klient_agrobexu 13.06.05, 13:58 na wiele pytań i wątpliwości można znaleźć odpowiedź na stronie internetowej www.wm.info.pl naprawdę dobry poradnik i tak np. www.wm.info.pl/index.php?13+123+4197+7 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misha102 Re: o czym warto wiedzieć? 27.06.05, 00:48 Warto tez wiedziec ze w każdym budynku istnieje realne ryzyko zamieszkania przez -mówiąc otwartym tekstem-przysłowiowe chamstwo o niskiej kulturze, szkodzace innym w jeden z następujących popularnych sposóbów: 1) wprowadzenie do budynku psów, smrodzącyh, hałąsujących i brudzących (żaden normalny człowiek nie będzie trzymał psa na takim osiedlu) 2) śmiecenie i rzucanie petów (nikt normalny już nie pali) 3) puszczanie głosno muzyki (normalny kupi słuchawki) 4) nieudolnego wykańczania mieszkania samodzielnie i na raty (każdy normalny człowiek zleci wykończenie profesjonalistowm w max. 1 - 2 m-ce i przestanie hałasować) 5) stawianie sprowadzonego z zachodu używanego złomu tuż obok nowych aut na ciasnym parkingu plus smrodzenie gazem 6) puszczanie swoich niewychowanych dzieci samopas aby dewastowały co się da bo nie maja placu zabaw Nie wystarczy samemu być porządnym i nie uprawiać tak pospolicie wystepujacego ww. chamstwa. Ważne aby nie być biernym i nie wahac się interweniować wobec jego nieuchronnych przejawów - tak bezpośrednio u sprawców jak i u zarzadcy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
promykowicz Re: o czym warto wiedzieć? 27.06.05, 18:32 W pelni Ciebie rozumiem, a nawet popieram w kazdym z szesciu punktow - choc pewnie naraze sie tym poparciem;) Bardzo odwaznie napisane i chyba nawet zbyt odwaznie. Cos Ciebie musialo niezle wkurzyc. Pozdrawiam i zycze spokoju. Promykowicz Odpowiedz Link Zgłoś
marcin764 Re: o czym warto wiedzieć? 27.06.05, 22:14 Witaj ! Życze Ci aby Twój sąsiad kupił trabanta , najlepiej takiego z byłego NRD . I aby wykańczał swoje mieszkanie przez następne 3 lata , najlepiej po powrocie z pracy , niech zacznie tak około 18:00 a kończy o 22:00 . Jak bedzie chciał to jestem w posiadaniu kiepskiej wiertarki - chętnie pożyczę . Szczerze mówiąc palę ale ostatnio byłem na badaniach okresowych i cud - dostałem zdolność do pracy ! Po za tym posiadam kino domowe z głośnikami ( jeden jest całkiem sporych rozmiarów ) i samochód sprowadzony z niemiec ....... i mam też syna , kochającą żonę i jestem szczęśliwy bo nie jesteś moim sąsiadem . Wyrazy współczucia - dla Ciebie - bo czas najwyższy abyć zastanowił się na sobą i przestał pisac takie bzdury . Odpowiedz Link Zgłoś
misha102 Re: o czym warto wiedzieć? 28.06.05, 00:40 Marcinie drogi zdecyduj się w kańcu na jakiś nick a może masz sklerozę w tak młodym wieku i hasla zapominasz? kupić ci notesik? Trabant jest super extra autkiem sam miałem 2 w swym życiu nie do zajechania :) i nie jest złomem - tworzywo sztuczne poczytaj sobie coś o wynalazkach techniki i motoryzacji wykańczanie mieszkania prze 3 lata w proponowanych przez ciebie godzinach bardzo mi odpowiada ja jestem w pracy - biedni pozostali sąsiedzi jak zdaży im się proponowany przez ciebie cham jako sąsiad nie stać cię na porzędną wiertarkę? tak słabo płacą w agrobexie? rozmiar głośników to nie wszystko liczy się ich moc ale skąd chamstwo ma o tym wiedzieć? jeśli na lekcjach spało i kaca leczyło jeżeli wogóle do szkoły dotarło skąd wiesz że nie jestem twoim sąsiadem? przecież licho nie śpi a zło czai się wszędzie skocz sobie na inne forum znajdź psychoanalityka a właściwie to już psychiatrę takie zwielokrotnienie bytów jakie stosujesz nadaje się już do leczenia zamkniętego napisz kiedy będę mógł cię odwiedzić w szpitalu na Poznańskiej w dawnej stolicy Polski pozdrawiam mishka ps. badania naukowe dowodzą. że znaczna ilość dzieci w związkach małżeńskich ma innego ojca niż to napisano w ich dokumentach Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw odpowiednie dać rzeczy słowo... 28.06.05, 07:44 To, co wypisuje na tym forum misha102 nie podlega w ogóle komentarza. Ale, osoba ta aż prosi się o kilka wskazówek, bo jak widać po wypowiedziach siedziała w ławce razem z kolegą Giertychem, a z dalszych postów wnioskuję, iż Renata Beger i cała plejada gwiazd naszej polskiego mentorstwa wraz z panem Lepperem nie są jej obce (wskazówka, bo możesz misho nie zrozumieć: poziom wypowiedzi ten sam). Do tego wszystkiego przyda się również kilka słów o tolerancji (czy znasz to słowo??? zapraszam do słownika). 1. robisz błędy ortograficzne, 2. kulturalna osoba, dodajmy inteligentna nie wypowiada tak płytkich sentencji na ogólno dostępnym forum. Nie obraża wszystkich swoją głupotą. 3. Osoba która wypisuje takie rzeczy powinna przeprowadzić się do getta. A najlepiej jeśli jest tak BOGATA wybuduje sobie z daleka od wszelkiej cywilizacji domek, a najlepiej norę, bo tam będzie zupełnie, zupełnie sama. 4. Z portretu psychologicznego mischy102 wnioskuję, iż ma poważne problemy ze swoją osobą. (zastanawia mnie jak tak ktoś taki zarabia duże pieniądze, że stać Cię „na wszystko”, a ma takie niskie mniemanie o drugiej osobie, zapewnie siedzi cały dzień odilozowany i płacą mu żeby nie wychodził do klientów). Pewnie zdradza Cię żona, albo w ogóle nikogo nie masz, siedzisz sam przy komputerze do nocy i nikt nie chce z Tobą nawet pogadać (o rozmowie z takim płytkim człowiekiem nie ma co mówić). Acha pewnie masz jeszcze wiele wiele innych kompleksów, że ktoś się śmieje, że jest szczęśliwy, a ty cóż chyba ozbawiony jesteś uczuć wyższych. Nie chce mi się marnować na ciebie literek. I tak nic nie zrozumiesz i będziesz trwał przy swoim Iv Odpowiedz Link Zgłoś
marcin764 Re: o czym warto wiedzieć? 28.06.05, 09:02 Może zacznę od tego ze przeciwieństwie do Ciebie nie potrzebuje żadnego nicka bo mam odwagę przedstawić się z choćby z imienia. Co do Trabanta to gdybyś faktycznie go posiadał i do tego odrobine inteligencji zrozumiał byś co miałem na myśli . Skad wiem że nie jesteś moim sąsiadem - oni są inteligentni ... Natomiast co do badań naukowych i dzieci to nawet gdyby było tak jak piszesz kocham swoje dziecko a ono mnie - to wystarczy . Proponuje sprawdzić znaczenie słowa MIŁOŚĆ I KOCHAĆ . To tak na marginesie żebyś tym razem mógł zrozumieć moją wypowiedź . A najlepiej bedzie jak sie wyprowadzisz - chcesz się meczyć z tyloma chamami , nienormalnymi chamami ? . Bedziesz miał ciężkie życie - ponawiam wyrazy współczucia . Generalnie na tym skończe bo nie widze sensu dalszej rozmowy z Tobą . Proponuje zajrzeć na jakiś chat dla nastolatków - myślę że znajdziesz z nimi wspólny język . pozdrawiam .....Twoich sąsiadów . Odpowiedz Link Zgłoś
nurich Re:skąd tyle TROLI? 28.06.05, 13:37 Słuchajcie, poważnie zastanawiam się nad ukryciem naszego forum. Wtedy pisać cokolwiek będą mogły tylko i wyłącznie osoby autoryzowane. Pojawiło się tutaj od chol... troli, które denerwują, piszą nie na temat, a przede wszystkim nie są mieszkańcami naszego osiedla. Piszemy tu od jakiegoś czasu, są też mieszkańcy, którzy jedynie czytają. Po kilku wypowiedziach łatwo się zorientować kto jest kim. (tak na marginesie znam wasze niki, mniej więcej orientuje sie kto gdzie mieszka, a w realu nawet "cześć" sobie nie mówimy - paranoja :)) Tak samo łatwo jest zauważyć kto nie mieszka na osiedlu. Do tego pojawiają się osoby, które rzeczywiście używają kilku ników, często też prowadzą ostre dyskusje sami ze sobą :) Proszę wypowiedźcie się tutaj (tylko promykowicze) czy mam ukryć to forum i autoryzować niki, czy po prostu bedziemy ignorować troli, aż im sie odechce wypisywania głupot? Odpowiedz Link Zgłoś
lula100 Fakt! Troli u nas dostatek... 28.06.05, 14:33 Mam juz dosc tych ludzi /czyt. misha102/, ktorzy szukaja tylko pretekstu do wzywania policji, klotni z sasiadami o smierdzace samochody, srajace psy, niegrzeczne dzieci, grille i co jeszcze wam nie pasuje?....to wynocha do buszu jak tu wam zle!Jak mozna byc takim upierdliwym?!zalozcie sobie swoje forum i tam sie uzalajcie na swoje nieszczesliwe zycie a nie zawracajcie gitary ludziom, ktorym na Promykowym dobrze.Nie wiem czy to zazdrosc czy wrodzone buractwo...Jeszcze sie dobrze w swoich gniazdkach nie rozmoscilismy a juz sie trzeba uzerac z jakimis oszolomami.A tak na marginesie to wybaczcie ale "czesc" od was jeszcze nie slyszalam...a szczegolnie od malzonka...to teraz kobieta ma sie pierwsza w pas klaniac? sorry...ale nie.Mimo wszystko pozdrawiam. A trole a kysz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jac3k Re: Fakt! Troli u nas dostatek... 28.06.05, 20:33 "od was jeszcze nie slyszalam...a szczegolnie od malzonka...to teraz kobieta ma sie pierwsza w pas klaniac? sorry...ale nie.Mimo wszystko pozdrawiam." Upss ;) a to przepraszam. Wracam zmęczony i słabo kojarze. Czasem o tak prostych gestach łatwo zapomnieć .A jak się raz nie powie to potem już sie jakoś człowiek blokuje. W ramach przeprosim zapraszam na grila, za jakieś dwa tygodnie. Pewnie jak będzie ładna pogoda to zrobimy. Wracając do meritum sprawy. Trole a kysz. Pozdrawiam Jac3k Odpowiedz Link Zgłoś
misha102 Re:skąd tyle TROLI? 28.06.05, 15:25 ukryj!!! bo w końcu forum jest od wczesnego ostrzegania o rzezcywistych kwestiach problematycznych, a nie od piania pochwalnych tekstów jak fajnie i słodko. widzę że też zauważyłaś problem osób kilku osób tj. np. - eugenia13 - promyczek29 - bart38 - idalia212 - robin67 - majek11 Jeżeli ciułaja oni u jakiegoś developera to miejsce ich aktywności powinny być jakięś targi nieruchomosci, a nie forum. Odpowiedz Link Zgłoś
waldimen1 Re:skąd tyle TROLI? 28.06.05, 16:52 Jestem za ukryciem i autoryzacja przez nicki. W końcu miało to byc forum dotyczące osielda. Odpowiedz Link Zgłoś
misha102 rozdwojenie jazni marcina 28.06.05, 15:18 marcin ma odwagę przedstawić się choćby z imienia a następnie pisząc posta zmienia zdanie i podpisuje się AGA odwaga marcina opuściła czy wiara i miłość? resztę pozostawię bez komentarza bo już swą dalece posuniętą odwagą marcin dał świadectwo o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
marcin764 Re: rozdwojenie jazni marcina 28.06.05, 20:05 I znowu nasz jedyny "normalny sąsiad" dał popis swojego intelektu . Opuściła mnie co najwyżej chęć odpisywania na Twoje idiotyczne uwagi . Gdybyś posiadał choć odrobinę rozumu to w moich innych wypowiedziach zauważył byś że Agnieszka to imie mojej żony . .... no tak ale skąd Ty to możesz wiedzieć . Proponuje sprawdzić znaczenie słowa "ŻONA" w jakimś słowniku . Jeżeli wiesz co to słownik bo wydaje mi się że bedziesz miał z tym spory problem ...jak z wszystkim co Cie otacza. ...a może ktoś z mieszkańców poznaje naszego "normalnego sąsiada" ? Odpowiedz Link Zgłoś
misha102 iwonko 28.06.05, 15:13 iwonko, jakbys miała to co zażucasz, że ja nie mam (podpowiedź: TOLERANCJA) to byś się nie odezwała na tym forum. Z kim siedziałem i gdzie to moja sprawa - ale mogę napisać, jak ładnie poprosisz. ad.1 a ty robisz błędy stylistyczno- gramatyczne- nie mogę zrozumieć pierwszego zdania twej wypowiedzi. ad.2 kulturalna osoba nie pali na przystanku autobusowym-tramwajowym a nastpępnie nie rzuca peta na chodnik / torowisko gdy stoi 2 m od śmietnika. 2a. kulturalna osoba i dodajmy inteligetna nie wdaje się w płytkie dyskusje z osobami którzy mają coś takeigo jak "głupota", aby się wywyższyć i pokazać jaką to jest kulturalną i inteligentną osobą. 2b. i wiele innych ad 3. rasizm się w kulturalnej osobie się odezwał gdzie twoja tolerancja? łatwo o niej mówić - trudno stosować? ad. 4 - psychologię skończyłaś? widać jednak, że niewiele zrozumiałaś. po co wogóle zaczęłać marnować literki?? czyżbyś robiła dokładnie to co opisałem w punktach od 1 do 6 - czy czujesz się dotknięta? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw Re: iwonko 28.06.05, 21:45 tolerować ciebie to jak tolerować nazizm resztę pozostawię bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś