszechnie wiadomo, że dla nich każdy kto nie pieje jak oni, to faszysta. Taka sowiecka szkoła.
Gdyby jeszcze P. Prezydencie Grobelny - miał Pan więcej umiaru w aprobowaniu rozbudowy sieci wszelkiego rodzaju marketów! Byłbym bardziej przekonany do tego głosowania.
Gdyby wyrzucił Pan ruch samochodowy z Starego Miasta "w murach".

Byłoby jeszcze parę innych postulatów - ale .... może ktoś inny dokończy.
Obserwuj wątek
    • kazek100 cenzurowanie imprez artystycznych to "umiar"? 06.10.14, 16:32
      uważasz, że (nawet niebezpośrednie) wpieranie cenzury, zabranianie chętnym obejrzenia koncertu, na który 700 osób kupiło bilety, tu "umiar w sprawach światopoglądowych"?

Umiarem byłoby niewtrącanie się w prywatne inicjatywy, nawet gdyby Grobelnemu się nie podobały.

Twoja wypowiedź świadczy po prostu o makabrycznym zakłamaniu. Twoim, nie Grobelnego.
    • renepoznan Tylko 20 osób chce Behemota. 06.10.14, 16:38
      "Choć na Facebooku swój udział w proteście deklarowało 200 osób, pod siedzibą rektoratu UM pojawiło się ich tylko około 20."

www.gloswielkopolski.pl/artykul/3599097,akcja-wstyd-poznaniacy-protestowali-przeciwko-odwolaniu-behemotha-zdjecia,id,t.html
      Czytaj więcej: www.gloswielkopolski.pl/artykul/3599097,akcja-wstyd-poznaniacy-protestowali-przeciwko-odwolaniu-behemotha-zdjecia,id,t.html
      • kazek100 i dlatego 700 kupiło bilety 06.10.14, 16:52
        I dlatego 700 kupiło bilety.
        Kłamiesz rene.
      • qwardian Re: Tylko 20 osób chce Behemota. 06.10.14, 17:12

Wynajęcie sali byłoby dla organizatora katastrofą finansową. Kapele podwórkowe cieszą się większym uznaniem...
        • kazek100 Re: Tylko 20 osób chce Behemota. 07.10.14, 10:20
          No, to trzeba było mu na tę katastrofę pozwolić. Co prawda agencja wspomniała o 700 sprzedanych biletach, więc chyba brednie wypisujesz, ale przynajmniej nie udawaj zatroskanego. Bo się kompromitujesz.
    • l.george.l Re: Grobelny ma mój głos. 06.10.14, 16:48
      Czy da się pogodzić służbę Poznaniowi i Państwo Polskiemu a jednocześnie klękać przed przeciwnikiem sądowemu, który nęka mieszkańców procesami sądowymi? Śmiem wątpić. Przede wszystkim Twój kandydat pozbawiony jest honoru. Jeżeli ktoś ma nieodpartą potrzebę klękania i wynika to z autentycznej wiary, może to robić nie dla poklasku w towarzystwie skompromitowanych arcybiskupów, lecz w swojej parafii. Mojego głosu nie dostanie nikt, kto nie myśli samodzielnie, kim steruje człowiek pełen nienawiści i ze wszech miar prostacki.
      • renepoznan Re: Grobelny ma mój głos. 06.10.14, 17:04
        Katolik klęka przed Bogiem a nie przed przeciwnikiem sądowym. Powinieneś to George wiedzieć i nie udawać, ześ tak niekumaty. ;)
        • l.george.l Re: Grobelny ma mój głos. 06.10.14, 22:49
          renepoznan napisał:

> Katolik klęka przed Bogiem [...]

Czyli może to robić w zaciszu domowym. I tego bym oczekiwał od polityków i urzędników państwowych. Na czas sprawowania powierzonej przez społeczeństwo misji powinni swoje potrzeby natury religijnej realizować w domu.
          • renepoznan Re: Grobelny ma mój głos. 07.10.14, 07:55
            Nie widzę powodu by to, czym człowiek kieruje się w życiu ukrywać w zaciszu domowym. Zdradzasz George dość prostą taktykę wierzących w brak Boga. Tylko Wam przysługuje prawo do manifestowania swoich poglądów - innym nie wolno.
            Hipokryzja.
            • kazek100 Re: Grobelny ma mój głos. 07.10.14, 18:21
              Jak dla mnie możesz także publicznie, na własnej szyi, nosić metrowy chociażby krzyż. Wolna droga. Ale w Poznaniu zbyt często dochodzi do tego, że klękający zmuszają do klęczenia innych, a to już jest autorytaryzm.

I udawanie, że się tego nie widzi - to dopiero jest hipokryzja.
      • qwardian Re: Grobelny ma mój głos. 06.10.14, 17:17
        l.george.l napisał:

Mojego głosu nie dostanie nikt

To bardzo smutne zważywszy, że Prezydent Grobelny robi wszystko co w jego mocy, żeby takie głosy do siebie przyciągnąć :)))

- Jak była ta kampania 2011 r. i oni tam z cenami jechali cały czas, że paliwo po 6 zł PiS napier... No i jest ta impreza w Focusie, już wiadomo, że wygraliśmy. Z Donaldem się spotykam i on: Teraz, k...a, to paliwo może być nawet i po 7 zł - relacjonuje Jacek Krawiec, prezes PKN Orlen....
        • renepoznan Re: Grobelny ma mój głos. 06.10.14, 17:22
          Wpisy Georga musisz czytać alegorycznie. Nie naprowadziło Ciebie na trop to stwierdzenie "kto nie myśli samodzielnie"?
          Forumnowicz słynny z powielania najgłupszych antyklerykalnych tekstów z "dziwnych" portali pisze o samodzielności myślenia a ty nie zaczynasz się zastanawiać co to znaczy? ;)
    • 99venus Re: Grobelny ma mój głos. 07.10.14, 08:43
      swój do swojego ciagnie.
      co do postawy Grobelnego i jego poglądów chyba nikt nie ma żadnych wątpliwości.
      • renepoznan Re: Grobelny ma mój głos. 07.10.14, 09:09
        99venus napisał:

> swój do swojego ciagnie.

Trafnie oceniłeś - siebie.

> co do postawy Grobelnego i jego poglądów chyba nikt nie ma żadnych wątpliwości.

A z tym to akurat zgoda. Choć pewno coś innego myślimy.
      • kazek100 Re: Grobelny ma mój głos. 07.10.14, 15:32
        99venus napisał:

> co do postawy Grobelnego i jego poglądów chyba nikt nie ma żadnych wątpliwości.

Ja mam. Myślę, że to jest człowiek, który nie ma żadnych poglądów.
        Całe jego poglądy to zwykły koniunkturalizm.
    • kat72 Re: Grobelny ma mój głos. 07.10.14, 14:33
      Rene tradycyjnie rozpoczyna harce przedwyborcze i tradycyjnie wbrew wszystkim i wszystkiemu wspiera słynny "układ Poznański" z Grobelnym na czele. Kompletnie ignoruje stan finansów miasta,bankructwo,opisywane afery, pogarszające się warunki życia mieszkańców.
      Siedzi za zasunietymi firankami i zgodni z zasadą stosowaną przez radnych "nie wiem,nie znam,"zagłosuję za moim idolem.
      Warto przybliżyć wyborcom listę osób-radnych ,które działając na szkodę Poznania,nie mając pełnej informacji,głosowały za nowym Studium dla miasta.Dopuszczono w nim do grabieży kolejnych terenów zieleni,parków,terenów niezbędnych do prawidłowego rozwoju Obywateli.
      Bielerzewski Andrzej
      Chudobiecki Jan
      Fabiś-Szulc Karolina
      Frankiewicz Joanna
      Ganowicz Grzegorz
      Grobelny Ryszard Franciszek
      Jędrzejewski Jakub
      Król Dominika
      Kubel Juliusz
      Lipiński Tomasz
      Mańkowska Urszula
      Mikuła Lukasz
      Napieraj Norbert
      Przybylak Maciej
      Skrzypiński Krzysztof
      Smól Sławomir
      Sternalski Marek
      Swiątkowski Hubert
      Wiśniewski Mariusz
      Wośkowiak Wojciech
      Za działania na szkodę miasta i OBYWATELI należy te nazwiska skreślać z list wyborczych.
      • qwardian Re: Grobelny ma mój głos. 07.10.14, 15:06

Taki układ, którego rezultatem jest tylko 3 i półprocentowe bezrobocie każdy przyjmie z uśmiechem na ustach, nie tylko w Polsce, ale Europie. To miasto żyje, pracuje i panuje w nim spokój. I tego oczekujemy od władz my mieszkańcy naszego ukochanego katolickiego Poznania, kolebki Polskości.
        • 99venus Re: Grobelny ma mój głos. 07.10.14, 17:36
          zapomniałeś na pierwszym miejscu napisać:modli się,żyje,pracuje....
          chyba nie dostaniesz rozgrzeszenia.
        • snajper55 Re: Grobelny ma mój głos. 08.10.14, 11:53
          qwardian napisał:

> Taki układ, którego rezultatem jest tylko 3 i półprocentowe bezrobocie każdy pr
          > zyjmie z uśmiechem na ustach, nie tylko w Polsce, ale Europie.

Na przykład nazizm Hitlera?

"Priorytetem od początku sprawowania władzy było dla NSDAP zlikwidowanie bezrobocia. Za rządów Adolfa Hitlera w latach 1933 do 1938 bezrobocie spadło z 6. 013. 000 osób do 1. 051. 000 osób. W 1934 roku liczba bezrobotnych wynosiła połowę liczby bezrobotnych z 1932 roku. W 1936 spadło do poziomu przed kryzysowego roku 1928. A w 1939 było więcej miejsc pracy niż robotników. "

prawica.net/node/11631

Za Stalina też nie było bezrobocia. Rozumiem, że ty te systemy przyjąłbyś z uśmiechem na ustach.

S.
    • kat72 Re: Grobelny ma mój głos. 12.10.14, 00:19
      Grobelny ma mój głos,twierdzi Rene. Niestety chyba już ma amnezje i nie pamieta,że w ostatnich wyborach na Grobelnego głosowało 16% wyborców. Czyli 84 na 100 poznaniaków nie chciało takiego prezydenta.Teraz będzie kompletna klapa bo jak długo można być na stołku i doprowadzić miasto do bankructwa.Trzeba nie mieć kompletnie orientacji,nie wiedzieć jak Poznań wygląda w zestawieniu z innymi miastami,jak wyglądają finanse,fatalne inwestycje,komunikacja ,grabież terenów dla deweloperów it.d.No cóż Rene nam się postarzał razem ze swoim idolem.Prawda obroni się 16 listopada. Grobelny zasłużył na odpoczynek!!!
      • qwardian Re: Grobelny ma mój głos. 12.10.14, 03:38

Miasto potrzebuje swojego gospodarza i w Poznaniu jest nim Ryszard Grobelny...
        • snajper55 Re: Grobelny ma mój głos. 12.10.14, 03:57
          qwardian napisał:

> Miasto potrzebuje swojego gospodarza i w Poznaniu jest nim Ryszard Grobelny...

Jest. Do wyborów. A potem będzie inny gospodarz.

S.
          • renepoznan Re: Grobelny ma mój głos. 12.10.14, 08:59
            snajper55 napisał:

> Jest. Do wyborów. A potem będzie inny gospodarz.
            >
            > S.

No to juz wiemy, że Snajper ma marzenia. Zdradzisz coś jeszcze? ;)
            • snajper55 Grobelny miał za mało głosów 01.12.14, 03:24
              renepoznan napisał:

> snajper55 napisał:
              >
              > > Jest. Do wyborów. A potem będzie inny gospodarz.
              > >
              > > S.
              >
              > No to juz wiemy, że Snajper ma marzenia. Zdradzisz coś jeszcze? ;)

Zdradzę. Moje marzenia czasem się spełniają. :D :D :D

S.
              • renepoznan Re: Grobelny miał za mało głosów 01.12.14, 06:37
                No to ci się spełniły. Mnie teraz wypada rozsiąść si.ę z popcornem i colą i czekać na rezultaty tego wyboru. ;)
                Tak za rok - 2 lata pogadamy. ;)
                • snajper55 Re: Grobelny miał za mało głosów 01.12.14, 14:56
                  renepoznan napisał:

> No to ci się spełniły. Mnie teraz wypada rozsiąść si.ę z popcornem i colą i cze
                  > kać na rezultaty tego wyboru. ;)
                  > Tak za rok - 2 lata pogadamy. ;)

Prawdę mówiąc, to nie było koje marzenie. Raczej Warszawą się interesowałem. ;)

S.
      • renepoznan Re: Grobelny ma mój głos. 12.10.14, 08:57
        kat72 napisał(a):

> Grobelny ma mój głos,twierdzi Rene. Niestety chyba już ma amnezje i nie pamieta
        > ,że w ostatnich wyborach na Grobelnego głosowało 16% wyborców. Czyli 84 na 100
        > poznaniaków nie chciało takiego prezydenta.

Kiepsko wnioskujesz. To oznacza, że 84% nie chciało Grobelnego, bardziej niz Grobelnego wolało innego a co pewno najwięcej - miało to w głębokim poważaniu i nie poszło na wybory.
        Brutalnie mówiąc - nieobecni nie mają racji. I tyle.
    • kat72 Re: Grobelny ma mój głos. 14.12.14, 12:41
      Spoglądam,wyglądam,oglądam i nic nie widzę. Gdzie po wyborach zapodział sie RENE, Największy guru Grobelnego.Nadal w żałobie??Faktycznie tego najwięksi pesymiści się nie spodziewali. Ale żeby Rene tego nie przewidział to już normalna PORUTA!!!
      • Gość: AAA Re: Grobelny ma mój głos. IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.14, 14:41
        Rene zadowolony - w końcu wygrał jego kandydat platformiany.
      • Gość: Georg von Sommer Nalezy przypuszczac... IP: *.178.008.pools.vodafone-ip.de 15.12.14, 04:38
        ze ze soba skonczyl.. Niech mu ziemia ciezka bedzie za perfidnosc i forumowe mendliniarstwo..

PS Na wieki wiekow Amen - z Tasmanii...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka