Dodaj do ulubionych

Poznanskie graffiti

IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.05.02, 12:41
Radost:"Na tego typu wandali (autobusy , podpalane kosze od smieci , wiaty ,
graficiarze)
jest tylko jeden skuteczny sposb - zlapany na goracym
uczynku powinien miec od
razu zlamane rece. "
ie kamam czemu sie doczepiacie do grafficiarzy. Conajmniej 3/4
poznanskich "grafficiarzy" to zwykli wandale- beztalencia, i rozumiem, ze mozna
sie na nich wkurzac,bo ich "wypociny" to zwykly shit.. Ale 1/4 to ludzie
obdarzeni talentem - szare , brudne mury na moim osiedlu teraz nie strasza - sa
za to pieknie pomalowane. Graffiti w takim wydaniu to sztuka! Jak ktos nie
wierzy - zapraszam na Osiedle Kopernika do obejrzenia wrzutu Hool's Kopernik.
Pozdro

Obserwuj wątek
    • Gość: Szczur Re: Poznanskie graffiti IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 12:51
      'zgadzam sie z przedmowca'

graffiti tak
      szyt nie
    • Gość: tur Re: Poznanskie graffiti IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 13:06
      Graffiti jest bardzo ladne jak natychmiast jest
      zamalowane. Slowo natychmiast nalezy rozumiec jak
      okreslone jest w slowniku a nie w rozumieniu
      poznanskim tj. 10 lat.
      Tworzenie ideologii do graffiti to czysta bzdura.
      Bo w rzeczywistosci co to jest graffiti: to terror
      plastyczny narzucany bojazliwym ludkom , wykorzystujacy
      w tym celu cudza wlasnosc w postaci murow.
      • Gość: Wuczi Re: Poznanskie graffiti IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.05.02, 15:13
        Wolisz ogladac brudne, zaniedbane, szare mury ?
        • Gość: Pete Re: Poznanskie graffiti IP: *.mc.onolab.com 09.05.02, 16:12
          tyle tylko, że dziwnym trafem najczęściej te arcydzieła pojawiają się na
          świeżo pomalowanych ścianach bloków... te nieodnowione jakoś nikogo nie
          kuszą.. podobnie ma się rzecz z pociągami, najwięcej graffiti jest na tych
          dopiero co odnowionych... kto za to zapłaci?
    • Gość: Radost Re: Poznanskie graffiti IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 17:43
      Gość portalu: Wuczi napisał(a):

> Radost:"Na tego typu wandali (autobusy , podpalane kosze od smieci , wiaty ,
      > graficiarze)
      > jest tylko jeden skuteczny sposb - zlapany na goracym
      > uczynku powinien miec od
      > razu zlamane rece. "
      > ie kamam czemu sie doczepiacie do grafficiarzy. Conajmniej 3/4
      > poznanskich "grafficiarzy" to zwykli wandale- beztalencia, i rozumiem, ze mozna
      >
      > sie na nich wkurzac,bo ich "wypociny" to zwykly shit.. Ale 1/4 to ludzie
      > obdarzeni talentem - szare , brudne mury na moim osiedlu teraz nie strasza - sa
      >
      > za to pieknie pomalowane. Graffiti w takim wydaniu to sztuka! Jak ktos nie
      > wierzy - zapraszam na Osiedle Kopernika do obejrzenia wrzutu Hool's Kopernik.
      > Pozdro
      >

Ja slusznie cytujesz chcez uzywania tak drastycznych metod wobec wandali -,
      podpalane kosze od smieci , wiaty , graficiarze - slowo graficiarze dotyczy
      tutaj wszystkich tych ktorzy kupuja puszke farby i maluja na
      pomnikach ,rozkladach jazdy, moscie Teatralnym , tramwajach i wielu innych
      podbonych miejscach wlaczjac w to odnowione kamienice. To nie pierwszy temat tego
      typu na forum - wypowiadalem sie wielokrotnie wlasnie w taki ostry sposob. W
      jednej z moich wypowiedzi zaznaczylem ze nie mam nic przeciwko graffiti
      na "szarych" scianch przy placu zabaw(chociazby na moim osiedlu) na murach
      okalajacych smietniki i wielu podobnych miejscach.
      P.S Bez urazy i pozdro:) a malowidla w okolicach Kopernika sa naprawde konkret:)
      Pzdr Hool's Kopernik a szczególnie pewnego Struga:)z Newtona!

• Gość: Wuczi Re: Poznanskie graffiti IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.05.02, 19:40
        Od niedawna jestem na forum, stad nie znam poprzednich wypowiedzi;)Ale jasna
        sprawa, zgadzam sie Radost, zarowno co do wrzutow na Kopernika jak i co do tego
        pisales(graffiti na szarych murach). Pozdro!
    • Gość: tur Re: Poznanskie graffiti IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 20:42
      Wuczi podaj dokładnie gdzie ten wrzód na
      Kopernika się znajduje. Pojadę i go przypudruję.
      • Gość: couleur3 Re: Poznanskie graffiti IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 01:24
        Wuczi - ciekawe co byś powiedział jak by ci twój nowo powstały lub odnowiony dom
        graficiarze ozdobili taką "sztuką " . Tu gdzie mieszkam ciągle bazgrołów
        przybywa i niedługo będę mieszkał na jakimś Bronxie a nie w normalnym otoczeniu.
        I mówię ci otwarcie : jak dorwę gdzieś takiego "artystę" to go w miarę
        możliwości ZMASAKRUJĘ ! Tak jest! Wiem , że ryzykuję w takim wypadku pudłem ,
        ale to moje ryzyko.

• Gość: fx Re: Poznanskie graffiti IP: *.amb.bydgoszcz.pl 10.05.02, 14:02
      Uściślijmy sobie: szczunek kupujący puszkę farby i robiący wrzuty i tagi gdzie
      się da, to wandal wart kopala w d... Ale ktoś, kto ma koncepcję, odrobinę choć
      talentu i wrażliwości na szarzyznę, to już zupełnie inna bajka. Mnie też
      wkurzają tagi na nowych ścianach albo na secesyjnej kamienicy, ale w 99,9%
      robią to małolaty z podstawówki i nijak nie ma się to do pojęcia "graffiti".
      Dobre murale cieszą oko na tle blokowisk, zrobienie tego wymaga czasu i kasy,
      (co jest nieosiągalne dla gówniarzy) jest to wisiłek wart docenienia.
      Wandalizm należy ścigać, ale nie wrzucajmy wszystkiego do jednego wora...
    • Gość: Lechita Re: Poznanskie graffiti IP: 211.168.222.* 10.05.02, 14:30
      Powiem wam jedno: graffiti to ZADNA SZTUKA i tyle. To jest wandalizm, choroba
      spoleczna ktora TRZEBA leczyc najostrzejszymi srodkami. Wszystko co jest
      nabazgrane lub "namalowane" na scianach to SZAJS i gowno, i nie obchodzi mnie
      czy to zajelo 5 minut czy 5 godzin, czy zrobil to jakis szczun czy
      jakis "artysta". Poprostu wandalizm. I to wszystko. Nic wiecej. A wandali
      trzeba MASAKROWAC. Zrobmy im graffiti na pyskach. Grafiti to ten sam worek co
      niszczenie drzew, wybijanie okien w tramwajach, rysowanie kluczem samochodow. A
      ty wuczi mam nadzieje ze kiedys dostaniesz po mordzie za swoj wandalizm.
      • fxx Re: Poznanskie graffiti 10.05.02, 14:34
        Gość portalu: Lechita napisał(a):

> Powiem wam jedno: graffiti to ZADNA SZTUKA i tyle. To jest wandalizm, choroba
        > spoleczna ktora TRZEBA leczyc najostrzejszymi srodkami. Wszystko co jest
        > nabazgrane lub "namalowane" na scianach to SZAJS i gowno, i nie obchodzi mnie
        > czy to zajelo 5 minut czy 5 godzin, czy zrobil to jakis szczun czy
        > jakis "artysta". Poprostu wandalizm. I to wszystko. Nic wiecej. A wandali
        > trzeba MASAKROWAC. Zrobmy im graffiti na pyskach. Grafiti to ten sam worek co
        > niszczenie drzew, wybijanie okien w tramwajach, rysowanie kluczem samochodow. A
        >
        > ty wuczi mam nadzieje ze kiedys dostaniesz po mordzie za swoj wandalizm.
        Co do sztuki, to są gusta i guściki...
        A za eutanazją niedorozwiniętych też jesteś?

• Gość: Szczur Re: Poznanskie graffiti IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 18:28
          Jesli wrzuty sa na poziomie i nie szpeca wlasnosci prywatnej (wiadukty, mosty
          kolejowe, itd itp) to jestem jak najbardziej ZA.
          • Gość: Wuczi Re: Do Lechity IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.05.02, 18:37
            Nie kamam czemu sie do mnie dojebujesz.Zniszczylem Ci cos? Zamalowalem Ci dom?
            Widziales mnie? Zlapales za reke?Zastanow sie dobrze. Twoja wypowiedz swiadczy
            o Twoim niskim IQ.

Zgadzam sie calkowiecie z fx, nie nalezy wrzucac wszystkiego do jednego "wora",
            to tak samo jakby nazwac wszystkich kibicow Kolejorza chuliganami, czy
            bandytami.Polska jest uwzana za kraj alkoholikow, kraza o tym dowcipy na calym
            swiecie- kazdy Polak to alkoholik ? Piss ałt.
          • Gość: tur Re: Poznanskie graffiti IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 17:49
            Szczur ty weź pod uwagę że jak obsrasz własnośc
            prywatną to masz do czynienia z jednym przeciwnikiem ,
            ale jak obsmarujesz własnośc ogólną to masz przeciw
            sobie całe społeczeństwo, i jak cię dopadniemy
            to rozszarpiemy cię na drobne kawałki.
            • Gość: KaczoR Re: Poznanskie graffiti IP: *.ae.poznan.pl 15.05.02, 09:30
              Poznanskie graffiti? kila mogila.... moze "artysci" z Poznania powinni sie
              uczyc od "artystow" z Trojmiasta? Jestem czestym gosciem w Gdyni i za kazdum
              razem jak jade pociagiem od Gdanska do Gdyni ogladam prawdziwa sztuke z nosem
              przyklejonym do szyby... a u nas? Jeden wrzut na Kopernika to powod do dumy i
              chwaly? Jeszcze nie widzialem w Poznaniu czegos naprawde zaslugujacego na
              uznanie. Co krok widze jakies esyfloresy robione przez nieodpowiednich ludzi.
              Co do pokrywania farba centrum miasta, niezaleznie od tego czy to swiezo
              odnowiony budynek, czy pomnik, zabytek - jestem przeciw!! Na osiedlach ok, ale
              widzac co maluja nasi to sklaniam sie ku przeciw.... chyba odrapane budynki sa
              lepszym widokiem :-)
              Pozdro
              • Gość: Szczur Re: Poznanskie graffiti IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 18:26
                Gość portalu: KaczoR napisał(a):

> Poznanskie graffiti? kila mogila.... moze "artysci" z Poznania powinni sie
                > uczyc od "artystow" z Trojmiasta? Jestem czestym gosciem w Gdyni i za kazdum
                > razem jak jade pociagiem od Gdanska do Gdyni ogladam prawdziwa sztuke z nosem
                > przyklejonym do szyby... a u nas? Jeden wrzut na Kopernika to powod do dumy i
                > chwaly? Jeszcze nie widzialem w Poznaniu czegos naprawde zaslugujacego na
                > uznanie. Co krok widze jakies esyfloresy robione przez nieodpowiednich ludzi.
                > Co do pokrywania farba centrum miasta, niezaleznie od tego czy to swiezo
                > odnowiony budynek, czy pomnik, zabytek - jestem przeciw!! Na osiedlach ok, ale
                > widzac co maluja nasi to sklaniam sie ku przeciw.... chyba odrapane budynki sa
                > lepszym widokiem :-)
                > Pozdro

Kaczor, dobrze prawisz. Kolesie w 3miescie na SKM odwalaja rzeczy zabojcze!
                Naprawde klasa. Naszym lokalnym troche do nich daleko.

Tur - lap mnie, lap.

• fxx Re: Poznanskie graffiti 15.05.02, 15:16
              Gość portalu: tur napisał(a):

> Szczur ty weź pod uwagę że jak obsrasz własnośc
              > prywatną to masz do czynienia z jednym przeciwnikiem ,
              > ale jak obsmarujesz własnośc ogólną to masz przeciw
              > sobie całe społeczeństwo, i jak cię dopadniemy
              > to rozszarpiemy cię na drobne kawałki.

Szkoda, że tak nie wygrażasz dresiarzom albo skinom (chyba, że sam taki jesteś).

• Gość: tur Re: Poznanskie graffiti IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 16:49
                fxx ! jestem skłonny zapłacic dresom za usługę
                zmiany twojej wrażliwości artystycznej.
                • fxx Re: Poznanskie graffiti 15.05.02, 17:47
                  Gość portalu: tur napisał(a):

> fxx ! jestem skłonny zapłacic dresom za usługę
                  > zmiany twojej wrażliwości artystycznej.

Nie musisz, w Poznaniu robią to teraz za darmo... Jest wiele poważniejszych
                  klimatów, które mnie wkurzają, niż obsmarowane mury, zostawiłbym to na później...
                  • Gość: tur Re: Poznanskie graffiti IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 10:02
                    To wymien te tematy , moze pobudzisz nas rozwojowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka