renepoznan 09.12.14, 16:41 Fajna akcja. www.aquanet.pl/informacje,n175,1736 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwardian Re: Przypnij Kokardę - 96 rocznica Powstania Wiel 09.12.14, 18:28 Od momentu regulowania rachunków za pomocą przelewów internetowych nie odwiedzam punktów od których pobieram prąd, wodę i gaz. Trochę powierzchowny symbol, nie na mój gust, ja wywieszę flagę, przy okazji dokonam inspekcji dachu i komina, bo wspinanie przychodzi mi coraz trudniej. Przydała by się impreza na tą okazję, ale szykuje się piękny film, który zainteresuje młodszych powstaniem i rozsławi nasz powstańczy zryw... Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Sam sobie zrób ;) 10.12.14, 15:01 Tu masz jak: www.youtube.com/watch?v=NJoI7iDTdzQ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Przypnij Kokardę - 96 rocznica Powstania Wiel 09.12.14, 18:34 renepoznan napisał: > Fajna akcja. > www.aquanet.pl/informacje,n175,1736 Fajna. W końcu rocznica nie będąca rocznicą żałobną. Szkoda, że wolimy się smucić i bić w dzwony zamiast radować się i bić w bębny. S. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Przypnij Kokardę - 96 rocznica Powstania Wiel 09.12.14, 23:29 Wolałbym, by Aquanet uczcił Powstanie zamrożeniem cen na wodę i ścieki. A kokardę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Przypnij Kokardę - 96 rocznica Powstania Wiel IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.14, 01:59 A ja bym wolał zakupić broń z amunicją. I wprowadzić obronę cywilną, szkolenie wojskowe. Nasi przodkowie mieli to w Towarzystwie Sokół. Dzisiejsze lemingi cieszą się z darmowych kokardek. Ciekawe czy w lipcu RWE będzie w Warszawie rozdawał darmowe opaski ze znakiem Polski Walczącej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wprowadzić obronę cywilną, szkolenie wojskowe IP: *.icpnet.pl 10.12.14, 03:59 wyborcza.pl/1,91446,17067131,MON_chce_szkolic_stowarzyszenia_proobronne_w_oparciu.html Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Przypnij Kokardę - 96 rocznica Powstania Wiel 10.12.14, 19:08 Obraz rzeczywistości zweryfikował dotychczasowe zaniedbania, jestem zdecydowanie za tworzeniem obrony cywilnej korzystając ze wzorów których można doszukać się w takich organizacjach jak Sokół. Powiedzmy sobie otwarcie, Powstanie Wielkopolskie mimo, że zbrojne, miało szlachetny charakter, ale nie było wręczaniem kwiatuszków naszym niemieckim zaborcom i zielone ludziki ze wschodnich stepów powinny brać to pod uwage... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Przypnij Kokardę - 96 rocznica Powstania Wiel IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.14, 13:37 Skandalem jest to, że nie mamy żadnej obrony cywilnej. Żyjemy jak króliki na otwartej przestrzeni - do ewentualnego odstrzału. Na razie mamy pokój i nikt do nas nie strzela bo: 1) zachowujemy się grzecznie, chętnie akceptujemy każdy przekręt, aferę, kolejne obciążenia, ograniczenia wolności - nasi myśliwi są zadowoleni, nawet nie muszą nas pilnować, wystarczy codzienna dawka usypiającej karmy z telewizora i prasy oraz sowite nagradzanie ulubionej przez króliki partyjki z jej przewodnikami stada, 2) mysliwi mają zawarty sojusz strategiczny (na nim opiera się projekt UE) i żyją we względnej przyjaźni, bo to na razie jest dla nich gospodarczo i politycznie korzystne. Ale to się kiedyś skończy - rozjadą się interesy myśliwych i dojdzie między nimi do kłótni. Na ten czas dobrze by było mieć jakąś obronę cywilną i jakąś armię. Zresztą obrona cywilna staje się coraz bardziej konieczna z uwagi na zagrożenie terroryzmem islamskim. Wypowiedzieliśmy oficjalnie wojnę państwu islamskiemu, ujawniły się fakty o więzieniach cia - więc zagrożenie rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Przypnij Kokardę - 96 rocznica Powstania Wiel 11.12.14, 13:45 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17114408,W_urnie_bylo_206_kart__a_wyborcow_tylko_205__Bedzie.html#BoxWiadTxt O tutaj przydałby się kwiatuszek za wzorową demokrację i rekordowe 100 i pół procenta frekwencji wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś