v.i.k.k.a 24.04.05, 20:54 widzialam dzis niezły bezsens na parkingu-miejsce dla rodziny z dzieckiem:( co to ma być w ogóle??? moze zrobimy miejsca dla dziadków, pań ze spożywczego i kosmitów? btw ja staje tam gdzie chcę oczywiście:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: parking Re: IKEA-parking IP: *.icpnet.pl 24.04.05, 21:01 Jaki masz samochód co nim tak stawasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 21:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a [...] 24.04.05, 21:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: poniżej dopuszczalnego poziomu kultury n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 23:20 Tak, vikka bywa wulgarna dość często, za często. Wqrwia mnie tym Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: poniżej dopuszczalnego poziomu kultury n/t 24.04.05, 23:23 pisałam to,ale powtorzę-ni(e)jaka ewcia zaczęła,wiec poszłam jej śladem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: poniżej dopuszczalnego poziomu kultury n/t IP: *.icpnet.pl 24.04.05, 23:31 Ja bym to określił stylistyczną empatią. I uznałabym za atut, a nie przywarę wypowiedzi Vikki. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: poniżej dopuszczalnego poziomu kultury n/t 24.04.05, 23:32 george jak zawsze wyrozumiały:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonik Re: poniżej dopuszczalnego poziomu kultury n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 05:21 > pisałam to,ale powtorzę-ni(e)jaka ewcia zaczęła,wiec poszłam jej śladem o jeny jak w piaskownicy, ile ty masz lat 10-15? Jeśli więcej to ci po prostu brak kultury i tyle! I tu nie chodzi o wulgaryzmy, ale o przezywki od których jest po prostu nie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: poniżej dopuszczalnego poziomu kultury n/t 25.04.05, 17:44 Gość portalu: Słonik napisał(a): > > pisałam to,ale powtorzę-ni(e)jaka ewcia zaczęła,wiec poszłam jej śladem > > o jeny jak w piaskownicy, ile ty masz lat 10-15? > Jeśli więcej to ci po prostu brak kultury i tyle! ### czyli wg ciebie powinanm ja pogłaskać po główce, pochwalić no i oczywiście podziękować Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:37 Z dziecmi sie chodzi na spacer do parku, a nie na zakupy do marketu. Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:39 A taka pani, to nawet dzieci w beczce zamknęła. Na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:46 krol_parkietu napisał: > A taka pani, to nawet dzieci w beczce zamknęła. Na dobre. ### w domu wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:48 I to jest Twoim zdaniem argument za tym, by dzieci od malego ciagac po super-hiper-dupermarketach? Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:52 Nie to jest dla mnie dowód na bycie rodziną, czyli chodzenie zarówno do parku jak i wspólne załatwianie tak prozaicznych czynności jak robienie zakupów! Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:56 Dla mnie jest to objaw choroby zabieranie dziecka na wycieczke do supermarketu. Do cholery, baba niech zostanie z malym w domu i go pilnuje, a facet niech sie zajmie zakupem i transportem mebli. Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:58 Napomknij jeszcze, że "baba" powinna siedzieć przy garach a facet robić na jej utrzymanie! Vikke już tak nauczyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:59 Jest to moim zdaniem duzo bardziej sensowne rozwiazanie, niz jak i matka i ojciec jezdza do pracy codziennie, a dziecko siedzi w zlobku i jest pod nieopieka lafirynd tam pracujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:01 Takie mamy czasy, ale życzę Ci żeby Twoja sytuacja materialna pozwoliła Ci w przyszłości wprowadzić w życie swoją wizje rodziny! Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:03 Sa duze szanse, ze pozwoli. Ale IMO zazwyczaj wcale nie chodzi o sytuacje materialna, ale o dojrzalosc. Zlobek nie jest za darmo, kosztuje. Wiec jesli np malzenstwo placi 500 zl/mc za zlobek, a panna idzie do pracy za 700 na reke, to jak dla mnie jest to absurdalne i swiadczy jedynie o chorym i pustym podejsciu laski, ze "nie bedzie ktos na mnie robil, ja musze sama zarabiac". Tyle ze kobiety, dojrzale psychicznie, powinny zrozumiec, ze opieka nad dzieckiem i domem to tez praca, wiec to nie jest tak, ze facet na nia robi. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:03 krol_parkietu napisał: > Napomknij jeszcze, że "baba" powinna siedzieć przy garach a facet robić na jej > utrzymanie! Vikke już tak nauczyłeś? ### vikka robi to co chce czyli nic nie robi....ale to już było ps.a co to gary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywika Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 23:06 Gary, to beret i inne czapeczki, które vikka ubiera na długie pod górkę wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:06 Jak to nic nie robi? Przecież pracujesz ciężko na swoją opinie! Odpowiedz Link Zgłoś
blue.k Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:11 v.i.k.k.a napisała: > ps.a co to gary? gary to chyba takie imie po angielsku Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 26.04.05, 16:37 blue.k napisała: > v.i.k.k.a napisała: > > ps.a co to gary? > > gary to chyba takie imie po angielsku ###tak,to chyba nasz idol;) Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 26.04.05, 16:35 "baba" powinna robic to na co ma ochotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: IKEA-parking IP: *.sci.wmid.amu.edu.pl 27.04.05, 09:39 pogaduszki osób nie mających dzieci - ale "mądrych" ha!ha! Odpowiedz Link Zgłoś
baby1girl Re: IKEA-parking 24.04.05, 21:07 widocznie masz totalna znieczulice, wyobraz sobie, ze rodzice z dzieckiem musza zaparkowac na drugim koncu sklepu, myslisz, ze bedzie im latwo np; z miesiecznym dzieckiem?? brak slow, na takie zachowanie i to w dodatku kobieta... zycze Tobie, aby w przyszlosci, jak bedziesz miala dzieci, ktos kazal zaparkowac na samym koncu parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 24.04.05, 21:10 parking to parking i nie widzę powodu, dla którego ktoś miałby byc wyróżniony Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 21:17 Ale niepełnosprawni mogą czy też Cię to oburza? Napomkne tylko, że to skandal, iż ciężarówki do transportu zakupionych mebli, podjeżdzając pod boczne wejście, przejeżdzają przez parking, darmowy autobus blokuje pół drogi, czekając na klientów, w tym matki z dziećmi a parówki w hot - dogach mają za długość nie zgodną z europejskimi normami. Trzeba nagłośnić też sprawę firmowych flag IKEA, które emitują zbyt dużą ilość decybeli, łopocząc na masztach oraz poczynania pracowników ochrony, których krótkofalówki tak uciążliwie trzeszczą, wypuszczając w świat przemyślenia dyspozytora!!! Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 24.04.05, 21:28 krol_parkietu napisał: > Ale niepełnosprawni mogą czy też Cię to oburza? ### niepełnosprawni ruchowo to zupełnie inna sprawa-im to jest faktycznie potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 21:31 No to nie jest tak źle. A jak się zapatrujesz na łopoczące flagi? Nie razi Cię ich dźwięk? Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 24.04.05, 21:43 dopóki mi na głowe nie spadną to mogą sobie wisieć Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 21:45 No tak, podstawę czaszki mogą uszkodzić i mielibyśmy jeden tęgi umysł mniej! Niemniej obawiam się, że nie zrozumiałaś mego pytania. Chodzi bębenki uszne? Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:13 krol_parkietu napisał: > No tak, podstawę czaszki mogą uszkodzić i mielibyśmy jeden tęgi umysł mniej! ### gdyby tobie spadła to na pewno > Niemniej obawiam się, że nie zrozumiałaś mego pytania. Chodzi bębenki uszne? ### mogą hałasować do woli...pasuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:23 Nie bo skoro będą hałasować, to przecież powstanie kolejny post, pt: " IKEA- flagi ". Na Boga, Vikko, badź dalej czujna i piętnuj, z nieustającym zapałem, te wszelkie przejawy uprzykrzania nam życia! Wierzę, że jesteś wyśmienitą adeptką dziennikarstwa śledczego! Jeśli pozwolisz, zasugeruję sprawę, którą mogłabyś się zainteresować i ją skutecznie nagłośnić. Chodzi o kurczaki. Obadaj, proszę, dlaczego u mnie na osiedlu kurczaki są takie drogie? Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:27 krol_parkietu napisał: > Obadaj, proszę, dlaczego u mnie na osiedlu kurczaki są takie drogie? > > Z góry dziękuje. ### a co mnie obchodza kurczaki na twoim osiedlu???mnie to nie dotyczy, nie widzialam, wiec nie piszę Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:47 > Obadaj, proszę, dlaczego u mnie na osiedlu kurczaki są takie drogie? > Bo sprzedawca jest Zydem. Pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:48 A Ty kim jesteś? Kretynem? Pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:56 No i pokazał dr. co potrafi najlepiej! Brawo! Ale zaczynam rozumieć Twój tok myslenia. Przecież markety należą do Żydów! Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:57 > Przecież markety należą do Żydów! Tego nie powiedzialem, wiec mi nie probuj wmawiac. Oczywiscie, nie twierdze, ze nie naleza do Zydow - po prostu nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:58 A cokolwiek Ty wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:00 Mysle, ze ZNACZNIE wiecej od Ciebie. EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 23:06 Przecież Ty wogóle nie myslisz! Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:00 Masz człowieku schize! Nic Ci nie wmawiam, wystarczy mi to co czytam, żeby sobie wyobrazić co siedzi w Twojej głowie. Co teraz leci na TV TRWAM? Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:01 Nigdy nie ogladalem TV Trwam. Jedyne stacje, jakie sa u mnie dostepne to TVP1-3, Polsat i TVN. Czyli wrecz same zydowskie media. Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:02 To Ty nieszczęśliwy jesteś. Co więc robisz na Forum skoro Agora ma żydowskie zaplecze z Michnikiem na czele? Nie brzydzisz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:04 Nie, nie brzydze sie. O dziwo to zydowskie zaplecze ma jedno z najbardziej liberalnych, a zarazem zachowujacych jakis poziom forum. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:08 Nie, nie jestem. Wytykam realne bledy Zydom. Chyba, ze masz swoja definicje antysemityzmu. Bo niestety w Izraelu - i o zgrozo ostatnio tez w Polsce - ludzie uwazaja, ze jesli Zyd mnie okradnie i ja powiem "ten Zyd mnie okradl, ten Zyd to zlodziej" - to juz jestem antysemita. Czasem ostro zawalcze, ale to w ramach obrony Polakow, katolikow. Zydzi bezkarnie lubia nas opluwac, to mamy w koncu prawo sie bronic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 23:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush [...] 24.04.05, 23:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:11 A ja uważam, że to właśnie z Żydów zrobiono u nas ludzi, winnych całemu złu. Najlepszym tego przykładem są Twoje słowa, że markety należą do nich! Co z tego, powiedz? Jeśli nawet tak jest, co w czym Ci to przeszkadza? Okradli Cię? Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:14 To, ze markety naleza do Zydow, sam napisales. A od razu Ci odpisalem, ze znajac zycie bedziesz mi wmawiac te slowa. NIGDZIE nie napisalem, ze uwazam, iz naleza do Zydow. Oczywiscie, ze wiele osob czesc zla przypisuje Zydom. Ale oni sami sie wiele razy o to prosili, poprzez zwykle wpieprzanie sie w sprawy, ktore dotycza Polski, a nie Izraela. Ze wspomne tylko o klamstwach zwiazanych z Jedwabnem, o przekrecaniu historii o Polsce i obozach koncentracyjnych, o krzyzu papieskim, o odnoszeniu sie do papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:18 Ok, nie zamierzam nic nikomu wmawiać, pewnie Cię źle zrozumiałem! Wpieprzają się w nasze sprawy? Byli i są, choć już w mniejszej mierze, mniejszością w naszym kraju, więc dlaczego nie mają mieć własnego poglądu na dane sprawy? Co robią Polacy w USA? Jakie kłamstwa związane z Jedwabnem? Boli Cię ta skaza na polskim honorze? Prawda w oczy kole. Obozy? Tego nie rozumiem, raczysz wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:39 krol_parkietu napisał: > Wpieprzają się w nasze sprawy? Byli i są, choć już w mniejszej mierze, > mniejszością w naszym kraju, więc dlaczego nie mają mieć własnego poglądu na > dane sprawy? Co robią Polacy w USA? Nawet nie wiesz, ilu Zydow jest wokol nas. Wiekszosc osob, ktore maja znane nazwiska - Dabrowski, Wokulski, Rzecki itd (a sa takie osoby!) to zazwyczaj Zydzi, ktorzy nazwisko zmienili. Wsrod politykow Zydow jest bardzo duzo. > > Jakie kłamstwa związane z Jedwabnem? Boli Cię ta skaza na polskim honorze? > Prawda w oczy kole. Skaza jest, ale drobna. Zydzi wyolbrzymili to, co tam sie stalo. Po pierwsze, podali, ze zginelo ponad 200 osob, a tymczasem bylo to ponizej 50. Ponadto zatajaja dowody, ktore ujawniaja zasadniczy i bardzo wazny udzial Niemcow w tym calym mordzie. Polacy wykonywali jedynie rozkazy. Dzieciaki okoliczne niedawno znalazly kilka tysiecy sztuk niemieckiej amunicji - o czyms to swiadczy. Zydy jak przyjechaly ekshumowac i badac to nagle sie zwinely i uciekly - czyzby znalazly cos, co obciaza Niemcow? > > Obozy? Tego nie rozumiem, raczysz wytłumaczyć? Oczywiscie. Widzialem na TVP1 jakas debate, w ktorej wypowiadal sie Adam Saudauer - Zyd, ale mieszka w Polsce od urodzenia. Mowil, ze kiedys odwiedzil swoja ojczyzne. Mowil, ze standardem w Izraelu bylo wypytywanie go, czemu siedzi w tym antysemickim kraju. Jak tlumaczyl, ze nie ma antysemityzmu w Polsce, to sie Zydzi pytaja o obozy. Po wyjasnieniach, ze to przeciez Niemieckie obozy, Zydzi odpowiadali mu zazwyczaj, ze owszem, budowane przez Niemcow, ale dla Polakow. No i w koncu, gdyby Polacy nie byli niewinni, to by Kwasniewski za nich nie przepraszal. Ponoc to z obozami i Kwachem to powszechny wsrod Zydow w Izraelu poglad. I to powiedzial w telewizji Zyd - nie jakis Polak-antysemita, ale Zyd! Wiec mozna wypowiedz uznac, za wiarygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:45 drhuckenbush napisał: > krol_parkietu napisał: > > > Wpieprzają się w nasze sprawy? Byli i są, choć już w mniejszej mierze, > > mniejszością w naszym kraju, więc dlaczego nie mają mieć własnego poglądu > na > > dane sprawy? Co robią Polacy w USA? > > Nawet nie wiesz, ilu Zydow jest wokol nas. Wiekszosc osob, ktore maja znane > nazwiska - Dabrowski, Wokulski, Rzecki itd (a sa takie osoby!) to zazwyczaj > Zydzi, ktorzy nazwisko zmienili. > Wsrod politykow Zydow jest bardzo duzo. Nawet nie wiesz, ilu Polaków mieszka za granicą! Chciałbyś zaznać takiego traktowania? Boli Cię, że aż "tylu" Ich jest? Nadal nie rozumiem, w czym Ci przeszkadza Ich obecność! > > > > > Jakie kłamstwa związane z Jedwabnem? Boli Cię ta skaza na polskim honorze > ? > > Prawda w oczy kole. > > Skaza jest, ale drobna. Zydzi wyolbrzymili to, co tam sie stalo. Po pierwsze, > podali, ze zginelo ponad 200 osob, a tymczasem bylo to ponizej 50. Ponadto > zatajaja dowody, ktore ujawniaja zasadniczy i bardzo wazny udzial Niemcow w tym > calym mordzie. Polacy wykonywali jedynie rozkazy. Dzieciaki okoliczne niedawno > znalazly kilka tysiecy sztuk niemieckiej amunicji - o czyms to swiadczy. Zydy > jak przyjechaly ekshumowac i badac to nagle sie zwinely i uciekly - czyzby > znalazly cos, co obciaza Niemcow? Może wyolbrzymili, ale czy aby napewno w naszej historii nie ma więcej takich zdarzeń? > > > > > Obozy? Tego nie rozumiem, raczysz wytłumaczyć? > > Oczywiscie. Widzialem na TVP1 jakas debate, w ktorej wypowiadal sie Adam > Saudauer - Zyd, ale mieszka w Polsce od urodzenia. Mowil, ze kiedys odwiedzil > swoja ojczyzne. Mowil, ze standardem w Izraelu bylo wypytywanie go, czemu siedz > i > w tym antysemickim kraju. Jak tlumaczyl, ze nie ma antysemityzmu w Polsce, to > sie Zydzi pytaja o obozy. Po wyjasnieniach, ze to przeciez Niemieckie obozy, > Zydzi odpowiadali mu zazwyczaj, ze owszem, budowane przez Niemcow, ale dla > Polakow. No i w koncu, gdyby Polacy nie byli niewinni, to by Kwasniewski za nic > h > nie przepraszal. > Ponoc to z obozami i Kwachem to powszechny wsrod Zydow w Izraelu poglad. I to > powiedzial w telewizji Zyd - nie jakis Polak-antysemita, ale Zyd! Wiec mozna > wypowiedz uznac, za wiarygodna. To słowa jedenj osoby, jak wspomniałeś, co sądzą o tym miliony? Co do Olka, to jedna z niewielu rzeczy, które potrafił załatwić z honorem! Takie mam zdanie. Ok. miło się gawędzi, ale mało tu o parkingu przed IKEĄ ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:57 > To słowa jedenj osoby, jak wspomniałeś, co sądzą o tym miliony? Co do Olka, to > jedna z niewielu rzeczy, które potrafił załatwić z honorem! > > Takie mam zdanie. Ok. miło się gawędzi, ale mało tu o parkingu przed IKEĄ ;-) > A ja uwazam, ze zle zrobil. Po przeprosil rowniez w moim imieniu - a ja sie w najmniejszym stopniu nie czuje winny. Poza tym okazuje sie, ze przeprosil za cos, w czym udzial Polakow byl naprawde znikomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: IKEA-parking IP: 195.205.156.* 27.04.05, 08:32 v.i.k.k.a napisała: > krol_parkietu napisał: > > > Ale niepełnosprawni mogą czy też Cię to oburza? > ### niepełnosprawni ruchowo to zupełnie inna sprawa kobieta z dzieckiem na reku JEST niepelnosprawna ruchowo Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 27.04.05, 10:47 Gość portalu: Gość napisał(a): > kobieta z dzieckiem na reku JEST niepelnosprawna ruchowo ### z wyboru-jak zostawi dziecko w domu nie bedzie tego probblemu Odpowiedz Link Zgłoś
blue.k Re: IKEA-parking 24.04.05, 21:12 baby1girl napisała: >..myslisz, ze bedzie im latwo np;z miesiecznym dzieckiem??.. ***jak sie ma miesięczne dziecko to sie z nim wychodzi np.do parku a nie wlecze na zakupy,z takim podejsciem ciekawe jaką ty będziesz matka Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:06 > ***jak sie ma miesięczne dziecko to sie z nim wychodzi np.do parku a nie > wlecze na zakupy,z takim podejsciem ciekawe jaką ty będziesz matka Przepraszam, a łóżeczko, szafki i inne pierdołki niezbędne dla rodziny i dla dziecka to gratis do domu się dostaje i nie trzeba po sklepach chodzić??? Matką nie jestem, a potrafię sobie wyobrazić, że ktoś nie ma z kim dziecka zostawić w domu... ale jakoś nie potrafie sobie wyobrazić jak ludzie mają ograniczone myślenie... WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.k Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:22 vipunia napisała: > Przepraszam, a łóżeczko, szafki i inne pierdołki niezbędne dla rodziny i dla > dziecka to gratis do domu się dostaje i nie trzeba po sklepach chodzić??? ***przepraszam,matka nie jestem ale jakbym miała miesieczne dziecko to dawno wszystko miałabym kupione >..ale jakoś nie potrafie sobie wyobrazić jak ludzie mają ograniczone myślenie... ***raczej konkretne poglady i zdania na konkretny temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:25 A co sądzisz na przykład o Twojej miesiąćzce, cioto! Tylko konkretnie! Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:50 Dziecko zazwyczaj oprocz matki, ma tez ojca. Jesli nie ma, to powinno miec dziadkow, wujka, ciocie. To naprawde nie jest problem zostawic dziecko podczas zakupow. A powiem Ci inaczej. Pojdziesz na zakupy z dzieckiem w jednej lapie - to jak zaniesiesz to samochodu te laweczki, lozeczka, stoliki, szafeczki? Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:57 Wózkiem zawioze! To taki coś na kółkach! Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:58 Jak sie wiezie wozkiem cos duzego, to zazwyczaj sie dwoch lapek uzywa. To co z dzieckiem? W zeby? Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:06 Wiec: 1) Uwazam, ze madrzej, by zona w tym czasie zostala w domu lub poszla do parku, piaskownicy 2) Skoro zona ma sile, zeby nosic dziecko/pchac wozek przez spory czas w supermarkecie, to tym bardziej powinna miec sile, zeby przejechac 50 metrow dodatkowych na parkingu. W porownaniu z czasem spedzonym w markecie, to kropla w morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 26.04.05, 16:40 krol_parkietu napisał: > I po to idę z żoną! ### lepiej ja zostaw w domu z dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mteulin Re: IKEA-parking IP: *.man.poznan.pl 25.04.05, 13:03 doktorek napisał: > to jak zaniesiesz to samochodu te laweczki, lozeczka, stoliki, szafeczki? Ty to chyba ciężarówką jeździsz na zakupy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Co za nietolerancyjny faszysta! IP: 217.153.71.* 04.05.05, 10:37 > Dziecko zazwyczaj oprocz matki, ma tez ojca. Jesli nie ma, to powinno miec > dziadkow, wujka, ciocie. A jak nie ma, to nie będzie dobrym Polakiem. Kierownictwo sklepu uznało po prostu, że lepiej dla społeczeństwa (w tym również dla dziecka) będzie, jeśli huckenbush będzie deptał dwa metry dalej do samochodu, niż gdy matka będzie traciła czas, zanieczyszczała dodatkowo powietrze jadąc do wujka, który być może ma też swoje miesięczne dziecko, z którym jest aktualnie na spacerze w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: Co za nietolerancyjny faszysta! 04.05.05, 12:11 Gość portalu: LukasK napisał(a): > Kierownictwo sklepu uznało po prostu, że lepiej dla społeczeństwa (w tym > również dla dziecka) będzie, jeśli huckenbush będzie deptał dwa metry dalej do > samochodu, niż gdy matka będzie traciła czas, zanieczyszczała dodatkowo > powietrze jadąc do wujka, który być może ma też swoje miesięczne dziecko, z > którym jest aktualnie na spacerze w parku. ### nie będzie deptał, bo parkujemy najbliżej jak się da:) Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:25 baby1girl napisała: > zycze Tobie, aby w przyszlosci, jak bedziesz miala dzieci, ktos kazal > zaparkowac na samym koncu parkingu. ### zaprakuje tam gdzie bedzie wolne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:29 Tylko cobys czworaczków na świat nie wydała, bo się będziesz bulwersować! Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:39 1) IMO dziecka nie powinno sie brac na zakupy - lepiej do parku 2) Jak ktos ma sile, zeby nosic/wozic dziecko podczas godzinnych zakupow, to tym bardziej poradzi sobie z przejsciem 50 metrow na parkingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:42 A Ty hu co tu robisz? Piaskownice są już nie czynne... Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:09 Pisze sie "nieczynne". Ale musialbys skonczyc podstawowke, zeby to zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontent Te miejsca są po to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 23:09 żeby można było wygodnie wyjąć dziecko z fotelika i przełożyć do wózka. W tym właśnie celu są szersze, niekoniecznie muszą być przy wejściu do budynku. Tak samo jest z miejscami dla niepełnosprawnych, chodzi o to, że są SZERSZE. Ale żeby to zauważyć trzeba nie być tępym kretynem o wąskich horyzontach. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Te miejsca są po to 24.04.05, 23:17 Moze masz racje. Ale IMO gdyby ludzie umieli parkowac, to by nie bylo z tym problemu. Niestety, w Polsce standardem sa kretyni, ktorzy zajma dwa miejsca do zaparkowania. Jak ktos nie umie parkowac, niech nie jezdzi samochodem. Albo niech prosi na parkingu kogos o pomoc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: IKEA-parking 24.04.05, 21:18 no to smutne, że tak stajesz, ale remember maj dir, że nie żyjesz sama w społeczeństwie....... ale zresztą jest taka fajowa wiosna, że przecież to nie jest ważne:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 24.04.05, 21:24 conena napisała: > no to smutne, że tak stajesz, ale remember maj dir, że nie żyjesz sama w > społeczeństwie....... > > ale zresztą jest taka fajowa wiosna, że przecież to nie jest ważne:)))))))) > ### oczywiscie,ze nie jest wazne, ale wkurzyłam się widząć coś takiego. Dlaczego pewne grupy społeczne mają być uprzywilejowane, tak właściwie bez powodu?! Odpowiedz Link Zgłoś
