Dodaj do ulubionych

polanka 2 etap3

13.03.05, 17:03
witam, na stronie atanera jest taka wlasnie informacja- a czy ktos wie co to
do konca oznacza?
czy jest to informacja dla tych, ktorzy wykupili tam mieszkania i teraz
zaczyna sie im je bdowac czy tez jest to ogloszenie dla tych, ktorzy chciliby
zaczac tam kupowac...
sam chcialbym zamieszkac na polance tylko, ze z tego co wiem to oferta
zostala juz we wczesniejszych etapach rozsprzedana...
pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: drunner Re: polanka 2 etap3 IP: *.icpnet.pl 13.03.05, 18:25
      Oznacza to w praktyce tyle (byłem z zeszlym tygodniu w atanerze), ze wszystkie
      ciekawe mieszkania sa zarezerwowane (nie maja jeszcze pozwolenia na budowe,
      maja miec do konca marca, koniec budowy - wakacje 2006). Nie ma juz zadnych
      wolnych kawalerek, moze ostalo sie co nieco dwupokojowych (glownie nizsze
      kondygnacje) a trzypokojowych pewnie w brod.
      Generalnie ataner cieszy sie taka popularnoscia i renoma, ze nieslychanie
      trudno kupic tam sensowne mieszkanie. To tak, jak z Polanka 2 wspólnotą 3 - nie
      ma jeszcze nawet ogloszen w prasie, byl dopiero jeden artykul w Glosie a i tak
      zorientowani czyhali zawczasu na mieszkanie no i udalo im sie ubiec takich jak
      Ty (no chyba ze szukasz wiekszych metrazy).
      Taka sama sytuacja jest z drugim etapem na winogradach - o kawalerkach z oknami
      na poludnie zapomnij, choc sprzedaz oficjalnie jeszcze nie ruszyla.
      • monte83 Re: polanka 2 etap3 14.03.05, 20:12
        wiec gdzie moge dowiedziec czy sa wolne? mnie by wlasnie interesowalo cs 2
        pokojowego, 50 metrow kw. a do tego pierto od 1 do 2....
        • Gość: drunner Re: polanka 2 etap3 IP: *.icpnet.pl 14.03.05, 21:38
          Odwiedz siedzibe (namiary na www.ataner.pl), zobacz rzuty i... modl sie zeby
          to, co sobie upatrzysz nie bylo juz zarezerwowane. Tak Ci tylko podpowiem, ze w
          tej lokalizacji ze wzgledu na gesta zabudowe wskazane sa wyzsze kondygnacje -
          bo na 1 czy 2 pietrze nie jest za jasno, ale decyzja nalezy do Ciebie.
          zycze powodzenia, napisz na forum jak bedziesz juz po, jak bylo, czy udalo Ci
          sie cos znalezc i ogolne wrazenia z obslugi itp
          pozdr.
        • Gość: emi1983 Re: polanka 2 etap3 IP: *.echostar.pl 27.04.05, 02:10
          Na stronie Atanera już są wystawione mieszkanka z 3 etapu.. zostały tylko w
          blokach bez windy.. ale własnie mieszkanka koło 50 m..
          Moi rodzice pewnie w tym tygodniu będą podpisywać umowe kupna mieszkanka
          właśnie w 3-cim etapie..
          Mama ciągle dzwonila do firmy i sie dowiadywała co i jak.. kiedy będą
          mieszkanka, kiedy rezerwacja.. mieszkanie zarezerwowaliśmy juz na drugi możliwy
          dzień, wtedy był jeszcze duży wybór..
          Ja teraz mieszkam też w budynku Atanera.. na Garbarach.. i jestem średnio
          zadowolona.. nie chodzi o mieszkanie tylko raczej o miejsce w jakim się
          znajduje..
          4 piętro.. jak jest słoneczny dzien, to mam prawie saune w mieszkanku a z
          otworzonym oknem nie da się długo wytrzymać, bo jest duży hałas.. z zamkniętym
          w sumie też..:|
          Tam mam zarezerwowane mieszkanko na 2-gim piętrze, budynek C3.. mam nadzieje,
          ze będzie lepiej, chociaż zaczełam się obawiać, że może rzeczywiście być troche
          ciemno..:|
          A zastanawia mnie bardzo rozplanowanie tego wszystkiego.. plany mi sie zupełnie
          nie zgadzają z rzeczywistością.. jeśli chodzi o te tory tramwajowe przede
          wszystkim.. no ale nie wiem..
      • Gość: ali Re: polanka 2 etap3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 14:18
        Nie wiedziałam, że można rezerwować mieszkania!!! Dzwoniłam kiedyś do Atanera i
        powiedziano mi nie, że nie ma takiej mozliwości!! Możesz napisac coś więcej na
        ten temat? Na jak długi okres mozna je rezerwować i ile trzeba zapłacić?
        pozdrawiam
        • drunner Re: polanka 2 etap3 30.03.05, 19:19
          Nie wiem, czemu tak Ci powiedziano... Jezeli maja pozwolenie na budowe i buduja
          to po prostu przychodzisz do biura, wybierasz lokum i przez tydzień musisz
          podpisać umowę, w przeciwnym razie rezerwacja jest anulowana, Z polanka 2 etep
          3 bylo tak, ze rezerwacja byla na dluzej bo ruszyla chyba jeszcze w lutym kiedy
          nie mieli jeszcze pozwolenia. Nie wiem czy juz je maja, ale zadziala opisana
          wyzej regula - albo ci, ktorzy rezerwowali podpisza umowe albo mieszkania
          wracaja do oferty.
          Niestety zeby upolowac fajne mieszkanie (kondygnacja, sloneczne etc) musisz
          pilnowac momentu kiedy do biura trafiaja rzuty osiedla. Wtedy, na dlugo przed
          ogloszeniami w prasie rusza rezerwacja. Nieoficjalnymi kanalami rozhcodzi sie
          info i zorientowani dokonuja rezerwacji. Problem w tym, ze jesli chodzi o male
          mieszkani, zwlaszcza kawalerki popyt znacznie przekracza podaz.
    • skowrcez Re: polanka 2 etap3 15.03.05, 12:23
      propozycja przeniesienia tego typu tematów na to forum:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27785 Pozdrawiam!
    • Gość: magi Re: polanka 2 etap3 IP: *.crowley.pl 15.03.05, 13:00
      Czy ktos cos wie o Agencji Inwestycyjnej, bo wszyscy pisza o Atanerze. A moze
      cos o AI??? Prosze napiszcie
      • monte83 Re: polanka 2 etap3 17.03.05, 10:46
        ponoc ataner to solidna firma a tylko taaie mnie interesuja. a na forum nie ma
        nikogo z atanera?
        pozdr.
    • Gość: hipek 99 Re: polanka 2 etap3 IP: *.crowley.pl 29.03.05, 11:17
      czy nie obawasz sie fabryki papieru Malty Dekor, która funkcjonuje w bliskim
      sąsiedztwie Polanki 3. poczatkowo równiez planowalismy zakup mieszkania na
      Polance 3 ale po informacjach ze Malta Dekor ma się w najbliższych latach mocno
      rozbudowac raczej rezygnujemy z tej okolicy. w koncu mieszkanie kupuje sie na
      kilka lat, a mieszkanie przy fabryce (nawet jesli spelnia ona wszystkie wymogi
      ekologiczne UE) bedzie raczej uciazliwe (widok gigantycznej niebiebieskiej
      hali, jakis dym z kominów)

pozdro
      • Gość: .................. Re: polanka 2 etap3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 21:36
        widze.. konkurencja nie śpi..
        nikt raczej głupi nie jest i o fabryce wie.. i jego sprawa, czy sie obawia, czy
        nie..
        • Gość: klient Atanera Re: polanka 2 etap3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 17:52
          skad ma wiedzieć skoro w Atanerze udają że nic na ten temat nie wiedzą (sami
          nic Cinie powiedzą. Skoro pracujesz w Atanerze to może powiesz nam jak daleko
          od najbliższego bloku bedzie nowa hala produkcyjna, jak będzie duża i jaki
          hałas będzie emitowac? Jeśłi weszłaby ustawa developerska to inf o planach
          zagosp. sasiewdnich działek musielibyście podac na każde żadanie kupującego
          • Gość: .................. Re: polanka 2 etap3 IP: *.echostar.pl 09.05.05, 17:26
            hehe :) nie pracuje w Atanerze..
            rodzice właśnie podpisali umowe.. kupują mi mieszkanie u nich..
            nie jestem z Poznania a moi rodzice o fabryce wiedzieli, więc..
            a co do powiadamiania o fabryce.. jak byłam z mamą pierwszy raz dowiedzieć sie
            co i jak.. moja mama tylko wspomniała o fabryce a babka zaraz pokazała jej na
            mapce gdzie ona mniej wiecej jest.. co i jak.. więc..

i wątpie, zeby tu ktos z Atanera siedział, bo nie wiem po co niby..:|
            • Gość: kmieć Re: polanka 2 etap3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:42
              hehe witaj w klubie szczęściarzy - dzieci kochanych rodziców na dodatek spoza
              poznania, mających tam zamieszkać.

pozdrawiam
              • Gość: .................. Re: polanka 2 etap3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:36
                :)) szczęściarzu w którym bloku zamieszkasz?
                • Gość: kmiec Re: polanka 2 etap3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:17
                  Wg nazewnictwa I-etapowego to jest budynek C :-)

z góry przepraszam grupowych purystów za ew. zaśmiecanie, lecz czegóż się nie
                  zrobi ku polepszeniu sąsiedzkich stosunków?

pozdrawiam
                  • Gość: .................. Re: polanka 2 etap3 IP: *.echostar.pl 17.05.05, 11:49
                    C3?? To nawet w jednym bloku zamieszkamy..:)

a przeciez piszemy na temat.. więc nic nie zaśmiecamy :|
                    • Gość: kmiec Re: polanka 2 etap3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 15:43
                      W zasadzie to C czyli chyba C1, w każdym razie ma być gotowy jakoś na
                      tygodniach.
                      Czyli przysłowiowy rzut beretem :-).

pozdrawiam serdecznie
                      kmiecqm@o2.pl
                      • Gość: ................ Re: polanka 2 etap3 IP: *.echostar.pl 23.05.05, 01:39
                        A to nie.. to pewnie etap 2.. ten etap 3 będzie dopiero za rok..:| Sobie
                        jeszcze poczekam..:|

A poza tym nikt nic nie pisze.. wszyscy super zadowoleni chyba.. podziwiają
                        swoje nowe mieszkanka..:)
                      • madzia.j Re: polanka 2 etap3 23.05.05, 18:10
                        C1 na tygodniach gotowy? Chyba z zewnatrz?
                        Skoro jeszcze etap I nie jest oddany, a jest w planach do oddania wczesniej niz
                        etap II, w ktorym jest ow C1 :)
                        Ja bede mieszkala w budynku E, wiec mniej wiecej wiem, jak prace tam ida.
                        Ciekawi mnie wiec, skad masz te informacje o tych "tygodniach" :)

Magda

Gość portalu: kmiec napisał(a):

> W zasadzie to C czyli chyba C1, w każdym razie ma być gotowy jakoś na
                        > tygodniach.
                        > Czyli przysłowiowy rzut beretem :-).
                        >
                        > pozdrawiam serdecznie
                        > kmiecqm@o2.pl
                        • drunner Re: polanka 2 etap3 24.05.05, 15:41
                          No chłopaki zdaje się nie są z Poznania i sądząc po zorientowaniu w temacie jak
                          i poziomie wypowiedzi pewnie przyjezdzdajac na studia zobacza Poznan po raz
                          pierwszy.

>Ja bede mieszkala w budynku E, wiec mniej wiecej wiem, jak prace tam ida.
                          O, to pewnie masz juz okna, ja w piatek ide porobic fotki dziury w ziemi pod
                          moje cudem upolowane lokum w F:)

No ale najbardziej nie mogę się doczekać - pewnie Ty także - rozpoczęcia
                          rozbiórki cudownych baraków Agromy, które mamy póki co przed nosem...

pozdr.
                          • Gość: kmiec Re: polanka 2 etap3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:41
                            Madzia.j: na myśli miałem C w I etapie.

Szanowny grupowicz drunner raczy wyjaśnić moje wioskowe obyczaje. I raczy
                            jeszcze wyjasnić jakim prawem urąga mi publicznie.

Czy budynek C w etapie I (wprawdzie wbrew tematowi postów, który opiewa etap
                            III) nie ma zostać oddany w połowie tego roku? W sprawach kalendarzowych jestem
                            zorientowany.

> (...)poziomie wypowiedzi pewnie przyjezdzdajac na studia zobacza Poznan po
                            raz
                            > pierwszy.

To przemilcze :). Albo nie. Prawdziwy z Ciebie erudyta.
                            Jeżeli Ci to pomoże to mogę potraktować któryś z moich przyjazdów jako pierwszy
                            i napisze Ci relacje.

Chwalę szkołę oceniania człowieka po stopniu wtajemniczenia w etapy budowy.

pozdrowienia
                            kmiecqm
                          • Gość: .................. Re: polanka 2 etap3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:56
                            Droga drunner..

Chciałabym Cię poinformować (bo widzę, że czytać ze zrozumieniem i wyłapywać
                            płci osoby piszącej z końcówek jakich używa pisząc o swojej osobie ("byłam")
                            się jeszcze nie nauczyłaś!), że żadnym "chłopakiem" nie jestem.. to po
                            pierwsze..
                            Po drugie.. tam gdzie będzie stał mój budynek jest jak narazie dziura a nie
                            jestem jakąś psychicznie chorą maniaczką żeby chodzić i oglądać lub
                            fotografować dziury! Inne etapy mnie nie interesują!
                            W Poznaniu jestem już od jakiegoś czasu (czego oczywiście, z Twoją
                            nieumiejętnością dokładnego czytania, też nie udało Ci się wyłapać z
                            wypowiedzi..), ale jak wspomniałam chora nie jestem, żeby tam co dzień zaglądać
                            i podziwiać.. DZIURĘ!
                            A inna sprawa.. widzisz, taka super zorientowana jesteś niby w temacie.. a
                            jakoś tylko "cudem" upolowałaś mieszkanko.. widzisz ja chyba byłam jednak
                            bardziej zorientowana, bo jak ja wybierałam, to praktycznie wszystkie
                            mieszkania były dostępne.. do wyboru do koloru.. więc co do tego Twojego
                            zorientowania bym miała wątpliwości.. co do choroby mniejsze..
                            I radziłabym najpierw Tobie popracować nad poziomem inteligencji a przede
                            wszystkim nad czytaniem ze zrozumieniem.. później zająć się cudzymi
                            wypowiedziami..
                            I pomyśleć, że budynek F brałam pod uwagę..:/
                            No nic, już sobie zazdroszczę sąsiadów.. a raczej sąsiadki..

• Gość: kmiecqm@o2.pl Re: polanka 2 etap3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 23:44
                              Obawiam sie..., ze drunner jest mężczyzną :-)

pzdrawiam
                              • Gość: ............... Re: polanka 2 etap3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 21:48
                                kmiec..

W takim razie nie umie się określić, bo ja jakoś widziałam zdanie.. "Ja bede
                                mieszkala..". Chyba jednak to kobieta.. albo nie wie jeszcze dokładnie..;)
                                takie przypadki też sie zdarzają..;)
                            • drunner trochę luzu 25.05.05, 00:04
                              > Chciałabym Cię poinformować (bo widzę, że czytać ze zrozumieniem i wyłapywać
                              > płci osoby piszącej z końcówek jakich używa pisząc o swojej osobie ("byłam")
                              > się jeszcze nie nauczyłaś!), że żadnym "chłopakiem" nie jestem.. to po
                              > pierwsze..
                              Ja z kolei nie wiem na jakiej podstawie uważasz mnie za kobietę, ale moze
                              gdzies zdazyla mi sie literowka w koncowce
                              > Po drugie.. tam gdzie będzie stał mój budynek jest jak narazie dziura a nie
                              > jestem jakąś psychicznie chorą maniaczką żeby chodzić i oglądać lub
                              > fotografować dziury! Inne etapy mnie nie interesują!
                              > W Poznaniu jestem już od jakiegoś czasu (czego oczywiście, z Twoją
                              > nieumiejętnością dokładnego czytania, też nie udało Ci się wyłapać z
                              > wypowiedzi..), ale jak wspomniałam chora nie jestem, żeby tam co dzień
                              zaglądać
                              Na razie piszemy oddzielnie, to tak w ramach wymiany złośliwości;)
                              Z Twoich postów wynikało raczej, że nie bywasz, skoro kto inny wybierał
                              mieszkanie (moze to były posty kmieca, nie będę ich teraz odwtarzał).
                              Nie widzę nic zdrożnego w wizycie na budowie i porobieniu sobie fotek, ktore
                              stworza fajna historie mieszkania od chwili wylania fundamentów poprzez
                              wznoszenie kolejnych kondygnacji, kładzenie tynków etc. Chodzac raz po raz na
                              budowę (nikt nie pisał tu o codziennych wizytach wbrew Twoim insynuacjom) masz
                              większą kontrolę nad tym, co się dzieje - odowłując się do popularnego
                              powiedzenia "pańskie oko konia tuczy". No ale oczywiście obowiazku takiego nie
                              ma przy czym lekceważąc tę kwestię narażasz się na ryzyko przyjrych
                              niespodzianek, no ale to co najwyżej Twój problem.
                              > A inna sprawa.. widzisz, taka super zorientowana jesteś niby w temacie.. a
                              > jakoś tylko "cudem" upolowałaś mieszkanko.. widzisz ja chyba byłam jednak
                              > bardziej zorientowana, bo jak ja wybierałam, to praktycznie wszystkie
                              > mieszkania były dostępne.. do wyboru do koloru..
                              Też się specjalnie nie popisałaś powyższą wypowiedzią, bowiem sama piszesz
                              o "praktycznie wszystkich" mieszkaniach, które były do dyspozycji. Ja też
                              miałem "praktycznie wszystkie" do wyboru, ale udało mi się załatwić jedno z
                              tych "nie do wyboru". Dlatego też pisałem o cudzie, bo fajne mieszkania i teraz
                              można dostać, ale rewelacyjne zniknęły na samym początku, no chyba że komuś
                              szczęście jak mi sprzyjało

> co do tego Twojego
                              > zorientowania bym miała wątpliwości.. co do choroby mniejsze..
                              Ta uszczypliwość jest, w Twoim mniemaniu na poziomie, i dowodzi Twych
                              wielkomiejskich manier? Nie będę się przerzucał obelgami więc ten niby celny
                              żart o jakiejś chorobie łaskawie pomijam milczeniem.
                              Reasumując, proponuję trochę dystansu. Zwłaszcza w relacjach sąsiedzkich się
                              przyda, bo takie impulsywne relacje funkcjonowaniu w otoczeniu i budowie
                              przyjaznych stosunków z pewnością nie służą

pozdrawiam
                              • Gość: pabloo Re: trochę luzu IP: *.icpnet.pl 25.05.05, 12:59
                                Stary jak dla mnie to powinieneś się leczyć ... i to szybko. Z tymi fotkami to
                                przesadziłeś...hehe uwielbiam takich ludków jak ty którzy chodzą na budowę aby
                                robić fotki dziurom. Boze chroń mnie od takich sąsiadów...

Pozdrawiam mieszkańców Polanki 2
                                • drunner Re: trochę luzu 25.05.05, 16:38
                                  Po pierwsze wymiana postów nie dotyczyła Ciebie więc nie troluj bez potrzeby
                                  Po drugie na szczęście żyjemy w wolnym kraju i każdy może sobie robić takie
                                  zdjecia jakie mu się podoba
                                  Po trzecie - mini-nauka dobrych manier - nie piszę się "ty" tylko "Ty"
                                  Po czwarte - nazywanie innych "ludkami" nie świadczy o Tobie najlepiej
                                  Po piąte - i najważniejsze - po wysokiej kulturze osobiste jakiej dałeś wyraz w
                                  swoim poście, wnoszę ze obawy wielu, że Polanka zamiast nowoczesną dzielnicą
                                  stanie się chamowem. Otóz wystarczy robić zdjęcia placu budowy by zostać w
                                  prymitywny sposób wyzwanym na forum przez osoby, ktorych nie miał kto nauczyć,
                                  że wysyłanie innych do lekarza tylko za to, ze robią rzeczy, ktorych inni nie
                                  robią, to przejaw zwykłego braku wychowania.
                                  Niedomknięte drzwi wejściowe, porysowana winda to bedzie zdaje się Twój znak. A
                                  jak ktos zwroci Tobie uwagę np. żeby nie palic w windzie czy nie przylepiać
                                  gumy do posadzki to usłyszy, że jest śmiesznym ludzikiem albo, że ma iść do
                                  lekarza.
                                  Przykre, że dobra w założeniu dzielnica zamieni się w zbiorowisko, w ktorym
                                  zdaje się dominować będą mający być moze kasę ale klasy za grosz.
                                  Życzę byś kiedys nauczył się choc trochę tolerancji i nie zepsuł sąsiadom
                                  radosći z zamieszkania w fajnym miejscu.
                                  • Gość: pabloo Re: trochę luzu IP: *.icpnet.pl 25.05.05, 17:29
                                    Sztywniaku wyluzuj trochę. Długo się męczyłeś z tym postem? Dla mnie jesteś
                                    dziwakiem, a w dodatku strasznie zarozumiałym.A tak na marginesie robiłeś juz
                                    badania?

Pozdrawiam normalnych z Polanki
                                    • drunner Re: trochę luzu 25.05.05, 18:37
                                      No właśnie ja polecam wyluzowanie - nie każdy musi być taki jak Ty - to wolny
                                      kraj a nie III Rzesza.
                                      A co do żartu o badaniach - sam sobie wystawiasz dość w sumie żałosne
                                      świadectwo bycia prostakiem.
                                      Wolę być dziwakiem niż chamem.
                                      • madzia.j Dajcie spokój.. 26.05.05, 20:16
                                        i meliske na uspokojenie, drodzy SASIEDZI :)
                                        Inaczej bedziemy mieli na Polance Kargula i Pawlaka w wydaniu zbiorowym...
                                  • Gość: ............... Re: trochę luzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 22:13
                                    Klasa.. maniery.. dobre wychowanie..?? A pokaż mi, w którym miejscu u Ciebie
                                    występują...? Bo z tego co widziałam, to Ty na wszystkich zacząłeś tu
                                    wjeżdżać.. a przecież "żyjemy w wolnym kraju" i każdy może robić co chce i
                                    pisać o czym chce.. ale wiadomo.. Ty tak.. to inni tak samo, albo jeszcze
                                    gorzej.. nikt nie będzie dawał sie obrażać..! sam sprowokowałeś..
                              • Gość: .................. Re: trochę luzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 22:06
                                Jak pisałam.. widziałam zdanie.. "Ja bede mieszkala..", więc określ się..:) bo
                                ja się czytać nauczyłam..
                                Kto inny wybierał mi mieszkanie..? What..? Jakoś nie przypominam sobie żebym
                                cos takiego pisała.. pisałam wyraźnie, że ja je wybierałam, wspólnie z mamą..
                                Nie wnikam.. ale jak coś do kogoś pisze.. to raczej jestem pewna, czy to
                                powinno być skierowane do niego..
                                Jeśli chodzi o zaglądanie na budowę.. to sory.. jeszcze się tam dosyć
                                nazaglądam.. na razie nie ma co oglądać.. i to raczej tylko i wyłącznie moja
                                sprawa.:)
                                Co do wyboru mieszkania.. no w moim przypadku było tak, ze akurat WSZYSTKIE
                                mieszkania, które brałam pod uwagę były wolne.. a chodziło mi o to, ze ogólnie
                                bardzo mało było zajętych z tego co widziałam na tej karteczce, na której ta
                                pani tam notowała.. Więc mi żadne szczęście sprzyjać nawet nie musiało, bo
                                wszystko co wybierałam było wolne.. wiadomo, że nie każde mieszkanie każdemu
                                odpowiada.. może też akurat miałam szczęście.. ale za jakiś czas jak mama
                                dzwoniła i pytała.. w tym pionie co ja mam mieszkanko cała reszta była zajęta..
                                wiec raczej chodzi tu o szybkie działanie..
                                Co do uszczypliwości i innych.. sory, ale to nie ja się zaczęłam wymądrzać tu,
                                więc proszę najpierw przemyśleć to co się samemu napisało..
                                • drunner Re: trochę luzu 26.05.05, 23:07
                                  Ja ponowię tylko apel z nagłówka mojego postu i nie będę się wdawał w dalszą
                                  polemikę, bo szkoda czasu Twojego i mojego - w końcu długi weekend to okres
                                  relaksu a nie przepychanek - tak sądzę.
                                  Co do płci to nadmienię jedynie, że mój post, od ktorego zaczęła się ta
                                  niepotrzebna wymiana "uprzejmości" stanowił odpowiedź na post madzi.j, ktorą
                                  cytowałem - stąd zdanie "ja będę mieszkała".
                                  pozdr.
                                  • Gość: ............... Re: trochę luzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 00:22
                                    Oki, więc bardzo się ciesze, że się zrozumieliśmy i nikt nikogo już
                                    bezpodstawnie nie będzie obrażał i oczerniał.. To było zupełnie niepotrzebne..
                                    i nie wiem co miało na celu.. ale cóż..
                                    • 1steve Kiedy Ataner kończy etapy 30.05.05, 16:42
                                      Na budowie byłem w ten długi weekend. W tej chwili wszyscy zajmują się
                                      wykańczaniem pierwszego etapu - budynków A, B, i C. Wyglądają naprawdę fajnie.
                                      Co ciekawe koło budynku C zauważyłem maszynę osuszającą, która ciągnęła wilgoć
                                      z okolic podziemnego garażu pierwszego etapu. Mam nadzieję, że tę wodę
                                      przewidzieli i nie jest to dla Atanera niespodzianka. A może tak się zawsze
                                      dzieje przy budowach pod ziemią, tylko jako laik się czepiam?
                                      Przy pozostałych budynkach raczej nic się nie dzieje.
                                      • Gość: ................. Re: Kiedy Ataner kończy etapy IP: *.echostar.pl 30.05.05, 22:15
                                        I etap kończą jakoś niedługo.. połowa 2005 roku, czyli czerwiec.. lipiec..
                                        II etap.. przełom 2005/2006
                                        III etap.. lipiec 2006 dokładnie nie pamiętam który.. podobno z terminów sie
                                        wywiązują zawsze i będą, bo inaczej muszą płacić za opóźnienia..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka