Dodaj do ulubionych

W nowym Zoo urodził się tygrys syberyjski

IP: *.swh.uni / *.uni-halle.de 22.06.05, 21:29
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: tygrysek Re: W nowym Zoo urodził się tygrys syberyjski IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 23.06.05, 09:48
      daj mi do niej adres i nr telefonu, moze mnie troche podkarmi z piersi?...
    • Gość: CENZURA GAZETY CENZURA!!!!!!!! IP: 141.48.153.* 23.06.05, 14:51
      Uwaga,na stronach gazeta.pl panuje cenzura, czyli to, z czym gazeta walczyla
      przez dlugi okres czasu...Komentujac powyzszy artykul uzylem slowa SUKA, ktore
      to slowo pojawilo sie rowniez w artykule oczywiscie odnosnie tygryska, ktory do
      prawidlowego wychowania potrzebuje najlepiej psiej SUKI...uzylem rowniez slowa
      SUKA w innym kontekscie, nieco pejoratywnym, mowiac, iz moja siostra jest SUKA
      i ze moglaby takie tygrysie szczeniaczki wykarmic...I oto zagladam na moj
      komentarz i ukazuje mi sie napis, ze "wiadomosc zostala usunieta"...Z
      biologicznego punktu widzenia, kazda kobieta jest odpowiednikiem SUKI, a
      mezczyzna jest odpowiednikiem ROZPLODNIKA...zatem ostrzegam szanownego
      recenzento-cenzuranta, iz zlikwidowanie mojego komentarza jest rownoznaczne z
      wykresleniem slowa SUKA z jezyka polskeigo...Jednoczesnie apeluje do szanownych
      dzeinnikarzy gazety, aby w swoich tekstach rozwaznie pisali slowo papiez przy
      artykulach zwiazanych bezposrednio z Janem Pawlem II. Zdarza sie bowiem
      ostatnio,iz slowo papiez pisane jest z wielkiej litery - (P)apiez, co jest
      naduzyciem, a przede wszystkim bledem ortograficznym...i tak jak Panstwa byc
      moze razi slowo SUKA, tak mnie razi slowo papiez pisane przez "duze" p
      Dziekuje
      • caprice83 Re: CENZURA!!!!!!!! 23.06.05, 15:00
        hmmm... teoretycznie masz rację suka to istota żeńska u zwierząt, konkretnie u
        psów i mimo iż można by tego samego użyć przy ludziach to wtedy ma to już
        znaczenie pejoratywne i tak np można by powiedziec ze vikka to suka, byłaby to
        prawda no ale w naszym cywilizowanym społęczenstwie to podobno nie wypada.
        • Gość: kolumbijka Re: CENZURA!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 23.06.05, 17:18
          Mozna tez powiedziec ze nie jest przypadkiem ze placisz na studia. Twoje wpisy
          dobitnie swiadcza dlaczego nie mozesz studiowac dziennie.
      • Gość: Michel de Cerizay Re: CENZURA!!!!!!!! IP: *.bg.am.poznan.pl 24.06.05, 08:13
        Przede wszystkim słowo "papież" pisze się przez Ż a nie Z (no chyba, że ktoś
        sepleni i tak odruchowo pisze). Co do użycia wielkiej litery - jeżeli chodzi
        nam o konkretną osobę to mozna jej użyć dla okazania szacunku tej osobie
        (np. "pozdrów Siostrę" - bo mamy na myśli konkretną siostrę). W tym kontekście
        wolno napisać "Papież" jeśli mamy na myśli konkretnego biskupa Rzymu i chcemy
        okazać jemu szacunek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka