Dodaj do ulubionych

Wedel - warszwski?

IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 00:15
....już nie, firma Wedel, która od 150 lat była związana z Warszawą przenosi
się do Bielan Wrocławskich. Coś mi się zdaje, że nad stolica zbierają się
czarne chmury. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Pawełek Re: Wedel - warszwski? IP: *.bci.net.pl 29.08.02, 09:06
      Gość portalu: P.B napisał(a):

> ....już nie, firma Wedel, która od 150 lat była związana z Warszawą przenosi
      > się do Bielan Wrocławskich. Coś mi się zdaje, że nad stolica zbierają się
      > czarne chmury. :)

P.B., proszę Cię bardzo, ale bądź konkretny, bo Twoja wypowiedź jest tak
      lakoniczna, że wielu może wprowadzić w błąd. Nie cały Wedel, a produkcja...we
      Wrocławiu stoi porządna, nowoczena fabryka, którą należy wykorzystać (powiem
      jeszcze więcej - nie cała produkcja tylko jej część). Zresztą we Wrocłąwiu
      ludzie się chyba cieszą, bo kilka nowych etatów będzie i to się bardzo liczy.
      • Gość: P.B Re: Wedel - warszwski? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 09:59
        1. Do Bielan Wrocławskich nie do Wrocławia
        2. Wedel przeniósł już 1/3 produkcji
        3. Przeniesie jeszcze więcej
        4.Początkowo w nowej fabryce znajdzie pracę 86 osób, docelowo - prawie 400. W
        tym samym czasie Wedel zwolni w Warszawie setkę pracowników. - Wiem, że Wedel
        od 150 lat jest w Warszawie, ale w biznesie nie ma sentymentów. To marka
        ogólnonarodowa, a nie warszawska - mówi Józef Rutkowski.
        • moler1 Re: Wedel - warszwski? 29.08.02, 10:14

> 1. Do Bielan Wrocławskich nie do Wrocławia

Tak, do Bielan...masz rację.

> 2. Wedel przeniósł już 1/3 produkcji

70% procent produkcji pozostaje w Warszawie, 30% będzie wykonywane pod
          Wrocławiem

> 3. Przeniesie jeszcze więcej

Jesteś w Zarządzie Wedla? Uważaj na swoje wypowiedzi, bo mimo, że jesteś bardzo
          młodym człowiekiem, to i tak zbyt często robisz z siebie idiotę swoimi
          stwierdzeniami. Jak będzie to nie wiadomo, bo nikt jeszcze tego nie
          określił...chociaż , bardzo prawdopodobne jest to, że za kilka lat produkcja
          całkowicie może odbywać się poza Warszawą.

> 4.Początkowo w nowej fabryce znajdzie pracę 86 osób, docelowo - prawie 400. W
          > tym samym czasie Wedel zwolni w Warszawie setkę pracowników. - Wiem, że Wedel
          > od 150 lat jest w Warszawie, ale w biznesie nie ma sentymentów. To marka
          > ogólnonarodowa, a nie warszawska - mówi Józef Rutkowski.

I ma rację, chodzi o to aby zarabiać pieniądze, a jeżeli podobną pracę można
          wykonać za mniejsze pieniądze...no cóż, takie życie...
          • maciej-007 Re: Wedel - warszwski? 29.08.02, 12:32
            moler1 napisał:

> Gość portalu: P.B napisał(a):
            > > 4.Początkowo w nowej fabryce znajdzie pracę 86 osób, docelowo - prawie 400
            > . W
            > > tym samym czasie Wedel zwolni w Warszawie setkę pracowników. - Wiem, że We
            > del
            > > od 150 lat jest w Warszawie, ale w biznesie nie ma sentymentów. To marka
            > > ogólnonarodowa, a nie warszawska - mówi Józef Rutkowski.
            >
            > I ma rację, chodzi o to aby zarabiać pieniądze, a jeżeli podobną pracę można
            > wykonać za mniejsze pieniądze...no cóż, takie życie...

Otoz to. Chyba umknela Wam najwazniejsza sprawa, Panowie:).
            Wedel przenosi produkcje, ale centrala zostaje w stolycy. I znowu nie ma sie co silic na sentymentalizm regionalny,
            tylko powiedziec wyraznie sobie do lustra, ze ta przeprowadzka ma tylko podstawy ekonomiczne. Na Bielanach
            bedzie na pewno taniej, ale i nowoczesniej itd. Za to w stolycy bedzie Baza i spijanie smietany. To jest ta okrutna, ale
            "najprawdziwsza" prawda - taki mam trend w naszym pieknym kraju.
            Zahacze jeszcze o smieszna dyskusje, ze Bielany to nie Wroclaw. Sprawa sie ma podobnie jak z Luboniem,
            Swarzedzem, Tranowem Podgornym, czy Suchym Lasem. Gdyby tam sadowiono Wedla, to wszyscy patrioci z
            Poznania oglaszaliby glosno, ze firma przenosi sie do Poznania...

Pzdr.
            • Gość: P.B Re: Wedel - warszwski? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 12:50
              No dobrze, rzecz w tym,że ja wcześniej nie wiedziałem gdzie leżą Bielany
              Wrocławskie.
              • Gość: cinek Re: Wedel - warszwski? IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.08.02, 15:18
                Bielany leżą tuż pod Wrocławiem, bliżej stamtąd do centrum Wrocławia niż np. z
                Leśnicy, która formalnie jest dzielnicą Wrocławia.. Pozdrawiam.
                • Gość: P.B Re: Wedel - warszwski? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 23:51
                  Gość portalu: cinek napisał(a):

> Bielany leżą tuż pod Wrocławiem, bliżej stamtąd do centrum Wrocławia niż np.
                  z
                  > Leśnicy, która formalnie jest dzielnicą Wrocławia.. Pozdrawiam.

O.K
                  Szczerze mówiąc wisi mi to czy ten zakład znajduje się we Wroclawiu czy
                  Bielanach, najważniejsze by jak najdalej od Warszawy, a mieszkańcy stolicy
                  niech poczują zapach bezrobocia.
                  • Gość: Pawełek Re: Wedel - warszwski? IP: *.bci.net.pl 30.08.02, 09:12

>
                    > O.K
                    > Szczerze mówiąc wisi mi to czy ten zakład znajduje się we Wroclawiu czy
                    > Bielanach, najważniejsze by jak najdalej od Warszawy, a mieszkańcy stolicy
                    > niech poczują zapach bezrobocia.

Brawo...po raz kolejny "imponujesz"...
            • Gość: vinc Re: Wedel - warszwski? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 16:05
              maciej-007 napisał:

> moler1 napisał:
              >
              > > Gość portalu: P.B napisał(a):
              > > > 4.Początkowo w nowej fabryce znajdzie pracę 86 osób, docelowo - prawi
              > e 400
              > > . W
              > > > tym samym czasie Wedel zwolni w Warszawie setkę pracowników. - Wiem,
              > że We
              > > del
              > > > od 150 lat jest w Warszawie, ale w biznesie nie ma sentymentów. To ma
              > rka
              > > > ogólnonarodowa, a nie warszawska - mówi Józef Rutkowski.
              > >
              > > I ma rację, chodzi o to aby zarabiać pieniądze, a jeżeli podobną pracę moż
              > na
              > > wykonać za mniejsze pieniądze...no cóż, takie życie...
              >
              > Otoz to. Chyba umknela Wam najwazniejsza sprawa, Panowie:).
              > Wedel przenosi produkcje, ale centrala zostaje w stolycy. I znowu nie ma sie
              co
              > silic na sentymentalizm regionalny,
              > tylko powiedziec wyraznie sobie do lustra, ze ta przeprowadzka ma tylko
              podstaw
              > y ekonomiczne. Na Bielanach
              > bedzie na pewno taniej, ale i nowoczesniej itd. Za to w stolycy bedzie Baza i
              s
              > pijanie smietany. To jest ta okrutna, ale
              > "najprawdziwsza" prawda - taki mam trend w naszym pieknym kraju.
              > Zahacze jeszcze o smieszna dyskusje, ze Bielany to nie Wroclaw. Sprawa sie ma
              p
              > odobnie jak z Luboniem,
              > Swarzedzem, Tranowem Podgornym, czy Suchym Lasem. Gdyby tam sadowiono Wedla,
              to
              > wszyscy patrioci z
              > Poznania oglaszaliby glosno, ze firma przenosi sie do Poznania...

:)) P.B to taki mały infantylny chłopczyk który usłyszy cos czego nie rozumie
              a już dostaje orgazmu, wszelkie zakłady fabryczne które jeszcze są niedaleko
              centrum lub w innych prężnie sie rozwijających dzielnicach są wyrzucane na
              obrzeża lub poza miasto a czasmi nawet bardzo daleko(własnie to) bo jest tam
              bardzo duze parcie inwetorów którzy chcą budować biurowce, hotele, centra
              handlowe, w ostatnich laatch jest to systematyczny proces, dawne dzielnice
              przemysłowe stają sie duzmi centrami biznesu, żadna porządna firma nie będzie
              miała zakładu na tak drogiej ziemi, na ziemii gdzie wielu chce budować, pewnie
              za jakiś czas okaże sie że zamiast owego zakładu powstanie biurowiec w którym
              bedzie np. Invest Bank, a moze AMS, a moze .... inna firma która sie niedawno
              przeniosła z Poznania do Warszawy :))

ps. dla mnie mogli by ten zakład nawet do Poznania przenieść, może P.B znalazł
              by lepszą prace niż w sklepie z rybkami, ale pewnie nie mógł by sie pogodzić że
              jakiś Warszawiak z centrali w Wawie nim zarządza :)))
              >
              > Pzdr.
        • Gość: Nb Re: Wedel - warszwski? IP: *.acn.waw.pl 29.08.02, 10:17
          I co się tak cieszysz... na pierwszy ogień pójdą którzy wypracowali swoje lata.
          A co do fabryki... mniej będzie smierdziało w okolicy... hehe
    • Gość: kp Re: Wedel - warszwski? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 12:54
      I co P.B.? Szkoda że się nie przenoszą do Poznania co? ;-)
      • Gość: P.B Re: Wedel - warszwski? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 29.08.02, 23:53
        Gość portalu: kp napisał(a):

> I co P.B.? Szkoda że się nie przenoszą do Poznania co? ;-)

A szkoda, jednak nie tutaj sedno sprawy się rozchodzi, o co mi głównie chodzi
        wyjasniłem już Panu Cinkowi.
    • Gość: Lawica my love Re: Wedel - warszwski? IP: *.sympatico.ca 30.08.02, 05:36
      Wydaje mi sie, ze te przenosiny ostatecznie przesadzaja o wyzszosci Poznania nad reszta Polski, Europy
      i swiata. Wedel pokazal kogo wybiera i przenoszac sie do Bielan Wroclawskich wyraznie wskazal na
      Poznan jako na wzrastajace centrum handlowe i komercyjne Europy Srodkowej i Zachodniej. No coz...
      Ciesze sie, ze nasza walka na tym forum cos dala. Nie watpie, ze to wlasnie my, poznanscy
      forumowicze, wplynelismy na wlascicieli Wedla i to wlasnie lektura naszych listow tutaj poddala im ten
      pomysel przenosin.

Kocham Lawice!
    • jhbsk Re: Wedel - warszwski? 30.08.02, 12:57
      Wedel to był kiedyś. Teraz to jest Cadbury Poland.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka