Gość: rety IP: *.icpnet.pl 13.11.04, 12:21 Czytam właśnie o nowym osiedlu Atanera, które ma powstać na Winogradach, skrzyżowanie Serbskiej i Naramowickiej. Jak sądzicie, czy to korzystna lokalizacja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mejbi Re: nowy Ataner na Winogradach? 15.11.04, 13:09 Każda lokalizacja ma swoje plusy i minusy. To też sprawa subiektywna. Wydaje się, że nowa inwestycja Atanera jest dość atrakcyjna - stosunkowo blisko do Cytadeli i Starego Rynku, a więc centrum miasta raczej w zasięgu. Nieopodal Warta, a na zakupy też blisko. Nie orientuję się jednak jak wygląda sprawa z dostepnością komunikacji i dojazdem samochodem do centrum (korki). W lokalizacji swojego przyszłego lokum trzeba jednak czuć to "coś". Na nic racjonalne argumenty, jesli się po prostu "nie czuje" danego miejsca. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.k.mcnet.pl 15.11.04, 16:20 Po drugiej stronie Szelągowskiej / Naramowickiej jest stacja BP => uważać z oknami na tą stronę. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
drunner Re: nowy Ataner na Winogradach? 26.03.05, 22:17 Hm a co to niby przeszkadza? Nowoczesne stacje benzynowe nie wydaja zadnych zapachow wiec nie widze wiekszej uciazliwosci. Chyba ze boisz sie, ze pewnego pieknego dnia eksploduje, ale wtedy to i okna na przeciwna strone wiele nie pomoga;) A poza tym, jak posadza jakies drzewa, to nie bedziesz jej nawet widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iouhg Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:25 Ja bardzo lubię Winogrady. Polecam gorąco. Bardzo chwale sobie PST to niewątlipywy atut Winograd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coś nie tak Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:09 A jaki był powód dla którego nikt nigdy tu nie budował mieszkaniówki? Dołek ten jest bardzo atrakcyjny - ale nie jako miejsce zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 17:06 no akurat od tego skrzyżowania doPST jest kawałęczek drogi. Ale mniejsza o PST. Temu fragmentowi miasta przyda się kwawałek trwałęj zabudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BiC Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 16:13 ja sobie ostrze zeby:) sczegolnie mieszkania z tylu bez widoku na krzyzowke. Odpowiedz Link Zgłoś
zabka102 Re: nowy Ataner na Winogradach? 21.01.05, 12:57 z tego co się orientuję, to wiele mieszkań od południa zostało już sprzedanych. Ja na szczęście mam już swoje wymarzone "M" własnie na tym osiedlu. Mam nadzieję, że bedzie tam cudnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prima47 Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.witkowo.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 21:50 Też przymierzam się do zakupu czegoś w "punktowcach" - budynki 6,7,8. Z dwupokojowych, nie licząc parteru zostały tylko I-sze i V-te piętra. Nie wiem czy zdążę z decyzją i... wpłatą ;-) Czy orientuje się ktoś, jakiego rodaju będą miejsca dla aut? Miejsca parkingowe, czy zamykane garaze? Notabene, Ataner liczy za nie sobie 2 razy więcej niż Budimex na Wilczaku i Milczanowskiej :-( Ktoś pisał o "dołku" w tym miejscu Winograd... Zniknie on w pewnym sensie, bo całość "międzyosiedla" a więc alejki, trawniki i place zabaw będą nad garażami. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zabka102 Re: nowy Ataner na Winogradach? 25.01.05, 10:10 Każde auto bedzie miało w podziemiach swój osobno zamykany garaż, tak przynajmniej jest na Katowickiej ale z tego co wiem to na innych osiedlach również. Ten dołek rzeczywiście nie wygląda imponująco, ale przecież to w nim własnie mają powstać garaże tak więc na pewno nie będziemy mieszkać w dziurze choć osoby mieszkające na parterze i max. 1 pietrze moga mieć nieco bardziej ograniczony widok. Warto zastanowić się nad mieszkaniem na 5 pietrze no i od południa, wtedy słoneczko bedzie świeciło przez cały dzień. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prima47 Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.witkowo.sdi.tpnet.pl 30.01.05, 09:10 Jeszcze się waham, czy podpisać umowę tamże, czy też wyrwać coś Atanera na rynku wtórnym... Znalazłem super mieszkanko na Mylnej. Jeśli się nie uda to zawsze zostaje II-gi etap na Winogradach z słonecznymi mieszkaniami na wysokich piętrach :-) Sprzedaż od marca, ale panie w biurze Atanera nie są jednak jeszcze w 100% pewne czy będzie ta sama cena (!), a i tak Winogrady I są o 200,- plz droższe za metr niż Polanka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gthanks Re: nowy Ataner na Winogradach? IP: *.plusgsm.pl 12.02.05, 15:47 Pod adresem groups.yahoo.com/group/nawinogradach/ jest dostępne forum mieszkańców osiedla na Winogradach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martino.n. fajne miejsce IP: 195.149.124.* 01.04.05, 15:17 w czerwcu 2006 odbieram mieszkanie na ostatnim piętrze, ekspozycja na południe... już się cieszę... na Stary 2 kilometry - taxi pewnie ok 6-7 złotych, 5 autobusów i tramwaj, ścieżka rowerowa, fitness club atlantis, stacja bp w sensie sklepu nocnego z wódą, winem i hotdogami oraz fajoski park w bezpośrednim sąsiedztwie. Liczę na imprezowe dziewczyny z sąsiedztwa ;) pzdr wszystkich przyszłych współmieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iuuoi Re: fajne miejsce IP: *.icpnet.pl 09.04.05, 21:57 z ta ekspozycja na poludnie to uwazaj, zwlaszcza jesli masz kawalerke - szybko zatesknisz za cieniem, chyba ze bedziesz w domu tylko poznymi wieczorami Odpowiedz Link Zgłoś