expertyzer ........... 24.04.05, 22:06 Jak to bez powodu? Powód-dziecko. Na tej samej zasadzie nie rozumiem dlaczego trzeba przepuszczać kobiety w drzwiach, albo dlaczego nie mozna ich bić (zbyt mocno). Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: ........... 24.04.05, 22:16 expertyzer napisał: > Jak to bez powodu? Powód-dziecko. ### dla mnie to zadne wytłumaczenie > Na tej samej zasadzie nie rozumiem dlaczego trzeba przepuszczać kobiety w ### a kto ci każe przepuszczac? > drzwiach, albo dlaczego nie mozna ich bić (zbyt mocno). ### żebyś się kiedyś nie zdziwił jak dostaniesz za takie praktyki....i to niekoniecznie od poszkodowanej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:07 Wątek Vikki zawsze musi mieć taki poziom? Vipunia to najlepiej okresliła, a tyczy to przede wszystkim Vikki. Skąd zachwyty nad nią pewnych panów? Żenujące to niestety. Vikko! Opamiętaj się, ludzie tacy nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:12 Tak musi mieć taki poziom! Smutne ,ale prawdziwe. Poznański folklor internetowy! Jesli ktoś nie ma nic ciekawego do powiedzenia, a rozsadza go rządza bycia na topie, to pisze właśnie takie posty! Ten jeszcze nie jest najgorszy, zauważam tu pewną ewolucje, choć sądzę, że to dzieło przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:19 Gość portalu: Anula napisał(a): > Wątek Vikki zawsze musi mieć taki poziom? ### tzn jaki?? ipunia to najlepiej okresliła, a > tyczy to przede wszystkim Vikki. ### albo chodziło o ewcię-szmate, która mnie zaatakowała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:30 Ale tp ty używasz przekleństw i wulgaryzmów, a nie ta cała ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:32 Gość portalu: Anula napisał(a): > Ale tp ty używasz przekleństw i wulgaryzmów, a nie ta cała ewcia ### zwróć uwage na to kto zaczął Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:24 Ewcia nazwala ja suka, wiec nei dziwota, ze Vikka sie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:04 Jak będziesz miała/masz swoją firmę to określasz w niej takie zasady jakie chcesz... co innego miejsce publiczne, a co dopiero parking firmowy. Firma jest prospołeczna i prowadzi działania zgodnie z ideą społecznej odpowiedzialności biznesu. Firma oferuje towar, który przeznaczony jest dla rodzin, jak może zdajesz sobie sprawę (lub nie) są osoby, które nie mają z kim zostawić niemowlaka, a w takiej sytuacji muszą się nie lada nagimnastykować, żeby w ogóle pozabierać się ze wszystkim z samochodu, a później jeszcze idą z nosidełkiem często przez cały parking - wg mnie świetny pomysł, aby wyznaczyć takie miejsca. Gratuluje firmie pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikael Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:15 Brawo Iwona! Masz rację, a ta niezbyt rozgarnięta dziewczyna (czy oby na pewno dziewczyna?) Vikka, nie rozumie tak prostych rzeczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:27 A mowiles, ze mama Ci odcina net i sie nie bedziesz wiecej pojawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.k Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:16 wiadomo takie miejsca są najblizej wejscia-wyjscia,wszystko fajnie tylko skoro juz sa to niech pilnuja kto na nich staje czy faktycznie osoba niepełnosprawna,czy rodzina z dzieckiem,czy moze łysa pała,która czeka na swoja dupe,która własnie poszła do new yorkera po nową rózowa bluzke z cekinami i frędzlami,czyli typ 'wszystkich widze a i mnie widzą' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:18 A czy "dupa łysego" nie ma prawa kupować? Przecież nią jesteś, to wiesz, że masz takie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.k Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:27 Gość portalu: Łysy napisał(a): > A czy "dupa łysego" nie ma prawa kupować? Przecież nią jesteś, to wiesz, że > masz takie prawo. ***najpierw zrozum a potem sie wypowiadaj,dupa łysego niech kupuje gdzie chce chodzi o to gdzie men dupy parkuje,wystarczająco wyjasniłam? dupą owszem jestem,całkiem niezłą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Współczujący Tylko dupą jestes? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:29 Tylko dupą? A gdzie reszta, no wiesz rozum, serce? Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:30 Halo, co z Wami? Skoro rzeczona dupa jest w New Yorkerze, to kark nie stoi pod ikeą, tylko przy wejściu od strony browaru! Bądźmy rozsądni, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:33 Vikka, blue.k rosądne? Zartujesz drogi krolu_parkietu! Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:34 Rozsądni ludzie wiedzą do kogo adresowałem moje słowa Odpowiedz Link Zgłoś
blue.k Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:37 krol_parkietu napisał: > Halo, co z Wami? Skoro rzeczona dupa jest w New Yorkerze, to kark nie stoi pod ikeą, tylko przy wejściu od strony browaru! Bądźmy rozsądni, proszę. ***stoi na miejscu wyznaczonym dla inwalidów a nie na 'zwykłym' miejscu!!! ale zaraz,zaraz moze to ja zle pisze?tak,cos w tym jest!skoro kark to jest inwalidą...umysłowym,wszystko jasne!! Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:38 Niby tak, ale vikka, pisała o niepełnosprawności ruchowej, więc gdzie tu konsekwencja w rostrząsaniu tej materii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani od polskiego Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:39 A Ty inwalidą stylistyczno-ortograficzną Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:29 Ja uwazam to za absurd. Oki, rozumiem, ze specjalne miejsca, ktore sa wieksze, zeby latwiej bylo dziecko z auta wyjac. Ale nie widze powodu, dla ktorego maja byc one blizej wejscia. Jak komus nie przeszkadzalo po calym sklepie krazyc z zakupami i dzieckiem, to 50 metrow poza sklepem go nie zbawi. Moge zrozumiec cos, co jest w .de i .us - czyli miejsca specjalnie dla kobiet. Ale dla osob z dzieckiem IMO bez sensu (tzn bez sensu, jesli sa blizej wejscia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Vikka ma rację! IP: *.icpnet.pl 24.04.05, 22:32 Vikka jak zwykle ma rację. Ja akurat mam dzieci, ale nigdy nie wpadłem na to, że jest to stan upośledzenia wymagający szczególnych udogodnień. Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: Vikka ma rację! 24.04.05, 22:34 To przecież udogodnienie dla Ciebie, z którego oczywiście korzystać nie musisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antywika Re: Vikka ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:38 Dogodź jej kretynie kiedyś w naturze, a nie tu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Twoja babunia Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 22:50 Co chciałaś dziewieczko powiedzieć przez to sp...j? Nie zrozumiałam? Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 26.04.05, 16:42 Gość portalu: Twoja babunia napisał(a): > Co chciałaś dziewieczko powiedzieć przez to sp...j? Nie zrozumiałam? ### gó.. Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:51 Vikko! Pomyśl, że wielu forumowiczów może nie życzyć sobie czytania Twoich przekleństw ( wiem, ze zaraz napiszesz, że masz to w dupie! ). Sądząc po mnogości Twych wypowiedzi, niezorientowany człowiek mógłby ulec złudzeniu i stwierdzić, że do takiego wysypu skłania Cię Twój intelekt, chęc podzielenia się z wirtualnymi znajomymi ( innych chyba nie masz, prawda? ) ciekawostkami i mądrymi spostrzeżeniami a Ty całość niweczysz takimi żenującymi postami! Wstyd. Nie ma gorszego "zjawiska" niż przeklinająca publicznie kobieta! Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:58 krol_parkietu napisał: i > się z wirtualnymi znajomymi ( innych chyba nie masz, prawda? ) ciekawostkami i > mądrymi spostrzeżeniami a Ty całość niweczysz takimi żenującymi postami! Wstyd. ### nie mam zadnych znajomych,dlatego prosze cie zostan moim znajomym-zobacze jak to jest miec znajomego....hihihi > Nie ma gorszego "zjawiska" niż przeklinająca publicznie kobieta! ### jest-pier....w znaczeniu...rozmowa pozbawiona logiki(vide caprice83) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksiądz katecheta Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 23:01 Vikka, proszę przestań. Nie tego uczyłem Ciebie na lekcjach religii Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: IKEA-parking 24.04.05, 23:11 Co do ostatniego zdania, to niestety musze przyznac Ci racje. Ale pracuje nad wszystkim ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
blue.k Re: IKEA-parking 24.04.05, 22:53 dzieciak dostaje w tyłek na srodku sklepu,bo zaczął piszczeć ze chce siku i to akurat w momencie gdy mamunia miała przymiarzac sliczne ciuszki,tak wyglądają w wiekszosci wypady rodzinne do CH,a miejsca parkingowe z dziecmi to tylko ukłon dla tych cudnych rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt JESTEM ZWYCZAJNIE ZDZIWIONY. 24.04.05, 23:26 Jestem zdziwiony. Rozumiem, że w komunie matki z dzieckiem na reku kupowały bez kolejki. ( były z tym niezłe jaja, uhahaha), ale żeby miały osobne miejsca na parkingu, to smieszne. Posiadanie dziecka, nie jest kalectwem, a przejście z dzieckiem kilku, czy kilkudziesięciu metrów, to nie problem. Tak, miejsca dla inwalidów ruchowych TAK, SA POTRZEBNE I UŁATWIAJĄ ŻYCIE, A CZASAMI ZWYCZAJNIE UMOZLIWIAJĄ DOSTEP. I zeby ne było. Jestem praktykiem, a nie teoretykiem. Inna sprawa, że wycieczkę do sklepu z dzieckiem kilkumiesięcznym, moge zrozumieć i nie widzę problemu, ale wyprawa z dzieckiem kilkutygodniowym, to głupota, choćby z powodów zdrowotnych dziecka (łatwość złapaniach chorób zakaźnych, typu katar, grypa itp.) I naprawdę, nie wierzę, że nie mozna tak zorganizować zakupów, żeby takiego kilktygodniowego brzdąca nie ciągać. Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: JESTEM ZWYCZAJNIE ZDZIWIONY. 24.04.05, 23:33 Panie.Nikt, czy jao intelignenty człowiek, nie poparłbyś pomysłu udogodnienia życia osobom chcącym dokonać zakupów w pełnym zestawie rodzinnym? Komu to szkodzi? Mi się wydaje, że tylko vikka ma z tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: JESTEM ZWYCZAJNIE ZDZIWIONY. 24.04.05, 23:38 krol_parkietu napisał: > Komu to szkodzi? Mi się wydaje, że tylko vikka ma z tym problem. ### jaki problem?ja IGNORUJĘ głupie pomysły Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: JESTEM ZWYCZAJNIE ZDZIWIONY. 24.04.05, 23:40 Ależ ja od lat robię zakupy w zestawie rodzinnym. I nawet, przez myśl, mi nie przeszło, żebym miał jakieś specjalne miejsce do parkowania. Powtórzę POSIADANIE DZIECKA, TO NIE KALECTWO. MOZNA Z TYM ZYĆ NORMALNIE, a napewno, bez specjalnych miejsc parkigowych. Oczywiście, z dziećmi dopiero po kilku miesiącach ich zycia. Kilkutygodniowe, to mozna zabrać po zakupy, typu maka, chleb, mleko w sklepiku osiedlowym, po drodze na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonik Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 05:18 Gratulacje dla IKEI za działania agentki vikki, która robi super reklamę :) Jeśli jeszcze o tym ktoś napisze w gazecie jakiejś, to IKEA powinna ufundować jakąś nagrodę. Może maskotkę węża z kolekcji IKEA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: IKEA-parking IP: *.crowley.pl 25.04.05, 18:02 Nie wiem skąd ten wątek. Parking przy IKEI jest własnością tejże więc ci którym się nie podobają wydzielone miejsca nie muszą tam jeździć. Wolnoć Tomku w swoim domku. A jeśli się nie przestrzega zaleceń właściciela terenu, to nie ma się czym chwalić v.i.k.k.a. Jesteś po prostu pusta. "btw ja staje tam gdzie chcę oczywiście:)" - taka wypowiedź wystarcza do powyższego stwierdzenia. Najpierw staje się na miejscu dla rodziny z dzieckiem, później na miejscu dla inwalidy, a w końcu na rondzie. I mamy świat jaki mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 18:23 Popieram Tomka, vikka ma problemy społeczno-osobowosciowe Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 26.04.05, 16:46 Gość portalu: tomek napisał(a): Najpierw sta > je się na miejscu dla rodziny z dzieckiem, później na miejscu dla inwalidy, a w > końcu na rondzie. I mamy świat jaki mamy. ### a najbardziej lubie skrzyzowania z sygnalizacją świtlną,ze o przystankach nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 17:36 Ktoś te vikkę dyma za często, albo wogóle! Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 26.04.05, 18:33 A my, niczym stado baranów, bierzemy udział w tej bezsensownej konwersacji. Gdybyśmy zignorowali któryś z jej wątków to by się zniechęciła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 26.04.05, 18:45 Oj, jakaś Ty głupia dziewczynko! Zaczynam Cię podejrzewać o jakąś dewiacje - przyznaj się, rajcuje Cię jak ludzie wytykają Ci Twoje braki intelektualne? Masz ogólną tendencje do robienia śmietnika z każdego wątku, w którym zechcesz zabrać głos. Twoje wypowiedzi są krótkie, pozbawione choćby najmniejszych zasad kultury a ich sens( bądź bezsens prędzej ) wskazuje, że niedojrzała smarkula z Ciebie, zakompleksione dziecie, pozbawione pozawirtualnych atrakcji! Zadałbym Ci kilka nurtujących mnie pytań, dotyczących Twojej osoby, ale nie zrobię tego bo jestem przekonany, że otrzymam odpowiedź żenującą, jak pozostałe Twoje frazesy! No i na koniec, pamiętaj, że nie mieszkasz w Mexico City tylko 600 - tysięcznym mieście, gdzie wielu ludzi zna się bardzo dobrze a i wielu z nich można poznać choćby po sposobie wypowiedzi, po używanych przez daną osobę zwrotach i słownictwie. Zastanów się czy warto robić z siebie pustaka, w sytuacji kiedy jednak, nie jesteś w sieci tak anonimowa, jak Ci się zdaje? A teraz pędem na dobranocke! Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a [...] 26.04.05, 19:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 26.04.05, 19:30 v.i.k.k.a napisała: > krol_parkietu napisał: > > > Oj, jakaś Ty głupia dziewczynko! Zaczynam Cię podejrzewać o jakąś dewiacj > e - > > przyznaj się, rajcuje Cię jak ludzie wytykają Ci Twoje braki intelektualn > e? > ### tak, podnieca mnie to,a powaznie to mam w dupie ciebie i tobie podobnych > forumowiczow masz wszystko w dupie, z czego wnioskuję, że dupe masz pokaźnych rozmiarów, odwrotnie niż mózg! > > > > Masz ogólną tendencje do robienia śmietnika z każdego wątku, w którym zec > hcesz > > zabrać głos. Twoje wypowiedzi są krótkie, pozbawione choćby najmniejszych > zasad > ### ja pisze krótko, zwieźle i na temat, ty własciwie bez sensu-wazne zeby było > duzo... > aha...w co 2 poscie sie czepiasz mojej osoby,nie znudziło ci sie jeszcze? Nie znudziło mi się, bo jak mam do czynienia z taką chodzącą kumulacją głupoty to mobilizuje mnie to do walczenia z nią! > > > > > Zadałbym Ci kilka nurtujących mnie pytań, dotyczących Twojej osoby, ale n > ie > > zrobię tego bo jestem przekonany, że otrzymam odpowiedź żenującą, jak poz > ostałe > > > > Twoje frazesy! > ### a kim ty jestes,zebys mi pytania zadawał?nie pojebało ci się coś przypadkie > m? > Nie pomyliło mi się nic! Kultura - znasz takie słowo? > > > > > No i na koniec, pamiętaj, że nie mieszkasz w Mexico City tylko 600 - tysi > ęcznym > > > > mieście, gdzie wielu ludzi zna się bardzo dobrze a i wielu z nich można p > oznać > > choćby po sposobie wypowiedzi, po używanych przez daną osobę zwrotach i > > słownictwie. Zastanów się czy warto robić z siebie pustaka, w sytuacji ki > edy > > jednak, nie jesteś w sieci tak anonimowa, jak Ci się zdaje? > ### no to jestem anonimowa,czy nie jestem???jeżeli nie jestem, to po co > wspomniane wczesniej pytania? Nie jesteś! A pytania żeby się upewnić czy Ty to Ty! Ale już mam niemalże 100 % pewność! Marto. > > > > > A teraz pędem na dobranocke! > ### nie,bo ja tylko smerfy lubie Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 26.04.05, 19:44 krol_parkietu napisał: > masz wszystko w dupie, z czego wnioskuję, że dupe masz pokaźnych rozmiarów, > odwrotnie niż mózg! ### mózg maly...hmm...to coś tak jak twój,ale ty chyba nie tylko mózg masz mały > Nie znudziło mi się, bo jak mam do czynienia z taką chodzącą kumulacją głupoty > to mobilizuje mnie to do walczenia z nią! ### powodzenia > Nie pomyliło mi się nic! Kultura - znasz takie słowo? ### nie a co to? > Nie jesteś! A pytania żeby się upewnić czy Ty to Ty! Ale już mam niemalże 100 % > > pewność! Marto. ### to cie musze zmartwic,nie mam głupich znajomych, wiec na pewno nie jestes jednym z nich Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 26.04.05, 19:46 Między znajomym a osobą, która Cię po prostu zna, jest różnica, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
blue.k Re: IKEA-parking 26.04.05, 20:06 gnój nie z tej ziemi,tylko patrzec jak na dębiec zaczną sie zjezdzac twoi antyfani,brrrr,powiało grozą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: IKEA-parking IP: *.rekin.net 26.04.05, 20:20 ...no tak, Dębiec, Wilda.... okolica w której mieszka wszystko wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu Re: IKEA-parking 26.04.05, 20:29 Myślisz, że tam mieszka? Nie bądź naiwny. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 26.04.05, 22:47 blue.k napisała: > gnój nie z tej ziemi,tylko patrzec jak na dębiec zaczną sie zjezdzac twoi > antyfani,brrrr,powiało grozą ### no tej...miałas nie mówic;)hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
blue.k Re: IKEA-parking 26.04.05, 23:36 v.i.k.k.a napisała: > no tej...miałas nie mówic;)hihihi ***no a co miałam napisac?prawde że mieszkasz na grunwaldzie?tego chcesz??;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 18:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juruś Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 18:44 Normalnie jestem załamany poziomem Vikki! To jest już żenujące. Forumowicze łączcie w olewaniu tu tej dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
baby1girl Re: IKEA-parking 26.04.05, 19:32 tepa dziewczynka z Ciebie vikka. Ale, coz, tacy ludzie tez bywaja na swiecie, zrozumiesz o co chodzi jak dorosniesz. A co do Pana, ktory napisal, ze z dziecmi, sie nie chodzi do sklepu, to zobaczymy jak ty bedziesz mial dzieci, co zrobisz. Teraz widac jakie jest nasze spoleczenstwo(czyt. polskie spoleczenstwo). Bez zrozumienia, bez serca, zacofane, chamskie i wulgarne. Brak slow. A teraz mozecie sie jeszcze popienic nad moim postem. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: IKEA-parking 27.04.05, 10:48 Jak się ma dzieci a nie rozwydrzone, latające samopas bachory, to szczególna troska o rodziców nie jest potrzebna. Powtórzę jeszcze raz jako ojciec, nie korzystający z usług babć, cioć i opiekunek, mający często dzieci ze sobą w różnych sytuacjach: i na zakupach, i w urzędach, i niejednokrotnie podczas załatwiania spraw biznesowych. Posiadanie dzieci nie jest upośledzeniem i nie wymaga jakiś szczególnych względów. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: IKEA-parking 27.04.05, 11:06 Jako stary praktyk, popieram zdanie nowo zalogowanego Georga. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1girl Re: IKEA-parking 27.04.05, 15:07 to nie chodzi o zadne uposledzenie. Po prostu to ulatwia zycie kobietom,rodzinom, wezcie tez to pod uwage, ze to moga byc miejsca takze dla kobiet w ciazy, ktorym trudniej pchac wozek z zakupami, ktorej puchna nogi, a niestety musi zrobic zakupy i chociaz w taki sposob ma ulatwione zadanie, ze moze sobie blizej zaparkowac. Tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
e.mes Re: IKEA-parking 27.04.05, 14:18 v.i.k.k.a napisała: > widzialam dzis niezły bezsens na parkingu-miejsce dla rodziny z dzieckiem:( > co to ma być w ogóle??? To ma być w ogóle ukłon w stronę rodzin i małych dzieci, aby nie były zmuszone tarabanić się przez cały parking. Podobnie jest w pociągach - tam również są przedziały dla matek z dzieckiem i to również jest ukłon w stronę i matek, i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: IKEA-parking 27.04.05, 14:40 Nie widzisz różnicy pomiędzy parkingiem, a pociągiem?? A może nigdy pociągiem nie jechałaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: IKEA-parking IP: *.crowley.pl 27.04.05, 14:42 w końcu do pociągu, tak jak i do IKEI nie musi zabierać dziecka, albo niech sobie kupi samochód...., wtedy problem się rozwiąże... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: IKEA-parking 27.04.05, 14:49 Brak ci "ktosiku" logiki. Porównanie uciążliwości przejścia się kilkdziesięciu metrów, z uciązliwością, czesto wielogodzinnej podróży, jest zwyczajnie śmieszne, albo jak wolisz głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: IKEA-parking IP: *.crowley.pl 27.04.05, 15:03 masz cudowną właściwość udowadniania własnych twierdzeń choćby były bezsensowne. Według twoich teorii parking to coś innego niż pociąg. Tu ci przyznam rację, i tylko tu. Nie potrafisz sobie wyobrazić, że istnieje mnogość sytuacji i pod marketem i w pociągu. od najdalszego miejsca parkingu do wejścia jest grubo ponad 100 m, a podróże często są 15-25 minutowe. A logika polega na tym, że jeśli ktoś określił przeznaczenie jakiegoś miejsca to wypada się do tego stosować, ponieważ dla niektórych z tego forum miejsca w pociągu dla rodzin z dziećmi będą także głupim wymysłem. Wtedy twoje wywody pozostaną bezsensownym bełkotem, chyba że wynalazłeś obiektywną, naukową metodę obliczania uciążliwości chodzenia po parkingu i jeżdżenia pociągiem, przekonującą ludzi pokroju vikki,...,... i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: IKEA-parking IP: *.crowley.pl 27.04.05, 15:15 bardzo płytko zagłębiasz się w problem, to pewnie przez wybujałe ego każące ci bronić swoich opinii do upadłego. Rozwarz też problem bezpieczeństwa, im dziecko ma bliżej do samochodu tym mniej jest narażone na debili za kółkiem pokroju vikki, drhuckenbusha i innych... chyba, że stwierdzisz, że dzieciom nie przysługuje specjalna ochrona ich życia i zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: IKEA-parking 27.04.05, 15:36 Oj "ktosik", bo zaraz napiszesz książkę: "Miejsce na parkingu, a zdrowie i życie dzieci". Gdybyś był uprzejmy uwzględnić w tej pracy obowiązki opiekunów dzieci. Przecież na parkingu dzieci muszą być pod szczególną opieką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: IKEA-parking IP: *.crowley.pl 27.04.05, 15:47 twoje wypowiedzi utwierdzają mnie coraz bardziej w powyższej opinii... To, że matka ma dziecko na ręku nie uratuje go gdy samochód w nią uderzy. Dorosły człowiek się przewróci, może dostanie małego wstrząsu mózgu, ewentualnie stłuczenia. a co się stanie w takim przypadku z dzieckiem? A prowadzenie dziecka za rączkęjest wg ciebie szczególną opieką? Swoją drogą gdyby była taka książka, poleciłbym ci ją. Poszerzyłbyś swoje horyzonty myślowe. Piraci drogowi potrafią przejechać dziecko na przystanku autobusowym, na chodniku 10 m od jezdni i w wielu innych miejscach o których ci się nawet nie śniło. Poczytaj tylko trochę artykułów zamiast forum. Może byś jednak zapytał przedstawiciela sklepu dlaczego zrobili takie parkingi? Może maja jakieś doświadczenia z tym związane, działają przecież w sporej liczbie europejskich krajów. Wiesz, opieranie się na WŁASNYM i V.I.K.K.I zdrowym rozsądku może polec w konfrontacji z uzasadnieniem sieci IKEA! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: IKEA-parking 27.04.05, 16:17 1. Taka książka, przydałby się Tobie. 2. "Gdybym widział, że sie przewrócę, to bym się połozył", czyli wszystkich sytuacji i wszyskich idiotów za kierownicą nie przewidzisz. 3. Nie mi pytać Ikee, ja oceniam pomysł, a nie firmę. Oni uznali, że potzrebne, ja twierdzę, że życiowo bzdurne, ma sens tylko marketingowy. I ty jest pies pogrzebany. Móc napisać SKLEP PRZYJAZNY DZIECIOM. I to wszystko na ten temat. W gruncie rzeczy temat śmieszny, tak jak smieszna jest idea parkingi dla dzieci. Oczywiście Ikei wolno, żeby nie był wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: IKEA-parking IP: *.rekin.net 27.04.05, 17:04 czytam wątek i widzę że wypowiedzi pana.nikt są pokroju: "...oceniam zakaz zabijania jako nieżyciowy i bzdurny, jego zniesienie zmniejszy bezrobocie, braki na rynku mieszkaniowym i zmniejszy podatki...". Odpowiedzią numer 2 przyznałeś rację adwersarzowi, odpowiedzią numer trzy wygłupiłeś się, ponieważ jeśli uważasz, że jest życiowo bzdurny to uzasadnij to tylko konkretnie. Jeśli przeszkadza ci takie miejsce to uzasadnij, że nie możesz zaparkować trzy metry dalej gdzie jest miejsce dla każdego. Wątek rzeczywiście jest śmieszny, jak większość postów w nim (także twoich), gdyż przypomina udowadnianie wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą. A idea z twojej stopki może się nie sprawdzić, jeśli ty i ninni będą oceniać prawa stanowione przez innych. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: IKEA-parking 27.04.05, 17:17 1.O jakim zabijaniu mówisz?/ 2. Rozumiem, że prawo oceny tylko Tobie się należy. Brawo. Tak Trzymaj i rośnij w swoim mniemaniu wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: IKEA-parking IP: *.rekin.net 27.04.05, 17:27 Mówię o ocenie. Każdy może oceniać, ale z rozsądkiem. A np. pozytywna ocena zabijania jest nierozsądna. Hitler ocenił np., ze problem świata to Żydzi i według jego oceny jedyne rozwiązanie to eksterminacja. Być może ocenę należy oprzeć na jakimś fundamencie. Mi nie należy się prawo do oceny i nie oceniam w przeciwieństwie do ciebie czy te parkingi są słuszne czy nie. Zwracam tylko uwagę, że przedmiotowi poddawanemu ocenie wypada przyjrzeć się bliżej, rozwarzyć za i przeciw, a zapytanie IKEI jest zupełnie rozsądne. Na czym oparta jest twoja ocena tego przypadku? Na dziecięcym powiedzeniu: "... bo tak"? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: IKEA-parking 27.04.05, 17:34 No to spytaj i nam napisz. Odpowiedź Ikea będzie jedna: "dla dobra klienta" A czy to rzeczywiście, aż takie dobro??, czy tylko chwyt reklamowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: IKEA-parking IP: *.rekin.net 27.04.05, 17:55 zapytałem i czekam na odpowiedź,choć widzę, że "wszystkowiedzącym" jesteś ty i "niepotrzebnie" się do nich zwróciłem! Gratuluję i sądzę że w tym kraju nieprędko będzie normalnie. Twoja postawa o tym świadczy. Oczywiście otrzymałem odpowiedź "bo tak", ale spróbuj uzasadnić, dlaczego jest to niedobre dla klienta??? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: IKEA-parking 27.04.05, 18:06 Dokładnie tak samo spytam Ciebie. A dlaczego jest dobre?? I przy okazji, odpowiedz mi, czy wg Ciebie normalny kraj to taki w którym nikt nie ma swojego zdania?/ Może powinien tepo popierać urzędników?? To już przerabialiśmy, nie wiem, czy pamiętasz?? Ikea zrobiła, jak zrobiła. Jej broszka. Ale pozwól mieć na ten temat swoje zdanie.] To też element normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: IKEA-parking IP: *.rekin.net 27.04.05, 18:37 Będę taktowny i ci odpowiem: Sądzę, ze nie jest to ani złe ani dobre dla ludzi, jest to po prostu zgodne z linią, którą IKEA stara się promować. Wg której dzieci są na pierwszym miejscu, razem z rodzinami. Może robią to interesownie (podejrzewam, że tak), ale i wspierają finansowo i nie tylko programy pomagające dzieciom. Jest to pozytywne kształtowanie ich wizerunku. Mimo iż zdają sobie sprawę (podejrzewam) z kontowersyjności tych parkingów, nie wycofali się jeszcze z tego pomysłu. A'propos wcale nie traktują tych parkingów jako marketingowej marchewki: na ich stronie nie ma wzmianki, w katalogu także nie ma ani słowa o parkingach dla rodzin. Są za to informacje o miejscach dla niepełnosprawnych. Jeśli uważają, że jest to dobre to ich sprawa. Zupełnie mi to nie przeszkadza, zacząłbym się dopiero zastanawiać gdyby nie było wogóle miejsc dla ludzi bez dzieci. Ponadto(do twojego drugiego akapitu) uważam, że normalny kraj to taki w którym przestrzega się przepisów, także drogowych. Stwierdzenia- "btw ja staje tam gdzie chcę oczywiście:)"-wskazują, że nie żyjemy w normalnym kraju i należy je piętnować. Także dlatego, że w normalnym kraju prywatna własność jest święta, wieć jeśli właściciel mówi - tu parkują rodziny z dziećmi - to traktuje się to zupełnie poważnie. To, że nie wyciągają konsekwencji wobec łamiących tą zasadę nie usprawiedliwia. Oczywiście, że każdy powinien mieć własne zdanie, ale nie podoba mi się sytuacja: ja mam inne zdanie bo to jest trendy, bo chcę być inny niż wszyscy czy wreszcie "bo tak". Własne zdanie zaczyna mieć wartość gdy pokryte jest jakimiś podstawami, jest uzasadnione. Pamiętam te czasy, ale widzę także, że niektórzy nie potrafią korzystać z dobrodziejstw obecnego systemu politycznego, wręcz nadużywają ich. Pozwalam ci mieć własne zdanie, tylko jeśli chcesz do niego przekonać innych to daj im powody, uzasadnij a wtedy może i ja zmienię swoje podejście do tej sprawy i uznam twoje zdanie także za swoje. Na tym polega twórcza dyskusja, z której rodzą się ważne idee, która pomaga tworzyć dobre państwo odpowiadające większości (odpowiadające wszystkim to utopia ;) ). Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: IKEA-parking 27.04.05, 18:52 1. Czyli jednak marketing. 2. Wskaż mi moją wypowiedź w której nawołuję do łamania przepisów, a szczególnie przepisów ruchu drogowego?? Nie ma takich. Pewne przepisy, trzeba kontestować, nazwać po imieniu, głupimi, walczyć o ich zmiane, ale jednak przestrzegać. Szczególnie, gdy idzie o bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: IKEA-parking IP: *.rekin.net 27.04.05, 19:05 Marketing, który nic nie kosztuje odwiedzających sklep, a służy np. dzieciom gdziekolwiek one są, jest o niebo lepszy od marketingu "jedz cukierki bo mają wit. C - będziesz zdrowy". Zresztą co to za marketing jeśli nigdzie tych parkingów nie używają. Jeśli dadzą kilka tysięcy, milionów dolców na UNICEF czy inne akcje to mogę te kilka dodatkowych metrów raz na miesiąc przejść. Nie nawołujesz do łamania przepisów, ale także nie piętnujesz ich łamania. Moje posty pisane są w kontekście wiadomości otwierającej ten wątek. Zwyczaj istniejący na parkingu IKEI nie jest wg mnie głupi. Te miejsca nie są przecież uciążliwe dla pozostałych ludzi. Czytając wątek, sądzę natomiast, że po prostu niektórzy lubią łamać zasady dla zasady - "Ja jestem BOSS i nikt mi tu nie będzie rozkazywał ani podskakiwał". W tym wątku jest wiele wypowiedzi potwierdzających tą tezę. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 27.04.05, 20:57 Gość portalu: Tomek napisał(a): > rozwarzyć za i przeciw, ### nastepny głupek....i jak ja mam poźniej byc spokojna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: IKEA-parking IP: *.rekin.net 27.04.05, 21:26 ...czepiamy się ortografi??? Udało ci się nawet sięgnąć po słownik? Jestem pod wrażeniem, wspaniała głębia wypowiedzi idiotki, której najdłuższe teksty sięgają 50 liter. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 27.04.05, 21:31 słownik mam w głowie w przeciwieństwie do ciebie, głąbie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: IKEA-parking IP: *.rekin.net 27.04.05, 21:36 czyżby??? powiedzmy, że ci wierzę... dodasz jeszcze coś konstruktywnego ??? Co do "głąba", przejrzyj swoje wpisy. zrozumesz, że właśnie nim jesteś... chociaż nie, rozumienie jest ci obce... Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 27.04.05, 22:15 jestem swiadoma tego co piszę, wiec nie musze ich przeglądać a zadowolona z moich postów jestem tym bardziej(w koncu to JA je piszę) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: IKEA-parking 27.04.05, 21:36 Vikka, daj już spokój, bo Ci Administracja przydzieli niebieski nick eksperta i wszyscy pękną z zazdrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JIR Re: IKEA-parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 22:08 Vikko! Czy dla Ciebie ludzie dzielą się na głupków i przyjaciół? Idiotów i przydupasów? Spójrz szerzej i tak łatwo się nie obrażaj! Dajesz wówczas pożywkę dla niechętnych Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 27.04.05, 22:20 ale ja się nie obrażam, zastanawiam się tylko czy oni tak na serio mnie nie lubią(choć to może za dużo powiedziane, bo jak można lubic badz nie lubic osobę, którą "zna" się tylko z forum)czy tylko udają? jestem w centrum uwagi, bez względu na to co napiszę,a prawie zawsze jestem "oszczekana" przez moich forumowych anty-fanów....dziwne to trochę...a przy okazji zabawne Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 27.04.05, 20:52 Gość portalu: ktosik napisał(a): > Rozwarz ### i kto tu jest debilem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: IKEA-parking IP: *.rekin.net 27.04.05, 22:16 naucz się używania przyimków, a później wyzywaj ludzi od debili... coś ci słownik szwankuje..., chyba ci się program do sprawdzania pisowni zwiesił... Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: IKEA-parking 27.04.05, 22:21 nie, nie ZAWIESIŁ mi się zaden program do srawdzania pisowni, bo takowych nie uzywam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: IKEA-parking IP: *.rekin.net 27.04.05, 22:23 to się poducz, bo "ex-pert" z ciebie denny... Odpowiedz Link Zgłoś
e.mes Re: IKEA-parking 27.04.05, 15:07 pan.nikt napisał: > Nie widzisz różnicy pomiędzy parkingiem, a pociągiem?? > A może nigdy pociągiem nie jechałaś?? > Już raz zwracałam Ci uwagę - nie atakuj osoby, tylko zdanie, które wypowiada. A i w przypadku parkingu, i w przypadku pociągu chodzi o to, by nikt nie musiał się przepychać do wejścia i do wyjścia, szczególnie z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: IKEA-parking 27.04.05, 15:32 NIE ATAKUJĘ OSOBY, ALE JEJ POGLĄD. I to w przeciwieństwie do Ciebie. Naprawdę trudniej jest przejechać z dzieckiem pociągiem kilkaset kilometrów, niż przejść kilka metrów na parkingu. Rozumiem, że upierasz się, że jest inaczej tylko dla zasady. Taką masz metodę?? Odpowiedz Link Zgłoś
paraga Re: IKEA-parking 28.04.05, 20:58 Vipunia, dzięki, masz rację... ale nie o szafeczki i łóżeczka chodzi. Matki i ojcowie też muszą jadać, bywać, żyć. Po prostu normalnie. Mam maleńkie dziecko i wiem o czym mówię. Nie samym parkiem człowiek żyje (tym bardziej poznańskie parki... po których biegają szczury, czuć mocz meneli, latają śmieci, a obok hałaśliwie jeżdżą tramwaje...). A dziecko też człowiek, też musi "bywać". Tym bardziej, jak nie ma się "pod ręką" babć i cioć do podrzucenia pociechy (wierzcie mi są tacy, którzy NIE MAJĄ komu zostawić dziecka). W krajach zachodnich normą jest, że cały przód parkingu zarezerwowany jest dla inwalidów i matek z małymi dziećmi (które używają wózków, właśnie z powodu swojej czasowej niepełnosprawności - dopóki nie nauczą się chodzić). Po prostu kultura. Której brakuje co niektórym spośród dyskutujących tutaj. Tak jak i wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.k Re: IKEA-parking 28.04.05, 22:47 paraga napisała: >Mam maleńkie dziecko ***to sio do roboty zamiast pisac na forum,moze głodne?moze kupa? > Tym bardziej, jak nie ma się "pod ręką" babć i cioć do podrzucenia pociechy (wierzcie mi są tacy, którzy NIE MAJĄ komu zostawić dziecka). ***tym bardziej sio,moze pieluchy wyprasowac?smoka wyparzyć? >W krajach zachodnich normą jest, że cały przód parkingu zarezerwowany jest dla > inwalidów i matek z małymi dziećmi ***a co z tatusiami??czyz to nie jest jawna dyskryminacja? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l A przy Tesco 28.04.05, 22:28 jest tabliczka: "Parking dla matki z dzieckiem". Podobno mamy równuprawnienie. Nie zrozumiecie mnie źle, bardzo proszę, przez przypadek i nie pomyślcie, że oczekuję miejsc parkingowych dla pedała z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
karel_gott Re: A przy Tesco 28.04.05, 22:31 George'u! Geja a nie pedała. Bądźmy rozsądni. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: A przy Tesco 28.04.05, 22:34 Nie chce mi się teraz szukać, ale spłodziłem tu kiedyś obszerną wypowiedź, podpartą literaturą, która uzasadniała, dlaczego w tym przypadku posługuję się jak najbardziej poprawną, w najmniejszym stopniu niewulgarną, polszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
karel_gott Re: A przy Tesco 28.04.05, 22:38 No tak, ale pisząc GEJ Twoje palce będą musiały jedynie trzykrotnie wcisnąć klawisze natomiast w przypadku słowa PEDAŁ czynność tak będzie musiała zostać wykonana o dwa razy więcej! Cóż za marnotrastwo własnej energii! Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: A przy Tesco 28.04.05, 22:47 Już Ty się o moje palce nie martw. Sprawne są, więc czy ja triolę, czy kwintolę wystukam jest dla mnie bez różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v.i.k.k.a. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: A przy Tesco 28.04.05, 22:54 Vikka, to się pisze przez "ce-ha". Pamiętasz, żeby dłuższy był już na starcie. Odpowiedz Link Zgłoś
z3r0 Ach, okrutny losie! 28.04.05, 23:46 Gość portalu: v.i.k.k.a. napisał(a): > Po prostu: jeden huj Klasa, kultura, urok, takt, inteligencja emocjonalna i poczucie humoru w jednym. Ach, okrutny losie! Dlaczego drhuckenbush mnie ubiegł? Nigdy sobie tego nie wybaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
z3r0 [...] 28.04.05, 23:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a czy wy tego nie widzicie,ze ten pedał to nie ja?! 29.04.05, 00:44 ile razy mam powtarzac,ze ja sie LOGUJE?! Odpowiedz Link Zgłoś
krol_parkietu [...] 29.04.05, 15:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
e.mes Ojejkujejku!!! 04.05.05, 11:08 l.george.l napisał: > jest tabliczka: "Parking dla matki z dzieckiem". Podobno mamy równuprawnienie. > Nie zrozumiecie mnie źle, bardzo proszę, przez przypadek i nie pomyślcie, że > oczekuję miejsc parkingowych dla pedała z dzieckiem. A w reklamie "Winiar" mówią: "I odszedł od niej, bo nie miała pomysłu na obiad". Podobno mamy równuprawnienie. Nie zrozumiecie mnie źle, bardzo proszę, przez przypadek i nie pomyślcie, że oczekuję masowych rozwodów z powodu braku umiejętności kulinarnych mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś