Dodaj do ulubionych

STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy !

11.05.05, 22:33

WITAM. BARDZO PROSZE O JAKIEKOLWIEK INFORMACJE KOGGOS KTO MIAŁ STYCZNOŚC Z
FIRMĄ "PROMOTION GROUP STUDIO FOTO PANORAMA" ZNAJDUJĄCA SIĘ PRZY ULICY
SIERADZKIEJ 12/6 W POZNANIU. CZY KTOS WIE JAK MOGE SPRAWDZIC ILE LAT ISTNIEJE
TA FIRMA??
pYTAM PONIEWAZ ORGANIZOWAŁA CASTING W SZCZECIENIE NA TWARZE DO REKLAM Z
PRAWIE 200 OSOB DOTALO SIE 17 I W TYM JA. W TYM TYGODNIU JUZ JESTEM UMOWIONA
NA ROBIENIE PORTFOLIO I MAM WPŁACIC PIERWSZA RATE 150ZŁ MIEC PODPISANĄ UMOWE
I W TYM ZAGWARANTOWANE TRZY KONTAKRY Z FIRMAMI KTORE ZLECA MI REKLAMY.
BOJE SIE ZE TO OSZUSTWO. AHA I POTEM PO 2 TYG ODBEIRAM KATALOG I PORTFOLIO I
JAKOS W TYM CZASIE MUSZE WPLACIC JESZCE 200 ZŁ CZYLI RAZEM 350.
JESLI NIE JEST TO OSUSTWO A RACZEJ MI NIE WYGLĄDA ALE JEDNAK SIE BOJE TO
PORTFOLIO JEST NAPRAWDE TANIE BO WSZEDZIE OFEROWALI MI ZA 600ZŁ. I JESLI NIE
JETS TO OSZUSTWO TO OPLACA MI SIE ZAUNWESTOWAC 350 ZŁ I ZAROBIC JESZCE W
CZERWCU OK 2500 NA REKE ZA REKLAME .
ALE WŁASNIE?
CZY KTOKOLWIEK COS SLYSZAŁ O TEJ WŁASNIE FIRMIE??:/
BARDZO RPOSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDZ!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: 80.51.227.* 14.05.05, 13:49
      siema ja jestem z Łodzi i wpłaciłam już te pięniądze i przysłali mi katalog i
      portfolio. narazie nic nie słychać nikt nie dzwoni ani nic ale wierzę ze się
      uda cokolwiek trzeba ryzykować pozdrawiam buziaki pa zostawiam swojego maila to
      odpisz agniesialodz@wp.pl
      • Gość: janusz Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.05, 18:42
        mialem sesje w tej firmie okolo 8 miesięcy temu i jak na razie jestem
        zadowolony.podpisalem jedna umowe i dostalem w terminie kase.teraz nie
        zaluje,ze zainwestowalem.warto bylo!polecam!niedlugo mam miec kolejna
        sesje.pierwsza wypalila,to druga tez wypali.
        • Gość: kampom Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 22:22
        • Gość: aneta Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:08
          czy moglbys mi napisac cos wiecej o tym castingi bo ja tez bralam w nim udziel
          i znajoma fotograf powiedzial mi z ete zdjecia sa poprostu beznadziejne, z
          efotograf napewno ich nie robił...A ty gdzie byles na castingu?? prosze o
          odpowiedz na adres singi1@wp.pl
        • Gość: ???? a ile ci dali za to pisanie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 18:51
        • Gość: gość Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:09
          to jescze raz ja nie dostałam żadnego telefonu ale napewno będzie :* warto inwestować
      • Gość: JA 15 Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 12:19
        ja tez zostalam wrobiona mialam odebrac zdjecia w pt w hotelu ESCADA ale
        powiedzieli mi ze ich nie maja . NA CASTINGU PYTALI O ROZNE RZECZY ALE NIC NIE
        ZAPISYWALI zaplacilam im 30 zl i nie dostalam zadnego pokwitowania MYSLE ZE TO
        NIE BYL FOTOGRAF ALE ZWYKLY BURAK zakwalifikowalam sie mam isc we wt i niewiem
        co mam robic
        POMOCY!!! PROSZE O ODPISANIE
        • Gość: Omen Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.icpnet.pl 05.04.06, 17:06
          Za mało tutaj negatywnych opinii? Proszę nie ładuj się w to. Lepiej za te 350
          zł kup sobie coś dla siebie (jakiś ładny ciuszek:) więcej to da niż ładowanie
          się w to bagno. A zdjęć nie mają bo to firma jednoosobowa i nie nadąża z
          wypalaniem płytek. Wkońcu szefowa musi spożytkować ukradzione pieniądze na
          imprezach. Zapomnij o tej firmie i jakiejkolwiek umowie, nie warto.
          • Gość: klaudia Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.chello.pl 03.07.07, 19:19
            ja dostałam zdjęcia i mam już 2 sesje zdjęciową i jest ok.ta firma jest w
            poznaniu warszawie i krakowie więc nie wierze że to przekręt.A może ci się
            nie udało,że tak piszesz. ta firma nie jest jednoosobowa!
        • Gość: Marcin Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:15
          siema jamiałem jużjedną wizyte tez płaciłem 30zl i się dostałem mam
          następnąsesje w piątek niewie czy iść morześ coś od pisać co dalej u ciebie
          było???pomurz!!!
        • Gość: zawiedziony Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.gorzow.mm.pl 22.05.06, 14:54
          Słuchaj ja zapłąciłam za sesje syna już 400 zł pierw 150 potem 200 a teraz za
          przesyłke 50 zł. to jakiś żart ???!!!!!!!!!!! Oszuści wysłali mi tylko jedno
          zdjęcie mojego dziecka i płyte!!!, za 400 zł jedno zdjęcie dranie wysłali.
          • Gość: wenus Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 21:59
            co jest nikt nic nie pisze.CZy naprawde nikt nic nie robi w tej sprawie?No tak
            krowa która dużo ryczy mało mleka daje .Rozumiem to.
            • Gość: beata Dołącz do MNIE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 14:02
              nie wiem co mam myslec widze ze powiekszylam grono
              naiwniakow ... ;/ja zaplacilam za casting 30 zl zostalam
              przyjeta zaplacilam nastepne 150zl czekam dalej ..dzisiaj doznalam szoku ta
              wlasnie firme obsmarowali w gazecie ze mna na zdjeciu ja tego tak nie zostawie
              ide zglosic tam gdzie powinni juz dawno byc niech nasze wladze dorwa piekne
              laski czekam jestem z stargardu szcz moze ktos do mnie dolaczy mam 37 lat
              czekam na kogos z mojej miejscowosci
              • Gość: ICE CUBE Re: Dołącz do MNIE!!!! IP: 80.50.59.* 02.07.07, 09:26
                Pani Beato. Miałem (nie)przyjemnośc czytać piątkowe wydanie Głosu
                Szczecińskiego i wszystkie niepochlebne opinie w tym artykule były skierowane
                pod adresem firmy Promotion Group oraz właścicielki tej firmy. Chyba że w
                poszczególnych powiatach ten sam artykuł wychodzi w innych wersjach. Artykuł
                ten nie był autoryzowany a Pani Kucharczak nie wyraziła zgody na wykonanie
                jakichkolwiek zdjęć. Wszystko odbyło się bez jej wiedzy i zgody. Winną tego, że
                znalazła się Pani na zdjęciu w tym arykule (zdjęcie wykonano Pani "od tyłu",
                widać tylko Pani plecy) jest tylko Pani Wioletta Moradsiewicz, łowczyni taniej
                sensacji, która pisuje do GS (nie zasługuje ona na miano reportera - za tak
                nieprofesjonalne zachowanie).
                Pani Beato. Myślę że w dobrym guście byłoby przeproszenie właścicielki
                Promotion Group za niesluszne zarzuty ale tę kwestię pozostawiam w gestii Pani
                sumienia i zdrowego rozsądku.
                • Gość: Kamil Re: Dołącz do MNIE!!!! IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 29.03.08, 15:54
                  Człowieku, a jakim prawem nakłaniasz Panią Beate do przeprosin?
                  Przecież jej nie obraziła, tylko wyraziła swoją opinie do której ma
                  niezbite prawo.
                  Sam idź przepraszać szefowa agencji (Twoja wpowiedź brzmi, jak by
                  była Twoja szefową). Albo przeproś Panią Moradsiewicz!!!

W dobrym guście by było, zebyś juz tu nie pisywał. Ka pe wu?
                  • Gość: krystian Re: Dołącz do MNIE!!!! IP: *.dzi.vectranet.pl 17.04.08, 19:47
                    Trzy godziny temu byłem na castingu w Hotelu Wielka Sowa w Bielawie
                    ale o tej firmie nie miałem pojęcia bo były wywieszone tylko plakaty
                    z miejscem castingu i numerem telefonu.Miało byc za fri a tu sie
                    okazało że trzeba wnieść opłatę 40 zł.Może sie dostanę a może mi
                    przyślą nawet zdjęcia.To wychodzi na to że za swoją twarz ja płacę a
                    nie zarabiam na niej.Moim zdaniem to oszuswo
                    • Gość: Majka Re: Dołącz do MNIE!!!! IP: *.tktelekom.pl 06.05.08, 14:25
                      Krystian ja bylam na takim castingu jakieś 2 lata tem,z tego co
                      pamiętam nikt prawie się nie dostał,bo z moich znajomych tylko
                      jedna kumpela.płaciliśmy po 40 zł również,a o tym,że kosztuje bo są
                      zdjęcia dowiedziałam zapisując się wcześniej telefonicznie.
                      ja zdjęcia dostałam i to całkiem fajne ,bo czarno-białe.
                      wiem,też od znajomej,która zajmuje się już długi czas
                      modelingiem ,że często za zdjecia trzeba płacić .to normalne jakby
                      gaża dla fotografa.
                      też się zastanawiam czy probówać jeszcze jak będzie casting , ale
                      wydaje mi się,że twarz można mieć ładną ale przede wszystkim trzeba
                      być akurat w danym momecie twarzą modną,potrzebną do jakiegoś
                      produktu.
                      może jeszcze spróbuje...:)
                      a na punkcie zdjeć zawsze miałam hopla hi hi ,także nie żałuje tych
                      kilkudziesieciu złotych
                      • Gość: Kropa Re: Dołącz do MNIE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:38
                        Byla nie dawno w Kołobrzegu. tez poszłam n akasting powiedziała ze mam problem.
                        zadajac mi pytanie na ile oceniam swoja urode w skali od 1-10 powiedziałam ze 6
                        a ona ztakim tektem. potem wzieła kase popstrykali pare fotek no ale ani zdjec
                        ani telefony ani nic nie widze do tej pory!!
                        Maskra!:/
          • Gość: klaudia Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.chello.pl 03.07.07, 19:21
            350 jest za menagera fryzjera,makijaż itd a 50 za zdj.
            • Gość: oszukany Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:05
              no pięknie widzę,że pani natalia sobie działa w najlepsze i nabiera ludzi i
              nabija sobie kaskę w ciągu dalszym i nic nie stoi jej na przeszkodzie. Drodzy
              moi nie dajcie się naprawde nabrać na te piękne frazesy i jej działalność bo to
              tylko strata pieniedzy i nerwów - jeżeli chcecie wiecej informacji znajdziecie
              pewnych życzliwych, którzy na tym forum się wypowiadali i uzyskacie potrzebne
              informacje wystarczy przejrzeć dokładnie forum tam wszystko jet napisane.
              życzę owocnego studiowania forum i nie dajcie się zwieść
              • Gość: Remek Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.tktelekom.pl 16.10.07, 14:06
                • Gość: Remek Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.tktelekom.pl 16.10.07, 14:14
                  Witam wszystkich inernatów! byłam na castingu w owej firmie ok.3 lat
                  temu,może
                  nie zapowiadało się mega profesjonalnie ajednak. nie,że będe tu
                  słodził czy cokolwiek.ale nigdy wcześniej nie miałam ochoty bawić
                  się w castingi,myślałam,ż eto to dla lasek.byłem w błedzie!pod
                  namową starszej siostry spróbowałem,zakwalifikowałem się i .....
                  dostałam 2 oferty i już nie było mi głupio pozować przed
                  obiektywem .Kto by nie chiał 2 tysięcy zł za pare godzin ,teraz mam
                  zamiar uderzyć w modeling. i nie bede żałował wkładu finasowego bo z
                  twarzą mi się opłaciło :) pozdrawiam wszystkich co czekają i życze
                  cierpliwości jak u mnie a teraz pa sapdam na rozmowe do Warszawki :)
                  (w sprawie modela "wybiegowego") a co tam ....pozdrawiam Firmę jeśłi
                  pamięta jeszcze długowłosego Remka
                  • Gość: 2005 Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 17:41
                    i widzę że znowu pojawil się jakiś pozytywny post, widocznie pani oszustka znowu
                    zaczyna się bawić teraz w innym mieście-ludzie nie dajcie się nabrać to już tak
                    trwa 3 lata i nikt jeszcze zrealizowanego kontraktu nie miał, a pozytywne posty
                    to tylko nakręcanie naiwnych. przeczytajcie dobrze forum a znajdziecie wszelkie
                    potrzebne iformacje a nawet jeszcze więcej- długowłosy remek co to ma być, nie
                    napracowaliście się z wymyśleniem ksywki jejku co za prymitywne w stylu tej
                    oszustki
                • Gość: Maria Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.07, 13:35
                  Cześć.Ta firma prowadzona przez Natalię Kucharczak to oszuści. Rok
                  temu byli w Ostrowie Wlkp.Posłam z córką za casting wzieli 30
                  zł.Pomyślnie przeszła i za sesje zapłaciłam 350 zł .Po 6 miesiącach
                  dostałam katalog w formie czarnobiałej gazety i płyte .Na tym
                  koniec .Telefon tej oszustki nie odpowiada .Ostrzegam to podli
                  OSZUŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: kali Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.85-237-161.tkchopin.pl 10.06.08, 07:59
                ta firma to jedno wielkie oszustwo straciłam wraz z córką 500 zł i
                nic, nawet nie chcę mi się o tym pisać. nie dajcie się zwieść to
                lipa !!!!!! dziwię się ze jeszcze nikt nie zgłosił ich na policję
                chyba czs najwyższy to zrobić. jestem wściekła na siebie że dałam
                się tak oszukać czas z tym coś zrobić! nie można tylko pisać jak to
                nas wykiwali trzeba odebrać co nasze i dac im nauczkę!!!! mam
                nadzieję ze nie tylko ja mam takie zdanie.trzeba ich pozwać i tyle!
          • Gość: DOR-WITCH Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.chello.pl 09.08.07, 20:30
            SUKIN...!!!
            Jestem tancerką i to dobrą.
            Byłam w PANORAMIE w Krakowie w 2003 roku.
            Zapłaciłam i NIC !!!
            Przykro jest mi,że człowiek myślący (czyli ja),był tak naiwny,
            że dał się < WYDYMAć > !!!
            Ale jest jeden pozytyw...< WYDYMAć w DUPę >...,
            BO WłAśNIE TAM ICH MAM !!!
            To czysta prawda.TO OSZUśCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: MICHAŁ Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: 212.244.210.* 17.12.07, 13:11
            To jest wielka sciema ja zaplacilem za sesje 40zł. potem czekałem
            dwa tygodnie na odp.listonosz przyniósł mi płyte za któora musiałem
            zapłacic nastepne 48zł.to nie jest wiele ale ile ludzi tak
            mialo,proponuje zgłosic do UWAGI tak sie nie robi,ci co to
            wychwalaja to sa napewno podłozeni ludzie albo jedna ta sama
            osoba.Musimy cos z tym zrobic .LUDZIE NIE DAJCIE SIE NABIERAC TO
            JEST OSZUSTWO,T CO WAM PRZYJDZIE TO ODSYLAJCIE.Policja tez powinna
            sie tym zajac
        • Gość: klaudia Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.chello.pl 03.07.07, 19:15
          tam wyraźnie jest napisane ze jak się zakwalifikujesz to ci nie przysyłają ,ale
          dają na 2 sesji płytkę a pokwitowaniem jest kartka o której godzinie są wyniki
          zakwalifikowania.Też napisane!trzeba czytać ja jestem zadowolona a pytają o
          różne rzeczy po to by nam się nie nudzilo
          • Gość: matiska Re: studio foto panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.miedzyrzecz.mm.pl 27.09.07, 22:44
            Witaj! nie wiem czy to Ty ale pewnie z tego co kojarze byłas na
            sesji okularów? odezwij się .pamiętam, że było jeszcze kilka osób z
            tej firm tzn. twarzy ,które brały udzał.ciekawe ile kasy dostałaś?
            ja miałam przelew na jakieś 2.300 a Ty>? teraz szykuje sie na 2
            sesje w listopdzie :) a co EW tam to fotograf krzywy to wizażystka
            za blada,to oni siedza w branźy nie Wy .ja nie narzekam.pozdrwiam
            wszystkich z sesji słonecznej:)
    • Gość: krzysiu.7@op.pl Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:32
      Ja tesz ostatnio bylem na castingu i go pomyslnie przeszedlem. mam miec teraz w
      niedziele sesje i zaplacic te 150 zl. tyle ze ja znam inny adres i troche inna
      nazwe tej agencji..Nie wiem, moze oni maja osobne bioro dla facetow i dla
      kobiet, bo miasto czywiscie sie zgadza, ale ulice mam podfana Jana III
      Sobieskiego 41/18
      boje sie ze zostane szukany, a to nie jest malo kasy, wie jesli ktos cos wie to
      bardzo bede wdzieczny za jakiekolwiek informacje, najlepiej na adres
      krzysiu.7@op.pl, ale na formu tez moze byc.
      • Gość: Katrzyna Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.05, 21:44
        Panie Krzysiu proszę Pana o pilny kontakt! telefon 691-800-281.zaraz odzwonie!
        to bardzo ważne.jak najszybciej.dziękuje.
        • Gość: michal Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.05, 21:57
          Drogi Krzysztofie! prosze o pilny kontakt.tylko daj sygnal na mój nr 607-134-
          636.
      • Gość: Lorrie re! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:00
        no to jesli to jest ta sama firma to w zawrotnym temoie zmienia adres widze..ja
        bylam na tym castingu dokladnie z firmy promotion group studio-foto panorama
        ktora jak jest napisane na pieczace miesci sie przy ulicy grunwaldzkiej
        104....wiec dziwnie...a tu zostaly juz pdane chyba 2 inne adresy...
        • Gość: phaeton230 Re: re! IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.06, 23:59
          Witam 3 sierpnia odbył sie casting w hotelu płockim, Zakwalifikowąłemsie i
          zakali mi zapłacic 150 zł,A ten adres to poznan grumawldzka 104 to jakies
          kpiny. łowcy twarzy powinni sami nam płacic a nie my im za to . Oni dostaja
          taka kase za znalezienie kogos do reklamy ze szoma a nas zbywaja paroma
          złotymi :)
          • Gość: fala Re: re! IP: *.eia.pl 20.11.06, 16:20
            witam
            tez zaplacilem 30zl
            i niby sie zakwalifikowalem
            ale kazali mi zaplacic jeszcze 350 zl w ratach!!!
            to kpiny i oszustwo!!!
            uwazajcie przewalacze jakich malo!
          • Gość: julita8888 Re: re! IP: *.ip.netia.com.pl 11.08.08, 17:49
            dokładnie, rzetelna agencja modelek i modeli nie bierze pieniędzy za takie
            rzeczy, bo to oni powinni płacić ludziom, zresztą to samo powiedziała kiedyś
            jakaś znana modelka (nazwiska obecnie nie pamietam) w wywiadzie dla TV, jako
            rada dla dziewczyn, chcących zostać. Jeżeli wołają pieniędzy, to lepiej się
            wycofać, bo to może być jakaś ściema. Ona nigdy nie płaciła za żadną sesje,
            nawet jak zaczynała dopiero, to jej płacono
    • Gość: aneta Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 15:00
      też byłam na tym castingu ale w Słupsku...zapłaciłam tyle ile chcieli i
      dostałam ten cały portfolio tylko, że z opóźnieniem. Te zdjęcia wcale nie sa
      rewelacyjne...gdyby je zobaczył prawdziwy fotograf to chyba by mnie wybrachał
      gdzie je robiłam!!! A jeszcze na dodatek musiał zapłącić za przesyłke chociaż
      przekonywali mnie, że nie poniose za to żadnych kosztów. teraz czekam na te
      całe sesje i kase bo mam nadzieje że okażze sie to warte tych pieniędzy. Jak
      któś będzie wiedział coś nowego to prosze o kontakt to mój e-mail singi1@wp.pl
      BĘDĘ WDZIĘCZNA
    • Gość: Maciej Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.wmc.net.pl 25.06.05, 22:28
      witam bylem na tym castingu w koszlinie na dzien dzisiajeszy stracilem kase
      czyli 350 zl :( czekam juz miesiac po terminie na ten "moj niby katalog" jak w
      najblizszym czasie nic sie nie zmieni to kieruje sprawe na policje pozdrawiam na
      dzien dzisiejszy nie wywiazali sie z umowy ja zaplacilem a oni nic mi nie
      przyslali
      • Gość: Aneczka Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 18:00
        Witam wszytkich.Powiem tylko tyle - poważna, szanująca się agencja, mająca profesjonalnych fotografów itp itd. NIE BIERZE KASY za: 1) uczestnictwo w castingu, 2) zdjecia próbne i inne rzeczy!!!! Ktos bardzo cwany wymyslił niezły sposób na zbijanie kasy w mniejszych miastach gdzie agencje foto/modelek/modeli nie istnieja. Byłam na castingu w Olsztynie - no coments....
        pozdrawiam wszystkich
        Nie dajcie sie nabierac bo to głupota
        • Gość: aneta Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:55
          Już tu raz byłam i chciałam tylko dodać, ze dziewczyna która była na castingu w
          moim mieście też nie dostała zdjęć w terminie i wciąż czeka na jakieś
          niby "sesje". Jej mama można powiedzieć żze wzięła się za sprawe i zazdwoniła
          do urzędu skarbowego w Poznaniu okazało sie, że nie ejst pierwszą osobą która
          zgłasza skargi na tą firme i [podała ich do sądu. Takżze sprawa może sie
          wyjaśni...lepiej chyba nie wpłacać żadnej kasy bo porostu się nie opłaca, będą
          to stracone pieniądze
          • kampom Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! 29.06.05, 02:48
            wpłaciłam część pieniedzy za córke, ale po sprawdzeniu firmy
            zrezygnowałysmy..........przyszło wezwanie i grożenie sądem, mimo,ze nie
            dostałysmy nawet obiecanego krążka z pierwszego castingu, nie dajcie
            się....groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=lang_pl&threadm=bife9d%24i2i%241%
            40inews.gazeta.pl&rnum=8&prev=/groups%3Fq%3Dpromotion%2Bgroup%26hl%3Dpl%26lr%
            3Dlang_pl%26selm%3Dbife9d%2524i2i%25241%2540inews.gazeta.pl%26rnum%
            3D8...groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=lang_pl&threadm=b435lf%24leg%241%
            40inews.gazeta.pl&rnum=1&prev=/groups%3Fq%3Dpromotion%2Bgroup%26hl%3Dpl%26lr%
            3Dlang_pl%26selm%3Db435lf%2524leg%25241%2540inews.gazeta.pl%26rnum%3D1
            • Gość: Agnieszka Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:37
              Witam! pisze Pani o grożeniu sądem!, a wydaje mi sie że jest normalne że przy
              braku płatności jest wysylane upomnienie tak kazda firma pracuje.No i gdzie
              Pani sprawdzała firm w panoramie firm czy w telekomunikacji?? Firma jest
              wiarygodna sprawdzałam w Urzedzie Miejskim w Poznaniu i Urzedzie statystycznym -
              sprawdzcie sami a przekonacie sie!
            • Gość: Sprysio kto chce coś zrobić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 20:41
              wszelkie informacje na temat oszukańczej firmy która wyrolowała mnóstwo osób na
              terenie całego kraju 693593003

• Gość: mADZIUNIA Re: kto chce coś zrobić? IP: *.beyond.pl 18.06.06, 19:27
                DZIWNE PISZECIE O TYCH ADREACH,BO SPRAWDZAŁAM NA POLCJI I TEN ADRES Z
                SOBIESKIEGO JEST FAŁSZYWU BO FIRMA NIE BYŁA NIGDY TAM NAWET ZAREJESTROWANA.JEST
                ZAREJSTROWANA NA GRUNWALZKIEJ I TO SIE ZGADZA.Z RESZTĄ CO TO ZA RÓŻNICA SKORO I
                TAK MIAŁAM JUŻ 2 SESJE ZDJĘCIWE I ZDODNE Z OBETNICAMI DOSTAŁAM WYNAGRODZENIE.
                NIE BYŁO MOŻE BUŻO BO 10 GODZIN POZOWANIA,PRZEBIERANIA I TONA MAKIJAŻU.ALE JAK
                KASA MIAŁA WPŁYNĄĆ ZA 7 DNI NA KONTO TOBYŁA.ZEZDJĘCIAMI TEŻ DZIWNE PSZCIE BO MI
                SIĘ PODOBAŁY I NAWET MÓJ WUJEK KTÓRY JEST RENOMOWANYM FOTOGRAFEM BYŁ
                ZACHWYCONY.POZA TYM WYSŁALAM JE JESCZE DO INNYCH FIRMY I TAM SPOTKAŁAM SIĘ Z
                POZYTYNA AKCEPTACJĄ TYCH ZDJEĆ.JA NE ŻAŁUJE ZAIWESTOWANEJ KASY 350ZŁ.POZDRAWIAM
                maaadziunia
                • Gość: KAMCIA Re: kto chce coś zrobić? IP: 212.2.101.* 13.07.07, 15:08
                  CZEŚĆ MADZIUNIA czy możemy pogadać na gadu gadu? Mam kilka pytań.
                • Gość: kamcia Re: kto chce coś zrobić? IP: 212.2.101.* 13.07.07, 15:11
                  Chciałabym wiedzieć coś więcej na temat tej firmy nie dawno brałam udział w castingu i trochę się martwię w poniedziałek będą wyniki ale nie wiem czy to nie przekręt ratujcie bo chyba zwariuje z niepewności!!!
                  • Gość: józef k Re: kto chce coś zrobić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 22:12
                    ludzie chyba czytamy rożne fora - tutaj naprawde wszytsko jest napisane skupcie
                    się i skoncentrujcie a wszytsko co chcecie wiedzieć znajdziecie - czy mało
                    opinie oszukanych do których się zaliczam??????
                    chcecie wyrzucić pieniądze w błoto polecam dobry sposób całkowite straty około
                    400 zł plus telefony do firmy do uznania - naprawdę nie pakujcie się w to
                    profesjinalni castingowcy nie biora kasy za sesję. Za sesję płaci się zawodowemu
                    fotografowi a nie na castingu tam tylko wybierają.
                    ta firma naprawdę działa legalnie ale niestety nie ma zbieżności między tym o
                    czym zapewnia się slownie uczestnika a tym co jest w pisemnej umowie a tam brak
                    jest informacji GWARANTUJEMY KONTRAKTY a o to się rozchodzi. Ta umowa polega na
                    zrobieniu tylko zdjęć za 350 zł ale nie wiem czy 7 zdjeć i płytka jest tyle
                    warte????
              • Gość: ruda Re: kto chce coś zrobić? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.06, 19:23
                czesc,sluchaj jesli mozesz to chcialabym uzyskac mozliwie jak najwiecej
                informacji na temat tej firmy.Jesli bedziesz wiedzial cos konkretnego to napisz
                prosze.
                • Gość: ruda Re: kto chce coś zrobić? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.06, 19:26
                  to znowu ja Ruda,pytam sie ciebie co wiesz na temat tej firmy bo ja mialam juz
                  jedna sesje platna dla mnie,a chcialabym przejsc do innej firmy ktora zajmuje
                  sie cala sylwetka.Takze ja jak na razie nie narzekam.
                  • Gość: Sprysio Re: kto chce coś zrobić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 22:00
                    Ruda o czym ty tutaj piszesz do Nas??????? jakie płatne sesje, komu Ty tutaj coś
                    wciskasz?? przyślij mi na maila lachim81@wp.pl kontakt bo chciałem sie coś
                    więcej dowiedzieć na temat tego "zrealizowanego zlecenia" czekam z
                    niecierpliwością..

Oj ciągle ktoś pisze jakies pozytywne komentarze jak można być tak bezczelnym i
                    próbować w dalszym ciągu ludzi nabijac w butelkę...

udzielam wszelkich informacji 693593003
        • Gość: Fotomodelka Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.212-33.bia.tkb.net.pl 29.06.05, 19:55
          Witam wszystkich, jestem fotomodelka od dluzszego czasu, znam profesjonalistow
          z brazy, i bylam na wielu castingach, lecz powiem wam jedno ' DObra agencja nie
          bierze kase za jakies cholerne poczatkowe fotki !!!!!!! RObia tak , ze jak
          widzisz ze masz " przyszlosc" to iwestuja w ciebie i promuja, a pozniej
          koszty !!!Dzisiaj sie dowiedzialam ze dostalam sie, i zapytalam czy moge
          przyniesc swoje portfolio, bo po co mam miec jakies marne fotki ZA 390zl?!,
          kiedy moge miec porzadne super fotki, od najlepszych fotografow. !! widac
          odrazu ze to oszusci ! A ktos napisal ze Cd ze zdjeciami nie dostal z
          poczatkowej sesji, , powinnismy dostac, tak pisalo w umowie !
          • Gość: fotomodelka Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.212-33.bia.tkb.net.pl 29.06.05, 19:58
            widzisz= widza"_
          • Gość: Stomil Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.06.05, 18:43
            Ja już się dowiadywałem o te portfolio. Nie można dawać portfolio wykonanego z
            innej firmy do użytku danej firmy. Ponieważ w umowie firma, która robiła
            portfolio zastrzega sobie materiału , które sama wykonała. Więc to jest
            normalne że sie ta firma nie zgodziła bo mogłaby ponieść tego konsekwencje.
            • Gość: Fotomodelka Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.212-33.bia.tkb.net.pl 30.06.05, 23:05
              ale to portfolio nie zostalo zrobione przez zadnej firmy, tylko przez
              prywatnych fotografow
        • Gość: Monisia Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.05, 22:47
          Witam! ja też bylam na castingu i sesji w Koszalinie na początku roku.Już raz
          zaplacilam w Warszawie 1.000,00 zl więc bylam ostrożna.Fakt faktem dostalam,
          katalog z malym (tygodnowym opoznieniem)ale, tydzien temu mialam sesjer
          zdjęciową za pośrednictwem Promotion Group Studio-Foto "Panorama" i musze
          przyznać, śe jestem zadowalona. Wlaśnie dzisiaj wplynely mi pieniądze na konto
          (cale 2.100 zlotych!!!!)Napewno bede inwestowac w jakies nastepne sesje czy
          zmiane wizerunku.pozdrawiam Monisia
      • Gość: Iwona- Koszalin Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 13:24
        ja tez tak myslalam !!! dostalam katalog z opóźnieniem i jeszcze musialam za
        niego zaplacic! ale mi sie udało! mam sesje reklamowa na poczatku sierpnia za
        mniejsze pieniadze niz mowili ale i tak koszt mi sie zwroci!
      • Gość: Baca Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 13:06
        Dla tych naiwnych, zobaczcie że WSZYSTKIE odpowiedzi POZYTYWNE dla jej pseudo
        agencji są pisane z jednego numeru IP, ten sam host. IP: *.adsl.inetia.pl.
        Nie bądźcie naiwni, ta oszukańcza firma działa juz tak od kilku lat, już nie
        raz mieli problemy, dajcie sobie spokój bo tam jeszcze nikt nie zarobił nawet
        złotówki.
        NIE POLECAM, MNIE TO WYGLADA NA OSZUSTWO, wystarczy zapytać tych co kilka
        miesięcy wcześniej zrobili tam zdjęcia.

A tu macie te NIBY pozytywne wiadomości, zauważcie że to wszystko ten sam HOST,
        czyli z tego wynika że to firma sama tak isze pozytywnie o sobie.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=385&w=23799383&a=24040954
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=385&w=23799383&a=26822864
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=385&w=23799383&a=26838014
        • Gość: stomil Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 17.08.05, 10:41
          Kurde to dlaczego to teraz piszesz!!!!

Ale juz za pozno dla mnie ja juz wplacilem kase:(
        • Gość: PMiB :) Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.wroclaw.mm.pl 10.09.05, 09:02
          Nie wiem sama, co mam o tym myśleć :P Po pierwsze, Baca - nie wiem, czy
          zauważyłeś, Ty też masz *.adsl.inetia.pl :) Nie Ty nie Ty jeden posiadasz
          Neostrade :P Po drugie - dzisiaj mam tą płatną sesje, zobaczymy co z tego
          będzie, wiem napewno - poważnie zastanowie się zanim cokolwiek podpisze. Gdybym
          była pewna, że to nie jest oszustwo - cieszyłabym się całym sercem :P Ale nie
          jestem, więc zostaje mi tylko sceptycyzm...
          • Gość: sguiguyiufiu oj IP: *.ip.netia.com.pl 11.08.08, 17:56
            Baca nie ma IP *.adsl.inetia.pl , to jest IP z Netii, a Baca ma z TP! oj oj
        • Gość: AGA Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.elk.mm.pl 24.10.05, 15:50
          dostałam własnie katalog ,chociaż nie wiem jak mozna nazwac to katalogiem to
          wygląda gożej od gazetki szkolnej ,żal mi tylko swojej kasy .pozdrawiam panią
          NATALIE KUCHARCZAK to jest jedno wielkie oszustwo to co pani robi .LUDZIE NIE
          DAJCIE SIE JUŻ WIECEJ NABIERAC ,TO OSZUSCI.
    • Gość: Stomil Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 02.07.05, 16:22
      właśnie sie dowiedzialem!!

Więc jezeli zrobiliscie portfolio w tej firmie to nie znaczy to ze od razu
      znajda wam reklame!!! TA FIRMA JAK KAZDA INNA JEST TYLKO POSREDNIKIEM!!! wiec
      ona promuje was u swoich klientow aby wlasnie ich klienci wzieli akurat was do
      reklamy.
      Wiec zalezy to od tego jak wyszlo wam portfolio, jak odbyla sie rozmowa
      kwalifikacyjna!!!.
      A opoznienie z wydawaniem zdjec maja dlatego ze robili duzo castingow, wiele
      osob sie dostalo i firma poprostu nie nadaza. Chca miec jak najwiecej twarzy
      aby mogli cos zaproponowac klientom.

Jak bedziecie cos wiedziec to piszcie to tu na forum.
      Pozdrawiam Stomil:)
    • Gość: ewa Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: 212.66.73.* 04.07.05, 16:34
      Cześć wszystkim! Jejku naczytalm się tych Waszych odpowiedzi i .... nie wiem
      już sama co mam robić. Bylam na castingu i dostalm się. Sesję do portfolio mam
      za niecale dwa tygodnie. Boję się że to jakiś przekręt. Doradźcie mi co mam
      zrobić? Czy na tej sesji podpisuje się jakąś umowę?może zana ktoś adres
      internetowy tej firmy? Z góry dziękuję za odp.
      • Gość: stomil Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 05.07.05, 19:07
        no czesc Ewa!!!
        Ja będę mieć sesje do portfolio 16 lipca w Olsztynie w Villa Pallas, to jak
        będę wiedziec cos wiecej to napiszę, a tak wogóle to kiedy masz miec tą sesje
        dokładnie i gdzie?

Pozdrawiam wszystkich:D
        • Gość: Ewa Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: 212.66.73.* 06.07.05, 11:50
          Hej Stomil
          Ja tez mam sesje 16 w olsztynie:-) dlatego chcialam wiedziec cos wczesniej na
          temat tej firmy... ale dzieki!
        • Gość: MAŁA Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 19:49
          HEJ JA TEZ BRAŁAM UDZIAŁ W CASTINGU W OLSZTYNIE I TERMIN PLATNEJ SESJI MAM NA
          16. 07 NA GODZINE 16.00 A TY MOZE DOWIEDZIAŁEŚ SIĘ CZEGOŚ NOWEGO?
      • Gość: Ola Re: Studio foto Panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 20:38
        Cześć! Dzisiaj byłam z córką na castingu organizowanym przez ta firme w
        Zielonej Górze. Po-pierwsze adres na wizytówkach jest jeszcze inny: co prawda
        jeszcze Poznań, ale ul. Grunwaldzka 104 pok.214. na dzien dobry skasowali 30
        zł, potwierdzenia oczywiście żadnego nie dali. Teraz czekamy na wyniki, a ja na
        pewno sprawdze tą firmę. Bo widać było, że ludzie tam pracują strasznie
        niekompetentni , a odpowiedzi pani nam udzialała wprost śmiesznych. To jedno
        wielkie oszustwo! Ale obiecałam córce te zdjęcia...
        • Gość: Milena Re: Studio foto Panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 20:40
          Dzindobry pani Aleksandro!Ja równiez byłam na tym castingu i mam taki sam adres
          jak pani:)
        • Gość: zawiedziona Re: Studio foto Panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.gorzow.mm.pl 22.05.06, 14:58
          JA się też skusiłam na tę sesję i żałuję bo zapłaciłam 350 zł do tego 50 zł za
          przesyłkę (nie było tego w umowie) i dostałam 1 zdjęcie.
    • Gość: stomil Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 08.07.05, 18:03
      czesc

Piszcie jak macie jeszcze jakies pytania.
      Poza tym piszcie ludzie ktorzy byli na castingu w Olsztynie

Elo
      • Gość: MAŁA Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.05, 19:58
        DAJCIE ZNAĆ BO STRASZNIE SIĘ BOJĘ. JUŻ RAZ ZOSTAŁAM OSZUKANA PRZEZ AGENCJĘ ART-
        MODELL MIESZCZĄCĄ SIĘ W OLSZTYNIE NIE CHCĘ DRUGI RAZ WEJŚĆ NA MINĘ
    • Gość: Maciej Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.wmc.net.pl 09.07.05, 22:01
      Czesc i witam ponownie :) wreszcie dostalem swoj wlasny mini katalog :) w sumie
      to smiesznie wyszly te fotki.... teraz czekam na "reklame"....;) zobaczymy jak
      to bedzie :) jak cos sie zmieni to dam znac pozdrawiam
      • Gość: Star Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 01:56
        Witam . Też jestem z Olsztyna i też mam sesję 16.07. Po przeczytaniu tych postów trochę nabrałem podejrzeń . Więć proponuje aby wszyscy , którym wypaliło coś z tą firmą napisali do mnie jak przebiegł ten właściwy casting , na którym wpłaca się 150 zł . Może ktoś udostępni mi na skrzynkę treść umowy , którą się podpisuje ( tylko do mojego urzytku ).O wszelkich zauważonych nietypowych zachowaniach też proszę pisać . A do Olsztyniaków skontaktójcie się ze mną na skrzynkę jak najszybciej i powiedzcie na jaką godzine macie wyznaczony termin. CZęsto przeglądajcie swoje skrzynki bo będę próbował odpisywać w ekspresowym tempie. DO OSÓB które znają agęcje , które fundują początkowe zdjęcia z friko ( jak widzą że ktoś ma szansę ) to proszę o podanie namiarów na te firmy ( adres , lub stronę internetową ) . Adres do mnie : t81@wp.pl
        • Gość: stomil Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 14.07.05, 19:10
          witam jeszcze raz, tak dla wyjasnienia pisze ze platna sesje mam 16.07 o godz.
          16.30 w Villa Pallas.

pozdrawiam
        • cleo19 Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! 15.07.05, 11:39
          Heyka. Ja również jestem umówiona na płatną sesję zdjęciową w Olsztynie w Vila
          Pallas. Mam tam być na 10.30, ale zdecydowałam, że pójdę tylko odebrać swoje
          zdjęcia z castingu. Dla mnie to jest jeden wielki przekręt. Zapłaciłam 20 zł za
          zdjęcia z catingu ;)... i starczy. Ludzie! Kasy wam nie szkoda na takie ciemne
          interesy?!
          Pozdrawiam
          • Gość: stomil Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.05, 22:50
            ale odbior zdjec z castingu jest od godz. 16 do 17. A zreszta jak wolisz. Jak
            ja pojde to sie wszystkiego dowiem i napewno napisze tutaj na forum co sie
            dowiedzialem. Jestem tylko ciekawy ile to bedzie trwalo te robienie zdjec.

Pozdrawiam.
            stomil
          • Gość: weronika!!! Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 11:17
            Chce załatwic ta firme trzeba cos zrobic ludzie !!!!!!to oszusci!!!!!jak cos
            piszcie do mnie na pieknawera@op.pl
        • Gość: edith Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.wroclaw.mm.pl 18.08.05, 17:14
          No własnie,czy ktoś zna stronę internetową tej firmy?Jak to może być,żeby taka wielka firma nie miała swojej strony??Szukałam ale nie znalazłam.Byłam na castingu dzisiaj we Wrocławiu.Jak narazie straciłam 25 zł.W poniedziałek wyniki.Babka mówiła,żeby zadzwonić i się dowiedzieć,a nawet telefonu nie dała sama z siebie a ulotki,które mi dali na mieście,zbierali dzisiaj.Trochę mnie to zastanowiło.Wróciłam się wiec po telefon.Dała mi bez problemu,no ale o takich rezczach to powinni pamietać.Jak czytam wasze komentarze to raczej na nic sie nie zdecyduję z tą firmą.Ale bardzo proszę dajcie znac jak cos bedziecie wiedziec,bo wiadomo,takie cos jest kuszące,ale nie za wszelką cene.Dzieki.Mój mail: temida24@interia.pl
          • Gość: ja Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.pl / 217.98.102.* 12.12.05, 08:18
            profesjonalne agencje modelek mają swoje stronki netowe..ja nie
            rozumiem,dlaczego dajecie się zrobić na taką kasę..to,że są zarejstrowani-to
            co?masę firm się niby rejestruje a robią coś innego...jak pisałam wcześniej
            jestem modelką od 19-go roku życia i wiem,jak to wyglada a za castingi się nie
            płaci..tylko,jak już w Ciebie zechcą zainwestować robią porfolio...i w każdej
            dobrej Agencji startujesz już z tym porfolio..Agencje bazują na porfolio..kiedy
            idziesz na casting..wiec dajecie sie nabierac..
    • Gość: Artur Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 16:19
      Witam wszystkich
      Jestem fotografem amatorem i od jakiegos czasu przyglądam się modelingowi w
      naszym kraju.
      Wydaje mi sie ze na dzien dobry wydawanie kasy jest zbędne.
      Są setki fotoamatorów którzy za pozowanie wykonają modelką/modelom dobre zdjecia.
      Nie beda to moze doskonałe foty z najwyzszej półki ale nie tylko moim zdaniem w
      pełni wystarczające aby zaprezentować właściwie Swoją osobe :)
      Tak więc zalecam daleko posuniętą ostrożność w wydawaniu kasy a opowiesci ze za
      miesiąc sesja za 2500 zł włóżcie między bajki :)
      Pozdrawiam i powodzenia
      PS
      Zapraszam rzecz jasna w razie czego chętne osoby na zdjęcia.
      fotkowiec@tlen.pl
      • Gość: Irka Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 16:59
        Witam Pana fotografa! nawiasem pisząc miałam doczynienia z tą firmą mojej
        osobie się powiodlo choć nie należe do osób szczupłych! miałam dwie sesję
        płatne z czego jedną wyjazdową (koszt przejazdu zwrócili,) i zapłacono mi tyle
        ile mówiono. Jeśli sie Pan przygląda modelingowi to proszę zwrócić uwagę na typ
        działalności w/w firmy TO NIE JEST TYPOWY MODELING modeling to cała sylwetka
        wybiegi itp.!!
        • Gość: Artur Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 14:43
          Witam po czasie

odezwalo sie do mnie kilka osób z tego forum dlatego mi sie przypomniało :)
          widze ze temat wiecznie zywy a naiwnych przybywa
          Irka - mysle ze w temacie nie chodzi o definicje danego słowa

Pozdrawiam wszystkich
          • Gość: uwaga Re: IP: *.prenet.pl 22.07.06, 15:55
            miejcie sie na baczności bo licho nie śpi a takich firm na rynku wiele, sam się
            przekonałem bo mnie wyrolowali i jestem w plecy koło400 zł tak drodzy. ta umowa
            jest tak skonstrułowana że cieżko się do nich przyczepoić i cokolwiek podważyć
            jest tam wiele nieścisłości i znaków zapytania - kto się chce w to mieszać i
            stracić pieniądze jego sprawa
            • Gość: anowia Re: IP: *.kom / *.os1.kn.pl 29.07.06, 00:52
              słuchajcie wiele ludzi sie jeszcze na te farse nabierze,im nic nie można zrobic
              oni z tego zyyja,amy zyjemy w świece kłamstw i głupoty ludzkiej...miejcie sie
              na baczności!!
              • Gość: jack Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 07:19
                oo ale cisza ciekawe czy firma przestaje już działać czy może jakieś inne
                względy przemawiają za brakiem postów, może pani N wyjechała na urlop do
                ciepłych krajów za nasze pieniądze????

• Gość: stomil Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 16.07.05, 21:53
      Siema

dzisiaj wlasnie bylem na sesji do portfolio, bylo calkiem niezle. Dostalem
      zdjecia z castingu na plycie cd i wszystko ok, ja sam nie wiem o co wam
      chodzi...przynajmniej u mnie w miescie(Olsztynie) ze wszystkiego sie wywiazali
      i jest tak jak mialo byc. Troche dziwne zdjecia wyszly z tego castingu ale tak
      jest zazwyczaj jeszcze byl upal w ten dzien 30*C to se mozecie wyobrazic, ale
      teraz wizazystka mnie wypudrowala i twarz mi sie juz nie swiecila:)
      Za 2 tygodnie dostane te portfolio i katalog i trzeba bedzie wplacic nastepna
      rate czyli 200zl. A pozniej sie zobaczy co dalej.....
      bede pisac na biezaco.
      POZDRAWIAM
      stomil
    • Gość: ewa Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: 212.66.73.* 17.07.05, 10:17
      Hej! Ja zrezygnowałam! I się bardzo cieszę! Komedia! To miała być wizażystka o
      której mówili? A ten koleśto fotograf? Sorry... nie raz miałam sesję i
      wyglądało to inaczej? To ma być profesjonalna firma? Koleś który na castingu
      rozmawia z kandydatami na sesji jest fotografem? A kobieta która jest
      fotografem na castingu udaje później przedstawiciela firmy? Hmmm... coś mi tu
      nie pasuje! A jak zobaczyłam zdjęcia z castingu... tragedia albo i jeszcze
      gorzej! Szkoda mi teraz tych 20 zł, które trzeba było zapłacić za casting i za
      te niby zdjęcia. Trzymam za Was wszystkich kciuki, żeby Wam się udało!
      Pozdrówka!
      • Gość: aneta Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:05
        Witam wszystkich
        Juz tu keidyś pisałam co na ten temat sądze, bo sama byłam na tym castingu tez
        się dostałam i tez miałam sesje na portfolio...i poropstu szkoda gadać zdjęcia
        zamiast pio 2 tygodniach dostałam po 1.5 miesiąca i jescze za nie płaciłam
        chociaż zapewniała mnie, że nie poniose żadnych kosztów! Zadzwoniła do nich
        moja mama i powiedziała o tym i niby mieli odesłać te pieniądze ale do dziś ich
        nie widać. Tak samo ktoś tu powioedział, że to jest na zasadzie banku
        twarzy...a ta babka zapewniała wszystkich uczestników, że oni wybireją tylko te
        twarze, które spełniaja pewne wymogi już wcześniej wybranych firm, czyli każda
        osoba, która przeszła casting powinna mieć później sesje i dostawać za to kase,
        ale jak narazie to na 3 osoby które znam z castingu z mojego mista nie miały
        żadnych sesji a casting był w marcu...Róbcie co chjcecie ale ja już bym drugi
        raz się na to nie pisała bo szkoda kasy...
        • Gość: Fotomodelka Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.212-33.bia.tkb.net.pl 20.07.05, 11:00
          Pisalam tu kiedys. I Absolutnie sie zgadzam z fotografem(Arturem).POrzadka
          firma czy agencja nie robi platnych sesji !Sama jestem w jednej agencji
          reklamowej, zrobia mi darmowe portfolio kiedy tylko bede chciala, teraz nie mam
          zbytnio czasu bo musze jechac na inne sesje( bezplatne), wlasnie jak Artur
          mnapisal, fotografowie-amatorzy zaproponowali mi( i nie tylko mnie) sesje ,
          przynajmniej bede miala fotki od roznych fotografow . A kazdy ma inne
          spojrzenia na modelki :). BYlam w niedziele u nihc zeby odebrac foty, wydawalo
          mi sie ze to jest takie beznadziejne ze szok! fotki z castingu wyszly fatalnie,
          odrazu wyrzucilam CD do kosza!i Zgadzam sie z EWA, naprawde do kitu!
          • Gość: ewa Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: 212.66.73.* 20.07.05, 14:15
            Hej Fotomodelko!
            Mam ogromną prośbę... czy mogłabyś mi przesłać adres jakiejś realnej agencji
            reklamowej? Albo chociaż ich stronkę internetową? Z góry dziękuję! Mój e-mail:
            anast2@wp.pl
            • Gość: stomil Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.05, 16:12
              Kurde tak tu piszecie o tej firmir, mam nadzieje ze moje pieniadze nie pojda w
              bloto. Zobaczymy jak wyjdzie portfolio, jak bedzie beznadziejne to juz calkiem
              dno bedzie z tej firmy ale sie zobaczy. Tak piszecie o tych bezplatnych
              portfolio, a mi zaprponowala firma VECTOR wspolprace, maja strone internetowa,
              ale tam tez musze zaplacic za portfolio...więc jakbys mogla to daj mi stronke
              tych firm bo chce poczytac co te inne firmy tam pisza, ok?? prosze o odpowiedz
              stomil007@wp.pl

Pozdrawiam i trzymam kciuki za tych co maja nadzieje:D
              • Gość: melon:) Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.Server.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 13:51
                wiecie co sama nie wiem co i jak....sama teraz sie boje ze zle zrobiłam...bo to
                jednak troche kasy....wycofac sie czy jak???gadałam z ta pania o tym forum i
                wiecie co mi powiedziała?!!!ze jest ktos...tznaczy ze był ktos kto podrabiał
                jej firme...miał wszystko identyczne nawet umowy itd.i co myslicie ze naiwna
                jej uwierzyłam???nie od razu kazała mi zadzwonic na policje zebym sobie
                sprawdziła..pokazała oswiadczenie z sadu bo sprawa jest w toku...a firma działa
                legalnie sama sprawdzałam zadzwoniłam do poznania do urzedu miasta i działa od
                8 lat na ul.grunwaldziej nie na jakiejs sobieskiego...mam miec nadzieje ze
                przysla te zdjecia ze dostane jakis kontrakt czy jak????dajcie znac ci ktorzy
                juz to przeszli....pozdrawiam
    • Gość: madziorek Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.powiat.elk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:08
      czesc, jestem kolejną osobą która miala do czynienia z ową firmą, mam prośbę do
      wszystkich,aby napisali mi cos na temat tej firmy, gdzie ją mozna sprawdzic i w
      jaki sposób. Wszelkie informacje prosze przesylac na adres madziorekw@tlen.pl
    • Gość: stomil Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.07.05, 10:46
      No nareszcie jakies pozytywne odpowiedzi:D
    • Gość: Darex Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.05, 14:14
      Hej,podpisalem umowę z Promotion Group Studio-Foto "Panorama" okolo 3 lata
      temu.z początku musialem czekać na ofert (aż 8 nmiesięcy)ale jak zadzwonili i
      przyslali dokumenty bylem w milym szoku.Reklamowalem szkole językową na
      folderze.na sesji bylo super,bo oprócz mnie byly jeszcze 2 osoby
      fotografowane.wiem.że również one dostaly za tą sesję kase.ja dostalem na konto
      bankowe mpo 7 dniach(zabrali prowizje i podatek),także dla mnie zostalo niecale
      2.300 zlotych.myślę,że to się oplaca-nawet kilkaset zlotych zainwestować.no i
      jeszcze jedno-przez to,że bylem na tych ulotkach to zauważyla mnie jeszcze
      jedna agencja reklamowa i bralaem udzial w pokazie kosmetyków.trochę dziwnie
      jak dla faceta,ale byla kasa z tego to wziąlem udzial.ja polecam firme!sie ma
      Darex
      • Gość: stomil Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 17.08.05, 10:58
        no to niezle, dobrze ze to napisales. Jestes spostrzegawczy. Ja wlasnie teraz
        sprawdzalem i masz racje te wszystkie odpowiedzi pochodza z tego samego adresu.
        Aleeee..... nie wiem co im zrobie w tej ich nedznej firmie....ale beda zalowac
        Piszcie jeszcze jak cos wiecie.
        • Gość: Stomil Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 18.08.05, 11:29
          no to juz wszystko jasne.

Zobaczcie co napisala Katarzyna w odpowiedzi dla Krzysia. I przy jej Nazwie
          GOŚĆ jest szarymi literkami napisany IP*.
          OK
          Teraz sprawdzcie co napisal Darex i tez sprawdzcie IP* napisany szarymi
          literkami.

Wniosek z tego...ze te wypowiedzi zostaly napisane z tego samego komputera. Jak
          wiele innych pozytywnych wypowiedzi. Tylko zobaczcie....

Juz sam nie wiem co myslec:/
      • Gość: ja Re: Studnio Foto Panorama czy ktoś to zna?pomocy ! IP: 195.182.20.* 12.09.06, 07:14
        czesc co wiecie na temat tej firmy na dzien dzisiejszy ??prosze o szybko odp...
        • Gość: xlow Re: Studnio Foto Panorama czy ktoś to zna?pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 07:18
          kochani czytajcie dobrze forum tutaj jest wszytsko napisane, wystarczy się
          skoncentrować i poświęcić troszkę czasu na zadziwiającą lekturę - osobiście
          polecam, nigdy się nie spodziewałem, że moge być jednym z bohaterów tak
          niesamowitej historii - jeszcze raz polecam.
    • Gość: biedronka Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.05, 14:27
      Witam!niemal od dziecka chodzę na castingi-poprostu to moje życie!lapie się
      każdej możliwości i okazji,aby gdzieś zaistnieć.niejednokrotnie moi rodzice
      (jestem studentką) inwestowali we mnie i to nie malo kasy.kiedyś wpadlyśmy na
      pomysl z koleżanką,żeby bezpośrednio powysylać swoje portfolia do
      reklamodawców.i co się okazalo.......klapa.to jednak pośrednik ma wejścia i
      uklady i on może coś wskórać.bylam na castingu w Promotion Grouup w Koszalinie
      i zostalam zakwalifikowana.katalog dostalam z opóżnieniem,ale dostalam umowę na
      sesję,którą mam mieć 1.08. w Koszalinie.napiszę potem jak wypalilo.pozdrawiam
      Biedronka
      • Gość: Fotomodelka Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.212-33.bia.tkb.net.pl 27.07.05, 20:54
        No witam jeszcze raz ,
        hehe nie interesuje sie agencjami reklamowymi wiec nie znam ich zbyt wielu ale
        agencje modelek itp to prosze bardzo
        www.forum.promodels.pl/viewtopic.php?p=9077 :)
        a agencje reklamowe mozecie znalesc na glownych stronach waszego miasta,
        wystarczy napisac " Agencje reklamowe" :)

Naprawde, mowie wam, znam profesjonalistow, i kazdy mi mowil ze modele/modelki
        nie powinni placic za portfolio ;), przekonalam sie o tym ze PromGroup to
        prawie jak bank twarzy po tym jak przyjeli moja znajoma :D kolejne 390 zl na
        ich konto poszlo , a dziewczyna niezbyt interesujaca, albo chyba ktos z was
        moze slyszal o ABB Film?? mysle ze tak, to prawie taka podobna agencja :)
        Pozdrawiam i zycze sukcesow :)
        • Gość: Beata Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:18
          Droga fotomodelko! caly czas krytykujesz a nie przedstawiasz zadnych dowodow
          nie wiem co o Twoich wypowiedziach mam sadzic. Wedlug mnie sa to Twoje tylko
          domysły! przedstaw dowody!sa rozne agencje promocyjne, modelingu itp. które
          mają rożną forme działania, a w tych czasach nie ma niestety nic bez
          pieniedzy!! Znam z opowiadań tą firmę i podobno wszystko było ok portfolio i
          kontrakty wiec udowdnij to co piszesz! bo juz naprawde nie wiem co myslec!! a
          moze poprostu Ciebie nie wybrano i dlatego teraz tak sie irytujesz??
          • Gość: Fotomodelka Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.212-33.bia.tkb.net.pl 30.07.05, 19:57
            hehe zeby mnie nie wybrano to juz odpusicilabym , hmm lecz wybrano mnie, jak
            chcesz mozesz do nich zadzwonic i sie zapytac " NGuyen Thu Huyen" prosze
            bardzo. Wiesz dlaczego z nimi nie podpisalam umowy, bo nie chcialo mi sie
            tracic 400zl, przeczytaj wczesniejsze posty, zruzumiesz dlaczego, fotki sa
            marne, zobaczylam moje foty i sie przerailam, mialam rozne probne fotki od
            roznych fotografow i agencji, ale te byly fatalne, a co do jakosci portfolia,
            to nie wiem sama zobaczysz, idz sie zapytaj profesjonalisto. A dlaczego nie
            podpisalam umowy, bo inna firma mi zaproponowala ze bede miala darmowe
            portfolio, i sam dyrektor powiedzial ze tak musi byc a nie trzeba placic ?!i
            prosze cie, ja juz zajmuje sie modelingiem ponad 2 lata hmm mam duzo znajomych
            fotografow, modelek i inni z tej branzy, i jak powiedzialam o tej firmie dla
            nich towiesz co powiedzieli?? : Odpusc sobie, nie warto, kolejny ABB FIlm"
          • Gość: klusek Re: STUDIO FOTO panorama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 00:03
            drodzy moi - pojawiły się ponownie telefony z firmy mające na celu zastraszanie
            osób, które chcą cokolwiek zrobić, ostrzec innych, udzielić informacji -
            przestrzegam uważajcie bo firma chwyta się różnych sposobów aby omamić ludzi i
            wciągnąć w niecne gierki, które będą skutkować dla potencjalnych klientów utratą
            pieniedzy.

Na marginesie umowa jest tak skonstruowana, że nikomu nie daje żadnej gwarancji
            zawarcia w przyszłości jakiegokolwiek kontraktu, a jedynie ustnie jesteście
            zapewniani o swojej atrakcyjności i wyjątkowości co nie ma odzwierciedlenia w
            rzeczywistości i jest zwykłym nakręcaniem spiralki - a wszystko po to byście
            tylko ulokowali pieniądze, (których nigdy nie odzyskacie - jeszcze raz, nie
            warto się pakować w to g....
    • Gość: stomil Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.olsztyn.mm.pl 18.08.05, 11:50
      A poza tym to co z Biedronką??!!
      Przeczytajcie jej post miala miec sesje 1.08 i co firma pewnie zapomniala
      napisac>:/

Widac ze to oszusci, nawet sciemniac nie umieja!!!!
      • Gość: biedronka Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.05, 10:38
        witam! jestem po sesji w Koszalinie.bylo męcząco,ale super.dlaczego nie
        pisalam? bo 7 dni roboczych czekalam na kase.dostalam kase i to w terminie.po
        tym jak dostalam kase wyjechalam nad morze i nie mialam dostępu do netu.
        pozdrawiam!!!!!!
        p.s.teraz czekam na następną ofertę.oby byla szybko.
        • Gość: julita8888 Re:njjhjj IP: *.ip.netia.com.pl 11.08.08, 18:29
          i znowu ten sam adres IP.... nie wydaje sie to wam podejrzane? Jak juz kilka
          osób mówiło... u profesjonalistów nie płaci się za portfolio, jeśli oczywiście
          agencja cie wybiera... gdyby ktoś chciał płacić za portfolio, to można iśc do
          fotografa i ci zrobi, za 300-400 zł, w zależnosci od tego ile zdjeć sobie
          zażyczysz... i wtedy wcale nie trzeba byc pieknym :PP płacisz, wymagasz. a jak
          agencja szuka modleki do reklam, to powinni miec zlecenie i za pieniądze z tego
          zlecenia opłacic twoją sesję
    • Gość: m.m. Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:37
      hej, 9. sierpnia zorganizowali casting i w naszym miescie,a mieszkam w Lesznie
      <niedaleko Poznania>. Mieli fotki przyslac w poniedzialek, nie dostalam ich.
      Moje znajome rowniez nie. Teraz nie wiemy co robic. Zaplacilam 25zl i po
      przeczytaniu Waszych postow boje sie czy warto inwestowac kolejne pieniadze. W
      sumie jak na razie nie mam az takiego problemu, bo nawet nie dostalam odpowiedzi
      czy przeszlam dalej. Mam nadzieje, ze w koncu zdjecia przyjda.
      Potem sie jeszcze sie odezwe,

pozdrawiam Was
      • Gość: Ewa Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: 212.66.73.* 27.08.05, 15:10
        m.m.
        Nie daj sie wrobić! Nie ma sensu placic tyle pieniedzy a potem zalowac! Lepiej
        poszukaj w internecie porzadnych agencji, ktore zajmoja sie reklamami itp. Nie
        daj sie nabrac na obiecywane gory zlota! Pozdrawiam!
    • Gość: cziko Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 10.09.05, 13:06
      Czesc przeczytalem wszystkie komenty i sam niewiem co myslec, jedno jest pewne
      umieja wyciagnac kase od ludzi bo pomimo niepewnosci albo sceptyzmu i
      przeczytaniu tego wszystkiego ludzie dalej brna w te bagno, bagno bo tylko na
      to sie zapowiada sam mam podpisac umowe 15.08 ale najwazniejsze to to zeby nie
      isc w ciemno isc z jakims prawnikiem albo z kims kto zna sie na takich umowach
      a jesli ta osoba powie ze umowa ta jest zgodna z prawem to wtedy podpisac i
      najwazniejsze domagac sie oryginalu umowy bo bez tego niema szans a jak nie
      wywiaza sie z umowy to sprawe oddac do sadu mamy przeciez w reku umowe i
      wszystkie dane Firmy a co najwazniejsze ktos napewno z firmy musi sie podpisac
      wiec mamy i osobe fizyczna którą można pociągnąc do odpowiedzialnosci. W sadzie
      mozemy domagac sie nietylko zwrotu 350zl ale i odszkodowania a te jest juz
      zalezne od prawnika jakiego wezmiemy i wynajecie prawnika wcale niejest takie
      kosztowne jakby mogloby sie to wydawac. Jesli czujecie sie oszukani i maci
      Umowe no to czympredzej do sadu. Pozdro jeszcze sie odezwe po 15.09 bo wtedy
      ide podpisac umowe i zabieram ze soba radce prawnego.
      • Gość: Ela Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: 80.50.80.* 23.09.05, 16:56
        Cześć Cziko!
        ja też byłam 15.09 na zdjęciach i podpisałam umowę.na razie wtopiłam 150 zł i
        raczej drugiej raty czyli 200 zł nie zapłace.Nie mam przekonania do tej
        firmy.Załuje że w ogóle dałam sie wciagnac w to wszystko.
        Jesli możesz napisz proszę jak to wyglądało u Ciebie.Byłeś z tym radcą prawnym?
        Czy myslisz że jest sens płacić im te 200 zł i czekać na nie wiem co?Bede
        wdzięczna za odpowiedz.Z góry dziekuję.Mój mail:m.emila@interia.pl.
    • Gość: ader Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.chello.pl 14.09.05, 19:24
      mialam stycznosc z ww. firma.zgadza sie nazwa lecz 08.05.2005rmiesci sie ona na
      os. Jana III Sobieskiego 41\18.Ja dalam sie nabrac na castingu w Gdansku.Pani
      Magdalena Cichowska rozplynela sie.szukam ludzi ktorzy zostali przez nia tak
      samo nabrani.
      • Gość: Akaradus Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.chello.pl 23.11.05, 12:56
        Ja równiez byłem na castingu w Gdańsku i również mam wielkie wątpilowsci co do
        tej firmy. Miałem je od początku, ale głupi wpałciłem pieniądze z nadzieją.
        Magdalena Cichowska wynajmowała mieszkanie na os. Jana Sobieskiego-gdyż
        dzwoniąc tam po paru miesiacach od castingu dowiedziałem się od innej lokatorki
        o tym. Zadzwoniłem wiec na komórke-na szczęście odebrała. Zapewniła że z powodu
        wakacji nie podejmowali prób szukania ofert (co za bzdura) i prędzej czy
        później na pewno jakaś firma będzie chciała mej twarzy i że nie ma możliwości,
        by tak się nie stało. Niestety mówiła to tak, że miałem wielkie wątpliwośći. Od
        tamtej pory nastąpiła cisza......
    • Gość: MAry17 Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 09.10.05, 17:41
      Cze. Byłam wczoraj na castingu tej firmy we Wrocławiu, z tego co widzę po
      waszych postach to już nie pierwszy taki casting tej firmy w moim mieście.
      Wszystko niby super i w ogóle, ale potem zaczęłam się zastanawiać troche...
      Właściwie umowa ok i w ogóle, ale ja mam adres firmy na ul. Grunwaldzkiej 104
      w Poznaniu, a widziałam że ludzie wcześniej mają inne adresy... to ile ich
      jest??!! W ogóle rozmowa kwalfikacyjna się nie kleiła, a i sam fakt
      pozdzieranych plakatów informacyjnych zaraz po ich przyczepieniu na mieście
      wydała mi się nieco dziwny. Jeśli ktos też był na spotkaniu z tą firma we
      Wrocq w październiku lub posiada jakies info to dajcie znać.
      aga_mary@interia.pl PoZdRo
      • Gość: Dzoolka PROMOTION GOPUP Studio "Panorama" IP: *.pwr.jgora.pl 10.10.05, 14:29
        Hej! Ja tez wygralam ten casting we Wroclawiu. Zaplacilam te 25zl za zdjecia z
        castingu. Potem mialam sesje zdjeciowa. Kobieta- ta szefowa chyba poiwedziala
        mi, ze to nie sa zdjecia do banku twarzy (jak czytaam wyzej, nie tylko mi to
        powiedziano), tylko jest to PEWNIAK. To mnie przekonalo i zaryzykowalam.
        Zaplacilam 150zl za sesje zdieciowa (to bylo 14.09 o ile pamietam) i kolejna
        rate mialam wplacic DO 30 WRZESNIA. Wplacilam 23.09 te pozostale 200zl.
        11.10 dostalam "przedwezwaniowe do sadu" wezwanie do zaplaty pod grozba
        wytyczenia rozprawy sadowej... Mam 3 dni na dokonanie wplaty. W sumie chca zeby
        im jeszcze placic za przesylke i to cale upomnienie. Lacznie 214,-. Od 2 dni
        staram sie tam dodzwonic, zeby wyjasnic nieporozumienie (przeeciez mam dokument
        ze wplacilam!) ale w biurze nikt nie odbiera telefonu. Wlacza sie sekretarka.
        Komorki rowniez nikt nie podnosi. Pozatym po przeczytaniu opinii jestem
        przerazona! Ktos pisal,ze wywyczyl firmie rozprawe w sadzie. Jak to sie
        skonczylo? Moze jakies informacje? :/

Pozdrawiam!
        Dzoolka

ps. jestem przerazona!
        • Gość: stomil Re: PROMOTION GOPUP Studio "Panorama" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 19:24
          czesc dzoolka

Ty do mnie ez przyszlo takie pismo choc wplacilem cala sume. Gdy tylko dostalem
          te wezwanie od razu zadzwonilem do tej kolesiowy i powiedzialem jej jak
          sytuacja sie przedstawia. Jeszcze tego samego dnia wyslalem kopie rachunku za
          wplacenie drugiej raty i wyslalem faxem poczta. Po tygodniu zdjecia sie
          pojawily i wcale nie byly takie najgorsze. Wiec nie panikuj tylko wysylaj
          szybko faxem skserowany rachunek i bedziesz miec problem z glowy.

POZDRo
          100mil
      • drozdja Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! 11.10.05, 17:50
        Cześć też byłem we Wrocławiu na castingu razem z kolegą. On się nie dostał a
        jutro na 18:30 jestem umówiony na podpisanie umowy. Zdjęcia miały być wydawane
        w hotelu a tymczasem kumplowi powiedzieli, że prześlą je pocztą-pewnie za
        dodatkową opłatą. Załuje tych 25 zł. Jedna wielka ściema i oszuści. Po
        przeczytaniu komentarzy jestem na NIE dla tej firmy. W dzisiejszych czasach
        firmy mają już swoje strony internetowe!!! dlaczego ta nie ma?!
        • Gość: kamila pomozcie to pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 17:48
          podajcie mi numer komorkowi jaki macie 693 i co dlaj to pilne bo dzownie do
          poznania do biura to sie włancza sekretarka a che tym oszusta i hamom pokazac
          • mamaku Re: pomozcie to pilne 15.05.06, 12:09
            Gość portalu: kamila napisał(a):

> podajcie mi numer komorkowi jaki macie 693 i co dlaj to pilne bo dzownie do
            > poznania do biura to sie włancza sekretarka a che tym oszusta i hamom pokazac

Nic kochana nie wskórasz, albo się nie dodzwonisz, albo nie będą chcieli z Tobą
            gadać.
            To ich chleb powszedni, mają takich telefonów kilkadziesiąt (podejrzewam)
            dziennie i już zdążyli się uodpornić, mają zawsze jakieś wytłumaczenie, albo
            pozostaje...odłożenie słuchawki. Jak dzwoniłam i mówiłam, że tego tak nie
            zostawię i pójdę z tym dalej (np. do mediów) to śmiali mi się w nos.
            A propos, w telewizji też ostrzegali przed takimi "agencjami", więc jak widać
            informacja informacją, a oni nadal bezkarnie uprawiają swój przestępczy proceder.
            Niech odezwie się choć jedna osoba, która po castingu i wpłaceniu kasy dostała
            jakąś konkretną ofertę i kasę za to? Wątpię, żeby się taka znalazła...
    • Gość: Artur Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 00:47
      Witam wszystkich ponownie

Napisała do mnie jedna z osób które tu zawziecie zbierają informacje o firmie

Jak Was pocieszyc ?

Wogóle :)

Nie da sie - castingi sa po to zeby zbic kase ew zapewnic sobie kilka ciekawych
      twarzy o ile wogóle taka firma ma jakiekolwiek kontakty.
      Powiem Wam tak - ja w czasie max roku również bede organizował castingi.
      Również bede brał kase - ale za zdjecia - nie mam zamiaru obiecywac bzdur o
      szybciutkich i wielkiej ilości kontraktach.
      Po co ?
      Wole robic zdjecia.
      i to dobre zdjecia /tak mi sie wydaje :) /
      Za to bedziecie ew płacic.
      Nie za obietnice.
      Własnie za portfolio.
      Ale wiadomo - apetyt rosnie w miare jedzenia.
      Moze za kilka lat bede obiecywał inne rzeczy ?
      Nie dajcie sie naciagac.
      Nie kazdy kolo z syfrakiem na szyi jest odrazu wzietym fotografem.
      A zdjecia nadal robie gratis :)
      Pozdrawiam
      Artur
      fotkowiec@tlen.pl
    • Gość: weronika!!! Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 11:06
      uwazaj ta firma to oszustwo mówie ci ja dałam sie nabrac mam ich zdjecia
      zrobili mi i sa okropne brzytkie to po prostu
      oszusi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
      • Gość: AGA Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.elk.mm.pl 13.10.05, 17:20
        moje dziecko dostalo sie na casting juz ponad dwa miesiace czekam na katalog
        • Gość: melon Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.Server.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 14:03
          a gdzie był ten casting????
          • Gość: melon Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.Server.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:04
            aga daj namiary swoje....pozdrawiam:)
    • Gość: melon Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.Server.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 14:01
      nie rozumiem waszych komentarzy straszycie chyba za bardzo....nie jest tak?!!!
      przeczytałam wasze opowiesci i strasznie sie bałam podpisujac umowe ale ja
      podpisałam kilka dni temu...zapytałam ta pania o te forum i wiecie co mi
      powiedziała?>?!!! ze ktos sie pod nia podszył miał wszystko identyczne nawet
      numer nipu wygład umowy wszystko robił zdjecia brał kase i tyle...myslicie ze
      uwierzyłam???eh..az taka naiwna nie jestem...kazała mi zadzwonic na policje a
      potem pokazała oswiadczenie z sadu to mnie przekonało...zaryzzykowałam
      podpisałam umowe wpaciłam kase...boje sie nie powiem ze nie...bo to fajnie
      wyglada z jej ust z waszych przerazajaco a te 350 zł.to dla mnie naprawde duza
      kasa...pozyjemy zobaczymy..najgorzej to bedzie sie przed rodzicami
      przyznac...ale jestem dobrej mysli...mam nadzieje...choc tyle!!!pozdrawiam
    • Gość: melon Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.Server.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 14:04
      a co do tych dobrych opinii pisanych z jednego kompa...moze te złe tez sa
      pisane przez jedna cwamna osobe ktorej nieposzło.....pomyslcie nad
      tym..wszystko ma dwa medale...jest czarne i białe..i nie ma ze jest
      inaczej....wygrał juz ktos sparwe w sadzie?????
      • Gość: AGA Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.elk.mm.pl 14.10.05, 15:14
        DZWONILAM DZIS DO NICH BO JUZ DRUGI MIESIAC CZEKAM NA KATOLOG .NAJPIERW MI
        PRZYSLALI Z OPLATA 50 ZL WIEC ZADZWONILAM CO JEST GRANE SKORO CALA KASE
        WPLACILAM ,OKAZALO ZE JEST POMYLKA ODESLSLAM I CZEKAM DALEJ .Z NINI NIE IDZIE
        SIE DOGADAC ,WZIELI KASE I MAJA NAS W NOSIE.
        • Gość: melon Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.Server.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:01
          aga skad jestes???za przesyłke sie jeszcze płaci???jaja sobie robia czy jak???
          • Gość: aga Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.elk.mm.pl 16.10.05, 17:52
            JESTEM Z ELKU .ONI POMYLKOWO NALICZYLI MI OPLATE BO KTOS INNY NIE ZAPLACIL ZA
            SESJE .WIEC ODESLALAM IM TO Z POWROTEM I CZEKAM DALEJ A KATALOG POWINNAM JUZ
            MIEC W POLOWIE WRZESNIA.ALE CHYBA PODAM ICH DO SADU BO W KONCU Z TAKIMI
            DRANIAMI TRZEBA ZROBIC PORZADEK . CO NIE
          • Gość: AGA Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.elk.mm.pl 16.10.05, 17:54
            NAJLEPIEJ BYLOBY GDYBY NIMI ZAJAL SIE PROGRAM' UWAGA'
            • Gość: Nike Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.10.05, 18:29
              08.10.05 STUDIO FOTO PANORAMA organizowało casting we
              Wrocławiu.Zakwalifikowałam się.Miałam już sesję zdjęciową, podpisałam umowę
              wpłacając I ratę.Do końca października muszę wpłacić II ratę.Osoby, które były
              na tym castingu,zakwalifikowały się i mają pewne wątpliwości tak jak ja proszę
              o kontakt: basienka_m@yahoo.ca
              • Gość: Mariusz Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.11.05, 16:14
                Ostatnio (23.11.2005) casting był w Wałbrzychu. Moja córka przeszła te
                "kwalifikacje" i teraz 4.12. ma mieć sesje zdjęciową. Po przeczytaniu tych
                informacji włos na głowie się jeży. Nie wiem w co wierzyć. Jak narazie wplacilem
                25zł i zastanawiam się czy dalej w to brąć czy dać sobie spokój. Proszę o
                konkretną radę od osób które miały do czynienia z tą poznańską firmą.
      • agnesalucjan Re: STUDIO FOTO PANORAMA czy ktoś to zna?pomocy ! 09.11.05, 15:14
        masz racje nikt nie napisał o sprawie sądowej wygranej dlatego nie chce mi sie
        w to wszystko co piszą wierzyć.pozdrowienia
        • Gość: Paula Oszustwo! IP: 194.146.219.* 27.06.06, 13:19
          Tak jak jakiś pan pisał wcześniej te wszystkie pozytywne komentarze są z
          jednego adresu IP! Czyli pewnie "owa firma" sama pisze sobie pozytywne
          komentarze. Ludzie przejżyjcie na oczy, nie widzicie ile tu jest oszukanych
          ludzi?! Moja siostra bierze w tym udział z synkiem 2 i pół letnim. wpłaciła 1-
          szą ratę 35 zł a ja zaniepokojona z mamą znalazłyśmy tą stronę i jeszcze inną,
          gdzie wypowiadają się ludzie z najlepszych agencji, że o PROMOTION GROUP nigdy
          nie słyszeli! Tyle tu oszukanych opsób, a tyle sie teraz mówi w TV i pisze w
          gazetach, że prawdziwa agencja nie bierze kasy za żande castingi, za wszystko
          sami płacą, bo to TY masz na tym zarobić, po to tam idziesz, żeby mieć z tego
          pieniądze, a nie ta "trefna agencja". Pozdrowienia z Wrocławia! P.S ludzie nie
          bądźcie naiwni!
          • jocaneli Re:masakra 28.06.06, 11:47
            dzieki za forum jestem z Wrocka i byłam na casingi 23.06 i dostałam sie dalej ale naszczeście pół godzinki przed wyjściem wskoczyłąm na neta i sie przeraziłam bo rtroche brakowało od tego że bym wpadła w to gó.. masakra. a chłopak który ze mna był chociaz mu mówiłam że to oszustwo to i tak poszedł. oni potrafia tak ładnie powiedziec, że człowiek im wierzy jeszcze ja tam byłam i chciałam sie dowiedziec eszystkiego i powiedziec, że na necie jest wszystko o ich oszustwie a ona mi mówi że moge sobie wszystko sprawdzić w urzedzie czy gdzieś tam że jest sprawa toczona, że jakaś firma działała pod ich marka i ludzi robiła w h..a. i jeszcze jakaś gadke walnęła że byłam wstanie jej uwierzyż naszczescie mój chłopak przemówił mi do rozumu i wy bo nie wszytski komentarze przeczytałam sorryyy pozzzzzzzzzdroooooo600
            • Gość: Sprysio Re:masakra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:59
              witam, widzę że coraz mniej pozytywnych postów co mnie jakoś wybitnie cieszy
              pani natalia i współpracowanicy jakoś na razie zaniechali swej działalności (w
              sensie pisania pozytywów) ale pozostawajmy czujni w ciągu dalszym.
              Dobrze koleżanka poniżej zauważyła co już kilkakrotnie sie pojawiało na forum,
              że w trakcie rozmowyz pania oszustką twierdzi, tłumacząc zarzuty pojawiające
              się na forum, że tą czarną robote wykunuje jakaś firma inna, którą się zajmuje
              już policja, a jej działalnośc jest całkowicie legalna. Ale czytam również
              poniżej, że pani oszustka powołuje się na legalność swojego działania i odsyła
              do sprawdzenia w różnych organach państwowych. Co do tego i owszem pierwszy
              etap działalności firmy jest jak najbardziej legalny i nie ma jakichkolwiek
              podstaw ku temu aby się przyczepić gdyż praktrycznie firma nic nie robi poza
              tym, że konfiskuje spora sumkę. Na wywiązanie się z umowy ma rok czasu i
              właśnie oszustwo ma miejsce po upływie tego wspomnianego roku więc rzeczywiście
              organy do których odsyła szanowna natalka nie mają pojęcią o tej stronie
              działalności firmy. Piszę to aby ostrzec Was przed wszelkimi tłumaczeniami
              jakich łapie się wspomniana pani by zwabic nieświadomych, wierzących w
              szczęśliwą gwiazdę zakwalifikowanych do kolejnego etapu klientów.

Kochani jeszcze raz przestrzegam i napominam nie dajcie się oszukać szkoda w
              pierwszej kolejności pieniędzy, nerwów i zdrowia bo też można troszkę stracić,
              a naprawdę nie warto.

Wszelkie informacje tel 693593003 gg 3195133 mail lachim81@wp.pl
            • Gość: Sprysio Re:masakra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 21:00
              witam, widzę że coraz mniej pozytywnych postów co mnie jakoś wybitnie cieszy
              pani natalia i współpracowanicy jakoś na razie zaniechali swej działalności (w
              sensie pisania pozytywów) ale pozostawajmy czujni w ciągu dalszym.
              Dobrze koleżanka poniżej zauważyła co już kilkakrotnie sie pojawiało na forum,
              że w trakcie rozmowyz pania oszustką twierdzi, tłumacząc zarzuty pojawiające
              się na forum, że tą czarną robote wykunuje jakaś firma inna, którą się zajmuje
              już policja, a jej działalnośc jest całkowicie legalna. Ale czytam również
              poniżej, że pani oszustka powołuje się na legalność swojego działania i odsyła
              do sprawdzenia w różnych organach państwowych. Co do tego i owszem pierwszy
              etap działalności firmy jest jak najbardziej legalny i nie ma jakichkolwiek
              podstaw ku temu aby się przyczepić gdyż praktycznie firma nic nie robi poza
              tym, że konfiskuje spora sumkę. Na wywiązanie się z umowy ma rok czasu i
              właśnie oszustwo ma miejsce po upływie tego wspomnianego roku więc rzeczywiście
              organy do których odsyła szanowna natalka nie mają pojęcią o tej stronie
              działalności firmy. Piszę to aby ostrzec Was przed wszelkimi tłumaczeniami
              jakich łapie się wspomniana pani by zwabic nieświadomych, wierzących w
              szczęśliwą gwiazdę zakwalifikowanych do kolejnego etapu klientów.

Kochani jeszcze raz przestrzegam i napominam nie dajcie się oszukać szkoda w
              pierwszej kolejności pieniędzy, nerwów i zdrowia bo też można troszkę stracić,
              a naprawdę nie warto.

Wszelkie informacje tel 693593003 gg 3195133 mail lachim81@wp.pl
              • Gość: 100mil; Adres firmy na necie IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.07.06, 23:05
                tutaj mozecie zobaczyc stronke w/w firmy: www.promotiongroup.pl denna na
                maxa
                • Gość: Lorrie Re: Adres firmy na necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 18:21
                  weszlam na ta strone a tam tylko bylo cos takiego:Directory listing for /
                  Last modified Size Name

• Gość: ala Re: Adres firmy na necie IP: 80.54.249.* 25.08.06, 18:33
                    prawda u nas tez byli i corka sie zakfalifikowala.mi ju cos smierdzialo ze chca kase

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka