Dodaj do ulubionych

Temat administracyjny

10.05.05, 12:34
Pełnimy na tym forum zaszczytną funkcje administratorów. Ze swej strony jak
na razie nie mamy sobie nic do zarzucenia z czym reszta forumowiczów się
zgodzi. Jak widać jesteśmy administratorami „ludzkimi” bo bierzemy czynny
udział w forum w odróżnieniu od administratora GS który tylko straszył i
wyrzucał z forum nawet niewinne osoby. Żeby jeszcze bardziej uwiarygodnić
nasza prace na tym forum pozwoliłem sobie utworzyć ten temat dlatego że cenie
sobie jawność na każdym stopniu administracyjnym jak i w życiu. W tym temacie
chciałbym aby administratorzy czy li tez ja publicznie i jawnie dyskutowali
o tym dlaczego watki zostają usunięte. Pomijamy watki wulgarne gdzie jest
rzeczą jasną ze zostaną one usunięte. Chce byśmy się tłumaczyli dlaczego
usuwamy watki w sumie normalne przy których kierujemy się innym tokiem
myślenia niż piszący dany watek. Jako przykład podam np. to że kiedyś Emi
utworzył watek o książkach, on został usunięty przeze mnie bo taki temat już
był a reszta adminow chciała ten watek zostawić. Dlatego chce byśmy
publicznie przedstawiali swe za i przeciw usuwaniu jakiś wątków. Być może
dyskusja nad jakimś wątkiem czy go usunąć czy nie będzie długa ale tak
będzie bardziej jawnie dla uczestników forum. Rzecz jasna reszta
forumowiczów tez może zabrać głos w danej sprawie a decyzje będziemy
podejmować większością głosów
Obserwuj wątek
    • kormoran7 Re: Temat administracyjny 10.05.05, 12:37
      I teraz ja 1 zaczynam dyskusje jawną:)

usunałem watęk napisany przez marcinszymczak1 o nazwie "Putin kotra Polacy."
      Usunalem go dlatego ze o Putinie i sprawach rosji piszemy w watku "Kwasniewski
      odmówil zeznan przed komisja" i nie ma sensu aby byl kolejny taki watek. No to
      teraz czekam na opinie pozostalych administratorow w tej sprawie.
      • kormoran7 Re: Temat administracyjny 10.05.05, 12:46
        A zapomnialem dodac ze to co napisal marcinszymczak1 przenioslem wlasnie do
        tematu o kwasniewskim tak ze jego slowa nie zostaly calkowicie usuniete:)
        • marcinszymczak1 Re: Temat administracyjny 11.05.05, 08:52
          Przepraszam ale ten temat moim zdaniem zasługuje na życie własnym życiem.
          Wystawiłem dziś PUTIN- WEJŚCIE SMOKA&OSTATNIA KREW
          Uważam, że nie każdy musi przeglądać wszystkie tematy po to aby dowiedzieć się
          czy to co go interesuje jest schowane w innym temacie pod innym tytułem. Ale
          wybór i decyzja i tak należy do was.
          Pozdrawiam.
          Wierny poddany Magister.

Ku Chwale Caratu !!!!

A świat zaleje fala blondynek...
          Nostradamus- Księga Przepowiedni
          • kormoran7 Re: Temat administracyjny 11.05.05, 09:20
            Niech sie stanie wola twoja:)
            • marcinszymczak1 Re: Temat administracyjny 11.05.05, 10:08
              O ja szczęśliwy :))))

ViVat Carat ViVat Administracyja
              Po Trzykroć ViVat !!!
              • kormoran7 Re: Temat administracyjny 11.05.05, 18:49
                Czemu usuneliscie temat matura 97
                • kormoran7 Re: Temat administracyjny 11.05.05, 18:50
                  Narazie go przywracam ale jesli dowiem sie czemu go usunieto to usuniemy znow
                  • duch3 Re: Temat administracyjny 12.05.05, 09:52
                    Z tego co wiem to ani ja ani Rogeer nie usuwaliśmy tego tematu. Widać zrobiono
                    to odgórnie. Tylko ciekaw jestem czy po tym jak go ostatnio przywróciłeś znowu
                    go usunięto czy może ty to zrobiłeś?
                    • kormoran7 Re: Temat administracyjny 12.05.05, 12:13
                      ja żem go usunal wlasnymi rekami:)
    • marcinszymczak1 Re: Temat administracyjny 12.05.05, 13:42
      Polecam Wam Wielce Szanowni Administratorzy przeczytanie w temacie
      Gazeta Średzka kontra Tygodnik Średzki tego co wpisał maro1001 .

Ku Chwale Caratu!!!

A świat i tak zaleje fala blondynek... :)))
      • kormoran7 Re: Temat administracyjny 12.05.05, 20:33
        Znow góra portalu GW usunal watek ze tutaj pojawil sie watek jackowrzesnianina
        pt usuniety watek?
        • kormoran7 Re: Temat administracyjny 25.05.05, 09:15
          Usunalem ten watek nowa strona osrodzie bo w zasadzie nikt tej nowej strony nie
          zobaczyl wiec w sumie mysle zeniepotrzbnie bedzie sie paletac po forum.
          • duch3 Konsultuj to ze mną jesli chcesz usunąc watek! 25.05.05, 10:19
            Moj watek...
            Ja widziałem te strone i chociazby z tego powodu ten temat powinien istnieć.
            • kormoran7 Re: Konsultuj to ze mną jesli chcesz usunąc watek 25.05.05, 10:31
              Po to utworzylem ten watek zeby wlasnie z toba konsultowac usuwane watki. Tak
              jest szybciej chyba. Po 2 uwazam ze to egoistyczne troche podejscie. Bo w sumie
              najwazniejsze ze ty widziales a reszta to juz moze sobie tylko pomarzyc o tym
              co tam bylo. To faktycznie pogadamy sobie jak ty jeden widziales ta strone a
              pozostale 20 osob nie.
              • duch3 Nie tylko ja widziałem te strone 25.05.05, 10:54
                Bo Waclaw tez ja widzial.
                • kormoran7 Re: Nie tylko ja widziałem te strone 25.05.05, 11:03
                  Ale mu sie nie podobala:)A nie mozemy isc na kompromis. Teraz ja usuniemy a jak
                  bedzie dostepna to ja wlaczymy
                  • kormoran7 Re: Nie tylko ja widziałem te strone 25.05.05, 11:05
                    a po zaty byla mowa na poczatku ze glosowac bedziemy demokratycznie. Byly dwa
                    glosy za usunieciem 1 przeciw czyli uszanuj demokracje i jawne glosowanie i
                    poprostu uznaj ze wygralismy. Albo zeby nie bylo konfliktow postap wedlug
                    mojego kompromisu
            • rogeer Re: Konsultuj to ze mną jesli chcesz usunąc watek 25.05.05, 10:49
              Niestety duchu muszę się zgodzić z Kormoranem, wątek jest o stronie która nie
              działa! To tak jakbyśmy dyskutowali o obrazie którego nikt z nas nie widział.
              Powinien zostać usunięty, pozatym tłumaczenie że to "Twój wątek" to żadne
              tłumaczenie! A tak w ogóle to mamy wątek o ciekawych stronach więc po co kolejne
              tworzyć?
              • duch3 Re: Konsultuj to ze mną jesli chcesz usunąc watek 25.05.05, 10:53
                Bo jeśli strona wczoraj istniała i dzisiaj jej nie ma to moim zdaniem jest to
                chwilowa przerwa.
                To jeden watek ktory nikomu nie przeszkadza i nie smieci- prawdopodobnie jurto
                bylyby z 15 pozycji niżej i juz nikt nie zwracal by uwagi. Wpisalem sie tez do
                ksiegi gosci gdzie podalem adres forum, więc czekam az autor strony sie tu
                zjawi.
    • duch3 Re: Temat administracyjny 25.05.05, 11:11
      ok
      • kormoran7 Re: Temat administracyjny 25.05.05, 11:12
        Dziekuje. No to zgoga?
        • natala77 Re: Temat administracyjny 25.05.05, 16:07
          ja też widziałam tą stronę*
          ;)
          • kormoran7 Re: Temat administracyjny 25.05.05, 16:29
            No to zgodnie z obietnica temat zostaje przywrocony:)
            • k_walus Re: Temat administracyjny 25.05.05, 17:25
              No i strona sie otwiera wiec dobrze ze temat wrocil. Widze ze administratorzy
              nasi stoczyli mala "walke" w tym temacie :) Ale najwazniejsze ze kompromis
              osiagniety :)
              • waclaw_kzn Re: Temat administracyjny 25.05.05, 20:00
                Widziałem także tę stronę, a to że mi się nie podobała nie jest żadnym
                argumentem, bo kilka innych tez trzebaby usunąć :-p
                jeśli wątek nie cieszyłby się zainteresowaniem - sam spadłby niżej, więc
                usuwanie uważam za niepotrzebne.
                Poza tym, jesli chcemy sprawdzać, czy strona naprawde bedzie działać, dobrze
                byloby, żeby link do niej gdzies istnial.
                Usuwania uwazam za błąd - jesli już naprawde kogoś razi, to powinien byc
                przesunięty w całości do tematu o ciekawych linkach, ale na pewno nie znikać.
                • kormoran7 Re: Temat administracyjny 25.05.05, 20:02
                  Strona zostala przywrocona bo jest aktywna i wszyscy moga ja teraz obejrzec.
                  Sprawe uwazam za skonczona.
                  • waclaw_kzn Nowy Szeryf 26.10.05, 22:13
                    Witam Administratorów, cieszę się, że znalazłem się w tak zacnym gronie...
                    ...A Forumowiczom obiecuję, że będę sumiennie wypełniał swe obowiązki i nie są
                    to czcze wyborcze obietnice!
                    I choć mógłbym wykorzystać władzę, by wyciągnąć teczki (tj. poprzednie decyzje
                    adminów) nie będę tego robił, bo ważny, by wszyscy teraz działali dla dobra
                    Forum, a nie rozliczali, kto ewentualnie dla Jego dobra nie działał w przeszłości!
                    • kormoran7 Re: Nowy Szeryf 27.10.05, 14:51
                      Pamietaj ze glowna zasada adminowkow jest przejrzystosc naszych dzialan w
                      stosunku do pozostalych forumowiczow. Wolnosc slowa przede wszystkim ale slowa
                      musza byc kultualne i mile. Do tej pory nasi forumowicze przestrzegali tych
                      zasad tak wiec roboty malo mamy:)Ale w obliczu kiedy Duch3 zrezygnowal a Rogger
                      jest tu od swieta napewno kolega sie przyda. Witaj na pokladzie.
                      • rogeer Re: Nowy Szeryf 28.10.05, 10:13
                        No więc muszę sprostować, otóż nie bywam tytaj do święta. Bywam dość często
                        tylko żadko się wypowiadam. No i muszę przyznać, że nie wszystkie tematy
                        czytam:) Ale jestem!!!:)
                        --
                        Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie
                        wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
                        • waclaw_kzn Re: Nowy Szeryf 28.10.05, 12:04
                          Zapewne chodzi o te tematy, w których ja często goszczę, więc mamy do czynienia
                          z podziałem ról i kolejny dowód na to, że moja obecność jest przydatna.
                          • kormoran7 Re: Nowy Szeryf 29.10.05, 21:26
                            Kurde i czy to jest w porzadku. Najpierw narzekamy ze ludzie ktorzy tutaj
                            zawedrowali tylko czytaja forum ale sie nie wypowaidaja a okazuje sie ze nawet
                            tak postepuja zasluzeni, wielomiesieczni forumowicze jak Rogger. Nie dajesz
                            kolego dobrego przykladu:)
                            • rogeer Re: Nowy Szeryf 29.10.05, 23:57
                              Wiesz Kormoranie, wiem że to miłe jak dużo osób pisze na forum i forum żyje
                              wokół burzliwych tematów, ale uważam że lepiej jak ktoś to czyta a się nie
                              wypowiada gdyby miał się na siłe wypowiadać na każdy temat.
                              • waclaw_kzn Re: Nowy Szeryf 30.10.05, 01:40
                                Niby ma Rogeer rację, ale z drugiej strony... jeśli nikt się nie wypowie, to co
                                tu czytać? Skro nikt nie chce nic dodać, to niech choć zacznie jakiś
                                interesujący go temat, bo inaczej umrzemy w stagnacji...
                              • kormoran7 Re: Nowy Szeryf 30.10.05, 09:53
                                Na sile absolutnie nie ale uwazamze przynajmniej dziennie mozna cos w 5
                                tematach powiedziec a nie tylko w jednym czy dwoch. Gdyby kazdy tak mowil ze
                                lepiej tylko patrzec to by naszego forum nie bylo. Przeciez takie tematy jak
                                polityka,ksiazki, film to tematy elastyczne i nie wierze ze nikt nie ma w nich
                                nic do dodania.
                                • rogeer Re: Nowy Szeryf 01.11.05, 00:09
                                  Ostatnio na naszym forum pojawiła się opcja przyklejania tematów, chodzi o to że
                                  temat przyklejony będzie zawsze na samej górze wyświetlany. Kormoran zgodził
                                  przykleić tematy według swojego uznania. Jeśli uważacie że inne tematy powinny
                                  być przyklejone lub na innej pozycji piszcie o tym!
                                  • kormoran7 Re: Nowy Szeryf 01.11.05, 00:12
                                    W woli scislosci jutro przykleje bo teraz czeka juz cieple wyrko:)A kobiety w
                                    wyrku brak:(
                                    • kormoran7 Re: Nowy Szeryf 01.11.05, 00:14
                                      A jeszcze ustalilismy ze tematow bedzie 10. Stworzymy dekalog najwazniejszych
                                      rzeczy na naszym forum. Ach jak kocham zmiany:)
                                      • kormoran7 Zmiany 01.11.05, 11:40
                                        Niestety okazalo sie ze przyczepione moga byc tylko 3 watki wiec wybor sie
                                        troche skomplikowal.Zdecydowalem sie na "Dla poczatkujacych" bo kazdy kto tu
                                        wchodzi ma strach przed naszym forum. Nie chce sie wypowidac bo chyba przeraza
                                        go cala technika forum itd. Tak wiec od razu bedzie mogl sobie poczytac co i
                                        jak i moze ten strach minie:)Potem watek "Rozrywki kulturalne sredianina"zeby
                                        kazdy wiedzial co w lokalnej trawie piszczy i by mu jakis ciekawy koncert nie
                                        przelecial kolo nosa. No i na koncu "Średzko-białoruski wątek" bo wszyscy
                                        ientyfikujemy sie z ludzmi tam mieszkajacymi i za posrednicntwem Kolegi Kazana
                                        zawsze bedziemy wiedziec co na Bialoruskiej ziemi slychac. To moje propozycje.
                                        A co wy o tym myslicie?
                                        • waclaw_kzn Re: Zmiany 01.11.05, 16:10
                                          Czuję się doceniony, jeśli chodzi o średzko-białoruski wątek, ale czy nie
                                          przeceniony? kwestie białoruskie, choć dla mnie ważne mogą jednak nie być tak
                                          ważne dla średzkiej lokalnej społeczności, jak tematy ściśle z miastem związane.
                                          Ale skoro na razie nie ma kontrpropozycji i protestów, cieszę się, że temat ten
                                          zostal przyklejony i dziekuję.
                                          • waclaw_kzn Re: Zmiany 01.11.05, 16:49
                                            A moż ebyśmy w temacie dla poczatkujących zamieścili cześc porad z tematu "Jak
                                            się tego Forum używa" - ten temat nie jest doklejony, a jest równie ważny, a moż
                                            enawet przydatniejszy dla nowicjuszy. Co wy na to?
                                            • kormoran7 Re: Zmiany 01.11.05, 21:41
                                              No wlasnie sie wahalem czy zamiesic "temat dla poczatkujacych" czy "jak sie
                                              tego foruzm uzywa". Doszedlem jednak do tego ze w temacie dla poczatkujacych od
                                              razu Waclawie tak wszystko ladnie co wazne ujales i kto tu przyjdzie od razu
                                              sie polapie co i jak. A w temacie "jak sie tego forum uzywa" wszytko jest
                                              rozwalone na kilka postow a komus moze sie nie bedzie chcialo sie czytac tylu
                                              postow. Przynajmniej ja tak uwazam
                                              • rogeer Re: Zmiany 01.11.05, 22:32
                                                Uważam pierwsze dwa wątki za bardzo dobrze dobrane ale trzeci budzi moją
                                                niechęć, nie dlatego że nie solidaryzuję się z ludzmi zza naszej wschodniej
                                                granicy tylko dlatego, że to jest mimo wszystko Średzkie Forum i najważniejsze
                                                wątki powinny być związane ze środą lub z forum. Swojego typu na to miejsce
                                                jeszcze nie mam ale postaram się poszukać coś w odchłaniach naszego forum:)
                                                • waclaw_kzn Re: Zmiany 01.11.05, 22:49
                                                  Pomimo osobistych sympatii popieram Rogeera, gdyz jego argumentacja jest
                                                  rozsądna i oczywista - pokrywa się też z tym, co wcześniej powiedziałem... ale
                                                  też własnego typu jakoś mi na razie brakuje...
                                                  • kormoran7 Re: Zmiany 01.11.05, 22:52
                                                    Na mojej liscie 4 pozycje zajal by temat o Lechu Poznan ale to tez nie typowe
                                                    sredzkie wiec moze temat o LO lub Historia ziemi sredzkiej
                                                  • emi53 Re: Zmiany 01.11.05, 23:09
                                                    Historia Ziemi Średzkiej - moze być,bez oczywiście dodatku-Śnieciska.
                                                  • waclaw_kzn Re: Zmiany 01.11.05, 23:15
                                                    Historia Ziemi Srdzkiej brzmi nieźle...
                                                    Poza tym jest mały dylemat, bo mamy temat "Rozrywki kulturalne średzianina" i
                                                    "Ciekawe wydarzenia w środzie i okolicach" i właściwie obydwa tematy się
                                                    przeplatają i obydwa sa ważne.
                                                    Decyzje są trudne.
                                                  • kormoran7 Rozmowa służbowa 02.11.05, 00:00
                                                    moze jednak zmienimy na Ciekawe wydarzenia w Środzie i okolicach

Wacław 23:22:00

Raczej tak - tym bardizej, ze tu pojawia się więcej informacji o bieżacych
                                                    wydarzeniach, zapowiedzi itp.

Tomek 23:22:13

tez tak mysle

Tomek 23:22:33

i 3 ta magia ziemi sredzkiej

Tomek 23:22:48

sorry historia ziemi sredzkiej

Wacław 23:23:51

Mogłoby być...

Wacław 23:24:19

...Choć najlepiej, by takie doklejone linki dotyczyły spraw aktualnych, które
                                                    każdy musi szybko odnaleźć...

Wacław 23:24:35

...ale Historia Ziemi Średzkiej jest lepsza niż średzko-białoruski.

Tomek 23:25:42

a co myslisz o LO?

Wacław 23:26:04

Hm... temat raczej nie jest ostatnio zbyt oblegany...

Wacław 23:26:24

...poza tym mamy nowe Forum o szkołach i możliwe, że ono przejmie rolę rozmó o
                                                    LO...

Wacław 23:26:40

choć na razie dominują tam tylko rozmowy o gimnazjach

Tomek 23:27:13

a teraz zdalem sobie sprawe ze bede musial jak sie zdecyduje na ta historie
                                                    ziemi sredzkiej wkleic link z tymi snieciskami

Tomek 23:27:24

a to juz nie bedzie to samo

Wacław 23:27:34

Zdecydowanie nie.

Tomek 23:27:42

no to odpada

Tomek 23:28:26

to moze damy ten watek jak uzywac forum

Tomek 23:28:37

ale w sumie 2 pokrewne to chyba strata miejsca

Wacław 23:28:48

Ale to powtarzanie dwa razy tego samego....

Tomek 23:29:07

bo jeszce byl temat Magia ziemi sredzkiej

Wacław 23:29:12

...w takiej sytuacji już lepiej "Rozrywki..." i "Ciekawe wydarzenia..." - też
                                                    pokrewne, ale bardizej przydatne.

Tomek 23:30:24

Magia ziemi sredzkiej mial 11 postow

Tomek 23:30:42

ale za to byloby doslownie o srodzie

Wacław 23:31:09

Nie reaktywujmy postów na siłę - szukajmy takich, które są popularne - a więc
                                                    potrzebne i trzeba je szybko na Forum odnaleźć.

Tomek 23:31:56

dobra damy na razie te rozrywki a potem sie moze cos innego znajdzie

Wacław 23:32:23

Njrozsądniej dla mnie brzmi "Dla początkujących..." "Ciekawe wydarzenia"
                                                    i "Rozrywki kulturalne...."
        • kormoran7 Re: Temat administracyjny 09.11.05, 13:19
          Usunalem temat Ducha bo w zasadzie nie wiadomo o co w nim chodzi.Nie piszmy
          takimi zagadkami bo nie kazdy ma czas by wyjsc na miasto i przeczytac to co
          jest napisane gdzies tam. Piszcie konkretnie o co chodzi zeby nikt nie czul sie
          niedoinformowany
          • waclaw_kzn Re: Temat administracyjny 09.11.05, 13:26
            Absolutnie nie zgadzam się z decyzją Kormorana! W ten sposób musielibyśmy usuwać
            każdy temat, którym interesują się co najwyżej dwie-trzy osoby, bo nikt inny nie
            wiedziałby, o co chodzi. Nie zgadzam się!
            Mnie osobiście temat zaintrygował, a ponieważ mam dziś czas wyjść do miasta -
            przyjrzę się temu napisowi,a potem przywrócę temat Ducha, by się w nim
            wypowiedzieć!
            To ostrzeżenie przed moją administracyjną dywersją (?) Kormoranie.
            • kormoran7 Re: Temat administracyjny 09.11.05, 13:42
              Przekonales mnie. Bylo to nierozsadne z mojej strony.Sam przywrocilem juz
              temacik.
              • waclaw_kzn Re: Temat administracyjny 12.11.05, 13:32
                Gorbaczow5 stworzył temat o zbiorze książek dla Polaków na Białorusi. Ponieważ
                mamy swój średzko-białoruski wątek, gdzie poruszamy tematy związane z Białorusią
                - tam przeniosłem jego apel:
                • waclaw_kzn Re: Temat administracyjny 16.11.05, 22:47
                  Błądzić jest rzeczą ludzką...
                  Mój umysł przywykł do szukania porządku i grupowania wszystkiego w łatwe do
                  ogarnięcia zespoły, połączone wyraźną cechą. Myślałem, że ta zasada, przydatna w
                  życiu, a tym bardziej w naukowych poszukiwaniach, przyda się i na Forum. Jak się
                  okazuje myliłem się...
                  Chęć porządku przegrała z potrzebą wyrabiania sobie najlepszego miejsca,
                  najbardziej dogodnej pozycji i postulatu jak największej wolności słowa.
                  Przeniosłem temat Gorbaczowa5 do tematu o Białorusi, bo uznałem, że zbiórka
                  książek dla tamtejszej polonii pasuje jak najbardizej do rozważań o tym kraju i
                  sytuacji na linii Warszawa-Mińsk (i Środa-Mińsk ;]). Gorbaczowowi5 wydało się to
                  dziwne, ale w czasie prywatnej dyskusji przestał oponować, tym bardizej, że
                  obiecaliśmy umieścić tę informację w informacjach wstępnych o Forum u góry...
                  Znalazły się jednak osoby, które odebrały te poczynania za atak na wolność
                  słowa, bo przecież jakże można ingerować w miejsce, w którym znalazł się post!
                  Trudno mi się z tymi zarzutami zgodzić, bo każda wolność ma pewne granice, ale
                  skoro zostało to odebrane jako akt tyranii, nie będę się przy swoim upierał.
                  Posypały się też argumenty, że w wątku o Białorusi nikt apelu nie zauważy, a
                  jako osobny temat zwraca na siebie uwagę - zapewne słuszny (i wysuwany także
                  przez Ducha, który jest dla nas autorytetem).
                  Vox populi vox dei!
                  Skoro taka wola ludu, przywracam ten temat, tym bardziej, że żaden z nas nie
                  wywiazał się ze zobowiązania umieszczenia iformacji we wstępie do Forum (hihi,
                  ani Kormoran, ani ja nie zdecydowaliśmy się wziąć odpowiedzialności za
                  ewentualne zepsucie tam czegoś).
                  W przyszłości nie dopuszczę się tak apodyktycznych aktów nieokiełznanego
                  władztwa i ogranicze się tylko do usuwania reklam i wulgaryzmów.
                  Urażonych przepraszam, a jako zadośćuczyneinie pozostawiam ten wątek również w
                  Średzko-białoruskim...
                  • kormoran7 Re: Temat administracyjny 18.11.05, 11:28
                    Na tym forum nie mielismy nikogo obgadywac a nawet wspominac konkretnie o jakis
                    osobach nawet w pozytywnym znaczeniu. i teraz Duch dal temat o tej nieszczsnej
                    kandydtace na miss. Niby napewno w jakis wulgarny sposob nie mowilibysmy o niej
                    ale czy wogle mamy prawo dyskutowac o konkretnych ludziach? ja bym ten temat
                    usunal a wy co myslicie?
                    • duch3 Re: Temat administracyjny 18.11.05, 12:02
                      Sam skasowałem ten temat.
                      A czy to ty skasowales moja wypowiedz o lini Mins-Środa?
                    • emi53 Re: Temat administracyjny 18.11.05, 12:50
                      Też byłem zaskoczony,gdy ujrzałem ten temat.Zaraz potem post ten zniknął,więc
                      chwała administratorom za szybką reakcję i trzymanie sie zasad działania forum!
                      • kormoran7 Re: Temat administracyjny 19.11.05, 00:13
                        Ja ale tylko dlatego ze to samo wpisales gdzies indziej chyba bodajze w temacie
                        o ksiazkach na bialoris a po 2 nie bardzo wiedzialem czemu wpisales to tutaj
                        skoro to temat dla adminow gdzie mowimy co usuwamy a co nie
                        • rogeer Re: Temat administracyjny 19.11.05, 14:38
                          Uważam, że temat o miss powinnien być usunięty i dobrze że tak się stało. Nie
                          wiem jakie posty ducha wywaliłeś więc na ten temat się nie wypowiadam.
                          Jak idzie akcja promocyjna w naszym mieście?
                          • kormoran7 Re: Temat administracyjny 19.11.05, 15:27
                            Mamy prawie 2 tygodniowy zastoj poniewaz oboje z Kazanem nie mielismy czasu by
                            sprawe reklamy dopracowac. Spotkalismy sie jednak w koncu przed wczoraj i
                            ustatlilismy ze w ruch puszczamy ulotki i plalaty reklamujace nasze forum ktore
                            kolega Kazan ladnie przygotowal graficznie. Mam nadzieje ze juz w tym tygodniu
                            pojawia sie ulotki w szkolach, punktach ksera itd. Badzcie czujni:)
                            • kormoran7 Re: Temat administracyjny 19.11.05, 15:28
                              Teraz mi sie cos jeszcze przypomnialo. Z ulotkami nie bedzie problemu gdzie je
                              polozyc ale prsilibysmy was o to bysciepodali nam miejsca gdzie mozna plakat
                              powiesic
                              • rogeer Re: Temat administracyjny 06.12.05, 15:59
                                Nie wiem co się z Tobą Kormoranie ostatnio stało, ale dawno się nie odzywałeś,
                                więc mam pytanie Co z akcją promocyjną? Bo jeśli była to nie przyniosła efektu a
                                jeśli nie było to na kiedy planujecie bo coś nasze forum marazmem zalatuje...
                                • emi53 Re: Temat administracyjny 09.12.05, 22:38
                                  Rogeerze -to do Ciebie,lub Ducha,a może i Wacława informacja.Gdyż jak widzę na
                                  razie Kormoran nieobecny.Przeczytałem -chyba duch napisał o maraźmie i braku
                                  świątecznej oprawy...
                                  Podejmę się jutro przesłać odpowiednią porcję propozycji na świąteczne motto
                                  dla Średzkiego Forum.No i jeszcze jakieś dodatki ,by uatrakcyjnić forum przed
                                  Świętami.
                                  A tak,a propos -przydałyby sie na forum jakieś świąteczne tematy...Myślę ,że
                                  ktoś je wreszcie zainicjuje.
                                  • kormoran7 Re: Temat administracyjny 19.12.05, 18:31
                                    Temat dla poczatkujacych musi byc jako pierwszy wklejony bo jest najwazniejszy
                                    dla nowych ludzi ktorzy tutaj zawedruja.

a jesli chodzi o akcje promocyjna to nie bylo jej jeszcze z tego zwgledu ze
                                    poprostu brakowalo czasu na wydrukowanie tych ulotek i plakatow. Rogeer wie
                                    czym sie w ostnim czasie musialem zajc i napewno mnie usprawiedliwi przed wami:)
                                    Moge tylko zapewnic ze jeszce przed nowym rokiem czesc ulotek pojdzie w miasto.
                                    Obiecuje!
                        • duch3 Re: Temat administracyjny 19.11.05, 16:44
                          Czy uważasz że moja wypowiedz tak bardzo zaśmieciła ten wątek? Chyba nie, nie ma
                          potrzeby tak wielkiego porządkowania forum.
                          A jeśli chodzi o ten nieszczesny temat o miss- sam przyznałem się do błędu i
                          dlatego go usunąłem.
                          Pozdrawiam :)
                          • duch3 Re: Temat administracyjny 29.11.05, 18:58
                            Kormoranie gdzie jesteś?
                            Chyba to że sie czasem nie zgadzamy nie jest przyczna Twojej nieobecności?
                            Pozdrawiam Cie! :)
    • duch3 Powitanie.. 11.01.06, 12:44
      Nie mogę zmienić powitania, ponieważ za każdym razem gdy sie wylogowyje powraca
      te noworoczne. Próbowałem już kilka razy i bez skutku. Prosze jednego z
      administratowrów aby spróbował to zrobic.
      Pozdrawiam
      • kormoran7 Re: Powitanie.. 29.01.06, 10:13
        Prosze o przywrocenie linkow stron internetowych na pierwsza strone forum. Mi
        te linki byly Bardzo nieraz przydatne np do szukania połączeń PKS i PKP a takze
        do czytania informacji co u np u STRUSIA sie dzieje. Nie ma sensu dawac 11
        linkow do tej samej strony. Wystarczylyby nawet 3 ale 11 to pzresada. Powiem
        szczerze ze to przerost formy nad trescia.
        • rogeer Re: Powitanie.. 29.01.06, 14:35
          To była tylko chwilowa reklama! Nie denerwuj się tak;)
          • kormoran7 Re: Powitanie.. 01.02.06, 21:27
            Mati masz ostanie ostrzeznie. Jak chcesz cos wyjasnic kolezance to zrob to
            gdzies indziej a najlepij na swoim forum. Na tym forum nie chcemy zadnych
            klotni nawet wtedy gdy nie ma wulgaryzmow
            • mati.wlkp Re: Powitanie.. 01.02.06, 21:44
              I nie powinniście też chcieć żadnych prowokacji, skoro nie chcecie kłótni ale
              to szczegół...
              • kormoran7 Re: Powitanie.. 01.02.06, 21:47
                Ja cie nie prowokuje tylko wyszedlem z zalozenia ze psujesz klimat tego forum i
                zniechecasz ludzi do wypowiadania sie tutaj.
                • mati.wlkp Re: Powitanie.. 01.02.06, 21:55
                  Nie mówię że ty mnie prowokujesz, tylko wasz użytkownik który wysuwa na mnie
                  fałszywe oskarżenia. Ja chciałem się tylko bronić.
                  • kormoran7 Re: Powitanie.. 01.02.06, 21:59
                    Mati masz prawo do obrony jak najbardziej. Tylko mozna to robic w niej
                    impulsywny sposob. przeciez ty na swoim forum tez chyba unikalbys tego ze ktos
                    by sie klucil w taki ostry sposob. chodzi o ogolna atmosfere i zwrocenie uwagi
                    ze moze pozostalym uzytkownikom forum moze sie nie spodobac wasza klutnia
                    • emi53 Re: Powitanie.. 06.02.06, 16:04
                      Kormoranie...moja prośba ,o przeczytanie listu,pod adresem : kormoran7@gazeta.pl
                      • kormoran7 Re: Powitanie.. 12.02.06, 15:14
                        Wiesz Emi ze narazie raczej nie bede ci mogl pomoc. W redakcji bylem dopiero z
                        4 razy. Mialem teraz prawie 3 tygodniowy urlop z powodu sesji.Dlatego nie bylem
                        nawet w stanie poznac wszytkich ludzi tam pracujacych. Nawet nie wiem jak
                        wyglada ten Pan Kwiatkowski. Mozemy zrobic tak ze ja tam pojde i znajde tego p
                        Kwiatkowskiego. Jesli mnie z nim skontaktuja to wtedy poprosze o to o co mnie
                        prosiles.jest jeszca inna mozliwosc. Moze bys napisal e-maila do redkacji i
                        poprosil szefostwo o udostepnienie e-maila lub telefonu tego Pana. Wtedy sam
                        bys sie z nim skontaktowal. Byloby szybciej i bardziej osobiscie.Jak ty to
                        widzisz?
                        • kormoran7 Opinie o Adminach 12.02.06, 15:19
                          Ponizszy watek byl dla Emiego a teraz do wszystkich bedzie:)
                          Minal rok odkad jestesmy administratorami. Bylo nas trzech(w kazdym z nas inna
                          krew) a teraz juz 4(niczym czterech pancernych):)Moze chcecie sie podzielic
                          ocenami na temat naszej pracy. Ja pozwole sobie w imieniu 3 moich kolegow po
                          fachu podziekowac wam forumowicze ze nie daliscie nam powodow do tego bysmy
                          musieli interweniowac mocno. Tak trzymac dalej a bedzie pieknie
                        • emi53 Re: Powitanie.. 12.02.06, 17:26
                          Dzięki Kormoranie za odpowiedź.Masz rację .Spróbuję się osobiście
                          skontaktować.Zresztą nie jest to sprawa aż tak pilna.Raz jeszcze dziękuję -
                          pozdrawiam z okazji rocznej działalności...
                          • natala77 Re: Powitanie.. 12.02.06, 23:06
                            Szanowna Administracjo, dobrze - podzielę się oceną Waszej pracy:P
                            Sprawujecie się świetnie - ot, wszystko:D
                            • kormoran7 Re: Powitanie.. 12.02.06, 23:30
                              Moze doczekamy sie kiedys ze nasza wladza ustanowi Panstwowoy dzień
                              Administratora Internetowego.Niektorzy na tym zarabiaja wiec swieto sie nalezy
                              jak nie wiem co:)
                              • waclaw_kzn Re: Powitanie.. 13.02.06, 13:09
                                Sądzę, że nalezy wyjść z inicjatywą oddolną:
                                1. Ustalic datę (najlepiej zawoerającą możliwie same 0 i 1, np. 01.01.,
                                10.01.,10.10., 11.01., 11.10...
                                2. Ogłosić oficjalne pierwsze obchody...
                                3. Uczcić w odpowiedni administratorski sposób (a potem tradycyjny, czyli
                                wspólną popijawą)...
                                4. Rozpropagować ideę...
                                5. Zebrać 100000 podpisów pod nowy projekt ustawy o święcie narodowym, następnie
                                zadziałać w Parlamencie odpowiednim lobby..
                                ...i sprawa załatwiona!
                                • rogeer Re: Powitanie.. 13.02.06, 18:31
                                  Czyli żaden problem:)
                                  Z niecierpliością czekam na ten wspaniały dzień:)
                                  • natala77 Administracja... 13.02.06, 19:27
                                    To nie przejdzie xD
                                    Społeczeństwo nie chce więcej elit =P
                                    Może coś bardziej egalitarnego - "Dzień Forumowicza"? rotfl;]]

No co, kurka, sami - w czwórkę chcecie pić??!!
                                    :)
                                • kormoran7 Re: Powitanie.. 13.02.06, 21:12
                                  Kazanku a czemu akurat data z zerem i jedynka?To jakies specjalne twoje
                                  ulubione liczby?
                                  No to proponuje za tydzien w piatek spotkac sie na piwku i pomyslec nad tym:)
                                  Mowie serio o spotkaniu.Pasuje wam drodzy Admini? Natalka tez milo widziana bo
                                  nie byloby roboty dla adminow bez forumowiczow:)

• natala77 Re: Powitanie.. 13.02.06, 21:17
                                    0 i 1 - nawiązanie do systemu dwójkowego, na którym zbudowana jest wszelka treść
                                    w komputerze? :)

Kormoran, za tydzien w piatek bawimy sie na koncercie w OK.... !
                                    • kormoran7 Re: Powitanie.. 13.02.06, 21:24
                                      A co za problem isc po koncercie na piwo. Na piwo zawsze jest czas. A tym
                                      bardziej bedziemy w dobrym nastroju to i piwo bedzie lepij smakowac.
                                      • kormoran7 Re: Powitanie.. 15.02.06, 10:15
                                        A prosze mnie tu w blad nie wprowadzac. w piatek jest przedstawienie w OK
                                        teatru It a w sobote jest koncert. Jak sie ma za duzo tego wszytkiego to juz
                                        sie moze pomylic wszystko:)No ale fakt ze z powodu tych wydarzen swieto adminow
                                        nie przejdzie. Choc w sumie oczywiscie nikt sie nie kwapil z tym zeby wyrazic
                                        swoja ochote na spotkanie oprocz ciebie Natalko albo chociaz wymyslec inny
                                        termin spotkania wiec uwazam ze umawianie sie na tym forum to zbedny wysilek...
                                        • mati.wlkp Re: Powitanie.. 17.02.06, 14:43
                                          Oj nieładnie namawiać nieletnią na piwo ;) <lol>
                                          • natala77 Re: Powitanie.. 17.02.06, 15:16
                                            nikt tu nikogo do niczego nie namawia Mateuszu
                                            • mati.wlkp Re: Powitanie.. 17.02.06, 15:19
                                              No wiem :) Przecież żartowałem Natalio :]
                                              • mati.wlkp Hmmm.... 18.02.06, 14:20
                                                Chciałem Was poinformować, że jesteście u nas w linkach na stronie głównej na
                                                pierwszym miejscu ale widzę, że my nie jesteśmy u Was :) Jeśli nas usunęliście
                                                z linków to mogliście chociaż podać jakiś powód a nie tak cichaczem zniknął
                                                adres naszego forum :) pozdrawiam
                                                • duch3 Re: Hmmm.... 18.02.06, 18:16
                                                  Ciekawa sprawa, tez jestem ciekaw kto to zrobił. Hmm...???
                                                  • mati.wlkp Re: Hmmm.... 18.02.06, 19:43
                                                    No ja też jestem bardzo ciekawy czy w ogóle ktoś się przyzna. Chciałbym
                                                    przytoczyć wypowiedź rogeera z dnia 13.02.05

"Ja mam też taką małą sygestię, żeby dać powiedzmy ze 3-4 adminów, zawsze
                                                    większa kulturka będzie, tylko by musieli pamiętać o tym, że to mimo wszystko
                                                    jest forum i nie można wszystkiego co się nie podoba kasować :) (...)"

Widocznie jakiemuś adminowi nie podobał się link do naszego forum :/ Szkoda
                                                    tylko, że tego nie skonsultował z pozostałymi adminami. W ten sposób
                                                    wykorzystał swoją władzę w nieciekawy sposób :/
                                                  • rogeer Re: Hmmm.... 19.02.06, 02:00
                                                    Spokojnie spokojnie, niedługo znajdzie się winny i link do waszego forum
                                                    zostanie przywrócony.
                                                  • waclaw_kzn Linki 20.02.06, 01:09
                                                    koro mówimy o linkach...
                                                    Rogeerku, przyjaciele z Forum Średzkich Szkół podjęli się trudu i odnaleźli
                                                    linki do wszystkich średzkich szkół od poziomu gimnazjalnego wzwyż. Czy nie
                                                    moglibyśmy pójść za ich przykładem? U nas tylko LO... a tyle jeszcze szkół.
                                                  • duch3 Re: Linki 21.02.06, 21:51
                                                    W końcu dodałem te linki i skrócene do granic możliwości powitanie które
                                                    przesłał mi Emi. Ja bardzo chętnie umieściłbym więcej, ale uwiezcie mi ze nie
                                                    moge. Skracam jak moge aby zmiescił się kazdy wyraz. Aby wygladało to tak jak
                                                    teraz, musiałem po "ucinać" nazwy niektórych linków. Wstępna strona jest jak za
                                                    krótka pościel, albo na głowe albo na nogi nie starczy...:(
                                                  • emi53 Re: Linki 21.02.06, 22:14
                                                    Dzięki Duchu,za choć tak krótkie motto. I tak, im krótsze,tym bardziej zapada w
                                                    pamięć.Więc nie obwiniaj się - zrobiłeś bardzo dobrze skracając do minimum...
                                                    Dostarczę Ci jeszcze więcej - tych krótkich ,byś mógł zmieniać je przynajmniej
                                                    raz w tygodniu...
                                                  • emi53 Re: Linki 28.02.06, 11:46
                                                    Informacja dla Ciebie,Duchu.Wszystkie cytaty,które posłałem Tobie wczoraj
                                                    pochodzą z księgi -Tirukkural.
                                                  • waclaw_kzn Kłopoty z tematem o Szlabanie 18.04.06, 00:11
                                                    Przepraszam pozostałych adminów za kilkukrotne powtórzenie tematu o Szlabanie -
                                                    wszystko przez błędy, ktore pojawiły się tam w linku (nie wiedzieć czemu,
                                                    skasował się Enter, a potem trochę innych kłopotów).
                                                    [Poza adminami, na szczęście, nikt tych pozakładanych i pousuwanych tematów nie
                                                    widzi.]
                                                  • waclaw_kzn www.srodapm.republika.pl 14.05.06, 01:02
                                                    Zmieniłem niedziałający link na głównej stronie i dorzuciłem informację o
                                                    konkursie (choć sam nadal nei wiem jak w plebiscycie PODIUM głosować ;-] Mam
                                                    nadzieję, że nikt nie będzie miał mi tego za złe.
    • black791 Re:Pytanko odnosnie forum :P 14.05.06, 05:03
      Jest taka opcja tutaj zebym nie musial sie logowac za kazdym razem?.Szukam szukam i znalesc nie moge.No chyba ze nie ma ;p
      • kormoran7 Re:Pytanko odnosnie forum :P 14.05.06, 09:59
        Dobrze zrobiłes Kazanku ale czy przez przypadek chyba nie zauwazyłes ze na
        stronie 2 razy jest informacja o zagłosowaniu na ta strone. Lepij ta jedna
        usunac zeby balaganu nie było od namiaru reklamy:)

Black nie ma takiej funkcji nadczym tez ubolewam
        • duch3 Odpowiedz 18.05.06, 15:42
          RE:
          Wiesz kiedys mowileś ze mamy ci dawac znak jak bedziemy widziec ze pozwalasz
          sobie na cos a nam moze sie nie to podobac. No wiec nie podoba mi sie to ze
          odznaczyłeś ten watek bo:
          1)Nie zapytales nikogo choc jest jeszcze 3 adminów
          2)Mozna bylo usunac watek o rozrywkach bo jest jeszcze mniej wazny niz ten
          3)Wszyscy wybrali ten watek na tapete bo uznali ze jest bardzo wazny dla nowych
          ludzi

Tak wiec ja juz nie mam opcji doklejania wiec doklej go spowrotem Duszku dla
          dobra forum
          • kormoran7 Re: Odpowiedz 18.05.06, 16:35
            Wiesz co może i dla ciebie jest to łatwe ale nie dla wszystkich. Myslisz ze
            dlaczego mamy tak mało ludzi na forum. bo poprostu nasze forum jest dla nich za
            skomplikowane w obsludze. Pamietasz przeciez ze na poczatku my sami mielismy
            problem z obsluga i tez pare zreczy musielismy odkryc i sie nauczyc. Umiesz
            obsługiwac to forum bo jesteś tu ponad rok ale pomysl o innych którzy chcą sie
            wypowiadac ale odstrasza ich cały mechanizm drzewek, gałązek logowania itd. Dla
            mnie np temat o galerii tez juz jest nieaktualny a nie mowie zeby go zdjąć.
            Kazdy ma inny punkt widzenia jak widać.
            • duch3 Re: Odpowiedz 18.05.06, 16:44
              Zgadza sie, kazdy ma inny punkt widzenia. Dlatego czekam na opinie pozostałych
              adminow i forumowiczów. Niech wiekszośc zdecyduje.
              • kormoran7 Re: Odpowiedz 18.05.06, 16:48
                Ha teraz to większośc a wczesniej sam podjałes decyzję. Naprawde gdybyc miał
                odrobine dobrej woli to być zdjął z tapety inny temat i zastapił go instrukja
                bo to nie problem tylko po prostu chcesz zrobic mi chyba zrobić na złość i
                udowidnić że masz rację.
                • duch3 Re: Odpowiedz 18.05.06, 23:41
                  Wcale nie Kormoranie. Nikomu nie chce robić na złość, po prostu mam inna wizje
                  tych trzech przyklejonych watkow. Moim zdaniem ten temat jest najmniej wazny,
                  ale prosze o komentarz reszte administratorów. Jesli oni sie zgodza, to
                  przywroce tamten watek. A pytam sie reszty, poniewaz nie spodziewałem sie tak
                  ostrej reakcji z twojej strony.
                  Pozdrawiam
                  • rogeer Re: Odpowiedz 21.05.06, 12:49
                    Jak dla mnie ten temat jest tymczasowy więc powinien narazie pozostać, a potem
                    powninniśmy wrócić do tematu z instrukcją.
                    Drodzy Admini prosze się o takie rzeczy błache nie kłucić:)
                    • waclaw_kzn Kwestia linków 06.11.06, 10:55
                      Szanowni współadministratorzy,
                      sądzę, że czas zastanowić się, czy nie należy usunąć niektórych linków do
                      nieaktywnych już stron, by zrobić miejsce na nowe. Dla przykładu "Kurier
                      średzki" nie istnieje już od miesięcy i nie wygląda na to, aby miał być
                      reaktywowany, tym samym jego strona jest nieaktualna i wątpię, żeby ktoś z niej
                      korzystał.
                      Oczywiście, strony takie mają wartość historyczną i są dowodem na działalność w
                      przeszłości, ale w ten sposób moglibyśmy zamieścić także (to też gazeta, więc
                      podają ten przykład) istniejącą pomimo upływu lat stronę "7 dni Środy".
                      Proponuję usunąć linki nieaktywne, stworzyć osobny temat, np. "Archiwum linków"
                      - może nawet przyklejony u góry, w którym je zamieścimy - i w ten sposób uzyskać
                      miejsce na nowe linki, tylko aktywne. Myślę, że to wprowadzi nieco porządku.
                      Co Wy na to?
                      Bez konsultacji z pozostałymi adminami sam decyzji nie podejmę. Wypowiedzi
                      wszystkich Forumowiczów są, rzecz jasna, mile widziane.
                      • rogeer Re: Kwestia linków 06.11.06, 12:24
                        Jestem za, nawet nie potrzebne nam jest archiwum linków bo i po co jak są już
                        nie aktywne?
                        Wacławie jak dla mnie możesz przystępować do aktualizacji.
                        • waclaw_kzn Re: Kwestia linków 06.11.06, 14:27
                          Poczekam jeszcze na wypowiedź Ducha.
                          A archiwum linków chętnie bym stworzył. Część z tych stron jest zapomnianych,
                          ale nadal istnieją - warto je zachować jako muzeum, choć niekoniecznie jako
                          temat przyklejony jak proponowałem.
                          • waclaw_kzn Re: Kwestia linków 06.11.06, 15:02
                            na razie usunąłem link do strony ŚTK, ponieważ nie tylko nie jest aktualizowana,
                            jak niektóre, ale już po prostu nie istnieje.
                            Zastanawia mnie strona OK, która ostatnio aktualizowana była chyba w grudniu
                            ubiegłego roku! Właśnie takie strony trafiałyby do archiwum. Część już by tam
                            została - niektóry, gdyby znów były aktualne, wracałyby na stronę główną.
                            • duch3 Re: Kwestia linków 06.11.06, 17:42
                              Jestem za :)
                              • waclaw_kzn Re: Kwestia linków 06.11.06, 19:51
                                W takim razie zajmę się tym dziś lub jutro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka