Gość: RG IP: 217.96.14.* 20.08.02, 07:35 Czy ktoś w końcu zrobi z Panem Bąkowskim porządek. Ile jeszcze to miasto będzie tolerowało takie postępowanie. Czy ten pan jest aby prawdziwym Poznaniakiem? Wstyd Panie Bąkowski, wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysztof Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 09:49 Jaki wstyd? Jest właścicielem działki. Chciano jemu tę działke odebrać , proponowano niską cenę, gdy się nie zgodził przystąpienie do spółki na warunkach które jemu nieodpowiadały. Zainteresowani sprawą radni zapowiedzieli zemstę i ją realizują . Powinni się cieszyć, że jego działka nie leżała na środku placu. A ścianę Kupca można chociaż niedrogo otynkować i pomalować a nie włączać media do realizacji własnych prywatnych (!) celów. Kto wie jak powstawał Kupiec wie o czym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 20.08.02, 10:36 Gość portalu: Krzysztof napisał(a): > Jaki wstyd? Jest właścicielem działki. Chciano jemu tę działke odebrać , > proponowano niską cenę, gdy się nie zgodził przystąpienie do spółki na > warunkach które jemu nieodpowiadały. Zainteresowani sprawą radni zapowiedzieli > zemstę i ją realizują . Powinni się cieszyć, że jego działka nie leżała na > środku placu. > A ścianę Kupca można chociaż niedrogo otynkować i pomalować a nie włączać media > > do realizacji własnych prywatnych (!) celów. Kto wie jak powstawał Kupiec wie o > > czym mówię. Zgadzam się w 90%, z tą małą uwagą, że jest pewien kłopot z pomalowaniem i otynkowaniem narożnika - ekipa nie może na nią wejść. Jeśli chodzi o względy estetyczne - nie uważam, żeby budka z kurczakami była brzydsza od KuPy. PS Nie dawajcie się tak łatwo podpuszczać, bo za chwile się okaże, że należy zburzyć kamienicę przy Strzeleckiej, bo jak to ma być, żeby tki ładny dom handlowy był podzielony na pół. Odpowiedz Link Zgłoś
feelgood Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie 20.08.02, 10:58 Słusznie prawicie. Ten człowiek broni tylko swego prawa własności. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrB Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.au.poznan.pl 20.08.02, 12:08 Broni i takie jest jego prawo. Ale strasznie jest tam przez ta budke brzydko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Jak Kuba Bogu... IP: 213.25.168.* 28.08.02, 14:29 > [...] jest pewien kłopot > z pomalowaniem i otynkowaniem narożnika - ekipa nie może > na nią wejść. Ekipa nie może wejść, bo pan B. nie wpuszcza. Nie przeszkadza mu to jednak i jego kolegom wbijać gwoździ w nieotynkowaną ścianę celem wieszania tymczasowej wystawy swoich towarów. Poza tym popieram prawo własności i życzę panu B., żeby jak najszybciej postawił na swojej działeczce coś, co pasuje do klimatu starego miasta. LukasK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Re: Jak Kuba Bogu... IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 02:11 [...] > Poza tym popieram prawo własności i życzę panu B., żeby jak najszybciej > postawił na swojej działeczce coś, co pasuje do klimatu starego miasta. hmmm mysle ze gdyby ta budka miala troszke lepszy wyglad to nikt z Was by nie marudzil bo qrczaczki dobre sa :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kupiec Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 11:07 N a Twoje nie szczęście wiem od srodka jak powsatawał Kupiec i gdyby Pan Bońkowski przystał na jedną z KILKUNASTU BARDZO LUKRATYWNYCH propozycji miałby teraz jak u Pana Boga za piecem . Chęć nieadkwatnego zysku do posiadanego mienia niestety go zgubiła i wygląda jak wygląda. A gdyby nie utrudniał prac związanych z budową juz dawno nieotynkowana sciana byłby odpowiednio zagospodarowana. Zanim zaczniesz wygłaszać swoje nie zdanie siegnij po fakty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 20.08.02, 12:11 Czy RG to Ryszard Grobelny? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiechu Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 13:44 Co to znaczy "zrobić porządek z tym panem"? Jakaś powtórka z Mikołajek, czy co? Albo jest święte prawo własności albo nie - i wtedy wiadomo, w jakiej rzeczywistości żyjemy. To samo z niedalekim parkingiem, będącym niezłym wrzodem na tyłku jaśnie pana prezydenta. Czemu nie zaproponowano tym ludziom czegoś, co by ich zainteresowało i problem byłby z głowy. A gdyby mimo wszystko nie udało się dogadać, to są zwykłe procedury dot. użytkowania terenu zgodnie z planem zagospodarowania przestrzennego (jest czy nie?) i wszelkie tymczasowości znikają. Nie mogę się nadziwić, dlaczego decydenci miejscy zgadzają się na takie zagęszczenie zabudowy w centrum miasta. Coś, co mogłoby być skwerem z jakimś kawiarnianym ogródkiem musi być zabetonowane i postawiona buda na 5 pięter o urodzie samego prezydenta. Jestem ciekaw, czy ci panowie od wzmiankowanych działek byliby zainteresowani działalnością około-turystyczną. A co do okoliczności budowy Kupca, to rzeczywiście jest to ciekawy temat (personalny). Podobnie rzecz się ma z narożnikiem św. Marcin i Aleje - wyburzono kamienicę pod bimbę z Piekar, i co? Gó..., będzie nowa kamienica, której właścicielem będzie.. , no kto? Nasi decydenci mają mieszkańców miasta za jakiś fiutów, co nic nie wiedzą i nic nie pamiętają. A jest akurat inaczej - co daję pod rozwagę przed najbliższymi wyborami samorządowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 20.08.02, 14:47 Gość portalu: wiechu napisał(a): > co do okoliczności budowy Kupca, to rzeczywiście jest to ciekawy temat > (personalny). Podobnie rzecz się ma z narożnikiem św. Marcin i Aleje - > wyburzono kamienicę pod bimbę z Piekar, i co? Gó..., będzie nowa kamienica, > której właścicielem będzie.. , no kto? Co prawda nie śledzę działalności przestępczo-koleżeńskiej osób znanych z gazet, ale chętnie poznam ich nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łuki Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 19:22 co za pierdoły opowiadacie- towarzystwo wzajemnej adoracji buraczanej , niedługo zrobicie z tych cwaniaków bohaterów - miasto to nie jest spółdzielnia działkowców gdzie każdy może zasiać pietruchę , i trzymać kozy. Jak ludzie nie mają pomysłu jak porządnie zagospodarowac te tereny to ktoś musi im pomóc Co do zabudowy centrum to ewidentnie trzeba zabudować te zadeptane i obsrane przez psy skwerki tymbardziej, że najczęsciej są to miejsca po zniszczonych wyburzonych kamienicach, i to zabudować w sposób zwarty tworząc charakter miasta. Mamy w centrum Poznania duzo ładnych parków wystarczy je tylko odresteurować (np: piekny od paru mc park Chopina) , a nie zostawiać skwerki o pow. 100 m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 20.08.02, 19:31 Gość portalu: Łuki napisał(a): > co za pierdoły opowiadacie- towarzystwo wzajemnej adoracji buraczanej , > niedługo zrobicie z tych cwaniaków bohaterów - miasto to nie jest spółdzielnia > działkowców gdzie każdy może zasiać pietruchę , i trzymać kozy. Jak ludzie nie > mają pomysłu jak porządnie zagospodarowac te tereny to ktoś musi im pomóc Będzie Ci bardzo trudno przekonać mnie, że akurat KuPa to jest to, co powinno znaleźć się na placu Wiosny Ludów. Jest to najbardziej dominujący otoczenie budynek, jaki zbudowano w ostatnich latach w Poznaniu. Aż dziw, że nie projektowała go arch. Klimaszewska... Chyba, że projektowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CarKiller Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.au.poznan.pl 21.08.02, 11:13 CZy ludzie są już tak naiwni że wciśnie im sie każdą ściemę. Przecież kto by sie zgodził żeby jego działka miała dwie granice w postaci 4 pietrowych scian. Syf. Poza tym wracajac do przestrzeni w miescie i "bliskosci" parku Chopina. Dopóki jest sie mlodym to nie ma problemu z dojściem ze starego miasta do parku Chopina, ale w wieku starszym to co miasto stawia taxi. A gdzie dzieci mają sie bawic na ulicy. Kochani przerwijmy ten ciag do pieniadza, urbanizacji i "postepu". Czy ktos z Was sie zastanowil ile w ciagu ostatnich lat powstalo boisk, basenow a ile marketow? A sprawa budki z kurczakiem to kolejny dowód działania władzy, którza moze zrobic z szarakiem wszystko i to w imie prawa, a media (niestety takze GZ) jeszcze ich za to pochwala. Z indianskim pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łuki Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.02, 20:26 Jak widać, niestety nic nie można z takim "szarakiem" zrobić, poprostu miasto jest bezradne, niedosyć, że strasznie szpeci to miejsce to jeszcze blokuje inne inwestycje np ewentulną zmainę lini tramwajowej - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: 217.153.34.* 21.08.02, 21:11 Gość portalu: Łuki napisał(a): > Jak widać, niestety nic nie można z takim "szarakiem" zrobić, poprostu miasto > jest bezradne, niedosyć, że strasznie szpeci to miejsce to jeszcze blokuje inne > > inwestycje np ewentulną zmainę lini tramwajowej - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.wns.amu.edu.pl 23.08.02, 13:39 Kupiec Poznański jest przykładem budynku na miarę naszych możliwość. Stare centrum się pauperyzuje. Staje się mekką turystów i spragnionych piwa małolatów. Poza tym jest smutne i dosyć brzydkie. Będzie tak dopóki miasto (a to się zapewne nie zmieni) nie zacznie świadomie przekształcać funkcji centrum, także z punktu widzenia biznesu i handlu. Kupiec jest więc krokiem w dobrym kierunku. Problem jednak w tym, że nie można „mieć ciastka i zjeść ciastka”, potrzebny jest dość szczegółowy pomysł. Zilustruje to wnioskowaniem: jeżeli mam przyjeżdżać do centrum chcę mieć gwarancję, że załatwię co mnie nurtuje, nie zbankrutuję po zapłaceniu za miejsce „w strefie”, a potem mi nie naleją, w każdym innym przypadku zaopatrzę się „w swojej sypialni” a do centrum pofatyguję się mniej więcej raz na trzy miesiące, albo w ogóle. Co z tego wynika? Przede wszystkim to, że dyskusja nt. estetyki przekształca się w dyskusję o być alb nie być centrum. Na razie chwalę sobie centra handlowe, zakupy wychodzą taniej, sceneria nie ma ambicji, a ja mogę poświęcić więcej czasu na własne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 11:22 popieram Pana JURKA..niestety jest garstka tych co wola obsrany parking i kurczaka z budy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rone Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 23:22 Gość portalu: Łuki napisał(a): > Kupiec . faktycznie nie jest architektonicznie wyrafinowany - ale może nie > dorośliśmy jeszcze do ładnych budynków i zatrzymaliśmy sie na etapie bud z > kurczakami. Nie doroslismy też do etapu w którym jakieś znaczenie ma poszanowanie własności. Mozna ukraść samochód, można zmienic warunki zabudowy dla kolegi radnego który chce sie pobudować. Mozna nękać faceta który sprzeciwił sie jakiejś grupce towarzysko-partyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 11:24 kolejny debil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 11:20 popieram ponownie w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 11:19 kolejny kiep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 11:17 i z takich oto odpowiedzi rodzą się plotki...NIE PROJEKTOWAŁA KLIMASZEWSKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiechu Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 13:13 Pozostaję jednak przy swoim zdaniu: nie ma potrzeby zagęszczać zabudowy w centrum miasta. Wspomniany przez Ciebie park jest jednym z ...., no właśnie ilu? A ile parków czy skwerów mogłoby być (nie mówię: powinno) w mieście ok. 600 tys.? Ustala się różne normy na jednego mieszkańca, określa ilość pojazdów, luxów wieczorową porą itp. Widziałem zdjęcia przedwojennego Poznania, w tym te, dotyczące okolic pl.W.L. To, że była tam zabudowa, nie znaczy, że było cacy, że pomysł "zaciemnienia" tego obszaru był szczytem myśli urbanistycznej. Zniszczenia wojenne, oprócz niewątpliwej straty majątkowej, mają też tą cechę, że odbudowując dany "kwartał" można poprawić wcześniejsze knoty urbanistyczne. Ja nie wyobrażam sobie zabudowanych skwerów: Podgórna-św.Marcin i placu obok - będzie to betonowa dżungla. Może pamiętasz gorącą dyskusję, m.in. w prasie, kilkanaście lat temu nt. budowy kilkupiętrowego domu na ul. Łukasiewicza, na wys. rynku. Były protesty mieszkańców, że nowy dom zasłoni im słońce, że będą mieli okna na studnię, itd. Były stosowne pomiary, jak wysoki może być ten dom i jakiej bryły mają być ostatnie kondygnacje... Dzisiaj, urbaniści podobne rozterki mają w d... A podobno są fachowcami, ano właśnie: podobno. Zobacz zabudowę przy ul.Wyspiańskiego, koło Areny. Tam będzie można sobie podawać zupę z okna jednego domu do okna drugiego. Ten, kto zatwierdził taką lokalizację był na ciągu albo liczył jedną ręką forsę a drugą podpisywał zgodę. A co do kupek psich, to są one również w parku Chopina i innych, niestety. Jeszcze jedna uwaga: zagęszczenie zabudowy w przedwojennym Poznaniu, w obecnym śródmieściu, wynikało m.in. z ówczesnych granic miasta, gdy np. obecne Jeżyce były podmiejską wioską-polecam lekturę p.Zakrzewskiego. Zgadzam się z Tobą, że jak właściciel gruntu nie ma pomysłu co z nim zrobić, to należy gościowi podpowiedzieć. Rzecz w tym, że ja np. nie wiem, jakie argumenty mają owi właściciele kurczaków i parkingu - niestety, albo nic na ten temat nie mówią, albo przekaziory nie chcą prezentować ich opinii, forsując nad miarę argumenty "miasta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 23:47 powiedzcie mi jak puścić tamtędy tramwaj , skoro dwa większe samochody z trudem się mieszczą ???? Inwestorom zależało na jak największej powierzchni i absolutnie nie myśleli o tramwaju a teraz mają pretensję ? Przecież radni mają w kupcu prywatne udziały. Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie 23.08.02, 22:56 zgadzam się z Tobą Wiesiu. utworzenie w tym miejscu schludnego placu było by o wiele lepszym rozwiązaniem niż zwarta zabudowa. Byłby to element uatrakcyjniający tę część miasta, a może nawet (przy ciekawej koncepcji) miejsce reprezentacyjne.(o swoim pomyśle już kiedyś pisałem--Jurek zapewne wie co mam na myśli )Poza tym nonsensowne jest mówienie o powrocie do starej zabudowy. W tym miejscu ten cały "Nowak" czy jak mu tam, wybuduje jakieś nowoczesne paskudztwo nie pasujące do tej części miasta. Władze powinny się grubo zastanawiać zanim się zdecydują na sprzedaż tak wrażliwych gruntów. Moim zdaniem miasto w ogóle nie powinno sprzedawać tak ważnych historycznie terenów i czekać jakie niespodzianki przygotuje im inwestor, ale samo powinno mądrze decydować o tym, co ma się w danym miejscu znajdować i dopiero po opracowaniu własnych projektów powinno je zlecać zainteresowanym inwestorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronin Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 22:53 Gość portalu: Łuki napisał(a): > co za pierdoły opowiadacie- towarzystwo wzajemnej adoracji buraczanej , > niedługo zrobicie z tych cwaniaków bohaterów - miasto to nie jest spółdzielnia Burak to ty jestes miasto jest od zapewnienia dobrej komunikacji - nie zapewnia, bezpieczeństwa - nie zapewnia, inwestycji komunalnych - nie robi. Wiec k...a od czego są od mówienia gosciowi co ma sprzedwać na swoim terenie. Czy ja też moge przegonić gościa który obok ekskluzywnego sklepu sprzedaje pietruszkę bo mi to psuje image sklepu ? To typowo faszystowskie myslenie. Własnie buraki które wczesniej nie skalały sie pracą tylko kombinują w układach paryjnych, koszą zwykłych przedsiębiorców którzy swoimi firmami draznią ich wrażliwe oczy nie przyzwyczajone do widoku zwykłej uczciwej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 11:16 popieram w 100%! niestey niektórzy są ślepi i bardzo zazdrosni o czyjeś pieniadze..ale tak bywa i tego sie nie zmieni ..należy tylko współczuc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 11:13 ale z ciebie kiep...co ty wiesz,,:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.08.02, 19:26 Moim zdaniem na tego człowieka non topper powinni nachodzić wszelkie komisje - santepid (przeciez sprzedaje kurczaki na ulicy, spaliny, ptaki srają :), jacys archeolodzy (pod tą budka sa zakopane bezcenne dla polski skarby), itepe, itepe. Najlepiej jakby na tego goscia spadla cegla z Kupca :) - zeby przez jednego frajera cierpialo pol Poznania ??? pozdrawiam POZNANIAKÓW :) (nie pana od kurczakow) - moze zrobimy jakis bojkot i nie kupujmy tam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrB Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.au.poznan.pl 29.08.02, 11:00 Gość portalu: Mateusz napisał(a): > Moim zdaniem na tego człowieka non topper powinni nachodzić wszelkie komisje - > santepid (przeciez sprzedaje kurczaki na ulicy, spaliny, ptaki srają :), jacys > archeolodzy (pod tą budka sa zakopane bezcenne dla polski skarby), itepe, > itepe. Najlepiej jakby na tego goscia spadla cegla z Kupca :) - zeby przez > jednego frajera cierpialo pol Poznania ??? > > pozdrawiam POZNANIAKÓW :) (nie pana od kurczakow) - moze zrobimy jakis bojkot i > > nie kupujmy tam ? Twoje propozycje są bardzo radykalne, ale zgadzam się z Twoiją koncepcją. Zresztą i tak nie kupuję jedzenia w podejrzanych miejscach, bo niby co sprzedawcy takich budek mogą mi zaoferować? Cieplutki napój gazowany? Stopioną czekoladę? Odgrzewane kurczaki? Nie, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: 213.25.168.* 05.09.02, 15:13 Gość portalu Mateusz napisał: > Moim zdaniem na tego człowieka non topper powinni nachodzić wszelkie komisje Co to znaczy non topper? Czy to coś podobnego do non nocere? A może to po polsku??? Bo odmiana trochę rusycyzująca. > santepid Tu pewnie chodzi o "sante Perpetua et Felicita" z Litanii do Wszystkich Świętych. > zeby przez jednego frajera cierpialo pol Poznania ??? Ja tam nie czuję żadnego cierpienia. Ale i tak nie jem kurczaków na ulicy. ŁukasK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.09.02, 17:09 Gość portalu: LukasK napisał(a): > Co to znaczy non topper? Czy to coś podobnego do non nocere? A może to po > polsku??? Bo odmiana trochę rusycyzująca. co to znaczy "rusycyzująca" ?? sorry, ale jestem po podstawowce i nie przemiawia to do mnie > > santepid > > Tu pewnie chodzi o "sante Perpetua et Felicita" z Litanii do Wszystkich > Świętych. taa, zapewne - gdybys przeczytal to co ludzie pisza to byc zjarzyl... sorry, nie chce mi sie tlumaczyc tobie roznych rzeczy - zapytaj mame bo ja nie mam czasu na douczanie ciebie > > zeby przez jednego frajera cierpialo pol Poznania ??? > > Ja tam nie czuję żadnego cierpienia. Ale i tak nie jem kurczaków na ulicy. no widzisz, to masz fajnie bo ja czesto jeszcze po Poznaniu tramwajem i autobusem i jush naprawde nie mam ochoty stac non topper (*) w korkach ---- * j.w. > ŁukasK hmm, a to co ? masz problem z wymawianiem sz ? nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tora Tora Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 23:13 Typowe myślenie buraka urzędnika. Dajcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf ! Gosciu niech komisje się zajmą stanem ulic poznańskich, tym gdzie znikaja opłaty za parkowanie, bezpieczeństwem w mieście. Poznań staje się coraz większą prowincją zobacz Wrocław, Kraków, zobacz Trójmiasto tam też zdarzaja sie budki z kurczakami z którymi nikt nie walczy ale są porządne i zadbane ulice a i z biezpieczeństwem lepiej. W okolicach kupca poznanskiego gangi młodziezy oferują narkotyki dla klientów licznych knajp i klubów nocnych a z tym jakoś nikt nie chce sie rozprawić. Ale srające ptaki precyzyjnie i tylko na budkę z kurczakami to wg. ciebie buraku największy problem poznania. Gość portalu: Mateusz napisał(a): > Moim zdaniem na tego człowieka non topper powinni nachodzić wszelkie komisje. Odpowiedz Link Zgłoś
agent_smith Re: Budka i Pan B. 29.08.02, 11:24 Od pewnego czasu sledze poczynania Pana B....i podziele sie z Wami informacjami z Pewnego Zrodla Coz..... po przeczytaniu wiekszosci komentarzy ...prawo wlasnosci prawem wlasnosci, ale nie moze byc tak, ze jeden czlowiek blokuje/szpeci inwestycje warta ilestam ilestam milionow zlotych. Co do ceny dzialki. To temu Panu wcale nie zaproponowane zalosnie niskiej ceny, oj nie. Mial dostac za to gruba kase, ale poniewaz ma zal do miasta to sie upieral. A o co ma zal do miasta?? Juz wyjasniam. Pan B. chcial sobie wybudowac kamienice na swojej ziemi. Dostal pozwolenie na budowe i nic... Jak pewnie wszyscy sie orientuja pozwolenie na budowe wazne jest 2 lata, i jesli sie nie rozpocznie budowac to wygasa. I tak tez bylo w tym przypadku. Ale "bardzo madry" Pan B. doszedl do wniosku, ze dokonano na nim gwaltu i ze miasto ODEBRALO mu pozwolenie na budowe (ktore po prostu wygaslo). Wystarczylo isc i zlozyc ponownie wniosek na wydanie warunkow zabudowy i byl by spokoj, ale Pan B. "byl na to za madry" I tez wlasnie dlatego jak mial stanac Kupiec, Pan B. powiedzial VETO. Ostatnia rewelacja Pana B. jest (uwaga to bedzie ultra smieszne) nie wyrazenie zgody, zeby poprowadzono linie tramwajowa z podgornej w dol w kierunku mostu Rocha, poniewaz przebiegac ona bezdzie w poblizu jego dzialki (z kurczakami) a on sie nie zgadza... i tyle. Sznowny Panie B. O ile dzialka z kurczakami jest Pana i moze Pan sie nie zgadzac na Kupca, to ulica jest wlasnoscia miasta i za przeproszeniem gó..no Panu do tego czy tam bedzie jechal tramwaj czy nie! Przecisniecie tramwaju na rataje jest bardzo istotna inwestycja ktora w bardzo duzym stopniu poprawi komunikacje w poznaniu (zeby pozniej nie bylo ze bronie swojego - ja wcale nie mieszkam na ratajach), i widzimisie Pana B. powinno zostac wysmiane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reier Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 10:26 JEST SPOSÓB NA PANA BĄKOWSKIEGO! WYSTARCZY, BY W GODZINACH NAJWIEKSZEGO RUCHU ZASTOSOWAĆ JEGO METODĘ I BLOKOWAĆ, BLOKOWAĆ, BLOKOWAC! CO? OCZYWIŚCIE BUDĘ Z KURCZAKAMI. WYSTARCZY KILKUNASTU LUDZI, BY ZASŁONIC DOSTĘP DO JEGO "CENTRUM BIZNESU" I NIECH SIE WARZY W SOSIE WŁASNYM, NA WŁASNEJ DZIAŁCE. PRZECIEŻ JEST JEJ PANEM :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omegan Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.icpnet.pl 02.09.02, 08:11 No pewnie... A może byś tak sam stanął i blokował co? Czy może wolał byś by uczyniło to kilku urzędników Urzędu Miasta? Człowieku pomyśl nim coś napiszesz!!! To nie boli... O tym, że bez potrzeby używasz Caps Locka nawet nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: 213.76.166.* 03.09.02, 16:13 Najdziwniejsza jest aktualna bezczynnosc wladz Miasta. Pan Bąkowski działa bowiem na chwilę obecną zupełnie bezprawnie. Miasto wydało bowiem decyzję administracyjną nakazującą likwidację pseudo-bazaru i budy z kurczakami, p. Bąkowski odwołał się od tej decyzji do Wojewody, ten jednak utrzymał ją w mocy i tym samym stała się ona ostateczna w trybie postępowania administracyjnego. Znając Bakowskiego pewnie wniósł sprawę do NSA, gdzi poleży zwyczajowo do 2 lat... Samo wniesienie sprawy do NSA nie wstrzymuje jednak wykonania decyzji. Miasto jednak nie chce albo po prostu nie umie wygzekwowac swojej wlasnej decyzji. Od czego jest Straz Miejska. Przecież sprzedaz towarow bez aktualnie ważnej decyzji lokalizacyjnej podlega karze co najmniej mandatem. Może Bąkowskiemu przestaloby się opłacać handlować na swoim niechludnym targowisku, gdyby codziennie witany był mandatem przez Straż Miejską. Niestety wygląda na to, że podatki płacimy na Straż Miejską, która dobra jest tylko w karaniu kierowców... Przecież zachowanie p. Bąkowskiego to jawna kpina z prawa, a Miasto to toleruje... Bąkowski to typowy przykład warcholstwa i braku poszanowania praworządności. Skończy się pewnie na tym, że pójdą na nieformalną ugodę z Bąkowskim - on przestanie blokowac inwestycje z tramwajem Gość portalu: Omegan napisał(a): > No pewnie... A może byś tak sam stanął i blokował co? > Czy może wolał byś by uczyniło to kilku urzędników Urzędu Miasta? Człowieku > pomyśl nim coś napiszesz!!! To nie boli... O tym, że bez potrzeby używasz Caps > Locka nawet nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Re: faszysci stop ! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 23:01 Gość portalu: reier napisał(a): > JEST SPOSÓB NA PANA BĄKOWSKIEGO! > > WYSTARCZY, BY W GODZINACH NAJWIEKSZEGO RUCHU ZASTOSOWAĆ JEGO > METODĘ I BLOKOWAĆ, A ty gosciu co faszysta jesteś czy inne NKWD. Jego teren jak ci sie nie podoba to nie musisz jeść. Tu nie chodzi o kurczaki tylko o normalne prawa własności. Facet niechciał sprzedać gruntu i ma do tego prawo. Co jeszcze mogą zrobić urzednicy poznańscy, porwać i przywiązać go do drzewa, zagrozić ze mu dzieci zabiją czy żonę zgwałcą. Na razie proponujesz blokować. Na poczatku żydom bojówki wybijały okna w sklepach ale potem ich wywozili.... czy to tylko nietrafiona analogia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni B Re: Budka z kurczakami a Panorama IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 14:32 Wszyscy zajmują sie śmieszną budką z kurczakami, a nikt nie pamieta że w Poznaniu centrum Panorama przy Góreckiej w pewnej części jest samowolą budowlaną. Ludzie, czepiacie się maluczkich a dorobkiewczów zostawiacie samym sobie w zaciuszu ich niezgodnie z prawem pobudowanych budowli Boicie się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freestyler Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 22:27 Budka z kurczakami NIGDY nie zniknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bąkowski Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 13:05 Odchrzańcie sie ode mnie i od moich kurczaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tora Tora Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 22:45 Gość portalu: Bąkowski napisał(a): > Odchrzańcie sie ode mnie i od moich kurczaków. Zgadza się niech prezydent zajmie sie połamanymi płytami chodnikowymi na ul. Podgórnej. Kasować za strefę potrafią najdrożej w calej Polsce. Ale ten pieprzony chodnik na którym się mozna zabić jakoś nie kuje oczu "kochanej władzy" kasa ze strefy idzie do dziwnych firm a na tych krawężnikach mozna amortyzatory i podwozie uszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Może k.....a zniknie kupiec "poznanski" IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 22:40 Rozważania na temat kurczaków uważam za bełkot. Róznych estetów jak i złodzieji mamy dość. Natomiast ludzi szanujących cudzą własność i normalnie przyzwoitych jakby mniej. Kupiec "poznanski" po chamsku panoszy sie dzięki koneksjom z władzą lokalną. Nawet ten cały szum wokół urodzin to typowa impreza "Rasy Panów" która pokaże kto tu rządzi ! Zamknęli ul. Podgórną, muzyka ryczy do 24.00. Czy jak moja firma bedzie obchodzić ente urodziny też mogę (za darmo) zamknąc ulicę w centrum miasta ? Mają wszystko w d...e ot i cała filozofia poznanskiego biznesu. Co to za wielka impreza inwestycja i splendor. Sprzedają średniej jakości ubrania i zabawki trochę lepsze ciastka i tyle. A co ludziom żyjącym w okolicy życia zepsuli to zepsuli. Może dozyjemy takich czasów gdzie takie ekscesy skończą się pozwem do sądu o zwykłe zakłucanie porządku. Teraz to policja na takie uwagi wzrusza ramionami ale to nie policja to przebierańcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnb Re: Może k.....a zniknie kupiec 'poznanski' IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 23:31 tym bardziej, że z prawnego punktu widzenia był samowolą budowlaną. Uprawnienia tak naprawdę skompletowano po wybudowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łuki Re: Może k.....a zniknie kupiec 'poznanski' IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 14:02 Zburzyć Kupiec , PCF, i wszelkie inwestycje "rasy panów", ziemię podzielić na 5 m parcele , postawić na nich szczęki , posadzić pomidory , a Bąkowski na prezydenta Poznania fajnie nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Może k.....a zniknie kupiec 'poznanski' IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 08.09.02, 15:10 Banda idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Może k.....a zniknie kupiec 'poznanski' IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 11:31 Gość portalu: Tom napisał(a): > Rozważania na temat kurczaków uważam za bełkot. Róznych estetów jak i złodzieji > > mamy dość. Natomiast ludzi szanujących cudzą własność i normalnie przyzwoitych > jakby mniej. Kupiec "poznanski" po chamsku panoszy sie dzięki koneksjom z > władzą lokalną. Nawet ten cały szum wokół urodzin to typowa impreza "Rasy > Panów" która pokaże kto tu rządzi ! Zamknęli ul. Podgórną, muzyka ryczy do > 24.00. Czy jak moja firma bedzie obchodzić ente urodziny też mogę (za darmo) > zamknąc ulicę w centrum miasta ? Mają wszystko w d...e ot i cała filozofia > poznanskiego biznesu. Co to za wielka impreza inwestycja i splendor. Sprzedają > średniej jakości ubrania i zabawki trochę lepsze ciastka i tyle. A co ludziom > żyjącym w okolicy życia zepsuli to zepsuli. Może dozyjemy takich czasów gdzie > takie ekscesy skończą się pozwem do sądu o zwykłe zakłucanie porządku. Teraz to > > policja na takie uwagi wzrusza ramionami ale to nie policja to przebierańcy... KOLEJNY KIEP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Może k.....a zniknie kupiec 'poznanski' IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.02, 11:31 Gość portalu: Tom napisał(a): > Rozważania na temat kurczaków uważam za bełkot. Róznych estetów jak i złodzieji > > mamy dość. Natomiast ludzi szanujących cudzą własność i normalnie przyzwoitych > jakby mniej. Kupiec "poznanski" po chamsku panoszy sie dzięki koneksjom z > władzą lokalną. Nawet ten cały szum wokół urodzin to typowa impreza "Rasy > Panów" która pokaże kto tu rządzi ! Zamknęli ul. Podgórną, muzyka ryczy do > 24.00. Czy jak moja firma bedzie obchodzić ente urodziny też mogę (za darmo) > zamknąc ulicę w centrum miasta ? Mają wszystko w d...e ot i cała filozofia > poznanskiego biznesu. Co to za wielka impreza inwestycja i splendor. Sprzedają > średniej jakości ubrania i zabawki trochę lepsze ciastka i tyle. A co ludziom > żyjącym w okolicy życia zepsuli to zepsuli. Może dozyjemy takich czasów gdzie > takie ekscesy skończą się pozwem do sądu o zwykłe zakłucanie porządku. Teraz to > > policja na takie uwagi wzrusza ramionami ale to nie policja to przebierańcy... KOLEJNY KIEP Odpowiedz Link Zgłoś
miszi Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie 08.09.02, 18:19 Istotnie WSTYD!!KP może nie jest perłą architektoniczną, ale wyrwany narożnik absolutnie mu uroku nie dodaje. Chyba, że będziemy go rozpatrywać jako metaforę dziury budżetowej. Najwyższy czas coś z tym zrobić. Niech pan Bąkowski przeniesie się gdzie indziej ze swoimi smrodliwymi kurczakami, klapkami z Tajlandii i bielizną za 3 zł. Ewentualnie niech poda rękę właścicielowi "parkingu" na przeciwko, i niech założą Stowarzyszenie Do Walki z Estetyką Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urbanistka Re: Budka z kurczakami na razie nie zniknie IP: *.um.poznan.pl 11.09.02, 08:55 Problem jest złożony z dwóch względów- pop pierwsze powstanie Kupca Poznańskiego nie było czysta inwestycją - powiązania , wzajemna adoracja i koneksje to jak zwykle obrzydliwe- akle niestety wsyztskie inwwestycje powstaja na takim gruncie i wszędzie niestety pieniądz i kontakty rządzą , a p. Bąkowski no cóż ma gościu kawałek terenu i powienien z tego skorzystac , ale może bardziej rozsądnie - wynegocjowac odpowiednią cenę zakończyc spór i przenieść się gdzieś z kurczakami, ( zadroszcze jedynie p. Bąkowskiemu uporu i wytrwałości - może jednak powalcz - aczkolwiek z tego co wiem budki z kurczakami to już w całym Poznaniu się nie da postawic - takie sa założenia planu zagospodarwania - i zarówno "piekny kupiec Poznański" i " wyjątkowo "urokliwa" buda z kurczakami ni jak sie maja do istniejącej zabudowy. A juz w przygotowaniu nastepny budynek nawiązujący do Kupca na narożniku Pówiejskiej i Krysiewixcza - no ale coz z wieża Eiffla też kiedyś walczona - a teraz stanowi istotny element zabudowy . a p. Bąkowskiemu zazdroszcze wytrwałości - ale może będzie walczyć o bardziej newralgiczne problemy naszego miasta - niz kurczaczki w centrum miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiechu Re: Do Toma! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 09:58 Dlaczego ul. Podgórna na czas jublu w Kupcu została zamknięta - to wiadomo. W Poznaniu "dziądzi" prezydent. A prezydent "dziądzi" tak dobrze, że chce być dalej prezydentem - również w następnej kadencji. Ponieważ gross inwestorów Kupca jest fanami PO, więc prezydent, licząc na poparcie PO dla swojej osoby, "przychylił się" do potrzeb właścicieli i załatwił co trzeba. Chciałbym tylko przypomnieć fanom PO z Kupca, że już raz delegacja PO, będąca w P-niu osrała ich. Ale może fani stwierdzili, że to tylko deszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
remulak Tej, Kupiec... 12.09.02, 11:56 Wpadasz to jak po ogień, nazywasz wszystkich, których opinia nt. KuPy nie jest zgodna z Twoją debilami i kpami... Coś Ty za jeden? Grobelny incognito? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oset Re: Tej, Kupiec... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.09.02, 13:19 Jest to jakiś kapciowy któregoś z współwłaścicieli Kupca albo i prezydenta. Po godzinie wpisu widać, że wykorzystał chwilową nieobecność szefa (który poszedł na słodką chwilę z sekretarką, czyli na naradę) by powalić trochę w klawisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Re: Obserwuje to IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 18.09.02, 14:25 Według mnie właściciel naroznika i budy z kurczakami jest typowym przykładem polskiego pieniactwa.Nie zgodził sie wejść do spółki z resztą kupców mimo,że pozostali waściciele działek nie zgłaszali pretesji co do warunków stawianych przez"Kupca".Wymyślił że to on wybuduje kamienice w stylu kupca w swoim narożniku,pomyślałem gość jednak jest pożądny-pomyliłem się kamienicy nie widać (rozgrywka iście pokerowa).Pan B. nie zgodził się nawet na otynkowanie pustych ścian kupca,przeszkadza mu wiązka światła przechodząca przez powietrze nad jego działka,a veta w sprawie tramwaju nawet nie skomentuje.Swoją drogą jakim cudem udało się temu panu kupić na poczatku lat dziewiedziesiątych tak atrakcyją działke w centrum.Czy aby do końca legalnie?(po przeszło dziesięciu latach ekipa rządząca sie zmieniła i nie ma już przyjaciół w urzędzie?) Odpowiedz Link Zgłoś