Gość: wujo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:01 bezkrytyczna postawa matki wiele wyjaśnia.... "ballada o januszku" i tp itd....... umieć wychować trzeba.......umieć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autor Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:10 mogli 100x dozywocie od razu dac. albo continuum lat dozywocia. co za glupota. przez dziesieciolecia podatnicy beda utrzymywac tego smiecia podczas gdy dzieci gloduja. zasluzyl na powolna bolesna smierc albo dozywocie, ale w kamieniolomach. jego braciszek nie lepszy- nie powinien nigdy wyjsc na wolnosc. po ulicach chodza degenraci. zgroza. wystarczy spojrzec na twarz byle dresiarza aby przekonac sie ze takiego "czlowieka" powinno sie od razu zabic. a ci dwaj sa pewnie 10 razy gorsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA PISZ GŁUPKU PROTESTSONGI O GŁODNYCH DZIECIACH IP: *.block.alestra.net.mx 19.01.05, 20:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????????????? Re: PISZ GŁUPKU PROTESTSONGI O GŁODNYCH DZIECIACH IP: *.cable.mindspring.com 19.01.05, 21:05 ??????????????????????????????? ?????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ats-press-wienna Re: PISZ GŁUPKU PROTESTSONGI O GŁODNYCH DZIECIACH IP: *.3.14.vie.surfer.at 19.01.05, 22:41 smierc dla ciebie s..................nu i tyle .jakim musisz byc gnojem .pod cela i tak ciebie wyrabia w powietrze qu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kara Śmierci TAK Przywrócić Karę Śmierci!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 06:38 Przywrócić Karę Śmierci!!!!!!!!! Kiedy w końcu lewaccy zbrodniarze, obrońcy bandytów odejdą do lamusa? Te różne mazowieckie, gieremki, michniki, ku..nie i inne śmiecie. Może wtedy razem z nimi odejdzie ich "yntelektualny" dorobek w postaci śmierci niewinnych ludzi i bezkarności bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Przywrócić Karę Śmierci!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 20.01.05, 07:29 Do lamusa to odeszła kara smierci. Tylko nie wszyscy jeszcze mogą sie z tym pogodzić. Politycy umiejetnie to wykorzystują i zbijaja na tym kapitał polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darspan Re: PISZ GŁUPKU PROTESTSONGI O GŁODNYCH DZIECIACH IP: *.abhsia.telus.net 19.01.05, 21:31 chodzi tu po forum taki niekulturalny gosc AA ktory uzywa epitetow takich jak : glupek itp. Trzeba go unikac jak brzydkiego wirusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokFM Głodne dzieci ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 01:44 A gdzie prawo ofiar do życia, do obrony? Bo jak bandziora złapią, to dożywocie, ale jak ofiara zdechnie, a bandziora złapią, to do pierdla? Za moje pieniądze ? Sumować wyroki (dożywocia) i na Żuławy piach przewalać ręcznie, co by powodzi nie było... A jak normy nie wyrobi , to nie dać żryć gadowi.... I Bóg go sam osądzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: Głodne dzieci ??? IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:10 Jestem bliski zgodzenia sie z twoja opinia. Wiezienie, leczenie, praca na utrzymanie. Wyzszy standard gdy pracuje, nizszy gdy nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Głodne dzieci ??? IP: *.acn.waw.pl 20.01.05, 07:34 Przeciez przewazajaca wiekszosc wiezniów chciała dy pracować. Tak głosno krzyczycie zeby ich "do kamieniołomów" i "piasek przezucać", przeciez praca wezniów nie moze byc opłacalna ekonomicznie, Naprawde chcecie dopłacać zeby wiezien mógł sobie popracować ?? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Głodne dzieci ??? 20.01.05, 11:35 Ależ więźniowie wręcz powinni pracować. Ze względu na resocjalizacje i na koszty ich utrzymania. I powinna być to praca ekonomicznie uzasadniona. ALE W PRZYPADKU TAKICH ZWYRODNIALCÓW JAK TU OMAWIANY, PRCA POWINNA BYC KARA, CZYLI BYC CIĘŻKA I NIEBEZPIECZNA. Może to brzydko zabrzmi, ale niech zdycha w meczarniach, a przy okazji, zrobi coś dobrego dla społeczeństwa. Jestem , przeciwnikiem kary śmierci, ale w takich wypadkach zaczynam miec wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUBU Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.client.comcast.net 20.01.05, 00:47 CO SIE QU.. DZIWISZ - TOZ TO CHLOPKI Z NAWET NIE WSI A KOLONI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lui Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 20.01.05, 01:21 Według mnie powinno się takich sadzać na krzesła elektryczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vortex A nie wystrczyłaby jedna kara śmierci? IP: *.proxy.astra-net.com 19.01.05, 20:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raff Jestem za. IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 19.01.05, 21:02 Nie jestem humanitarny. Takie stworzenia zagrażają ludziom - jak wściekłe drapieżniki. Trzeba je eliminować, niezwłocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Jestem przeciw IP: 63.239.134.* 19.01.05, 21:16 Taki z niego drapieznik jak z Ciebie. Takiego czlowieka nie mozna skazac bo on jest niezrownowazony psychicznie. Trzeba go leczyc ale nie wolno zabic, bo to tylko zwiekszy juz popelniona niesprawiedliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jestem przeciw IP: *.net-81-220-11.versailles.rev.numericable.fr 19.01.05, 22:05 A za czyje pieniądze go leczyć i w jakim celu???? Dół w lesie i zalać betonem - tyle można dla niego (a dla społeczeństwa zwłaszcza) dobrego zrobić!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Jestem przeciw IP: *.ed.shawcable.net 20.01.05, 00:27 Prawda, popieram. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: Jestem przeciw IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 01:57 Za pieniadze podatnikow i w celu humanitarnego traktowania istoty ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czas najwyzszy Re: Jestem przeciw IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.01.05, 05:34 bezmyslny katolski narodzie dokad was mozna cierpiec. Sami jestescie mordercami, bo bedzie was sadzic wypowiedziane przez was slowo i wydany wyrok i to juz nie dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokFM Leczyć ? Tak... LOBOTOMIĄ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 01:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: Leczyć ? Tak... LOBOTOMIĄ !!! IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 01:58 leczyc tak ale nie lobotomia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: 5.6.1D* / *.wp.shawcable.net 19.01.05, 20:14 Wlasnie wobec takich zwyrodnialcow powinno sie stosowac kare smierci. Czapa i po zawodach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:20 no ku.. nie moge:///glupia suka zle wychowala bachora i teraz ma pretensje? ciekawe do kogo?? i jeszcze bedzie odwiedzac tego ch..a?tylko po co? ja pie.....co tu sie dzieje?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiedz_to_koniowi a może go dobrze wychowała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:16 tylko się zbiesił? a ona jest cudowną, najbardziej uprzejmą kobietą na świecie? może tak, a może nie. człowiek jest sam odpowiedzialny za to co robi, niezależnie od tego jak go wychowywali. ale nie piszcie że matka nie może kochać syna który "zbłądził" i np. płakać po wykonaniu wyroku śmierci, bo takie teksty śmierdzą podstawówką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kara Śmierci TAK Przywrócić Karę Śmierci!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 06:37 Przywrócić Karę Śmierci!!!!!!!!! Kiedy w końcu lewaccy zbrodniarze, obrońcy bandytów odejdą do lamusa? Te różne mazowieckie, gieremki, michniki, ku..nie i inne śmiecie. Może wtedy razem z nimi odejdzie ich "yntelektualny" dorobek w postaci śmierci niewinnych ludzi i bezkarności bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: a może go dobrze wychowała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:06 jak ktos jest DOBRZE WYCHOWANY to zasady i normy społeczne,które wynosi z domu nie zmieniają się pod wpływem np znajomych,alkoholu itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:27 dobry chłopak był i mało pił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego...- do jo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:29 dokladnie to samo skojarzenie mialem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hah Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.01.05, 20:30 i teraz taki bandzior będzie sobie żył za nasze podatki... wolałabym, żeby te pieniądze szły na biednych i bezdomnych a nie na takiego mordercę, tfu tfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antylewak Smierc mordercom. Nienawidze ich tak samo, jak IP: 199.2.128.* 19.01.05, 20:40 lewackich postepowcow, ktorzy ich bronia. Skad u lewakow to uwielbienie zbrodniarzy? Dziadek Stalin sie klania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henter Re: Smierc mordercom. Nienawidze ich tak samo, ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:59 w takim razie lewacki jest także Kościół, lewacki papież, lewackie są również elity intelektualne na Zachodzie... bo to oni (one) wszyscy w swym misjonarskim miłosierdziu bronią morderców i zbrodniarzy przed "zbrodnią" kary śmierci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antylewak taka wlasnie jest niestety prawda, dotyczy to IP: 199.2.128.* 19.01.05, 22:42 zwlaszcza zachodnich "elyt yntelektualnych" (pokolenie 1968 - pederasci, cpuny, czerwoni terrorysci itp. itd.), jak pan Joschka Fischer czy Cohn-Bendit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuuj trzykrotne dozywocie, smiechu warte, ze piec lat IP: 199.2.128.* 19.01.05, 22:44 zacznie wychodzic na przepustki, a za osiem na wolnosc. Nie ma obawy, jakis lewak pochyli sie nad nim z troska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOBRY MARTWY LEWAK FORUM WYBITNYCH KARNISTÓW IP: *.wschodniastrona.pl 20.01.05, 00:36 Lewak woli się "pochylić", zanim popełniona zostanie zbrodnia. Może też zdobyć się na paskudne i obrzydliwe pytanie, dlaczego zbrodne takie są popełniane (oczywiście nie zna zadając to pytanie innej intencji, jak znalezienie usprawiedliwienia dla wszystkich morderców, co siedzą w pierdlach). Ale jeśli nie chce się długo zastanawiać może je zadać na forum. I pewnie usłyszy, że sam jest winien /jako lewak/... Zawsze najbardziej winny czuje się święty... / i odwrotnie/ No i pytanie. Matka jest winna, że go tak wychowała? /a taka insynuację nietrudno na forum znaleźć/. Czy on sam sobie winien? Tylko matka go wychowywała? Wychowywujący jest winien? Społeczeństwo nie wychowuje? wiem, że pytania są tendencyjne, ale ZERO powściągliwości... Antylewak: "zwlaszcza zachodnich "elyt yntelektualnych" (pokolenie 1968 - pederasci, cpuny, czerwoni terrorysci itp. itd.), jak pan Joschka Fischer czy Cohn-Bendit." Twoje generalizacje całkiem jak u Stalina. To może jednak się przyłączysz do czerwonego marszu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: trzykrotne dozywocie, smiechu warte, ze piec IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:14 gdyby byl leczony, wyszedlby gdyby byl zdrowy. A sam moge powiedziec, ze jego kuracja trwalaby cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOBRY MARTWY LEWAK AHA IP: *.wschodniastrona.pl 20.01.05, 00:43 Hasło "śmierć mordercom" brzmi samobójczo. Ale to Tylko na gruncie logiki... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy 19.01.05, 20:46 Rozumiem matkę mordercy. Zapewne popełniła jakiś błąd wychowawczy, może zaniedbała chłopaka. Ale matka, to matka. Pominąwszy matkę. Uważam, że jest to jeden z tych nielicznych przypadków, w którym KARA ŚMIERCI JEST JEDYNA KARA SPRAWIEDLIWĄ. DLA TAKIEGO SKRWIELA, NIE MA INNEJ KARY. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy 19.01.05, 21:01 oCZYWIŚCIE KARA ŚMIERCI POWOLNA WYKONANA NA CIĘŻKICH ROBOTACH W PRZYSŁOWIOWYCH KAMIENIOŁOMACH Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: nie ma to jak rada szuji 19.01.05, 21:36 Dziekuję, za szuję. A jaka jest Twoja rada?? Pozwolic mordowac kolene dzieci?? A jak trafi na Twoje dziecko??? Jestem generalnie przeciwko karze smierci, ale są wyjątki. Ten takim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestępca Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:49 kochany jest ten nasz SĄD. Boki zrywać. To była "znikoma społeczna szkodliwość czynu " . Mają takie określenia .Kochani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.acn.waw.pl 19.01.05, 23:45 kochany... jakby to byla "znikoma spoleczna szkodliwosc czynu" to nie mogliby go nawet na miesiac wsdadzic... wiec nie prdol jezeli nie masz o tym pojecia... Odpowiedz Link Zgłoś
sobylmine Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy 19.01.05, 20:52 ale ja czegoś nie rozumiem. ma już jedno dożywocie, ale jest na wolności? pozatym: sąd się nie dopatrzył okrucieństwa przy mordowaniu dziecka, ale i tak ma za niego dożywocie? chyba pierwszy raz w życiu naprawdę jestem za karą śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO..ny Trudno sobie wyobrazic JAKI to SKU..SYN!!!!!!! IP: *.cable.mindspring.com 19.01.05, 20:58 ...Smiech z taka kara!!!!....powinien sie meczyc do konca zycia smiec!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: 63.239.134.* 19.01.05, 21:06 ..ale czy w tym chorze pochwaly dla kary smierci niemu nie przeszlo przez mysl, ze dla tego czlowieka to kara wyjatkowo nieodpowiednia? Przeciez ten chlopak jest chory psychicznie. Nie mozna wydac wyroku na taka osobe. On nawet nie zasluguje na wiezienie. rzeba go umiesci w osrodku dla psychicznie chorych i leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.ed.shawcable.net 20.01.05, 00:33 Tak, leczyc go, moze nawet na Twojej ulicy. Obidek gotoj dla niego. Na sniadanie zapraszaj Jaka glupota, moze ty jestes chory, aja jaj, niema slowa na to, jaki ty durniem jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:01 Nie przeszkadza mi zamkniety osrodek zdrowia na mojej ulicy ale wierze, ze sa lepsze miejsca na lokalizacje takiego miejsca. Wybacz ale na sniadanie go nie zaprosze, bo nie jadam z mordercami ani z ldzmi chorymi psychicznie. Ze strachu. Ta uwaga o durniu jesli sie do mnie odnosila to chyba jest lekko przesadzona. Ale to twoja opinia i masz do niej prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tokFM LOBOTOMIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 01:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Szykujmy portfele, mamy kolejnego utrzymanka :-/ IP: *.acn.waw.pl 19.01.05, 21:12 Jeśli byłaby kara śmierci, mógłbym mu ją osobiście wykonać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Szykujmy portfele, mamy kolejnego utrzymanka IP: *.net176.adsl.community.co.uk 19.01.05, 21:21 sad nie dopatrzyl sie okrucienstwa kiedy smiec mordowal malenstwo, czy sedzia tez jest psychicznie chora?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak oj mamy juz ich wielu IP: 63.239.134.* 19.01.05, 21:21 Moze by sie tak zabrac za sieroty, albo niepelnosprawne dzieci porzucone przez rodzicow, albo za przytulki dla bezdomnych. A najlepiej za publiczne szkoly i osrodki zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bio Re: oj mamy juz ich wielu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 00:14 Proponuję w ramach oszczędności zamordować wszystkie sieroty i najbiedniejszych. W końcu jest ich więcej niż morderców. Tym z kolei należy się porządna kara, a to przecież kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: pewnie tez masz 21 lat albo zlasowany mozg IP: *.broker.com.pl 19.01.05, 21:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: pewnie tez masz 21 lat albo zlasowany mozg IP: 63.239.134.* 19.01.05, 21:29 no milo, ze pytasz. mam 23 i mozg zupelnie w porzadku. Odpowiadam na tego posta choc nie jestem pewien czy jest skierowany do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: pewnie tez masz 21 lat albo zlasowany mozg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:27 no bo raczej nie jest ;) co do tematu to jestem ciekaw? czy ten gosc moze byc zdrowy psychicznie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: pewnie tez masz 21 lat albo zlasowany mozg IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:02 nie moze byc i nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a gdzie czapa? 21-lat, pozyje jeszcze z 50 na koszt panstwa IP: *.ri.ri.cox.net 19.01.05, 23:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario del Monaco Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.fronet.net / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:33 Po co trzymać na państwowym garnuszku takiego zwyrodnialca? Ma 21 lat więc posiedzi trochę a za każdy dzień zapłacą Ci których tak nienawidził. Co za bzdura...I niech "humaniści" nie wypisują kalumni o wychowawczej roli kary w procesie resocjalizacji...skoro jednostka nie chce się podporządkować prawom jakie obowiązują, nie powinna być traktowana zgodnie z tymi prawami, sama skazuje się na marginalizację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak czlowiek IP: 63.239.134.* 19.01.05, 21:42 Nie chcesz utrzymywac psychicznie chorych za nasze wspolne podatki? kara tak samo wychowuje jak dobre zelasko i kabel. Jednostka, ktora nie podporzadkowuje sie prawom jest przestepca,ale wciaz pozostaje czlowiekim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax Re: czlowiek IP: 5.5R2D* / 192.147.57.* 19.01.05, 21:48 Cos co zabija niewinne dziecko nie jest czlowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: czlowiek IP: 63.239.134.* 19.01.05, 21:51 ale czy to jest Twoja opinia czy twierdzenie. Jesli opinia to nie ma o czym dyskutowac a jesli twierdzenie to moge zapytac czym podparte? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax Re: czlowiek IP: 5.5R2D* / 192.147.58.* 19.01.05, 22:03 Opinia i to w dodatku subiektywna :) Niemniej bede sie przy niej upieral i dodam ze osbiscie pomoglbym oddzielic jego dusze od ciala. Wydaje mi sie ze Ty tez wybrales/las zamieszkanie w kraju gdzie kara smierci jest nadal w menu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: czlowiek IP: *.ed.shawcable.net 20.01.05, 00:56 brawo!! tylko jedno, w Kanadzie niema kary smierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: czlowiek IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:04 nie wybieralem tegomiejsca iwracam do Polski bardzo szybko. A do opini masz prawo, ale nie mozna z nia dyskutowac, wiec jesli tylko jestes w stanie zrobic z tego twierdzenie to mozemy podyskutowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: czlowiek IP: *.ed.shawcable.net 20.01.05, 00:38 czlowiek, zartujesz, no tak? A jak nie to pan na prawde jest durniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: czlowiek IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:07 Nie zartuje i nie jestem durniem, choc to tez tylko moja opinia;) [jak bedzie potrzeba to ja za-twierdze. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: czlowiek 19.01.05, 22:00 Człowieku, kazdy adwokat (nawet z urzedu) i każdy prokurator, w takiej sprawie kieruje wpierw sprawcę na badania psychiatryczne. I nim wyda wyrok dozywocia, musi mieć opinie: o zdolnosci psychicznej do odpowiadania za czyny. To się mówi, że psychiatrzy ustalili, że oskarzony był POCZYTALNY W CHWILI POPEŁNIENIA CZYNU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuuj ciekawe czy dalej bys tak pie..l i popisywal IP: 199.2.128.* 19.01.05, 22:36 sie zlotymi myslami, gdyby to TWOJE dziecko ktos udusil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: ciekawe czy dalej bys tak pie..l i popisywal IP: *.net176.adsl.community.co.uk 19.01.05, 23:09 Wuuj, jego 'mysli' to kalectwo umyslu, popis to bardzo zalosny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C.C. Rok w zawieszeniu dla sadu, na przemyslenie IP: *.ok.ok.cox.net 19.01.05, 22:18 oceny mordu na dziecku "Łzy polały się za to z oczu matki dziecka, które zamordował. Szczególnie w chwili gdy słyszała, że w duszeniu jej dziecka "sąd nie dopatrzył się szczególnego okrucieństwa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igi a nie lepiej kula w łeb?? IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 19.01.05, 22:21 a tak wszyscy płacimy za niego do konca jego żywota... nedznego, scierwianego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Dobry chlopak byl i malo pil... IP: *.trlabs.ualberta.ca 19.01.05, 22:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Dobry chlopak byl i malo pil... IP: *.ed.shawcable.net 20.01.05, 00:42 Are you kidding me? He was good? You go to a university? You are the future, fucking simply scary pajacyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Posluchaj lepiej polskiego rocka, smieszny ludziku IP: *.trlabs.ualberta.ca 20.01.05, 01:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddy Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.southg01.mi.comcast.net 19.01.05, 23:14 Za takie zwyrodnienie i bestialstwo tylko szubiennica innej kary nie powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIIIIIIIIIIIIIIII Właśnie dla takicj jest KARA ŚMIERCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:42 Odpowiedz Link Zgłoś
swist33 Re: Właśnie dla takicj jest KARA ŚMIERCI! 20.01.05, 00:13 otoz nalezaloby przywrocic instytucje "kary smierci"- nie nazywajac jej kara, bo kara mam miec charakter wychowawczy i represyjny, a nie da sie przeciez wychowac czy ukarac czlowieka martwego. Wiem-eksterminacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrufkojat Re: Właśnie dla takicj jest KARA ŚMIERCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 01:20 Błąd. KARA śmierci jest właśnie karą. Nie zemstą. Nie elementem wychowawczym czy dyscyplinującym, lecz właśnie KARĄ. Elementem ostatecznym i nieodwołalnym. Nie procesem "resocjalizacyjnym" lecz właśnie karą. Nie skarceniem, ale karą. Nie wychowawczym "klapsem" ale elementem wymierzenia sprawiedliwości. KS sama w sobie służy w pewnym sensie przywróceniu równowagi, która została zakłócona zbrodnią. Przywraca równowagę w bardzo wielu płaszczyznach. Jest należytą zapłatą za mord. Jako konsekwencja morderstwa, jest elementem WOLNEGO wyboru zbrodniarza. Zbrodniarz decydując się na popełnienie zbrodni, dobrowolnie wybiera jej naturalną i oczywistą konsekwencję - czyli karę. W pewnym sensie, popełniając zbrodnię, sam prosi o karę, dobrowolnie się nią decydując. Sąd powinien tylko usankcjonować WOLNY wybór zbrodniarza. Usankcjonować poprzez wykonanie KARY, czyli ODPŁATY za zbrodnię. Kara śmierci jest więc - paradoksalnie - najwyższą formą usankcjonowania WOLNOŚCI człowieka. Wolności wyboru i uszanowania konsekwencji wolnego wyboru. Oczywiście oddzielam problem kary dla zbrodniarza, od problemu wybaczenia mu przez jego ofiary. Kara jest elementem prostej "zapłaty" za konkretny czyn, wybaczenie jest zaś specyficznym aktem miłości człowieka wolnego wobec innego człowieka. Ponadto, o ile kara śmierci służy CAŁEJ społeczności (łącznie ze zbrodniarzem), o tyle wybaczenie jest niezbędne ofiarom - gdyż nienawiść niszczy ofiary a nie zbrodniarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Kara śmierci - taniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 00:08 Nie zgadzam się na płacenie z moich podatków na utrzymanie takich gostków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: Kara śmierci - taniej IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:24 otoz po to mamy wolne wybory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ren Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 00:09 ..pomijajac ze pomimo tych dwoch dozywociow (-ci? :P) i tak go wypuszcza wczesniej.. po 15 latach... albo 25.... ;\\\\\ :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK z Lubina Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.01.05, 00:11 Sędziowie puknijcie się w czoło. Zwyrodnialców należy usuwać ze społeczeństwa a tymczasem kanalia będzie żyć i to dobrze bo ztelewizją i księdzem. A ciężkie roboty z kulą u nogi np przy wałach na Żuławach? i utrzymywanie rodzin pokrzywdzonych do końca zycia jak wśredniowieczu i jeszcze ku przestrodze postawić KAMIEŃ POKUTNY. Żeby zdechł w więzieniu jak najszybciej. Tfu. zgiń przepadnij siło nieczysta.KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARBARZYŃSTWU NIE! Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.piotrkow.net.pl 20.01.05, 00:53 Po raz kolejny w "katolickim" i "europejskim" kraju usłyszelismy wołania z głębi średniowiecza, domagające się stryczka. A czym ten, który miałby wykonać tak ohydny wyrok jak powieszenie z zimną krwią, rózniłby się od tego, kogo miałby wieszać? I opłacalibyśmy takiego zwyrodniałego mordercę z naszych podatków... koszmar... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrufkojat Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 01:33 > A czym ten, który miałby wykonać > tak ohydny wyrok jak powieszenie z zimną krwią, rózniłby się od tego, kogo > miałby wieszać? Prawie wszystkimi istotnymi parametrami. Motywacjami, systemem wartości, pojmowaniem świata, pojmowaniem sprawiedliwości, poszanowaniem prawa do wolności i godności drugiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikka Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:26 powieszenie? nie teraz są lepsze metody(=iniekcja) poza tym lwia część społeczeństwa(nie wspominajac o rodzinach zamordowanych) wykonałaby ten wyrok z wielka satysfakcją no i oczywiście za darmo:) Odpowiedz Link Zgłoś