Dodaj do ulubionych

Serafitki chcą wybudować obiekt sportowo-rehabi...

IP: *.man.poznan.pl 06.01.05, 20:37
Jeśli serafitki chcą budować to chwała im za to, ale – na litość boską –niech
finansują to z własnych pieniędzy, a przede wszystkim bez pomocy ze strony
funduszy społecznych. Chyba, że chcemy powtórzyć sytuacje jaka zaistniała u
zmartwychstanek przy Głogowskiej. Pod płaszczykiem dotacji do budowy sali
gimnastycznej, w większości za społeczne fundusze powstało w rzeczywistości
FITNES CENTRUM, mimo że tak to się nie nazywa ale w pełni odpowiada temu
jego oferta. A kasa idzie ... wiadomo dokąd i bez podatków.
Obserwuj wątek
    • Gość: ! Re: Serafitki chcą wybudować obiekt sportowo-reha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:55
      W Poznaniu jeden z ośrodków sportowych jest prowadzony przez zakonnice i jest
      to wzorcowy ośrodek
    • Gość: anglikanin Re: Serafitki chcą wybudować obiekt sportowo-reha IP: *.icpnet.pl 06.01.05, 22:11
      Wybudujcie za własne pieniądze cwaniary!. Na publiczne szkoły nie ma pieniędzy,
      ale na przykościelne - zawsze! Znając naszch urzędasów z ich kościelnego
      liżydupstwa - sprawa będzie załatwiona na 100%
    • Gość: j Re: Serafitki chcą wybudować obiekt sportowo-reha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 07:45
      Ale waść głupoty piszesz. Ciekawe dlaczego państwo/samorząd nie chce sie
      zajmować tak ciezku uposledzonymi dziecimi jakimi zajmują sie serafitki (bo jak
      nie wiesz co one robia to lepiej sie nie odzywaj). W grumcie rzeczy dla miasta
      Poznania dać kase to najprostszy sposób na umyscie rak i pozbycie sie problemu.
      Ciekawe ilu świeckich chiało by pracowac w takim miejscu. j.
      • pan.nikt Re: Serafitki chcą wybudować obiekt sportowo-reha 07.01.05, 10:26
        Rzeczywiście u Serafitek mieszkają dzieci upośledzone. Widziałem raz dwie
        dziewczynki stamtąd, w czasie wizyty w Kościele Św Rocha obrazu MB. Były to
        chyba dwie dziewczynki, z tych najzdrowszych. Mnie ten widok przeraził.
        Naprawdę nie zazdroszczę tej pracy.
        Masz Szanowny J rację.
    • Gość: Pan B. Re: Serafitki chcą wybudować obiekt sportowo-reha IP: *.icpnet.pl 07.01.05, 08:07
      Przykościelny Grzybowski znów znalazł źródełko. Czy przed wejściem do wody
      bęzie trzeba przeżegnać się?
    • Gość: Pan B. Re: Serafitki chcą wybudować obiekt sportowo-reha IP: *.icpnet.pl 07.01.05, 08:08
      no widzisz Kaziu. Gdzie szmal tam kościólkowi. Wiedza gdzie raj.
      • Gość: Z.Kazibut Re: Serafitki chcą wybudować obiekt sportowo-reha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 15:11
        Miasto powinno wybudować z włąsnych środków ten ośrodek tak jak finansuje
        budowy takich obiektów dla dzieci sprawnych .To jest obowiązek nas ludzi
        sprawnych wobec innych .Jestem pełen podziwu dla ludzi ,którzy tam pracują nie
        tylko sióstr zakonnych bo pracują tam również osoby
        świeckie .Spotykałem ich z podopiecznymi na olimpiadach specjalnych w
        Szklarskiej Porębie lub na obiektach Posnanii.Jestem przekonany że ten ośrodek
        jest bardzo potrzebny dla rehabilitacji dzieci i powinien powstać jak
        najszybciej.
    • Gość: MAciej Chwala Panu! IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.05, 13:58
      Chwala Panu! za siostry Serafitki i Bl. Sancje!! By jej wsparcie duchowe i
      modlitewne towarzyszyly Temu wielce Potrzebnem i Chwalebnemu przedsiewzieciu!!

M.S., Monachium
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka