Dodaj do ulubionych

DSA SA (praca w 2im filarze), zostać pracownikiem?

IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 15.02.05, 06:38
Witam!
Mam problem. Aplikowałem do tej firmy i zostałem przyjęty. Jednak mam pewne
wątpliwości... niby wszystko ładnie ale... Mam przekonywać klientów do zmiany
funduszu. Szkoleniowiec mówił np., że warto zmienić fundusz z lepszego
(jednostka udziałyu ma dużą wartość) na niby gorszy ponieważ dostaniemy
więcej jednostek. To wszystko brzmi logicznie jednak mam wątpliwości, to
wszystko jest zbyt ładne. Jeśli ma ktoś zna się na tym dobrze lub ma jakieś
doświadzcenia z tą firmą (pracowal dla podobnej firmy) to proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: walenrod Re: DSA SA (praca w 2im filarze), zostać pracowni IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 15.02.05, 06:49
      zapomniałem dodać, że mam chodzić do umówionych już klientów.
    • Gość: malkontent Re: DSA SA (praca w 2im filarze), zostać pracowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 07:51
      Moje doświadczenie z tą firmą polega na tym, co wyżej napisałeś.

Jeżeli ktoś ma czelność wciskać ludziom, że zamiana (użyjmy oczywistego
      porównania) 10 monet 5-złotowych na 12 monet 1-złotowych jest dla niego
      korzystna, bo będzie miał więcej monet, to jest kutasem, oszustem i złodziejem.

Ja bym na Twoim miejscu dla nich nie pracował, jeśli nie chcesz, żeby w krótkim
      czasie o Tobie też zaczęli tak mówić.
      • Gość: gocha Re: DSA SA (praca w 2im filarze), zostać pracowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:17
        no właśnie, miałam wczoraj telefon z niejakiej firmy DSA ktróa ponoć sprawdza
        sprawozdania ZUS czy przelali kasę na konto w funduszu emerytalnym (II filar).
        Dzisiaj niby bedą chodzić na mojej ulicy i sprawdzać. Panienka coś mówila, że
        oni działają z ramienia państwa i że płacą im fundusze. Nie znała mojego
        imienia, więc pytam skąd ma moje dane? Ponieważ jest ochrona danych to dostali z
        funduszy tylko nazwiska i ulice. Dziwne mi się to jakieś wydało więc pytam czy
        coś słyszeliście. Na stronie www dsa niestety nic na ten temat nie znalazłam,
        ale teraz już wszystko rozmumiem - próba naciągania. No niech mi tylko dzisiaj
        przyjdzie ktoś sprawdzać :)
        Pozdrawiam
        gocha
    • Gość: george Re: DSA SA (praca w 2im filarze), zostać pracowni IP: *.icpnet.pl 15.02.05, 09:25
      Podobne metody jak w TEPSie przy namawianiu do rezygnacji z Tele2. Są klienci
      (czytaj: frajerzy), to jest interes.
      • Gość: walpoz11 Re: TEPSie - Tele2 IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 16.02.05, 10:50
        W tele 2 jestem pierwszy miesiąc. A z tepsy dostałem tylko informację , że mogę
        w kazdej chwili wrócić.

Z Twojej informacji nie wynika kto to jest tym frajerem. Nie chciałbym ,aby to
        byli ci którzy zdecydowali sie na tele2 :)
    • Gość: walenrod Re: DSA SA (praca w 2im filarze), zostać pracowni IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 15.02.05, 11:24
      Gość portalu: malkontent napisał(a):

> Moje doświadczenie z tą firmą polega na tym, co wyżej napisałeś.
      >
      > Jeżeli ktoś ma czelność wciskać ludziom, że zamiana (użyjmy oczywistego
      > porównania) 10 monet 5-złotowych na 12 monet 1-złotowych jest dla niego
      > korzystna, bo będzie miał więcej monet, to jest kutasem, oszustem i
      złodziejem.
      >
      > Ja bym na Twoim miejscu dla nich nie pracował, jeśli nie chcesz, żeby w
      krótkim
      > czasie o Tobie też zaczęli tak mówić.
      no tak ale to wydaje sie w miare logiczne aby do tego 65 roku życia zebrać jak
      najwięcej tych jednostek i właśnie pod koniec być w funduszu o najwyższej
      wartośći jednostek. Ciekawe jakie sa dokładne koszty związane ze zmianą po
      upływie 2 lat?
      • Gość: malkontent Re: DSA SA (praca w 2im filarze), zostać pracowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 11:49
        Spoko, możemy się zamienić, dam Ci nawet bonus.
        Ty mi dasz 10 banknotów 200 złotowych, a ja Ci dam (żebyś nie był stratny) 20
        banknotów 10 złotowych.
        Będziesz miał dwa razy więcej. Logiczne?

Sama ilość jednostek nie świadczy o niczym, natomiast wartość tych jednostek
        jest istotna. Ja mogę sobie mieć nawet jedną, byle wartą ze 2 miliony.

Swoją drogą niezły jest ten szkoleniowiec, skoro tak sprawnie robi wodę z mózgu...
        • Gość: Alchemik Re: DSA SA (praca w 2im filarze), zostać pracowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:14
          W całym tym interesie chodzi chyba jednak o to aby "kupić" tanie jednostki
          licząc na ich wzrost wartości.
          • Gość: malkontent Re: DSA SA (praca w 2im filarze), zostać pracowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:21
            Trochę na to za wcześnie, ale jeśli po 15 latach jakiś OFE nadal ma tanie
            jednostki, to raczej nie należy liczyć na to, że nagle w cudowny sposób nabiorą
            wartości.
            Jak masz banknot stuzłotowy (że nadal pozostanęprzy tym porównaniu) i zamienisz
            go na 10 dych, to nadal będzie to 100 złotych, tylko w mniejszych nominałach.
            • Gość: yossarian Do redakcji:Może jakiś specjalista gazety odpowie? IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 15.02.05, 21:44
              ponieważ sam jestem zainteresowany tym problemem
              • Gość: george Re: Do redakcji:Może jakiś specjalista gazety odp IP: *.icpnet.pl 15.02.05, 22:00
                Ludzie, zacznijcie myśleć. Agentowi chodzi tylko o to byście zmienili fundusz,
                bo od tego ma prowizję, płatną z Waszej składki. I ma głęboko w dupie, ile
                będziecie mieli jednostek i ile one będą warte.
                • Gość: ktos Re: Do redakcji:Może jakiś specjalista gazety odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 22:02
                  mnie tez przyjeli rok temu zrezygnowalam po 2 szkoleniu - w sumie to przyjeli
                  wszytskich!
    • walpoz11 Lepiej nie , po co masz psuć opinie firmie. 15.02.05, 22:33
      Raczej zrezygnuj i to szybko ( będziesz kiepskim pracownikiem) . Po co ludzie
      którzy tu napisali(zresztą niewiele wiedzą na ten temat) maja Ci po latach ,
      domagać sie od Ciebie odszkodowania ,że zrobiłeś im mentlik w głowie.
      A ja wszystkim radzę skorzystać z tej możliwości sprawdzenia swoich składek.
      Zobaczycie jak fundusze do których należycie dbają o Waszą emeryturę. Nikt Was
      nie zmusza do przejścia .
      • Gość: george Re: Lepiej nie , po co masz psuć opinie firmie. IP: *.icpnet.pl 15.02.05, 22:59
        walpoz11 napisał:

[...]
        > A ja wszystkim radzę skorzystać z tej możliwości sprawdzenia swoich składek.
        > Zobaczycie jak fundusze do których należycie dbają o Waszą emeryturę. Nikt Was
        > nie zmusza do przejścia .

Ale do tego nie jest potrzebna niczyja pomoc. Nie wiem jak Wy, ale ja z ZUSu
        otrzymuję sprawozdenie z przelanych składek, a z funduszu szczegółową informację
        o transakcjach na rachunku i wartość jednostek. Chyba nie sądzicie, że jakiś
        fiut będzie bezinteresownie śledził Wasze składki?
        • Gość: gocha Re: Lepiej nie , po co masz psuć opinie firmie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 23:56
          ano właśnie, po co ktoś ma mi przychodzić i mi liczyć, sama umiem liczyć. A te
          kłamstwa aby tylko się dostać do chaty to poruta na całego.
          Walpoz11 jesteś pewnie pracownikiem DSA bo innego wytłumaczenia twojej
          wypowiedzi nie ma.

gocha
          • Gość: walpoz11 Re: Lepiej nie , po co masz psuć opinie firmie. IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 16.02.05, 09:19
            Nie jestem pracownikiem. Jedno jest pewne . Nikt nie musi korzystać z usług
            doradców finnasowych. Ale za takie usługi i tak płacicie ... w składkach
            (wpłatach). Już kiedyś ludzie pozostwili los swoich emerytur w rękach ... ZUS-
            u. Pewnie są zadowoleni z ich wysokości?. Jeśli twierdzisz ,ze nic nie
            zyskujesz na zmianach , to dlaczego ludzie kupują i sprzedają akcje na
            giełdach?
            • Gość: george Re: Lepiej nie , po co masz psuć opinie firmie. IP: *.icpnet.pl 16.02.05, 09:33
              Gość portalu: walpoz11 napisał(a):
              [...]
              >Jeśli twierdzisz ,ze nic nie
              > zyskujesz na zmianach , to dlaczego ludzie kupują i sprzedają akcje na
              > giełdach?

Obawiam się, że opisywany tu przypadek nie służy korzystnym zmianom. Jeśli ktoś
              przez telefon rozpoczyna rozmowę ze mną od wyptywania o II filar, to uznaję, że
              reprezentuje organizację przestępczą, która stara się wydobyć informacje o moim
              statusie finasowym.

[...]
              > Już kiedyś ludzie pozostwili los swoich emerytur w rękach ... ZUS-
              > u. Pewnie są zadowoleni z ich wysokości?

Oczywiście, że większość nie jest zadowolona. Ale weź pod uwagę, jaka rzesza
              społeczeństwa gó.. płaci (KRUS), a jednak jakieś tam świadczenia otrzymuje. I
              zauważ, z jakim oporem spotykają się inicjatywy ograniczenia kręgu darmozjadów.
              • Gość: walpoz11 Re: Lepiej nie , po co masz psuć opinie firmie. IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 16.02.05, 10:40
                > przez telefon rozpoczyna rozmowę ze mną od wyptywania o II filar, to uznaję,
                że

Jeżeli Ciebie to nie dotyczy to po co marnować wspólny czas na dalszą rozmowę?

> a jednak jakieś tam świadczenia otrzymuje.

i kiedyś też jakieś otrzymamy z I filaru tylko jakie ? Czas pokaze.
    • Gość: Ewa Re: DSA SA (praca w 2im filarze), zostać pracowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 11:30
      Czy siedziba DSA mieści sie na Sieradzkiej 26?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka