Dodaj do ulubionych

Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:01
bezkrytyczna postawa matki wiele wyjaśnia....
"ballada o januszku" i tp itd.......
umieć wychować trzeba.......umieć
Obserwuj wątek
    • Gość: autor Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:10
      mogli 100x dozywocie od razu dac. albo continuum lat dozywocia. co za glupota.
      przez dziesieciolecia podatnicy beda utrzymywac tego smiecia podczas gdy
      dzieci gloduja. zasluzyl na powolna bolesna smierc albo dozywocie, ale w
      kamieniolomach. jego braciszek nie lepszy- nie powinien nigdy wyjsc na
      wolnosc. po ulicach chodza degenraci. zgroza.
      wystarczy spojrzec na twarz byle dresiarza aby przekonac sie ze takiego
      "czlowieka" powinno sie od razu zabic. a ci dwaj sa pewnie 10 razy gorsi...
      • Gość: AAA PISZ GŁUPKU PROTESTSONGI O GŁODNYCH DZIECIACH IP: *.block.alestra.net.mx 19.01.05, 20:47
        • Gość: ?????????????????? Re: PISZ GŁUPKU PROTESTSONGI O GŁODNYCH DZIECIACH IP: *.cable.mindspring.com 19.01.05, 21:05
          ??????????????????????????????? ??????????????????????
          • Gość: ats-press-wienna Re: PISZ GŁUPKU PROTESTSONGI O GŁODNYCH DZIECIACH IP: *.3.14.vie.surfer.at 19.01.05, 22:41
            smierc dla ciebie s..................nu i tyle .jakim musisz byc gnojem .pod
            cela i tak ciebie wyrabia w powietrze qu..
            • Gość: Kara Śmierci TAK Przywrócić Karę Śmierci!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 06:38
              Przywrócić Karę Śmierci!!!!!!!!! Kiedy w końcu lewaccy zbrodniarze, obrońcy
              bandytów odejdą do lamusa? Te różne mazowieckie, gieremki, michniki, ku..nie i
              inne śmiecie. Może wtedy razem z nimi odejdzie ich "yntelektualny" dorobek w
              postaci śmierci niewinnych ludzi i bezkarności bandytów.
              • Gość: Zenek Re: Przywrócić Karę Śmierci!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 20.01.05, 07:29
                Do lamusa to odeszła kara smierci. Tylko nie wszyscy jeszcze mogą sie z tym pogodzić. Politycy umiejetnie to wykorzystują i zbijaja na tym kapitał polityczny.
        • Gość: darspan Re: PISZ GŁUPKU PROTESTSONGI O GŁODNYCH DZIECIACH IP: *.abhsia.telus.net 19.01.05, 21:31
          chodzi tu po forum taki niekulturalny gosc AA ktory uzywa epitetow takich jak :
          glupek itp. Trzeba go unikac jak brzydkiego wirusa
        • Gość: tokFM Głodne dzieci ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 01:44
          A gdzie prawo ofiar do życia, do obrony?
          Bo jak bandziora złapią, to dożywocie, ale jak ofiara zdechnie, a bandziora
          złapią, to do pierdla? Za moje pieniądze ?
          Sumować wyroki (dożywocia) i na Żuławy piach przewalać ręcznie, co by powodzi
          nie było... A jak normy nie wyrobi , to nie dać żryć gadowi.... I Bóg go sam
          osądzi.
          • Gość: no tak Re: Głodne dzieci ??? IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:10
            Jestem bliski zgodzenia sie z twoja opinia. Wiezienie, leczenie, praca na
            utrzymanie. Wyzszy standard gdy pracuje, nizszy gdy nie pracuje.
            • Gość: Zenon Re: Głodne dzieci ??? IP: *.acn.waw.pl 20.01.05, 07:34
              Przeciez przewazajaca wiekszosc wiezniów chciała dy pracować.
              Tak głosno krzyczycie zeby ich "do kamieniołomów" i "piasek przezucać", przeciez praca wezniów nie moze byc opłacalna ekonomicznie, Naprawde chcecie dopłacać zeby wiezien mógł sobie popracować ??
              • pan.nikt Re: Głodne dzieci ??? 20.01.05, 11:35
                Ależ więźniowie wręcz powinni pracować. Ze względu na resocjalizacje i na
                koszty ich utrzymania.
                I powinna być to praca ekonomicznie uzasadniona.

ALE W PRZYPADKU TAKICH ZWYRODNIALCÓW JAK TU OMAWIANY, PRCA POWINNA BYC KARA,
                CZYLI BYC CIĘŻKA I NIEBEZPIECZNA.

Może to brzydko zabrzmi, ale niech zdycha w meczarniach, a przy okazji, zrobi
                coś dobrego dla społeczeństwa.

Jestem , przeciwnikiem kary śmierci, ale w takich wypadkach zaczynam miec
                wątpliwości
      • Gość: BUBU Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.client.comcast.net 20.01.05, 00:47
        CO SIE QU.. DZIWISZ - TOZ TO CHLOPKI Z NAWET NIE WSI A KOLONI
      • Gość: Lui Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 20.01.05, 01:21
        Według mnie powinno się takich sadzać na krzesła elektryczne
    • Gość: Vortex A nie wystrczyłaby jedna kara śmierci? IP: *.proxy.astra-net.com 19.01.05, 20:11
      • Gość: Raff Jestem za. IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 19.01.05, 21:02
        Nie jestem humanitarny. Takie stworzenia zagrażają ludziom - jak wściekłe
        drapieżniki. Trzeba je eliminować, niezwłocznie.
        • Gość: no tak Jestem przeciw IP: 63.239.134.* 19.01.05, 21:16
          Taki z niego drapieznik jak z Ciebie. Takiego czlowieka nie mozna skazac bo on
          jest niezrownowazony psychicznie. Trzeba go leczyc ale nie wolno zabic, bo to
          tylko zwiekszy juz popelniona niesprawiedliwosc
          • Gość: maciek Re: Jestem przeciw IP: *.net-81-220-11.versailles.rev.numericable.fr 19.01.05, 22:05
            A za czyje pieniądze go leczyć i w jakim celu????
            Dół w lesie i zalać betonem - tyle można dla niego (a dla społeczeństwa
            zwłaszcza) dobrego zrobić!!
            • Gość: Adam Re: Jestem przeciw IP: *.ed.shawcable.net 20.01.05, 00:27
              Prawda, popieram.

pozdrawiam
            • Gość: no tak Re: Jestem przeciw IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 01:57
              Za pieniadze podatnikow i w celu humanitarnego traktowania istoty ludzkiej.
              • Gość: Czas najwyzszy Re: Jestem przeciw IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.01.05, 05:34
                bezmyslny katolski narodzie dokad was mozna cierpiec.
                Sami jestescie mordercami, bo bedzie was sadzic wypowiedziane przez was slowo i
                wydany wyrok i to juz nie dlugo.
          • Gość: tokFM Leczyć ? Tak... LOBOTOMIĄ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 01:39
            • Gość: no tak Re: Leczyć ? Tak... LOBOTOMIĄ !!! IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 01:58
              leczyc tak ale nie lobotomia.
    • Gość: boss Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: 5.6.1D* / *.wp.shawcable.net 19.01.05, 20:14
      Wlasnie wobec takich zwyrodnialcow powinno sie stosowac kare smierci.
      Czapa i po zawodach.
    • Gość: vikka Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:20
      no ku.. nie moge:///glupia suka zle wychowala bachora i teraz ma pretensje?
      ciekawe do kogo??
      i jeszcze bedzie odwiedzac tego ch..a?tylko po co?
      ja pie.....co tu sie dzieje?!
      • Gość: powiedz_to_koniowi a może go dobrze wychowała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:16
        tylko się zbiesił? a ona jest cudowną, najbardziej uprzejmą kobietą na świecie?
        może tak, a może nie.
        człowiek jest sam odpowiedzialny za to co robi, niezależnie od tego jak go
        wychowywali.
        ale nie piszcie że matka nie może kochać syna który "zbłądził" i np. płakać po
        wykonaniu wyroku śmierci, bo takie teksty śmierdzą podstawówką...
        • Gość: Kara Śmierci TAK Przywrócić Karę Śmierci!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 06:37
          Przywrócić Karę Śmierci!!!!!!!!! Kiedy w końcu lewaccy zbrodniarze, obrońcy
          bandytów odejdą do lamusa? Te różne mazowieckie, gieremki, michniki, ku..nie i
          inne śmiecie. Może wtedy razem z nimi odejdzie ich "yntelektualny" dorobek w
          postaci śmierci niewinnych ludzi i bezkarności bandytów.
        • Gość: vikka Re: a może go dobrze wychowała? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 08:06
          jak ktos jest DOBRZE WYCHOWANY to zasady i normy społeczne,które wynosi z domu
          nie zmieniają się pod wpływem np znajomych,alkoholu itp

• elfhelm wyrok sprawiedliwy 19.01.05, 20:21
      i tyle
    • Gość: jo Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:27
      dobry chłopak był i mało pił...
      • Gość: NoName Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego...- do jo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:29
        dokladnie to samo skojarzenie mialem!

• Gość: hah Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.01.05, 20:30
      i teraz taki bandzior będzie sobie żył za nasze podatki...
      wolałabym, żeby te pieniądze szły na biednych i bezdomnych a nie na takiego
      mordercę, tfu tfu
    • Gość: antylewak Smierc mordercom. Nienawidze ich tak samo, jak IP: 199.2.128.* 19.01.05, 20:40
      lewackich postepowcow, ktorzy ich bronia. Skad u lewakow to uwielbienie
      zbrodniarzy? Dziadek Stalin sie klania?
      • Gość: henter Re: Smierc mordercom. Nienawidze ich tak samo, ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:59
        w takim razie lewacki jest także Kościół, lewacki papież, lewackie są również
        elity intelektualne na Zachodzie... bo to oni (one) wszyscy w swym
        misjonarskim miłosierdziu bronią morderców i zbrodniarzy przed "zbrodnią" kary
        śmierci...
        • Gość: antylewak taka wlasnie jest niestety prawda, dotyczy to IP: 199.2.128.* 19.01.05, 22:42
          zwlaszcza zachodnich "elyt yntelektualnych" (pokolenie 1968 - pederasci, cpuny,
          czerwoni terrorysci itp. itd.), jak pan Joschka Fischer czy Cohn-Bendit.
        • Gość: wuuj trzykrotne dozywocie, smiechu warte, ze piec lat IP: 199.2.128.* 19.01.05, 22:44
          zacznie wychodzic na przepustki, a za osiem na wolnosc. Nie ma obawy, jakis
          lewak pochyli sie nad nim z troska.
          • Gość: DOBRY MARTWY LEWAK FORUM WYBITNYCH KARNISTÓW IP: *.wschodniastrona.pl 20.01.05, 00:36
            Lewak woli się "pochylić", zanim popełniona zostanie zbrodnia. Może też zdobyć
            się na paskudne i obrzydliwe pytanie, dlaczego zbrodne takie są popełniane
            (oczywiście nie zna zadając to pytanie innej intencji, jak znalezienie
            usprawiedliwienia dla wszystkich morderców, co siedzą w pierdlach). Ale jeśli
            nie chce się długo zastanawiać może je zadać na forum. I pewnie usłyszy, że sam
            jest winien /jako lewak/...

Zawsze najbardziej winny czuje się święty... / i odwrotnie/

No i pytanie. Matka jest winna, że go tak wychowała? /a taka insynuację
            nietrudno na forum znaleźć/. Czy on sam sobie winien? Tylko matka go
            wychowywała? Wychowywujący jest winien? Społeczeństwo nie wychowuje? wiem, że
            pytania są tendencyjne, ale ZERO powściągliwości...

Antylewak: "zwlaszcza zachodnich "elyt yntelektualnych" (pokolenie 1968 -
            pederasci, cpuny,
            czerwoni terrorysci itp. itd.), jak pan Joschka Fischer czy Cohn-Bendit." Twoje
            generalizacje całkiem jak u Stalina. To może jednak się przyłączysz do
            czerwonego marszu...
          • Gość: no tak Re: trzykrotne dozywocie, smiechu warte, ze piec IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:14
            gdyby byl leczony, wyszedlby gdyby byl zdrowy. A sam moge powiedziec, ze jego
            kuracja trwalaby cale zycie.
      • Gość: DOBRY MARTWY LEWAK AHA IP: *.wschodniastrona.pl 20.01.05, 00:43
        Hasło "śmierć mordercom" brzmi samobójczo. Ale to Tylko na gruncie logiki...
    • pan.nikt Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy 19.01.05, 20:46
      Rozumiem matkę mordercy. Zapewne popełniła jakiś błąd wychowawczy, może
      zaniedbała chłopaka. Ale matka, to matka.

Pominąwszy matkę.

Uważam, że jest to jeden z tych nielicznych przypadków, w którym KARA ŚMIERCI
      JEST JEDYNA KARA SPRAWIEDLIWĄ.
      DLA TAKIEGO SKRWIELA, NIE MA INNEJ KARY.
      • pan.nikt Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy 19.01.05, 21:01
        oCZYWIŚCIE KARA ŚMIERCI POWOLNA WYKONANA NA CIĘŻKICH ROBOTACH W PRZYSŁOWIOWYCH
        KAMIENIOŁOMACH
        • Gość: miop Re: nie ma to jak rada szuji IP: *.broker.com.pl 19.01.05, 21:24
          • pan.nikt Re: nie ma to jak rada szuji 19.01.05, 21:36
            Dziekuję, za szuję.
            A jaka jest Twoja rada??
            Pozwolic mordowac kolene dzieci??
            A jak trafi na Twoje dziecko???

Jestem generalnie przeciwko karze smierci, ale są wyjątki. Ten takim jest.
    • Gość: przestępca Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:49
      kochany jest ten nasz SĄD. Boki zrywać. To była "znikoma społeczna
      szkodliwość czynu " . Mają takie określenia .Kochani.
      • Gość: gosc Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.acn.waw.pl 19.01.05, 23:45
        kochany... jakby to byla "znikoma spoleczna szkodliwosc czynu" to nie mogliby go
        nawet na miesiac wsdadzic... wiec nie prdol jezeli nie masz o tym pojecia...
    • sobylmine Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy 19.01.05, 20:52
      ale ja czegoś nie rozumiem. ma już jedno dożywocie, ale jest na wolności?
      pozatym: sąd się nie dopatrzył okrucieństwa przy mordowaniu dziecka, ale i tak
      ma za niego dożywocie?
      chyba pierwszy raz w życiu naprawdę jestem za karą śmierci.
      • Gość: JO..ny Trudno sobie wyobrazic JAKI to SKU..SYN!!!!!!! IP: *.cable.mindspring.com 19.01.05, 20:58
        ...Smiech z taka kara!!!!....powinien sie meczyc do konca zycia smiec!!!!!!!
    • Gość: no tak Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: 63.239.134.* 19.01.05, 21:06
      ..ale czy w tym chorze pochwaly dla kary smierci niemu nie przeszlo przez mysl,
      ze dla tego czlowieka to kara wyjatkowo nieodpowiednia? Przeciez ten chlopak
      jest chory psychicznie. Nie mozna wydac wyroku na taka osobe. On nawet nie
      zasluguje na wiezienie. rzeba go umiesci w osrodku dla psychicznie chorych i
      leczyc.
      • Gość: adam Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.ed.shawcable.net 20.01.05, 00:33
        Tak, leczyc go, moze nawet na Twojej ulicy. Obidek gotoj dla niego. Na
        sniadanie zapraszaj

Jaka glupota, moze ty jestes chory, aja jaj, niema slowa na to, jaki ty durniem
        jestes?
        • Gość: no tak Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:01
          Nie przeszkadza mi zamkniety osrodek zdrowia na mojej ulicy ale wierze, ze sa
          lepsze miejsca na lokalizacje takiego miejsca. Wybacz ale na sniadanie go nie
          zaprosze, bo nie jadam z mordercami ani z ldzmi chorymi psychicznie. Ze strachu.
          Ta uwaga o durniu jesli sie do mnie odnosila to chyba jest lekko przesadzona.
          Ale to twoja opinia i masz do niej prawo.
      • Gość: tokFM LOBOTOMIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 01:50
    • Gość: Smok Szykujmy portfele, mamy kolejnego utrzymanka :-/ IP: *.acn.waw.pl 19.01.05, 21:12
      Jeśli byłaby kara śmierci, mógłbym mu ją osobiście wykonać
      • Gość: Majka Re: Szykujmy portfele, mamy kolejnego utrzymanka IP: *.net176.adsl.community.co.uk 19.01.05, 21:21
        sad nie dopatrzyl sie okrucienstwa kiedy smiec mordowal malenstwo, czy sedzia
        tez jest psychicznie chora?!!!
      • Gość: no tak oj mamy juz ich wielu IP: 63.239.134.* 19.01.05, 21:21
        Moze by sie tak zabrac za sieroty, albo niepelnosprawne dzieci porzucone przez
        rodzicow, albo za przytulki dla bezdomnych. A najlepiej za publiczne szkoly i
        osrodki zdrowia
        • Gość: bio Re: oj mamy juz ich wielu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 00:14
          Proponuję w ramach oszczędności zamordować wszystkie sieroty i
          najbiedniejszych. W końcu jest ich więcej niż morderców. Tym z kolei należy
          się porządna kara, a to przecież kosztuje...
      • Gość: miop Re: pewnie tez masz 21 lat albo zlasowany mozg IP: *.broker.com.pl 19.01.05, 21:26
        • Gość: no tak Re: pewnie tez masz 21 lat albo zlasowany mozg IP: 63.239.134.* 19.01.05, 21:29
          no milo, ze pytasz.
          mam 23 i mozg zupelnie w porzadku.
          Odpowiadam na tego posta choc nie jestem pewien czy jest skierowany do mnie.
          • Gość: marcin Re: pewnie tez masz 21 lat albo zlasowany mozg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:27
            no bo raczej nie jest ;)
            co do tematu to jestem ciekaw? czy ten gosc moze byc zdrowy psychicznie??
            • Gość: no tak Re: pewnie tez masz 21 lat albo zlasowany mozg IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:02
              nie moze byc i nie jest
    • ignorant11 Wystarczy raz powiesic i chwatit!!!/nt 19.01.05, 21:30

• Gość: a gdzie czapa? 21-lat, pozyje jeszcze z 50 na koszt panstwa IP: *.ri.ri.cox.net 19.01.05, 23:28
    • Gość: Mario del Monaco Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.fronet.net / *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:33
      Po co trzymać na państwowym garnuszku takiego zwyrodnialca? Ma 21 lat więc
      posiedzi trochę a za każdy dzień zapłacą Ci których tak nienawidził. Co za
      bzdura...I niech "humaniści" nie wypisują kalumni o wychowawczej roli kary w
      procesie resocjalizacji...skoro jednostka nie chce się podporządkować prawom
      jakie obowiązują, nie powinna być traktowana zgodnie z tymi prawami, sama
      skazuje się na marginalizację...
      • Gość: no tak czlowiek IP: 63.239.134.* 19.01.05, 21:42
        Nie chcesz utrzymywac psychicznie chorych za nasze wspolne podatki?
        kara tak samo wychowuje jak dobre zelasko i kabel. Jednostka, ktora nie
        podporzadkowuje sie prawom jest przestepca,ale wciaz pozostaje czlowiekim.
        • Gość: Ax Re: czlowiek IP: 5.5R2D* / 192.147.57.* 19.01.05, 21:48
          Cos co zabija niewinne dziecko nie jest czlowiekiem...
          • Gość: no tak Re: czlowiek IP: 63.239.134.* 19.01.05, 21:51
            ale czy to jest Twoja opinia czy twierdzenie. Jesli opinia to nie ma o czym
            dyskutowac a jesli twierdzenie to moge zapytac czym podparte?
            • Gość: Ax Re: czlowiek IP: 5.5R2D* / 192.147.58.* 19.01.05, 22:03
              Opinia i to w dodatku subiektywna :) Niemniej bede sie przy niej upieral i
              dodam ze osbiscie pomoglbym oddzielic jego dusze od ciala. Wydaje mi sie ze Ty
              tez wybrales/las zamieszkanie w kraju gdzie kara smierci jest nadal w menu...
              • Gość: adam Re: czlowiek IP: *.ed.shawcable.net 20.01.05, 00:56
                brawo!! tylko jedno, w Kanadzie niema kary smierci
                • Gość: no tak Re: czlowiek IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:05
                  ...ale w USA jest
              • Gość: no tak Re: czlowiek IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:04
                nie wybieralem tegomiejsca iwracam do Polski bardzo szybko. A do opini masz
                prawo, ale nie mozna z nia dyskutowac, wiec jesli tylko jestes w stanie zrobic
                z tego twierdzenie to mozemy podyskutowac
            • Gość: adam Re: czlowiek IP: *.ed.shawcable.net 20.01.05, 00:38
              czlowiek, zartujesz, no tak? A jak nie to pan na prawde jest durniem
              • Gość: no tak Re: czlowiek IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:07
                Nie zartuje i nie jestem durniem, choc to tez tylko moja opinia;) [jak bedzie
                potrzeba to ja za-twierdze.
        • pan.nikt Re: czlowiek 19.01.05, 22:00
          Człowieku, kazdy adwokat (nawet z urzedu) i każdy prokurator, w takiej sprawie
          kieruje wpierw sprawcę na badania psychiatryczne. I nim wyda wyrok dozywocia,
          musi mieć opinie: o zdolnosci psychicznej do odpowiadania za czyny.
          To się mówi, że psychiatrzy ustalili, że oskarzony był POCZYTALNY W CHWILI
          POPEŁNIENIA CZYNU.
        • Gość: wuuj ciekawe czy dalej bys tak pie..l i popisywal IP: 199.2.128.* 19.01.05, 22:36
          sie zlotymi myslami, gdyby to TWOJE dziecko ktos udusil.
          • Gość: Majka Re: ciekawe czy dalej bys tak pie..l i popisywal IP: *.net176.adsl.community.co.uk 19.01.05, 23:09
            Wuuj, jego 'mysli' to kalectwo umyslu, popis to bardzo zalosny...
    • Gość: C.C. Rok w zawieszeniu dla sadu, na przemyslenie IP: *.ok.ok.cox.net 19.01.05, 22:18
      oceny mordu na dziecku
      "Łzy polały się za to z oczu matki dziecka, które zamordował. Szczególnie w
      chwili gdy słyszała, że w duszeniu jej dziecka "sąd nie dopatrzył się
      szczególnego okrucieństwa"
    • Gość: igi a nie lepiej kula w łeb?? IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 19.01.05, 22:21
      a tak wszyscy płacimy za niego do konca jego żywota... nedznego, scierwianego...
    • Gość: bart Dobry chlopak byl i malo pil... IP: *.trlabs.ualberta.ca 19.01.05, 22:22
      • Gość: Adam Re: Dobry chlopak byl i malo pil... IP: *.ed.shawcable.net 20.01.05, 00:42
        Are you kidding me? He was good? You go to a university? You are the future,
        fucking simply scary pajacyku
        • Gość: bart Posluchaj lepiej polskiego rocka, smieszny ludziku IP: *.trlabs.ualberta.ca 20.01.05, 01:44
    • Gość: eddy Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.southg01.mi.comcast.net 19.01.05, 23:14
      Za takie zwyrodnienie i bestialstwo tylko szubiennica innej kary nie powinno
      byc.
    • Gość: IIIIIIIIIIIIIIIIII Właśnie dla takicj jest KARA ŚMIERCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:42
      • swist33 Re: Właśnie dla takicj jest KARA ŚMIERCI! 20.01.05, 00:13
        otoz nalezaloby przywrocic instytucje "kary smierci"- nie nazywajac jej kara,
        bo kara mam miec charakter wychowawczy i represyjny, a nie da sie przeciez
        wychowac czy ukarac czlowieka martwego.
        Wiem-eksterminacja...
        • Gość: Mrufkojat Re: Właśnie dla takicj jest KARA ŚMIERCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 01:20
          Błąd. KARA śmierci jest właśnie karą. Nie zemstą. Nie elementem wychowawczym czy
          dyscyplinującym, lecz właśnie KARĄ. Elementem ostatecznym i nieodwołalnym. Nie
          procesem "resocjalizacyjnym" lecz właśnie karą. Nie skarceniem, ale karą. Nie
          wychowawczym "klapsem" ale elementem wymierzenia sprawiedliwości.

KS sama w sobie służy w pewnym sensie przywróceniu równowagi, która została
          zakłócona zbrodnią. Przywraca równowagę w bardzo wielu płaszczyznach. Jest
          należytą zapłatą za mord.

Jako konsekwencja morderstwa, jest elementem WOLNEGO wyboru zbrodniarza.
          Zbrodniarz decydując się na popełnienie zbrodni, dobrowolnie wybiera jej
          naturalną i oczywistą konsekwencję - czyli karę. W pewnym sensie, popełniając
          zbrodnię, sam prosi o karę, dobrowolnie się nią decydując. Sąd powinien tylko
          usankcjonować WOLNY wybór zbrodniarza. Usankcjonować poprzez wykonanie KARY,
          czyli ODPŁATY za zbrodnię. Kara śmierci jest więc - paradoksalnie - najwyższą
          formą usankcjonowania WOLNOŚCI człowieka. Wolności wyboru i uszanowania
          konsekwencji wolnego wyboru.

Oczywiście oddzielam problem kary dla zbrodniarza, od problemu wybaczenia mu
          przez jego ofiary. Kara jest elementem prostej "zapłaty" za konkretny czyn,
          wybaczenie jest zaś specyficznym aktem miłości człowieka wolnego wobec innego
          człowieka. Ponadto, o ile kara śmierci służy CAŁEJ społeczności (łącznie ze
          zbrodniarzem), o tyle wybaczenie jest niezbędne ofiarom - gdyż nienawiść niszczy
          ofiary a nie zbrodniarza.
    • Gość: Ja Kara śmierci - taniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 00:08
      Nie zgadzam się na płacenie z moich podatków na utrzymanie takich gostków.
      • Gość: no tak Re: Kara śmierci - taniej IP: *.dc.dc.cox.net 20.01.05, 02:24
        otoz po to mamy wolne wybory
    • Gość: ren Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 00:09
      ..pomijajac ze pomimo tych dwoch dozywociow (-ci? :P) i tak go wypuszcza
      wczesniej.. po 15 latach... albo 25.... ;\\\\\ :(
    • Gość: KK z Lubina Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.01.05, 00:11
      Sędziowie puknijcie się w czoło. Zwyrodnialców należy usuwać ze społeczeństwa a
      tymczasem kanalia będzie żyć i to dobrze bo ztelewizją i księdzem. A ciężkie
      roboty z kulą u nogi np przy wałach na Żuławach? i utrzymywanie rodzin
      pokrzywdzonych do końca zycia jak wśredniowieczu i jeszcze ku przestrodze
      postawić KAMIEŃ POKUTNY. Żeby zdechł w więzieniu jak najszybciej. Tfu. zgiń
      przepadnij siło nieczysta.KK
    • Gość: BARBARZYŃSTWU NIE! Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.piotrkow.net.pl 20.01.05, 00:53
      Po raz kolejny w "katolickim" i "europejskim" kraju usłyszelismy wołania z
      głębi średniowiecza, domagające się stryczka. A czym ten, który miałby wykonać
      tak ohydny wyrok jak powieszenie z zimną krwią, rózniłby się od tego, kogo
      miałby wieszać? I opłacalibyśmy takiego zwyrodniałego mordercę z naszych
      podatków... koszmar...
      • Gość: Mrufkojat Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 01:33
        > A czym ten, który miałby wykonać
        > tak ohydny wyrok jak powieszenie z zimną krwią, rózniłby się od tego, kogo
        > miałby wieszać?

Prawie wszystkimi istotnymi parametrami. Motywacjami, systemem wartości,
        pojmowaniem świata, pojmowaniem sprawiedliwości, poszanowaniem prawa do wolności
        i godności drugiego człowieka.
      • Gość: vikka Re: Trzy razy dożywocie dla 21-letniego mordercy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:26
        powieszenie?
        nie teraz są lepsze metody(=iniekcja)
        poza tym lwia część społeczeństwa(nie wspominajac o rodzinach zamordowanych)
        wykonałaby ten wyrok z wielka satysfakcją no i oczywiście za darmo:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka