Dodaj do ulubionych

Koziołki się skompromitowały

IP: *.stenaline.com 10.06.02, 14:23
W niedzielę w samo południe przyjechałem ze znajomymi na Stary Rynek, by
podziwiać koziołki (jestem z 3miasta). Koziołki wyjechały na platformie i ...
nic. Zacięły się. Setki zawiedzionych rozeszło się. Kompromitacja. Wstąpiłem do
muzeum, by interweniować. Kasjerka w muzeum rozłożyła ręce. "A co mamy zrobić?"
Mit o zaradności poznaniaków prysł. Swoją drogą - 4,80 zł za zwiedzenie 4 sal
ratusza to chyba przesada?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzidka Re: Koziołki się skompromitowały IP: *.datastar.pl 10.06.02, 15:01
      Przykra sprawa :-(( Przechodziłam obok Ratusza parę minut po 12-tej (może tuż obok Ciebie? :-) Uparciuchy twiły
      wciąż na platformie. Podejrzewam, ze postanowiły wreszcie pooglądać sobie panoramę miasta...
      A tak serio - no cóż, to jest tylko mechanizm. Nawet komputer może się zawiesić... Mam nadzieję, ze następnym
      razem będziesz usatysfakcjonowany.
    • Gość: Tomek Re: Koziołki się skompromitowały IP: *.stenaline.com 10.06.02, 15:27
      Czy one często tak szwankują? Czy kogoś to obchodzi?
      • Gość: Dzidka Re: Koziołki się skompromitowały IP: *.datastar.pl 10.06.02, 15:39

> Czy one często tak szwankują? Czy kogoś to obchodzi?

Nie aż tak często. I owszem, obchodzi. Naprawiają :-)
        Myślę, że jakby Neptun się ruszał, też by czasem nawalał. Pozdrawiam ulubione moje 3miasto :-)
        • fxx Re: Koziołki się skompromitowały 10.06.02, 16:11
          Jakieś 2 tyg. temu też widziałem taką "skuchę", szkoda mi tych dzieci, które
          stały (na deszczu zresztą) i czekały na "atrakcję". Nie można już porządnie
          naprawić Koziołków?
          pzdr
          • Gość: kasia Re: Koziołki się skompromitowały IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 10.06.02, 21:27
            4,80 to przesada?
            ja te 4 sale podziwiałam 2 godz.cena adekwatna.
            jak kogoś nie interesuje to nie wchodzi i ma na piwko.
            • Gość: Tomek Re: Koziołki się skompromitowały IP: *.stenaline.com 11.06.02, 12:42
              Ja jednak uważam, że 4,80 zł to stanowczo za drogo. Dlaczego najdroższy bilet
              za jaki zapłaciłem do muzeum w Czechach kosztował 19 koron (ok. 2,30 zł)? Poza
              tym płacąc 4,80 zł oczekiwałem dowiedzieć się czegoś więcej o historii tej
              perły renesansu lub chociażby o historii Poznania. To co zastałem to wystawa
              pocztówek z przełomu XX i XIX wieku, zdjęcia panoramy miasta z wieży ratuszowej
              i kilkanaście zakurzonych eksponatów. Sala Rady była zamieniona na magazyn
              krzeseł (takie sprawiała wrażenie - rozumiem, że odbywaja się tam koncerty). W
              Muzeum Historii Miasta nie dowiedziałem się nic na temat jego historii. Ale
              może to moja wina?
    • Gość: jp2 Re: Koziołki się skompromitowały IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.02, 09:26
      Od przyszlego roku koziolki maja zastapic baranki - prawdziwe , ktore sie nie
      psuja .
      • Gość: Dzidka Re: Koziołki się skompromitowały IP: *.datastar.pl 12.06.02, 09:45
        Chyba że zdechną - wtedy sie zespują :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka