Dodaj do ulubionych

Uwaga: poszukujemy współopiekuna forum Poznań

15.07.05, 15:35
Witam Was,

Sprawa taka:
Zmieniamy nieco politykę forumową. Odchodzimy od tego, że forami regionalnymi
opiekuje się tylko administracja portalu/redakcje - coraz więcej uprawnień do
moderacji przekazujemy użytkownikom, którzy lepiej niż my orientują się w
miejscowych sprawach.

Zakładamy, że z czasem społeczni opiekunowie na forach miejskich będą pełnili
taką samą funkcję jak opiekunowie forów tematycznych - staną się pewnego
rodzaju rzecznikami społeczności forum. Liczymy na to, że dzięki temu forum
będzie bardziej "dla ludzi", a my będziemy mieli lepszy kontakt z jego
społecznością.

Zatem ogłaszam(y) co następuje:
Jeżeli wśród Was znajdują się osoby, które chciałyby wesprzeć obecnych
opiekunów forum - proszę o odważne ujawnienie się. Najlepiej zrobić to
w tym wątku /na moderatora można zgłaszać zarówno innych, jak i siebie :)/

j/a

p.s. Rzecz jasna potencjalny opiekun musi mieć "czystą kartotekę" na forum i
nie być kompletnym żółtodziobem
Obserwuj wątek
    • Gość: bezROBOTny WIADOMOŚĆ USUNIĘTA ZE WZGLĘDÓW REGULAMINOWYCH IP: *.icpnet.pl 15.07.05, 16:24

Ale przecież na 100% nie można być pewnym, że kandydat nie jest
      SPAMEREM HOCHSZTAPLEREM, ponieważ mógł swoje komentarze wysyłać
      z różnych hostów.

bezROBOTny
      • Gość: beZrObOtny WIADOMOŚĆ nieUSUNIĘTA ZE WZGLĘDÓW REGULAMINOWYCH IP: *.icpnet.pl 16.07.05, 15:06
        Proszę o utworzenie SPECJALNEGO forum dyskusyjnego TYLKO dla osób,
        które umieściły tutaj swoje zgłoszenia/deklaracje, odpowiadając na
        przedstawioną ofertę.
        Być może warto zastanowić się nad przeprowadzeniem EGZAMINU dla
        tych kandydatów, takiego jak zorganizowany ostatnio przez SAMOOBRONĘ (autor
        pytań: A.Lepper i organizacja: R.Beger).

• Gość: ALe Uwaga!!! Achtung!!! Attention!!! IP: *.icpnet.pl 18.07.05, 14:18

Każda osoba, która prześle swoje zgłoszenie pod adresem:

ALe@samoo.brona.pl

zostanie wpisana an listę kandydatów lub otrzyma chorągiewkę ze
          zdjeciem przewodniczącego!!!
          • Gość: jabburger OFERTA SPECJALNA IP: *.icpnet.pl 19.07.05, 16:49
            Towariszczi atomszcziki!!!

Możiemy zaprowadzić nadzór nad Waszimi forumami!!!
            Piszcie użje pod adries po informacje:

wołodia@kgb.fsb

• l.george.l Re: Uwaga: poszukujemy współopiekuna forum Poznań 15.07.05, 17:05
      Szanowny Panie Jabbur,
      ze świecą szukać drugiego tak normalnego forum, jakim jest pyrlandzki grajdoł,
      a ogromna w tym zasługa płatnego Administratora, naszego Pana Błażeja. Trudno
      mi wyobrazić sobie, że będzie tak dalej, gdy za cenzurę weźmie się anonimowy
      ormowiec. Załóżmy na przykład, że do tej roli zgłosi się forumowa donosicielka,
      a mamy tu taką, która poznański porzundek pojmuje w sposób dość osobliwy. Łatwo
      sobie wyobrazić, że dojdzie do rzezi, jakiej jeszcze żadne forum nie przeżyło.
      Oj, czarno widzę przyszłość tego forum.
      • jabbur Re: Uwaga: poszukujemy współopiekuna forum Poznań 19.07.05, 17:30
        Administracja dokładnie prześwietli osoby chętne do opieki.
        Oczywiście opinia Błażeja jest równie istotna, jak nasz osąd.
        Jeżeli nie zgłosi się nikt niekontrowersyjny, to wybory nie
        zostaną rozstrzygnięte.
        pozdrawiam,
        j/a
        • Gość: jaKUb burAK jaKIE bEZNADZIEJNE burAKI IP: *.icpnet.pl 21.07.05, 15:32
          z tych kandydatów, którzy pchają się drzwiami i oknami.
          Ale na parlamentarnych listach wyborczych, też mamy
          buraków na pęczki.

ja NIE bĘDĘ burAKIEM
    • v.i.k.k.a no to ja chcę:) 15.07.05, 17:28
      mój "byznesplan" przedstawia się następująco:
      1. forum dostępne TYLKO dla zalogowanych użytkowników
      2. piszemy jak chcemy i o czym chcemy, oczywiście w granicach zdrowego
      rozsądku(czyli caprice sie z nami nie bawi)
    • michmaj Re: Uwaga: poszukujemy współopiekuna forum Poznań 15.07.05, 17:41
      Też uważam, że posty wysyłać powinni mieć możliwość tylko zalogowani użytkownicy albo forum powinno być mocno moderowane.
      • Gość: anka Re: Uwaga: poszukujemy współopiekuna forum Poznań IP: *.icpnet.pl 15.07.05, 18:00
        Żarty? To nie jest demokratyczne!!!
    • caprice83 Witam, 15.07.05, 18:50
      Tak w jak w mailu który już przesłałam Panu kilka dni temu na adres gazety,
      ponownie zgłaszam swoją kandydaturę.

Podtrzymuje moje stanowisko jesli chodzi o powody z których to pragne zostac
      moderatorem.
      Sądzę iz moderator na forum jest jak najbardziej potrzebny, z powodu szerzacego
      się tu spamerstwa, maili wulgarnych i złośliwych, a także nie na temat forum, a
      czata lub maili.

Równocześnie pragne Panu przedstawic pozycję jedej z użytkowniczek (v.i.k.k.a),
      która to również widze, nie wiadomo z jakich powodów (chyba brak wstydu i
      honoru), wystawiła swoją kandydature.
      Mianowicie przesłałam administracji naszego forum posty napisane przez ta
      użytkowniczkę, które naruszają netykiete i regulamin przez ta użytkowniczkę, w
      odpowiedzi którą dostałam zawarta była informacja, że ta osoba nie może zostać
      zablokowana ponieważ używa ona wielu nr IP. Jest to jedyny powód dla którego ta
      osoba nie może zostać zablokowana, gdyby używała ona jednego nr IP już dawno
      bowiem zostałaby zablokowana.
      Sądzę więc że branie jej nawet pod uwage w tych wyborach jest zbyteczne,
      ponieważ nie powinno sie brac pod uwage kogos kto w normalnych warunkach nie
      miałby już dostępu do tego forum.
      Chciałabym, by również zwrócił Pan uwage na to co ta osoba napisała w powyższym
      poście, jest to groźba że żadna moja wypowiedź, które w 99% nie naruszają
      netykiety czy regulaminu, w przeciwieństwie do postów tej użytkowniczki, nie
      ukaże sie juz na forum. Myślę że powinien Pan równiez to wziąźć pod uwagę i
      wybrać kandydata który ukróci podobne praktyki tej osoby.

Proszę więc o poważne wzięcie mojej kandydatury pod rozwagę i danie mi szansy
      (np. w postaci tymczasowego moderatora) żeby ukazać w jaki sposób mogłoby
      wyglądać forum dla ludzi inteligentnych, kulturalnych i chcących poważnie lub
      czasem troszkę mniej pogadać na różne tematy.

pozdrawiam
      caprice83
      • caprice83 cd 15.07.05, 18:55
        Może jeszcze wspomne że jestem moderatorem na forum ZSP UAM, tak więc mam
        doświadczenie w moderowaniu.

pozdrawiam
        caprice83
        • Gość: guerra Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:12
          caprice za kolezanką vikką nie przepadam ale konfidencki ton Twej wypowiedzi
          mnie wręcz przeraża...Zastanów się jeszcze nad zmianą zawodu
          • caprice83 Re: cd 15.07.05, 19:21
            A jaki mam miec ton?
            Stwierdzam fakty.
            Przeczytałeś może jej wypowiedź, choćby w tym watku, nie mówiąc już o innych?
            Przeciez 99% jej wypowiedzi jest w takim tonie jak powyższy, złośliwy i
            wulgarny.

Od dłuższego czasu zabiegam o moderację tego forum, nie wiem czy to dzięki
            mojej inicjatywie czy po prostu adm forum stwierdziła że to najwyższy czas bo
            szerzy się tu spamerstwo, ale tak czy tak ciesze się że nareszcie będziemy mieć
            moderatora.
            Może dzięki temu szybciej będą usuwane spamerskie wątki, bo jak na razie, tak
            jak opisałam to zgłaszając w mailu moja kandydaturę to w weekendy moderatora
            nie ma w ogole, bo spamerskie wątki usuwane sa dopiero w pn jeśli ktoś
            zaspamuje w weekend, a poza tym czerwony kosz już nie pomaga, trzeba kopiować
            link i przesyłać go do adm. A to wszystko trwa, czasem nawet wiele godzin, w
            czasie których tysiące ludzi ma do tego dostęp. Tymczasem takie rzeczy powinno
            sie usuwać natychmiast. Napisanie posta trwa kilka sekund, a jego usunięcie
            może trwać od kilku godzin do kilku dni, a to niedopuszcalne.
            Ja mam dostęp do kompa właściwie codziennie i wiem że byłabym dobrym
            moderatorem, jako że mam doświadczenie, czas i kulture, dlatego własnie
            kandyduję.

PS. A mój zawód to na razie studentka, więc na pewno się zmieni;)

pzdr
            • Gość: guerra Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:31
              Kobieto jak w niej widzisz konkurencję to się nazywa chyb ajuż tylko
              VIKKOFOBIA:)

Na forum powinna się wykrystalizować naturalna śmietanka pewnych osobistości.
              Niestety rotacja użytkowników i poziom tegoż forum nie sprzyja długotrwałemu
              przebywaniu na tym serwisie. Szukanie kogoś na siłę moim zdaniem jest bardzo
              krótkowzroczne.
              A już tym bardziej robienie szopki na forum z autobyworami.
              Moja recepta??? nowe nicki dla moderatorów - ot choćby MOD1, MOD2.
              Nowy moderator powinien być dla wszystkich TABULA RASA. Żadnych waśni i sporów,
              które by się z nim kojarzyły. Żadnych poglądów za którymi szedł w forumowy
              ogień...
              • caprice83 Re: cd 15.07.05, 19:47
                heh, nie to nie ja mam vikkofobie, ta osoba owszem denerwuje mnie ale jesli
                narusza netykiete zgłaszam to do adm, jesli nie olewam, tymczasem to ona ma
                fobię, powodem wg mnie jest zazdrośc i zawiść na moim punkcie, gdyż to ona mnie
                atakuje, ja mam ją gdzies, ona najwyraźniej nie.

co do moderatora to teraz nie mamy żadnego! gdy klikniemy na czerwony kosz to
                idzie do adm, dlatego usuwanie spamerskich postów trwa tak długo, dlatego
                moderator musi byc, a czy bedzie to ktos z forum czy ktos obcy to juz niewazne,
                wazne by byl osoba ktora poradzi sobie ze spamerstwem i bedzie szybka i
                skuteczna, poniewaz wiem ze jestem na tyle dyspozycyjna ze moge dac sobię radę
                z tym zadaniem dlatego zgłaszam sie na ochotnika.

co do przebywania na tym serwisie to po części masz rację, niestety wydaje mi
                sie ze taka rotacja ma własnie związek ze spamem na forum, dlaczego bowiem
                inaczej ktoś miałby opuszczać forum na któym mozna miło pogadać i wyrazić swoje
                zdanie?

pzdr
                • v.i.k.k.a Re: cd 15.07.05, 22:38
                  caprice83 napisała:
                  ona ma
                  > fobię, powodem wg mnie jest zazdrośc i zawiść na moim punkcie, gdyż to ona mnie
                  ### zazdroszcze ci twojej blond czupryny an ktora mam alergie

> atakuje, ja mam ją gdzies, ona najwyraźniej nie.
                  ### masz racje, nie mam cie gdzies-nie lubie cie.
                • Gość: Ewunia 28 Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:12
                  Caprice jak nie masz vikkofobi, jak piszesz powyżej, że zebrałaś linki vikki i wysłałas do moderatorów gazety? To normalne według Ciebie?
                  • caprice83 Re: cd 16.07.05, 13:30
                    Owszem to normalne kiedy ktoś cię o to prosi. Prosiła mnie zaś o to
                    administracja forum, po to aby wykazac czy tego użytkownika powinno się
                    zablokować. Pozbierałam kilka postów, wysłałam, no i okazało sie że mam rację,
                    ta użytkowniczka już dawno zostałabym zablokowana gdyby nie problemy techniczne
                    które nie pozwalają na jej blokadę.

Co do moderacji to ja nie mam żadnego problemu i nie jestem zaangazowana w
                    żaden konflikt.
                    Jestem osoba bezstronną i uczciwą i myśle że byłabym dobrym moderatorem.
                    Oczywiście możesz uważac inaczej, ale czytałam juz kilka twoich postów,
                    zauwazyłam że krytykujesz mnie podając jakieś bzdury (wg mnie), choc oczywiscie
                    masz do tego prawo, na co zwrócił ci tez uwagę 'poznaniak' niestety nawet nie
                    pomyślałas zeby sie nad tym co on mówił zastanowic, wiec szczerze mówiąc myśle
                    że nie orientujesz się nawet w sytuacji.

tak czy inaczej pzdr.
                    • Gość: Ewunia 28 Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:38
                      Caprice!
                      Jak nie jesteś zaangażowana w konflikt? Przecież z Vikką to konflikt! Nie jesteś obiektywna w stosunku do niej a ona kpi sobie z Ciebie. Faktycznie czasem przegina, lecz czasem myślę, że do Ciebie nic nie trafia. I dlatego uważam, że nie powinnas być modertorem.
                      Właśnie- uważam inaczej- jakie bzdury pisze Caprice? Proszę przytocz!
                      Piszesz o tym dziecięciu o nicku Poznaniak- Caprice czy naprawdę potrzeba Ci tak wulgarnych i emocjonalnych obrońców?
                      Dlaczego nie orientuje się w sytuacji?
                      • caprice83 Re: cd 16.07.05, 16:17
                        No jak dla mnie osoba która pisze że jestem zaangazowana w konflikt jest osoba
                        niezorientowaną w sytuacji.
                        Dla mnie zaangazowanie to chociażby dyskusja z kimś, tymczasem czy ja
                        odpowiadam na jej wątki?
                        NIE, to ona odpowiada na wszystkie moje, ja ja olewam, więc nie uczestnicze w
                        JEJ konflikcie.
                        Dlatego właśnie wg mnie kilka razy napisałas bzdury, np że to ja jestem temu
                        winna, tyle ze inteligentna osoba atakowałaby moje zdanie, ewentualnie dałaby
                        sobie spokój gdyby zobaczyła ze i tak zdania nie zmienię, chociażby w kwesti
                        wege czy aborcji, tymczasem ja jeszcze nie zauważyłam zeby ona krytykowała to
                        co mówie, ona krytykuje mnie, na dodatek w sposób wulgarny i takie rzeczy
                        trzeba usuwać, musi to robic moderator bo adm robi to za wolno, inne bzdury
                        które ona wypisuje niech sobie będą dopóki kogoś nie urażają, to nie moja
                        sprawa.

Hmmm... podparłam sie 'poznaniakiem' bo akurat on jest tak miły ze podsyła mi
                        linki spamerskich postów vikki na maila lub sle je od razu do adm zeby je
                        usuneli. Ja mam zycie poza netem i nie miałabym czasu przegladac wszystkich
                        tematow by sprawdzac czy ona nie naruszyła mojego dobrego imienia (za chcę
                        nadmienic możnaby ją pozwac do sądu). Poza tym ona chyba nie jest tak wulgarny
                        i zdegenerowany jak vikka właśnie:/

Jeszcze raz mówię, jesli wolisz inego moderatora to zgłoś jego kandydaturę,
                        każdy ma prawo się zgłosić i kandydować, a adm mam nadzieję wybierze kogos
                        dobrego.
                        Ja się nie wycofam, bo znam siebie i wiem ze byłabym obiektywnym moderatorem
                        mimo iz za niektorymi osobami na tym forum nie przepadam, jestem po prostu
                        ponad to. Poza tym zastanawiam się nawet czy dobrym pomysłem nie byłoby
                        ustanowienie dwóch moderatorów, tak żeby było jeszcze bardziej obiektywnie.

pzdr
                        • mantis77 He he nie ma to jak "skromność" 16.07.05, 16:34
                          "Ja się nie wycofam, bo znam siebie i wiem ze byłabym obiektywnym moderatorem"

Nie ma to jak skromność tylko że obiektywnie siebie nie oceniasz więc mogą to
                          powiedzieć dopiero inni a nie Ty sama. A co do angażowania się to jesteś
                          zaangażowana. Choćby mówiąc o niej i pisząc że olewasz ją.

Jesli jakiś kraj nie wysyła wojsk na wojnę ale mówi że jedna ze stron jest taka
                          czy owaka to nie angażuje się w wojnę? Myślę że angażuje się. A Tobą kobieto
                          jest ta sama sytuacja.

Myślę że te waśnie dotyczą Ciebie i Vikki więc może załóżcie sobie oddzielne
                          forum gdzie Vikka będzie cie obrzucać błotem a ty nie będziesz czytać jej
                          postów ale pisać że nie odpisujesz. To jest jakaś wasza prywatna wojna. A poza
                          tym ktoś może nie lubić jakiejś osoby i z nią się ciągle kłócić ale na
                          innych "frontach" wypowiadać się kulturalnie i bez jakichś "przepychanek" I co
                          wtedy też go usunąć bo zalazł komuś za skórę? Chyba nie tylko usuwać wątki
                          dotyczące tych osób aż zrozumieją że mają się kłócić gdzieś indziej.
                        • Gość: Marta Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:55
                          Przeczytaj jeszcze raz i zastanów się co napisałaś, mam tylko nadzieję, że ta
                          udawana bezczelność to tylko sposób na zabawę forumowa. Nie mozna(ja nie wierzę,
                          że można) być takim zaciętym i zapatrzonym w siebie człowiekiem.
                        • drhuckenbush Re: cd 16.07.05, 17:16
                          > NIE, to ona odpowiada na wszystkie moje, ja ja olewam, więc nie uczestnicze w
                          > JEJ konflikcie.

Ale donosisz - czyli robisz najgorzej, jak tylko sie da. Sama sobie nie
                          poradze, to poplacze sie i powiem o wszystkim mamie.

> Dlatego właśnie wg mnie kilka razy napisałas bzdury, np że to ja jestem temu
                          > winna, tyle ze inteligentna osoba atakowałaby moje zdanie, ewentualnie dałaby
                          > sobie spokój gdyby zobaczyła ze i tak zdania nie zmienię, chociażby w kwesti
                          > wege czy aborcji,

O wlasnie, to ostatnie jest bardzo wazne. Nawolujac do aborcji nawolujesz do
                          POPELNIANIA PRZESTEPSTWA! Trudno, zeby osoba nawolujaca publicznie do
                          popelniania przestepstw mogla byc moderatorem forum.

> Ja mam zycie poza netem i nie miałabym czasu przegladac wszystkich
                          > tematow by sprawdzac czy ona nie naruszyła mojego dobrego imienia (za chcę
                          > nadmienic możnaby ją pozwac do sądu). Poza tym ona chyba nie jest tak
                          wulgarny
                          > i zdegenerowany jak vikka właśnie:/

To po cholere chcesz byc moderatorem, skoro nie masz na to czasu? A moze
                          ewentualna funkcje moderatora bys uzywala jako mozliwosc walki z Vikka? Moze
                          przede wszystkim posty Vikki, Georga, Nikta i moje bys czytala i usuwala, skoro
                          nie masz czasu sie wszystkiemu przygladac?

> Ja się nie wycofam, bo znam siebie i wiem ze byłabym obiektywnym moderatorem
                          > mimo iz za niektorymi osobami na tym forum nie przepadam, jestem po prostu
                          > ponad to.

Taaa, juz to widze. Vikka napisze PRAWDE o Tobie np, bolesna prawde, a Ty tego
                          nie wytniesz... No po prostu nie wierze...
                          • v.i.k.k.a Re: cd 16.07.05, 17:25
                            drhuckenbush napisał:

> Ale donosisz - czyli robisz najgorzej, jak tylko sie da. Sama sobie nie
                            > poradze, to poplacze sie i powiem o wszystkim mamie.
                            ### a jak nie to wezmę zabawki i pójdę do domu:D
                          • Gość: anty dr Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:27
                            to ze ktos wulgaryzuje na forum to jest normalne i w porzadku doktorku?
                            no to veto na takiego moderatora jak ty!
                            w zyciu nie wytniesz zadnego postu vikki chocby klnela jak szewc na caprice i
                            innych, ale wlasciwie dobrze ze sie do tego teraz przyznajesz, to cie od razu
                            dyskfalifikuje na moderatora, ha!
                            • drhuckenbush Re: cd 18.07.05, 19:05
                              Wycialbym kazdy post lamiacy prawo/regulamin.
                              Akurat nie mam tu na mysli pojechanek na linii Vikka-Caprice, gdyz tam rzadko
                              zdarzaja sie posty, ktore admin usuwal. Zauwaz, ze najczesciej
                              usuwane/przenoszone na Osla sa rozne bzdury roznych antyvikk itp popaprancow.
                        • Gość: Ewunia 28 Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:02
                          Caprice!
                          Jak to nie masz konfliktu z Vikka? Przecież macie sprzeczność interesów, poglądów (zwłascza na swoj temat)- a wszystko to oznacza konflikt. Dziewczyno, Ty chcesz być prawnikiem? Słowa nie są dla Ciebie- że coś Ty rozumiesz, coś Tobie sie wydaje, ale zupelnie inaczej niż jest, to Caprice zupełnie inna sprawa.
                          Caprice słuchaj dziewczyno- wielokrotnie nazwyasz ludzi mordercami, uderzadz w nich slowem- a nie w ich zdania (!) i jak ktoś Cię "bije" twoją bronią, to zaczynasz się skarżyć?
                          Kto każe Ci zdanie zmieniać? Nikt. Tylko nie uważaj wszystkich, ktorzy myślą inaczej za gorszych i nie obrażaj ich. Niestety tak jest- świadczy o tym wiele komentarzy na tym i innych forach.
                          Czemu donosisz na Vikke i innych- czemu nie klikasz tylko, aby usunęli posty? Jeśli glosisz kontrowersyjne poglądy to licz się z tym, że inni będą Cie krytykowac- nawet brutalnie. Co znaczy musi to robić moderator bo admin za wolno? Bo ktoś przeczyta jakiś durny post i zmieni o Tobie zdanie? Wystarczy czytać Twoje posty, by wyrobić sobie zdanie o Twoich poglądach.
                          To co piszesz o poznaniaku i jego uczynkach dobrej woli dla Ciebie mnie przeraża. TY tak na poważnie? I uważasz, ze nie masz problemów z Vikką? Matko....
                          Caprice- Ty też wielokrtonie naruszyłaś moje dobre imie, nazywając mnie mordercą, chcesz żebym Cie pozwała do sądu? Uważam, że to jest strasznie poważne oksarżenie a Vikka ze swoimi głupotkami nawet do Ciebie się nie zbliża.
                          Ja Caprice nie wolę żadnego moderatora dziecko- ja uważam tylko, że Ty się nie nadajesz na niego i tyle.
                          A co do tego, że byłabyś obiektywnym moderatorem niestety śmię wątpić. Jesteś ponad Vikke, ale wysylasz do admina linki z jej tekstami? No chyba dziewczyno żartujesz, jak to piszesz.
                          A jeszcze jedno- sęk w tym, że Vikka ma poczucie humoru i dystans do siebie. Tego niesttey kompletnie mm wrażenie Tobie brakuje- przynajmniej na forum.
                          • Gość: anty ewunia28 Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:32
                            a czy ty rozumiesz ze kosz nic na tym forum nie znaczy?
                            to forum nie ma moderatora wiec klikanie na kosz nie jest u nikogo widoczne,
                            dopiero kopia linku u adm cos daje, a wyslanie takiego linku w ktorym ktos cie
                            nazywa dziwka czy debilem czego notorycznie uzywa vikka nie jest
                            donosicielstwem, to usuniecie spamerstwa! bo jesli bronisz takich postow a
                            tylko takie wlasnie w ktorych sa wulgaryzmy sa usuwane to jestes taka sama jak
                            vikka, a moze nawet nia jestes, w koncu wiadomo ze vikka ma problemy z
                            tozsamoscia i zeby sie dowartosciowac pisze pod wieloma nikami.
                            a nazwanie kogos dziwka czy debilem to znieslawienie i kazdy sad cie za to
                            skaze na grzywne conajmniej.
                            • Gość: Ewunia 28 Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:28
                              A może dziecko Ty jestes Caprice i bronisz się rękami i nogami? Nie potrafisz się dziewczyno argumentami bronic?
                              A skąd te wnioski dziecino? buhahahahahah
                              Gdzie bronie chamskich postów? No gdzie do jasnej ciasnej?
                              Kogo nazwalam dziwką?
                              Dziecko opanuj się! Co mnie obchodzi Vikka, ja piszę za siebie!
                              I proszę tutaj bez gróźb! Bo one są właśnie karalne!
                              napisałam wyraźnie, że ani Caprice ani Vikka!! Bo mają konflikt i już!
                              Zresztą, dziecko, co ja tutaj będę z Tobą dyskutować- albo argumenty albo precz!!
                              • Gość: anty ewunia28 Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:59
                                po pierwsze jestem facetem i naucz sie tego dziewczynko bo widziałem kilka razy
                                ze masz z rozroznianiem płci problemy.
                                po drugie dla mnie to ty jestes wrecz gowniara bo jestem ponad dwa razy starszy
                                od ciebie i draznia mnie takie pyskate lalki.
                                po trzecie jak widac caprice ma racje ze w ogole nie orientujesz sie w sytuacji
                                no chyba ze udajesz glupia. vikka ciagle obraza caprice ze ta ma niby sponsora,
                                choc sama vikka wszedzie o tym wypisujac ukazuje ze to naprawde ona ma problemy
                                ze znalezieniem chlopaka czemu sie dziwic nie moge takiej pyskatej gowniary
                                nikt nie chce i ze to ona wrecz pragnie sponsora, no w koncu z czegos ta
                                brzydula musi zyc. teraz powiedz mi dziewczynko kto ma sponsora? - dziwka, tak
                                wiec jesli sprzeciwiasz sie temu zeby usuwane byly takie posty to tak samo
                                obrazasz te osobe przeciwko ktorej napisane sa te slowa. jesli jestes przeciw
                                usuwaniu takich postow i postow gdzie vikka uzywa innych obrazliwych slow to
                                znaczy ze je popierasz.
                                jestem za caprice dlatego ze jestem gejem i chce sie wypowiadac na forum a jak
                                moderatorem bedzie banda spamerow takich jak ty, doktorek czy ukryty gej george
                                to zaden z nas nie bedzie mogl juz tu pisac. moderator powinien byc
                                tolerancyjny i dlatego caprice jest bardzo odpowiednia osoba na moderatora.
                                i na tym koncze bo dyskusja z gowniarami a wlasnie nia jestes mnie obraza.
                                • Gość: dupodajka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:57
                                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                  • Gość: partnerka caprice [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:47
                                • Gość: Ewunia 28 Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:24
                                  Na chamskie posty odpowiadać nie będę.
                                  Mam tylko jedno pytanie- skąd wiesz ile mam lat?
                                  Poziom wypowiedzi poniżej krytyki. Zgłaszam ten post do wyrzucenia.
                                • drhuckenbush Re: cd 18.07.05, 19:13
                                  Gość portalu: anty ewunia28 napisał(a):
                                  > po trzecie jak widac caprice ma racje ze w ogole nie orientujesz sie w
                                  sytuacji
                                  >
                                  > no chyba ze udajesz glupia. vikka ciagle obraza caprice ze ta ma niby
                                  sponsora,
                                  >

Z NIEKTORYCH postow Caprice mozna bylo taki wniosek wyciagnac.

> choc sama vikka wszedzie o tym wypisujac ukazuje ze to naprawde ona ma
                                  problemy
                                  >
                                  > ze znalezieniem chlopaka

Z tym to problemow NA PEWNO nie ma :)))))

> jestem za caprice dlatego ze jestem gejem i chce sie wypowiadac na forum a
                                  jak
                                  > moderatorem bedzie banda spamerow takich jak ty, doktorek czy ukryty gej
                                  george
                                  >
                                  > to zaden z nas nie bedzie mogl juz tu pisac.

A co kogo obchodzi, ze jestes pedalem? Czy dlatego ma byc cos inaczej? Kolejny
                                  ktory kariere na dupie chce robic?

> moderator powinien byc
                                  > tolerancyjny i dlatego caprice jest bardzo odpowiednia osoba na moderatora

Ta. Tolerancyjna to ona jest... Dla pedalow i mordercow... A miesozerce od
                                  przestepcow wyzywa. To jest tolerancja????
                            • drhuckenbush Re: cd 18.07.05, 19:09
                              Gość portalu: anty ewunia28 napisał(a):

> a czy ty rozumiesz ze kosz nic na tym forum nie znaczy?
                              > to forum nie ma moderatora wiec klikanie na kosz nie jest u nikogo widoczne,
                              > dopiero kopia linku u adm cos daje,

Bzdury gadasz. Wielokrotnie klikalem czerwony kosz i efekt byl taki, jak byc
                              powinien. Wiadomo, ze jesli klikniesz w piatek poznym wieczorem to pewno do
                              poniedzialku sie poczeka. Ale czesto mialem tak, ze pojawil sie watek w
                              normalny dzien, w godzinach pracy, kliknalem po kilku minutach w kosz, kilka
                              minut pozniej postu nie bylo. Czyli kosz po prostu DZIALA.

Do reszty Twoich bzdur moge dodac, ze Vikka nie ma problemow ze soba ani z
                              tozsamoscia. Wiele osob nazywa innych w niegrzeczny sposob - Caprice rowniez.
                              Dla mnie EOT w tej kwestii.
                            • jabbur Re: cd 19.07.05, 17:33
                              Klikanie na kosz zgłasza wypowiedzi do nas, nie do moderatorów forum.
                              Zapewniam - jest bardzo skuteczne :)
                              j/a
                              p.s.
                              Osoby toczące prywatną świętą wojnę, proszę - nie róbcie tego w tym
                              wątku. Moderator musi być ponad takimi sprawami.
                              • drhuckenbush Re: cd 19.07.05, 17:56
                                Ta, ale moderator nie jest bezduszna skala, a czlowiekiem, ktory ma swoja
                                osobowosc, poglady polityczne itp. Wiec ma swoje zdanie i koniec. I IMO nie
                                musi to byc to "jedyne sluszne zdanie".
                          • drhuckenbush Re: cd 18.07.05, 19:06
                            <cut>

Ciekawe, czy trafi do lepetynki :)
                    • Gość: Ewunia 28 Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:40
                      No i jeszcze jedno: nie traktuj wszystkiego osobiście. Ja nic do Ciebie nie mam, mam tylko uwagi do Twoich postów i Twoich relacji na forum. I tylko tyle.
                      Też Cie pozdrawiam.
                    • v.i.k.k.a caprice nie kompromituj się jeszcze bardziej 16.07.05, 14:49
                      Jeśli ktoś jest administratorem to na pewno wie jak sobie poradzić ze zmiennym
                      IP a ty to wszystko naiwnie łykasz:)A nie pomyślałaś może o tym, że ktoś tu nie
                      chce mnie blokować?
                      Nie jesteś bezstronna(cyt:"krytykujesz mnie podając jakieś bzdury (wg mnie)")
                      ani rozgarnięta (cyt:"a do takich jak ty ksenofobko to sie akurat nie zwracałam,
                      tylko do redakcji GAZETY.") co może zaważyć na twojej pracy jako moderatora.
                      Postów poznaniaka nie mamy okazji dokładnie przejrzeć, bo w wiekszosci są
                      usuwane....dlaczego? domyśl się sama.
                    • drhuckenbush Re: cd 16.07.05, 17:10
                      caprice83 napisała:

> Owszem to normalne kiedy ktoś cię o to prosi. Prosiła mnie zaś o to
                      > administracja forum, po to aby wykazac czy tego użytkownika powinno się
                      > zablokować. Pozbierałam kilka postów, wysłałam, no i okazało sie że mam
                      rację,
                      > ta użytkowniczka już dawno zostałabym zablokowana gdyby nie problemy
                      techniczne
                      >
                      > które nie pozwalają na jej blokadę.

Zwyczajne ku..kie zachowanie. Odezwala sie ta, co to regulaminu nie lamie i
                      jej posty nie sa usuwane. Niech ten kto jest bez winy pierwszy rzuci kamieniem.
                      Ja na nikogo nie donosze, bo sam mialem kilka postow usunietych. Mimo ze malo,
                      ale kilka bylo, wiec potrafie zrozumiec, ze komus innemu tez sie usunie i nie
                      uznaje tego za powod do blokowania takiej osoby. Mimo, ze Twoje poglady itp mi
                      absolutnie nie odpowiadaja, tez pare razy lamalac regulamin itp, to np nie
                      zabiegalbym o blokowanie Ciebie. Ale jak widze, promujesz to, co lubil
                      komunizm: CENZURE.
                  • drhuckenbush Re: cd 16.07.05, 17:08
                    To swiadczy o donosicielskim charakterze Caprice.
                    Czy z taka sama zacietoscia zebrala linki swoich wypowiedzi, ktore lamia prawo
                    lub regulamin? Pewno nie... Dlatego nie uwazam jej za dobra kandydatke na
                    moderatora.
                    • Gość: giętka klientka Re: cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:16
                      a ja bardzo sobie chwale caprice!kupiłam od niej bielizne i uwazam ją za
                      doskonałego handlowca dlatego uwazam że i z prowadzeniem forum by sobie poradziła
                      • v.i.k.k.a Re: cd 16.07.05, 17:22
                        My tzn ja i blue.k tez cos o ty wiemy:)))
                • drhuckenbush Re: cd 16.07.05, 17:05
                  > co do przebywania na tym serwisie to po części masz rację, niestety wydaje mi
                  > sie ze taka rotacja ma własnie związek ze spamem na forum, dlaczego bowiem
                  > inaczej ktoś miałby opuszczać forum na któym mozna miło pogadać i wyrazić
                  swoje
                  >
                  > zdanie?

Bo nie wyobrazam sobie, by moderatorem (a w tym przypadku CENZOREM) forum, na
                  ktore pisuje byla osoba, ktora nie wie co to holokaust, popiera mordowanie
                  dzieci, sama najchetniej by udusila kazdego miesozerce (no, w najlepszym
                  wypadku uznala by go za cos gorszego).
            • v.i.k.k.a Re: cd 15.07.05, 22:34

caprice83 napisała:

PS. A mój zawód to na razie studentka, więc na pewno się zmieni;)
              ### tajemnicą poliszynela jest, że nie tylko:D
            • drhuckenbush Re: cd 16.07.05, 17:02
              Moim zdaniem duzo wiecej da obowiazek logowania - i caly czas podtrzymuje, ze
              to jest konieczne. Troche luzu musi byc. Z wieloma probloemami Blazej sobie
              dobrze radzil, wiele watkow trafialo na Osla Lawke, niektore posty lamiace
              (albo i nie) regulamin byly usuwane.
              IMO najwiecej syfu robily rozne osoby typu antyvikka czy Ewcia - co chwila post
              o tresci "kocham vikke".
              Ale jesli ma byc spoleczny moderator, to nie chcialbym zeby byla to Caprice, bo
              uwazam ja za osobe zbyt malo obiektywna i uprzedzona do innych.
        • l.george.l Re: cd 15.07.05, 21:20
          Matko Przenajświętsza, nie dość, że kapucha to jeszcze komunistka. Ale to chyba
          nic dziwnego.
          • v.i.k.k.a Re: cd 16.07.05, 12:24
            l.george.l napisał:

> Matko Przenajświętsza, nie dość, że kapucha to jeszcze komunistka. Ale to chyba
            >
            > nic dziwnego.
            ### a na drzewach zamiast liści....będzie wisieć kapusta:D
          • v.i.k.k.a Re: cd 16.07.05, 12:26
            l.george.l napisał:

> Matko Przenajświętsza, nie dość, że kapucha to jeszcze komunistka. Ale to chyba
            >
            > nic dziwnego.

### albo jeszcze takie coś mi się przypomniało:
            "a kapusta głowa pusta", ale nie pamietam z czego to:D
        • drhuckenbush Re: cd 16.07.05, 16:59
          caprice83 napisała:

> Może jeszcze wspomne że jestem moderatorem na forum ZSP UAM, tak więc mam
          > doświadczenie w moderowaniu.
          >

Mysle, ze znajdzie sie wiecej osob, ktore moderuja/kieruja pewnymi waskimi
          tematycznymi forami (nie chwalac sie ja rowniez).
      • kurna.poznan Re: Witam, 15.07.05, 19:07
        no przepraszam - ale to co napisałaś jakieś takie bez składu i ładu.
        Osobiście uważam, że moderatorem powinien być poznaniak z dziada pradziada, a
        nie jakiś galon co to się nagle wymądrza, a nie wie nawet co to ryczka. Co do
        propozycji aby mogli wypowiadać się tylko użotkownicy zalogowani - to uważam, że
        jest to zły pomysł, ograniczający życie forum - sam nie zawsze się loguję - z
        lenistwa.
        • caprice83 Re: Witam, 15.07.05, 19:24
          Ja akurat jestem rodowitą poznanianką a i czym jest ryczka wiem:>
          Jesli moje kandydatura ci się nie podoba to prosze bardzo sam kandyduj;)

PS. moderator zreszta nie ocenia ładu i składu wypowiedzi a jej merytoryczną
          treść, a co jest wulgarne, złośliwe i nie na temat to akurat umiem rozpoznać.

pzdr
          • Gość: m-nocny Re: Witam, IP: *.icpnet.pl 15.07.05, 20:01
            Nie mam nic przeciw caprice, popieram. Dajcież tylko luz z tym obowiązkowym
            logowaniem....
          • drhuckenbush Re: Witam, 16.07.05, 17:22
            > PS. moderator zreszta nie ocenia ładu i składu wypowiedzi a jej merytoryczną
            > treść, a co jest wulgarne, złośliwe i nie na temat to akurat umiem rozpoznać.
            >

Smiem watpic... Poza tym uwazam, ze moderator powinien sobie radzic z
            ortografia lepiej niz Ty.
            • v.i.k.k.a Re: Witam, 16.07.05, 17:23
              drhuckenbush napisał:

>
              > Smiem watpic... Poza tym uwazam, ze moderator powinien sobie radzic z
              > ortografia lepiej niz Ty.
              ### np tak jak ja:)))
              • drhuckenbush Re: Witam, 16.07.05, 17:29
                Jak Ty albo ja ;)
        • drhuckenbush Re: Witam, 16.07.05, 17:21
          Forum Warszawa ma obowiazek logowania. I zyje jakos. Ja tam nie widze problemu,
          popieram logowanie!
      • v.i.k.k.a ojojoj :D 15.07.05, 22:23
        ledwie do chaty weszłam i już caprice serwuje mi dobra zabawe, ale po kolei....
        • energy52 Re: ojojoj :D 15.07.05, 22:30
          Dziewczęta,apeluję o rozwage!

Proszę wykazać się zdrowym rozsądkiem i zaprzestać wszelkich działań
          literackich mających na celu ubliżenie osobie drugiej!

Bądźmy rozsądni!

Dziękuję i dobranoc.

Energy 52
      • v.i.k.k.a Re: Witam, 15.07.05, 22:32
        caprice83 napisała:

> Tak w jak w mailu który już przesłałam Panu kilka dni temu na adres gazety,
        > ponownie zgłaszam swoją kandydaturę.
        ### niepotrzebnie-nikt jej nie weźmie powaznie, jeśli to forum ma zachować swój
        dotychczasowy(przyzwoity)poziom

> Równocześnie pragne Panu przedstawic pozycję jedej z użytkowniczek (v.i.k.k.a),
        ### a co ty wiesz o moich pozycjach?! a feeeee:(((podglądaczka!

> która to również widze, nie wiadomo z jakich powodów (chyba brak wstydu i
        > honoru), wystawiła swoją kandydature.
        ### bezwstydna to jesteś ty bo mnie podglądasz

> Mianowicie przesłałam administracji naszego forum posty napisane przez ta
        > użytkowniczkę, które naruszają netykiete i regulamin przez ta użytkowniczkę,
        ### popatrz....1 zdanie i 2 błędy-dla ułatwienia tĘ uzytkowniczkĘ!!!

> odpowiedzi którą dostałam zawarta była informacja, że ta osoba nie może zostać
        > zablokowana ponieważ używa ona wielu nr IP.
        ### nawet średnio rozgarnieta osoba, która ma dostęp do netu wie, że neostrada
        ma zmienne IP

Jest to jedyny powód dla którego ta
        >
        > osoba nie może zostać zablokowana, gdyby używała ona jednego nr IP już dawno
        > bowiem zostałaby zablokowana.
        ### a to juz jest twoj(głupi)pomysł

> Chciałabym, by również zwrócił Pan uwage na to co ta osoba napisała w powyższym
        >
        > poście, jest to groźba że żadna moja wypowiedź, które w 99% nie naruszają
        ### tak caprice-jest to groźba karalna i występuje w Kodeksie Karnym(artykułu
        nie pamietam, bo jest ich za dużo;)

> netykiety czy regulaminu, w przeciwieństwie do postów tej użytkowniczki, nie
        > ukaże sie juz na forum. Myślę że powinien Pan równiez to wziąźć pod uwagę i
        > wybrać kandydata który ukróci podobne praktyki tej osoby.
        ### jak mniemam tym idealnym kandydatem jesteś ty....przykre to:/

> Proszę więc o poważne wzięcie mojej kandydatury pod rozwagę i danie mi szansy
        > (np. w postaci tymczasowego moderatora) żeby ukazać w jaki sposób mogłoby
        > wyglądać forum dla ludzi inteligentnych, kulturalnych i chcących poważnie lub
        > czasem troszkę mniej pogadać na różne tematy.
        ### ale my wcale nie chcemy widzieć jak wyglądałoby forum pod twoimi(nazwijmy to
        na wyrost)rządami
      • politykatomojaulubiona Re: Witam, 15.07.05, 22:44
        >Mianowicie przesłałam administracji naszego forum posty napisane przez ta
        >użytkowniczkę, które naruszają netykiete i regulamin przez ta użytkowniczkę, w
        >odpowiedzi którą dostałam zawarta była informacja, że ta osoba nie może zostać
        >zablokowana ponieważ używa ona wielu nr IP. Jest to jedyny powód dla którego ta
        >osoba nie może zostać zablokowana, gdyby używała ona jednego nr IP już dawno
        >bowiem zostałaby zablokowana.

Wystarczy tak zmienić opcje jej konta, by służyło do celów, które oferuję
        gazeta.pl (poczta, caffe gazeta, blog) oprócz forum.

A tak poza tym zauważam, że co poniektóre osoby dość poważnie traktują zdobycie
        funkcji moderatora. Powodzenia.

Wg mnie caprice83 można dać szansę moderowania tego forum. Jeśli się nie
        sprawdzi, to ją zmienimy. Przeciwny jestem moderowaniu forum przez v.i.k.k.e,
        zresztą jabbur, mam nadzieję, że nie bierzesz jej kandydatury na poważnie.
        Pozdro dla wszystkich i oby żyło nam się na tym forum lepiej.
        • v.i.k.k.a Re: Witam, 15.07.05, 22:48
          politykatomojaulubiona napisał:

> Wystarczy tak zmienić opcje jej konta, by służyło do celów, które oferuję
          > gazeta.pl (poczta, caffe gazeta, blog) oprócz forum.
          ### wymysl cos jeszcze
      • Gość: Marta Re: Witam, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:09
        Dziewczyno, o czym Ty mówisz?!
        Moderatotem musi być ktoś kompetentny a nie jakiś młody "narwaniec", który chce
        zawojować świat a nie ma o zyciu zielonego pojęcia! Bez urazy, ale po
        przeczytaniu kilku Twoich postów stwierdzam, że kompletnie się do tego nie nadajesz.
        • drhuckenbush Re: Witam, 16.07.05, 17:25
          True, true...
          Mnie jeszcze ciekawi, czy administrator forum mialby dostep do mejli usunietych
          przez ewentualnego moderatora - zeby sprawdzic, czy delikwent we wlasciwy
          sposob korzysta ze swoich praw i nalezycie wypelnia swoje obowiazki.
      • drhuckenbush Re: Witam, 16.07.05, 16:58
        Z calym szacunkiem, ale IMO nie nadajesz sie na moderatora. Jestes za bardzo do
        niektorych osob uprzedzona. Ja nikomu nie grozilem, ze wysle mejle do
        moderatora, ze zablokowac kogos itd - Ty za to ciagle to powtarzasz. Bardzo
        trudno wiec w Twoim przypadku mowic o chocby czesciowym obiektywizmie.
    • conena VETO na vikę! proponuję Energy52 16.07.05, 08:47
      forum się pewnie skłóci jak sto diabłów, zawsze tak jest przy wyborach aesa:/
      ale może jestem pesymistycznie nastawiona, bo musze dzisiaj rabotać:|
      • energy52 Veto na Energy52!Proponuję Conena (e?) ;-) 16.07.05, 10:23
        • conena hehe, żarty się Ciebie trzymają:) 16.07.05, 10:39
          jest jeszcze jeden dobry kandydat, ale zapomniałam jego nicka, ten co ma "to
          beer or not to beer" w sygnaturce.
          • energy52 Re: hehe, żarty się Ciebie trzymają:) 16.07.05, 10:47
            Zaiste, jest całe mnóstwo dobrych kandydatów, wszak forumowicze to subkultura
            inteligentna ;-)

• v.i.k.k.a Re: hehe, żarty się Ciebie trzymają:) 16.07.05, 11:40
            to mantis
          • mantis77 A no to ja. 16.07.05, 15:38
            Hmm Bardzo żeście mnie połechali / połechatły wystawiając moją kandydaturę. Hmm
            jednak jakoś tak nie mam przekonania. Tzn pewnie bym i podołał bo też tam
            uczelnię elektorniczną mam za sobą więc z punktu obsługi to "pikuś" ale jakoś
            tak nie widzę siebie w tej roli bo trzeba być na bieżąco a ja ostatnio na
            gazecie przysypiam. No i ostatnimi czasy puściłem kilka mniej "wyważonych"
            czyli stronniczych poglądów. Nie wiem czy w tym wypadku byłbym bezstronny. Cóż
            Poznaniakiem jestem i Poznańczykiem także ale jako moderator nie mógłbym np.
            ganić lokalnych władz czy czasem samej Gazety. (no chyba że jako moderator być
            pod innym nickiem)

Nie chcąc się pozbawiać wyżej wymienionych "przywilejów" raczej nie chciałbym
            być moderatorem i daję szansę innym. Poza tym udzielam się na 3 innych forach
            więc nie podołałbym (na żadnym nie jestem moderatorem ale dużo pisuję)

Co do przyszłego kandydata to sorry że to powiem ale po dyskusjach obu tych Pań
            nie wybrałbym żadnej z nich a jakiegoś faceta który się nie kłóci. Może
            Poznańczyk? alebo ktoś inny. Wydaje mi się też że ten kto tutaj szumnie będzie
            się reklamował to nie powinien zostać. Taki moderator powinien być "tajemniczym
            duchem" i w związku z tym jego kandydatura powinna wpłynąć do Gazety też
            tajemniczo na maila a nie afiszując się na forum.

To tyle w tym ciekawym temacie.
            • Gość: Marta Re: A no to ja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:06
              Zastanów się jeszcze nad tym. Moim zdaniem też masz szansę:-)
    • v.i.k.k.a DR Huckenbush 16.07.05, 11:47
      Na prośbę chwilowo nieobecnego dra zgłaszam jego kandydaturę:)
      Jego niewątpliwymi atutami są(oprócz 100 innych, tylko mi znanych:)
      -ukończone studia informatyczne
      -używanie konkretnych argumentów w swoich wypowiedziech
      -fakt, że jego posty rzadko są usuwane.
      • Gość: Ewunia 28 Re: DR Huckenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:17
        Hej, wybierzcie kogoś niezaangażowanego w konflikty- kogoś kto je rozładowuje, czego niestety nie potrafią ani Caprice ani Vikka (choć Vikkę lubię czytać, bo ma poczucie humoru!)
        Nie wybierajcie ludzi mających donosicielskie zapędy!
        • Gość: wex Matkapoety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 15:07
          ale ona daleko...
          • drhuckenbush Re: Matkapoety 16.07.05, 17:28
            I chyba sie malo udziela na forum. Ale poza tym nie mam nic przeciwko.
            W ogole to bedzie jeden czy wiecej moderatorow?
            • v.i.k.k.a Re: Matkapoety 16.07.05, 17:31
              drhuckenbush napisał:

> I chyba sie malo udziela na forum. Ale poza tym nie mam nic przeciwko.
              > W ogole to bedzie jeden czy wiecej moderatorow?
              ### no jak to ilu?
              ja&Ty <3 <3 <3
      • Gość: Marta Re: DR Huckenbush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:02
        Dr Huckenbush jest odpowiednim kandydatem, cokolwiek o nim powiedziec, nie można
        mu zarzucić braku argumentów. Dyskusja jest merytoryczna, może się z kimś nie
        zgodzić, zawsze jednak w kulturalny sposób to wyrazi.
        • drhuckenbush Re: DR Huckenbush 16.07.05, 17:30
          Heh, moge tylko podziekowac za wyrazy uznania.
          I obiecac, ze jesli zostane wybrany to mniej bede przeklinac (choc prawie
          zawsze sam siebie cenzuruje).
      • drhuckenbush Re: DR Huckenbush 16.07.05, 17:27
        Dziekuje bardzo za zgloszenie. Owszem, chetnie bym zostal moderatorem forum. Na
        nikogo nie donosze (no, raz sie chyba zdarzylo, ze w watku o pedalach ktos
        napisal cos obelzywego na Polske), zazwyczaj codziennie duzo czasu spedzam w
        Internecie, wiec na moderowanie mialbym czas.
    • Gość: XXL Chcecie zniszczyć kolejne dobre forum ????!!! IP: *.idea.pl 16.07.05, 16:03
      Wszędzie gdzie wprowadzacie cenzorów społecznych ginie wolność wypowiedzi.
      Ormowcy z nożyczkami z nadgoliwością nuworyszy tąną wszystko co tylko
      nieco odbiega od politpoprawności. Wprowadzają zamęt i swoje preferencje
      polityczno - towarzyskie.

Zostawcie to forum w spokoju tu nie ma wiele pracy dla cenzora.
      Bo niedługo nie będzie już gdzie pisać.
      • politykatomojaulubiona Re: Chcecie zniszczyć kolejne dobre forum ????!!! 16.07.05, 16:54
        XXL, mylisz się. Moderator to nie cenzor. Wg mnie różnica istnieje, gdyż cenzor
        usuwa to co jest niezgodne z góry danymi założeniami. Cenzor nie wnika w
        argumentacje niezgodnego tekstu. Natomiast rolą moderatora jest usuwanie wątków
        bezsensownych,np <a
        href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=26523409">Cimoszewicz na
        Kubę</a>, w których to wątkach nie można przeprowadzić normalnej dyskusji
        opartej na argumentach.
        • Gość: Marta Re: Chcecie zniszczyć kolejne dobre forum ????!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:58
          Caprice z założenia nie może być dobrym moderatorem. Jej groźby w stosunku do
          Vikki są po prostu śmieszne(usunę cie itp bzdury). To ma być forum dla nas
          wszystkich a nie prywatny folwark caprice.
          • kalia_t Chcecie zniszczyć kolejne dobre forum ????!!! 16.07.05, 17:09
            Podziwiam wszystkich aktywistów, którzy mają tyle wolnego czasu. :P:P:P
            • drhuckenbush Re: Chcecie zniszczyć kolejne dobre forum ????!!! 16.07.05, 17:33
              Ja tam wolnego czasu chwilowo nie mam, ale jak tylko moge, to pedze na Internet.
              Ale niedlugo wszystko wroci do normy i bede sie z powrotem udzielal z taka
              czestotliwoscia jak dawniej :D
          • politykatomojaulubiona Re: Chcecie zniszczyć kolejne dobre forum ????!!! 16.07.05, 17:19
            Z założenia być może nie powinna być moderatorem, ale z praktyki warto dać jej
            szansę. W końcu 'probieren geht über studieren'. Widać konflikt na lini v.i.k.ka
            - caprice, ale przecież nie samą v.i.k.k.a-ą forum żyje. A tak poza tym nie
            dziwię się caprice, że próbuje walczyć z tym chwastem. Jak długo można czytać na
            tym forum wypowiedzi pasujące do 'Oślej ławki'.
          • drhuckenbush Re: Chcecie zniszczyć kolejne dobre forum ????!!! 16.07.05, 17:32
            Zgadzam sie w 100%.
            Nawet jesli sobie radzi na swoim studenckim forum, to nie znaczy ze i tu bedzie
            dobrze. Co innego moderowac zamknieta spolecznie/zawodowo grupe, a co innego
            absolutnie anonimowych ludzi, niczym nie ograniczonych. Mysle, ze to przerasta
            mozliwosci Caprice.
        • drhuckenbush Re: Chcecie zniszczyć kolejne dobre forum ????!!! 16.07.05, 17:31
          Dlatego tez uwazam, ze nie moze to byc Caprice, bo ona by byla cenzorem, a nie
          moderatorem.
          • v.i.k.k.a Re: Chcecie zniszczyć kolejne dobre forum ????!!! 16.07.05, 17:33
            Caprice jest jeszcze za młoda, za bardzo kieruje się emocjami a to nie słuzy tej
            funkcji.
        • citisus Re: Chcecie zniszczyć kolejne dobre forum ????!!! 16.07.05, 17:53
          politykatomojaulubiona napisał:

> XXL, mylisz się.Moderator to nie cenzor. Wg mnie różnica istnieje, gdyż cenzor
          > usuwa to co jest niezgodne z góry danymi założeniami.

Niestety tak to działa w praktyce na innych forach,
          nadgorliwość społecznego jest gorsza od faszyzmu.
          Zobacz ilu jest chętnych i kto to jest.

> w których to wątkach nie można przeprowadzić normalnej dyskusji
          > opartej na argumentach.

Kneblowanie swobody wypowiedzi nie spowoduje merytorycznej dyskusji.
          A swoboda wycinania demoralizuje cenzora.
          Nie musisz odpowiadać na nierozsądne posty.
    • drhuckenbush ZGLASZAM SWOJA KANDYDATURE 16.07.05, 17:39
      Zrobila juz to wczesniej Vikka. Chetnie zostalbym moderatorem.
      Tak jak Vikka napisala, zoltodziobem nie jestem (wyksztalcenie wyzsze,
      informatyk). Staram sie pisac zgodnie z prawem i regulaminem, na co dowodem
      moze byc fakt, ze bardzo rzadko ktos usuwa moje posty. Czasem przeklinam, ale
      jesli zostane wybrany to sie to zmieni (choc i tak prawie zawsze sam swoje
      wulgaryzmy wycinalem). Znam poprawna polszczyzne, wyrazam sie gramatycznie, nie
      robie ortow. PLiterki omijam (w tej chwili z koniecznosci, normalnie z
      lenistwa), ale to w kazdym momencie moze sie zmienic. No i zazwyczaj duzo czasu
      siedze przy kompie, wiec mialbym czas na moderowanie.
      • conena VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 16.07.05, 18:04
        krytyczne veto na tego pana!!!!! facet, który najchętniej dla komunistów, żydów,
        homoseksualistów i antyklerykałów otworzył obozy zagałdy moderatorem forum????
        mam nadzieję, że nie przejdzie..... można poczytać wątki o chociażby marszach
        gejowskich, że by zobaczyć jak bardzo jest "bezstronny", "kulturalny",
        "obiektywny", no i uwikłany w konflikt z caprice.

Mantis bądź człowiekiem, zastanów się, jesteś, powiedzmy, my last hope:))))

najlepszą z najgorszych alternatyw jest Caprice....
        • mantis77 Ehh conena (wytyczne dla moderatorów) 16.07.05, 20:11
          Naprawdę dzięki ale jakbym miał się użerać z innymi hmmm poza tym mam chyba za
          miękkie serducho i u mnie ciężko przegiąć "pałę"

No i mam jedną wadę

Jestem straaaaaasznie leniwy ostatnio (ach to lato).
          Ale dzięki za wiarę we mnie :-)

Myślę że moderator powinien być kimś kto już długo tutaj siedzi to po pierwsze
          i ma wyważone zdanie i być może łagodził kłótnie.

Obuecie z kompem i ortografią bym się tak nie przejmował ważne żeby ten ktoś
          miał wyważone opinie niż żeby ładnie pisał a był radykałem.

Co do "listów motywacyjnych" i kandydatur. Myślę że to przegięcie już
          dyskwalifikujące potencjalnego człowieka. Bo to takie "lizustwo" a więc w
          przyszłości też będzie się chciał przypodobać części forum a części nie i
          będzie już stronniczość.

Myślę że wystarczyłoby takie coś:

Chcę kandydować na moderatora
          Jestem na forum mniej więcej od ....
          Bywam na forum raz dziennie, kilka razy dzienie (podać ile) lub rzadziej.
          Byłem / nie byłem moderatorem.
          Najbardziej interesują mnie tematy związane z ....
          Mam tyle i tyle lat
          wykształcenie takie a takie.

Z czego trzy ostatnie informacje mają mniejsze znaczenie. A nie tutaj ludzie
          piszą na swój temat jakieś peany a i tak na forum po wypowiedziach każdego
          można zweryfikować.

Może niech obecny moderator looknie w rejestry kto jest najdłużej tutaj na
          forum z obecnych uczestników. Potem ile jego postów trafiło do usuniecia. Potem
          niech przejży ostatnie jego (powiedzmy z 2 miesięcy) zachowanie i niech wyśle
          maile z zaproszeniem do moderowania. Bo ci co się narzucają moim zdaniem są
          beznadziejni przez to że się narzucają i chcą się dowartościować. A to ma być
          normalna dodatkowa praca a nie jakaś tam elita.

To tyle na razie koniec przekazu.
        • drhuckenbush Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 16.07.05, 21:00
          Czy Twoim zdaniem moderator powinien mieć "jedynie" słuszne poglądy czyli kochać
          pedałów, zielonych, komunistów i żydów?
          • v.i.k.k.a Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 16.07.05, 22:10
            drhuckenbush napisał:

> Czy Twoim zdaniem moderator powinien mieć "jedynie" słuszne poglądy czyli kocha
            > ć
            > pedałów, zielonych, komunistów i żydów?
            ### moderator powinien kochać vikke:)
          • Gość: anty dr Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:21
            a czy twoim zdaniem moderatorem moze byc tylko katolik, kochajacy kosciol,
            prawice i nacjonalizm? bo ty własnie to reprezentujesz
            veto na doktorka, juz widze jak na twoim moderatorstwie mogły by sie wypowiadac
            mniejszosci, jestem pewnien ze kazde ogłoszenie zawierajace cos innego niz ty
            sadzisz byloby usuwane, np, ogłoszenie o marszu rownosci, ogłoszenie o marszu
            wegetarian czy zielonych, nieprawdaz?
            • Gość: anty dr odpowiedz doktorku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:02
              czy kazdy gej, zielony, wege, niekatolik bedzie mogl sie wypowiedziec na forum
              oraz czy bedziesz usuwal posty vikki ktore zawieraja wulgaryzmy, typu
              sponsorowana utrzymanka (zreszta sama vikka nia jest), idiotka, głupia itp,
              czego ta gowniara uzywa nagminnie?
              • drhuckenbush Re: odpowiedz doktorku 18.07.05, 19:22
                Nie dopominaj sie tak o odpowiedzi. W tej chwili jestem dosc daleko od Polski i
                do neta nie mam dostepu od reki, ale staram sie jak moge. Niedlugo wroci do
                normy wszystko.
                Odpowiedzialem juz: bede pozwalal na szerzenie pogladow zgodnych z prawem.
                Kwestia nazwania kogos idiota/glupkiem jest bardzo dyskusyjna. Jesli ktos sie w
                jakims mejlu totalnie skompromituje, to nic dziwnego, ze w odpowiedzi ktos go
                od glupka wyzwie. Ale jesli nie ma to zadnego zwiazku, to mysle, ze bym usunal.
              • Gość: partnerka caprice Re: odpowiedz doktorku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:50
                Vikka jest o mnie zazdrosna i tyle.
            • drhuckenbush Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 18.07.05, 19:19
              Gość portalu: anty dr napisał(a):

> a czy twoim zdaniem moderatorem moze byc tylko katolik, kochajacy kosciol,
              > prawice i nacjonalizm?

Oczywiscie, ze to nie jest konieczna sprawa. W ogole uwazam, ze poglady (o ile
              nie sa sprzeczne z prawem) nie powinny miec wiekszego znaczenia.
              Poglady Caprice mi przeszkadzaja i uwazam je za niedopuszczalne - bo popiera
              ona to, co jest w Polsce przestepstwem (morderstwo!).

> veto na doktorka, juz widze jak na twoim moderatorstwie mogły by sie
              wypowiadac
              >
              > mniejszosci, jestem pewnien ze kazde ogłoszenie zawierajace cos innego niz ty
              > sadzisz byloby usuwane, np, ogłoszenie o marszu rownosci, ogłoszenie o marszu
              > wegetarian czy zielonych, nieprawdaz?

Nie, wlasnie ze nie. Do takich dyskusji bym sie chetnie wlaczal. Ale bzdurne,
              wulgarne itp posty bym usuwal.
              • Gość: partnerka caprice [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:45
          • miss_dronio Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 17.07.05, 21:37
            Moderatorem może być tylko osoba, która potrafi być obiektywna, pozbawiona
            jakiegokolwiek fanatyzmu i tolerancyjna. Przykro mi ale odpadasz ze wszystkich
            trzech powodów.
            • drhuckenbush Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 18.07.05, 19:24
              Nie ma osob tolerancyjnych.
              Nie ma osob absolutnie obiektywnych.
              Chyba, ze chcesz zaangazowac moderatora z zewnatrz - ale nie o to adminowi
              teraz chodzi. Nie mowie, ze bylbym idealny. Ale mysle, ze potrafilbym sie z
              nowych obowiazkow wywiazac.
              • miss_dronio Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 19.07.05, 01:52
                > Nie ma osob tolerancyjnych.
                na szczęście, całe mnóstwo:)
                > Nie ma osob absolutnie obiektywnych.
                a tu się zgadzam.
                > Nie mowie, ze bylbym idealny. Ale mysle, ze potrafilbym sie z
                > nowych obowiazkow wywiazac.
                A tu się też nawet moge zgodzić, tyle, że to byłoby niejako na kredyt:)Twoja
                dotychczasowa działalność w żaden sposób Ciebie nie predystynuje do tej
                funkcji. Jesli byś ją otrzymał to nie za nią ale MIMO NIEJ. Ujmując to jeszcze
                inaczej: masz takie same kwalifikacje jak kady inny forumowicz:-)
                • drhuckenbush Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 19.07.05, 18:00
                  miss_dronio napisała:
                  > > Nie ma osob tolerancyjnych.
                  > na szczęście, całe mnóstwo:)

Piszesz o osobach wybiorczo tolerancyjnych. Kazdy wielki przyjaciel Murzynow,
                  Zydow, pedalow itp najchetniej nie podalby reki skrajnemu prawicowcowi, uwaza
                  go za kogos gorszego. Czyli jest nietolerancyjny ;-) Jak ktos sie uwaza za
                  osobe tolerancyjna, powinien rowniez tolerowac nietolerancje. Jesli nie - to
                  znaczy, ze jednak tolerancyjny nie jest.

> A tu się też nawet moge zgodzić, tyle, że to byłoby niejako na kredyt:)Twoja
                  > dotychczasowa działalność w żaden sposób Ciebie nie predystynuje do tej
                  > funkcji. Jesli byś ją otrzymał to nie za nią ale MIMO NIEJ. Ujmując to
                  jeszcze
                  > inaczej: masz takie same kwalifikacje jak kady inny forumowicz:-)

Zgadzam sie: idealnego kandydata nie ma, pisalem juz o tym. Ale co masz na
                  mysli piszac "dzialalnosc"? To, ze jestem prawicowy i ze jestem katolikiem,
                  miesozerca i nie lubie zboczen?
                  • miss_dronio Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 20.07.05, 16:41
                    > Zgadzam sie: idealnego kandydata nie ma, pisalem juz o tym. Ale co masz na
                    > mysli piszac "dzialalnosc"? To, ze jestem prawicowy i ze jestem katolikiem,
                    > miesozerca i nie lubie zboczen?
                    Oczywiście, ze nie. Mam na mysli to, ze odnosisz się bez szacunku do ludzi,
                    którzy są choc odrobine inni niż Ty.
                    > Jak ktos sie uwaza za
                    > osobe tolerancyjna, powinien rowniez tolerowac nietolerancje.
                    Z definicji, tolerancja to akceptacja zjawisk nienegatywnych. Tolerancją nie
                    jest akceptowanie zbrodni, przemocy oraz nietolerancji. To jak w matematyce,
                    gdzie dwa minusy dają plus tak nietolerowanie nietolerancji jest aktem
                    tolerancji:)
                    > Zgadzam sie: idealnego kandydata nie ma, pisalem juz o tym.
                    Zgadzam się. Ale są zdecydowanie gorsi i zdecydowanie lepsi. Z całym szacunkiem
                    ale Ty należysz do tych zdecydowanie najgorszych:) Co nie odbiera Ci w ogóle
                    szans na kandydowanie ale plasuje Twoją kandydature na szarym końcu. Jesli to
                    jednak dla Ciebie aż takie ważne to próbuj:-)
              • conena VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 19.07.05, 08:06
                łomatko, przecież jeżeli huck zostanie aesem to połowa ormalnych ludzi będzie
                się musiała wynieść z forum Poznań, nie wspominając o tych wszystkich, którzy
                nie lubią jego ukochanej dziewczynki... i nie pleć bzdur, że byłbyś obiektywny
                i wycinałbyś tylko posty łamiące regulamin, bo do tej pory na posty przeciwne
                twojej dziewczynce ziałeś taką nienawiścią, że strach... nie wspominam o twoich
                wypowiedziach nt. gejów, kościoła itp. więc czemu mam się spodziewać, że jako
                mode nagle zmienisz się o 180 stopni?

JA NIE CHCĘ WSZECHPOLAKA JAKO MODERATORA!!!!!!

a nie można wybrać dwóch aesów??? którzy by się równoważyli?
          • jabbur Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 19.07.05, 17:35
            Poglądy moderatora nie są istotne. Istotne jest aby
            tolerował inne poglądy współuczestników forum i nie okazywał
            swoich preferencji moderując forum :)
            j/a
            • Gość: anty dr h. Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:56
              moderator powinien tolerowac poglady innych i nie okazywac swoich preferencji-no
              to w takim razie takie wymagania na dzien dobry dyskwalifikują dr h.jako
              kandydata wiec jego nie bierzemy juz po uwage,ufff:)

ps o jego preferencjach juz dosyc sie naczytalismy sam fakt że zadaje sie z
              kretynką v. skresla go z listy kandydatów,bo napewno byłby baaardzo obiektywny
              wzgledem jej wypowiedzi,co to to nie!chcemy moderatora a nie placka
              • drhuckenbush Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 19.07.05, 18:07
                A czemu niby dyskwalifikuja? Skad Ty mozesz wiedziec jak ja bym moderowal?
            • conena Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 20.07.05, 08:27
              > Poglądy moderatora nie są istotne.
              dobrze, zatem chociaż takie stwierdzenie jest dla mnie sporym zaskoczeniem,
              przyjmijmy, że ktoś o zwariowanym światopoglądzie może zostać mode. tak jak
              huck - reprezentatywny pseudo-katolik:/ ale moim zdaniem nie może zostać ktoś
              kto tak jak dr huck nie ma najmiejszych oporów przed nazywaniem innych ludzi
              śmieciami! obojętne czy sprowokowany czy nie, obrażony czy nie, czy jego jedyna
              i słuszna wiara została obrażona - dorosłym ludziom to nie przystoi.
              i to nie jest żadna "święta wojna".

ps. a właśnie, że się uparłam i zależy mi na tym, żeby tu był normalny mode:))))
        • v.i.k.k.a Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 16.07.05, 21:02
          A ja uważam, że jego kanddydatura jest jedną z lepszych i to bynajmniej nie z
          powodu osobistych kontaktów:)
          • v.i.k.k.a Re: VETO NA HUCKENBUSHA!!!!! 16.07.05, 22:07
            kanddydatura=kandydatura
    • Gość: smerfetka Re: Uwaga: poszukujemy współopiekuna forum Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:44
      rozumiem że ktos zgłasza swoją "kandydature" ale gdy dodatkowo czytam reklame
      owej osoby napisaną przez nią samą to juz mi sie to nie podoba-nic na siłe!Ci co
      zadecydują kto dostanie to wdzięczna funkcje juz dobrze wiedza czy byliscie
      fajni czy nie,a słodzenie samemu sobie nie jest dobrą cechą,oby tylko nie doszło
      że bedziecie wysyłac swoje zdjecia do zamieszczonej tu oferty bo ślinicie sie na
      nią niesamowicie:))
      • v.i.k.k.a Re: Uwaga: poszukujemy współopiekuna forum Poznań 16.07.05, 17:52
        Gość portalu: smerfetka napisał(a):

> rozumiem że ktos zgłasza swoją "kandydature" ale gdy dodatkowo czytam reklame
        > owej osoby napisaną przez nią samą to juz mi sie to nie podoba
        ### to się nazywa list motywacyjny;)
    • conena to może VIPUNIA? 16.07.05, 18:05

• 2pp Re: to może VIPUNIA? 16.07.05, 22:02
        Jeśli ten pomysł z moderatorem to eksperyment socjologiczny, to wyszedł
        kapitalnie. Niektórzy aż z wakacji powracali, żeby szansy na rząd dusz nie
        stracić. U innych zachodzą w przyspieszonym tempie poważne zmiany charakteru: z
        takich, co to w kaszę nie dają sobie dmuchać, nagle robią się baranki, łagodne
        takie, co to ukrzywdzić nikogo by nie pozwolili, a i własne sympatie od zasad
        regulaminu odróżniać będą potrafili. Jeszcze inni z wiedzących-jak-jest-na-
        prawdę stali się rzecznikami pluralizmu i wolności słowa.

