Dodaj do ulubionych

nowy Ataner na Winogradach?

IP: *.icpnet.pl 13.11.04, 12:21
Czytam właśnie o nowym osiedlu Atanera, które ma powstać na Winogradach,
skrzyżowanie Serbskiej i Naramowickiej. Jak sądzicie, czy to korzystna
lokalizacja?
Obserwuj wątek
    • mejbi Re: nowy Ataner na Winogradach? 15.11.04, 13:09
      Każda lokalizacja ma swoje plusy i minusy. To też sprawa subiektywna. Wydaje
      się, że nowa inwestycja Atanera jest dość atrakcyjna - stosunkowo blisko do
      Cytadeli i Starego Rynku, a więc centrum miasta raczej w zasięgu. Nieopodal
      Warta, a na zakupy też blisko. Nie orientuję się jednak jak wygląda sprawa z
      dostepnością komunikacji i dojazdem samochodem do centrum (korki).
      W lokalizacji swojego przyszłego lokum trzeba jednak czuć to "coś". Na nic
      racjonalne argumenty, jesli się po prostu "nie czuje" danego miejsca.
      Pozdr
    • Gość: Pozhoga Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.k.mcnet.pl 15.11.04, 16:20
      Po drugiej stronie Szelągowskiej / Naramowickiej
      jest stacja BP => uważać z oknami na tą stronę.

Pzdr,
      • drunner Re: nowy Ataner na Winogradach? 26.03.05, 22:17
        Hm a co to niby przeszkadza? Nowoczesne stacje benzynowe nie wydaja zadnych
        zapachow wiec nie widze wiekszej uciazliwosci. Chyba ze boisz sie, ze pewnego
        pieknego dnia eksploduje, ale wtedy to i okna na przeciwna strone wiele nie
        pomoga;)
        A poza tym, jak posadza jakies drzewa, to nie bedziesz jej nawet widziec.
    • Gość: iouhg Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:25
      Ja bardzo lubię Winogrady. Polecam gorąco. Bardzo chwale sobie PST to
      niewątlipywy atut Winograd
      • Gość: coś nie tak Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:09
        A jaki był powód dla którego nikt nigdy tu nie budował mieszkaniówki?
        Dołek ten jest bardzo atrakcyjny - ale nie jako miejsce zamieszkania.
        • Gość: guerra Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 17:06
          no akurat od tego skrzyżowania doPST jest kawałęczek drogi.
          Ale mniejsza o PST. Temu fragmentowi miasta przyda się kwawałek trwałęj
          zabudowy.
          • Gość: BiC Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:13
            ja sobie ostrze zeby:) sczegolnie mieszkania z tylu bez widoku na krzyzowke.
    • zabka102 Re: nowy Ataner na Winogradach? 21.01.05, 12:57
      z tego co się orientuję, to wiele mieszkań od południa zostało już sprzedanych.
      Ja na szczęście mam już swoje wymarzone "M" własnie na tym osiedlu. Mam
      nadzieję, że bedzie tam cudnie
      • Gość: prima47 Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.witkowo.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 21:50
        Też przymierzam się do zakupu czegoś w "punktowcach" - budynki 6,7,8. Z
        dwupokojowych, nie licząc parteru zostały tylko I-sze i V-te piętra. Nie wiem
        czy zdążę z decyzją i... wpłatą ;-) Czy orientuje się ktoś, jakiego rodaju będą
        miejsca dla aut? Miejsca parkingowe, czy zamykane garaze? Notabene, Ataner
        liczy za nie sobie 2 razy więcej niż Budimex na Wilczaku i Milczanowskiej :-(
        Ktoś pisał o "dołku" w tym miejscu Winograd... Zniknie on w pewnym sensie, bo
        całość "międzyosiedla" a więc alejki, trawniki i place zabaw będą nad garażami.
        Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów :-)
        • zabka102 Re: nowy Ataner na Winogradach? 25.01.05, 10:10
          Każde auto bedzie miało w podziemiach swój osobno zamykany garaż, tak
          przynajmniej jest na Katowickiej ale z tego co wiem to na innych osiedlach
          również. Ten dołek rzeczywiście nie wygląda imponująco, ale przecież to w nim
          własnie mają powstać garaże tak więc na pewno nie będziemy mieszkać w dziurze
          choć osoby mieszkające na parterze i max. 1 pietrze moga mieć nieco bardziej
          ograniczony widok. Warto zastanowić się nad mieszkaniem na 5 pietrze no i od
          południa, wtedy słoneczko bedzie świeciło przez cały dzień. pozdrawiam
          serdecznie
          • Gość: prima47 Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.witkowo.sdi.tpnet.pl 30.01.05, 09:10
            Jeszcze się waham, czy podpisać umowę tamże, czy też wyrwać coś Atanera na
            rynku wtórnym... Znalazłem super mieszkanko na Mylnej. Jeśli się nie uda to
            zawsze zostaje II-gi etap na Winogradach z słonecznymi mieszkaniami na wysokich
            piętrach :-) Sprzedaż od marca, ale panie w biurze Atanera nie są jednak
            jeszcze w 100% pewne czy będzie ta sama cena (!), a i tak Winogrady I są o 200,-
            plz droższe za metr niż Polanka...
      • Gość: gthanks Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.plusgsm.pl 12.02.05, 15:47
        Pod adresem groups.yahoo.com/group/nawinogradach/ jest dostępne forum
        mieszkańców osiedla na Winogradach.
        • Gość: martino.n. fajne miejsce IP: 195.149.124.* 01.04.05, 15:17
          w czerwcu 2006 odbieram mieszkanie na ostatnim piętrze, ekspozycja na
          południe... już się cieszę... na Stary 2 kilometry - taxi pewnie ok 6-7
          złotych, 5 autobusów i tramwaj, ścieżka rowerowa, fitness club atlantis, stacja
          bp w sensie sklepu nocnego z wódą, winem i hotdogami oraz fajoski park w
          bezpośrednim sąsiedztwie. Liczę na imprezowe dziewczyny z sąsiedztwa ;)
          pzdr wszystkich przyszłych współmieszkańców.
          • Gość: iuuoi Re: fajne miejsce IP: *.icpnet.pl 09.04.05, 21:57
            z ta ekspozycja na poludnie to uwazaj, zwlaszcza jesli masz kawalerke - szybko
            zatesknisz za cieniem, chyba ze bedziesz w domu tylko poznymi wieczorami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka