Gość: P.B IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 00:15 ....już nie, firma Wedel, która od 150 lat była związana z Warszawą przenosi się do Bielan Wrocławskich. Coś mi się zdaje, że nad stolica zbierają się czarne chmury. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pawełek Re: Wedel - warszwski? IP: *.bci.net.pl 29.08.02, 09:06 Gość portalu: P.B napisał(a): > ....już nie, firma Wedel, która od 150 lat była związana z Warszawą przenosi > się do Bielan Wrocławskich. Coś mi się zdaje, że nad stolica zbierają się > czarne chmury. :) P.B., proszę Cię bardzo, ale bądź konkretny, bo Twoja wypowiedź jest tak lakoniczna, że wielu może wprowadzić w błąd. Nie cały Wedel, a produkcja...we Wrocławiu stoi porządna, nowoczena fabryka, którą należy wykorzystać (powiem jeszcze więcej - nie cała produkcja tylko jej część). Zresztą we Wrocłąwiu ludzie się chyba cieszą, bo kilka nowych etatów będzie i to się bardzo liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Wedel - warszwski? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 09:59 1. Do Bielan Wrocławskich nie do Wrocławia 2. Wedel przeniósł już 1/3 produkcji 3. Przeniesie jeszcze więcej 4.Początkowo w nowej fabryce znajdzie pracę 86 osób, docelowo - prawie 400. W tym samym czasie Wedel zwolni w Warszawie setkę pracowników. - Wiem, że Wedel od 150 lat jest w Warszawie, ale w biznesie nie ma sentymentów. To marka ogólnonarodowa, a nie warszawska - mówi Józef Rutkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Wedel - warszwski? 29.08.02, 10:14 Gość portalu: P.B napisał(a): > 1. Do Bielan Wrocławskich nie do Wrocławia Tak, do Bielan...masz rację. > 2. Wedel przeniósł już 1/3 produkcji 70% procent produkcji pozostaje w Warszawie, 30% będzie wykonywane pod Wrocławiem > 3. Przeniesie jeszcze więcej Jesteś w Zarządzie Wedla? Uważaj na swoje wypowiedzi, bo mimo, że jesteś bardzo młodym człowiekiem, to i tak zbyt często robisz z siebie idiotę swoimi stwierdzeniami. Jak będzie to nie wiadomo, bo nikt jeszcze tego nie określił...chociaż , bardzo prawdopodobne jest to, że za kilka lat produkcja całkowicie może odbywać się poza Warszawą. > 4.Początkowo w nowej fabryce znajdzie pracę 86 osób, docelowo - prawie 400. W > tym samym czasie Wedel zwolni w Warszawie setkę pracowników. - Wiem, że Wedel > od 150 lat jest w Warszawie, ale w biznesie nie ma sentymentów. To marka > ogólnonarodowa, a nie warszawska - mówi Józef Rutkowski. I ma rację, chodzi o to aby zarabiać pieniądze, a jeżeli podobną pracę można wykonać za mniejsze pieniądze...no cóż, takie życie... Odpowiedz Link Zgłoś
maciej-007 Re: Wedel - warszwski? 29.08.02, 12:32 moler1 napisał: > Gość portalu: P.B napisał(a): > > 4.Początkowo w nowej fabryce znajdzie pracę 86 osób, docelowo - prawie 400 > . W > > tym samym czasie Wedel zwolni w Warszawie setkę pracowników. - Wiem, że We > del > > od 150 lat jest w Warszawie, ale w biznesie nie ma sentymentów. To marka > > ogólnonarodowa, a nie warszawska - mówi Józef Rutkowski. > > I ma rację, chodzi o to aby zarabiać pieniądze, a jeżeli podobną pracę można > wykonać za mniejsze pieniądze...no cóż, takie życie... Otoz to. Chyba umknela Wam najwazniejsza sprawa, Panowie:). Wedel przenosi produkcje, ale centrala zostaje w stolycy. I znowu nie ma sie co silic na sentymentalizm regionalny, tylko powiedziec wyraznie sobie do lustra, ze ta przeprowadzka ma tylko podstawy ekonomiczne. Na Bielanach bedzie na pewno taniej, ale i nowoczesniej itd. Za to w stolycy bedzie Baza i spijanie smietany. To jest ta okrutna, ale "najprawdziwsza" prawda - taki mam trend w naszym pieknym kraju. Zahacze jeszcze o smieszna dyskusje, ze Bielany to nie Wroclaw. Sprawa sie ma podobnie jak z Luboniem, Swarzedzem, Tranowem Podgornym, czy Suchym Lasem. Gdyby tam sadowiono Wedla, to wszyscy patrioci z Poznania oglaszaliby glosno, ze firma przenosi sie do Poznania... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Wedel - warszwski? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 12:50 No dobrze, rzecz w tym,że ja wcześniej nie wiedziałem gdzie leżą Bielany Wrocławskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek Re: Wedel - warszwski? IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.08.02, 15:18 Bielany leżą tuż pod Wrocławiem, bliżej stamtąd do centrum Wrocławia niż np. z Leśnicy, która formalnie jest dzielnicą Wrocławia.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Wedel - warszwski? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 23:51 Gość portalu: cinek napisał(a): > Bielany leżą tuż pod Wrocławiem, bliżej stamtąd do centrum Wrocławia niż np. z > Leśnicy, która formalnie jest dzielnicą Wrocławia.. Pozdrawiam. O.K Szczerze mówiąc wisi mi to czy ten zakład znajduje się we Wroclawiu czy Bielanach, najważniejsze by jak najdalej od Warszawy, a mieszkańcy stolicy niech poczują zapach bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Wedel - warszwski? IP: *.bci.net.pl 30.08.02, 09:12 Gość portalu: P.B napisał(a): > > O.K > Szczerze mówiąc wisi mi to czy ten zakład znajduje się we Wroclawiu czy > Bielanach, najważniejsze by jak najdalej od Warszawy, a mieszkańcy stolicy > niech poczują zapach bezrobocia. Brawo...po raz kolejny "imponujesz"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinc Re: Wedel - warszwski? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 16:05 maciej-007 napisał: > moler1 napisał: > > > Gość portalu: P.B napisał(a): > > > 4.Początkowo w nowej fabryce znajdzie pracę 86 osób, docelowo - prawi > e 400 > > . W > > > tym samym czasie Wedel zwolni w Warszawie setkę pracowników. - Wiem, > że We > > del > > > od 150 lat jest w Warszawie, ale w biznesie nie ma sentymentów. To ma > rka > > > ogólnonarodowa, a nie warszawska - mówi Józef Rutkowski. > > > > I ma rację, chodzi o to aby zarabiać pieniądze, a jeżeli podobną pracę moż > na > > wykonać za mniejsze pieniądze...no cóż, takie życie... > > Otoz to. Chyba umknela Wam najwazniejsza sprawa, Panowie:). > Wedel przenosi produkcje, ale centrala zostaje w stolycy. I znowu nie ma sie co > silic na sentymentalizm regionalny, > tylko powiedziec wyraznie sobie do lustra, ze ta przeprowadzka ma tylko podstaw > y ekonomiczne. Na Bielanach > bedzie na pewno taniej, ale i nowoczesniej itd. Za to w stolycy bedzie Baza i s > pijanie smietany. To jest ta okrutna, ale > "najprawdziwsza" prawda - taki mam trend w naszym pieknym kraju. > Zahacze jeszcze o smieszna dyskusje, ze Bielany to nie Wroclaw. Sprawa sie ma p > odobnie jak z Luboniem, > Swarzedzem, Tranowem Podgornym, czy Suchym Lasem. Gdyby tam sadowiono Wedla, to > wszyscy patrioci z > Poznania oglaszaliby glosno, ze firma przenosi sie do Poznania... :)) P.B to taki mały infantylny chłopczyk który usłyszy cos czego nie rozumie a już dostaje orgazmu, wszelkie zakłady fabryczne które jeszcze są niedaleko centrum lub w innych prężnie sie rozwijających dzielnicach są wyrzucane na obrzeża lub poza miasto a czasmi nawet bardzo daleko(własnie to) bo jest tam bardzo duze parcie inwetorów którzy chcą budować biurowce, hotele, centra handlowe, w ostatnich laatch jest to systematyczny proces, dawne dzielnice przemysłowe stają sie duzmi centrami biznesu, żadna porządna firma nie będzie miała zakładu na tak drogiej ziemi, na ziemii gdzie wielu chce budować, pewnie za jakiś czas okaże sie że zamiast owego zakładu powstanie biurowiec w którym bedzie np. Invest Bank, a moze AMS, a moze .... inna firma która sie niedawno przeniosła z Poznania do Warszawy :)) ps. dla mnie mogli by ten zakład nawet do Poznania przenieść, może P.B znalazł by lepszą prace niż w sklepie z rybkami, ale pewnie nie mógł by sie pogodzić że jakiś Warszawiak z centrali w Wawie nim zarządza :))) > > Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nb Re: Wedel - warszwski? IP: *.acn.waw.pl 29.08.02, 10:17 I co się tak cieszysz... na pierwszy ogień pójdą którzy wypracowali swoje lata. A co do fabryki... mniej będzie smierdziało w okolicy... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Re: Wedel - warszwski? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 12:54 I co P.B.? Szkoda że się nie przenoszą do Poznania co? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Wedel - warszwski? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 23:53 Gość portalu: kp napisał(a): > I co P.B.? Szkoda że się nie przenoszą do Poznania co? ;-) A szkoda, jednak nie tutaj sedno sprawy się rozchodzi, o co mi głównie chodzi wyjasniłem już Panu Cinkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lawica my love Re: Wedel - warszwski? IP: *.sympatico.ca 30.08.02, 05:36 Wydaje mi sie, ze te przenosiny ostatecznie przesadzaja o wyzszosci Poznania nad reszta Polski, Europy i swiata. Wedel pokazal kogo wybiera i przenoszac sie do Bielan Wroclawskich wyraznie wskazal na Poznan jako na wzrastajace centrum handlowe i komercyjne Europy Srodkowej i Zachodniej. No coz... Ciesze sie, ze nasza walka na tym forum cos dala. Nie watpie, ze to wlasnie my, poznanscy forumowicze, wplynelismy na wlascicieli Wedla i to wlasnie lektura naszych listow tutaj poddala im ten pomysel przenosin. Kocham Lawice! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Wedel - warszwski? 30.08.02, 12:57 Wedel to był kiedyś. Teraz to jest Cadbury Poland. Odpowiedz Link Zgłoś