A ja proponuję nieodżałowaną Dzidkę, osobę, która kojarzy mi się z dobrymi
        czasami forum poznań. Może udałoby się ją namówić na powrót. Niezatrzeciewiona,
        szanująca rozmówcę, potrafiąca panować nad emocjami.
        • v.i.k.k.a Re: to może VIPUNIA? 16.07.05, 22:05
          2pp napisała:

> Jeśli ten pomysł z moderatorem to eksperyment socjologiczny, to wyszedł
          > kapitalnie. Niektórzy aż z wakacji powracali, żeby szansy na rząd dusz nie
          > stracić.
          ### doktor nie wrócił, on nadal tam jest:)
        • drhuckenbush Re: to może VIPUNIA? 18.07.05, 19:30
          Ja tam z nikad nie wrocilem :)
          Dzidka... Ja do niej nigdy nic nie mialem, lubilem nawet, ale inni tak sie
          zachowywali, ze efekt jest jaki jest. Wobec Vikki tak samo sie zachowuja, ale
          ona na szczescie sie nie dala.
          Powtarzam: wprowadzic obowiazek logowania.
    • caprice83 wnioski 16.07.05, 20:57
      No własnie, mam nadzieje że odpowiednie wnioski z całej tej dyskusji, w która
      bardzo żałuje że dałam sie wciągnąć, wyciagnie Jabbur i na 100% zadecyduje że
      potrzebny jest nam moderator na forum, bo jak widac z powyższych wypowiedzi tak
      dłużej na 'Poznaniu' być nie może.
      pzdr
      • v.i.k.k.a Re: wnioski 16.07.05, 22:09
        caprice83 napisała:

> wyciagnie Jabbur i na 100% zadecyduje że
        > potrzebny jest nam moderator na forum
        ### wnioskuję, ze do tej pory zadecydował tylko w 50%...hehehe
      • drhuckenbush Re: wnioski 18.07.05, 19:26
        A czego znowu zalujesz? Moim zdaniem dyskusja ta udowadnia, ze nie zostanie
        sposrod naszej spolecznosci wybrany moderator, z ktorego wszyscy beda
        zadowoleni. Pozostaje wiec pytanie czy szukac kandydata, ktory zniecheci
        najmniejsza liczbe osob, czy moze jednak dac sobie z tym spokoj i poki co
        wprowadzic obowiazek logowania sie?
        • caprice83 Re: wnioski 19.07.05, 10:11
          Żałuje bo za chwile znów ktoś będzie bezpodstawnie twierdzil że to ja mam
          konflikt i że to ja kogos prowokuję, np Ewunia28:/
          Jedno co dobre z niej wyniknęło to np twoje poglądy które od razu
          dyskwalifikuje cie na moderatora, np twoje twierdzenie że nie kasowałbyś
          wulgaryzmów jesli dana osoba by sobie na nie zasłużyła, wg mnie to
          niedorzeczność, wulgaryzm to wulgaryzm i należy go usuwać.
          Nie rozumiem za to co ci tak zalezy na tym logowaniu się? Moge sie zalogowac
          pod 10 nickami i co, będzie to samo jak przy nielogowaniu się, przy okazji to
          kolejny argument byś nie był moderatorem, jest bowiem duże prawdopodobieństwo
          że w większości kasowałbys posty ludzi którzy nie popierają twoich poglądów a
          są niezalogowani.
          Moderator musi być i mam nadzieje że Jabbur da mi szansę wykazania się, w
          sensie ustanowienia mnie tymczasowym moderatorem.
          • drhuckenbush Re: wnioski 19.07.05, 18:12
            > Jedno co dobre z niej wyniknęło to np twoje poglądy które od razu
            > dyskwalifikuje cie na moderatora,

Aha. Bo oczywiscie moderator musi kochac pedalow, byc lewicowy, akceptowac
            wszystkie dzialania (przede wszystkim te zle) Zydow i komunistow, zalecane jest
            tez by popieral lamanie prawa (np morderstwo), do tego powinien byc
            wegetarianinem, tak? Te o to cechy decyduja o mozliwosci moderowania?

> np twoje twierdzenie że nie kasowałbyś
            > wulgaryzmów jesli dana osoba by sobie na nie zasłużyła, wg mnie to
            > niedorzeczność, wulgaryzm to wulgaryzm i należy go usuwać.

Gdzie to napisalem? O ile pamietam, to napisalem ze jesli ktos sie
            skompromituje i w odpowiedzi zostanie nazwany glupkiem/idiota/itp to takie cos
            ewentualnie mozna zaakceptowac. Wyulgaryzmy bym wycinal. Choc szczerze mowiac
            jesli wypowiedz jest sensowna, to wolalbym je wykropkowac niz od razu caly list
            usuwac.

> Nie rozumiem za to co ci tak zalezy na tym logowaniu się?

Bo jak na razie 99% syfu pochodzi od osob niezalogowanych.

> Moderator musi być i mam nadzieje że Jabbur da mi szansę wykazania się, w
            > sensie ustanowienia mnie tymczasowym moderatorem.

Mam nadzieje, ze taki niedorzeczny pomysl nie przejdzie - Toba kieruje fanatyzm
            i fundamentalizm, niestety...
            • conena Re: wnioski 20.07.05, 08:17
              > Mam nadzieje, ze taki niedorzeczny pomysl nie przejdzie - Toba kieruje
              fanatyzm
              >
              > i fundamentalizm, niestety...

tak, a tobą co niby kieruje? to samo dokładnie...... i też mam nadzieję, że
              twoja niedorzeczna kandydatura nie przejdzie. nie stać cię nawet na szacunek
              dla przeciwniczki. nawet w tym wątku. przykre.
              • drhuckenbush Re: wnioski 20.07.05, 18:46
                > tak, a tobą co niby kieruje? to samo dokładnie.....

Byl swego czasu watek o wegetarianizmie, aborcji, zwierzetach itp i wiele osob
                udowodnilo, ze Caprice w swoich pogladach jest fundamentalistka.
                Ja jedynie jestem zwyklym prawicowcem-katolikiem, do fundamentalisty mi daleko.
          • Gość: Ewunia 28 Re: wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:10
            Caprice!
            ja jestem generalnie spokojną osobą, ale podniosłaś mni teraz.
            Gdzie Twoje argumenty?
            Czy masz w domu słownik jezyka polskiego-jak masz to przeczytaj co znaczy słowo konflikt.
            Nie powiedziałam, że prowokujesz- Twoje posty są prowokujące. No bo jak Caprice nie reagować, gdy piszesz, że jestem mordercą a zabijanie zwierząto nazywasz Holocaustem? No powiedz mi, jak to ze spokojem znieść? To że mnie obrażasz to nic, ale miliony Żydów, ktorych zamordowano w imie koszmarnej ideologii?
            Wulgaryzmy- owszem trzeba usuwać- tu się z Tobą zgadzam.
            Ja nie mam nic do Ciebie- nie zgadzam sie z Twymi poglądami (dla mnie nie dp przyjęcia) i uważam że nie powinnaś być moderatorem. A Ty wkładasz mi w usta słowa i intencje których nie posiadam. Czy Ty nie potrafisz zrozumieć, że można nic nie miec do kogoś i jednocześnie uważać, że czegoś nie powinien robić?
            Myślę, że Jabbur jednoznacznie się wypowiedział,że moderatorem nie zostanie kontrowersyjna osoba. Wiec- jest na moje:-) Ale może faktycznie- tymczasowo może mozna by Cię wybrać? Może byłabyś świetnym moderatorem?
        • jabbur Re: wnioski 21.07.05, 13:50
          Ano fakt,
          Z tego wątku tak wynika.
          No cóż - będziemy szukać nadal :)
          j/a
      • jabbur Re: wnioski 19.07.05, 17:37
        W tych wypowiedziach raczej widać kto moderatorem
        zostać nie może :)
        Sprawę przemyślimy wraz z poznańską redakcją
        j/a
    • Gość: m-nocny Re: Uwaga: poszukujemy współopiekuna forum Poznań IP: *.icpnet.pl 17.07.05, 02:10
      Dyskusja jest dynamiczna, ekscytująca i twórcza. Więc skąd smutek i nostalgia?
      Dla rownowagi i otrzeźwienia polecam wizytę np. na forum Kraków...
    • Gość: smerfetka Re: Uwaga: poszukujemy współopiekuna forum Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 23:47
      a nie lepiej zatrudnic osobe mniej znaną na forum? bo jakby nie było ktokolwiek
      ze "stałych bywalców" zostałby moderatorem i skasowałby post osoby X.Y. to zaraz
      znajdzie sie ktos,kto wygrzebie z przed 6miesiecy tekst w którym (wtedy jeszcze
      nie) moderator obraził wskazaną osobę X.Y., i zaraz zostałby osądzony za
      wykorzystywanie swojej funkcji do osobistych porachunków..ale co ja tam moge
      wiedziec:)
    • z3r0 od początku 18.07.05, 09:35
      1. Proponuję przede wszystkim zorganizować głosowanie (za pomocą mejli lub
      głosów oddanych ze stałych adresów IP - neo odpada), w ramach którego plebs i
      pospólstwo forumowe zadecyduje, czy chce zmian w moderowaniu czy nie.

2. Jeśli wyżej wymienione głosowanie zakończy się decyzją "tak", plebs i
      pospólstwo forumowe (mejlowo lub za pomocą głosów oddanych ze stałych adresów
      IP) wybierze swojeg moderatora/moderatorów spośród kandydatów-ochotników, którzy
      w JEDNYM wątku (osobnym dla każdego kandydata, żeby zapobiec bezpośredniemu
      kąsaniu) przedstawią swoje kandydatury.

Jak rok wyborczy to rok wyborczy ;).
      • Gość: przeciwnik wyborow to nie jest dobry pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 09:51
        moderatora powinien wybrać jabbur a nie subiektywni ludzie ktorzy moga miec
        znajomych na forum i przez to zwiekszy sie ich pozycja, no doktorek tymczasem
        widac jakie faszystowskie poglady on glosi i czyje posty bedzie usuwal w
        pierwszej kolejnosci
        a samo stanowisko moderatora powinno istniec, bo wlasnie takich faszystow jak
        doktorek i george trzeba pilnowac
        • jabbur Re: to nie jest dobry pomysł 19.07.05, 17:40
          Opiekuna wybieram razem z Waszą redakcją.
          Wy zaś zgłaszacie pulę kandydatów :)
          j/a
      • conena co neo odpada? 18.07.05, 11:05
        ja tam się na tych nowowczesnych sprawach nie znam, ale dlaczego neostrady są
        dyskryminowane? ja się na to na przykład nie zgadzam!
        :)))
        • energy52 Re: co neo odpada? 18.07.05, 11:15
          Dajmy szanse Neostradzie! Grajmy fair! Wolność łącza przede wszystkim!
          • Gość: agnieszka Re: co neo odpada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:08
            Jestem za wolnością słowa i łącza:)))
      • drhuckenbush Re: od początku 18.07.05, 19:28
        z3r0 napisał:

> 1. Proponuję przede wszystkim zorganizować głosowanie (za pomocą mejli lub
        > głosów oddanych ze stałych adresów IP - neo odpada), w ramach którego plebs i
        > pospólstwo forumowe zadecyduje, czy chce zmian w moderowaniu czy nie.
        >

Wiekszosc osob nie bedzie wiec miala mozliwosci glosowania. Neo stanowi duzy
        procent rynku. Moze mozliwosc glosowania dla osob, ktore np zalozyly konto na
        gazecie przed 15 lipca?
    • mankut400 Re: Uwaga: poszukujemy współopiekuna forum Poznań 19.07.05, 10:41
      Szkoda. Rozumiem, że rozrastające się forum staje się zbyt dużym obciążeniem
      dla p. Błażeja. Jednak lepiej w tej roli sprawdza się ktoś "z boku", niż
      forumowicz.
      Często trudno oddzielić swoje poglądy od roli neutralnego moderatora (nie
      cenzora!!!)
      Swoją drogą czasami wystarczyłaby odrobina samokontroli. Zamiast w
      nieskończoność karmić trolla, ignorować go. A w przypadku postów chamskich i
      obraźliwych - klikać na kosz bez wdawania się w dyskusję.
      • Gość: anty vika niestety w przypadku spamerki vikki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:49
        ignorancja nic nie daje a po wykasowaniu jej posta pisze ona kolejny, widzisz
        mankucie napisanie posta trwa kilka sekund jego usuniecie wiele godzin dlatego
        moderator musi byc, a forumowicz zna sie na tym calym towarzystwie i bedzie
        wiedzial kogo dokładniej sprawdzac niz kogos innego
        • Gość: jest mi wstyd Re: niestety w przypadku spamerki vikki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:17
          jest mi wstyd
          chcialabym sie zapytac co wnosza do zycia tego forum posty osob takich jak pani
          vikka? co wnosza te przeklenstwa i pseudo madre docinki itd odnosnie roznych osob.
          trafilam tu przez przypadek, oto co od razu rzuca sie w oczy to to ze wiekszosc
          postow i odpowiedzi pisze pani vikka szkoda tylko ze w taki sposob.
          moze zastanowcie sie jakie zdanie ma osoba postronna ktora wejdzie na to forum z
          innego regionalnego - WSTYD I ZENADA!
          WSTYD!
          zamiast uczestniczyc jak luidzie w zyciu forum pisac i czytac o tym co sie
          dzieje w naszym miescie wciaz czytam tylko docinki vikki to juz na paranoje zakrawa!

• walpoz11 Re: Uwaga: poszukujemy współopiekuna forum Poznań 19.07.05, 18:17
      Witam , zgłaszam swoją kandydaturę do pomocy w prowadzeniu forum. Mam dwuletnie
      doświadczenie.I interesuję sie sprawami Poznania i województwa.
      Pozdrawiam forum Poznań.
      • energy52 Re: Uwaga: poszukujemy współopiekuna forum Poznań 19.07.05, 19:20
        Gratulacje!

Poznań jest z Tobą i trzyma kciuki!

Niech moc będzie z Tobą Bracie!
        • walpoz11 Re: Dziekuję/my za poparcie i udzieloną moc ;) 20.07.05, 14:07
          oraz za trzymanie kciuków i prosimy Bracie o przekazanie podziękowań
          Poznaniowi .
    • vipunia ! popieram :) 19.07.05, 19:20
      Bardzo dobry pomysł i wg mnie to ważna sprawa, chyba najwyższy czas uczyć ludzi
      odpowiedzialności za ich otoczenie i za samych siebie... popieram wszelkie tego
      typu inicjatywy :)
      Sama kiedyś zajmowałam się aktywnie administrowaniem m.in. na IRCu #poznan i
      #teqnix i wiem jak taka rola uczy zarządzania, odpowiedzialności i umiejętności
      wypracowywania relacji i swojej pozycji w grupie. Nawet jesli się komuś wydaje,
      że to "tylko" internet to wbrew pozorom to poważne, trudne zadanie i nie dla
      wszystkich. Nie można sie za mocno z kimś "zakumplować", bo zaraz można zostać
      posądzonym o tworzenie TWA, cały czas trzeba liczyć się z krytyką, bo ludziom
      najwygodniej marudzić na "admina" zamiast samemu reagować na różnego rodzaju
      zaczepki (krytyka, ignory, opcje skasuj wątek i tak naprawdę pomijanie
      niektórych wątków – opcji tutaj mniej niż na IRCu i innych forach, ale zawsze
      można reagować, brak reakcji jest też reakcją). Taka osoba musi cechować się
      odpowiednio wysoką kulturą osobistą, umiejętnością wypowiedzi, a przy tym być
      dowcipnym i zawsze w dobrym humorze, gdyż ludzie zapominają, że jest się tylko
      człowiekiem i można popełnić błędy, a brak humoru jednego dnia może być później
      powodem krytyki przez miesiące jakim to się jest "bezdusznym", "sucharem" itp.
      itd. Trzeba zachować dystans – do ludzi i do wypowiedzi. Trzeba umieć
      dyskutować, przy szacunku i tolerancji dla innych poglądów, jednak trzeba
      wyłapać opinie obraźliwie, upokarzające czy nawet mogące zahaczyć o
      wykroczenie. Trzeba mieć wyczucie prawne, gdyż każdy z nas, a w szczególności
      admin jest zobowiązany do zawiadamiania odpowiednich organów, gdy zauważy coś
      podejrzanego (np. pedofilia). O dystans jest bardzo trudno... - wystarczy
      przejrzeć ten wątek, po kilku wypowiedziach mam po prostu dosyć, nie doszłam
      nawet do połowy - prywatne przepychanki i dyskusje osób, które nawet nie mają
      ochoty się przedstawić, a część z Was chce kandydować, może robicie to w
      żartach, ale może nie.
      Skutecznie Was zniechęciłam? Hehe mam nadzieje, że jednak NIE – i zgłosi się
      jednak trochę osób, które do tej pory stały, podobnie jak ja trochę z boku tego
      forum. Bardzo Was do tego zachęcam, zwłaszcza młodych – Wam potrzebne jest
      doświadczenie, zwłaszcza jak chcecie sprawdzić czy nadajecie się na managera,
      może kiedyś zamierzacie działać w jakiejś organizacji lub już działacie – warto
      spróbować, tylko trzeba przeznaczyć na to trochę czasu.
      Uprzedzając ... bo żeby nie było, że się wymądrzam... to jak mam nadzieje
      wiecie, to na mnie możecie liczyć w kwestii pomocy i współpracy, ale na pewno
      nie zamierzam pełnić tej funkcji, gdyż nie jestem jej wstanie realizować
      dobrze – mam za mało czasu, nie czytam wielu wątków i wypowiedzi niektórych
      osób... a poza tym na pewno są tu tacy, którzy powinni spróbować i im to
      doświadczenie bardziej jest potrzebne i temu forum aniżeli mnie :)

Pozdrawiam,
      VIPunia
      • synergie Wnet i tak zginiemy w zupie... :( 19.07.05, 19:40
        No cóż, dla mnie jedyną KONSTRUKTYWNĄ propozycją jest duet dzidka + oszołom z
        radia maryja. Jeśli OBOJE uznają, że coś trzeba usunąć, to znaczy, że mieści
        się to poza WSZELKIMI dopuszczalnymi granicami.

A ogólnie pomysł "cała władza w ręce rad" niespecjalnie mi się podoba. Jeżeli
        ktoś płaci, to wymaga i kontroluje opłacanego. A jak nie, to nie widzę takiej
        możliwości, żeby się oprzeć pokusie i nie kasować swoich oponentów. Niestety :(

• Gość: malkontent Re: Wnet i tak zginiemy w zupie... :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:14
          Dobre, dobre...

To ja, ponieważ mi się nic nie podoba, zgłaszam swoją kandydaturę i od razu
          głosuję przeciwko niej ;)
          • energy52 Re: Wnet i tak zginiemy w zupie... :( 20.07.05, 09:13
            Dobre, hehehe
      • Gość: uczeńIP.icpnet.pl z podziękowanim za "głos wołającej na pystyni" IP: *.icpnet.pl 20.07.05, 12:09
    • Gość: majshaq :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 00:46
      ja bym chętnie został takim moderatorem, po prostu wypełniałbym moje obowiązki jak potrafie najlepiej, bez cudowania... i bez wprowadzania jakiś dziwnych, nowych zasad. zwyczajnie - pilnować, by forum było forum, nie miejscem na - moim zdaniem - śmieszne potyczki i wojenki.

pozdrawiam ;)
      bartek_majchrzak@interia.pl

PS
      i gdyby co to mam oczywiście konto na www.gazeta.pl :)
      • energy52 Re: :] 27.07.05, 09:26
        Nie pzostaje Ci nic innego, jak wynająć autokar i ruszyć w teren, celem
        zabiegania o społeczne poparcie!

P.S. Gratuluję konta w Gazecie - to się chwali i może przyczynić się niebywale
        do wzrostu poparcia dla Twojej osoby, ze strony elektoratu.
        • couleur3 - - - 27.07.05, 12:14
          Ja i tak tu codziennie wchodzę - mogę trochę posprzątać . Staż mam duży - od
          samego początku.
        • Gość: majshaq Re: :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:20
          no pociśnij mi, eh, pokaż jaki jesteś fajny...
    • jabbur Zamknięcie wątku 27.07.05, 13:18
      Witam,

Dziękuję za uwagę i wypowiedzi. W tej chwili z osób, które wypowiedziały
      się w wątku nie damy rady wybrać opiekuna. W przyszłości, jeżeli ktoś
      byłby chętny - nich zgłosi się do lokalnej redakcji GW albo Administracji Forum.

pozdrawiam,
      j/a
      • energy52 Re: Zamknięcie wątku 27.07.05, 13:20
        Dziękujemy za cierpliwość podczas czytania postów, życzymy wszystkiego dobrego!
      • Gość: anty dr Re: Zamknięcie wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:41
        doktor sie załamie bo mimo tego że słodził sobie jak mógł to skutku nie
        odniosło,bo kretyn nie wie ze z kretyna nie zrobi sie madrego
        • drhuckenbush Re: Zamknięcie wątku 27.07.05, 19:09
          Moderowanie forum z inteligencja nie ma wiele wspolnego. Ja jej mam
          wystarczajaco duzo bez bycia moderatorem. Tobie widac brakuje, bo nie mogles
          sie powstrzymac od zlosliwego komentarza.
      • caprice83 Gratuluję pogrążenia forum w upadku:/ 27.07.05, 16:30
        w związku z taką decyzją oczywiście:/
        • drhuckenbush Re: Gratuluję pogrążenia forum w upadku:/ 27.07.05, 19:11
          A co, moze gdybys Ty zostala moderatorem to by sie cos zmienilo na lepsze?
          Forum sie w miare trzyma, do lepszego funkcjonowania wystarczy na razie
          wprowadzic obowiazek logowania, kwestia moderowania jest czyms pobocznym.
          Ewentualnie proponuje opcje wymiany: niech to forum moderuje ktos, kto
          normalnie udziela sie na innym. Wiem, ze to moze dziwny pomysl, ale jesli ktos
          jes "znany" to zawsze znajdzie sie grupka forumowiczow, ktora bedzie cos do
          niego miala.
    • czukotka Re: Uwaga: poszukujemy współopiekuna forum Poznań 27.07.05, 18:17
      jestem chetna. nawet bardzo :DDD pierwszy raz bym miala tak odpowiedzialna
      funkcje :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka