Dodaj do ulubionych

Czy Plaza i Imax są z XIX wieku?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:36
Rany Boskie! Byłem dzisiaj drugi raz w Plazie i w Imaxie na filmie też i się
strasznie wpieniłem! W całej Plazie nie znaleźliśmy bankomatu, a w Cinema
Imax (czy jak to się nazywa?) nie można płacić kartą!!! Rany Julek! Czy oni
żyją w XIX wieku?? Jedna ze sprzedawczyń w PP powiedziała, że co drugi klient
pyta gdzie w Plazie jest bankomat, a ona odpowiada, że nie wie bo prawdop.
NIE MA!!! Ojej! Rozumiem, że wiele osób robi jeszcze zakupy gotówką, ale jak
ktoś wyda gotówkę i chciałby pójśc do kina, a ma tylko plastikowe pieniądze
to co ma zrobić? A może ja jestem zbyt nowoczesny i przewróciło mi się w
głowie?
Obserwuj wątek
    • drhuckenbush Re: Czy Plaza i Imax są z XIX wieku? 08.06.05, 01:09
      Hmm, ciekawa sprawa. A jak to wyglada z innymi centrami handlowymi w Poznaniu?
      W M1 zdaje sie jest Euronet, w SB jest chyba WBK (a jesli nie ma, to obok jest
      PFC w ktorym jest na pewno). A jak to wyglada w King Crossie np?
      • Gość: klepacz zwyczajny Re: Czy Plaza i Imax są z XIX wieku? IP: *.icpnet.pl 08.06.05, 08:34
        w KC sa 4 bankomaty - WBK, EURONET i jakies SGB
        • Gość: O Re: Czy Plaza i Imax są z XIX wieku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:33
          Dodam, że w takim Selgrosie+Rondo jest około 5 bankomatów, w M1 tyleż samo, a w
          Starym Browarze przynajmniej 3 (tyle pamiętam). W Plazie taki brak bankomatu,
          to naprawdę problem bo w okolicy nie ma ulic, sklepów czy innych miejsc, gdzie
          możnaby podejść i wypłacić kaskę. Więc Plaza sama sobie zakręciła sznur na
          szyi. To niedzisiejsze podejście do klienta. Zresztą pani w kasie Imaxa też
          była niezawodolona, że pytamy o terminale do płacenia kartami. Zachowała się
          jakbym ją pytał czy przyleciała do pracy rakietą kosmiczną i odpowiedziała, że
          nie wie kiedy będą....
          • michmaj Re: Czy Plaza i Imax są z XIX wieku? 08.06.05, 22:57
            Już w dniu otwarcia Plazy wysłałem maila do WBK i do Euronetu z pytaniem czy nie są zainteresowani umieszczeniem tam swoich bankomatów, ale oczywiście moje maile pracowicie zignorowali.
            • Gość: cinas Re: Czy Plaza i Imax są z XIX wieku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 10:55
              Wczoraj (w piatek 11 czerwca) bylismy na 2115 na Sin City w Plazie, film
              skonczyl sie kolo polnocy. Kilka osob poza nami chcialo skorzystac z toalety,
              okazalo sie, ze wszsytkie sa zamkniete!!!! W toalecie dla niepelnosprawnych
              pracowala tylko jedna mega zmeczona Pani, ktora powiedziala, ze nie moze nam
              otworzyc kibla, bo jest za pozno!!! W ogole na dziendobry zapytala nas, co my
              tu w ogole robimy o tej porze!!! To jest zenada dopiero, zeby po filmie nie
              mozna bylo zrobic siku!!!
    • mantis77 Ja też wspomniałem 08.06.05, 23:32
      Gdy byłem z dziennikarzami w Plazie na temat barier wspominałem że chyba nie ma
      i że przydałby się jakiś przystosowany dla niepełnosprawnych (chodzi o wysokość
      do klawiatury i wyświetlacza). może wreszcie zamontują. W starym browarze na
      parterze są dwa i chyba na piętrze jest jeden.
      • michmaj Re: Ja też wspomniałem 09.06.05, 22:14
        mantis77 byłeś z dziennikarzami w Plazie? I wynikną z tego jakieś zmiany? Albo chociaż artykuł w gazecie?
        • mantis77 artykuł już był 09.06.05, 22:28
          Był artykuł w Glosie wielkopolskim na pół strony wczoraj a WTK też kręciła ale
          nie pokazali tego we wtorek a przynajmniej nie o tej porze o której mówili (sam
          nie mam WTK więc tylko moja dziewczyna oglądała i nie było)

Rezultat taki że będzie chyba podjazd zrobiony zamiast krawężnika na poczatku
          była deska. Więcej możesz poczytać na www.pion.pl Tam jest artykuł na podstawie
          tego co bylismy i tego z Głosu. A wcześniej w jednym z artykułów list który
          wysłałem do mediów.

Co zrobią zobaczymy bo jednak to trochę potrwa ale babka w głosie opublikowała
          wypowiedź jakiejś dyrektorki z Plazy że mieli specjalną naradę na temat tego
          krawężnika. A bankomatów nie ma.
          • mantis77 Aha jeszcze jedno 09.06.05, 22:29
            Wyborcza się tym tematem nie zainteresowała mimo że też im wysłałem.
            • michmaj Re: Aha jeszcze jedno 10.06.05, 09:59
              A peany na ich temat wypisywali. Reaklamy w formie artykułów. Wygląda to jakby byli przekupieni przez Plaze.
              • mantis77 mała weryfikacja 10.06.05, 21:42
                kumpel mi mówił że w wyborczej też było ponoć jednak szukałem w necie na
                wyborczej i artykułu nie znalazłem a do mnie nikt z wyborczej się nie zgłosił
                ani po fotki ani po informacje tak więc nie wiem czy się kumplowi gazety nie
                pomyliły i nie miał to być głos w którym było info.
    • Gość: (...) Czy Plaza jest z XIX wieku czy polak=malkontent? IP: *.icpnet.pl 11.06.05, 11:19
      toż to wieśniaczek miał problem.... nie ma bankomatu.....jakież to straszne,
      od razu taka krytyka jak to może być, że nie maszynki z telewizorkiem która
      pieniążki wypłaca.
      A nie łaska wziąść na wszelki wypadek trochę gotówki jak się wychodzi do
      kina...? Polaczku-malkontencie na drugi raz weź pieniążków trochę więcej i nie
      będziesz musiał roztrząsać na forum takiego strasznego dla losów świata
      problemu.
      • Gość: oponent Re: Czy Plaza jest z XIX wieku czy polak=malkonte IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 11.06.05, 15:24
        po to sie tworzy takie centra handlowe zebym mogl miec na miejscu bankomaty,
        terminale itp, zebym sie nie musial przed wyjazdem zastanawiac czy bede mial
        skad wyplacic kase czy nie. jak dla mnie mimo wielu wad kinepolis bije cinema
        city na glowe. bylem rok temu we wroclawiu w cinema city - piatek - ostatni
        seans o 20:15, kupic mozna tylko popcorn i cole, 3 filmy na krzyz, brak
        terminali itp. dramat. mimo platnego parkingu wole kinepolis - polecam vouchery
        11 szt za 180 zl - masz bilety po ok 16 zl zamiast 22 zl a wykorzystac mozna
        przez rok.
        • Gość: O Centrum handlowe bez bankomatów?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 18:10
          Do pana (...) Napisałem tego posta o braku bankomatów w Plazie i terminali w
          Cinema City dlatego, że byłem zdumiony, że ich nie ma. Nie jestem malkontentem.
          Ale w tym wypadku uważam, że to problem i błąd inwestora. Właśnie po to są
          bankomaty w centrach handlowych, żeby sobie spokojnie robić zakupy bez
          zaprzątania sobie głowy gotówką. To nie jest jakieś wielkie wymaganie,
          wynikające z przewrażliwienia - ja rozumiem że w małej knajpce, kiosku czy
          schronisku górskim nie ma bankomatu albo terminalu do kart. Jak nie ma go w
          wielkim nowootwartym centrum handlowym to się po prostu dziwię...
          • Gość: (...) Re: Centrum handlowe bez bankomatów?!?! IP: *.icpnet.pl 12.06.05, 10:21
            Szanowny Panie O,

być może mój poprzedni post był przepełniony ironią oraz złośliwością (za co
            serdecznie urażone osoby przepraszam)i został przez to źle zinterpretowany.

Zgadzam się w zupełności z Panem, że miejscu takim jak Plaza powinna być
            możliwość płacenia kartami oraz pobrania gotówki z bankomatu i to nawet więcej
            niż jednej sieci.

Z uwagi jednak na dość krótki okres funkcjonowania centrum być może nie jest
            jeszcze całkowicie gotowa infrastruktura teletechniczna lub może z jeszcze
            innych powodów nie było możliwe uruchomienie tej formy płatności. Może trwają
            negocjacje z centrami obsługi płatności i każdy chce wywalczyć lepsze warunki.

Reasumując. Może warto poczekać trochę czasu i dać ludziom odpowiedzialnym za
            pracę tego centrum jakiś czas na doprowadzenie obiektu do pełnej funkcjonalnści
            a dopiero potem krytykować.
            • michmaj Re: Centrum handlowe bez bankomatów?!?! 12.06.05, 11:55
              Panie (...) (nie wiem dlaczego ukrywa się Pan i wstydzi podać nawet pseudonim)

Już zmienił Pan zdanie jak chorągiewka? Najpierw byliśmy wieśniakami, malkontantami i Polaczkami a teraz zgadza się Pan, że bankomat(y) powinien/ny być?

Skąd te informacje o problemach z infrastrukturą? Czy ma Pan jakieś dane od pracowników Plazy, że mają problemy techniczne żeby móc mówić w ten sposób? To tylko podejrzenia, podczas gdy mówimy o faktach. Natomiast pracownicy mówią, że nia ma i nie będzie (wg ich wiedzy).

Dlaczego mielibyśmy czekać? 3 lata planowania, 15 miesięcy budowy i 2 tygodnie od otwarcia to za mało żeby stworzyć odpowiednią infrastrukturę? Jakoś w większośći sklepów w Plazie terminale są i nie ma z tym problemu. W innych centrach bankomaty były od razu i nie było problemu. Dla mnie nie ma uzasadnia, chyba że usłyszałbym mocno techniczne sensowne wyjaśnienie od pracownika Plazy lub banku czy centrum obsługi płatności. O takie wyjaśnienie będę się też starał w dyrekcji plazy (wejście między fantasy park a food court).

Bankomaty i brak możliwości płacenia kartą w kinie i placówkach gastronomicznych to tylko jeden z wielu problemów w plazie: nieprzystosowanie dla niepełnosprawnych, zamknięte toalety w czasie i po wieczornych seansach, niedziałające ruchome schody, parking piętrowy do którego nie da się wjechać itd. Tylko jednej z tych rzeczy nie da się rozwiązać, a większość można rozwiązać wydając odpowiednie polecenie służbowe.

Nie rozumiem dlaczego Pan broni Plazy, którą to ma wystarcająco silną pozycję, wystarczającą ilość pracowników i dość pieniędzy by bronić się sama (chociażby nabierając wody w usta - co też robi).

Michał
      • Gość: kropeczka Re: Czy Plaza jest z XIX wieku czy polak=malkonte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 18:14
        Gość portalu: (...) napisał(a):

> toż to wieśniaczek miał problem.... nie ma bankomatu.....jakież to straszne,
        > od razu taka krytyka jak to może być, że nie maszynki z telewizorkiem która
        > pieniążki wypłaca.
        > A nie łaska wziąść na wszelki wypadek trochę gotówki jak się wychodzi do
        > kina...? Polaczku-malkontencie na drugi raz weź pieniążków trochę więcej i
        nie
        > będziesz musiał roztrząsać na forum takiego strasznego dla losów świata
        > problemu.

No u Was na wiosce to nie ma bankomatów to wiadomo. Sie z banku spółdzielczego
        w piątek wyciągnie i będzie można hulać z familią w dużym mieście. Jeno my tu
        już przyzwyczailiśmy się, że nie nosi się gotówki tylko placi kartą. I to nie
        ma nic z marudzeniem wspólnego. Po prostu inny poziom rozwoju.
      • michmaj Re: Czy Plaza jest z XIX wieku czy polak=malkonte 11.06.05, 22:21
        Gość portalu: (...) napisał(a):

> toż to wieśniaczek miał problem.... nie ma bankomatu.....jakież to straszne,
        > od razu taka krytyka jak to może być, że nie maszynki z telewizorkiem która
        > pieniążki wypłaca.
        > A nie łaska wziąść na wszelki wypadek trochę gotówki jak się wychodzi do
        > kina...? Polaczku-malkontencie na drugi raz weź pieniążków trochę więcej i nie
        > będziesz musiał roztrząsać na forum takiego strasznego dla losów świata
        > problemu.

Szanowny Panie co się ukrywa i nawet pseudonimu nie odważy się napisać!

Ciekawe skąd mam wziąć tych "troszkę więcej pienążków"? (nie mówi się pieniążki tylko pieniądze) W domu sobie mam wydrukować? Odziały banków już są zamykane nawet o 17 w dni powszednie a w soboty już w ogóle będą zamknięte. Nie mówiąc już o bankach internetowych, które nie mają oddziałów tylko niezbędny jest bankomat albo terminal do płatności kartą!

Proszę mnie nie pouczać jakie ja mam pieniądze nosić w kieszeni bo zapewniam Pana, że zawsze staram się mieć większość istniejących banknotów i monet. Zwykle to w sklepach nie mają mi wydać reszty i ja im daje dokładnie lub prawie dokładnie odliczone.

A właśnie przez to że nie można płacić kartą w cimena city ani nie ma bankomatu to właśnie obserowałem jak latają i między sobą pracownicy i szukają pieniędzy żeby wydać resztę, bo nikt z klientów nie mógł sobie 20-40 zł z bankomatu wziąć albo zapłacić kartą żeby już w ogóle nie było problemu.

Proszę mnie od Polaczków nie wyzywać bo nie jest Pan godzień w ogóle tak mówić! Oczywiście że jestem Polakiem czy Polaczkiem i chcę żeby tu w Polsce było najlepiej.

Malkontentem nie jestem - proszę poczytać, jeżeli to nie sprawia większych trudności na skyskrapercity.com moje posty (nickname ten sam co tutaj) i zobaczyć jak pozytywnie byłem i jestem nastawiony do Poznania do Winograd i do Plazy! Chcę żeby tu było najlepiej, a Pan jest komuchem albo prymitywnym zwierzęciem, które jest zadowolone z najgorszych ochłapów jakie dostanie i nie ma dozy krytycyzmu! Typowy homo sovieticus bez żadnego krytycyzmu i chęci zmiany otaczającego świata.

Do wyzywania mnie od wieśniaków się nie odniosę bo to nawet nie jest obraźliwe. Tylko pokazuje kim Pan jest próbując mnie obrazić gdy ja się wypowiadam na jakiś temat podając fakty i je uzasadniając.

Nie pozdrawiam,

Michał

P.S. Analizując drzewo wątku dochodzę do wniosku że ten post nie był skierowany bezpośrednio do mnie, ale pośrednio już tak, więc wszystko to co napisałem pozostaje aktualne.

P.S.S. Pracownik cinema-city poradził mi iść z tym problemem (który dla niego też był problemem) do dyrekcji plazy, nie wiedział jednak gdzie ona się znajduje. Mi się zdaje że gdzieś między Fantasy Park a food court i będę się próbował tam dostać i porozmawiać.
        • mantis77 Dyrekcja jest przy WC 12.06.05, 15:53
          Dokładnie jak w temacie na piętrze po prawej stronie idąc od kina w kieunku
          parkingu jest dyrekcja wiem bo sprawdzałem toalety dla niepełnosprawnych a tam
          też znajduje sie jedna. Nawet nieźle przystosowana bo ma kran na fotokomórkę co
          może być udogodnieniem dla osób pozbawionych rąk czy tetraplegików. Niestety
          nie było lustra.

Co do bankomatów i wogóle oddawania obiektu to uważam że obiekt powinien być
          oddany "pod klucz" czuli ze wszystkim. Zrobinymi ścieżkami zasianą trawą,
          skończonymi ubikacjami itp. Nierozumiem dlaczego obiekty są odbierane na wpół
          przygotowane. Pośpiech?? Niech przesuną termin otwarcia i tyle. Albo niech od
          razu będzie termin wziąty na wyrost. Lub niech mówią otwarcie że obiekt jest
          nieskończony. Dziwi mnie to.
    • Gość: LesL Re: Czy Plaza i Imax są z XIX wieku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 15:26
      Z tego co wiem to chyba w zadnym kinie Cinema City nie mozna placic karta -
      taka jest po prostu polityka firmy. I zadne rozmowy nic nie dadza. Na szczescie
      nie jest to jedyny multipleks w Poznaniu, a tam mozna isc bez gotowki.
      Pozdrawiam.
      LesL
      • michmaj Re: Czy Plaza i Imax są z XIX wieku? 12.06.05, 23:15
        Gość portalu: LesL napisał(a):

> Z tego co wiem to chyba w zadnym kinie Cinema City nie mozna placic karta -
        > taka jest po prostu polityka firmy. I zadne rozmowy nic nie dadza.

No wiem, ale najsmieszniejsze jest to, ze Pan w kasie Cinema City powiedział że prawdopodobnie w przyszłym miesiącu będą mieli terminale. Taka zmiana polity Cinema City oznaczała by że dostosowują się do tego dziwnego miejsca jakim jest Plaza, w której nie ma i nie będzie bankomatów... tylko czemu. Naprawdę bronią tego braku bankomatów jak reduty Ordona, o co tu chodzi.
    • Gość: K Re: Czy Plaza i Imax są z XIX wieku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 01:13
      byłem w Plazie i oprócz Piotra i Pawła nie zrobiłem nigdzie zakupów...
      generalnie nic tam nie ma ... a jak już się znajdzie to i tak nie można
      zapłacić kartą...po kiego grzyba to otwierali skoro nie są przygotowani do
      obsługi klientów?Masakra...
      • michmaj Re: Czy Plaza i Imax są z XIX wieku? 13.06.05, 20:30
        Co mi przypomina: mam e-mail do jednego gościa od Public Relations z Piotra i Pawła, z którym pogawędziłem w dniu otwarcia, napiszę do niego, może coś będzie mi wstanie doradzić w sprawie tych bankomatów. Może mi przekaże kontakt do kogoś z Plazy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka