Dodaj do ulubionych

encyklopedia

IP: *.akademiki.uni.torun.pl 11.01.05, 14:32
elo wam, hehe.
wyborcza szczyci sie, ze encyklopedie wypuszcza z pwn razem. tylko
zapomnieli podac jaka bedzie cena- slyszalem, ze kazdy nastepny tom to 37
zlotych...
Obserwuj wątek
    • Gość: george Re: encyklopedia IP: *.icpnet.pl 11.01.05, 14:51
      A nieprawda, poinformowali:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=19139064&a=19152701
      Obliczając cenę całej encyklopedii weź pod uwagę, że płacisz za 19 tomów. 1 i
      jeśli będziesz chciał to także 21 pt. "Religie świata" dostajesz bezpłatnie.
    • pan.nikt Podali cenę 11.01.05, 17:39
      I już kiedyś na tym forum to liczyłem
      Wychodzi za całość 21 tomów 703 zł + koszt gazety około 40zł.
      Jak to się am do cen innych tego typu wydawnictw na rynku??? Nie wiem.
      • Gość: george Re: Podali cenę IP: *.icpnet.pl 11.01.05, 18:27
        Ośmiotomowa PWN przy zakupie całości 693 zł. 80.000 haseł, 12.000 ilustracji,
        700 map.
        Oczywiście nie należy brać pod uwagę liczby tomów, bo wydania PWN i "Gazety"
        mają różne formaty.
        • Gość: monte83 Re: Podali cenę IP: *.akademiki.uni.torun.pl 12.01.05, 16:04
          kupilem , zeby zobaczyc.... dla mnie jakos glupio postawic taka encyklopedie na
          polce bo tak ja nie zbieralem ksiazek z wyborczej tak samo nie kupie wyborczej.\
          przypomina mi sie tylko haslo, ze to zydzi ukrzyzowali chrystusa, hehe,pozdr.
        • Gość: XXL Lepsza PWN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:35
          Lepsza PWN. Większy format i mniejszy druk (nie sprzedaje pustego papieru i
          marginesów), akualna na XII 2004, dostępna od zaraz, no i tańsza.

nep.pwn.pl/o_encyklopedii/
    • Gość: katia Re: encyklopedia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.05, 20:41
      Moje zarzuty do Encyklopedii;
      1) za drogo jak na cos co ma dotrzec do szarego czlowieka
      2) format - przez to ze jest taki maly to bedzie az 21 tomow. Gdyby byl format A4 wtedy i tomow byloby mniej.
      3) 21 tomow to za duzo - kupa ludzi sie przez to zniechecila

• pan.nikt Re: encyklopedia 12.01.05, 20:54
        Ale kupa kupi. A 7 stów od sztuki,to już coś.
        To taka promoocja. Tom niby takni, ale musisz ich kupic na komplet 19 (2
        darmowe).

Ale niech tam. Iluś ludzi będzie miało encyklopedię.

"Żeby dozył kiedyś tej pociechy,
        aby te księgi tarfiły pod strzechy"

A tak naprawdę, to najwięcej książek kupiłem za komuny.
        Trudno nyło dostać. Robiło się częste polowanka, ale zawsze było mnie stać,
        żeby ciekawe pozycje kupić.
        Encyklopedie też
        • Gość: george Re: encyklopedia IP: *.icpnet.pl 13.01.05, 22:21
          Oj, toś mi teraz podpadł. Proszę, proszę, za komuny miał encyklopedię. A z
          księgarni przywiozłeś ją sobie Wartburgiem czy Ładą?
          • pan.nikt Re: encyklopedia 13.01.05, 23:22
            Cholera, nie pamiętam. Ładą nigdy nie jeździłem, Wartburgiem rodziców tak.
            Ale jak pamietam, to chyba wywiozłem służbowym Żukiem.

A, jakie miałem chody??
            No, właśnie miałem chody, codziennie, albo co dwa dni do księgarni. Panie już
            nas znały Mnie i koleżeństwo z pracy, jako, ze chodziliśmy zbiorowo po pracy) i
            od drzwi mówiły co nowego przyszło.
            Można było kupic, to był tylko problem CIERPLIWOŚCI.
            Za to jak coś przyszło, to zawsze miałem pieniądze w kieszeni (książki, były
            tanie) i kupowałem od ręki. Dziś nim kupię książkę, 10 razy ją obejrzę.

"NIE O TAKE POLSKE WALCZYŁEM" (Wałesa)
            • Gość: george Re: encyklopedia IP: *.icpnet.pl 13.01.05, 23:40
              Szcześciarz z Ciebie. Mojej mamie udało się jedynie "załatwić" jednotomowy
              leksykon bez ilustracji. Ze słowników to tylko ruski miałem, angielski musiałem
              pożyczać od kolegi. Ku.., jak ja nie nawidzę komunistów za trudne dzieciństwo.
              • pan.nikt Re: encyklopedia 13.01.05, 23:55
                Jezus Maria, to ile ty masz lat!!
                • pan.nikt Re: encyklopedia 13.01.05, 23:59
                  aha. W domu pierwsza encyklopedia pojawiła się chyba około 70 roku. 1 tomowa
                  PWN. Następna 4-tomowa, to już chyba początek lat 80-tych.

Z tym, że innych ksiązek był i jest spory regał. Taki na całą ścianę.
                  U mnie też.
    • Gość: jakozanoi Re: encyklopedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 22:12
      gdzieśna tej stronie przeczytałem, że nakład wyborczej 12 I został podwojony.
      Wiem, iż na kiosk przypadało 10 egzemplarzy. Wydaje mi się, że normalnie jest
      tego więcej. Podobo kolejki przed kioskami ustawiały się już przed 6,00. Chcąc
      kupić gazetę -niekoniecznie z encyklopedią- poszedłem do kiosku przed 8,00. W
      całej mojej okolicy nie było już gazety. Podobno wszystkie egzemplarze miały
      dodaną encyklopedię. Udało mi się odkupić, gazetę od kioskarki:) oczywiście bez
      encyklopedii.
    • Gość: m-nocny To jest beznadziejny pomysł IP: *.icpnet.pl 13.01.05, 05:23
      Uważam, że pomysł z angielskim byl OK, książki różnie w zależności od tytułu.
      Natomiast encykopedia to pomysł bezmadziejny i jako promocja i jako biznes ( w
      każdym razie przy dzisiejszej sytuacji na rynku książek i rynku pracy). Nie
      widzę chętnych do kupowania encyklopedii po 37 zł/tom.
      Byc może pomysł na tę promocję jest jednak bardziej zakręcony niż
      przypuszczam ;-)
    • mankut400 a stałych czytelników Wydawca i redakcja mają... 13.01.05, 07:15
      ... (delikatnie powiedziawszy) w nosie.

Już przed 6-tą rano nie można było kupić GW w kiosku na przystanku tramwajowym
      (ani żadnym innym w okolicy). Na szczęście właśnie się rozkładał gazeciarz na
      skrzyżowaniu, gdyby nie to nie miałbym papierowej gazety (a wydanie internetowe
      to jednak "nie to").
      Podobnie było kilka lat temu, gdy na Wigilię dołączono płytę z kolędami (wtedy
      CD to była nowość) i przez całe święta byłem bez aktualnego wydania Gazety.
      Niestety, wk*** mnie, jak GW robi "akcję" kosztem stałych Czytelników.
      Z podsłuchanych informacji wynika, że wielu tych którzy kupiło GW dla
      bezpłatnej encyklopedii ani Gazety nie przeczyta ("Gazeta? wyrzuciłam, bo po
      co"), ani encyklopedii zbierać nie będzie - za akceptowalny i atrakcyjny poziom
      cenowy uznawano kwotę 20 do 25 złotych. Do tego dochodzi ryzyko: kupisz "prawie
      wszystkie" wydania, ale zabraknie (na przykład) 7 tomu.
      O wiele lepszym pomysłem byłyby monotematyczne wydania encyklopedyczne - jak
      planowane "Religie świata".
      • Gość: monte83 Re: a stałych czytelników Wydawca i redakcja mają IP: *.law.uni.torun.pl 13.01.05, 13:56
        no co ty myslales? wyborcza taks ama nas potraktowala jak dawali ksiazke i nie
        lubie ich durnych dodatkow bo wtedy juz nie ma szans kupic gazety, zeby
        normalnie poczytac.... to zydzi ukrzyzowali chrystusa....hehhe.
    • Gość: eksczytelnik gw Re: encyklopedia IP: *.icpnet.pl 14.01.05, 01:16
      na allegro jeden koleś wystawia 50 sztuk środowej encyklopedii za jedyne 29 zł
      dołączonej do gw jako egzemplarz bezpłatny... jak to zobaczyłem to mnie o mało
      szlag nie trafił - jak sie można domyślać na wyborczą w środe sie nie załapałem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka