pantare 26.06.05, 15:29 czy ktoś udziełby mi informacji gdzie w Poznaniu obecnie mozna zdawać na kartę pływacką i jakie sa wymagane umiejetnosci na tym egzaminie ,jaki jest jej koszt? Bedę bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: VIPunia Re: karta pływacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 20:03 Wymagania standardowe (normalna karta): Przepłynięcie w wodzie stojącej 200 metrów w dowolny sposób i w dowolnym czasie, w tym przynajmniej 50 metrów na plecach; wykonanie skoku do wody z wysokości co najmniej 0.7 metra; przepłynięcie pod lustrem wody przynajmniej 5 metrów - start z wody Egzaminy dla uzyskania karty pływackiej mogą przeprowadzać ratownicy WOPR, posiadający uprawnienia do prowadzenia podstawowej nauki pływania i o ile mają aktualnie opłacone składki! Zatem jeśli znajdziesz ratownika na pływalni, umów się dokładnie kiedy najlepiej zdawać, gdyż ratownik musi to robić poza swoją służbą i już :) Ile teraz kosztuje karta to nie wiem, gdyż już nie jestem na bieżąco, hmm jakies 15-20, czasami jest bezpłatna. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis77 A po co komu karta? 26.06.05, 21:02 W tej chwili po wejściu do Unii karta stała się bezwartościowym świstkiem. W wypożyczalniach sprzętu można wypożyczać na dowód osobisty. Poprostu w Unii nie ma kart bo tam każdy dzieciak w wieku 7 lat ma zajęcia z pływania na basenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: karta pływacka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:09 Przejdź się na obojętnie który basen w Poznaniu, z pewnoscia na kazdym mozna zdawac na kartę.Idź a dowiesz się szczegółów Odpowiedz Link Zgłoś