Dodaj do ulubionych

DROGOWCY RUSZCIE DUPSKA!!!!!!

IP: *.icpnet.pl 26.02.05, 22:15
Poznanskie drogi sa pokryte lodem, trasa dawna A2 swarzedz - poznan ciezko
przejezdna ale poznan??? zadnego plugu nie widzialem zadnej piaskarki. Lod na
ulicach, ruszenie spod swiatel graniczy z cudem. Ja jechalem 20km/h jezeli
ktos ma samochod niech nie rusza sie z domu warunki na drogach sa poprostu
fatalne. Jezeli czyta to jakis drogowiec w pracy to niech przestanie czytac i
ruszy sie do roboty
Obserwuj wątek
    • Gość: Piccolo_Jr Re: DROGOWCY RUSZCIE DUPSKA!!!!!! IP: *.icpnet.pl 26.02.05, 23:51
      No cóż jak ktoś nie umie jeździć to niech lepiej żeczywiście nie rusza się z domu. A nie zaraz wielki lament że drogi sa białe czy troche lodu na nich.
    • Gość: krumtaszkuak Re: DROGOWCY RUSZCIE DUPSKA!!!!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.02.05, 00:00
      aras!

nie pytaj co drogowcy moga zrobic dla ciebie. spytaj lepiej co ty mozesz zrobic
      dla drogowcow...

no ale do rzeczy:

> Poznanskie drogi sa pokryte lodem, trasa dawna A2 swarzedz - poznan ciezko
      > przejezdna ale poznan???
      to nieprawda. warunki sa znosne. sam przed chwila bieglem wzdluz tej trasy.
      jestem zadowolony z nawierzchni.

> zadnego plugu nie widzialem zadnej piaskarki. Lod na
      > ulicach, ruszenie spod swiatel graniczy z cudem.
      plugow widzialem wiele, wiec nie dramatyzuj. niektore ladnie odmalowane na
      pomaranczowo z zoltymi kogutami. usmiechnieci kierowcy zwawo ruszaja spod
      swiatel i nie narzekaja.

> Ja jechalem 20km/h jezeli
      oho... poszalalo sie troche... znac w tobie zylke rajdowca...

> Jezeli czyta to jakis drogowiec w pracy to niech przestanie czytac i
      > ruszy sie do roboty
      taaak.. zwlaszcza ci w nowych plugach. zamiast bawic sie GPS-ami i
      bezprzewodowym internetem i komputerami pokladowymi niech zbieraja mrozona wode
      z ulic.

• Gość: Mar Re: DROGOWCY RUSZCIE DUPSKA!!!!!! IP: *.crowley.pl 27.02.05, 00:55
        nie ściemniaj "krumtaszkuak" czep sie korby i do roboty bo naprawde jest ślisko:(
        • Gość: Piccolo_Jr Re: DROGOWCY RUSZCIE DUPSKA!!!!!! IP: *.icpnet.pl 27.02.05, 00:59
          No i co z tego że ślisko? To zaraz trzeba narzekac i płakac że się jechac nie da? Przynajmniej weselej się jeździ. A ruszanie z pod świateł jaką fajną zabawą może być :))
    • Gość: kierowca Re: DROGOWCY RUSZCIE DUPSKA!!!!!! IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 27.02.05, 01:56
      na pl cyryla szkalnka i auta nie mogly podjechac - korek na pol godziny,
      okolice al marcinkowskiego i pare innych podobnych miejsc niewiele lepiej -
      skandal. gazeto - to wola o pomste do nieba
    • Gość: Trawnik Re: DROGOWCY RUSZCIE DUPSKA!!!!!! IP: *.napisz.net / 62.233.157.* 27.02.05, 03:48
      eeeee.... nie mozna ruszyć z miejsca ? Przecież zima w naszym klimacie jest od
      zawsze. Trzeba było sobie kupić zawczasu i założyć zimowe opony - z ruszaniem
      nie byłoby problemu a i jazda byłaby bardziej bezpieczna. Szlag mnie zawsze
      trafia gdy widzę zimą korek a na czole tego korka zawsze buksuje auto jakiegoś
      palanta który jeździ na letnich oponach :(
      • Gość: kierowca Re: DROGOWCY RUSZCIE DUPSKA!!!!!! IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 27.02.05, 17:36
        sam mam zimowki, 2 auta przede mna jechalo auto 4x4 jakies ogromne na zimowkach
        i rowniez nic wiec nie mow to o oponach letnich. na pieknej szklance pod gore
        na zakrecie mozesz miec najlepsze zimowki i 120 systemow wspomagania jazdy i
        nic nie zrobisz
        • Gość: Piccolo_Jr Re: DROGOWCY RUSZCIE DUPSKA!!!!!! IP: *.icpnet.pl 27.02.05, 19:00
          Że się tak spytam skąd niby wiesz że ten wózek z napędęm 4X4 na zimówkach jechał? rentgen w oczach czy telepatia? bo z tego co wiem bez obejrzenia opony z bliska nie da się tego określić.
    • Gość: lukaszbandi Kierowców zaskoczyła zima w lutym :PPP (n/t) IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 27.02.05, 07:31
      • Gość: guerra Re: Kierowców zaskoczyła zima w lutym :PPP (n/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 11:00
        Całą noc prawie nic nie zrobili. Warunki skandaliczne.
        Ciekawe po cholerę mamy te radary meteo???
    • Gość: mati_lecha Nie rób afery. IP: *.icpnet.pl 27.02.05, 19:18
      Tak rzadko jest okazja pojeździć po śliskim, więc nie wiem dlaczego te sceny
      tragedii robisz.Ja mam w Poldku badziewne letnie opony, a jakoś daję
      radę.Kwestia spokoju przy operowaniu pedałami i kierownicą i da się jechać bez
      problemu. Korzystajcie z okazji i trenujcie jazdę po lodzie gdzie się da !
      W górach jest 10 razy gorzej i jakoś nikt nie narzeka tylko razcej na odwrót
      więc nie rozumiem skąd ten dramat. Poza tym to nie tak łatwo zlikwidować
      gołoledź na jezdni. Wczoraj śnieg popadał , był duży ruch , śnieg się podtopił
      pod kołami samochodów , potem chwycił silny mróz jak już nie było ruchu w nocy
      i powstała szklana, bo stropiny śnieg zamarzł. Wiesz ile trzeba soli wysypać
      zanim to się stopi? Człowieku nie wymagaj zbyt wiele. W górach górale jakoś
      dają radę przez 5 miesięcy w roku jeździć po śniegu maluchami,dużymi
      fiatami,poldkami,nysami więc to w 80% kwestia doświadczenia i rozumu , a nie
      zimówek czy traction control.
    • Gość: ozon Re: DROGOWCY RUSZCIE DUPSKA!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 09:39
      Mi się podoba jak jezdnie są pokryte śniegiem , zawsze to jakieś uruzmaicenie i
      pobawić się można:), ale za bardzo nie rozumiem jak może śnieg zaskocyć kogoś
      kto ma internet a drogowcy napewno mają, wystarczy wejść na stronę imgw
      www.imgw.pl/wl/internet/aktualna/com_r_i.html i dokładnie widać
      przeważnie z godzinnym opóźnieniem gdzie sypie śnieg, czy to takie
      skomplikowane??zobaczymy jak spiszą się jutro:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka