Gość: GONZO IP: *.swh.uni / *.uni-halle.de 22.06.05, 21:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tygrysek Re: W nowym Zoo urodził się tygrys syberyjski IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 23.06.05, 09:48 daj mi do niej adres i nr telefonu, moze mnie troche podkarmi z piersi?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CENZURA GAZETY CENZURA!!!!!!!! IP: 141.48.153.* 23.06.05, 14:51 Uwaga,na stronach gazeta.pl panuje cenzura, czyli to, z czym gazeta walczyla przez dlugi okres czasu...Komentujac powyzszy artykul uzylem slowa SUKA, ktore to slowo pojawilo sie rowniez w artykule oczywiscie odnosnie tygryska, ktory do prawidlowego wychowania potrzebuje najlepiej psiej SUKI...uzylem rowniez slowa SUKA w innym kontekscie, nieco pejoratywnym, mowiac, iz moja siostra jest SUKA i ze moglaby takie tygrysie szczeniaczki wykarmic...I oto zagladam na moj komentarz i ukazuje mi sie napis, ze "wiadomosc zostala usunieta"...Z biologicznego punktu widzenia, kazda kobieta jest odpowiednikiem SUKI, a mezczyzna jest odpowiednikiem ROZPLODNIKA...zatem ostrzegam szanownego recenzento-cenzuranta, iz zlikwidowanie mojego komentarza jest rownoznaczne z wykresleniem slowa SUKA z jezyka polskeigo...Jednoczesnie apeluje do szanownych dzeinnikarzy gazety, aby w swoich tekstach rozwaznie pisali slowo papiez przy artykulach zwiazanych bezposrednio z Janem Pawlem II. Zdarza sie bowiem ostatnio,iz slowo papiez pisane jest z wielkiej litery - (P)apiez, co jest naduzyciem, a przede wszystkim bledem ortograficznym...i tak jak Panstwa byc moze razi slowo SUKA, tak mnie razi slowo papiez pisane przez "duze" p Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
caprice83 Re: CENZURA!!!!!!!! 23.06.05, 15:00 hmmm... teoretycznie masz rację suka to istota żeńska u zwierząt, konkretnie u psów i mimo iż można by tego samego użyć przy ludziach to wtedy ma to już znaczenie pejoratywne i tak np można by powiedziec ze vikka to suka, byłaby to prawda no ale w naszym cywilizowanym społęczenstwie to podobno nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolumbijka Re: CENZURA!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 23.06.05, 17:18 Mozna tez powiedziec ze nie jest przypadkiem ze placisz na studia. Twoje wpisy dobitnie swiadcza dlaczego nie mozesz studiowac dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michel de Cerizay Re: CENZURA!!!!!!!! IP: *.bg.am.poznan.pl 24.06.05, 08:13 Przede wszystkim słowo "papież" pisze się przez Ż a nie Z (no chyba, że ktoś sepleni i tak odruchowo pisze). Co do użycia wielkiej litery - jeżeli chodzi nam o konkretną osobę to mozna jej użyć dla okazania szacunku tej osobie (np. "pozdrów Siostrę" - bo mamy na myśli konkretną siostrę). W tym kontekście wolno napisać "Papież" jeśli mamy na myśli konkretnego biskupa Rzymu i chcemy okazać jemu szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś